- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Apple MacBook
- Milyen videókártyát?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Löncsi
őstag
válasz
Inv1sus #3097 üzenetére
Kicsit bugos az Unigine... de ha hibázik a kártya, akkor piros/kék/zöld fényesen világító pöttyök jelentkeznek, ezt könnyen észreveszed.
De mondom, OCCT vagy GPUTool a legjobb, csak figyeld a hőmérsékletet, különösen OCCT-nél, erősen befűti a kártyákat, főleg nyáron.
Az ilyen "egyszer lefut a 3Dmark", semmit sem ér, nem látod a hibákat, nálam is alapvetően hiába volt 3D alatt stabil a VGA javarészt, 2D-ben iszonyat instabil volt. Bár ezt Geforce esetén tapasztaltam.
-
válasz
szasanyi #3088 üzenetére
a heaven (főleg magas tesszeláció mellett) a kártyák backendjét kevésbé gyilkolja , ha ott van valami instabilitás, akkor azt lehet, hogy nem hozza ki. én általánosan a metro 2033-at tudom stabilitási tesztként javasolni (msaa és diffuse dof közül csak az egyiket bekapcsolni, különben seggreül a dolog), ill. a kártya hátsó fertályát a crysis is kiválóan meghajtja.
-
szijartg
őstag
válasz
DroiDMester #3093 üzenetére
bf3 közben néztem:
[link] -
válasz
szijartg #3089 üzenetére
Sapphire TriXX(4,3) vagy Asus GPU Tweak (csak bekell jelölni az Advanced opciót meg a beállításoknál a fesz állítást) de GPU-Z nek is mutatnia kell a VDDC sornál a GPU feszt! csak terhelés alatt nézd
*********************************************************************************
#3094 asdxv nálam a catalyst_12-7_beta_windows7_20120629 bevált (jelenleg eza leg frissebb és nálam megy szépen) -
Inv1sus
addikt
-
szijartg
őstag
válasz
DroiDMester #3081 üzenetére
vissza állítottam már pár napja 1000/1200-re. azaz tök alapon fut most minden.
nem akarom ebben a nagy melegben kínozni.
szobában 28-30fok
úgyhogy alapon produkálta ezt az eredményt.feszt mivel tudok nézni? msi ab?
-
szasanyi
félisten
válasz
Inv1sus #3086 üzenetére
Pedig a Heaven jó teszt stabilitásra, nem értem mi bajotok van vele... Én úgy tapasztaltam (GTX460, GTX560-Ti, HD6870, GTX570), hogy ha ez alatt a teszt nem stabil a kártya - azaz nem fut le hibátlanul legalább 3x -, akkor az a VGA nem stabil! Ritka esetben ennek szoftveres oka is lehet, de döntő többségben instabil VGA (tuning) okozza a hibát. Persze lehet instabil CPU tuining is oka, de hát feltételezem, hogy ha van CPU tuning az ki van tesztelve alaposan és stabil beállításokkal fut.
-
odorgg
addikt
Nekem 72%-os, alapfesz 1,21V (Max adhato 1,225V
), 1160/1300-on hajtom 24/7.
-
Inv1sus
addikt
Én ezért kérdeztem, hogy nicns-e valami jobb benchmark Heavennél, mert nekem pl a hd videó lejátszása után indult újra a videókártyám, tehát a gpu órejelet 1160-ról majd lentebb kell tennem valamelyest. Csak nincs időm tesztelgetni, meg ahogy látom értelmes program sincs hozzá.
A 4830-osomhoz annak idején találtam egy programot, ami automatikusan fentebb állítgatta a kártyám órajeleit, amíg nem hibázott. Amint ez megtörtént visszaállította és tesztelte tovább. Ha hibázott még visszarakta eggyel.
Az a baj, hogy nem emlékszem már rá, mi volt a neve...
-
MontyCrew
senior tag
válasz
DroiDMester #3075 üzenetére
ASIC Type: Pitcairn XT (8047 grade)
Production Location: TSMC Fab 12 300mm (Hsinchu, Taiwan)
Production Year: 2010 (Cards made pre-2010 : Substract 10 years)
Production Week: 8
ASIC Revision ID: 326
Wafer ID: 3
ASIC Quality rating by Iddq: 82.8125% (higher value the better)
ASIC location in wafer (Axis Y): 018
ASIC location in wafer (Axis X): 08
ASIC Lot S/N: 3A0C6D28 (Encoded)
ASIC SIMD Configuration: 0 (ASIC has full SIMD/CU configuration enabled) -
Mappa
addikt
a linkelt gpu teszt nálam ezt dobta ... 75%
Winne - feszt mivel tudok nézni ??? MSI afterburn?
NiTRoV6 asdxv- ez csak azért zavaró mert "böngészésnél" jön elő ... tesztben 1000/1200 és 1000/1300 Mhz is lefutott
és elképzelhető, hogy játék alatt is menne de azt nem próbáltam. de erre semmi megoldás? ha nincs terhelve a gpu azaz kint szöszmötöl az asztalon az ember akkor ne fagyon ki?!... mert csak a restart segít rajta és random jön/jött elő. de hát én nyugodtan szeretnék ez miatt aludni
ja meg annyi catalyst 12.6 driver használom
-
Majkee84
aktív tag
Beszállok egy eredménnyel.
ASIC Type: Pitcairn PRO (8062 grade)
Production Week: 14
Wafer ID: 19
ASIC Quality rating by Iddq: 78.125% (higher value the better)
ASIC location in wafer (Axis Y): 08
ASIC location in wafer (Axis X): 03
ASIC Lot S/N: 3A1C1267 (Encoded)
ASIC SIMD Configuration: 0 (ASIC has full SIMD/CU configuration enabled)A többihez képest csöves, de alap feszen így is viszi az 1050-et a gpu, úgyh számomra tökéletes.
-
-
NiTRoV6
tag
válasz
DroiDMester #3077 üzenetére
Production Week: 12
Wafer ID: 7
ASIC Quality rating by Iddq: 81.25% (higher value the better)
ASIC location in wafer (Axis Y): 07
ASIC Lot S/N: 3A0C71C9 (Encoded)
szijartg
őstag
válasz
DroiDMester #3077 üzenetére
enyém is
ASIC Type: Pitcairn XT (8047 grade)
Production Week: 13
Wafer ID: 24
ASIC Quality rating by Iddq: 92.1875% (higher value the better)
ASIC location in wafer (Axis Y): 014
ASIC location in wafer (Axis X): 015
ASIC Lot S/N: 3A0C7213 (Encoded)
no akkor enyém picivel jobb...
Production Week: 12
Wafer ID: 2
ASIC Quality rating by Iddq: 82.8125% (higher value the better)
ASIC location in wafer (Axis Y): 03
ASIC location in wafer (Axis X): 09
ASIC Lot S/N: 3A0C71C9 (Encoded)
lowzor
veterán
válasz
DroiDMester #3075 üzenetére
Production Week: 16
Wafer ID: 21
ASIC Quality rating by Iddq: 79.6875% (higher value the better)
ASIC location in wafer (Axis Y): 016
ASIC location in wafer (Axis X): 013
ASIC Lot S/N: 3A216091 (Encoded)
ASIC SIMD Configuration: 0 (ASIC has full SIMD/CU configuration enabled)"Production Year: 2010 "
-
Van egy kis progi amivel le lehet csekkoni kinek milyen jól sikerült GPU van a kártyáján
ide feltettem a kis progit => TSMC ASIC DATA EXTRACTOR alsó kis download ra kell kattintani kicsomagolás után a TSMC-PDE_V1.2.exe kell indítani majd ott a listába megfelelőt kiválasztani és enter, pár másodperc és csinál egy ASIC_Data.txt fájlt ebben található a lényeg!
Valahogy így néz ki :
ASIC Type: Cypress PRO (5043 grade)
Production Week: 34
ASIC Revision ID: 112
Wafer ID: 8
Out of valid range - Unsupported.
ASIC Quality rating by Iddq: 63.25% (higher value the better)
ASIC location in wafer (Axis Y): 07
ASIC Lot S/N: 3D27D8A6 (Encoded)
ASIC SIMD Configuration: 0 (ASIC has full SIMD/CU configuration enabled)kiemeltem a lényeget de jobb ha belinkelitek az egész szöveget mert van benne más fontos infó is, pl gyártási idő
Tehát akinek van kedve meg oszthatja itt a fórumon kinek milyen a kártyáján a GPU
-
Mappa
addikt
na ma az történt, hogy megnézem catalystban mennyi is az annyi.
a gyári 860/1200 Mhz értéket
1050/1450 Mhz a max húzás szintig kitoltam mert hát szinte majdnem mindenki írta itt fórumon tudja a kártya.
beállítottam!
heaven bech indít, F9 induljon a teszt... na igen de ahogy megnyomta függőleges barna sárga csíkok borították el a képernyőt
(csak restart oldotta meg nem reagált semmit a gép) gondoltam, nem bír ekkora +húzást a kártya.
restart után visszaállítottam 1000/1200Mhz.... na így már szépen le is futott a teszt. cirka 200 pontot és plusz 8 fps dobott a végeredményen, tehát ezt elkönyveltem biztos pontnak, marad így.
aztán sima böngészés közben egyszer csak jött a függőleges csíkozódás
.. na nem tudtam mit csinálni.. ismét restart és most szépen visszatettem alapórajelre mindent.
ez vga vagy driver problémára utalhat? mert ezt addig nem produkálta ameddig hozzá nem nyúltam a catalystban a csuszkákhoz
-
szasanyi
félisten
Köszi az életbölcsességet, de szerencsére több ponton is tévedsz. Viszonylag rövid leszek: ha nagyon akarnék venni meg tudnám tenni, jutottam ennyire még család mellett is. Mindemellett nem húszonéves vagyok, hanem már több mint 2x annyi így már "kicsit" más a szemléletem és mások preferenciáim is.
Viszont tény, hogy hazai viszonylatban teljesen ésszerűtlenek ezek az árak és nekem nem ér annyit amennyibe kerül, így akkor sem veszek ha megtehetném. Majd lesz olyan áron, amit elfogadhatónak tartok én is, nem csak a kereskedők. -
MrCsiT
addikt
válasz
szasanyi #3065 üzenetére
"itt csak nekem nem mind1 mennyi az annyi?" - nem, persze, másnak sem.
..azonban, ha szakmai topicba írsz, vélhetően van valami hasonló cuccod. Az meg, hogy 47k, vagy 67k volt, az tök mindegy sajnos : ott tart a világ, hogy csak az a lényeg, hogy kell-e a termék. Az ára nem több, mint szerencse kérdése.
Ott meg - látom, Te sem pesti vagy - ahol , mint nagymamáméknál , 30-40k / hó jövedelem már iszonyat jónak számít, mert Segélyország van, meló meg ablakba, nos, ott egy 47k-s VGA is az elérhetetlen kategória.
Innentől, azt lehet mondani, hogy van annak, aki el nem issza/költi - és mást sem . ( szerintem.)
-
sakal83
addikt
Szerintetek melyiket válasszam
- hd6950@70 vgam+15k
- hd7850 vgam+30kMindegyik garis, melegedés fogyasztás hidegen hagy, Ami érdekel IDLE hang, teljesítmény. Tuning természetesen játszik.
-
Speed®
titán
válasz
RetepNyaraB #3056 üzenetére
Azt nem a tuning hozta..van, hogy beakad a teszt elején, ill. a pincés résznél, ha épp úgy fut..ilyen szempontból hibás. SSDvel nem tapasztaltam, vagy csak kisebb mértékben, de tény, nincs 2 egyforma eredmény, ezért nem feltétlenül alkalmas a megbízható összehasonlításhoz szvsz..
-
MontyCrew
senior tag
válasz
RetepNyaraB #3056 üzenetére
jah én is figyeltem, de kicsit nagyobb gyorsulást vártam +200mhz gpu órajellel..
-
MontyCrew
senior tag
Na a sok unigine teszt után én is rávettem magam, csináltam egyet alapon és egyet pedig tuningolva.
Lássuk az eredményeket -
Steven88
tag
Köszönöm a válaszokat.
MontyCrew: Azt kipróbáltam de nem jött össze
, utána a GPU méretezést is bekapcsoltam de semmi.
synthattik: igen ez volt a baj
Ez jónak számít? Egy kicsit keveslem a pontokat.
-
szörnyeteg77
tag
-
MontyCrew
senior tag
válasz
szörnyeteg77 #3041 üzenetére
Én használtam egy teszt erejéig HD 7970 mellett, megdobta valóban a pontszámot brutálisan viszont teljesen nézhetetlen volt a kép össze vissza ugrált szétesett... Több fps nem ér ennyit.
-
szmegma
aktív tag
válasz
szörnyeteg77 #3041 üzenetére
Hogyan kell engedelyeznem, ha az alaplapom tudja?
-
MontyCrew
senior tag
válasz
Steven88 #3046 üzenetére
Az első problémára egy ilyent tudok mondani, hátha ez segít: http://prohardver.hu/tema/amd_radeon_hd_7850_7870/hsz_3022-3022.html
-
Steven88
tag
Sziasztok
Azt szeretném kérdezni,hogy az asztalt 1360x768-as felbontásban használom mert TV-t használok monitornak. A játékokat 1080p-ben használom de nem tölti ki rendesen a képernyőt. Mit tudnék ezzel csinálni? Ha az asztalt is 1080-ben használnám akkor nem lenne gond csak akkor nem látom a betűket tisztán meg stb.
Másik kérdés persze ez már nem ide tartozik "annyira". A youtubon szaggatnak a videók, az Indavideón meg abszolút nem tudok nézni videót, ez mitől lehet. A játékok mennek rendesen ezért gondolom a kártyával nem lehet gond.
Sapphire 7850-ről lenne szó.Jah Win 7 SP1-et használok, firefox böngészővel.
A válaszokat előre is köszönöm.
-
Inv1sus
addikt
Heavennél nincs valami jobb benchmark? Pl nemrég sima videónézésnél is újraindult a videókártyám.
-
BullZeye
veterán
Ha esetleg van időtök.
Próbáljátok meg, hogy memóriát állítotok csak pl 1100->1200-ra, mindkét fajta memóriával ugrik ilyenkor a kép? Vagy esetleg memóriafüggő ez is?
-
szörnyeteg77
tag
erről van valakinek tapasztalata? lucid virtu MVP ha az alaplap tudja ezt,sokat dob teljesítményben.
-
szasanyi
félisten
válasz
akela91 #3034 üzenetére
Lesz persze, hogyne lenne. 80k fölötti árak mellett nagyon türelmes tudok lenni. Pölö 7850-et is láttam már újat ~56k körüli összegért is, de a tuning nélküli teljesítménye nem az igazi FullHD-ban. De hirdetnek új, ASUS 7950 TOP kártyát 90k-ért.
Egyébként várni mindig érdemes, lásd 7950 és 7970 álá kettedik forduló, Ghz Edition.Aki hamar és k*va drágán megvette, arról kiderült hiba volt. Mondjuk az AMD-től - szerintem - nem volt vmi korrekt ez az a húzás, hogy a gyengébb eresztést eladta horror árom, aztán bejelenti az optimalizált változatot nagyobb teljesítménnyel ~ugyanannyiért..
-
Winne
nagyúr
válasz
csucsbicep #3038 üzenetére
Hmm, lehet taktikát kellene váltanom..
-
szasanyi
félisten
Használ-e vki PowerColor PCS+ HD7870 2GB kártyát?
-
st0ff
tag
ugy nez ki valami speci monitor problema lesz, probaltunk masik monitort minden kabellel, rendben van, es ezt a monitort is probaltuk masik gepen, ugyanez a tunet (6850-es VGA-val).
Mar csak azt nem tudom elkepzelni, hogy a monitorban mi tud elromlani, ami ilyet okoz?na jo, megoldottam, a monitoron talaltam egy titkos kis kapcsolot, overscan volt a neve. Ez KI állapotból BE állapotba váltott magától az éjjel, emiatt lett rossz minden.
-
milszab
senior tag
Játék alatti vibrálás megoldódott monitorcserével, vagyis hogy dvi-dvi kábellel van összekötve. Még szerencse volt 1 ilyen monitorom is...
-
st0ff
tag
válasz
csucsbicep #3016 üzenetére
a monitor menujeben nem elerheto ez a resz valahogy.
tegnap volt valami aramszunet, es furcsa dolgok is tortentek a masik szobaban, lehet van valami kapcsolat?
1000p-ben 60 hz-en minden fasza, csak kisebb a felbontas, es nem tolti ki a kepet, de megy a skalazas is. ahogy felnyomom 1080p-re, egybol kilog, es nem lehet allitani sem50Hz-en ismet lehet allitani...
-
szörnyeteg77
tag
válasz
RetepNyaraB #3015 üzenetére
egyetértek veled! Nem is értem,miért nem mérték fraps-al,nagy számokkal az fpst. Akkor lehetne látni az fpst,a videón..
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
szörnyeteg77 #3008 üzenetére
Egyrészt csak a címben látszik az a 80, másrészt ez nem multi játék, ki nem szarja le 30 felett mennyit megy?
Ráadásul ugye egyik leg-gpu-szopatósabb game, igazából nem is hiszem el ennek a konfignak a konstans 80 fps-t -
st0ff
tag
egy olyan van, hogy dvi a gepben, hdmi a monitorban.
Ezzel a kabellel is fennall a helyzet, ugyanakkor kevesbe log ki(kb fele annyit, biztos az egyik "jo" csatalkozo miatt...)
Ugyanezzel a kabellel, ugyanez a felbontas mukodik a TV-n fulLHD-ben, es szeltol szelig van. Engedi a kicsinyitest nagyitast, amit most PC-n nem...
Erre kell hazajonni egy ilyen meleg napon... -
Winne
nagyúr
Éppen ezt teszem, erősen gondolkodom.
@(#3004) DroiDMester: lapot nem írtam, legalábbis én nem emlékszem rá, ha igen, akkor elírtam. Lapnak a cseréjén gondolkoztam csak, mert a pci foglalat nekem rossz helyen van, a hangkártya kitakarja a levegő útját a kártyák mellett, ezzel nem foglalkozom még. Azért vettem anno az E4-et, mert a 8-8-at tudja, már akkor előre gondolkodtam.
Táp menne akkor mindenképpen, ha venném a másikat, tökéletes, sosem hibázott, nem tudom mennyit lehet érte kérni aprón. Doboza is megvan, gyári állapot.
A ház az tuti jön, egy HAF 922 lesz, ez az egy biztos pont.
-
st0ff
tag
válasz
DroiDMester #3010 üzenetére
hat eppen nincs itthon
viszont szivesen elernem hogy olyan jo legyen mint tegnap -
-
st0ff
tag
Szoasztok!
Radeon 7850-em van mar egy ideje, es ma bekapcsoalskor a kep egyszeruen kilogott. Ezt a helyzetet szeretnem megszuntetni.
Catalystban allitom hogy GPU meretezes engedelyezese, de ettol nem tudom az alatta levo radiobuttonokat elerni(szurke), illetve ha be van love, akkor a meretezesi beallitasoknal sem aktiv a csuszka.
korabban mar volt ilyen, es akkor is itt kaptam segitseget, pontosan hogy csinaljam, vagy mi lett a baja tegnap ota?
/marciusi driver, szoval nem frissites okozta, fullHD felbontas/koszi elore is!
-
szörnyeteg77
tag
metro2033 (RADEON HD 7850 OC - 2 GO (Crossfire) ) 80FPS itt gyenge az amd proci. több fps lenne egy jó i5 procival.
-
szörnyeteg77
tag
válasz
DroiDMester #3004 üzenetére
ez jól hangzik!
egy asus maximus v gene lapban csak szépen fog skálázódni cf-be..
-
Lapot miért is kéne cserélni? ha jól látom CF ben 16+8X be megy a lapod (de még ha 8+8.ba megy se gond) én is 8+8.ba használtam az utóbbi 3.évben a kártyáimat és nem volt semmi hátrányom belőle (8+8. ba van kemény 1-2.% teljesítmény csökkenésed ez miatt nem kell aggódni)
táp csere sem túl sok kiadás a jelenlegit még el lehet jó áron passzolni és megtoldod egy 5.össel és kapsz rajta egy jó 550-600.ast tehát ez sem túl nagy kiadás!
a CF skálázódás végett sem kell aggódni mint mondtam én már 6.éve használok CF -et így mondhatom hogy van némi tapasztalatom benne
az utóbbi 2.évben nem igen volt olyan játék ami ne ment volna rendesen CF be (ami esetleg mégsem úgy ment ahogy kell 1-2.driver frissítés után ment az is gyönyörűen) a skálázódással sincs gond a legtöbb játék 70-90.% os hatásfokkal megy CF nél De van sok játék ami 95-100.% os hatásfokkal megy!
és egy GéTéiX 670. meg sehol nincs egy 7850 CF hez képest tehát ez se kérdés melyiket válassza az ember!
-
Speed®
titán
Ilyen kaliberű kártyánál okozhat gondot az x4..x8/x8 2.0 teljesen jó CFre, de x4be nem raknám..meg úgy általában, X4@4GHz mellé overkill lenne..amúgy, ha nincs Eyefinity/1080p+ igény, hogy jut eszetekbe egyáltalán a CF?
szörnyeteg77
Ne legyünk naívak..ezek hosszú ideje köztudott dolgok és nem is igazán fog változni, mert nem érdeke a gyártóknak..ha olyan szinten optimálisan működne, nem vennék meg az egyre újabb karikat a júzerek..DroiDMester
Ha épp van egy CF rendszered, nem azért van, hogy driverekre várj, miközben mások gond nélkül játszanak adott játékkal..ezt a fajta bosszúságot lehet tolerálni, de kb. mazochizmus..aegyébként ha valaki nem tuningol, annak a 670 jobb választás, mint a 7850CF, az állandó teljesítmény és alacsonyabb ár miatt. Amúgyis nagyon jól sikerült ár/teljesítmény szempontjából, csak ugye 1 lépcsővel feljebb..mindkét kártyának megvan a maga piaca. Mindazonáltal, előbb vennék 670et, mint építenék ki 7850CFet..de ez én vagyok -
szörnyeteg77
tag
lehet ennél a cf-nél nem lesznek ilyen gondok.azóta sokat újjítottak vga-n,driveren. szerintem jól fog skázálódni cf-be a két vga. meglátjuk,majd lesz ilyen teszt. kíváncsi vok!
-
Gippo
senior tag
Én is gondolkodtam rajta, hogy később cf lesz... 7850-nél nem hiszem hogy a táp és a hő problémát jelentene (legalábbis nekem nem hiszem). Itt az lenne számomra is a kérdés, hogy ugye az alaplapom a 2. kártyát x4 sebességen futtatná... nagyon nagy hátrány? Olyanokat is olvastam, hogy egyszerűen nincs gond a játékbeli fps-el, csak egyszerűen nem dolgozik jól össze a kettő, -főleg ha nem azonos sebességen futnak - és megjelennek a microlagok.
Ez mennyire helytálló? Felejtős a cf?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PowerColor Red Devil RX6700 XT 12GB eladó
- ASUS TUF GeForce RTX 3080 10G
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- 3x ASUS Turbo RTX 2080 Ti (11 GB) / Frissen pasztázva / Igény esetén + EKWB vízesblokk.
- 8GB-os RX570 - RX580-as VGA kártyák +1db RX 5500-as VGA eladóak
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550 R5 3600 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB CM MasterBox MB500 700W
- Bomba ár! Dell XPS 15 9550 - i7-HQ I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I M1200 4GB I Cam I W10 I Gari!
- HP EliteBook 835 G7 AMD Ryzen 5 4650U
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest