- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen egeret válasszak?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Házimozi haladó szinten
- Projektor topic
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
válasz
DroiDMester #2898 üzenetére
Nem fogadnék rá, hogy többet megy az általad elért, egyik legolcsóbb 7850 -es 1200/1500 órajeleinél. Sőt, még abban sem lehetsz biztos, hogy azt az órajelet stabilan vinné!
Több fázis, jobb VRM esetén az esély a tuningra lehet jobb, de tuning mindig lutri. -
Gippo
senior tag
válasz
DroiDMester #2898 üzenetére
Ez esetben, akkor mégsem csak design. Nem vagyok ilyen mélyen otthon a témában. Ez mennyire befolyásolja a teljesítményt?
-
No azért jóval komolyabb VRM van azon az ASUS -on 6 + 3. fázisú Digi-VRM
míg a Sapphire -on 4+2 és maga az egész kártya jóval egyszerűbb felépítésű mint az Asus!
-
szasanyi
félisten
válasz
MiklosSaS #2894 üzenetére
Blackplate már az ASUS 6870-en is volt, és amúgy nincs semmi haszna. Minőségre uo. mint a többi, teljesítményben meg átlagos. Aki csak a dizájnért hajlandó fizetni, az meg is érdemli.
Gippo: és azon még nincs ÁFA.
Amúgy nekem tökmind1 mennyiért nem venném meg, mivel 82k-ért már van ASUS HD7870 is.
-
-
törölt tag
Odabsz:[link]
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
DroiDMester #2884 üzenetére
Ez milyen teszt ? Free vagy licenszes ?
-
Esetleg tesztelhettek 1 -et az új Unreal Engine 3 at használó PLA Benchmark -al! elég szépre sikeredett
ezeken a beállításokon
és egy eredmény alap órajelen 860/1200.on
-
Gippo
senior tag
A vicc az hogy a minimum fps-t nálam mindig az elején éri el, ahogy indul a benchmark... Tehát annyira nem reprezentatív így :S
DroiDMester: Irigyellek. nekem 1150-nél már kidobja a hibát :S
-
lowzor
veterán
válasz
DroiDMester #2884 üzenetére
lefuttattam még1x és most 24,3 a min FPS. Nem tudom az előbb mi baja volt.
-
synthattik
aktív tag
Köszönöm a gyors választ vmi ilyesmire számítottam ,hogy inkább a gpu emelése az ami többet hoz a konyhára,bár én 1-2 játéknál azt vettem észre,hogy ha nem csak a gpu-t emelem hanem a ramokat is ,akkor a minimum fps magasabb lesz,bár gondolom ez így a normális,csak vhol meg semmi változást nem lehet észre venni.
-
-
Gippo
senior tag
válasz
synthattik #2879 üzenetére
1120/1300
Min FPS: 28
Max FPS: 113
Scores: 13571120/1500-on meg 1379
nyilván érdemes lenne több programon is tesztelni
-
lowzor
veterán
válasz
DroiDMester #2878 üzenetére
Igen, elnézést benéztem. A tesszelláció nem volt bekapcsolva.
-
synthattik
aktív tag
megnéztem én is ezekkel a beállításokkal ,csak nálam a kártya 1050/1300 ment és úgy kaptam 1291 pontot,tehát valszeg reálisak a pontok itt heaven-ban, ahogy nézem max 10-20 pont eltérések lehetnek a proci miatt,ez inkább a kártyát dolgoztatja és a proci annyira nem számít,
3d mark vantage meg ilyen tesztekben kijön az intel ereje mert 1280-ban van a teszt,de full hd-nál már inkább a kártya dominál.
Meg próbálnád úgy a tesztet,hogy a memória csak 1300-on megy?Kiváncsi lennék mennyi lenne az eltérés.
droidmester:valszeg az anty-alising nem volt belőve mert a nélkül én is 1600 fölött kaptam -
légyszi akkor mutass róla egy képernyőmentést (teszt végén F12.gomb, majd c:\Users\felhasználóneved\Heaven\screenshots\ -ban megtalálod a képet)
mert az 100.% hogy nem ugyan azon a beállításokon teszteltél mint Gippo kolléga!
pontosítás végett:
1920x1080
DirectX11
Shaders:high
Anisotropy: 4x
Anti-aliasing:4x
Tessellation: Normalnekem 1200/1500.on nem megy még 1500.pontot sem pedig egy 4100.MHz re húzott i7.el hajtom! szóval nálad valami nem úgy volt beállítva!
-
Gippo
senior tag
Igen, olvastam máshol is, hogy az intel bőven jobban teljesít az AMD-nél. Talán a következő konfigurációm Inteles lesz, szánok rá több pénzt. Igaz sok hátrányt egyelőre nem tapasztalok játékokban, sem más programokban (zenét készítek többnyire FL studioval).
Persze jó lenne, ha lenne tapasztalatom is vele... Lehet meglepődnék
-
Gippo
senior tag
Na akkor én is közzé teszem. Frissen mérve ^^
Heaven Benchmark 3.0
7850@1120/1500Pontok: 1379
1920x1080
DirectX11
Shaders:high
Anisotropy: 4x
Anti-aliasing:4x
Tessellation: NormalJónak számít-é?
-
odorgg
addikt
válasz
akela91 #2865 üzenetére
A 8 nap már lejárt sajna, úgyhogy így marad. Mint tudjuk, memória oc nemsok FPS-t szokott hozni, szóval jólessz ez 1350-en is, a GPU meg megy 1160-on továbbra is, azt csókolom. Azért kicsit zavar, hogy sikerült ilyen téren, úgymond "szarba" nyúlni.
4 évet húztam le elektronika cégnél, sajnos ismerem a gyártók mindegy miből dolgozunk, csak minnél olcsóbb legyen üzletpolitikáját, és mivel a GPU utánn ez a második legdrágább alkatrész a VGA-n, ezért ezekkel lehet a gyártási költségeket a legnagyobb mértékben csökkenteni, amenyibenn sikerül olcsóbban beszerezni. -
szasanyi
félisten
válasz
Stukker1987 #2862 üzenetére
Teljesítmény összesítés valamint fogyasztás összehasonlítás.
GTX480 filmnézés közben 2,5x annyit fogyaszt mint egy HD7850 és a VRAM is kevesebb.Szerintem nem kérdés.
-
lowzor
veterán
Az enyémen, akkor Elpida van, mert 1350-nél többet nem megy. Gondoltam, hogy gagyibb ramok lehetnek rajta, mert olyan nincs, hogy a legtöbb embernek gond nélkül megy az 1450, nálam meg 1400-on már kifagy...
Amúgy másnál is egy hangyányit gagyibb eredményeket adnak a benchmarkok 12.6-al, mint 12.4-el?
-
odorgg
addikt
válasz
csucsbicep #2861 üzenetére
Meg nem is az utolsó sajnos. Ezekszerint ezzel a 2 beszállítóval dolgoznak. Valószínűleg az időzítések is mások, mert másik biosal nem is hajlandó elindúlni a VGA. Néztem pár tesztoldalon többféle márkát is, és minden Hinyx memóriákat láttam, nemtudom a Sapphire-nak mért kellett ez az Elpidás antituning szemetet a kártyákra szerelnie. Jó persze, vagy ugyanolyan árban adják mint a Hynix-et, vagy olcsóbban...
-
Stukker1987
senior tag
Sziasztok!
Mostanság szeretnék vga-t venni és esélyes a 7850 is. A másik alternatíva egy gtx480.
Mindkettő twin frozr hűtős,esetleg dcu.7850-65k
gtx480-55k lenneSzerintetek teljesítményben mennyire lennék minuszban ha 7850-et választanám?Fullhd felbontásról beszélünk!
Olvastam még a villogás problémáról! Sajna vga csatis monitorom van,ami dvi átalakítóval menne a vga-ba. Mekkora az esélyem hogy villogni fog a cucc?
Köszi a választ!
-
odorgg
addikt
Megnézné nekem valaki, akinek Sapphire sima 7850-ese van, és a memória megy neki 1450 és afelett, hogy a memória chippre milyen gyártó van vésve? Enyémen Elpida Memória lapkák vannak, és gyanítom ezért nem is mennek annyira tuningban. Valószínűleg a tuningosabb darabokra, Hynix memóriák kerültek.
-
szörnyeteg77
tag
köszi srácok! ennek örülök,hogy nem árt a kártyának! ok,visszanézem,megnézem a teszteket.
-
Winne
nagyúr
CD-ben használ valaki aktívan 7850-est?
-
-
akela91
addikt
válasz
szörnyeteg77 #2850 üzenetére
kb 50 tesztet toltam már ide fel, mindenféle beállítással, több féle teszt progival, keress vissza. (1175/6000MHZ is stabil volt alapfeszen). A tuning szerencse kérdése, elsősorban.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
szörnyeteg77 #2850 üzenetére
Ez nem árt neki, mert maga a kártya elég hűvös.
-
TheClown
csendes tag
válasz
akela91 #2849 üzenetére
Toltam rajta +100 mhz-et, a heaven közepén megállt a kép és ezt dobta ki: kép
Akkor ezt már nem bírja?
+50mhz-el stabil. Az enyém valami tuningra alkalmatlan példány lehet. Más simán feltolja magasabb értékekre a memó meg a core órajelét is...gyiku: A Sapphire Trixx nevű progival.
-
TheClown
csendes tag
Sziasztok
Veszélyes lenne alapfeszen a Trixx-el még tolni a core órajelén a Catalyst által megengedett max fölé? -
cor
őstag
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
execute93 #2834 üzenetére
Na jó, de ki tudja, hogyan tesztelték, meg én a saját tesztjeimnek hiszem, meg maximum 1-2 megbízható oldalénak..
F1 2011 pl vagy Crysis 2 DX11-ben, esetleg GTA4.
Ha kihajtaná az i3 a 7970-et, akkor a legtöbb ember nem venne mellé i5/i7-et.Olvasd el szasanyi véleményét, ha valakinek, neki lehet hinni..
-
szasanyi
félisten
válasz
execute93 #2829 üzenetére
Én is teszteltem Sapphire HD7970 3GB kártyát i3-2100 procival, meg láttam ugyanannak (!) a kártyának a teljesítményét ugyanolyan (1080p) felbontásban i7-2600K proci mellett - ~60-65% teljesítményre volt képes az i3 procival.
Ez olyan mintha azért vennél Porsche-t, hogy a városon belül dolgozni járj vele. -
gyiku
nagyúr
hi, sima sapphire 7850et vettem, de itthon a gpuz 920/1250et mutat. erre megneztem a dobozt, az sem oc-s. ez eddig nem lenne gond, de firefox alatt neha ugrik egyet a kep. jatek es desktop alatt nem, csak ff-nel. 12.6 van fent.
-
execute93
őstag
válasz
csucsbicep #2833 üzenetére
Ez bf3 multi volt.. ( nem én végeztem a tesztet). Ennél nagyobb gépigényű játékot mondj, és majd mondok neked egy értéket. BF3 ban multiztam már.. GTX 460 HAWK TFII + I3-2100-al. És nekem gond nélkül ment, 50!!! alá sohasem esett az fps. 1440x900
-
execute93
őstag
válasz
csucsbicep #2830 üzenetére
Én nem gondolom. Ott a teszt, látod, nem? HD 7970-es VGA-val voltak tesztelve a procik.
Amúgy meg +2ht -
execute93
őstag
Ennyit a processzor kihajtásról.
HD 7970 3GB-ot simán kihajtotta a kis i3-2100 prockóm.Persze ezt azért linkeltem, mert akkor a HD 7850 sem lenne gond neki.
-
Winne
nagyúr
válasz
seederking #2826 üzenetére
Nincs vele bajom, amíg rá nem kényszerítenek, hogy használjam.
(#2827) szörnyeteg77-nél ott van minden.
-
szörnyeteg77
tag
-
Winne
nagyúr
válasz
MontyCrew #2820 üzenetére
Bulldozer sosem játszott igazán egy ligában Szandikával, de ez nem is volt kérdés.
Már csak az elvakultak és a hozzá nem értők vesznek Amd procit...A cf nálam is tervben volt, inkább, mint a mostani eladása és újabb vétele, csak kell hozzá több dolog is, nem csak kártya, ezért nincs közeli jövőben sajna..
-
Gippo
senior tag
válasz
seederking #2822 üzenetére
Igen ez teljesen jogos... én sajnos még kicsit laikusabb voltam a cf lapok terén... néztem, hogy húúú crossfire, majd egyszer jó lesz
-
szörnyeteg77
tag
válasz
seederking #2822 üzenetére
asus maximus v gene alaplapot ajánlom neked!!!
-
Gippo
senior tag
válasz
seederking #2819 üzenetére
Nekem is olyan van... elvileg "annyira" nem nagy a teljesítmény csökkenés cf-ben (extreme 3 lapon x4 a 2. kártyának)
Vagy mégis? -
MontyCrew
senior tag
az fontos mérlegelni, hogy a 2500K és az i7 2600 ugyan annyiért megy itt aprón.. Ha szeret tuningolni, akkor a 2500K tökéletes választás, de egy 2600at 4ghz-n lehet járatni szépen alulfeszeve... Igaz most nekem is csak egy i5 van, aranyosan alulfeszelve 4100on szaladgál, ez már elget nyújt a tuningolt 7870 mellé..
Érdekességképp,
Haver most vett 7950et, egy 4100ra húzott 8 magos Bulldozer mellé.
Én grafikai pontom 3dmark 11ben 7367pts 1200as órajellel
Spanom 7950-e 7327pts 1000mhz-nAz én 7950em, 925 mhz-n 7679et dobott i7 2600al megtámogatva...
-
szörnyeteg77
tag
válasz
csucsbicep #2816 üzenetére
az a hátrány nem vészes. de az elöny itt már sokat számít!
-
MontyCrew
senior tag
válasz
csucsbicep #2812 üzenetére
bf3 nálam szerette az i7est nagyon, szépen használta az összes szálat, míg a 2500K-val meg 97%-ra bekajálta a játék az összes magot és gondolom a jövőben jobban fogják optimalizálni a kijövő játékokat, így egy i7el lehet, hogy a későbbiekben jobb eredményeket érnek majd el.
-
szörnyeteg77
tag
válasz
seederking #2806 üzenetére
állítólag még gyorsabb lesz 7850/7870. még sokat javítanak,újjítanak a driveren. és plusz a tuning. sokat fognak dobni teljesítményben! úgy legyen!! 7850 single jó ideig jó lesz még,aztán CF-ben még jó ideig jó lesz. sok évig!
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
Mivel a 6990 a mai napig a legerősebb AMD vga.
MontyCrew: i7 teljesen fölös játékra, oda i5 a legjobb.
-
MontyCrew
senior tag
válasz
seederking #2809 üzenetére
az más, 40k környékén lesz akkor majd még1et jó lesz bevágni mellé
Addig meg van idő cserélgetni a procit alaplapot
-
Winne
nagyúr
válasz
A mostani sem kevés, de majdnem dupla a cf, azt olvastam elég jól skálázódik.
-
MontyCrew
senior tag
válasz
Én a heyedben elötte beszereznék egy i7es procit
Mondjuk egy sima i7 2600,,, azt blckból feltolod 4ghz-ra aztán kalap kabát
az elég lesz elég sokáig
-
seederking
őstag
válasz
szörnyeteg77 #2805 üzenetére
Azért durva,hogy a jó "öreg" hd6990 mennyire brutál még most is.Nem volt soha 6xxx szériám 5870 után 7850 következett.(de annyira nem is volt csábító a 6xxx-os széria.pl fogyasztás/teljesítmény mutatót tekintve.De azért egy 7850cf-et megnéznék (a gépembe)
mivel így "single-ben" sem rossz. -
lowzor
veterán
válasz
seederking #2803 üzenetére
Nálam sima Sapphire 7850-el. Szerintem a kezdetektől fogva megvolt. Beszéltem valakivel priviben, akinek terhelés alatt ad hasonló hangokat. Érdekes...
-
seederking
őstag
Föntebb olvastam,hogy pár embernek Sleep üzemmódban a vga időnként fura kattanás szerű hangot ad ki.(valaki azt írta "mint mikor egy hdd döglődik") (Jó a hasonlat
)
Sapphire HD7850 OC
Ti milyen tipussal tapasztaltatok ilyet,gond lehet ez a későbbiekben?Eleinte nem is hallottam/figyeltem csak most ahogyan olvastam egy hsz-ben.Emiatt sajnos azt sem tudom,hogy kezdetektől ilyen hangot adott-e ki.Nálatok mi a helyzet?Véleményem szerint ha időközben jött elő ez a "kattanás" szerű hang akkor az nagyobb gáz lehet mint ha gyári felépítési/működési tulajdonsága lenne a vga-nak. -
seederking
őstag
Akárhogy uninstallálom (driver sweeper-el sem) tudom letakarítani a 12.6-os drivert.12.4-et tennék föl hátha az nem "bugos".Ezzel a driverrel nem tudok belépni az overdrive-ban.Katt és semmit nem csinál a driver.
Ötlet?
Föltettem újra az msi afterburnert és 12.6-os drivert ír.
Van valakinek tapasztalata afterburner videó felvétel terén.?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Linux Mint
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen egeret válasszak?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest