Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
válasz
EvilSymbol #4297 üzenetére
Ezt írásvetítővel, falra kell vetteni? mert én máshogyel nem olvasom az tuti. Persze a számokat látom, de hogy a teszt beállításai milyenek...
-
synthattik
aktív tag
válasz
EvilSymbol #4297 üzenetére
Valahol akadt a heaven teszt?Csak a min,fps miatt,de az eredmény elég baráti,na megnézem majd az enyémet tudom esetleg eddig cibálni.
-
synthattik
aktív tag
válasz
zolika010 #4296 üzenetére
Később akarsz majd cf-et?Csak mert ehhez a konfighoz 1 jó minőségű 500w-os táp is jó.
Nekem sapphire van 7870-ből nincs mit mondani róla,halk,baromi hűvös,jól tuningolható,és hogy már az ara is normálizálódott valamelyest,így már abszolute megérős.
Később lesz majd benne ivy proci?csak a pci-e 3 miatt kérdezem? -
EvilSymbol
csendes tag
Sapphire HD Radeon 7870 Ghz Edition (11199-00-20G)
1245/1500/+20 @ 1.3
-
zolika010
tag
Hali!
Remélem nem gond hogy ide írok...
Szóval tervezem egy Sapphire Radeon 7870 2gb VGA vásárlását a közeljövőben és a következő konfigot terveztem mellé:CPU: Intel i5 2500k
RAM: CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 KIT
Táp: CHIEFTEC CFT-650-14CS 650W
Ház: Raidmax Blade
HDD: OCZ 64Gb SSD Agility 4Egyedül az alaplap választásban vagyok gondban. Egy ASROCK Z68 Extreme3 Gen3 típusút választottam ki, de gondoltam megkérdezlek titeket is hogy mi a véleményetek erről.
Várom a további alaplap ötleteket is
Ja és még annyit hogy a 7870 tulajdonosok leírnák az eddigi tapasztalataikat a VGA-ról?
Előre is köszönöm. -
torma1981
veterán
válasz
szasanyi #4292 üzenetére
Nincs észrevehető vibrálás de a szemem mégis fájt tőle. Olyan furcsa érzés. Nehéz megmagyarázni. A betűkkel képpel nincs semmi baj. Most már hozzá szoktam. Én is visszavettem kicsit a fényerőt.
Amúgy brutál a kártya. 20%-on megy a venti és így 34 fokos. Max eddig 54 fok volt. De nem is lehet hallani a hangját.
-
IzI
senior tag
Köszönöm mindenkinek.Egyelőre úgy se fog kelleni a tuning mert 1280x1024-be tolom és gondolom nem lesz gond a sebességgel.Majd ha meg lesz az új fullhd moncsi akkor már lehet kelleni fog.
-
-
IzI
senior tag
Úgynéz ki hogy sikerül igen jó áron hozzájutni ehhez VGA Sapphire ATi Radeon HD7870 2Gb GHZ Edition.Korábban kérdeztem hogy 7850-t mennyire lehet tuningolni.Őt is olyan könnyű húzni mint 7850-t,és meddig lehet egyébként?
-
=HG=
addikt
válasz
DroiDMester #4279 üzenetére
Lehet egy óccsó Hdmi kábel is tökéletes! Nekem is egy 1 ropis 2 m-es köti össze a vga-t a monitorral, és tökéletes a kép! De én is megpróbálnék azért egy másik kábelt!
-
miresz
veterán
válasz
EvilSymbol #4282 üzenetére
nem a tiedfogom szét V moddolni,és húzni....
-
lineage2
csendes tag
air bypass valve?
-
válasz
torma1981 #4275 üzenetére
Az SEMMIT nem jelent hogy másik kártyával vagy integrált VGA val jó volt!
ahogy nézem nem valami fényes ennek a TV -nek a HDMi bemenete!
De már azt is írtam kb: 66542 -szer hogy HDMi kimenet mindegyik VGA -n bugos-nyűgös (nem csak ati de NV -oldalán is) ha már HDMi akkor minimum MINŐSÉGI kábel amivel próbálkozni érdemes! De még jobb lenne egy DVi <=> HDMi kábel!
-
miresz
veterán
válasz
EvilSymbol #4272 üzenetére
Ha tudnád,hogy mi történt még vele....
-
lineage2
csendes tag
Gigabyte Windforce hűtés teszt!
http://www.youtube.com/watch?v=T33sv9o_lK0
-
torma1981
veterán
válasz
DroiDMester #4274 üzenetére
Samsung 40A656-os tv egy sima hama hdmi-hdmi-vel összekötve. De mint mondtam eddig volt már ati kártyám azzal nem volt ilyen gond. Meg az alaplapival sem.
-
-
torma1981
veterán
Sziasztok!
Beszereltem a 7870-es karimat. Eddig minden okés. Kivéve, hogy olyan a kép mintha nem 60 Hz menne. Vibrál a kép. Fáj a fejem tőle. Pedig mindent megnéztem azt írja 60 Hz. Nem értem mi van. 12.8-as drivert tettem fel. Eddig az alaplapi videokártyát használtam. Az is Ati. Azzal nem volt ilyen meg a régi Nvidiámmal sem. Nem tudom mi lehet a gond.
-
Faci80
csendes tag
válasz
EvilSymbol #4259 üzenetére
Csatlakozom! Több Sapphire kártyán vagyok túl, és mint az eddigiek, a mostani 7850 is hibátlanul muzsikál!
-
lineage2
csendes tag
Nekem 6850 oc kártyám volt,és nagyon szépen működött.Remélem ez a jó szokása továbbra is megmarad a 7870 oc szériával :-)
Néztem egy youtubos videot és egy srác q9550 procival ultra high grafikán,70 fps-t csikart ki a bf3ból.Azért ez nem rossz telejsítmény egy ilyen gyenge procival.
-
belinho
senior tag
-
miresz
veterán
Úgy néz ki jókor rendeltem VGA-t. Tegnap jött meg a már fentebb is említett ASUS 7870 V2-es kártyám,és mára felvitték 12e-el az árát. [link]
-
lowzor
veterán
Nem azt nevezik annak. A Zerocore-ban lévő kattogás, az teljesen más. Azt azért adja a kártya, mert mikor a win kikapcsolja a monitort, akkor leállnak a kártyán a ventik és néha (lehet, hogy egy szoftveres bug következtében) beindulnak.
A zörgés pedig valamiért néhány Sapphire kártyánál bizonyos venti fordulatszámnál, NEM zerocore módban, hanem terhelés alatt fordul elő. De ezt mint már írtam lehet cseréltetni gariban, ha ilyen darabot fogsz ki (aminek nincs nagy esélye). -
torma1981
veterán
válasz
bluobluo75 #4263 üzenetére
Igen.
-
lineage2
csendes tag
És továbbra is Asuson gondolkodsz?
-
lineage2
csendes tag
Asusra lennék leginkább kíváncsi,hogy milyen.Olvastam egy fórumon,hogy a legjobb hűtése neki van.
-
EvilSymbol
csendes tag
válasz
lineage2 #4258 üzenetére
Csakis ajanlani tudom a Sapphire HD 7870-et, nincs semmi fele zorges nalam. De a legutobbi 5 kartyam mind Sapphire volt es egyikkel sem volt gond. Bar, ha szereted a hegeduszot, vehetsz jo kis sipolos GB-t.
Csak ne felejtsd el az i3-at. Az meg legalabb akkora nagy slager.
-
lineage2
csendes tag
erről ennyit :-) el is ment a kedvem végleg a sapphiretól.Vagy asus vagy gigabyte a 7870 szériából.Előre is sorry a sapphire tulajoktól de ez a videó picit tré volt.
-
torma1981
veterán
válasz
seederking #4251 üzenetére
Azon a videón 6950 vagy 6970 volt. Nem 7850/70.
-
Gabás
addikt
válasz
seederking #4251 üzenetére
az nem használat közben van, hanem ZeroCore módban
-
miresz
veterán
Egy napja birtoklok egy ASUS HD7870-DC2TG-2GD5-V2-t,és meg kell,hogy mondjam,hogy nagyon elégedett vagyok vele. Nagyon halk hűtés,és megfelelő kraft van benn. Nálam ajánlott kategória
-
Gabás
addikt
válasz
seederking #4243 üzenetére
valószínűleg ezt a hangot nevezik a többiek „zörgésnek”
-
Apollo_21
addikt
-
lineage2
csendes tag
Sziasztok.
Három kártyán vacilálok.Asus 7870 DirectCU II,Gigabyte 7870 OC,Sapphire 7870 Ghz OC.
Mit gondoltok a három kártya közül melyik a legjobb?
-
seederking
őstag
Üdv
Nektek kb mennyi idő után jelentkezett a "zörgős" venti effekt a 7850-en?
Nekem eddig semmi panaszom rá az ébredés utáni kattanós venti induláson kivül.De tudom ez széria "sajátosság".
Kb 3 hónapja használok egy oc verzsönt. -
torma1981
veterán
válasz
bluobluo75 #4239 üzenetére
Én úgy tudom ugyan az csak a Flex-es verzión van még + 1 monitorbemenet. Ennyi. A hűtés ugyan az.
-
torma1981
veterán
válasz
DroiDMester #4232 üzenetére
Nekem ez jött. Szerintem még nincs dual-X-es verzió 7870-ben. Igaz én nem az Ipontól rendeltem.
-
torma1981
veterán
válasz
bluobluo75 #4236 üzenetére
Az egyik a Flex verzió a másik a sima.
-
bluobluo75
őstag
Üdv!
Ez a 11199-10-40G, 11199-00-20G számsorok csak az iponnál divat?
Illetve amint látom többféle Sapphire HD 7870 2GB-os kártya van, melyiket érdemes megvenni, melyik a legjobb?
Köszönöm előre is! -
MeszesKPT
őstag
Sziasztok!
Sapphire HD 7850 2GB GDDR5 vagy uez OC kártya között vacilálok (árban 2k a diffi). Tuning szempontjából érdeklődöm, hogy melyik lenne valószínűleg a jobb választás.
A korábban leírtakból annyit már megértettem, hogy az OC-ből elvileg már csak Dual-X-es lehet forgalomban, ami már nem Hynixes ramot jelent, vagyis a memória biztosan kevésbé húzható (pontos modell no.-t vásárlás előtt nem tudok).
Így a kérdés inkább arra irányul, hogy a GPU tekintetében is van-e valamilyen ismert különbség a sima és az OC-os modellek egyes eresztései között. Korábbi kártyák tapasztalatából kiindulva úgyis a GPU oc a döntő a végső fps tekintetében, nem?
Köszönöm a felhomályosítást!
-
Terrorista
senior tag
Üdv!
Van itt olyan HD 7870 OC tulaj akinek akadt gondja a kártyával?
Nekem amióta megvan 2-3 naponta lefagy a gépem. Játék közben (egyszer böngészés közben is) a monitor elsötétül és sleep módba megy, a hang "zümmögve" beakad. Ezután csak a reset segít.
Próbáltam 12.6-7-8-as catalystokat, de a régebbi 12.3-assal is ugyanezt produkálja.
A kártya nem melegszik túl, 60 fok fölé még nem láttam menni, viszont a venti se viszi túlzásba a pörgést.
A túl sok terhelésre és a tuningra már gondoltam, de a jelenlegi tuning egy HD 5770-el már évek óta ment, szóval elméletileg bírnia kellene az CM 520-as tápnak. A fagyások sosem terhelés után 1-2 órával történtek, hanem akár 10-12 órával később.
Szóval egyelőre ötletem sincs mi lehet a gond, külföldi fórumokon többeknek volt ilyen gondja, de megoldást még nem láttam sehol.
Vélemény?
-
szijartg
őstag
válasz
DroiDMester #4232 üzenetére
ez egy nagyon jó kártya.. nekem is ilyen van hynix cuccokkal
-
-
Steven88
tag
Köszöntem a válaszokat.
Mondjuk az durva lenne ha ugyan olyan zörgőset kapnék vissza. -
BioNiCMaN
addikt
válasz
DroiDMester #4222 üzenetére
Az e-mail szerint 11199-00-20G-t rendeltem, persze ez sem jelent semmit...
A múltkor pl. a megrendelt OCZ Gold helyett Platinum-ot kaptam...
"ezt biztos nem olvastad el iPon oldalán!
*A fent látható kép illusztráció A termék a valóságban eltérõ lehet"Dehogynem.
-
-
szasanyi
félisten
válasz
BioNiCMaN #4217 üzenetére
Elképzelhető az is bár lehet, hogy az meg tuningban lesz már gyengébb. Nem tudom. Ahogy látod fix ventivel (átalakítóval, alaplapra dugva) kiküszöbölhető a probléma, ha annyira zavaró lenne. Én inkább a PowerColor PCS+ kártyáját javasoltam volna. Tudom, eső után...
torma1981: én nem fogadnék rá nagy összeggel, hogy emiatt tutira cserélik garban a VGA-t. Persze ez nem biztos, nem ismerem a gyártó álláspontját.
-
Möhe
addikt
Én ma vettem át a futártól a cuccaimat. Ipon-os 7850 Dual X Elpida ramos.Holnap kiderül hogyan is muzsikál,ma már nincs erőm összerakni a gépet. Majd birizgálom én is a ventit,hogyan viselkedik.
-
ezsi17
csendes tag
Üdv! A kettő videokártya között mi a különbség? A nevében csak egy szám az eltérés, árban meg kb. 2k.
Sapphire HD7850 2GB - 11200-00-20G
Sapphire HD7850 2GB - 11200-01-20G -
smiti
veterán
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata, hogy ezek a kártyák hogyan boldogulnak a 3D Blu-Ray filmek ( esetleg .mkv tartalmak) megjelenítésével?
A VGA HDMI kimeneten keresztül kötném a TV-re. -
tthomasso
tag
Üdvözlöm a fórumtársakat, csatlakoztam Én is egy Sapphire 7850-el.. Ez a Dual-X-es változat, alapjáraton 38 fok, terhelve max. 60. Megrángattam egy kicsit, első körben csak a Catalystből, 1050/1300-ra raktam, ami nem okozott problémát a kártyának.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Napelem
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- OnePlus Nord 5 - lehűti a kedélyeket
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, CW90
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 512GB 13.3" FHD magyarbill 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest