- TCL LCD és LED TV-k
- Hobby elektronika
- Húsz százalékot ver az 5060 Ti elődjére?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Prezentálta a GeForce RTX 5060-as sorozatot az NVIDIA
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alpachino
veterán
válasz
synthattik #5799 üzenetére
Ráadásul ezzel hasonlítva sem értem.....
-
Tomix24
addikt
válasz
Tomix24 #5795 üzenetére
És azt vettem észre hogy ez a progi szereti az Intel procikat, meg a plusz szálakat is.. Nekem egyik sincs.
Most GTx660 szinten van ahogy látom a lenti kolléga belinkelt eredményéből , Intel procival "GTX660 kicsit húzva" szintig el lehet jutni. Ami nem kicsi fegyvertény. Jó kari, ügyes kari
-
Tomix24
addikt
válasz
synthattik #5788 üzenetére
-
kovsol
titán
válasz
csucsbicep #5789 üzenetére
ez a kártya hány centivel hosszabb mint egy 6850 ?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Sokban függ attól a helyzet, hogy milyen kódról van szó. A compute shadert azért alkalmazzák, mert lehet egy architektúra akármilyen gyenge bizonyos szempontból a helyi adatmegosztás összességében még mindig sokkal előnyösebb, mintha egyáltalán nem lenne.
Abból a szempontból senki sem vizsgálja meg az egész témát, hogy a compute shader a Kepleren is gyorsít. Az egész futószalagnak az a dolga, hogy gyorsítson. És ez igaz a komplex kódokra is. Az lehet, hogy a GCN a komplex kódokat alig érzi meg, míg a Kepler nagyon, de azt veszi figyelembe a fejlesztő, hogy még így is sebességet nyert minden egyes hardver a compute shader bevetésével.
A DiRT Showdownt sokszor fel lehet hozni példának, amikor ezeket a helyzeteket elemzed. Meg lehet azt csinálni, hogy a tradicionális forward renderbe is beraksz annyi pontfényforrást, amennyi forward+ lighting mellett van. Az eredménye 2-4 fps lesz a leggyorsabb kártyákon is. Forward+ lighting mellett hiába gyengébb a Kepler, mint a GCN, akkor is jóval gyorsabb a forward+ lightinggal kapott sebesség a teoretikus 2-4 fps-hez képest. Ezért építünk a compute shaderre. A legtöbb effekt esetében a hátraarc a Kepler teljesítményének az esését is magával hozza, ahogy az összes többi terméknél. A fejlesztő jellemzően nem fogja mérlegelni, hogy miképp hat a compute shader a Keplerre. Ha gyorsít, akkor nincs miről beszélni, mert a Kepler tulajok is gyorsabb játékot akarnak. Ez maximum az NVIDIA-t érdekli, mert nekik kedvezőbb a lassabb render/effekt, ha a GCN és a Kepler között kisebb lesz az eltérés. De egy fejlesztőnek viszont mindig a gyorsabb effekt/render a kedvezőbb az adott elgondolásra, és az számukra érdektelen, hogy a GCN esetleg sokkal többet gyorsul tőle. -
Alpachino
veterán
válasz
csucsbicep #5789 üzenetére
Nem vagyok a jónak elrontója....
Olcsóbban, gyorsabb a 7870, ráadásul a szívem csücske az ASUS DC II...kell ennél több ?
-
válasz
Alpachino #5773 üzenetére
nem. magyarul, amit most a pH! tesztben látsz, az egy potenciális trend. nem biztos, hogy így lesz, több okból is (szerintem pl. a kepler megjelenése után azért a shader-kódok írói igyekeznek odafigyelni arra, hogy a shared memory a szűk keresztmetszet, ill. lehet, hogy lesz, aki kisebb-nagyobb hátraarcot vesz), de ha 2-3 évre veszel VGA-t, akkor érdemes ezt is figyelembe venni.
volt 1 hét, amikor a sapphire 7870 olcsóbb volt, mint a legolcsóbb 660 - na akkor egyértelműen a Radeon volt a jobb vétel. múlt héten hirtelen lett közöttük 10e különbség, így már más a leányzó fekvése.
-
kovsol
titán
végül egy sapphire 7850 2gb lett a döntés, addig míg megjön marad a intel hd4000
-
Alpachino
veterán
Ez is nagyon jó árban van most [link] Módosítottam is a rendelést azonnal
-
csucsbicep
nagyúr
Akárhogy is nézzük, bizony a GTX660 is nagyon jól be van árazva. Legalább talán lesz egy kis árverseny.
-
kisza25
félisten
válasz
GeneraL_XTX #5779 üzenetére
gondolom több külső raktár van, van közöttük külföldi is(az alaplapom is olyanból származik ezért többet kellett rá várnom), és mikor kiraknak egy árat abból van x darab, mikor leadnak annyi rendelést akkor, körbekérdezik a külsős raktárakat, az ott lévő kártyáknak lehet még más beszerzési ára és ott is csak pár db van, az is elfogy akkor, jön a külföldi raktár, oda is van írva, ha megnézed.
Ilyenkor érdemes figyelni az oldalt és mikor újra saját raktáron lesz a kártya megint le megy az ára, és akkor gyorsan megrendelni -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Alpachino #5773 üzenetére
Nekem aztán mindegy, hogy ki mit vesz. Elégszer ki lett tárgyalva, hogy mi a GCN és mi a Kepler. Ez alapján lehet dönteni.
Az a nem mindegy, hogy jönnek a vádak, hogy mit képzelünk, amikor berakjuk az új játékokat a tesztekbe, mert az a Keplernek nem jó ?! ...
Természetesen mi is tesztelhetünk DX9-es és két éves játékokkal, ahogy még sokan teszik, de szerinted melyiknek van több értelme? A legújabbaknak, vagy a régieknek? -
kisza25
félisten
már 60eFt és ez nem másik, én ezt rendeltem 51600Ft-ért tegnap reggel, aztán azt írták ki az oldalon, hogy elfogyott, pár óra múlva megjelent 55eFt-ért, ma meg már 60eFt,
nézd meg az árgrafikont,
megint mákom volt, mint anno HD5850-el ami 2órán át volt 32eFt és én abban a 2órában rendeltem -
Alpachino
veterán
"több DX11 játék erre megy, és azzal, hogy az AMD a következő fél évben hat AAA játékra kötött szerződést, eléggé megnyomható a compute vonal."
Magyarul mindenki vegyen 7-es AMD-t, aki jót akar magának
Természetesen, még mindig azt állítom, hogy ennek GCN-nek nagyobb lesz a füstje, mint a lángja......
De azért kibiztosítom magam, a második gépembe az 560 helyett, valami 7-es szériát dobok, a másikba megy a 660....
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Alpachino #5770 üzenetére
Amit a játékban be sem tudsz állítani, ugyanis a program compute shadert használ, vagyis nincs olyan, hogy 4xAA.
(#5771) kovsol: Hogyne számolna mást. Driverből MSAA-d van. Azt ugyan a bedrótozás leszámolja, de nem lesz eredménye, mert deferred render a motor. Ezért van a játékba egy háromfázisú komplex AA építve, mert az MSAA az szart sem ér. Az egyes beállítások a fázisokat kapcsolják be. Első az FXAA, aztán az SSAA+FXAA, aztán az SSAA+FXAA+MLAA(irányított). A post-process AA-k compute shaderből mennek. Ráadásul SSAA mellett mindegyik mintavételre. Ez egy egyszerű módja annak, hogy ha valami erős computeban, akkor kihozd belőle az előnyt. Az FXAA-t sem viccből tolja az AMD. Többet számol az MLAA-nál, vagyis nagyobb lesz a különbség a GeForce és a Radeon között. Valószínű, hogy a Sleeping Dogs AA-ja szándékosan van, így alakítva. Megmagyarázható persze minden fázis, mert kiegészítik egymást, de a felbontás négyszeresén két post-processt letolni luxus.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Alpachino #5767 üzenetére
Nem akarlak meggyőzni, csak annyira felületesen vizsgálják az emberek a teszteket. Közben minden információt leközlünk, például azt, hogy mit hol mérünk. Persze azt a részt mi választjuk ki, de a BF3 esetében leírtuk, hogy hogyan választottunk. Mivel az egyes pályák között 30 fps különbség is van, így megkérdeztük a DICE-t, hogy hol terhel a legjobban a játékuk. Valahogy nem érzem, hogy ezzel hibát követtünk el.
(#5768) kovsol: Nincs értelme a CPU-tesztekkel annyit törődni. Amint felrakod a beállítást Full HD-re, rögtön egymás mögött sorakoznak a procik.
(#5767) Alpachino: Mivel az élsimítást csinálják bonyolult DirectCompute formában, így az AA off mellett a Kepler nem kapja meg a büntit. A játékon belül kell bekapcsolni az élsimítást, és akkor az már erős különbséget ad.
-
Alpachino
veterán
Ezzel kapcsolatban nem tudsz meggyőzni
Minden nevesebb külföldi tesztelő oldalon a BF3-ban még 7870 sincs a közelébe pl. a 660-nak, nem hogy még a 7850.....persze lehet egy adott játékot is úgy tesztelni, hogy "jó" legyen......
Egyébként a Sleeping Dogs-ban sem látok átlagosan több lemaradást a 660-al a 7870-hez képest
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Attix82 #5762 üzenetére
Azt mondod, hogy ne teszteljünk a legújabb DX11-es játékokkal, mert erősen a GCN-nek kedveznek? Ez valami mániád lett. De nem tudom, hogy hol a gond. Márciusban a Kepler tesztben leírtuk, hogy a Keplernek gondja lesz a compute hatékonysággal. Akkor persze nem volt rá példa, de ettől még látszott. Azóta érkezett 5 darab DX11-es játék, ami erősen igényli a compute hatékonyságot. Most mit csináljunk? Ne teszteljük egyiket sem, mert a Keplernek ez nem fekszik?
(#5763) Alpachino: Hihetetlenül nehéz belegondolni, hogy megkérdeztük a DICE-t, hogy melyik a játékuk legmegterhelőbb része. Ők azt mondták, hogy a Going Hunting küldetés eleje. Azzal mérünk.
A számításigényes játékokra pedig: A DiRT Showdown mellett mér érkezett a Sleeping Dogs, a Sniper Elite V2, a GR: Future Soldier és a Nexuiz. 5 játék három hónap alatt, ami erősen számol. A fejlesztők sem hitték, hogy a Kepler visszalépés lesz a Fermihez képest.
Mindenki csak a DiRT Showdownnal jön, mint egyetlen példa. Nyissátok ki a szemetek. Ez csak egy példa. Azért kap akkora figyelmet, mert sokkal rosszabb benne a Kepler, mint a GCN, de ezt is megmagyaráztuk. Ellenben a többi számításigényes játékban sem erős annyira a Kepler. A GR Future Soldierben a GTX 680 a Radeon HD 7870 szintjére képes ... Nem muszáj trendről beszélni, de jelenleg több DX11 játék erre megy, és azzal, hogy az AMD a következő fél évben hat AAA játékra kötött szerződést, eléggé megnyomható a compute vonal. -
seederking
őstag
Hali
Milyen teszt ez amit használtok,honnan tölthető?Heaven "alapu" vagy miben különbözik?
7850 eredmények hogy alakulnak? -
Alpachino
veterán
-
Tomix24
addikt
A boltosok úgy szereznek plusz hasznot, hogyha van áresés(és most épp van bejelentett külföldön mindenhol) akkor a Magyar boltok felviszik gyors az árát pár ezerrel, és utána akciózva ugyanazon az áron kapod mint az emelés előtt. Így nyerik azt az összeget amivel a gyártó csökkentette. Legalábbis én ezt tapasztalom mindenütt
-
lowzor
veterán
válasz
Attix82 #5735 üzenetére
Ebből a tesztből nem fogod megtudni, hogy hol helyezkedik el a 660, mert ennek a készítőit is lepénzelte az NV, hogy jobb eredményt kapjanak az ő kártyái.
A BF 3 sem releváns, mert az is jobban van kicsit optimalizálva NV-re (a gépigényen is látszik, mert NV oldalon a GTX 560 az ajánlott, AMD oldalon meg a 6950, ami tudjuk, hogy jóval erősebb).
Én egyelőre a PH tesztnek hiszek, hogy a 660 a 7850 szintjén van, sőt pár százalékkal alatta is. -
Alpachino
veterán
válasz
Tomix24 #5750 üzenetére
Sajna a 7850 1GB pont ezért nem ajánlott vétel amiket le is írtál
De azért használd egészséggel
Egyébként a BF3 is, 4X AA melett, ultra, 1080p-ben simán többet eszik 1GB vram-tól
Ha a 4x AA-tól megszabadítod, akkor gond nincs
Holnap látni fogsz egy húzott 660-at is, ugyanis ekkor kapom meg az ASUS DC II-esemet
-
Tomix24
addikt
válasz
Attix82 #5749 üzenetére
1 GB. Annyim nem volt sajna pénzben hogy 2 GB-ost vegyek, de szerettem volna egy erős karit..
980MB-ot tol bele a Ramjába a BF3 úgy hogy minden maximumra van állítva, és pont nem tojta össze magát, meglepetésemre. ~30 Fps körül ment úgy átlagban, kis húzással. De a filterek tolják tele a Ramot, pl Max Payne 3 a jó példa erre, így ott max leljebb veszek az élsimításból hogy bele férjek. Eddig csak ott fogyott el a VRAM egyedül. Minden új játékot kipróbálok, végig viszek ha lehet.
-
kovsol
titán
-
Tomix24
addikt
Egyszerű futtasd le a 3D mark11-et(Az pártatlan), úgy és annyira húzod amennyire akarod a karit. Az én karim 45K volt, a tiéd 55-60K, több? . A kettő eredményéből kiderül mekkora is a különbség ÁR/Érték.
Az enyém most 7950-es gyári szinten van kb, tehát az ÁR/Érték arány jónak mondható. Sniper V2-nél 42%-os az erő/Fps növekedés stabilan.
-
Alpachino
veterán
válasz
torma1981 #5743 üzenetére
Ezzel egyet értek
a 660 TI az egyik legrosszabb ár/teljesítmény arányú kari ....még
A 7950 olcsóbb és azért mégis csak gyorsabb
A sima 660 viszont, az egyik legjobb, mivel 60K körüli árával 7870 szint közeli teljesítményt kapunk, tehát árba is és teljesítményben is szépen beékelődött a 7850 és a 70 közé.
-
Alpachino
veterán
válasz
torma1981 #5740 üzenetére
Olvass teszteket, találsz egy pár nevesebb külföldi tesztelő oldalt, ahol szerepel mind három kari
Látni fogod, hogy a 660 inkább 7870
de Attix82 kolléga is linkelt egy-két videót feljebb erre vonatkozólag.
A 660 TI az meg a 7870 és 7950 közé ékelődött be, mivel 15% van a legtöbb helyen a sima 660 és a TI között.
Tomix24 : Nem látom a 7850-et a Sniper V2, Sleeping Dogs-ban sem
-
Tomix24
addikt
-
Alpachino
veterán
válasz
Tomix24 #5736 üzenetére
Már megint ez a GCN....
Tudjuk Dirt Showdown.
Ezen kívül, hol nem éri el még a 660 a 7850-et ?
Nehogy már most egy játék miatt átlagoljuk, teljesítménybéli különbségeket, mikor 10 másik gém teljesen mást mutat.....
Minden külföldi teszt oldalon a 7870-hez mérik, igazság szerint is ott is van, valahol a 7850, 7870 között, de inkább 7870......a ph.-s tesztekről, meg no komment
-
Attix82
addikt
válasz
Tomix24 #5736 üzenetére
Igen mint máshol is sokszor leírtam, játékok válogatja, én speciál nem hiszem, hogy arra fognak elmenni a komolyabb játékok. (népjátékok). De ugye mint itt is lehet látni, vagy ez vagy az mind2vel játszható az összes játék.
Itt Gondolom az NV logo miatt, nem lesz CPU fizika majd a játékba
-
Attix82
addikt
Nem azé, hogy boldog legyek, hanem mert érdekel. Mint sok embert, hogy most a GTX660 gyakorlatba hol is helyezkedik el teljesítményben.
(Sokan 7850 szintre mondják (PH tesztben is), közbe összességébe a 7870 szint kb (külföldi tesztekbe ahogy mutatva is van) )PL ez nagyon jól mutatja:
Crysis 2[link]
BF3: [link]Ui: mint írtam is, nekem is és sok embernek okoz (okozott) gondot , hogy melyik a jobb vétel.
-
BalaNce87
addikt
Ezt ma csináltam
Hozzáteszem soha nem adnék ennyi plusz pénzt csak azért, hogy vagizzak a fórumon folyton és próbáljam a saját döntésemet igazolni.
Azért meg főleg nem, hogy három címnél a minimum fps több legyen meg percenként benchmarkokat vizslassak -
Alpachino
veterán
válasz
csucsbicep #5728 üzenetére
Min. FPS-ekben nagyon is észrevettem
És az már gáz volt, mikor 30, vagy akár 25 alá zuhant
Érdekes de a 2500K-val ez ugyanazon a pályaszakaszon nem történt meg......tehát ezért mondom, hogy egy 6950, 7850 szintű kariba a Phenom II x4 hagy még erőt, persze ez erősen játékfüggő, hogy mennyit.
-
Alpachino
veterán
válasz
csucsbicep #5721 üzenetére
Nem is az a lényeg, ha nem az, hogy hagy a kariban kakaót, amiért persze fizettél
-
Pala
veterán
válasz
csucsbicep #5719 üzenetére
No, akkor nem csak én látok "rémeket", hanem tényleg működik.
Inkább arra lennék kíváncsi, hogy akinek nem, annak hogyhogy nem!?
-
Pala
veterán
válasz
DroiDMester #5690 üzenetére
"Gyári VID alá NEM tudod feszelni! (a tweak progik ugyan lejjebb veszik látszólag de valóságban nem megy lejjebb a GPU fesz!)"
Ez számomra érdekes. A 6870-es topikban is írta valaki, hogy állítólag nem lehet lejjebb venni a feszt. Nos, nekem ugyan 7970-em van, de lejjebb tudom venni Afterburnerrel gond nélkül. És nem is csak látszólag. Ezt onnan gondolom, hogyha egy adott gpu-órajel mellett szépen elkezdem csökkenteni a feszt, akkor egy bizonyos szint alatt már rendszeresen kifagynak a játékok és mindenféle képhibák jönnek elő (bár inkább a fagyás jön elő + reseteli magát a kártya alapállapotba). Arról nem is beszélve, hogy a feszcsökkentéssel folyamatosan csökken a gpu hőmérséklete is azonos ventiszabályozás mellett.
Akárhogy is vakarom a fejem, nekem űgy tűnik, hogy működik a dolog.
-
kovsol
titán
válasz
BalaNce87 #5714 üzenetére
Igen melyik játékban? egy olyanban ahol 1-2 magot használ nem fogja kihajtani, mert az amd egy magos teljesítménye harmatos. Na jó ha rátolsz ilyen 8xAA -t ami kb értelmetlen full hd mellett akkor már lehet. starcraft2, skyrim ilyen és mind a kettő elég közkedvelt játék. nézz rá itt pl a sc2 eredményre. Nálam pl egy fx6100@4200Mhz se bírt kihajtani sc2 alatt egy 6850 -t, mert egy magot terhelt csak a játék.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
DroiDMester #5701 üzenetére
Érdekes ez a kínai cucc, meg ez a zene..
A beállításaiddal ezt adta:
Viszont itt is tapasztaltam azt, amit néha bf2ben, hogy törések jelennek meg a képben.
-
Alpachino
veterán
válasz
Attix82 #5713 üzenetére
Nem, csak a 660-at, viszont a haver kinek a konfigját összedobom, a 7870 mellett döntött, így kedden lesz alkalmam mind két karit tesztelni
BalaNce87 Nézd már meg pl. Crysis2 alatt a GPU kihasználtságot MSI AB-vel mérve folyamatosan játék közben, ultra, DX11, 1080p-ben.
-
kovsol
titán
válasz
Dark KillerX #5706 üzenetére
ez a teszt is inkább a gpu -t eszi kb úgy mint a heaven benchmark
6850 alap órajelen 37 és 56 fps -t produkált a két értékre. -
Dark KillerX
addikt
válasz
DroiDMester #5703 üzenetére
Tényleg nem rossz,amúgy a játékok többségének is elég!
És itt a link! [link]
-
Steven88
tag
válasz
DroiDMester #5703 üzenetére
Egy linket kaphatnék, hogy honnan szedjem le, mert csak videókat dobál a google nekem.
Köszi -
kovsol
titán
válasz
Mi ez amit futtatok amúgy? Hol tudom letölteni? Kíváncsi vagyok mennyivel szarabb az én 6850 kártyám.
-
válasz
Dark KillerX #5702 üzenetére
-
Dark KillerX
addikt
válasz
-
válasz
Dark KillerX #5698 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Honor X8c 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung S23 256GB Fekete / Újszerű állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest