Új hozzászólás Aktív témák
-
seederking
őstag
válasz
bluobluo75 #3696 üzenetére
Órajelen kívül műszakilag/esztétikailag szerintem semmiben.De az órajel meghatározása is gyártó függő.Van aki csak a gpu-t emeli,van aki mindkettőt (gpu/mem.órajel).Ennek mértéke is gyártó függő.
-
akela91
addikt
válasz
bluobluo75 #3696 üzenetére
Megemelték az órajelét 60Mhz-el. Ezt te is megteheted egy kattintással. Én +290Mhz-el (1150)használom a simát alapfeszen.
-
bluobluo75
őstag
válasz
seederking #3695 üzenetére
értem. köszönöm
...amúgy már korábban kérdezni is akartam, miben másabb az oc mint a sima? -
seederking
őstag
válasz
bluobluo75 #3693 üzenetére
Nekem /pill 33-35.Netezés,zene közben.Annyi,hogy nekem oc de alapjáraton nem hiszem,hogy jelent valamit.
-
akela91
addikt
válasz
bluobluo75 #3693 üzenetére
32C, ilyenkor nyáron. Tavasszal 27 körül mozgott.
-
bluobluo75
őstag
Üdv!
Olyan érdekelne, hogy ennek a videókártyának mennyi a hőfoka alapjáraton?
SAPPHIRE 11200-00-20G HD7850 2GB GDDR5 PCIE
Köszönöm előre is! -
torma1981
veterán
Szerintem mindhárom jó gyártó, igaz a Gigával vannak bajok. Vagyis a ventije szarakodik.
Sapphire-re csak 2 év gar van. De csöndes,hűs. megbízható.
Asus-ra 3 év gar van. Az is ahogy mondják csöndes. Igaz drágább is egy kicsit.
MSI-sem rossz még. 3 év gar és az is halk, megbízható.Igazából egyikkel sem járnál rosszul. Én is ezeken gondolkozom, de megvárom a 660 GTX-t.
-
Sabber
aktív tag
Sziasztok
Annyi kérdésem lenne, hogy 7850 ből melyik gyártót javasolnátok leginkább?
ASUS, SAPPHIRE, GIGA között vacillálok
ja és indokoljátok meg hogy miért az amelyik...köszi
-
=HG=
addikt
válasz
seederking #3683 üzenetére
Minden képen kék sapphire feliratot látok.....
-
=HG=
addikt
válasz
DroiDMester #3680 üzenetére
Én a 7850-hez ezt tettem fel, és tökéletesen megy, semmi bugot nem tapasztaltam eddig....
-
Bjørgersson
félisten
válasz
DroiDMester #3680 üzenetére
Köszönöm! Ugyanez érvényes a 7850/7870-re is? Vagy azok miben karcsúbbak?
-
válasz
Bjørgersson #3675 üzenetére
itt találsz részletes leírást mi merre hány...... stb...
**************************************************************************************
seederking 12.4, 6, 6.béta és 7.béta szinte mind bugos! inkább az alábbit tedd fel! -
=HG=
addikt
válasz
seederking #3676 üzenetére
Csak egy kérdés volt.... Én sem dőlök be tisztában voltam a kockázattal, de én beneveztem egy ilyenre, majd meglátjuk mi lessz vele... És én is OC-t vettem...Neked milyen matrica van a venti közepén ?? Ill festés..kék sapphire felirat ?
-
seederking
őstag
válasz
DroiDMester #3673 üzenetére
Droidmester 12.6-os driver van fönt.
=HG= értem mire gondolsz de nem az a tipus vagyok aki bedől ilyen portékának.24hó garis új cuccos. -
Bjørgersson
félisten
A 7000-es szériás AMD-knek van valami spéci élsimító technológiájuk, mint a GeForce-oknak a TXAA? Vagy meg kell elégedni az MSAA-val?
-
=HG=
addikt
válasz
seederking #3672 üzenetére
Én nem...ez egy "bontatlan új 6 hónap garival" kártya ?
-
válasz
seederking #3672 üzenetére
90.% hogy csak DRIVER -bug lesz! melyik driver van fent?
-
seederking
őstag
válasz
RetepNyaraB #3671 üzenetére
Köszönöm.
Egyébként mit gondoltok esetleg tapasztaltatok ilyet? -
válasz
seederking #3670 üzenetére
Ez itt leteszteli a ramodat.
-
seederking
őstag
Üdv
Félek error vanMost netezés közben kimentem egy 5 percre és mikor vissza jöttem a géphez az fogadott,hogy az aktuális oldal,apró szines zöld/piros kockákban pompázott.Megmozditottam az egeret és eltünt mind.Vga mem hiba vagy mi lehet?
Mivel teszteljem ha egyáltalán van értelmes program a hiba feltárására.Lehet más probléma vagy csak a vga?
Sapphire 7850 oc=nincs húzva. -
Winne
nagyúr
Továbbra is érdekel, hogy valamelyik fórumtárs használ-e aktívan 7850cf-t.
-
Steven88
tag
Sziasztok
Az lehetséges, hogy azért megy 1-2 játék fix alacsony 20-28 FPS-ként egy pár játék mert memória hibás?
Arra én is kíváncsi lennék amit Killerlaca kérdezett a 3665 HSZ-ben. -
Killerlaca
senior tag
válasz
Killerlaca #3665 üzenetére
Valamint még egy kérdés?
Milyen directx-et tegyek fel?Köszönöm
-
korcsi
veterán
válasz
Killerlaca #3660 üzenetére
És minden géppel kapcsolatos problémára megoldást jelent, ha kikapcsoljuk a gépet...
-
Winne
nagyúr
válasz
Killerlaca #3662 üzenetére
Memória gubanc, ahogy írtam.
-
Winne
nagyúr
válasz
Killerlaca #3660 üzenetére
Ez nem FF hiba.
-
mrhitoshi
veterán
válasz
csucsbicep #3651 üzenetére
Akkor Sapphire-okra megyek majd.
-
Winne
nagyúr
válasz
Killerlaca #3656 üzenetére
Ilyen a hiba?
-
Killerlaca
senior tag
Na most feltettem kíváncsiságból a vga memóriát 1400-ra az Overdrive-ban.
Furmark-ot nézem de nem látok szemcsésedést vagy ilyesmit.
Mivel tudom tesztelni, hogy bírja-e?
Valamint ha az 1400-at bírja akkor nem hinném, hogy azok a bevillanások amiket látok azok a vga memóriájának a hibája lenne.
Ha az lenne bibis akkor minimális tuningnál kiakadna nem?Köszönöm
-
Winne
nagyúr
válasz
Killerlaca #3654 üzenetére
Valószínűleg nálad is a memória tuningja miatt van, ha nem tuningoltad, akkor lehet hiba is a kártyán.
-
Killerlaca
senior tag
Sziasztok
Az lenne a kérdésem, hogy egy sapphire 7850-es kártyám van.
Néha tapasztalok olyat, hogy játék közbe bevillan valami mintha villámlana vagy ilyesmi.
Elég ritkán fordul elő....
Tapasztalt más is ilyet? Foglalkozzak vele vagy ez driver gond?
Esetleg hogy lehet a vga-t letesztelni, hogy az jó-e?Köszönöm
-
tick
aktív tag
Sziasztok!
Egy sapphire 7850 boldog tulajdonosa vagyok, viszont egy olyan problémám akadt, hogy (bár eddig még nem pörgött fel automatikus módban) 46 és 51%-os venti sebesség között nagyon rossz hangja van. Az egész mintha rezonálna és nagyon hangos nyöszörgése van. Ötlet, hogy mi lehet a probléma? Az alaplap 8 pin-es kábele oldalról hozzáér, de kétlem, hogy ez okozná a problémát.
Köszönöm! -
=HG=
addikt
válasz
synthattik #3647 üzenetére
Mondjuk egy olyan 1100-1150 mennyivel löki meg a hőfokot ?
-
=HG=
addikt
Melyik progival szerencsésebb húzni, és kb meddig egy sapphire OC-t ?
-
mrhitoshi
veterán
Köszönöm a válaszokat.
Mikor még Április környékén néztem, akkor nem volt ilyen kedvező ára, hiszen akkor még nem rég jelent meg, de most úgy gondolom, ennyit megér.(#3644) synthattik: Nem tudom, még csak azt döntöttem el, hogy akkor 7850 lesz a befutó, de hogy melyik gyártótól veszek még nem tudom. Valószínűleg valami használtat veszek. Gondolom ezeknek a kártyáknak még nem sok bajuk lehet 3-5 hónap használat miatt.
-
synthattik
aktív tag
válasz
mrhitoshi #3640 üzenetére
+1 a 7850 mellett,nekem pont moddolható 6950 volt előtte,melegedett ezáltal hangos is volt és közel sem volt annyi potenciál benne ,mint a mostaniban.
Kb ugyan azt a teljesítményt kapod mint a 69-es szériánála a 7850-ben ,csak kevésbé melegszik ,meg fogyiban kedvezőbb.
Milyen fajtát néztél?Nekem sapphire van az über halk,azt csak ajánlani tudom. -
csucsbicep
nagyúr
válasz
mrhitoshi #3640 üzenetére
Referencia 6950 nagyon hangos terhelés alatt és a moddolás szerintem nem éri meg, mert nő a hőtermelés és fogyasztási. Legjobb, ha simán tuningolod, mert a plusz shader alig jelent vmit. A 7850 alapon 6950 szint, de sokkal nagyobb potenciál van benne, akár a sima 7950 is befogható vele. Mindenképpen 7850-et venném, ha már egyszer kiadsz ennyi pénzt.
-
mrhitoshi
veterán
Üdvözletem!
Szeretnék új VGA-t beszerezni. A kérdésem elég összetett, ezért lehet nem is kérdés formájában fogalmazom meg inkább.
Tehát szeretnék venni valami új kártyát 50e Ft környékén. Eddig úgy tűnik, hogy egy 7850 lesz a befutó, mert szeretem az innovációt, és a Windows 8-ban debütáló sok új funkció, csak dx11.1-es kártyával lesz elérhető, illetve dx11-el. Viszont anno kiderült, hogy a referencia 6950-nél fel lehet oldani szoftveresen a nyugvó shadereket, így kreálni belőle egy 6970-et.
A lényeg, hogy: megéri e venni egy referencia 6950-et, és 6970-et csinálni belőle, vagy pedig válasszam az újat, ami ráadásul kevesebbet is fogyaszt. Tisztában vagyok, hogy ezeknek a kártyáknak mekkora a teljesítményük, illetve szeretném általános számításokra is használni a VGA-t (azt pedig tudom, hogy ehhez jobb lenne egy 7850). Amit viszont nem tudok elolvasni az a tapasztalat, hogy megéri e vajon vesződni a 6950-el, illetve nyerek e vele valamit is.
Szóval, mint 7850/70 tulajok, kérném a véleményeket ez ügyben. -
Inv1sus
addikt
válasz
synthattik #3637 üzenetére
Kipróbáltam úgy hogy alapértelmezett értékek és gpu órajele 1050-en. Lefagyott.
Most felrakom a régi drivert, ahol még minden jó volt, remélem megfixálja, mert így nem tudok dolgozni se normálisan.
-
Inv1sus
addikt
Nos... mióta csontra letöröltem az Ati drivert és felraktam azt, ami közvetlenül a Sapphire oldalán található, azóta nem jelentkezett ez a probléma.
A húzási tartományt nem oldottam fel még, mert egyelőre az alap overdrive-os húzási lehetőségekkel tesztelem: 1050/1450
-
seederking
őstag
válasz
Inv1sus #3631 üzenetére
Szerintem is elég funny,mivel az ember azt várná,hogy javítva/fejlesztve lett az előző driver.Ehelyett kb mindenki sz@rozza pl a 12.6-os drivert.Valószínű nem ok nélkül.
Nekem pl az van,hogy 12.6 van fent.Gondom nincs vele /de még is/! mert a control centerben a overdrive menüt nem tudom megnyitni.Nem férek hozzá a venti és órajel vezérléshez.Katt rá,minden engedélyezve és nem reagál.Próbáltam driver cleaner-el törölni és 12.4-et fölrakni de az msi after. még mindíg azt írja,hogy 12.6-os driver van fent.Ráadásul egy f@sza kis hiba üzenettel is gazdagabb lettem azóta ha rákattintok a catalistra.
Érdekes dolgok ezek -
Inv1sus
addikt
válasz
csucsbicep #3625 üzenetére
De eddig gond nélkül ment. Mióta felraktam a legújabb drivert, ezt csinálja. Lehet felrakom inkább Droidmester driververzióját, de azért vicc hogy egy új driver trágyább, mint egy régi.
-
válasz
csucsbicep #3628 üzenetére
És miben jobb? Köszi a tanácsot!
most nézem, hogy elírtam...7850 akart lenni.
-
Tervezek beújítani egy 7580-at. Kérdésem, hogy márka az mind1? Én az msi twin forzát néztem ki. Az mindig is szimpatikus volt.
-
Inv1sus
addikt
válasz
csucsbicep #3625 üzenetére
Igen. 1140/1450
-
Inv1sus
addikt
Na most felraktam a legújabb drivert és netezés közbe dob ki halványkék képernyőket (csíkok nélkül).
-
=HG=
addikt
válasz
DroiDMester #3621 üzenetére
Bár csak pár órája van meg nekem, azt a drivert tettem fel, amit linkeltél, és minden hiba nélkül megy...
-
válasz
Inv1sus #3618 üzenetére
Nem kell mindjárt az AMD -t hibáztatni vagy épp a 7850 et! nálam még egyszer sem fagyott az elmúlt 3.hónapban sőtt semmi gondom nem volt vele!
próbáld meg letakarítani teljesen és feltenni amit itt linkeltem be! takarításhoz meg ajánlatos a Atiman Uninstaller v.7.0.2 használni (miután eltávolítottad Express módba az összes ati drájvert!)
-
Tempileul
tag
Az miért van, hogy a játékba lemegy az FPS-em 60 ról 45 meg 40 re, de a gpu csak 37% van kihasználva ? 7850 i2600.al.
Van olyan játék ami meg 90% ba kihasználja. Rosszul van megírva a játék ?
-
Inv1sus
addikt
Annyira jó hogy megint lefagyott. Mire visszamentem a játékba el is vesztettük a meccset. Kezdem utálni ezt a fos kártyát.
-
=HG=
addikt
válasz
csucsbicep #3616 üzenetére
Mikor először bekapcsoltam, megnéztem, hogy tényleg pörög-e a ventije !
-
Gippo
senior tag
Üdv a fedélzeten! Kellemes utazást !
-
Ahogy látom még mindig tartja nagyon az árát... Amúgy nem is tudom ki volt itt az a figura, aki miatt visszavittem az MSI-met, de neki Sapphire-ja volt és terhelés alatt állítólag 50°C fölé nem ment... És ha jól tudom nem is volt olyan agyonszellőző háza se.
-
tojaaji
aktív tag
Jónak tűnnek
-
Tempileul
tag
válasz
DroiDMester #3594 üzenetére
Amit linkeltél catalyst driver, az pontosan melyik is és mit takar az pontosan, hogy nem ragadnak be az órajelek ? Nekem az a bajom a 12.4 el, hogy bekapcs után kb 5 percre, kapcsol be az overdrive, ha meg ki van az lőve, vissza rakja gyári be állításokra, a 12.6-al meg video illesztő program gondok vannak.
-
Gippo
senior tag
Winne: a 7870 árán sírok
Bár nem tudom hol lehet ennyi, de pont ennyiért vettem a 7850-et
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch 5 Pro LTE 45mm, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest