- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
Nem, egyáltalán nem mind1, sőt... éppen ez a lényeg! Az árakkal nem tudunk mit kezdeni, de akinek van esze és számít a pénz az vár az emberibb árakra. A félreértések elkerülése végett: ezek a kártyák nem indokkal ilyen drágák, hanem azért mert egyelőre nem hajlandóak olcsóbban adni!
Természetesen meg is érdemled, hogy elégedett legyél mert rendesen megfizettették veled.Nyilván telt rá, különben nem vetted volna meg.
-
szasanyi
félisten
Ezt mindenki tudja, csak az az az "apróság" valahogy elkerülte a figyelmedet, hogy a 6870 használtan elmegy olyan 30-35k körül, és további ugyanannyival (!) meg kell pótolni egy 7850-hez.
Na ez az, amit sztem sem ér meg - tehát nem az a kérdés jobb-e, hanem az, hogy ~2x ár mellett mennyivel?!
De ha tudsz olyan helyet, ahol csak simán kicserélik 7850-re szólj!Speed(R): és ha nem tuningol? Vagy az már nem is számít normálisnak? Mert alapon, FullHD felbontásban a 7850 szvsz nem hoz 2xsebesség a 6870-hez képes, amit az a jelenlegi ár mellett elvárható lenne!
-
Speed®
titán
válasz
csucsbicep #3187 üzenetére
Eddig se csak nekik volt..Club3D Royal Queen Edition is 1GBos, sajnos..
Malibutomi
Az antituning 6870re akár 50%ot is ráverhet komoly tuninggal a 7850, de 40et lazán (hisz alapon ~15% az előnye, 25% OC meg ujjgyakorlat). Szóval ilyen megvilágításban nem biztos, hogy nem éri meg cserélni..arról nem beszélve, hogy más előnyökkel is járna (fogyasztás, videós fjúcsörök, időtállóbb architektúra, ami még friss drivertámogatást is kap..), megfontolandó, ha jó áron tudnád megoldani a cserét.
40kt persze nem ér meg a csere, de pl. ha elpattintod 35 körül a 6870et, akkor 60 alatt is találsz akár 7850et..így már egészen tűrhető lenne a difi. -
MontyCrew
senior tag
válasz
Malibutomi #3189 üzenetére
nekem 450esen van a 7950..
Nempara, sima, csak 200 W TDPje van a kártyának.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Malibutomi #3189 üzenetére
Hát szerintem rosszul nem jártnál ha 6870 ről 7850 re váltanál jobb kari hidd el
-
Malibutomi
nagyúr
Mit gondoltok ősz körülre beállnak normálisan az árak, vagy arányaikban maradnak, csak mindegyik csökken egy kicsit?
Konkrétan arra gondolok, hogy a 7870-eket nézegettem, de jelen állás szerint nem éri meg olyat venni. A 7850-nél majd 20.000-el drágább, a 7950-től viszont csak 7-8.000-el kevesebb.
Szóval jelen állás szerint a 7850/7950 a jó vételek, A 7850 jó áron van, de arra nem váltanék 6870-ről, a többi meg még kicsit húzós. Ja meg a 7950-től meg táp miatt félek kicsit hogy elbírná-e az 500-as CTG. -
lowzor
veterán
válasz
Majkee84 #3186 üzenetére
Hát ez jó néhány játéknál szopi lesz majd, főleg ha valaki tuningolja a kártyát. Megnéztem, hogy nálam 1400-at fogyaszt a BF 3 multi azokon a beállításokon, amivel játszom. A Max Payne 3 is annyit, a GTA 4 1200-őt. De biztos sokan veszik majd, mert ócsóbb. Mint az 1 gigás 6950-et.
-
Majkee84
aktív tag
Egy kis érdekesség: egy gigás 7850-ek a sapphire-tól [link].
-
mimey
tag
válasz
DroiDMester #3181 üzenetére
Csak azért gondoltam, mert ha az egyiknek 1,25V a load enyémnek meg 1,038 és ugyanúgy melegszik, akkor az azt jelenti, hogy a több feszültséggel ugyanolyan hőfokon nagyobb a hatásfoka.
Egyébként pontosan nem emlékszem, mennyit sikerült rántani rajta, de este megnézem, és post-olom. -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
DroiDMester #3181 üzenetére
Mi a faszt csinaltal annyi rengeted processzoral ? Kulcstartot ? Vagy a fel varosnak szereltel gepeket ?
-
synthattik
aktív tag
ASIC Type: Pitcairn PRO (8062 grade)
Production Location: TSMC Fab 12 300mm (Hsinchu, Taiwan)
Production Year: 2010 (Cards made pre-2010 : Substract 10 years)
Production Week: 15
ASIC Revision ID: 326
Wafer ID: 24
ASIC Quality rating by Iddq: 78.125% (higher value the better)
ASIC location in wafer (Axis Y): 08
ASIC location in wafer (Axis X): 04
ASIC Lot S/N: 3A182A1D (Encoded)
ASIC SIMD Configuration: 0 (ASIC has full SIMD/CU configuration enabled)---------------------------------------------------------------------------------
Megnéztem én is mit tud a sapphire 7850 oc,ahogy látom ez olyan átlagosnak mondható darab.
Azon kívűl,hogy hány%-os meg,mikor gyártották meg lehet tudni mást is ezekből a számokból,vagy csak ez a két adat a lényeges főként? -
Hát én ezt a tévhitet amit írtak hogy minnél kisebb a gyári fesz annál jobban melegedik meg többet fogyaszt az totál nem igaz, mert ezt állították annó az intel C2D,C2Q prociknál is nekem volt legalább 50-60.db C2D és C2Q procim (pl csak Q9550 ből volt vagy 10-12.db om, és mindnek más volt a ViD je és mind másképp ment tuningban is, de melegedni ugyan úgy melegedett aminek 1,025.V volt a vid je meg azis aminek 1,27.v volt)
Alap feszen mennyit megy neked stabilan?
(és Elpida vagy Hynix ramos?)
-
mimey
tag
válasz
DroiDMester #3178 üzenetére
Május 7-én pedig már a gépemben csücsült
Azon gondolkodtam, hogy load 1,038V-ot eszik, lehet, hogy ez is a "nem túl jó" szériába tartozik?
Bár nincs min sajnálkoznom az ASUS GTX 460 768 Mb után (ami ráadásul TDR-ezett, és valószínüleg Vram hibás volt [gyári OC-t nem bírta]) , és csak 720p-ben volt értelme használni. -
Inv1sus
addikt
Na Metro 2033 alatt kétszer kifagyott a memória miatt. Ha másra nem, erre jó volt a játék...
1140/1420-nál tartok jelenleg.
-
-
mimey
tag
A txt-t kimásolva én is közzéteszem az eredményem:
Production Week: 12
Wafer ID: 2
ASIC Quality rating by Iddq: 90.625% (higher value the better)
ASIC location in wafer (Axis Y): 07
ASIC location in wafer (Axis X): 08
ASIC Lot S/N: 3A19AAB9 (Encoded)
ASIC SIMD Configuration: 0 (ASIC has full SIMD/CU configuration enabled) -
lowzor
veterán
válasz
DroiDMester #3148 üzenetére
Igen, most veszem észre, hogy single. Akkor ma megejtek egy cserét, köszi.
(#3173) szijartg:
Ezt mindenkinél csinálja a 7850 is.
-
szijartg
őstag
válasz
MiklosSaS #3171 üzenetére
nekem megy a sapphire 7870-es tegnap kezdte... de csak akkor ha kikapcsol a képernyő és csak idle a gép.
akkor az egyik ventijének van egy érdekes kattogós hangja.
olyan percenként kattant egyet.de miután használni kezdem a gépet, akkor helyrejön.
gondolom, nem bír megbirkózni azzal a fordulattal, vagy a p@cs tudja.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
DroiDMester #3160 üzenetére
Szoval ha valamikor utad van Angliaban, szolj elore hogy legyen zse, mert megyunk inni sort, aztan az elso boltban vesszunk egy kurva jo processzort
-
Pityu.
nagyúr
Hát nekem most 2 szer csinálta vagy fél percig de azóta kuss,amúgy nagyon jó kis kártya
lehet külömben hogy a kis takaró fémlapok rezonálnak néha mert a múltkor azt hittem rezonál az új procihűtőm erre kiderült csak a fém takarólapok hátul
lehet azokhoz is teszek valami alátétet
-
Löncsi
őstag
-
Pityu.
nagyúr
hali nem tudom jó helyre teszem e fel a kérdésem valakinek van gigabyte 7850 OC kártyája,és rezonált már neki a hűtőn lévő műanyag keret,mi a megoldás,ritkán de haééotam a rezonancia hangot.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
DroiDMester #3160 üzenetére
Ha proci vásárlás lesz viszlek magammal és te fogsz választani.
-
válasz
csucsbicep #3159 üzenetére
hát kb ennek is 4500.nál van a vége ahogy a előző 750.esemnek csak ennek nem kell akkora(1,48) fesz 1,35-1,38.al megy a 4500.
Bár ha át tenném a Maximus3.lapomba ott lehet még picit jobban menne mint a SaberTooth ba!
De az asszony gépébe még jobban kifogtam az i3-540.et retek 12.e res giga P55UD3L be ami egyébként H55.ös) megy 5000.MHz et
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
DroiDMester #3157 üzenetére
Te atyaég, mennyire jó példányod van.
Mennyi a vége?
-
Majkee84
aktív tag
válasz
DroiDMester #3157 üzenetére
Köszi! A jövő hónapban lenne a csere, addig még utána olvasok egy kicsit.
-
válasz
Majkee84 #3153 üzenetére
30.körül vannak már az apróban i5-750(760) as procik ha csak játékra kell akkor bőven elég az is, nekem igaz egy elég jól sikerült 760.asom van Alulfeszelve megy 4000.MHz et de mindegyik i5-7xx tudja a 4000 -et max egy pici feszt kell emelni! De van már i7-860 is az apróban 35.környékén csak azok nem annyira tuningosak(több fesz kell nekik a 4000.MHz hez) de azok is mennek 4000-4200.at! Alaplap sem vészes bitang jó lap van már ~20.környékén DD3 Ram pedig van már jó áron boltba is (mert ha tuningolni akarsz nem árt valami jobb 1600.as a mostani 1333.as helyett)
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
DroiDMester #3150 üzenetére
Nem gondoltam volna, hogy a 750 ennyivel erősebb c2c, mint a Q9550. Mondjuk nem volt szerencsém kipróbálni quadot. Persze teljesen más a felépítése a két procinak.
Mi csináltunk pár mérést és a 3,6GHz-en járó 955BE nem volt képes behozni a full alap 750-et, 4GHz-en már picivel jobb volt. -
Majkee84
aktív tag
válasz
DroiDMester #3152 üzenetére
Most állok konfig váltás előtt, mit ajánlanál -már ha így összehaverkodtunk?
-
válasz
Majkee84 #3151 üzenetére
Volt AMD Phenom II X4 965.BE de az a proci egy gyerekjáték 4000.en hajtva még a 4000.en járó Q9550 hez képest is! kb a Q9550 3500.MHz volt olyan erős mint a 965BE 4000.en!
1155. jó cucc de jobban jár az ember egy használt 1156.ossal mert itt nem kell méreg drága K-s proci hogy tuningoljál már pedig kell mert vétek benne hagyni ezekbe a procikba a benne lévő +40-60.% erőt!
-
Majkee84
aktív tag
válasz
DroiDMester #3150 üzenetére
Amd-d volt esetleg? Én is most készülök váltani 1155 irányába.
-
válasz
csucsbicep #3149 üzenetére
PL: COD Black Ops, Batman Arkham Asylum, meg a gépzabáló szörnyeteg Metro 2033
amúgy Q9550 után i5-750. lett és azt is 4000.en hajtottam de ég és föld a 2.proci között az eltérés hogy mind2 4000.en járt! i5-750 és i7-860 szintén mind2 4000.en megy nálam általában itt már nem érezni(játékban) különbséget csak h264 film tömörítésnél veszem észre hogy majdnem fele annyi idő alatt végez az i7 persze cserébe kér rendesen naftát olyan +50-70.Watt ot számít a HT azonos beállítások mellett!
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
DroiDMester #3144 üzenetére
i7 gondolom megoldotta a problémát.
Melyik játékokban voltál cpu limites?
-
-
Majkee84
aktív tag
Nálam nagyon ritkán jelentkezik. Általában ha vaterázok és sokáig nézelődök akkor olyan 15-20 percente bevillan egyszer.
-
lowzor
veterán
válasz
DroiDMester #3144 üzenetére
DVI-al is sok embernél előfordul (ahogy nálam is). Akkor lehet, hogy tényleg a hardveres gyorsítást kell kikapcsolni. Majd megpróbálom.
-
Többnyire kiderült ugye hogy azoknál jelentkezik akik ANALOG bemenetű monitort használnak esetleg még azoknál is előfordul akik nem Dual-DVi (DVi-D) kábellel(sajnos az összes monitorhoz az olcsóbb Single link DVI kábelt mellékelik amivel szintén akadhat probléma) kötik össze a monitort a VGA val!
Firefox -ba meg ha ennek ellenére is jelentkezni ki kell kapcsolni a beállításainál a Hardveres gyorsítást!
nálam nincs semmi gond bár nekem Display Porton van a kártya a monitorra kötve!
********************************************************************************
#3145 csucsbicep : nem csak alapon de még 4000.re húzva sem nekem már 2.évvel ezelőtt sem hajtotta ki(4000 -re húzva +4.giga 1200.as rammal megtámogatva) minden játéknál a HD5870. emet! a mai játékok meg még jobban CPU igényesek! -
Petyyyyy
addikt
Üdv uraim!
Egy ideje csak futólag olvasgatom a hsz.-eket a topikban, úgyhogy valaki legyen szíves világosítson fel: Hol tart most a netezés közbeni villódzás dolog? Alap órajeleknél is megvan a villantás? -
korcsi
veterán
válasz
DroiDMester #3139 üzenetére
Téves kapcsolás.
-
szijartg
őstag
válasz
DroiDMester #3139 üzenetére
de az enyém is 3,4Ghz-en megy, és kihajtja úgy is a 7870-et.
sőőt szerintem még alap 2,8-on is kihajtotta.
szerintem tök felesleges a 4Ghz -
p35.ös lap nem tud stabilan csak 400-430.as FSB -t(igy max 3600.at lehet vele kisajtolni egy komolyabb P35.ös lappal a DS3 al még ennyit sem) Yorkfield(Q9xxx) procival! Q9550 procihoz hogy az ember kihozza a maximumot P45.ös lap kell alá! és abból is valami combosabb aminek legalább 8.fázisú CPU táplálása van nem úgy mint az említett DS3 lap aminek van 6.fázisa de még azok is csupaszon hűtés nélkül amit meg linkeltem lapot 16.fázisú tápja van az már bírja szusszal a Q9550 nagy étvágyát!
-
korcsi
veterán
válasz
DroiDMester #3125 üzenetére
Nem hajtja ki az alaplap a processzort?
-
Mint mondtam nem kell csak egy jó P45.ös lap és szalad 4000.en a Q9550
nem is olyan drága és nagyon jó lap ezt érdemes lenne megvenned
Volt ilyen lapom és megy benne gyönyörűen a Q9550@4000.MHz
ugyan nincs már róla teszt képem, de nagytesó P45Q Deluxe ról van ami kb ugyan az csak picit kevesebb extrával!
ha 4000.en hajtanád ilyen beállításokkal mint a fenti képemen már nem lenne ilyen nagy cpu limited
Sőtt kerestem és találtam még jobbat pont olyan mint a teszt képemen! és még olcsóbb is!
-
Mappa
addikt
ha minden ultran van szűrük off akkor kapom ezt
ha minden low-on van akkor 80-85% ír
Winne - 3.4Ghz van csak fsb ... semmi volt, nem tudom fsb-vel mennyi lehet a vége
hűtő van rajta toronyház de V feszültséggel még nem játszottam vele, mivel írtam hogy távol a tuning tőlem.... most sokan biztosan kérdezik akkor minek ekkora hűtő?!
de nem vagyok semmi jónak el rontója
-
lowzor
veterán
válasz
Én is vaciláltam, de szerintem jobban jártunk ezzel. 1050/1300-on BF 3 multi ultrán (csak az MSAA van offon) szinte mindenhol megy minimum 50 FPS-el. Van olyan map is (Firestorm), ahol 60 alá sem megy. Mondjuk 1-2 extra igényes mapen (pl Gulf of Oman) lemegy 40-re is néhány helyen, de nem zavar annyira. Max Payne 3-ban minden fullon van, csak az MSAA 4X és teljesen röccenésmentes. Szóval van ebben kraft, 2 évet simán lefog húzni nálam szerintem. Sokkal kevesebbet fogyaszt (villanyszámlán tuti meglátszik), kisebb és kevésbé melegszik, mint a 6970.
Mappa:
Igen, ott CPU limit van, mert 1x sem éri el a 100%-ot a GPU kihasználtsága. Abban meg, hogy nem megy a tuning tényleg az alaplap lehet a ludas, mert ilyen gyenge 7850 nem hinném, hogy létezik.
-
Mappa
addikt
válasz
DroiDMester #3127 üzenetére
ezt még a gpu tweak logoltam... akkor ezek szerint erősen cpu limites a dolog
ezek alapján mérlegelve.. mit tudok tenni? tuning akkor felejtős mert úgy is gyenge lenne lap + cpu miatt?!
új konfig szóba sem jöhet!
lap cserével mennyivel lennék előrébb?
adjam el a vga-t és valami gyengébbet válasszak + feladva a fullhd felbontást? -
3400.on járatva kevés a Q9550 neki nálam 4200.on járt a Q9550 esem és még az is kevés volt 1.DB HD5870.nek szintén FullHD ban!
BF3 nál meg még jobban érződik a helyzet (nem csak multiban) ez végett van hogy néha belassul mert kevés neki a CPU
Tedd fel az MSI After Burner progit és azzal kilehet tenni játék alatt OSD re a kártya tulajdonságait többek között VRam használat és GPU használatot is, ott látni fogod hogy ha nem végig 99.% ot jelez a GPU használatra akkor CPU limited van!
nálam valahogy így néz ki 1920x1200 : i7-860@4100.MHz (jobb felő sarok)
-
Mappa
addikt
válasz
felbontás fullhd tehát vga dolgozik, így nem tudom cpu limit van-e ilyen felbontásnál 3.4 GHz megy jelenleg. nem értek én ezekhez cpu limit vga limit tuning témához
miből tudom meg hogy nem hajtja ki a vga-t? vagy mivel ellenőrizhetem le?
asdxv - lehet hogy még megnézem
érdekes ez a BÖF3 ... 1 hete van meg a 7850 de mint ha 10-el kevesebb fps lenne egyes szituációkban az akkori állapothoz.játékban minden low 1920x1080 átlag 60-70 fps de van hogy 35-re is beugrik ami meg már élvezhetetlen, de csak a CQ pályákon.
-
Hát én a helyedben nem csodálkoznék, és ne is várj nagy csodát P35-DS3 lapba egy Q9550.el a hátán! aza lap nagy jóindulattal ki tud szolgálni egy 4000 -re húzott E8400.as procit, már a Q9550 alatt is vért izzad nem marad ereje a VGA -t se rendesen meghajtani! Egy normálisabb (legalább egy P45.ös) lap nem ártana ha komplett konfigot nem is cserélsz!
***********************************************************************************
#3124 asdxv Hát nekem se valószínű hogy meglesz 2.év múlva ált. évente szoktam VGA -t cserélni bár most a 5850.CFX el elég jól elvoltam(1.évig) csak sajnos kevés volt az 1.G VRam ha 2.gigás verziók lettek volna még vagy 1,5-2.évig biztos kihúztam volna velük
Ez a 7850 nem tudom meddig lesz elég de érzésre ebben a kártyában nincs akkora KRAFT mint a 58xx -ekben talán még azt is megkockáztatnám hogy jobban jártam volna egy HD6970.el (bevallom nagyon sokat töprengtem is rajta hogy melyik legyen 7850 vs 6970) bár tuningolva nézve mind2 kártyát valószínű a 7850 jön ki nyertes ként de nem is ez miatt választottam a 7850 et hanem a fogyasztás végett mert egy tuningolt 6970 es 320.W ot képes benyelni egymaga, ellenben a kis 7850 még 1200.ra húzva se eszik 100-110.W nál többet! -
lowzor
veterán
válasz
DroiDMester #3122 üzenetére
Sima verzióban tudom, hogy előfordulhat Hynix, mert keverve vannak. Most azt nem tudom, hogy az összes újabbon csak Elpida van, vagy még mindig keverve gyártják őket?
Amúgy ezzel én úgy vagyok, hogy 2 év múlva már valszeg el lesz adva a kártya, a tuning meg most kéneDe amúgy ezt nem tudtam, hogy jobb minőségű az Elpida, azt hittem, hogy a Hynix a jobb és a tuningbarátabb is.
Mappa:
Nyomasd meg 1050/ 1300-on is. Ha úgy sem lesz jó, akkor tedd legalább 920/ 1250-re.
-
Mappa
addikt
12.4 hotfix driver fent van
1050/1350-re lőve
kb. 13 perc BÖF3 után kifagyott -szürke képernyő ...restart
gputweak log-ban
hőfok
kezdés 15:55:02____ 41.0 °C
befejezés 16:06:59____ 59.0 °Ceddig van meg a log hőfoktól nem is tartok mert klímás a szobám.
de azt hiszem hagyom a fenébe a tuningot,eddig sem volt az én világom ezek után sem lesz
visszatettem mindent alapra
-
Nekem sima verzióm van és Hynix ramos
amúgy nem tudom hogy mindegyik OC -sen hynix van, nincs kizárva hogy az újabbakon már szintén Elpida van! Ami egyébként sokkal megbízhatóbb és jobb ramokat készít mint a hynix, az már más kérdés hogy a Hynix jobban bírja a tuningot de minőségben jobb az Elpida jó ezt mi másképp nézzük mert azt nézzük melyik megy jobban tuningba de mondjuk ha a másik oldalról közelítünk és azt nézzük hogy 2-3.év múlva (esetleg pont garanciális idő lejára után) fogja magát megadni a kártyán a ram ott 99.% hogy 3-4.X annyi hibás hynix lesz mint Elpida
Nincs semmi gond az Elpidával (mint mondtam megbízható és nagyon régi motoros ram gyártásban, régebben kizárólag japán ba gyártották de ma már sz.tem ezt is a sárgák csinálják)Azt meg nem lehet felhozni az Elpida hátrányaként hogy nem megy csak 1350-1400.at mert gyári adat szerint ezek is éppúgy 1250.MHz esek mint a Hynix ek!
azonos kártya és azonos ram esetén is elég nagy a szórás mert a kártyák VRM része (most a ramok vrm ére gondolok) is elég nagy szórással dolgozik (sajnos ez a hátránya hogy analog MosFet et használnak manapság a gyártók mert ez olcsóbb mint a Digitális PWM) elvileg 1,5.v osak ezek a ramok de 2.azonos Sapphire kártyán is eltérő értéket mértem egyiken 1,46.v a másikon 1,54.v és ez tuningnál már előjön +,- 100.Mhz is lehet akár hiába van mind 2.őn Hynix ram! -
szijartg
őstag
válasz
DroiDMester #3104 üzenetére
na megnéztem úgy is, max értékekkel:
VDDC: 1.584V
VDDC curr.: 127,8 A
VDDC curr. in: 16.0 A -
lowzor
veterán
válasz
Én azt is gyanítom, hogy az OC-s példányokon Hynix memória van, az összesen. Lehet, hogy mégsem pénzkidobás érte az a +3k.
(#3115) miklosss2012:
Egy 7870-től ez tényleg elég alacsony.
-
MontyCrew
senior tag
válasz
DroiDMester #3116 üzenetére
Én ezt az egész ASIC dolgot így tudom, idézem:
Alacsony Asic érték:
- alapfeszültség: magasabb
- fogyasztás: alacsonyabb
- tuningolhatóság léggel: magasabb
- tuningolhatóság vízzel, LN2-vel: alacsonyabbÉs még1 link Én ezt látom logikusnak.
-
Majkee84
aktív tag
válasz
DroiDMester #3116 üzenetére
Nem gáz, csak a hsz-odban oc-s karikról beszéltél általánosságban, ezért reagáltam rá Msi oldalról építő jelleggel. Nem figyeltem rá, hogy mindkettőtöknek Sapphire van. Az előző kártyám nekem is egy Sapphire volt: egy 5850-es. Nagyon szerettem, semmi probléma nem volt vele. Most sincs problémám magával a gyártóval, csak úgy voltam vele, hogy ha 70 ezret kiadok egy vga-ért számomra nem mindegy h 2 vagy 3 év gari van rajta. Ezért lett az Msi.
-
válasz
Majkee84 #3114 üzenetére
Nem mondtam én olyat hogy Sapphire topic
Csak Gippo kollégának Sapphire 7850 OC je van nekem meg sima, és erre írtam hogy az OC ken picivel jobbra sikeredett GPU van!
(MSi nél is így van valószínűleg csak ott meg a sima verziókon még gyengébb van, amit sajnos sokszor tapasztaltam már. Ezért nem kéne nekem MSi kártya max ha ingyé adnák
de még akkor is el gondolkodnék hogy megéri-e nekem a sok szívás elég volt 5850.TF2 és 5870. Lightning ból)
*************************************************************************************
#3113 Inv1sus: hát ahogy látod bizony sokat jelent egy hűtő csere mert nekem most ebbe a 31.fokos szobában 1,185.V ra megfeszelve és 1200/1500.on járatva hangtalanul hűti a kártyát az AC TT Pro és még ekkor sem megy 48.foknál feljebb gyári hűtővel ez sz-tem már bőven 80.felett lenne!************************************************************************************
#3115 miklosss2012 76.% az teljesen jó akkor kéne aggódnod ha 50.% alatt lenne de még akkor is egy átlagos GPU -ról beszélnénk! 78xx ből ugyan nem láttam még ennyire(50% vagy az alatt) rosszat de 58xx ből sajnos van amit nemrég szerváltam 5850 et az 3,125.% ami meg is látszik rajta mert a gyári 725.MHz et max 25.el tudom megemelni mert 760.nál már hibázik -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
DroiDMester #3075 üzenetére
Ha a tesztek igazak akkor nekem egy eleg szar kartyam van.
ASIC Type: Pitcairn XT (8047 grade)
Production Week: 7
Wafer ID: 3
ASIC Quality rating by Iddq: 76.5625% (higher value the better)
ASIC location in wafer (Axis Y): 013
ASIC location in wafer (Axis X): 09
ASIC Lot S/N: 3A0C7138 (Encoded)
ASIC SIMD Configuration: 0 (ASIC has full SIMD/CU configuration enabled) -
Majkee84
aktív tag
válasz
DroiDMester #3107 üzenetére
Köszi!
Nem tudtam h ez egy sapphire topic. Akkor ez egy nagy fos kártya! De nekem így is jó!
-
Inv1sus
addikt
válasz
DroiDMester #3112 üzenetére
Az a gond, hogy nem valószínű, hogy egy új hűtő sokat segítene rajta, ha már eleve meleg levegőt fúj rá.
Gondolkoztam, hogy esetleg a házra teszek ventilátort, ami a vga alá fújja a levegőt, vagy még egyet a ház elejére, de szerintem nem sokat használna. -
válasz
Inv1sus #3109 üzenetére
nem rosz teszt az OCCT sem, ha meg hőfokokra vagy kíváncsi indíts mellé egy GPU-Z -t is vagy Aida64.et (háttérbe mehet nyitott ablakkal)
Nem tudom a gyári hűtővel mennyire emelkedik a hőfok
Nekem kb 3.órát volt fent a kártyán a gyári hűtő(leteszteltem milyen hatékony és hűvös, május elején még nem voltak ilyen melegek) És ment fel a kártyára egy AC TT Pro hűtő Fix 40.% on járatott ventikkel(így szinte hangtalan) és még most hogy 31.fok van a szobában így sem megy 43-44.fok fölé a kártya hogy 1050/1300.on használom!
-
Inv1sus
addikt
És hol mutatja a vga-m hőmérsékletét? Azt hiszem én ezért zavarodtam be, mert ezt nem találtam meg, holott GPU tesztről beszélünk, akkor miért a cpu-t mutatja?
DroiDMester: Fesz emelés mennyire melegíti a kártyát? Ha pl nekem 76 fokos ebbe dögmelegbe, akkor mennyi lehet húzás után?
-
szasanyi
félisten
Igen, a Crysis a mai napig jó VGA nyüvő, tesztelő (pölö semmi más alatt nem cicergett egyik kártyám, csak ha a Crysis-t elindítottam). Metro2033-at nem ismerem annyira: mindössze 1x próbáltam pár óra játékkal, de nekem nem jött be a feeling, és akkor még alig volt játszató egy GTX460-on az optimalizálatlanság így a nagyon magas hw igény miatt.
-
-
Löncsi
őstag
válasz
Inv1sus #3101 üzenetére
Egyszerű, ha elindítod a programot lesz egy "GPU3D" fül. Megnyitod, majd lesz egy "Error Check" mező, bepipálod és ON gombbal elindítod a tesztet. Futtasd 5-10 percig és ha nincs hiba, akkor stabil vagy.
Így néz ki ha hibázik a kártya:Fontos, hogy a teszt alatt ne csinálj semmit, mert ha nincs az ablak kijelölve akkor a teszt nem fut rendesen.
-
Majkee84
aktív tag
válasz
Ezt megcáfolnám és egyúttal helyesbitenék: az én kártyám Msi, gyári oc-s 1.138 V alapfesz mellett 1150-en van a vége.
-
hmm.. úgy látszik a gyári OC -s karikon picivel jobb GPU -k vannak! Ha jól látom 1120/1450mhz használod a kártyád (gondolom alapfeszen 1,075. öt kap a tied is) tehát látszik hogy jobb picivel mint az enyém mert ez csak ~1080.at megy 1,075.v al!
**********************************************************************************
#3096 szijartg : ahogy látom nem igazán mér jól a GPU-Z nálad valami be zavarhatja! inkább saját magával teszteld főoldalán a Bus Interface sor végén a kis kék kérdőjel aztán válts át a sensor fülre és úgy nézd meg az értékeket! -
Gippo
senior tag
Production Week: 10
Wafer ID: 7
ASIC Quality rating by Iddq: 85.9375% (higher value the better)
ASIC location in wafer (Axis Y): 015
ASIC location in wafer (Axis X): 015
ASIC Lot S/N: 3A0C7212 (Encoded)
ASIC SIMD Configuration: 0 (ASIC has full SIMD/CU configuration enabled)No de ez most mit is jelentene?
-
Nálam pedig az Alan Wake bizonyult a legjobb tesztnek! (igaz még HD5850 és 6870.el próbáltam) Rengeteg tesztprogi és játékkal stabil beállítás(ok) az alan wake nál meg kibukott a kártya 3-5.perc játék után és maga a GPU is jobban melegedett 3-4.fokkal alatta mint az összes többi játéknál!
-
Inv1sus
addikt
OCCT-t már egyszer letöltöttem, de nem tudtam rájönni, hogy hogy lehet veletesztelni a kártya stabilitását. Majd felrakom mégegyszer és kérek segítséget hozzá.
Egyébként 76 fokra hevült a kártyám ebbe a dögmelegbe furmark alatt, miközbe a cpu-t is stresszeltem. Féltetőtéri lakásunk van, nem tudom mit találjak ki, hogy ne legyen annyira meleg bent.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Automata kávégépek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- Hyundai, Kia topik
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Óra topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- További aktív témák...
- Újszerű - ASUS ROG Strix Geforce GTX 1660 Super Advanced Edition 6GB GDDR6 192bit VGA videókártya
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- 4090 BESZAMITAS!! Gainward Phantom RTX 5090 32GB (Bontatlan, Garancia)
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest