Hirdetés
- Távol-keleten debütált az LG 17 hüvelykes, hordozható monitora
- Videószerkesztés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Egymilliárd dollárra is büntetheti az USA a TSMC-t
- Projektor topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen egeret válasszak?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vélemény: kulcstényező lett a telemetria a meghajtók fejlesztésében
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mappa
addikt
válasz
csucsbicep #2195 üzenetére
pontosan
alapvetően a 7000 sorozattal. megnéztem most pl. a 7700 szériát ami 40-50% gyengébben teljesít mint a 7800-as és árban is iszonyat nagy rés van a kettő között. most vagy az van, hogy a 7700 lett baromi "gyenge" vagy a 7800 lett túl erős ha árakat nézek. gondolom (ha) jön itt a 7790 / 7830 kártya ami majd kitölti ár/teljesítmény szakadékot. és ehhez sztem nincs nagyon köze, hol, hogyan és mennyiért ,-euró/dollár- stb. kerül be hozzánk. csak szimplán előbb lett ára mint látták volna melyik kártya mire képes. legalább is eddig nagyon az jött le.... sajnos
Winne - voks már megvan az alap 7850 Sapphire, várhatnék én itt HIS-re de semmi értelme szvsz
-
szasanyi
félisten
Hát ez az... most kemény 96GT-vel tolom, és asszem marad is. GTX670 tűnik jobb választásnak, de minimum HD7870 az ami érdekel(ne), alatta esetleg a GTX660 jöhet szóba ha jobban sikerül mint a 7850 (tuning nélkül, én azt nem preferálom).
Így lehet, hogy karácsony körül lesz VGA vásárlás. -
csucsbicep
nagyúr
Látom az árazás került kicsit előtérbe. Ipon árakat veszem alapul: Sapphire 7850 71,5k
Sapphire 7870 84,5k -> ez árban kb 18%-os különbség és teljesítményben is nagyjából ekkora a különbség a két kártya közt. Akkor itt van a Giga 7950 105,5K -> ez és említett Sapphire 7870 közt van 25% árban és teljesítményben a különbség durván 15-16%.Nyilván vannak szélsőségek is: [link],
Szerintem alapvetően az összes termék árával gond van, drágák. Nyilván néha becsúszik 1-2 bestbuy, de azok általában nem tartanak sokáig.
-
Winne
nagyúr
válasz
szasanyi #2188 üzenetére
Látod erről lemaradtam, akkor már teljesen világos. Mennyiért ment el?
@(#2190) Mappa: Hát érdekes az biztos. Én amikor vettem, akkor 66 volt a 7850, aztán elkezdett meredeken emelkedni. Most is 71.5k... El kell határozni magad, nem jó ha ülsz a problémán és várod a megoldást.
-
Winne
nagyúr
válasz
szasanyi #2181 üzenetére
Te már "megvetted" az nVidia-t, akkor most kellene megnyugodnod és nem nézegetned tovább.
Ahogy gondolom meg is vagy elégedve, maximum a fogyasztás lehet zavaró picit, de az is csak a tudat.
A GCN hibája nem tudom mennyire lehet így általánosságban, mert nekem sem és még sokaknak nem csinálja, tehát ezt még nem nevezném típushibának.
@(#2183) Mappa: ez a hűtés jó, de messze nem ér ennyit ez a kártya.
-
Mappa
addikt
erről vélemény?Gigabyte 7870 van itt valakinek 7870-ese egyáltalán?
-
Sanci789
aktív tag
Sziasztok
Nagyon meg vagyok elégedve a Sapphire 7850-essel, nagyon baba. 1050/1350-et simán viszi (vramot még nem próbáltam feljebb).
Kérdésem annyi lenne, hogy CCC-ben a "3D alkalmazás beállítások"-ban játék szempontjából érdemes valamit feljebb/lejjebb állítani hogy még szebb legyen a kép, vagy hagyjak mindent alapon? -
szasanyi
félisten
Hogyne már! VGA-t akarok venni, de így? Aztán meg beleolvastam a 7970/50 topikban, ott is van probléma szép számban - többek között amit be is linkeltem -, így most elbizonytalanodtam kell-e sok pénzért problémát vennem?
Egyik hsz-ban olvasva azt láttam, hogy ez a villogás (villanás) a GCN sajátos hibája lehet, mikor változik az órajel. Keldor papa pölö azt írta, hogy ezért adta el a 2 db 7970-esté, és váltott GTX680-ra.
-
szmegma
aktív tag
Koszonom szasanyi es csucsbicep.
Egyebkent az meg igaz, hogy gyozzuk kivarni mire szoftver is lesz hozza.
-
szasanyi
félisten
Ez is érdekes, aki még látta: [link]
-
szasanyi
félisten
Én ezt az árazást nem értem ha egyedül maradok sem... új, HD7950 3GB és egy HD7870 2GB között ~11k különbség van, míg a HD7870 és 7850 között ~22k.
Hol itt az ésszerűség? Vagy csak én nem értem?
-
szmegma
aktív tag
A directX 11.1 az mikor lesz elerheto a kartyakhoz, mivel ezek ugye tamogatjak mar?
-
Rasiel
senior tag
válasz
szasanyi #2166 üzenetére
Ebben teljesen igazad van. Sok olyen ember van, aki azt mondja, ó, úgysem látom a különbséget a kettő között, teljesen átlagos felhasználásra tökéletesen megfelel neki a gyengébb panel.
Én sokféle monitor előtt ültem már, nagyonis észre lehet venni a komolyabb kijelzők előnyeit, még IPS-en belül is. -
szasanyi
félisten
válasz
RetepNyaraB #2169 üzenetére
IPS (In Plane Switching azaz képsíkváltó), rövid leírás itt. IPS vs TN Panel - elvileg TN monitoron is látszik a különbség.
.
-
Gippo
senior tag
Ilyenkor sajnálom, hogy nem gyűjtöttem egy legalább 23 colos IPS-re
Majd legközelebb
-
-
Winne
nagyúr
válasz
DroiDMester #2160 üzenetére
Nem olyan kicsi különbség az sem azért.
Számíthatok egy 10-15 fps csökkenésre akkor. Gondolkodom nagyon egy ips-es monitoron.
-
játék függő! de állt. 10-15.% extrém esetekben lehet -20.% is!
de kb egyenesen arányos a felbontással amennyivel nagyobb a full HD az 1680 -tól! annyival lesz lassabb
Nálam még az is érződik(-2-5.FPS) ha 1920*1080 ról felteszem 1920*1200 ra pedig ott már nincs olyan nagy eltérés!
-
Winne
nagyúr
1680 vs. 1920 között nagyságrendileg hány fps különbségre számítsak?
-
válasz
seederking #2156 üzenetére
Nem kell minden indulás után tuningolni ha CCC -ben húzod az úgy is marad! mind addig amíg mást nem állítasz be! tehát automatikusan alkalmazza minden indulásnál! (de a legtöbb tuning progi PL: TriXX, MSi AB, Asus GPU Tweak ezek is mind tudják azt hogy rendszer indulással együtt betöltik azt az OC profilt amit te beállítasz neki! szóval nem kell azon izgulni hogy mindég babrálni kell! alap feszen szinte 99.% hogy fogja tudni a GPU az 1050.MHz -et Vram változó de azok is mennek minimum 1400.at! OC karinak semmi értelme!
Ha meg mégis nagyon arra vágysz 3-4.kattintás és fel lehet tenni az adott kártyára az OC -s változatának a BIOS -át! de fentieket figyelembe véve semmi értelme!
a CPU -t meg mindenképp fel kell húznod mert még Full-HD ban is van olyan játék aminek még 4200.MHz en is kevés lesz!
-
Joker94
aktív tag
válasz
seederking #2150 üzenetére
BF3ban az akadás a kevés vram miatt volt,nálam is volt 5870,GPU nem gyenge de az az 1GB nagyon kevés ma már.
-
seederking
őstag
válasz
synthattik #2152 üzenetére
Hmm az süti.Megnézni sajna nem tudom mert nincs vga amin tesztelhetném.ezért is gondolkodom az OC változaton.Esetleg nem lehet olyat csinálni hogy a ref vga-t meghuzás után valamilyen profillal elmenteni hogy ne kelljen minden bekapcs után ujra meg ujra meghuzni?akkor így nem kellene kiadni x ft-ot az ocra.Ja és kérdés hogy milyen vga-t fognék ki tuning terén.Igen én is gondoltam a cpu húzására.Ha viszi a 3.2-ről a 3.8-at akkor meg lesz rántva.
-
szasanyi
félisten
válasz
MiklosSaS #2153 üzenetére
A technológia lényege az, ha abszolúte nincs használva a gép (!) lekapcsolja a VGA-t, és megáll a veti is. Te viszont böngészel, tehát kell képed adnia a kártyának, vagy akár hwesen gyorsítani ha azt a beállítást nem kapcsoltad ki. Hogy tudna így működésbe lépni a ZeroCore-Power tehnology?
Egyébként úgy tudom, hogy ezt hardveresen tudja, azaz semmi sem kell hozzá, hogy használat nélküli állapotban aktiválódjon. -
MiklosSaS
nagyúr
Hogy kell az AMD ZeroCore-Power tehnology-t aktivalni ? Nalam mikor csak a google chromot hasaznalom (semmi 3D) egy a fogyasztasa a gepnek mint mikor a kijelzo 15 perces stand by-ban van. Es a venti is forog. (sapphire hd 7870)
-
synthattik
aktív tag
válasz
seederking #2150 üzenetére
a bf 3 at már most tudom mondani ultra még a vsync is bekapcsolva ,nem ment még 40 fps alá mondjuk én csak a single-t tolom ,de szépen akadásmentesen viszi,bár én 1000/1325 használom,de ez kb 2 csuszka tolása és már kész is, még plusz feszt sem kér,de ha beruházol ,azért annak a phenomnak 1 kis húzás nem ártana,mert volt nekem is phll x4 és 6870-nél is alap órajelen volt 1 kis cpu limit,olyan 3.6-3.8ghz ott már kezdett jó lenni
Azt javasolnám előbb húzzál 1 kicsit a procin és utánna nézd meg a játékokat,bár tény ,hogy maxon a bf 3 lazán 1300mb vram fölött eszik. -
szasanyi
félisten
válasz
Petyyyyy #2147 üzenetére
Most nem azért, de remélem érzed az ezzel kapcsolatos problémát: itt a gondot egyre inkább az jelenti, hogy minél többen nem élnek, hanem visszaélnek a lehetőségekkel. Ezért - ha lehet így fogalmazni -, a kisebbség miatt szív a többség.
Szóval a játékhoz szükséges VGA árának ÁFA-ját visszaigényelni durva - még akkor is, ha az ehhez szükséges kiskapu nyitott (még!). Aztán lehet, hogy jövőre majd azt sem engedik, ami ténylegesen indokolt költség volt.
Nekem mind1, mert én most sem tudok visszaigényelni semmit, így ez már nem romolhat. -
seederking
őstag
válasz
synthattik #2149 üzenetére
Köszönöm jó fej vagy.
Pl Batman AC,Rage,BF3.
A battlefield 3 elég mérvadó mert az 5870-nél highon volt akadás.Nem tudom esetleg a procim miatt?Phenom II X4 955.
De nem hinném,azért szóljatok ha tévedek. -
synthattik
aktív tag
válasz
seederking #2148 üzenetére
ezek a kártyák általában röhögve viszik az 1000 gpu-s órajelet és ahhoz még tuningmatyinak sem kell lenni,csak ccc ben 1-2 húzás és már kész is.
Nekem sapphire 7850 oc van és alapra a kártya a 6950-70 között helyezkedik el ,de inkább közelebb az alap 6970-hez,az már más kérdés,hogy mennyit kell ráfordítani,mert én 6950-et cseréltem ref hűtésestés csak pár k--ba került a csere tehár nekem megérte,hogy végre csönd van és nem melegszik mint a barom,ezt csak te tudod eldönteni meg éri e neked,mert ha belegondolok és vagy 20k pluszt kellett volna rádobni,akkor azért meggondoltam volna.
Néztem itt 3d mark vantage meg ilyen teszteket stock 5870-ről, ott olyan 15-20% meg van a két kártya között,de hát ezek csak tesztek,valszeg játékban teljesen más lenne a helyzet.
De esetleg mondjál vmit amivel szoktál játszani és megnézem neked ,hogy viszi és akkor el tudod dönteni,hogy szeretnéd e vagy sem -
seederking
őstag
válasz
csucsbicep #2145 üzenetére
Esetleg egy OC változat már hozna egy 15-20'/, plusszt? Tudom a simát is lehet huzni de nem vagyok tuning párti.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
seederking #2143 üzenetére
5870-ről nem igen éri meg 7850-re váltani, szerintem többe kerülne a váltás, mint amennyit hozna. Egyedül a vram, ami előny és az, hogy a drivereket erre fejlesztik (több-kevesebb sikerrel).
-
Joker94
aktív tag
válasz
seederking #2143 üzenetére
7850 alapon nem lenne nagy előrelépés 5870hez képest,de nagyon jól húzható ez a széria,így merem ajánlani a cserét ráadásul ott a 2GB Ram is ami nem hátrány az 5870hez képest.
-
seederking
őstag
Üdv
7850 tulajokhoz lenne kérdésem.
Szemezgetek ezzel a tipussal de nem tudom jobb ötlet lenne-e várni a 70-s "áresésére".5870 után jo lenne egy kis plusz de az előző karimhoz képest a 7850 power nem annyira meggyőző.
Viszont a 7870 ára "incredible high"!
Mit tapasztaltatok játékok terén?most nem cod4re gondolok. Pl Rage,Batman Ac, BF3?Ha hozza azt+ egy kicsit mint az 5870 akkor gondolom megbirkozik a hard gamekkel. De ha jobb befektetés várni egy kis ármozgásra 70-es terén (ami nem igazán akar negativ irányba mozdulni) akkor lehet azt tenném.
Köszönöm a tapasztalatokat -
Winne
nagyúr
válasz
szasanyi #2138 üzenetére
Befolyásolni befolyásoljuk mi is a piacot minden szempontból, csak nem mint ország, hanem mint mondjuk Európa, vagy minimum közép-Európa. Az más kérdés, hogy milyen okokból, de nem vagyunk nagy vásárlóerő, az átlag magyar örül, hogy kajára van pénze. Mi itt a fórumon kivétel nélkül nem állunk rossz helyzetben.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
csucsbicep #2134 üzenetére
@joker94 , @csucsbicep : huzva volt, de vissza raktam defaultra. Update-lem a drivert, aztan megirom mi van.
-
szasanyi
félisten
Az a mennyiség ami itt fogy, az AMD-t nagyjából semmiben sem befolyásolja, nem még az áralkotásban
De szinte minden téren olyan jelentéktelen piacok képviselünk, hogy ez alapján számítani sem lehet semmi jóra, nem még befolyásolni bármit. És még nem beszéltünk a jóféle valutánkról, meg a sok sz@rságról ami azt - negatívan persze, hogyan máshogy - befolyásolja.
-
Joker94
aktív tag
válasz
csucsbicep #2134 üzenetére
+1 nekem is VRam gyanús.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
synthattik #2131 üzenetére
Amit jatszotam az a call of duty modern warfare 2, meg abban nem csinalta. De ez a sniper egy egyik kedvencem.
-
MiklosSaS
nagyúr
Elmondana nekem valaki miert megy igy a jatek ? A Sniper Ghost Warrior jatek kozben kezdet el igy szagatni. A kartya az egy Sapphire 7870-es vadi uj kartya, OC-val vagy anelkul semmi valtozas nincs, a jatekot is beraktam a "best performance"-ra semmi, aztan a "best quality"-ra de sehol semmi. Nem hisszem hogy egy ilyan "ocska" jatekban elakadva ez a kur_a AMD.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
szasanyi #2126 üzenetére
Odakinn, a nagy vízen túl.
260$
Itthon annyira nem sikerült jól az árazás, de június ötödikén már átvehető személyesen. Méghozzá itt -
csucsbicep
nagyúr
válasz
ViiiiktorOC #2124 üzenetére
A hűtését valóban eltalálták, de ez nem az első eset, mert a 7950 PCS+-on lévő két ventis verzió is nagyon jól hűt és nagyon halk. Mondjuk az látszik a tesztből, hogy inkább a csendre törekedtek. Illetve elég komoly tuningot kapott a kártya. Ami viszont érdekes, hogy terhelés alatt 1,26V-on üzemelt a kártya, ami elég magas.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
ViiiiktorOC #2124 üzenetére
Ez tényleg elég jónak tűnik, még az ára is korrekt.
-
ViiiiktorOC
senior tag
Igen formás kis darab! Semmi hang és mindemellett elegendő teljesítmény! PC ez tetszik!!!
-
-
BullZeye
veterán
Itt olvastam, hogy valaki panaszkodott, amiért OC verziót kapott 7850ből. Ez egész pontosan miért is probléma? O.o
Nekem 4890oc-m van, de a hagyományoshoz képest, sokkal jobb, hisz sokkal alacsonyabb órajelen is stabil, és lényegesen nagyobb órajelet is lehet elérni.
Most a sima verzió akkor jobban húzható mint az OC? O.o
-
szasanyi
félisten
válasz
borkarico #2115 üzenetére
Nem tudom. Én kihagyom a 7850-et az biztos, a 7870 meg kétesélyes (ártól függően, de nyilván nem most, hanem esetleg valamikor ha az is jó lesz).
65-70k kategóriában szvsz nincs egyértelműen jobb választás a korábbi, HD6950 2GB kártyádnál. Ár/teljesítmény függvényében jó lehetne egy GTX660... HA lesz, és HA olyan lesz. -
szmegma
aktív tag
válasz
DroiDMester #2073 üzenetére
Az a progi amit linkeltel azt mutatja, hogy "disabled".
A kerdesem, hogy egyaltalan huzhato ez a kartya 1050/1450 felé, mert CCC-ben fel tudom huzni 1050/1450-re, csak iTurbo nem engedi meg mindig, ugyana a hiba.apropo az ASUS GPU tweak progi amit mutattal, hogy a tuning ful alatt van az az opcio, amit ki kell pipalni, na az nalam nincs is egyaltalan ott ahol a kepen mutattad.
-
szasanyi
félisten
válasz
borkarico #2111 üzenetére
Nem tudom mire alapozod, mert a teszteredmény és a leírt tapasztalat alapján nem logikus a váltás.De persze te tudod.
-
borkarico
aktív tag
nem tudom, én azért bepróbálom a 7850-et 6950-en után, elég sok helyen írják hogy érdemes. 7870-re nincs keret, és annyit nem is ér meg...
-
Gippo
senior tag
Én is a garancia + tuning miatt vettem ilyet. Persze a fogyasztás sem hátrány, főleg ha később esetleg mellészabok még egy 7850-et.
Csak tudnám már kipróbálni... eddig 6790-em volt, remélem nem fogok csalódni benne. -
-
-
Savanya
addikt
válasz
Petyyyyy #2102 üzenetére
Nem az fps-eket néztem , hanem hogy ha robbanás és füst van mennyire lassul be vagy texturákat milyen gyorsan tölti be / pl .gtx570-nél előfordult hogy a memória mérete miatt kicsit késve jelent meg egy - két helyen a távolabbi textura / Valahogy a 6950-vel kicsit pörgősebb volt a BF3 multi , nem volt sehol belassulás .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GIGABYTE 5070 Ti 16GB GDDR7 WINDFORCE OC SFF - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Palit GeForce Dual RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 - Számla + Garancia
- Eladó egy Asus Tuf Rtx 3070 Gaming OC 8GB videokártya
- MSI RTX 4070 Ti SUPER 16GB GDDR6X GAMING X SLIM - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Gainward RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X Panther OC - Új, 2 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- Samsung S23 128GB / Új állapotban / 12 hónap jótállással
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A54 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest