- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA® driverek topikja
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Google Chromecast topic
- Amazon Kindle
- Dell notebook topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
_gabber_
csendes tag
megvan a gond. órák óta hibátlanul megyek +20mV fesszel a GPU-n.
kevés feszt kap a kártya.
most abszolút hibátlanul megy. kérdés, hogy érdemes-e ezért gariztatni, vagy flasheljek bele egy biost ami ad neki több feszt.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
DroiDMester #3397 üzenetére
Mondjuk én Ati(már AMD) esetén Sapphire-t vagy esetleg Asus-t vennék vagy, ha olcsóbban van, akkor VTX3D/Powercolor, mást tuti nem.
-
válasz
csucsbicep #3396 üzenetére
a HD7770.OC giga kártyák is sorba (10 ből 7) megy vissza gariba, mert azok sem bírják a gyári OC órajeleket csak a referencia órajeleket! Sajnos Csigabájt manapság már csak ilyen hulladékot képes gyártani!
-
_gabber_
csendes tag
válasz
_gabber_ #3331 üzenetére
újra a segítségeteket kérném...
próbálkozom a driverekkel már napok óta.
a kártyám Giga 7850 OC (975/1200 gyári OC van rajta)nem hajlandó csak 860/1200-on menni semelyik driverrel sem (12.4(b), 12.6, 12.7 mind ugyanaz - 12.4-el még 2D-ben is szétesik a kép : videó
ha a gyári órajelen hajtom (975) 10-15 perc játék után "amdkmdap nem válaszolt majd helyreállt" hibával megakad a kép, fekete képernyő, majd visszaáll, vagy rosszabb esetben lefagy.
ez most garanciális hibának számít, vagy nem? van egyáltalán akinek stabil az OC-s kártyája és nem tapasztal hasonlókat?
mindent kipróbáltam már. tápcsere is volt. csak windows reinstall nem.
nem tudom mit tegyek.
-
BullZeye
veterán
Srácok valaki mondja már el, hogy miért jobb a NEM OC változat? Az jobban/stabilabban húzható? Jobb memória van rajta? Vagy miért? Mert OC 1 helyen olcsóbb mint a sima...
-
BullZeye
veterán
Minek után névreszóló számlát nem tudsz adni, hogy áfát vissza lehessen igényelni, ezért ugyanaz mintha HA-ról venné az ember számla nélkül olcsón. De persze attól még kártya annyit ér amennyit adnak érte.
Árgépen meg 65,3 a legolcsóbb.
-
lowzor
veterán
válasz
Killerlaca #3384 üzenetére
12.3-al, vagy 12.4-el jó lesz.
-
Killerlaca
senior tag
Sziasztok
Azt szeretném megkérdezni, hogy van egy hd 7850 sapphire kártyám.
Ehhez milyen direct x-et tegyek a gépre?
Valamint olyan gondom van, hogy játék indításnál kiírja "A képernyő illesztő program ne válaszolt majd sikeresen helyreállt" Így minden 2-3 indításra indul a játék. Valamint spontán fagy a gépem(nem játék alatt). Lehet ez is a driver miatt...
Ezt milyen driverrel tudom orvosolni melyik stabil?Köszönöm
-
Winne
nagyúr
Mennyiért lehetne most eladni vajon a kb 2 hónapos 7850-emet?
Ez van: [link]
-
Casanova*
veterán
ez igaz! ha az ember később erősebb vga-t akar és nem tudja eladni a 7850-et,akkor érdemes cf-ben gondolkodni. ha eltudja adni,akkor viszont érdemes eladni és helyébe venni egy GTX670-et. és szerintem simán el lehet majd adni késsőbbiekben. és még lehet,hogy sokkal jobban fog skálázódni cf-ben a két 7850. akkor nem kell eladni egy GTX670-ért...
-
Winne
nagyúr
-
Winne
nagyúr
"ahogy pálya közepén vagyok beesik 70-80% és akkor érezhető, hogy nem folyamatos sima a mozgás."
Gondolom ott éppen olyan helyen vagy, ahol a proci "nem bír annyit számolni", amennyit kellene és ezért nem hajtja a vga-t. + 4GB memóriát kölcsönbe nem tudsz kérni egy teszt erejéig?
-
Casanova*
veterán
7850/7870 OC and CF 7850 CF-ben szépen teljesít!
és 7850 OC 7970 ,GTX580 szintjét hozza.
-
Mappa
addikt
válasz
szijartg #3362 üzenetére
ugyanúgy 3.4Ghz megy nálam is.ennek ellenére nem 100% megy a vga... és van hogy 85% alá is bemegy
ezen a képen látszik is bal fölső sarok 97% [link] de folyamatosan változik. ahogy pálya közepén vagyok beesik 70-80% és akkor érezhető, hogy nem folyamatos sima a mozgás.
itt meg gpu log-ban [link] a vga kihajtás 60-87% közötti, bár itt alapórajelen ment a cpu 2.8Ghz-en.
-
varmi2
nagyúr
-
Winne
nagyúr
válasz
DroiDMester #3359 üzenetére
Értem.
"ha valaki azt mondaná hogy ad nekem egy giga 7970 et a Sapphire 7850 -emért cserébe 1:1.be még akkor sem cserélném el!"
Én elcserélném, privátban várom a jelentkezőket.
"A lényeg nekem semmi pénzért nem kéne giga kártya se 7850 se másmilyen"
Dehogynem, azt mondják 2000 magyar királyi forint, akkor kellene, szal buktad.
-
lowzor
veterán
válasz
DroiDMester #3359 üzenetére
Nekem az tetszett, mikor a haveromnak 1x a kezébe maradt egy Windforce 6870 egyik ventijének lapátja, mikor megakarta forgatni a kezével. Nem vicc, ez megtörtént
-
Maga a WindForce hűtés nem(lenne) rossz (ha jól lenne belőve gyárilag a venti profil meg nem visítana 40.% felett már a venti) 1ébként nem is erre értettem hogy gagyi magán a 7850 en van gagyi venti a 3.db kártyából egyiknek pont az volt a gondja hogy a 2.ventiből az 1 ik 4.nap után megadta magát, és nem indult el csak akkor ha manuálisan feltekerted 50.% ra (vagy kézzel megpöckölted hogy induljon el) a venti vezérlést, amit normál használat során nemigen szok elérni a kártya szóval magával a ventivel volt gond nem a hűtéssel
Bár azzal is volt gond a 3 -inkál (sajnos nem garanciális probléma de marhára idegesítő tud lenni) maga a műanyag keret ami a ventiket a hűtő bordára rögzíti olyan porcukor műanyagból van hogy picit erősebben megfogod(PL kártya gépből való kivételkor mikor veszed ki a PCIe foglalatból) a 4.db rögzítő pöcökből 3.eltört! ezt sajnos gariba sem cserélték, ha úgy nézem 3 ból 3 giga karinak lett valamilyen baja amúgy a 3 -iknak meg memória hibája lett!(de memó hibák vannak sajnos a 7870 és 79xx nél is elég sok giga kártyán ahogy annó minden 3.ik 6850 is ebben a betegségben szenvedett! Ha nem figyelted folyamatosan a giga kártyákat(nem csak ati hanem zöld oldalon is) évek óta csak lefelé mennek minőségben sajnos nem csak VGA de minden giga cucc így van!
A lényeg nekem semmi pénzért nem kéne giga kártya se 7850 se másmilyen ha valaki azt mondaná hogy ad nekem egy giga 7970 et a Sapphire 7850 -emért cserébe 1:1.be még akkor sem cserélném el! Elég sok PC -s cucc megfordul a kezem között és a legtöbb probléma a gigával van az elmúlt 3.év óta!
-
glspeter1
őstag
Sziasztok.
Egy konkrét kérdéssel fordulok hozzátok.
Szerintetek érdemes 5870-ről 7870-re váltani ?
Megéri kidobni most kb. 70-80k-t, vagy még várjak ?Mert ha minden igaz, akkor a 7870 sokkal jobban dolgozik dx11-ben és FullHD felbontásban, mint az 5870. Kevesebbet is fogyaszt.
-
lowzor
veterán
Kis húzással (1050/1300) azért odaüt a kártya BF3-ban. Én full hd-ban tolom ultra/ high-on és a minimum 50 FPS a legigényesebb pályákon is megvan (ritkán 50 alá is megy, de csak akkor, mikor a város felett repülök pl helivel, vagy sok épületre nézek dombról). Infantry mapeken 60-80 fps között van, air mapeken átlag 55-60.
-
Rakeem
aktív tag
Talán nekem annyiból jobb helyzetem van hogy a 955BE kicsit jobb tuningpotenciállal rendelkezik.
Viszont ami meg bukó hogy 2048x1152-ben tolok mindent. (monitor natív felbontás)Szóval ugyan ott vagyok ahol a part szakad.
Mind1.Én olyan vagyok hogy mindig egy (max 2) hardware-t fejlesztek. Most a vidi kari egy darabig jó lesz.
Utána alaplap és memo csere lesz. (Cél a DDR3 ugyebár)
És majd ha már a proci nagyon gyenge láncszem lesz akkor meg cserélem azt. -
Winne
nagyúr
válasz
DroiDMester #3352 üzenetére
Nem vitatkozom, de a venti azért nem lehet általánosságban gagyi, a Windforce hűtés abszolut nem rossz.
-
Mappa
addikt
én is 4850-ről váltottam sapphire 7850-re de cpu limites a dolog nálam Q9550-el. ahogy nézem nálad AMD 955BE hasít kb. egy kategória az én cpu-mal.
játék alatt(pl. BÖF3) úgy néz ki, hogy megy minden medium/high beállításokkal 1920*1080-ban de egy szétlőtt pályán érezhetően fps esés van, és be be darabosodik a játékmenet. ha lejjebb megyek felbontásban akkor meg még érezhetőbb és alig kapok 30-40 fps-t
-
Csigabájtot SEMMIKÉPPEN ne válaszd elég sok gond van velük(szar memók vannak rajta, gagyi venti stb...) 3.ismerősöm vett giga 7850 abból 2 -nek 1.héten belül gariztatás lett a vége!
én leginkább EZT VENNÉM Jó hűtés, jó OC képesség 3.év gari!
Azt meg felesleges nézni gyárilag melyik 7850 -nek mik az órajelei 1050/1350.et még a legrosszabb 7850 is viszi FESZ EMELÉS NÉLKÜL 3.kattintás a CCC -ben! -
Majkee84
aktív tag
Rakeem:
Üdvözletem!
A Sapphire-ok mennek a legjobban órajelben, egyetlen dolog szól ellene a gigával szemben: a 2 év gari. A gigára 3 évet adnak, de ahogy olvasgattam vannak gondok vele.
-
Rakeem
aktív tag
Sziasztok!
A véleményetekre (esetlegesen tapasztalatokra alapozva) lennék kíváncsi.
A régi 4850-esemet szeretném egy 7850-esre lecserélni.
2 kártyát néztem ki magamnak:Kb egy árban vannak. Mindkét márkával kapcsolatban pozitív tapasztalataim vannak, szóval az nem mérv adó nálam.
Inkább a GPU-memo órajel párosok izgatnak. A gigabyte magasabb gpu órajel mellett kisebb memo sebességgel párosul, míg a zafírnál fordított a felállás.
Melyik lenne jobb vétel?Vagy tudtok ajánlani egy más gyártót/típust ami még ezeknél is jobb vétel lenne.
(Pár ezres felár játszik más lehetőség esetén.) -
Steven88
tag
válasz
DroiDMester #3348 üzenetére
Köszöntem neked és asdxv
-
válasz
Steven88 #3347 üzenetére
akkor veszel egy DVi to HDMi kábelt és probléma megoldva! HDMi megy a TV -be és a gépen meg kötöd a DVI -ra! vagy pedig kell egy DVI to HDMi átalakító és akkor mehet rendes HDMi kábellal a lényeg hogy a kártyán vagy a DP -t használd vagy a DVi -t! HDMi nél mindegyik kártyánál akadnak problémák!
(nem csak ennél a 78xx nél de a zöld oldalon is)
-
lowzor
veterán
-
Steven88
tag
Sziasztok
Miért van az, hogy VGA (DVI átalakítóval) kábellel szebb a kép mint HDMI-vel? TV-re van rákötve, azt használom monitornak. (Sapphire 7850)
A választ előre is köszönöm.
-
_gabber_
csendes tag
sziasztok,nem rég vettem egy 7850-et, és gondjaim akadtak vele, nem tudom, hogy a kari rossz, vagy driverhibám van.
legelőször 12.7 beta volt fent, youtube hd alatt szétesett a kép, csak a reset, segített, egy fórumtárs mondta, hogy próbáljam ki a 12.6-ot, ezzel nagyjából jó, de itt is vannak gondok.
míg 12.7 alatt játékok közben soha nem volt bajom, 12.6-al "videovezérlő összeomlott majd helyreállt" (atikmdag a napló szerint) jelenséget tapasztalok (kb 70 fok max a vga) játékok alatt, illetve egyszer csontrafagyott bf3 alatt a gép, úgy, hogy szétesett a kép.12.6-tal jelentkezik még egy anomália youtube HD alatt, erről csináltam egy videót:[link]
HD-ra váltás során villan egyet a kép (nem mindig, 50-50%)12.4es drivert abszolút nem tudom használni mert, folyamatosan szétesik a kép 2d alatt már windowsban (pl firefoxban ha görgeted az oldalt folyamatosan villog, erről csak annyit tudok hogy az órajel visszaállítás miatt van 2d-ben) tehát ez a driver nálam kiesik.
ötletek? rossz a kari? gyenge a tápom (500w-os de 4-5 éves már) ? gariztassam? reinstall windows?
nem tudok már mit kitalálni...
bármilyen segítséget nagyon megköszönnék.
ja igen... a kártya gyárilag OC-s Gigabyte (975/1200)
-
sakal83
addikt
Sapphire HD7850 OC-ről vélemény?
Kb. mennyit mennek ezek ésszerű fesszel?
Hűtője mennyire halk?
-
Casanova*
veterán
tud ilyet az 7850 ati drivere? van ilyen funkció benne? [link]
,,A Kijelző üzemmód és az Intelligens méretező funkciók lehetővé teszik Önnek, hogy a monitor beállításait az egyedi igények szerint változtassa és növelje a játék élményét. A Kijelző üzemmóddal azonnal válthat a 17”, 19”, 19” széles vagy a 21.5” széles formátumok között; vagy használja az Intelligens méretező funkciót, hogy szabadon élvezhesse a rugalmasságot, melyet a képernyő átméretezése ad. Együtt is használhatja ezt a két funkciót, mely kombinációval - alkalmazásokhoz vagy játékokhoz - a lehető legjobb látványt érheti el.,,
pl. 22"-os monitoron az 1600x900 felbontást 20"-osba teszi natívba,így szép éles marad a kép.
-
lowzor
veterán
nálam van a hiba, hogy az ebay nem dob ki semmit a Colorfire kulcsszóra?
Szívesen megnézném, hogy mennyiért osztogatják ott ennek a gyártónak a kártyáit.
-
Casanova*
veterán
válasz
DroiDMester #3320 üzenetére
az olcsóbb sapphire teljesen jó! nem kell csicsásabbat venni drágábbért.
teljesítményben ugyanott vannak.
-
KAMELOT
titán
válasz
DroiDMester #3320 üzenetére
1. igen csak Kínában kapható
2. nem drága -
-
KAMELOT
titán
Ennek jó hűtése van és szépen is néz ki. ColorFire HD7870 Xstorm
-
-
Speed®
titán
válasz
RetepNyaraB #3315 üzenetére
Nem kényelmetlen?
-
-
-
Speed®
titán
válasz
BullZeye #3311 üzenetére
Ha nem érted miért, akkor hiába is mondanám el, továbbra sem értenéd
Egyébként nem mindegy, hogy mekkora a borda és milyen venti kell rá
Adott esetben ha valaki passzivizálni szeretné a 7850ét, kevés a gyári arra.
Mindettől függetlenül szerencsére jól sikerült, szóval nem vitatom érdemeit. -
Winne
nagyúr
Van valami leírás arról, hogy melyik frissítés milyen újdonságot hozott hónapról hónapra?
-
MiklosSaS
nagyúr
Apropo, hogy szoba jott a hutes. Nekem a Sapphire 7870-es kartyamnal meg 20 % tuningal sem megy 65 fok fole, sem jatekban es sem a furmark-ban. A hazam az Corsair Carbide 500 R. Iddle-ben pedig ugy 26-28 fok, 24 fokos a szobahomerseklet. A haz bal oldalan van egy 24 cm-res atmeroju venti, ami par szaz fordulaton jar.
Kerdesem az lenne hogy letezik hogy ennyire huvos legyen a kartya vagy a szenzorjai nem mernek rendesen. Fura hogy tegnap 15 perc furmark bench utan sem lepte atal az 56 fokot. -
Speed®
titán
Nemrég folytattam egy eszmecserét odorgg kollégával hűtés témában, a Sapphire 7850 méreteit alapul véve rájöttünk, hogy kompatibilis vele az Alpenföhn Peter, ill. egy régebbi kedvelt megoldás, az Auras Fridge. Míg előbbi a tuningolt 7870ekre lehet megoldás, utóbbi a passzívkodni vágyó 7850 tulajoknak lehet érdekes.
És ezt most nem hírdetési szándékkal írtam, mert elkelnek enélkül is ;p De adott esetben, ha valakit érdekel, 1-1 példány nálam is elérhető
-
Gippo
senior tag
Érdemes 12.6-ra frissíteni a drivert?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával l
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170 i7 7700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA 500W Zalman
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A36 5G 128GB dobozos 12 hónap garanciával
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest