- Nikon DSLR topik
- Apple MacBook
- Nagyon nem szokványos módon ment tönkre egy ASML gép Kínában…
- Autós kamerák
- Vezetékes FEJhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen alaplapot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
_gabber_
csendes tag
megvan a gond. órák óta hibátlanul megyek +20mV fesszel a GPU-n.
kevés feszt kap a kártya.
most abszolút hibátlanul megy. kérdés, hogy érdemes-e ezért gariztatni, vagy flasheljek bele egy biost ami ad neki több feszt.
-
DanielXXXV
nagyúr
válasz
DroiDMester
üzenetére
Mondjuk én Ati(már AMD) esetén Sapphire-t vagy esetleg Asus-t vennék vagy, ha olcsóbban van, akkor VTX3D/Powercolor, mást tuti nem.
-
válasz
DanielXXXV
üzenetére
a HD7770.OC giga kártyák is sorba (10 ből 7) megy vissza gariba, mert azok sem bírják a gyári OC órajeleket csak a referencia órajeleket! Sajnos Csigabájt manapság már csak ilyen hulladékot képes gyártani!

-
_gabber_
csendes tag
válasz
_gabber_
üzenetére
újra a segítségeteket kérném...
próbálkozom a driverekkel már napok óta.
a kártyám Giga 7850 OC (975/1200 gyári OC van rajta)nem hajlandó csak 860/1200-on menni semelyik driverrel sem (12.4(b), 12.6, 12.7 mind ugyanaz - 12.4-el még 2D-ben is szétesik a kép : videó
ha a gyári órajelen hajtom (975) 10-15 perc játék után "amdkmdap nem válaszolt majd helyreállt" hibával megakad a kép, fekete képernyő, majd visszaáll, vagy rosszabb esetben lefagy.
ez most garanciális hibának számít, vagy nem? van egyáltalán akinek stabil az OC-s kártyája és nem tapasztal hasonlókat?
mindent kipróbáltam már. tápcsere is volt. csak windows reinstall nem.
nem tudom mit tegyek.

-
BullZeye
veterán
Srácok valaki mondja már el, hogy miért jobb a NEM OC változat? Az jobban/stabilabban húzható? Jobb memória van rajta? Vagy miért? Mert OC 1 helyen olcsóbb mint a sima...
-
BullZeye
veterán
Minek után névreszóló számlát nem tudsz adni, hogy áfát vissza lehessen igényelni, ezért ugyanaz mintha HA-ról venné az ember számla nélkül olcsón. De persze attól még kártya annyit ér amennyit adnak érte.
Árgépen meg 65,3 a legolcsóbb.
-
lowzor
veterán
válasz
Killerlaca
üzenetére
12.3-al, vagy 12.4-el jó lesz.
-
Killerlaca
senior tag
Sziasztok
Azt szeretném megkérdezni, hogy van egy hd 7850 sapphire kártyám.
Ehhez milyen direct x-et tegyek a gépre?
Valamint olyan gondom van, hogy játék indításnál kiírja "A képernyő illesztő program ne válaszolt majd sikeresen helyreállt" Így minden 2-3 indításra indul a játék. Valamint spontán fagy a gépem(nem játék alatt). Lehet ez is a driver miatt...
Ezt milyen driverrel tudom orvosolni melyik stabil?Köszönöm
-
Winne
nagyúr
Mennyiért lehetne most eladni vajon a kb 2 hónapos 7850-emet?
Ez van: [link]
-
Casanova*
veterán
ez igaz! ha az ember később erősebb vga-t akar és nem tudja eladni a 7850-et,akkor érdemes cf-ben gondolkodni. ha eltudja adni,akkor viszont érdemes eladni és helyébe venni egy GTX670-et. és szerintem simán el lehet majd adni késsőbbiekben. és még lehet,hogy sokkal jobban fog skálázódni cf-ben a két 7850. akkor nem kell eladni egy GTX670-ért...

-
Winne
nagyúr
-
Winne
nagyúr
"ahogy pálya közepén vagyok beesik 70-80% és akkor érezhető, hogy nem folyamatos sima a mozgás."
Gondolom ott éppen olyan helyen vagy, ahol a proci "nem bír annyit számolni", amennyit kellene és ezért nem hajtja a vga-t. + 4GB memóriát kölcsönbe nem tudsz kérni egy teszt erejéig?
-
Casanova*
veterán
7850/7870 OC and CF 7850 CF-ben szépen teljesít!
és 7850 OC 7970 ,GTX580 szintjét hozza. 
-
Mappa
addikt
válasz
szijartg
üzenetére
ugyanúgy 3.4Ghz megy nálam is.ennek ellenére nem 100% megy a vga... és van hogy 85% alá is bemegy
ezen a képen látszik is bal fölső sarok 97% [link] de folyamatosan változik. ahogy pálya közepén vagyok beesik 70-80% és akkor érezhető, hogy nem folyamatos sima a mozgás.
itt meg gpu log-ban [link] a vga kihajtás 60-87% közötti, bár itt alapórajelen ment a cpu 2.8Ghz-en.
-
varmi2
nagyúr
-
Winne
nagyúr
válasz
DroiDMester
üzenetére
Értem.

"ha valaki azt mondaná hogy ad nekem egy giga 7970 et a Sapphire 7850 -emért cserébe 1:1.be még akkor sem cserélném el!"
Én elcserélném, privátban várom a jelentkezőket.

"A lényeg nekem semmi pénzért nem kéne giga kártya se 7850 se másmilyen"
Dehogynem, azt mondják 2000 magyar királyi forint, akkor kellene, szal buktad.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
lowzor
veterán
válasz
DroiDMester
üzenetére
Nekem az tetszett, mikor a haveromnak 1x a kezébe maradt egy Windforce 6870 egyik ventijének lapátja, mikor megakarta forgatni a kezével. Nem vicc, ez megtörtént

-
Maga a WindForce hűtés nem(lenne) rossz (ha jól lenne belőve gyárilag a venti profil meg nem visítana 40.% felett már a venti) 1ébként nem is erre értettem hogy gagyi magán a 7850 en van gagyi venti a 3.db kártyából egyiknek pont az volt a gondja hogy a 2.ventiből az 1 ik 4.nap után megadta magát, és nem indult el csak akkor ha manuálisan feltekerted 50.% ra (vagy kézzel megpöckölted hogy induljon el) a venti vezérlést, amit normál használat során nemigen szok elérni a kártya szóval magával a ventivel volt gond nem a hűtéssel
Bár azzal is volt gond a 3 -inkál (sajnos nem garanciális probléma de marhára idegesítő tud lenni) maga a műanyag keret ami a ventiket a hűtő bordára rögzíti olyan porcukor műanyagból van hogy picit erősebben megfogod(PL kártya gépből való kivételkor mikor veszed ki a PCIe foglalatból) a 4.db rögzítő pöcökből 3.eltört! ezt sajnos gariba sem cserélték, ha úgy nézem 3 ból 3 giga karinak lett valamilyen baja amúgy a 3 -iknak meg memória hibája lett!
(de memó hibák vannak sajnos a 7870 és 79xx nél is elég sok giga kártyán ahogy annó minden 3.ik 6850 is ebben a betegségben szenvedett! Ha nem figyelted folyamatosan a giga kártyákat(nem csak ati hanem zöld oldalon is) évek óta csak lefelé mennek minőségben sajnos nem csak VGA de minden giga cucc így van!A lényeg nekem semmi pénzért nem kéne giga kártya se 7850 se másmilyen ha valaki azt mondaná hogy ad nekem egy giga 7970 et a Sapphire 7850 -emért cserébe 1:1.be még akkor sem cserélném el! Elég sok PC -s cucc megfordul a kezem között és a legtöbb probléma a gigával van az elmúlt 3.év óta!
-
glspeter1
őstag
Sziasztok.
Egy konkrét kérdéssel fordulok hozzátok.
Szerintetek érdemes 5870-ről 7870-re váltani ?
Megéri kidobni most kb. 70-80k-t, vagy még várjak ?Mert ha minden igaz, akkor a 7870 sokkal jobban dolgozik dx11-ben és FullHD felbontásban, mint az 5870. Kevesebbet is fogyaszt.
-
lowzor
veterán
Kis húzással (1050/1300) azért odaüt a kártya BF3-ban. Én full hd-ban tolom ultra/ high-on és a minimum 50 FPS a legigényesebb pályákon is megvan (ritkán 50 alá is megy, de csak akkor, mikor a város felett repülök pl helivel, vagy sok épületre nézek dombról). Infantry mapeken 60-80 fps között van, air mapeken átlag 55-60.
-
Rakeem
aktív tag
Talán nekem annyiból jobb helyzetem van hogy a 955BE kicsit jobb tuningpotenciállal rendelkezik.

Viszont ami meg bukó hogy 2048x1152-ben tolok mindent. (monitor natív felbontás)Szóval ugyan ott vagyok ahol a part szakad.
Mind1.Én olyan vagyok hogy mindig egy (max 2) hardware-t fejlesztek. Most a vidi kari egy darabig jó lesz.
Utána alaplap és memo csere lesz. (Cél a DDR3 ugyebár)
És majd ha már a proci nagyon gyenge láncszem lesz akkor meg cserélem azt. -
Winne
nagyúr
válasz
DroiDMester
üzenetére
Nem vitatkozom, de a venti azért nem lehet általánosságban gagyi, a Windforce hűtés abszolut nem rossz.

-
Mappa
addikt
én is 4850-ről váltottam sapphire 7850-re de cpu limites a dolog nálam Q9550-el. ahogy nézem nálad AMD 955BE hasít kb. egy kategória az én cpu-mal.
játék alatt(pl. BÖF3) úgy néz ki, hogy megy minden medium/high beállításokkal 1920*1080-ban de egy szétlőtt pályán érezhetően fps esés van, és be be darabosodik a játékmenet. ha lejjebb megyek felbontásban akkor meg még érezhetőbb és alig kapok 30-40 fps-t
-
Csigabájtot SEMMIKÉPPEN ne válaszd elég sok gond van velük(szar memók vannak rajta, gagyi venti stb...) 3.ismerősöm vett giga 7850 abból 2 -nek 1.héten belül gariztatás lett a vége!

én leginkább EZT VENNÉM Jó hűtés, jó OC képesség 3.év gari!
Azt meg felesleges nézni gyárilag melyik 7850 -nek mik az órajelei 1050/1350.et még a legrosszabb 7850 is viszi FESZ EMELÉS NÉLKÜL 3.kattintás a CCC -ben!
-
Majkee84
aktív tag
Rakeem:
Üdvözletem!
A Sapphire-ok mennek a legjobban órajelben, egyetlen dolog szól ellene a gigával szemben: a 2 év gari. A gigára 3 évet adnak, de ahogy olvasgattam vannak gondok vele.
-
Rakeem
aktív tag
Sziasztok!
A véleményetekre (esetlegesen tapasztalatokra alapozva) lennék kíváncsi.
A régi 4850-esemet szeretném egy 7850-esre lecserélni.
2 kártyát néztem ki magamnak:Kb egy árban vannak. Mindkét márkával kapcsolatban pozitív tapasztalataim vannak, szóval az nem mérv adó nálam.
Inkább a GPU-memo órajel párosok izgatnak. A gigabyte magasabb gpu órajel mellett kisebb memo sebességgel párosul, míg a zafírnál fordított a felállás.
Melyik lenne jobb vétel?Vagy tudtok ajánlani egy más gyártót/típust ami még ezeknél is jobb vétel lenne.
(Pár ezres felár játszik más lehetőség esetén.) -
Steven88
tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Köszöntem neked és asdxv

-
válasz
Steven88
üzenetére
akkor veszel egy DVi to HDMi kábelt és probléma megoldva! HDMi megy a TV -be és a gépen meg kötöd a DVI -ra! vagy pedig kell egy DVI to HDMi átalakító és akkor mehet rendes HDMi kábellal a lényeg hogy a kártyán vagy a DP -t használd vagy a DVi -t! HDMi nél mindegyik kártyánál akadnak problémák!
(nem csak ennél a 78xx nél de a zöld oldalon is) -
lowzor
veterán
-
Steven88
tag
Sziasztok
Miért van az, hogy VGA (DVI átalakítóval) kábellel szebb a kép mint HDMI-vel? TV-re van rákötve, azt használom monitornak. (Sapphire 7850)
A választ előre is köszönöm.
-
_gabber_
csendes tag
sziasztok,nem rég vettem egy 7850-et, és gondjaim akadtak vele, nem tudom, hogy a kari rossz, vagy driverhibám van.
legelőször 12.7 beta volt fent, youtube hd alatt szétesett a kép, csak a reset, segített, egy fórumtárs mondta, hogy próbáljam ki a 12.6-ot, ezzel nagyjából jó, de itt is vannak gondok.
míg 12.7 alatt játékok közben soha nem volt bajom, 12.6-al "videovezérlő összeomlott majd helyreállt" (atikmdag a napló szerint) jelenséget tapasztalok (kb 70 fok max a vga) játékok alatt, illetve egyszer csontrafagyott bf3 alatt a gép, úgy, hogy szétesett a kép.12.6-tal jelentkezik még egy anomália youtube HD alatt, erről csináltam egy videót:[link]
HD-ra váltás során villan egyet a kép (nem mindig, 50-50%)12.4es drivert abszolút nem tudom használni mert, folyamatosan szétesik a kép 2d alatt már windowsban (pl firefoxban ha görgeted az oldalt folyamatosan villog, erről csak annyit tudok hogy az órajel visszaállítás miatt van 2d-ben) tehát ez a driver nálam kiesik.
ötletek? rossz a kari? gyenge a tápom (500w-os de 4-5 éves már) ? gariztassam? reinstall windows?
nem tudok már mit kitalálni...

bármilyen segítséget nagyon megköszönnék.

ja igen... a kártya gyárilag OC-s Gigabyte (975/1200)
-
sakal83
addikt
Sapphire HD7850 OC-ről vélemény?
Kb. mennyit mennek ezek ésszerű fesszel?
Hűtője mennyire halk?
-
Casanova*
veterán
tud ilyet az 7850 ati drivere? van ilyen funkció benne? [link]
,,A Kijelző üzemmód és az Intelligens méretező funkciók lehetővé teszik Önnek, hogy a monitor beállításait az egyedi igények szerint változtassa és növelje a játék élményét. A Kijelző üzemmóddal azonnal válthat a 17”, 19”, 19” széles vagy a 21.5” széles formátumok között; vagy használja az Intelligens méretező funkciót, hogy szabadon élvezhesse a rugalmasságot, melyet a képernyő átméretezése ad. Együtt is használhatja ezt a két funkciót, mely kombinációval - alkalmazásokhoz vagy játékokhoz - a lehető legjobb látványt érheti el.,,
pl. 22"-os monitoron az 1600x900 felbontást 20"-osba teszi natívba,így szép éles marad a kép.
-
lowzor
veterán
nálam van a hiba, hogy az ebay nem dob ki semmit a Colorfire kulcsszóra?
Szívesen megnézném, hogy mennyiért osztogatják ott ennek a gyártónak a kártyáit. -
Casanova*
veterán
válasz
DroiDMester
üzenetére
az olcsóbb sapphire teljesen jó! nem kell csicsásabbat venni drágábbért.
teljesítményben ugyanott vannak. -
KAMELOT
titán
válasz
DroiDMester
üzenetére
1. igen csak Kínában kapható
2. nem drága
-
-
KAMELOT
titán
Ennek jó hűtése van és szépen is néz ki. ColorFire HD7870 Xstorm
-
Speed®
titán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nem kényelmetlen?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
Speed®
titán
válasz
BullZeye
üzenetére
Ha nem érted miért, akkor hiába is mondanám el, továbbra sem értenéd

Egyébként nem mindegy, hogy mekkora a borda és milyen venti kell rá
Adott esetben ha valaki passzivizálni szeretné a 7850ét, kevés a gyári arra.
Mindettől függetlenül szerencsére jól sikerült, szóval nem vitatom érdemeit. -
Winne
nagyúr
Van valami leírás arról, hogy melyik frissítés milyen újdonságot hozott hónapról hónapra?
-
MiklosSaS
nagyúr
Apropo, hogy szoba jott a hutes. Nekem a Sapphire 7870-es kartyamnal meg 20 % tuningal sem megy 65 fok fole, sem jatekban es sem a furmark-ban. A hazam az Corsair Carbide 500 R. Iddle-ben pedig ugy 26-28 fok, 24 fokos a szobahomerseklet. A haz bal oldalan van egy 24 cm-res atmeroju venti, ami par szaz fordulaton jar.
Kerdesem az lenne hogy letezik hogy ennyire huvos legyen a kartya vagy a szenzorjai nem mernek rendesen. Fura hogy tegnap 15 perc furmark bench utan sem lepte atal az 56 fokot. -
Speed®
titán
Nemrég folytattam egy eszmecserét odorgg kollégával hűtés témában, a Sapphire 7850 méreteit alapul véve rájöttünk, hogy kompatibilis vele az Alpenföhn Peter, ill. egy régebbi kedvelt megoldás, az Auras Fridge. Míg előbbi a tuningolt 7870ekre lehet megoldás, utóbbi a passzívkodni vágyó 7850 tulajoknak lehet érdekes.
És ezt most nem hírdetési szándékkal írtam, mert elkelnek enélkül is ;p De adott esetben, ha valakit érdekel, 1-1 példány nálam is elérhető

-
Gippo
senior tag
Érdemes 12.6-ra frissíteni a drivert?
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3235
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3286
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Apple TV 4K 2.gen (A2169) 32 GB 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

és 7850 OC 7970 ,GTX580 szintjét hozza. 

teljesítményben ugyanott vannak.