- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen TV-t vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ASUS ROG PG32UCDM: OLED csúcsmonitor tesztje
- Hisense LCD és LED TV-k
- 3D nyomtatás
- iPad topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
kasa85
őstag
válasz
kasa85 #16696 üzenetére
Előtte körömlak lemosóval szed le a felesleget utána rakd majd rá az ujj pasztát mert a gyári ami rajta van az egy fostalicska mivel közel sem olyan jó a hővezetése mint az MX-2 nek.Még azoknak is jól jön aki a gyári hűtőt használja mivel tud hozni akár -10c fokot is.Ne csodálkozz ha szeded szét a karit nehezen fog engedni,mert ha szét kapod a hűtést tapadni fog mint az atom köszönhető a gipsz szerű gyári kotyvaléknak.
-
kasa85
őstag
válasz
Sz.Miki #16695 üzenetére
Persze mindenféleképpen gondold át.Az MX-2 is tökéletes nem hoz sokat a MX-3-4csak -1vagy -2 fokot.Csak akkor állj neki ha feltérképezted a karidat,utána meg nézd meg hol vannak a pamacsok mert pontosan oda kell majd rakni az ujjakat is nehogy lemaradjon mer előbb utóbb fagyni fog a kártya.Nem nehéz csak óvatosan a hűtéssel mert baromira nagy,és nehéz nehogy megsértsd a kártyán az áramköröket.
-
kasa85
őstag
válasz
Sz.Miki #16693 üzenetére
Csak jobban jársz hidd el.Nem akarlak rá beszélni,de mind hőben és hangban jobban fogsz ki jönni ha veszel rá egy olyat.Ha veszel is egy MX-3mas pasztát vegyél mert én is azt szoktam használni így jóval hűvösebb,és gyorsabbat átadja a kari hűtőjének a gpu hőtermelésétí.Akár -5 vagy -10C fokot lehet még a javára írni mint a szimpla kenőanyagoknak
-
kasa85
őstag
válasz
kasa85 #16691 üzenetére
Persze előtte nézd meg,hogy a csavaroknál nincsen e be kenve valami spéci lakkal mert azzal szokták ki szűrni,hogyha szét szeded a kártyát.Ha be van azt is meglehet oldani.Veszel egy olyan színű makettekhez való festéket,vagy körömlakkot aztán egy pöttyöt teszel a csavar végére ahol volt az a festék.Ha meg a csavarokat ragasztással csinálták akkor érezni fogod,és mielőtt vissza küldenéd egy kis technokolal kend be a csavart,és meg is vagyunk.Ha nem él ezekkel a lehetőségekkel akkor mindenféleképpen küld vissza mert 2hetet vesz igénybe a garancia,és nem 1percet ez alatt ki be kapcsolgatásnál teszteknél elő kell hogy jöjjön!
-
kasa85
őstag
válasz
Sz.Miki #16690 üzenetére
Ügyesen kell csinálni.A lényeg,hogy minél kíméletesebben csavard ki a csavarokat mert azt nézik elsőnek,hogy nincsen meg kopva.Mivel szét szedni a szervizesek nem fogják csak le tesztelni mivel csak a gyárban nézhetik meg a kártyát mivel ők értenek hozzá illetve van meg hozzá a tervrajz,és ott is vannak mérő műszerek amivel ki tudják küszöbölni a hibaforrást.Ha ovatosan le szedted tedd nejlontasakba lehetőleg úgy,hogy légmentesen legyen závra,és ha valami van a karival le szeded ezt a spéci hűtést,és vissza teszed a ref hűtőt ahogyan volt,és kész is
-
laca000
őstag
Valószínüleg be kell dugnom ezt a Switch Card-ot is,ezt írja:
" When you install only one graphics card,ensure install the VGA switch card to the Black PCIEX16 slot first and the Graphics card on the Blue PCIE X16 slot"
Érdekes....
Minek kell bedugni ezt a Switch Card-ot?
Csak azt nem értem. -
laca000
őstag
Sziasztok!
Vettem egy Gigabyte 5870-et,ami aggaszt az az,hogy a Catalyst-ben
"maximum bus setting PCI express 2.0X8"-at mutat!
Ott nem X16-nak kellene lennie?
Nem értek hozzá,úgyhogy ne nevessetek ki,köszönöm!
De józan paraszti ésszel felfogva mivel a PCI-E sín 16x-os ott azt is kellene mutatnia nem?
Az alaplapom egy ASUS M4A78-E.
Azt szintén nem tudom,hogy az alaplapba a VGA SWITCH CARD-ot be kell-e dugnom a felső foglalatba mialatt az 5870-es bent van????????????????
Kérlek segítsetek!
Köszönöm! -
AtHoS
nagyúr
-
kasa85
őstag
Jó kis jellegzetesség az biztos ,egy életre nem fogom elfelejteni
Csak azt nem vágom miért látja a 2gb ot ha gpu ként 1gb van.Elkébzelhető,hogy ki és be kapcsol a vram játékok alatt mert az MSI Affb folyamatosan terheltnek jelzi mind két magot,és a vramok is hasonlóan melegednek vagyis mind két oldal használatban kell,hogy legyenekLehet ez is valami bug szerűség.Sajnos a Stalker is proci igényes lehet,és nem biztos hogy a vram a ludas.Játék közben teszteltem a procimat is,és arra a következtetésre jutottam hogy kis híján egy Inel Burn Teztel egyenértékű terhelést ad szerencsétlennek,és a tapasztaltak szerint ez a játék izzasztotta meg legjobban a procimat.Esküszöm jobb mint a prime 95 mivel azzal max 50-55C fokos a procim 1óra folyamatos tesztelés alatt.A Stalkerrel meg akár eléri a 60C fokot is 20perc alatt.A kair nem játszik közre a plusz hőgenerálásban mivel sok venti szippantja ki a meleget,és külső friss levegőt nyomok közben a procira,meg nem ref hűtős,illetve teszteltem FurMark + Prime 95 el együtt hogy utána járjak.
-
HSM
félisten
válasz
TTomax #16674 üzenetére
És tényleg, az 5970 csak 1GB-osnak felel meg, mert mindkét GPU-nak csak 1GB jut!
Ott akkor bizony akkor lehet kasa85-nél is ez okozza a laggolást, ha nagyon felhúzza a csúszkákat!
Mint nálam is láthatod, a laggolás egészen minimális, nem zavaró, ha a gépünknek megfelelően lőjük be a grafikát.
A kihegyezett beállításoknál néha jelentkező lag nem bug, hanem a játék jellegzetessége.
A stalker-nél én nem tapasztaltam, hogy kifogyna a VRAM, pedig több, mint 1-2 órákat is volt, hogy játszottam vele. -
TTomax
félisten
Az 5970-el nem csak procimimtbe futhatsz hanem Vram limitbe is,pont a GTA4 kapcsán...kimaxolva 1920-ban olyan 1.2-1.3G Vramot eszik meg,és bizony az árnyék opciók nagyon lehúzzák a teljesítményt.Egyébként a stalker cop is ilyen vram éhes,nem is értem hogyan nem panaszkodik erre senki, érdekes ,hogy ez nem rögtön jön elő,hanem olyan 1-2 óra játék után (stalkernél),lehet atit a memvezérlöje miatt nem sújtja annyira vagy nem tudom...egyébként még annyit,hogy pont a stalker bench-je van érdekesen megcsinálva,mert ott viszont pont elég az1G,csakhogy ez a játékban máshogy néz ki.. egyébként még annyit a GTA4-röl,hogy szerintem lagmentes nem lesz soha,oda akármit teszel a játék bugos,és lesznek lagok.
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
pottyantós #16667 üzenetére
Nyugi...
, nálam is csinálja, amikor elindítod a játékot fura cicergö hangot ad a számítógép, én elsőnek azt hittem a hangfal...de tényleg nem tudom mi csinálja, de én is tapasztaltam...
Szerintem nem feltétlen a kártya tehet róla, hiszen bug mentesen mindenhol normálisan üzemel... -
HSM
félisten
válasz
kasa85 #16671 üzenetére
Szűrést, milyen szűrést, nem vágom?
Hol lehet bekapcsolni, vagy ki?
Én egyenesben sehol nem tapasztaltam lagot. Ja, és nálam is 1.06-al ment a teszt, mikor az EFLC-t felraktam így: [link] Valamiért felraktam erre is az 1.06-ot, aztán már nem akartam tökölni az 1.02 visszarakásával....
Nem csodálkozom, hogy jobb volt, csak így nincs viszonyítási alapom.
3500 volt a vége stabilra a Q6600-amnak, csak akkor már zajos hűtés kellet, meg +50W áram, ezért inkább békés 3000-3200-on ment. Az I7 3800-at tudott közel ugyanakkora hőtermelés és áramfelvétel mellett, mint a Q6600 3200 körül. Amúgy hirtelen annyi jut eszembe, hogy a Q6600-am 1,28V-ot kért 3400-hoz, ami azért nem rossz eredmény, és kb. 120W-ot fogyasztott így teljes terhelésen, és egy Hyper 212 egy 1600-on pörgő Coolin SWIF-el meghűtötte.
Amúgy ez a kihajtás érdekes téma, mert azért egy 5970-el bőven előfordulhat procilimit, amikor a minimum FPS-ed a procid miatt alacsonyabb... De ilyen szvsz I7-nél is előfordulna, csak kevesebb... Ezt ki kellene tesztelni.
Azért azt ne feledjük el, hogy a GTA4 az utóbbi idők egyik leginkább processzorigényes játéka lett. (Ez sajnos részben a "korszerűtlen" DX9-es motor öröksége is.)
-
kasa85
őstag
Mondjuk én rá raktam a szűrést amit a GTA IV Patch 1.0.6.0-hoz adtak ki+ a legnagyobb beállítást alkalmaztam mindenen.Ha jól emlékszem a dinamikus árnyékot mikor le vettem medium-ra akkor jóval kevésbé lagolt,de ha rá csavartam sokszor be esett a számlálóm.Hihetetlen milyen letisztult lett tőle minden.Sokkal élesebb és nem homályos az út vagy a távolabb lévő objektumok.Sajnos nem csak más utcákban meg kanyarodás közben lagol hanem egyenesen menet közben is.Köszi a teszteket meg lentebb a progikat majd le tesztelem velük és akkor jobb viszonyítási pontot tudok adni.Amúgy ne csodálkozz ha akkora MHZ el a földbe döngetted szegény Quadodat,persze azonos órajelen is oda pörkölt volna neki csak rossz bele gondolni,hogy egy olyan melegedős procit mint a Q6600 mennyire kellett volna fel feszelni
Remélem azért a Q9550 3.7GHZ en 4gb 1044MHZ memóval ki hajtja a kártyát.
A teszten a diagram elég nagy kilengésekkel van lehet érzékenyebb lennék rá mert a legkisebb reccenést is észre veszem eléggé érzékeny a szemem meg gyors a reakció időm játékok alatt így jobban érzékelem az FPS vagy a lagolás közötti különbségeket sajnos.Volt egy pár spanom akinek mutattam ilyen lagolós játékot,és nem vette észre,de én igen és kifejezetten zavart.Majd bevágok elötte 1-2vodkát azt csökkeni fog a reakció időm és folyamatosabb lesz minden tőle
-
HSM
félisten
válasz
kasa85 #16669 üzenetére
Hűh, hát sajnos erre nem nagyon fogok tudni válaszolni, hogy I7 vagy C2Q....
Mikor váltottam, azonos órajelen nem hasonlítottam össze őket, a Q6600-am max 3200-on ment nálam napi használatban, azt félkézzel leverte az I7 3800-on, még 4890-el is...
Csináltam gyorsan egy kis képet, nálam hogyan megy: [link] Volt itt minden, autópályán mászkálás, a vasút alatt mászkálás, egy-két fingatós hely a hummerrel az első városból.Nem vészes amúgy, de ténylegesen jelen van nálam is egy minimális sebességesés kanyarokban, bár a magyarázat is egyszerű rá, ha kanyarodsz, akkor hirtelen benézel egy új utcába, új autók, emberek, modellek, amiket hirtelen elő kell szedni a memóriából, a régi utcát meg takarítani... Bár nálam ez nem üti meg ebben a beállításban a zavaró szintet.
Amúgy az összes elkészült képkocka (15xxx) közül 1,6% volt az, ami nem készült el 40ms alatt, azaz legalább 25FPS-el (lila vonal a képen), 0,4% volt, ami több, mint 66ms-ig készült (amikor egy pillanatra 15FPS alá esik). Tehát számokban kifejezve sem vészes a jelenség. Szerintem érdemes lenne neked is tenni egy próbát, nálad mit alkot, akár kikapcsolt második GPU-val.... (FRAPS frametime benchmark, majd voodoo98 ügyes kis programja, vagy excel import és diagram, meg számolgatás)
Ja, és a beállítások: mindent sima high-ra tettem, VD,DD=85, Aniso 8X, 1680*1050.
Nálad amúgy még a 3D órajelek fixálása is megérhet egy próbát az 5970-el. (legegyszerűbben Afterburner, unofficialOC mode, és akár 1Mhz tuning is fixálja.) -
kasa85
őstag
Köszi ez végre részletesen ki tér eggyes problémákra.Amúgy az fps nekem sem ment 30alá ami jónak tűnik,de sajnos vannak olyan problémák a játékban ami elég idegesítő.Megyek a kocsival és elkezd rángatin a játék mintha lagólna vagy mi a csuda erre a szak kifejezés.Többször észre vettem,hogy mikor fordulok beszaggat mint az atom utána megy tovább normálisan.A karimon 2gb memória csücsül a többit meg a profilomba látni fogod.A lagolásos hiba a Stalkernél is volt,de az SSD megoldotta nagyjából mivel 1-2pillanat van még benne mikor be belagolgat.Sajnos a GTA 4 enginje eléggé gép igényes mivel a fizikát amit valljuk be tényleg jól sikerültek a proci számolja,és sajnos itt a különbség mivel ugyan azt a korlátot amit ki maxoltak boxon nem fogja vinni annyira a pc procija mint ahogyan kéne.Persze tele tömték minden jóval a játékot amit fentebb is le írtam,és kéri is rendesen utána a vramot,de ha proci limitbe ütközik az ember nem tud mit csinálni mivel konzolra készítették az engint és a proci soha sem fogja azt a teljesítményt szolgálni mint a boxokon talán majd egyszer.Ha minél jobban ki maxolom akkor annál messzebb látok el,és az emberek is többen lesznek ezzel a fizika és az MI is meg fog nőni ezért még rá tesz egy lapáttal.A Quad és a Core i 7 minimál fps-e között sok különbség van vagy proci húzás esetében ezt lehet e csökkenteni mivel ahhoz sajnos nincs viszonyítási alapom
-
HSM
félisten
válasz
kasa85 #16631 üzenetére
Előre is bocsi srácok, utolsó OFF, ha már az 58xx-as széria kapcsán előjött a GTA4 esete, akit nem érdekel, ne olvassa el.
Arra gondoltam azzal a mondattal, hogy optimalizálni csak úgy lehet, ha tudod, mire optimalizálsz. Például a GTA4-et lehetett volna úgy optimizálni, hogy a medium beállításokat átnevezed High-ra, a Very High-t meg kiszeded, mert úgyse lesz jó 2 éven belül semmire, a csúszkákat meg lemaxolod 50-nél. És akkor senki nem fikázná, hogy semmilyen gépen nem fut rendesen. De egyébkén tudni érdemes, hogy van a játékban egy ilyesfajta korlát, amit minden új játékos kapásból felold, ez pedig a "-norestrictions -nomemrestrict", ha jól emlékszem a kapcsolók neveire, ami annyit csinál, hogy elméletileg esélytelen beállításokat engedélyezi, pl. hogy 1500MB videóanyagot akarj belepasszírozni az 1024-es karidba....
Az való igaz, hogy 2 éves a játék lassan, és akkor még nyoma sem volt 5970-nek, erre csak azt tudom mondani, hogy ténylegesen nem lehetett optimalizálni még nem létező hardwerre, hanem bennehagytak olyan beállításokat, amik majd valamikor jók lehetnek, ha megjelenik kellően erős vas alájuk. Ezek szerint ez nem valósult meg az 5970-el. Nem kell ide a NASA gépe azért a maxhoz, mert egy 2GB-os 5850-en már maxon menne erős procival...
Márpedig grafikus munkaállomásokban már nagyon rég vannak erős, több GB memóriás karik....
A COD legújabb részét nem vágom, így nem tudok róla írni sem. Viszont alapvetően nem azt akartam mondani, hogy nincsenek fos, igénytelen portok (mert sajnos szép számmal vannak) hanem azt, hogy a GTA4 pont hogy a másik szélsőség, amikor nagyon igényes, PC-hez minden szempontból igazított a port.....
(#16632) kasa85: Szánj rá 5 percet és nézd meg ezt a videót: [link]
Figyelj a renderelési minőségre, a modellek részletességére, a látótávolságra, a különböző effektekre, a jelenetekben lévő "népsűrűségre", a távoli objektumok minőségére. Szerintem rá fogsz jönni, miért fut mégis jól Xbox-on, mert arra optimalizálták az Xbox verziót, ügyesen trükköztek, hogy ne legyen nagyon feltűnő a minőségbutítás.
Ellenben PC-re beleadtak mindent, amit a játékuk tudott, és reális gépigénnyel megvalósíthatónak tűnt. Ha lehúzod a grafikát a játékban medium-low-ra, kis látótávval, ami még mindig sokkal jobb képminőség, mint az Xbox-on, máris bőven 60FPS felett kapnál....
Amit írsz, hogy a felét sem használja ki... Ez a rákfenéje a többgpu-s megoldásoknak. Valamint sok játék elbukik azon, hogy hiába kezel vagy használ több processzormagot, sőt, ki se maxolja, mégis könnyen előfordulhat, hogy a 4 magos procidon látsz 60%-os terhelést, mégis procilimites leszel, mert a kritikus programszál kimaxolta a saját CPU-ját, és ez visszafogja a többi magot. (A többi processzor ideje nagy részében a kritkus folyamat eredményeire vár a továbbszámításhoz.)
Ez az a pont, ahol elméletileg elég sokat lehet amúgy optimalizálni.(#16635) kasa85:Nem rosszak a 775-ös quadok, sőt, de az I7 nemcsak tömörítésnél erősebb, hanem CPU-limitesebb beállításoknál játékokban is.
(#16637) kasa85: A GTA4-et nem csak 2 évre tervezték... Amúgy az 1.02-es patch-el, ami 2 éves, simán lehet már egy 5870-el is maxon tolni, ha van rajta 2GB VRAM, és erős procid hozzá. Az 1.06-os patch kicsit feljebb engedte húzni a beállításokat, de az nem is 2 éve jelent meg...
A bugokra nem tudok mit mondani, én összesen 2-vel találkoztam, az egyiknél egy adott utcában mindig "eltűntem" a ködben 1-2 pilanatra, a másik, meg hogy NV-n néhány alt+tab után hibaüzit kaptam. Szerintem egyik sem túl komoly hiba....(#16638) cyberkind: A Codemasters-t kár ebbe belekeverni, semmi hasonló stílusú játékuk nincs, mint a GTA. Zártpályás autóversenyt szvsz ők is tudtak volna írni, legalább olyan szépet, de ők kicsit más műfajt alkottak.
-
kasa85
őstag
válasz
Sz.Miki #16664 üzenetére
Előfordul a cicergéses dolog egy két játékkal.Nekem a Stalker összes részével ezt a furcsa magas tücsök ciripelést hallatta.Nem vészes ha egy két játéknál csinálta spóroltak a kártyán egy két alkatrésszel, és amiatt fordul elő pár esetben ez a cirippelés illetve a magas hang.Akkor mindenféleképpen gariztasd mert ennél csak rosszabb lesz mivel így már rohamosan fog kopni a venti csak nehogy majd a kártya is.Én átcseréltem a hűtést így kukáztam a rossz hűtésemet így jóval hűvösebb és csöndesebb a kártya.
-
Sz.Miki
őstag
válasz
kasa85 #16663 üzenetére
OK, megpróbálom, egyébként vannak bizonyos fordulatok ahol picit traktor hangja van és az állandó, csak az nem hangos, de kihallatszik. Ja még valami, neked is vonyít a kártya mindenféle frekvencián mikor pl egy 3DMarkban tesztek között töltés van, vagy bizonyos játékok menüjében? Az sem egészséges hang, és változó frekvenciájú cicergés.
-
kasa85
őstag
válasz
Sz.Miki #16662 üzenetére
Akkor az mint nálam.A venti csapágya ki kopott,és felpörgésnél ezt hallod.Vidd szervizeltesd,ha nem akkor vegyél rá más hűtést nekem ez megoldotta.Teszt képen csinálhatsz Windows alatt is egy venti profilt,és told fel neki 100%ra és úgy teszteld le,ha nem csinálja akkor abban a 15-20sec alatt rázodik vissza a helyére mivel leföl kell kotyognia nekem is ez volt.
-
Sz.Miki
őstag
válasz
kasa85 #16661 üzenetére
Nem a süvítő hangra gondolok, olyat random nekem is szokott bekapcsolásoknál csinálni,olyankor felpörgeti a ventit 100%-ra majd leáll érdekes, hogy nem mindig, de ez más. Nem is zörgésnek nevezném, hanem inkább ilyen bőgő hangnak,viszonylag magasról indul, egyre mélyebb lesz majd szépen elkezd elvékonyodni, mondom 10-15 másodperc, már fogtam a kártyát szépen be is rázza, csak az a szívás vele, hogy van, hogy nem produkálja minden reggel.
-
kasa85
őstag
válasz
Sz.Miki #16660 üzenetére
Zörgőset vagy hangosan süvítőt
Mert ha hangosan megy a venti az normális mert nekem is csinálta,hogy a karit le hűtse annak ellenére,hogy nem volt üzem közben.Ha kattog a venti akkor szedd le a ház oldalát,és nézd meg mikor csinál ilyet indításnál,és közben rakd rá a kezedet kicsit nyomd befelé a ventit és ha elhalgat akkor ki van kopva ilyen esetben mindenféleképpen cserléniük kell.Ha gariztatod előtedd próbálják ki,mert ott is produkálnia kell és nehogy valamit ki találjanak hogy tökéletes azt othon megint szembesülsz a problémával.A venti benyomást azt úgy gondolom,hogy ne erősen hogy megálljon a venti hanem úgy,hogy éppencsakhogy mert nekem is volt hasonló és abba hagyta a zörgést.
-
Sz.Miki
őstag
Sziasztok
Az lenne a problémám, hogy körülbelül 1 hete reggel mikor bekapcsolom a gépet, a videokártyám ventilátora olyan hangot ad mint egy kávédaráló, ez kb tart 10-15 másodpercig majd elhallgat, egész nap csöndben van, legközelebb csak egy újabb egész éjszakás leállás után csinálja. A kártya egy Sapphire HD 5870 referencia hűtős.
Nem tudom, hogy lehet így legariztatni, mivel ha megmozgatom a kártyát, és elviszem akkor tuti nem fogja produkálni a hibát...
valakinek ötlet?
-
cyberkind
félisten
válasz
Cybertrone #16656 üzenetére
Itt egy kép !
Ja, de ha lesz GTX595, ami 2db GTX580, akkor lesz itt háború ! -
Dj Dekko!
őstag
válasz
Cybertrone #16654 üzenetére
Hát figyelj, a hd 6990 es adatait már közölte az AMD és az két teljes értékű hd 6970 magból lett összerakva...
Abban a kártyában 3840 stream processzor van. 2x96Texturázó. 2x256Bit (így 307.2Gb/s)
Véleményem szerint... A HD 6970esben megmaradt az 1920 Stream processzor...
Én is hallottam hogy 1500ra vissza vette a gyártó, de azt senki nem erősítette meg, az AMD se... nem is nagyon közölt adatokat, csak ezt a 6990 est csapta az arcunk elé... meg egy táblázatot hogy mit változtatott a 69xx sorozatban!Hát a gtx 580 as 140 körül kelteti magát... a hd 6970 es ha gyorsabb lesz, AMD se hülye... nem fogja 120é oda adni... ha a konkurens a lassabbat 140é eltudja adni...akkor bezony lesz vagy 160-150 az ára... de akkor a 6990 est meg nem fizeti senki sem...
vagyis többségünk nem hiszem.
-
Cybertrone
veterán
válasz
Dj Dekko! #16653 üzenetére
Én 1500 valahogy steam prociról hallotam nem 1920-ról... Vagyis hallotam az 1920-ról is csak ugyhalottam elvetették a dolgokat
Legyen úgy, és kenje el a szájukat, csak ne 150k legyen mert akkor adtak a szarnak egy jó nagy pofont! Ha olyan 120k lessz megvan az uj gyöngyszem a gépemben!
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
Cybertrone #16651 üzenetére
Elfelejtetted azt a dolgot számításba venni hogy feljavított stream processzorokról beszélünk...
a 6870 simán hozzá az 5870 es szintjét... 1120 streammal 45 körüli texturázó családdal...1darab fő tesszalátor egységgel...
Most ezt számold.. át figyelmesen... 1920 feljavított stream processzor 96 texutárzó... 2 darab fő tesszalátor egység.... 3szor gyorsabb tesszalácios feladatokra képes a 6970 es mint az elődje az 5870 en, és ez hivatalos adatok...
Őszintén a hd 6970 véleményem szerint *rommá veri az elődjeit... vele együtt a gtx fermi családot!
Szerintem most mindent maximálisan el fog érni az új sorozattal az AMD, egyedüli gpu úr lesz mind egy kártyás, mind két kártyás vga rendszerekben... (6970/6990es)
Főleg kicsit fura hogy a 6970 es már csak 2 gigás verziókban fog megjelenni!
Igen igen nem szarozik az AMD!
Csak fizesd meg ... -
kasa85
őstag
válasz
Cybertrone #16651 üzenetére
Én is kételkedek,de nem kizárt hogy így lesz mivel már illő volna elkenni a GTX580 száját.Persze ha minél lassabban jelennek meg a kártyák mi járunk jobban mivel nem fog hamar a süllyesztőbe kerülni,hanem még egy jó ideig el lehetnénk vele ,és az ára sem menne a béka segge alá,csak hát a pénz és a pénz itt a lényeg.Egy darabig biztos kiszolgálja a gépemet ez a kártya,de lehet majd be ujítók az ujj szériának a 2 magosára de majd kiderül.A lényeg aki most akar venni karit ne tegye mert itt az állítólagos utód és lehet hogy még sokat fog esni az ár a kártyáknak azt ki derül melyik az ideális választás
-
kasa85
őstag
Szerintem aki HD5970 est akar venni mindenféleképpen várjon az ujj jövevényre mivel egy GPU fogja hozni ugyanazt a teljesítményt.Mivel sajnos elég sok búgot tapasztaltam a 2magos karival ezért belátom,hogy az egy magos kártyával jobban jár mindenki mert nem biztos,hogy tökéletesen skálázódik a két mag,és ahogy észleltem sok játékkal előfordul,hogy nem megy a másik mag,vagy ha igen akkor sem 100%ban.Persze a nagyobb címeket javítják 1-2hónapon belül ezeken a kártyákon,de aki nem szeretne driverekkel hónapokat tökölni,hogy fulosan ki használja az adott játék a kártyát mindenféleképpen a legjobb választás a 6970 ha ténylegesen azt a teljesítményt fogja hozni mint a HD5970 es kártya.Plusz jóval hűvösebb lesz,és lehet ot 2db 6970cf jobban fog skálázódni mint 2db HD5970es kártya.
-
Giot
addikt
válasz
radi8tor #16644 üzenetére
Szerintem vállalható az 5970. Kérdezz rá tulajokra mennyire vált be nekik, nincs e gond a 2 GPU kihasználásával, hozza e mindig az elvárhatót. Na meg persze az ár érték arány, ehhez meg érdemes kivárni az 69XX sorozatot, hogy a megfelelő információk birtokában tudj dönteni.
(#16645) CptMisi: Na, most miért kötekedel??
-
cyberkind
félisten
válasz
radi8tor #16640 üzenetére
Az mindenféleképpen ajánlom hogy várj, ha van nv karid akkor ruházz be egy erősebb Ati vga-ra, mint a 6970 lesz, vagy 6990 !
Ez a fizika, csak azért van, hogy nv kártyát vegyél, szerintem nagy parasztvakítás, tény ha ez nem lenne, az nv közel lenne a csődhöz, mert az Ati kártyák, olcsóbbak, ugyanazt, vagy többet is tudnak !
Ár/teljesítmény ! -
radi8tor
MODERÁTOR
Szerintetek mit lenne érdemesebb csinálnom.
Megvenni majd az új 69xx szériás ATI-t és eladni az 5850-et vagy venni még egy 5850-et miután kijött a 69xx széria?
Jelenleg van egy nV kari is a gépemben Fizikára, lehet emiatt 69xx lenne a nyerő?Miért nem használ minden játék Fizikát már? Nagy kicseszés lenne az ATI tulajokkal?
-
kasa85
őstag
válasz
cyberkind #16638 üzenetére
Mint mindig ahogy lenni szokott.Sajnos ez van ez a Modern kor átka mindenki lesz.. mindenkit csak a pénz a fontos.Mikor össze fogásra lenne szükség a széthúzás lesz a mérvadó.Na mindegy nem offolok többet mivel tényleg eltértünk a témától,de mindenféleképpen látni kell az erdőt ha a fa előttünk is van,csak sokan ezt nem ismerik el hanem valakihez ragaszkodik vagy valamihez valami célból és a tényeket le sem sz.....
-
cyberkind
félisten
válasz
kasa85 #16637 üzenetére
Én azért költök ennyit a gépre, mert szeretnék a maximális grafikán játszani, de ez nem olyan mint most a Metro2033 hogy nv-re van írva, és jobban megfogja az Ati-t, ez szimplán szarul van PC-re leprogramozva, és adhatnak ki bármilyen patch-et, nem segít, ezt a játékot ott cseszték el, hogy nem multi platform-ként adták ki, hanem csak konzol-ra !
Emlékszem mikor 2008 nyár vége felé olvasom hogy GTA 4 PC-re, mondom f@sz@, csak az volt a bibi, hogy ezt kevesebb mint 4 hónap alatt hozták össze, és a jó munkához idő kell, na az nem volt, mert hajtottak a pénzre !
Példát vehettek volna a CodeMasters-től, szép játékok, átlagos gépigény, jól optimalizált játékok, ennyi lett volna a nagy titok ! -
kasa85
őstag
válasz
cyberkind #16633 üzenetére
Sajnos igen ez volt, és ez is van mert a HD5970 sem elég neki teljes beállításon ami már jóval gyorsabb mindenben.Amondó vagyok ha terveznek is játékot akkor a kor legerősebb karijára írják meg és úgy teljesítménytől függően visszább szép garaft ról csúnyábbra,és ne egy olyan max beállítást alkalmazzanak ami 3év mulva sem megy normálisan hisz miért veszünk csúcs kártyát
Szerintem azért mert szeretnénk élvezhető teljes beállítások mellet játszani,és ne az legyen hogy 2széria jött és ment,és még mindig lagoljon vagy a rosszabbik szaggasson vagy kártyától függően szétessen,és bugokkal teli legyenek az adott játék.Na mindegy ezt lehet reggeltől estig ki tárgyalni,de én mindig a tényekre támaszkodom,és nem állok semmilyen divat szektában hogy ez szar mert az box az szar mert a pc mint fentebb megkaptam.A lényeg hogy a vásárlóért legyenek már és ne a bugos sz.. adják ki hanem egy olyan játékot amit csak minimálisan keljen foltozni.
-
kasa85
őstag
Sorry nem figyeltem csak firkálgatok
Nyugodj meg nem a GTA 4 topicba vagy csak próbálunk dűlőre jutni mivel vannak egyes dolgok amikkel nem csak én,hanem sokan mások sincsenek tisztában és ezt mind kérdezve és válaszolva le is írtam fentebb.Nem szeretném húzni ezt a GTA 4 es dolgot mivel teljesen felesleges és attól nem lesz jobb sajnos
-
kasa85
őstag
Mondjuk lett volna rá lehetőségem,hogy vegyek Core i7 rendszert,de maradtam a Quad nál.Három évvel ezelőtt egy Core 2 Duo E6750 vettem komplet configal,és erre újítottam amit a profilomban látsz.Szerintem meg érte mivel közel azt a teljesítmény szolgálja ki mint Core i rendszerek csak azzal a különbséggel,hogy játékok alatt nem számít mit használsz,de tömörítés csomagolásnál már felmutat az ujj proci +30%ot,de nálam ez nem számít mivel többet játszok,és kevesebbet csomagolgatok.Így sokat spóroltam mivel csak egy Quadot raktam a gépbe,és mindenféleképpen 6magos vagy 8magos lesz a következő amire majd be újítok,de addig is húzom a procit és egy jó darabig elég lesz még
-
kasa85
őstag
válasz
kasa85 #16631 üzenetére
Persze ezeket amiket fel soroltam itt nem arra értem,hogy szar minden ami a konzolról érkezik,de azt nem vágom ha adnak némi pluszot hozzá és a konzolban ha jól tudom egy gagyi HD3xxx széria van 512mb vrammal,hogy lehet az hogy így előremenve 2-3évet is ne érjük el az a kellemes 60fps es határ az adott játékkal a megadott max részletességgel
Amúgy a Star Wars legújabb játékát is ide sorolhatnánk mert még a 30fps es limit határt is benne hagyták,és baromian idegesítő mikor szaggat és közben nézem a kártyám terhelését és a felét sem használja ki az adott teljesítménynek.
-
kasa85
őstag
Hali.Ne értsd félre nem fikáztam a GTA 4 et csak nem értem,hogy lehet így megcsinálni egy játékot ami annyira jól van megcsinálva,hogy szaggat teljes részletességen a mai vasakon is
Az jó,hogy itt lehet szűrést egyebet részletességeket fel tolni,látó határt növelni stb,de kérem szépen bő két éves játék és még mindig telli van hibákkal és sok vason teljes részletességgel élvezhetetlen.Tény hogy a játék nagyon jó mivel sok mindent bele lehet pakolni illetve hatalmas komplexum az egész,de szerintem még bőven lett volna mit csiszolni rajta.Amúgy nem állok sorba a divatfikázok között csak le írom a keserű tapasztalatokat amit tapasztaltam egyes játékoknál és érzem a jogot arra,hogyha egy bő két éves játék egy négy magos procin ami 3.7ghz re van húzva és egy HD5970el szaggat nem hiszem el hogy ezen nem tudtak volna mit kezdeni.Amit le írtál lentebb hogy ha (Amúgy onnantól kezdve, hogy valakinek 2 magos procija van, valakinek 6, valakinek 5970-e van, valakinek 5450, nem lehet optimalizálni. Mire optimalizálsz? Ha 5450-re optimalizálod, csúnya lesz. Ha 5970-re, akkor 5850-en lassúcska lesz.)Akkor ezek szerint a Nasa gépén futtatták teljes részletességen,vagy ezt hogy érted amit ide be linkeltem a mondataidból
Mivel még tervben sem volt a HD5xxx széria mikor készült vagy nem tudtunk még róla.Illetve a Cod legújabb részére is mondjál valamit mert ha nem fosport akkor megeszem a két hetes használt zoknimat itt mindenki előtt
-
HSM
félisten
válasz
cyberkind #16628 üzenetére
Hát nem tudom, nálad mi okozhatta a gondokat, nálam I7-en teljesen stabil volt az 1.02-es patch-el, egyedül a GTX260 akkori (2009 március környéke, ha jól emlékszem) driverét nem szerette, azzal második-harmadik alt+tab-olás után hibával elszállt.... Mivel csak egy hétig volt 260-am, és radeonokkal nem volt gond, nem tudom, ez mennyire volt egyedi eset. Amúgy a GTX-en is órákig ment minden gond nélkül.... Kedvenc játékom volt, rongyosra játszottam pedig...
Ja, és 64 bites Vista-n majd Win7-en.
-
cyberkind
félisten
Nekem az idegőrlő állítgatáson kívül, nem sok jutott, mert vagy hibával állt meg, vagy valami más problémám volt, így inkább hagytam a játékot, és megvárom az 5-öt, ami feltehetően, multi platform lesz !
Amúgy a GTA pont olyan mint az SWTFU, hogy nem adják PC-re, ilyen+ilyen okok miatt, aztán gondoltak egyet, és csináltak egy portot, na ez is olyan, csak legalább van hozzá patch !
Megint a példa a Star Wars Force Unleashed (SWTFU) 1, szarul ment a gépeken, jött a 2. szebb is volt, jobb is volt, csak rövidke ! -
HSM
félisten
válasz
cyberkind #16624 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy nem lehet szarul portolni, illetve optimalizálni, anno írtam egyszer egy 14 soros C programot, ami semmi mást nem csinált, mint a lehető legnagyobb memóriát teletöltötte random adattal. Az első verzió percekig csinálta, a második megvolt pár másodperc után. De az utolsó verzióból már nehéz lett volna jobbat csinálni, mert már meg volt találva a hatékony algoritmus. (Vicces, hogy a 14Kb-os exe hogy terpeszkedik el közel 2GB memórián...) Remélem érted, mire gondoltam.
Amúgy onnantól kezdve, hogy valakinek 2 magos procija van, valakinek 6, valakinek 5970-e van, valakinek 5450, nem lehet optimalizálni. Mire optimalizálsz? Ha 5450-re optimalizálod, csúnya lesz. Ha 5970-re, akkor 5850-en lassúcska lesz.
Amúgy kb. 10 perc volt megtalálni az optimális beállításokat a gépemhez, ez eltörpül a több tízórás játékórával, amit eltölthetsz vele.
De azzal sincs gond a GTA4-nél, mediumon simán fut a korabeli medium kártyán (akkoriban 4870 1GB) medium procival (akkor Q6600). High-on meg simán ment az akkori csúcs-gépeken, 4870X2+I7965..... Mondjuk High-ból vissza keleltt venni picit, a textúrákat egyedül medium-ra, ha nem volt GPU-nként 2GB ramod. Ezen sikerült optimalizálni az újabb patch-ekkel, akkor már 1GB-s karikkal is játszható lett high-on....
Teljesen jó a GTa4 PC-n, ha gyengébb gépen nem erőlteted a magas beállításokat.... Nekem a 2 évvel ezelőtti vasamon is fankó volt teljesen, majdnem maxon...(I7 920 3675Mhz, 6GB ram, 4890). Hol itt a bibi? Hogy az akkor 2-3 éves gamer vasakon "csak" mediumon ment?
-
Karex
senior tag
Jövőbelátókat, racionális gondolkodókat, és úgy általában kérdeznék itt mindenkit
Amint korábban már elpanaszkodtam, van egy rakoncátlankodó 5870-es kártyám. Most adódna egy olyan lehetőség, hogy ráfizetéssel cseréljem 5970-es kártyára.
A kérdés viszont az, hogy a gép - adatlap, #2 - többi komponenseit nem cserélve, nem lenne hiány valamiből? (elsősorban a táp az érdekes...)
Vagy érdemes várni az új, 69xx kártyákra, mert teljesítményben, és fogyasztásban is kedvezőbbek lesznek egy ilyen kétchipes állatnál?
-
cyberkind
félisten
Teljesen mindegy ki, mit mond, ez nem PC-re lett kitalálva !
A példa Star Wars Force Unleashed 1, PC-n szarul ment, akármit csinált vele az ember !
Aztán kiadták a 2-t, és tökéletesen fut, szinte mindegyik gépen, vagyis, optimalizálták PC-re !
GTA4 nagyon jó játék, csak nem PC-n !
Annyit kell vele foglalkozni, hogy tűrhetően menjen, hogy utána meg is unom ! -
HSM
félisten
válasz
Dj Dekko! #16612 üzenetére
Ahogy mondod. A GTA4-nek erősen kell a proci, még az 1GB-s 4850 mellett is lehetett érezni, hogy az I7-em alapon, 2,8Ghz-en, 3,2Ghz-en, vagy 3800-on megy....
Ezt továbbra is úgy gondolom, hogy nem helytálló kijelenteni, hogy az élmény kisebb a gépigénynél... Gyengébb konfigon is viszonlyag jól elfut, ha leveszed a grafikát.... Ja, hogy ragaszkodsz a fullhoz? Ez meg nem a játék hibája.
A Crysis-es érveléseddel nem értek egyet, nekem a 3870 is elég volt hozzá anno, hogy szép, és élvezhető grafikát kapjak, és sima High-on tökéletesen elment. Épp a napokban játszottam végig az 5850-el, hát úgy ment maxra húzva, mint a szélvész, egy röccenés nélkül 4XMSAA-val...
Én sokkal jobban szeretem azokat a játékokat, amik nem futnak el az adott kor hardverein full maxon, hanem amikben olyan effektek vannak, amik a mai rendszereket bár lefektetik, de ha egy-két év múlva lekapom a polcomról, mert kedvem van újra játszani, akkor nem egy csúnya pixelhalmazt látok, hanem hogy hú, a srácok aztán kitettek magukért, mert a játékuk még ma is szép, és nem fogja rontani az élményt a csúnyácska grafika(#16613) kasa85: "Mivel a kedves játék kiadó nem volt képes vagy nem akart annyi erőforrást rá szánni a játékra ezért maradt egy konzol fos port."
Mutass olyan játékot, amiben csak felennyire komplex jelentek vannak, akár csak felennyi szereplővel... Azért, mert valaki nem képes maxról egy picit lejjebb húzni a csúszkákat, még nem a játék készítői a hibásak....Azért kell neki bika erős proci, mert nagyságrendekkel nagyobb a belátható tér PC-n. A fejem teszem rá, még életedben nem láttad konzolon, de jólesik beállni a divatfikázók hosszú sorába.
A GTA4 szvsz pont, hogy az igényesebb konzolportok közé tartozik, mert sokkal többet ad PC-n, pont hogy jó sok munka kell, hogy álljon mögötte.
Azt nem szabad elfelejteni, hogy minél több dolgot sűrítenek bele egy adott jelentbe, annál több lesz a gépigény, és ezt nem tudod optimalizálással javítani, csak ha optimalizálás címén a minőségből veszel el.(#16614) Dj Dekko!: Azért jópofa vagy, 3-4 éves csúcsprocesszorral még jó, hogy ma is versenyképes vagy.
A Q6600 még ma is bőven versenyképes proci, volt olyanom, jó lapban, jó rammal, kicsit meghúzva nagyon megy. Kíváncsi lennék, hogy egy E6300-al és 965-el is ugyanez lenne-e a véleményed, az is 3-4 éves cucc....
(#16620) kasa85: Egyetértek, hogy sok játék igénytelen lehúzás, de a GTA4 egy nagyon komoly produktum, bőven van benne annyi munka, mint amennyiért árulták. Nem akarok más játékokat szidni, de nekem jóval több kellemes játékórát nyújtott, mint 3 legjobb játék összesen, amivel az elmúlt 5 éveben játszottam.... Sajnos abban is egyetértek, hogy tök felesleges túl erős gépet építeni, mert egy vagyon, és sosem térül meg, semmiben sem. Nem véletlen van "csak" egy 5850-em, ami még jóideig maradni is fog. Ha egy játék nem fut maxon, játszom vele médiumon. A gép van értem, és nem fordítva.
(#16622) kasa85: Én már rég megtanultam, ha az ember nem akarja ingét, gatyáját rákölteni a gépre, akkor kell, hogy jókor vásároljon, megfelelő ár/értékű felső-középkategóriás motyót venni, amit utána addig használni, amíg nem muszáj cserélni... Barátom is a 3 éves P35-E6550-3870 rendszerét most fogja cserélni, nekem ugyanolyan gépem volt 3 éve, nekem egy fél vagyonban van ahhoz képest a jelenlegi, neki lesz +2GB ram olyan 12K ráfizetés, 4-magos proci +15K-20K és egy 6850 +30K, és van egy majdnem olyan jó gépe, mint nekem, az elköltött pénz kevesebb, mint a harmadából....
(Igaz, nekem közben nagyobb volt az élmény faktor az utolsó 1 évben, de utólag visszagondolva bőven megérte volna a spórolást...)
-
kasa85
őstag
válasz
Dj Dekko! #16621 üzenetére
Teljes mértékben egyetértek
Kis hazánkban a fizetésekhez viszonyítva elég drágán kapjuk meg a játékokat,hardvereket stb,és én szerintem ez lenne a minimum elvárás,hogy mennyen is az ahogyan kéne.Sajnos én sem vagyok tehetős mivel hitelről hitelre veszem a gépemet is ,mivel mint sok mások minimál bérért dolgoznak vagy ami szégyen alatta(munkáltató részéről).Ha már 2évet fogom fizetni amit 1év múlva úgyis eladok,vagy cseréllek rá fizetéssel,hogy ne bukjak nagyot ez lenne a minimum.A Crysisre azt mondják,hogy hú hát ha tényleg ilyen lenne minden játék akkor minden így szaggatna tévedés.A 8800GTX és társai is ki szolgálták 30-40fps el a játtékot és nézzük meg mennyivel gyorsabbak már a mostani kártyák 3-4x minimum.A játékkal irreállisan sem értünk el annyi fps mert még egy HD5970 el is meg gyűlik a baja.Sajnos a játék sok mindent a kártyára terhel és több szállat foglal le a kártyán míg a proci közben a fagyit nyalogatja mivel alig dolgoztatja meg a két magot.Kíváncsi leszek a Crysis 2 re mit sikerül le tenni az asztalra mert ha nem is vallották be a Crytech skacok,hogy a motor optimalizálatlan de lehet javítják azokat a hibákat,és kapunk egy szép és gördülékeny játékmenetet.Persze vannak ellenvetéseim is mivel a mocskos Nvidia megint úgy akar előnyt magának,hogy a saját GTX580 kártyájára tervezzék a játékot mivel az ő masinájuk sokkal odavágósabb DX11 ben mint a HDxxx széria.Emiatt plusz két hónapot késik és lehet ugyanennyit fogunk várni egy játszható Ati driverre miután megjelent.Remélem nem lesz igazam.A zöldekkel nincs bajom mivel énnekem is volt ugyanennyi Nvidiás kártyám mint Ati,de a Marketing fogásuk már rohadtul idegesítő.Nem elég hogy konzol vagy pc,hanem szokáshoz híven még pc belűl is a konkurenciára kell hagyatkoznunk.Nem lehet az hogy a másik félnek is úgy fusson ahogy elvárja tőle az ember ha már megdolgozott érte.Nem nekünk az elvárásunk nagy mert mi azt várjuk el ami megillet minket amiért tulajdonképpen fizettünk,hanem itt a hanyagság és az anyagi haszonlesés van a háttérben.Szinte úgy érzem magam mint a Chinai piacon szép csili vili meg minden,de ha bedugod a konektórba utána szaladás.Náluk a mennyiség számít,és nem a minőség sajnos ez van.
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
kasa85 #16620 üzenetére
Néha nekem is olyan érzésem van gépfejlesztés után, hogy akármennyit rákölthetnék a gépemre, akkor se tudnák egykét programban jelentős sebesség többletet elérni.
Ami engem igazán kiakasztott az a CrySis... Nem vagyok annyira tehetős sajnos, így mértékkel fejlesztek... de hát azért, annyira tud zavarni hogy min. fpsekben komolyabb pályákon egyszerűen nincs különbség...
Bár az is lehet hogy nekem, nekünk van picit komolyabb elvárásaink a játékokkal kapcsolatban... de hát ha már az ember ennyi pénz öl egy számítógépbe...elvárja hogy csillogjon villogjon mindenhol -
kasa85
őstag
válasz
Dj Dekko! #16614 üzenetére
Persze ténylegesen van olyan is,de sajnos a GTA 4 nem ilyen.Ha a legújabb Call of Duty nézzük az is ezzel a hibával jött ki és orrba szájba lagolt plusz be esett az fps érték is 30 fps re HD5970 karimmal amit valljuk be ez egy kicsit szégyen rájuk nézve.Pont ők akik irreálisan magas árért adjak el a félkész játékukat.Félre értés ne essék mert a játék nekem nagyon tetszett még a grafika is.Fúlon nagyon szép a game szeretem ha csillog a környezet stb,de ahogy portolták az egy fos.Sajnos sokan már a 2 magossal eléggé szívnak pedig ugyan az a motor hajtja amit érdekesen a MF2 ben 120fps is ki lehetett hozni.Néha még a 4 magossal is meg meg akad,de már kezdek hozzá szokni mert szinte olyan játékkal nem játszottam az elmúlt években amire ne vártunk volna hosszú hónapokat hogy jól menjen .Néha mikor ilyenek vannak bánom nem nyaralni mentem ebből a pénzből,mert néha felesleges akármilyen brutális gép az ilyen fostalicskák alá akkor is szaggatni fog.És ami mindennek a teteje nem javítanak hanem jó pénzért már a dlc-ket csinálják a még nagyobb pénzlehúzás érdekében.Persze amit meg javítanak az nem biztos azt javítja mit kéne mert sajnos átlag gémereknek kell rá jönni a hiba forrására,és mi nekünk kell a config fájlban ezt meg azt módosítani amikor ennyi pénzért simán a fotelben hátradőlve tolhatnám akár egy közép kategóriás gépen reccenés nélkül,csak az itt a gond hogy a gépet amit össze dobtam nem egy közép kategóriás,és mégis be reccen rajta a játékok
-
Zoo123
senior tag
válasz
kertsa #16617 üzenetére
Feszt adni szoftveresen nem tudsz, viszont az 5850-esek alapfeszen is simán vinni szokták az 5870 órajeleit, én Win7-et használok és az AMD GPU Clock Toollal Link simán viszi a 850/1200-at!
Ventiszabályzásra pedig javaslom az MSI Afterburnert.
-
kertsa
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy 5850 New Edition-t.
Miért nem tudok feszt emelni? Kicsit bosszant a dolog, mert a max tuningot amit enged simán viszi...
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
kasa85 #16613 üzenetére
Nem sok olyan játék van amiben a processzor a tényleges mérvadó elem...
Vagyis asztali *pécékben a videó kártya a döntő momentum.
Hiszen én is 3-4 éves processzorral hajtom az 5850 OC... és azértbüszke is vagyok rá... hogy találok olyan játékot ahol kiröhögöm a ps3... xboxos társait...
-
kasa85
őstag
Hali.Sajnos a GTA 4 esetében mivel szinte minden patchet,tesztet ,módosítást le futtattam arra a következtetésre jutottam,hogy hiába adnak ki akármilyen drivert a kártyák alá akadozni fog.Mivel a játék ki mondottan nem a karit szereti hanem a procit mivel a konzolokban jóval erősebb proci van mint az asztali gépekben.Persze a szűréseket meg elsimításokat teljesen rá teszed akkor már dukál oda egy erősebb kártya is+vram,de sajnos nem ez itt a mérvadó.Mivel a kedves játék kiadó nem volt képes vagy nem akart annyi erőforrást rá szánni a játékra ezért maradt egy konzol fos port.Ha a teszteket nézzük a 6magos intel cpu val jóval magasabb teljesítményt érünk el a játékban mint 4magos társaival ez is bizonyítja azt,hogy az ujj fél milkát érő 6magos cpu kezd közelíteni a konzol processzorok sebességek igényeihez.Ha minél optimálisabban szeretnéd futtatni akkor adjál a procinak még egy kis kakaót,és egy pár fps többletet tudsz ki hozni a magasabb MHZ nek köszönhetően.Ahogy látom,hogy a pc világ egyre jobban hanyatlik sajnos előre ki merem jelenteni,hogy lesznek ennél rosszabb is mint a GTA 4 és társai(már van egy pár).Pc re már nem a játékosok miatt adnak ki játékot hanem azért,hogy ha játékok is vannak pc re akkor minél több hardvert tudnak ezáltal el adni mivel jóval többen játékokra veszik meg a HD5xxx-HD6xxx szériát mintha csak másra használnák.Nem véletlen hirdetik a logóikat mert az is egy Marketing fogás,és nem is keveset fizetnek a játék kiadóknak az ilyen reklámokért és már jóformán ki is fizették a pc re való fejlesztéseket.Ez meg is magyarázza,hogy miért ennyire rosszak ezek a konzolos átiratok, és tegyem hozzá a kiadó ezután akár hányszor varezolják a lényeg páran megveszik így is úgy is jól jár mert csak nyerhet vele főleg hogy konzolra jóval többen veszik meg mint pc re.
-
Dj Dekko!
őstag
Pontosan, a GTA 4-nek látod már itt látszik a bugos jelenléte, hogy egy 4850 - 512M kártyával ahogy te mondod médiumon jól eljátszottál vele....
Én nem azt mondtam hogy nem bírja a gépem, tévedsz... én full hd ban játszok vele erős very highon és néha azért befigyel a 22-20Fps...
(másrészt, én minden csuszkát feltudok maximumra állítani mert fel van oldva, de azt nincs az a gép ami bírja!, bár lehet egy i7 jóval többre képes ott már, ezt ők tudják)
Egyetlen egy bajom van a gta 4 el, nagyobb a játék gépigénye mint az adott élmény hozzá.
Elég sokáig elvittem, de valahogy ráuntam...
Másrészt a GTA 4 egy iszonyat bugos játék, a CrySis mellé sorolnám, hiszen... 8800 GTX óta hány kártyát adtak ki a gyártók?!és még mindig csinálok 18 fps a kártyámmal ahogy anno a 8800 GTX el...erre varjanak már gombot...
Nem az számít hogy pfffu benchmarkban milyen jól szerepel, haveromnál A GTX 480 nem elég a full hdhoz hogy normálisan élvezze mindenhol a játékot...
Ilyenkor merül fel hogy ..ez a game egy kalap szar, úgy lett kitalálva csak húzza ki a deák Istvánokat a zsebedből!még még még a költs a gépre
-
HSM
félisten
válasz
Dj Dekko! #16609 üzenetére
Hát nem tudom, ti hogyan vagytok vele, de én anno az 512-es 4850-emmel is 100% élvezhetően tudtam a játékkal játszani, igaz, szűk medium-on. Szerintem az, aki azt mondja, hogy csak azért, mert nem tud minden csúszkát maxra húzni, ezért nem élvezhető a játék, az semmi mást nem csinál, mint szőrszálhasogat és fikázik, mert az ma nagy divat.
Ha nem tetszik a játék, ne vedd meg és kész.
(#16608) CptMisi: A patch-ek nagyon kellenek, mondjuk én az 1.02-est ajánlom, nekem az vált be a legjobban, azzal is toltam végig az alapjátékot, az 1.06 nálam picit rosszabb sebességgel ment, de a képminőségen nem vettem észre javulást, tehát ment vissza az 1.02.
Az EFLC-vel sincs semmi bajom, medium/high kombón tolom, 85-ös látótávval, és 25-40FPS, szépen megy, nem is laggol jelentősen. (Ha nem kimondottan azt figyelem, fel se tűnik, nem zavaró mértékben van jelen). -
Dj Dekko!
őstag
válasz
CptMisi #16608 üzenetére
A GTA4 el az a baj hogy maga a játék pcre elég nyersen lett át kódolva.
Nem nagyon foglalkozott vele erőteljesen a Rockstar csoportja...
Úgy hogy kíváncsi vagyok melyik gépen lehet megcsinálni 100% élvezhetőre a játékot!
Persze 5850 essel is szépen fut... de nem hogy már azért vettem anno 75é vga kártyát hogy Full Lowon gámázzak vele.... -
CptMisi
őstag
Helló!
Újra megpróbáltam a GTA IV-et, de most is laggol (10.9 driver)
Van erre valami megoldás? Múltkor megpróbáltam lehúzni a grafot teljesen, de nem használt...van valami beállítás, amit nem bír a kártya? Valamelyik patch javítja a problémát? Episode from Liberty Cityben is fennáll ez a probléma?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Építő/felújító topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen TV-t vegyek?
- Bundle topik
- Futás, futópályák
- Fűnyíró topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest