- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Fujifilm X
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Ipari mennyiségű hibát javít az új GeForce driver
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
Cybertrone #15399 üzenetére
Ahol kevés az 5850 ott az 5870 es elvérez.
-
leonel
aktív tag
válasz
tthomasso #15396 üzenetére
Szia!
Szerintem ha kicsit is számít a pénz akkor 5850.
Lazán megy az 5870 órajelein sőt még magasabban is. Szerintem főleg csak árpozicionálásban van nagy különbség a kettő között.
Itt egy :link bizonyítékként.
Ha csak kicsit húzol az 5850-en már akkor is max szintetikus tesztekkel mutatható ki minimális különbség.
Nekem szerencsém volt de 55e-ért vetem egy Asus 5850-et és gond nélkül megy 1000/1300-on. -
tthomasso
tag
Köszönöm a válaszokat, Giot és Leonel. Igazság szerint gondolkozok még a Sapphire 5850 Toxic-on is. Szerintetek mennyivel marad alatta az 5870-nek?
-
-
tthomasso
tag
Most állok vga vétel elött, az 5870 tulajokat kérdezném, hogy a ref. hűtős 5870 terhelés altt milyen hőfokkal dolgozik. Érdemes-e venni nem ref. hűtőst, gondolok itt a Vapor-X-re. Üdv
-
leonel
aktív tag
Kösz a válaszokat!
Akkor marad egyenlőre mellette a gts250.
Annyival nem tud többet szerintem az 1090t hogy megérje a cf miatt arra upgradelni.
Nagyobb meg nem lesz már valszeg erre a foglalatra, -
Giot
addikt
válasz
leonel #15386 üzenetére
A táp elég! A procc nem elég hogy kihajtsd fullra a CF-et főleg hogy 850/1200-on hajtod ami szinte 5870 teljesítmény
(#15389) Robi BALBOA: A "Fantás" téma egy ideje elcsendült nálam.
Amúgy úgy tudom hogy az integráció az alsó közép kategóriába fog dolgozni. A felső kategóriába maradnak a VGA-k. -
Robi BALBOA
őstag
Nálam ez a játszás dolog hullámzó, volt amikor tényleg alig játszottam (buli+haverok+pia+....
) és aztán megint rákaptam a gémelésre, nálam ez soha nem fog elmúlni, mindig hajt a kíváncsiság, de ez érthető is, mert már vagy 7 éves korom óta gépezek!
Ez az integráció nem lenne rossz dolog csak ne a felső és csúcs kategóriában akarják ezt eljátszani, ezt inkább alsó és közép kategóriás cuccoknál és mobil dolgoknál kellene erőltetni. -
leonel
aktív tag
Sziasztok.
Csak egy elméleti kérdés:
2db 850/1200-as 5850-hez és egy 3,9Ghz-en ketyegő 125W 965BE -hez -
elég lehet egy 625w Enermax Modu 82+???Határeset... nem?
-
Giot
addikt
válasz
Robi BALBOA #15367 üzenetére
Jaja valszeg vihar előtti!
Azon gondolkodom hogy lehet egy 6850 lesz az utolsó VGA-m ha jól sikerül a 68XX sorozat. Egyrészt az az utsó ATi Radeon széria, másrészt egyre kevesebbet játszok így egyre kevesebb szükség van az erős VGA-ra. Azt még használom 1 max 2 évig aztán APU-ra váltok esetleg laptopra.
Kíváncsi vagyok még hogy vajon tényleg úgy fog e alakulni a PC piac ahogyan azt az elemzők gondolják. Értve ezalatt az integrációt. Szóval az elkövetkezendő évek igazán érdekesek lesznek a PC világban, nagy átalakulások előtt állunk. -
-
ffodi
veterán
válasz
Kelvin #15378 üzenetére
Igen, nem is arra írtam. Egy esetben éri meg, akkor ha olyan játékokkal játszik (vagy fog játszani) az ember, ami kihasználja. 15k felett én sem költenék rá, a mostani GT240-em is csak 3k-ban volt, a korábbi GT220 pedig 13k alatt megvolt. A többletszolgáltatás mindig + pénzbe kerül.
-
ffodi
veterán
válasz
ricsi99 #15376 üzenetére
A lövésnyomoknál(és máshol is), a Physx ON/OFF közötti állapotra gondolok, nem pedig a CPU/GPU Physx-re. Mert ha a CPU számolja a Physx-et az ugyan olyan csak az "optimalizálatlanság" miatt jóval lassabb. Ezt a Mafia 2-ben pl kocsikázás közben nem is veszed észre, de egy komolyabb jelenetnél ahol összetett a dolog, (van lövés, törmelék rahaanimáció, stb....) ott már jelentős a különbség.
Most csináltam gyorsan egy tesztet a Mafia 2 beépített benchmarkjával.
Első képen CPU Physx, második képen GPU Physx, a beállítás természetesen megegyezik, az 5870 pedig 900/1250-en járt.
-
-
ffodi
veterán
válasz
Cybertrone #15373 üzenetére
Pont ezért tettem az nv ventijére egy kapcsolót, hogyha nem használja semmi, akkor feleslegesen ne pörögjön, mert kihallatszik a gépből a venti hangja, mert minden más silent, idleben pedig passzívan is elviszi.
Amúgy Physx-es játékoknál sokat számít egy nv vga megléte. Sokan mondják, hogy nem látszik és nincs értelme, pedig azért van(annak ellenére, hogy szarul van optimalizálva, stb...ebbe most nem megyek bele). Jóval látványosabbak a lövéseffektek/lövésnyomok, ruhaanimációk, füst stb.......Aki nem így látja rosszul látja.
Mafia 2 esetében bekapcsolt Physx-nél ha nincs NV kari, akkor a min FPS 4-7, GT240-el(pl nálam) 35-40!. EZ nagyon nem mindegy, és megy minden effekt.
Természetesen, aki nem lát különbéget Physx ON/OFF között, annak valóban nem kell ilyen kari.
-
válasz
Kelvin #15370 üzenetére
Fizikára nv karit tartani felseleges, Mafia2 miatt vettem egy 8800gt-t azután megnéztem karival/kari nélkül s semmi különbséget nem láttam.... prociterhelés volt nagyobb... amig nem csinálnak echte olyan játékok ami használja is a játékmenethez ,addgi csak pár + effekt lessz szerintem...
-
VGYke
addikt
Ha jól értettem visszamenőleg (a kereső segítségével megtalált) elolvasott PhysX hozzászólásokat, az ATI kártya mellé játékra kell az Nvidia. Persze olvastam ilyeneket is.
Szóval valaki össze tudná foglalni hogy kell-e, vagy csak úri muri, mert összezavarodtam.
(most tervezek komplett gépvásárlást, még minden lehet) -
sysrq
őstag
Tudna valaki linkelni egy jó cikket a CF-röl? Kipróbálnék egy 5850-et egy 5870-el, megy a kettő együtt? Vagy egyezniük kell?
-
Giot
addikt
válasz
Robi BALBOA #15365 üzenetére
Hát még én!
Kösz neked is a helpet kolléga! -
Robi BALBOA
őstag
Na ügye hogy ügye a cmos clear csak egy dolog, a tuti az, hogy elem ki és 1 perces áramtalanítás!
Örülök, hogy minden rendben van a gépeddel!(#15364)ricsi99: Pedig a dual bios-nál pont nem kellene ilyennek előfordulnia, de ügye a számítógépek mindíg tartogatnak meglepetéseket!
-
-
Giot
addikt
Na hihetelen de igaz! Az egész délutánom ráment. De megoldódott. Szétkaptam darabokra kitisztítottam elemet kivettem visszatettem és elindult mintha mi sem történt volna. Banyek ennek a gépnek amnéziája van. Amúgy valszeg valami beállítástól besokallhatott reset után meg nem tudott beindulni. Viszont az elem ki be játékkal visszaállt alapra. De akkor a Cmos Clear miért nem segített?
Köszönöm a segítségeteket!
-
-
Giot
addikt
Procc, Vga, memó tesztelve (jelenleg is) rendben vannak.
Már csak a táp,lap páros maradt.(#15358) Sárpac: Be van! Kösz a linket!
(#15359) Robi BALBOA: Lap vagy táp. Remélem a lap az még garis. Amúgy adok neki egy esély és teljes ki be húzgálás portalanítás. Cmos Clear megvolt (csak rövidre kell zárni ha jól emléxem) elem ki még nem. De majd az is. De legalább a nagyja (VGA
, memó, procc) rendben van.
Kösz mindenkinek a helpet. Ha megvan a hiba leírom. -
Robi BALBOA
őstag
Szerintem elsőnek egy CMOS reset + elem ki elem be, áramtalanítsad egy kis időre a gépet(1 percre), ha ez nemsegít akkor mindet húzgáljál szét (próbáld ki úgy is, hogy nincsen rádugva semmilyen meghajtó semmi "hdd, dvd, bill, egér" csak a monitor) aztán dugd össze újra, ha ez sem segít akkor vedd ki a memóriákat és tedd be külön külön őket mindíg más-más foglalatba, egy táp próba sem ártana, ezeket próbáld meg elsőre aztán szedd csak ki a procit és ha az sem segít akkor én a lapot elvinném valahova kipróbálni, mert akkor gyanúsan az a hunyó!
-
Giot
addikt
Tudom off de baj van!
Egyszer csak StarCraft közben megállt a gépem hang beragadt kép is.
Restart majd a hibakód: Bííííííííííííp Bííííííííííííp Bíííííííííp
Mi lehet a gond? Amit cseréltem eddig a hibakeresés miatt: Vga, memó, eddig. Nincs változás.
A gépem az adatlapomon.
HELP!(#15351) Robi BALBOA: Ilyet eddig nem tapasztaltam az adaptív MSAA használatánál. Vagy csak nem tűnt fel.
Esetleg valami gondolat az off-ra? -
Giot
addikt
válasz
Robi BALBOA #15348 üzenetére
Az adaptív multi sampling AA azért dob az élsimításon igaz "kakóbol" is több kell neki. A többit én is így használom.
-
Cybertrone
veterán
válasz
Robi BALBOA #15348 üzenetére
Nekem hozzányúlás nélkül is ez a gyári érték... a többi csak lassítja a cuccot!
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
ricsi99 #15346 üzenetére
Itt van amiről beszéltem, hogy hogyan kell beállítgatni a CCC-n belül a dolgokat:
Ha a fenti képeken bejelölt dolgokat úgy beállítottad ahogy ott volt akkor a játékon belül tudod ezentúl állítani az élsimítás mértékét, a játékba beépített élsimítás álltalában jó(legjobb), de van egy-két kivétel(pl: metro2033 nekem ezekkel a beállításokkal is homályos maradt, peidg a játékon belül adtam neki élsimítást).
-
válasz
Robi BALBOA #15342 üzenetére
Fú ,ez nekem kinai ,én nem szoktam a catalist-ban semmit matatni ,felrakom a drivert és kész.
Nem 3dmark -al szoktam játszani az nálam csak viszonyitási érték, simán játékok alatt nézegetem az fps- számot
Jah és én 1600*1200-ban játszom ott nem érzékelen hogy a szürök javitanának a kép minöségén... max 2* es antialisangot vagy mit szoktam engedni játékokban -
Cybertrone
veterán
válasz
Robi BALBOA #15338 üzenetére
Ebben egyetértünk, én is az 1 kártyás megoldások híve vagyok!
-
ffodi
veterán
válasz
ricsi99 #15341 üzenetére
Kihajtja, nem hajtja ki, ez igazából elég nagy butaság, mert fullhd felbontásban egy 3,5ghz körül járó quad is ellát bőven egy 5870-et(nyilván az órajel emelésével jön még egy kis plusz teljesítmény, de korántsem lineárisan, +5-8% jó esetben) vagy akár két 4870-et. Kisebb felbontás esetén ez nyilván máshogy alakul, mert ott erősen van procilimit(és nem 150 fps-ed lesz hanem 110). 4ghz-en(vagy felette) járó i5/i7 5870cf-el is egész jól boldogul. Persze az új fejlesztések azonos órajelen mindig hoznak egy kis plusz teljesítményt, de ez mindig is így volt.
Sok játékban nem működnek rendesen a "ráeröltetett" szűrők(szétesik a kép, esetleg homályos). Sima "box" beállítás 4x vagy 8x-es simításnál nem kell jobb szerintem.
Szerk.: Egyébként i5 750@4260MHz
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
ricsi99 #15341 üzenetére
Én azt mondom, hogy gaméra elég egy megrántott Quad is nem kell itt semmiféle i5 meg i7, persze ha benchel az ember akkor már elkél a megrántott i7.
Nem azért mosódott a kép szűrővel, mert crt-d van, hanem mert nem sima box-ra van állítva hanem mondjuk edge detect anti-aliasing-ra vagy még az MSAA is SSAA-ra (Super-sampling Anti-aliasing) van állítva, legjobb ha a ccc-ben az AA box-ra van állítva és az érték (2x,4x,8x) pedig alkalmazás vezéreltre, az adaptíve anti-aliasingot meg MSAA-ra kell tenni.
Nekem így volt beállítva és mindenhol gyönyörű volt a kép, ha beállítottam 8x AA-t a gaméban (L4D,L4D2) akkor gyönyörű élmentes volt a kép miközben éles és részletgazdag maradt, de ha rányomtam mondjuk az edge detectet vagy narrow tended AA-t akkor már olyan homályos volt a kép mint az állat, ugyan ezt csinálta a SSAA-is ha meg együtt használtam akkor rettenetes volt a kép. -
válasz
Robi BALBOA #15340 üzenetére
Milyen procikat használtok ti? Nekem i750 4,1ghz-n a 4870cf et nem hajtotta ki... játékok alatt sem volt sose 100% terhelés szinte...max alacsony felbontáson 25 millio szűrövel,de ugy meg elmosodott volt a kép.... igaz nekem crt-m van.... tft-n annyira jobban mutat a sok szűrővel? A mostani 5830-at már ki tudom hajtani ,de ez lassabb is 20%-al kb
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
cyberkind #15339 üzenetére
Ameddig jól skálázódik nincsenek bugok nem fogyaszt sokat addig nincsen vele gondom, de ügye ezek a gondok mindig fennálhatnak ha 2gpu-ról beszélünk, ezért én inkább 1 gpu-val rendelkező karikat részeítem előnyben, de ha kapnák nagyonjó áron 5970-et vagy majd 6970-et akkor azért elgondolkodnák rajta, hogy legyen-e 2 gpus karim vagy ne.
-
cyberkind
félisten
válasz
Robi BALBOA #15338 üzenetére
Mi a problémád a 2 gpu-val ?
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
Cybertrone #15336 üzenetére
Hát a 5850 CF tutira vinné már eléggé szépen, csak ügye a 2gpu, én ezért várok inkább a 6870-re, nekem 1gpu kell, de az legyen bika.
-
Dadpool
aktív tag
[link]
** medium settings / 1x AA / 1x AF / HBAO - OFF / vsync - OFF **
így is pofás azért
bár full full graffon már kéne a nagy testvér -
Cybertrone
veterán
válasz
Robi BALBOA #15335 üzenetére
De ha olcsón akarja meguszni megvárja a 6870-et, és egy 5850 cfx is szépen tudná a dolgokat... :R
-
Robi BALBOA
őstag
Hát ez nem rossz, főleg ha csak 3k-ba volt.
Mostmár, hogy mindenhol 40+fps-ed van így teljesen zökkenő mentes lehet.(#15332)Traky: Hát szerintem a 3840*1024 nem éppen alacsony felbontás, a FullHD kétszerese "csak"!
Ilyen felbontás mellé minimum kell a 5870, de én inkább egy 5970-et újítanák be vagy megvárnám a 6870-et. -
Traky
tag
válasz
radi8tor #15333 üzenetére
Szia!
Köszi a választ. A gugli nekem is a barátom. Megtaláltam én is a Sapphire-s adapter cikket. Csak azt nem tudom, hogy azt az adaptert csak Sapphire kártyákhoz lehet kizárólag használni, vagy működik más gyártó kártyáival is?
(egyébként a linkelt cikk alján a fórumban rá is kérdezek, de gondoltam több helyen ...)Üdv,
Peti -
radi8tor
MODERÁTOR
Nincs ilyen rendszerem, de a Google ezt dobta ki: Aktív Display Port - DVI átalakító
Valamint egy videót a telepítésről: Eyefinity Setup Guide
-
Traky
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy 3 monitoros renszert összehozni. Főleg GTR2 (autós szimulátor) menne rajta. Mindhárom monitoron 1280x1024, tehát összesen 3840*1024 felbontás a terv. Ezt egy ATI 5850-es, vagy 5870-es kártyával tervezem megvalósítani (a viszonlag alacson felbontás miatt szerintem az 50-es is elég).
Akinek van működő 3 monitoros rendszere, el tudná mondani, hogy pontosan mire van szükség a fenti ötletem megvalósítására? Eddigi utánaolvasgatásaim nem világosítottak fel arról, hogy pontosan milyen átalakító kábelre lesz szükségem. Ugye az egyik monitornak display portosnak kellene lenni, vagy adapterrel lehet még operálni. DP-os monitorom nincsen. Átalakítót 3-30K-ig találtam. A drágább állítólag valami aktív átalakító, usb-vel.
Milyenre van szükség pontosan ?Köszönöm.
Üdv. -
sysrq
őstag
Sziasztok, az ASUS Exclusive Voltage Tweak Technology az mi a szösz?
-
Dj Dekko!
őstag
Megpróbáltam, sajnos nem sikerült. Hiába oldom fel a voltage állításokat nem jelenik meg a csúszka, még értékeket se ír.
Így marad a Bios mód.
Ott milyen feszültséggel kb mekkora órajelen próbáljam ami azért nem káros, és hosszútávon is alkalmazható?!
Köszönöm.
Ilyen kártyáról lenne szó.: 5850
875/4850 et még viszi stabilan alap feszültséggel. -
Scholes9
nagyúr
válasz
Cybertrone #15325 üzenetére
Persze én is úgy gondoltam, h csakis SLI-ben
-
Cybertrone
veterán
válasz
Daffni2 #15183 üzenetére
A refeken sem kell hűtőt cserélni csak annak aki vizezni szeretné, és annak aki finnyás a hangra----------! Teljesen jol müködik a gyári megoldás is+ ez hiába oc 900/5000-res 5870 hülyére veri, tehát 80-at nem ér főleg hogyha kürülnézel aprón annyiért már van a nagytesó!
-
ffodi
veterán
válasz
Robi BALBOA #15315 üzenetére
Megjött a táp, szóval már tudtam tesztelni. Mafia benchben ugyan azon beállítás mellett +5fps(40fps felett bőven), 1920*1080, minden full, physx high, AA off.
Fluidmark 1.1
GT220: ~6500
GT240: ~11000Vantage Physx:
GT220: ~80ops
GT240: 130 opsMindez 3k-ért.
-
VGYke
addikt
Az ATI kezelheti / ismerheti / csatlakozhatott az nVidia által fejlesztett ESA szabványhoz, illetve létezhet hozzá kezelőszoftvere?
Házhoz való "ESA modul" pl. és működés -
ffodi
veterán
válasz
Robi BALBOA #15315 üzenetére
Én is kíváncsi leszek. A gt220 elkelt már, szóval csak a régi teszteket tudom majd alapul venni. Ha valaki ad kölcsön egy gts250-et akkor szívesen letesztelem.
-
Robi BALBOA
őstag
Na erre kíváncsi vagyok, hogy mennyivel hoz többet gamék alatt mint a GT220, jó lenne egy kis összehasonlító teszt mondjuk ezzel a 3 szereplővel GT220/GT240/GST250(9800gtx).
(#15312)SzlobiG: Na ugye mondtam én, hogy ez lesz
, amúgy a 1,15v az a VDDCI-nek megy, mert a ram ügye 1,5v-on megy ha jól tudom.
-
-
-
ZozzHUN
addikt
Amúgy Nekem nincs gondom a PowerPlay-el. Tényleg nem megy, ha tuningolod. Én úgy küszöböltem ki a dolgot, h MSI Afterburner-ben csináltam 2 profilt. Egy alapot és egy tuningosat. Ha játszom belövöm a tuningot, ha kilépek átkapcsolom alapra és akkor Powerplay is visszakapcsol
-
ZozzHUN
addikt
válasz
Robi BALBOA #15303 üzenetére
Igen? Azt hittem legalább olcsóbb annyival
Akkor ott a pont
Amerikai ürge tesztelte
-
-
Dj Dekko!
őstag
Sziasztok!
Valakinek nincs ötlete hogy a kártyámhoz (Sapphire Radeon HD 5850) milyen programmal tudnám állítani a feszültségeit? Gpu illetve Ram. De inkább a gpu...
Gondolkoztam olyanról hogy ha feltelepíteném az msinek, vagy az asus hasonló módoló programját, nem járnál sikerrel?!
Valószínűleg nem működne Sapphire kártyán?!
Valakinek valamit ötlet?!#15304) ricsi99... hát annyi pénzért amennyiért azt a vga karit kínálják nem csoda... nem is ez a gond hanem a teljesítménye nem igazán méltó az 5850/70 kategóriába...
-
Üdv
Használ itt valaki 5830-as karit? Mindenkinél 50/70 -es karikat látok -
SzlobiG
félisten
válasz
Robi BALBOA #15300 üzenetére
Úgy se volt jó, de rápróbálok egy kis fesszel jó lesz-e.
Ahogy ismerem magam addig tuti nem lesz meg úgyse.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Proxmox VE
- Fujifilm X
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali játékos kérdések órája
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Anime filmek és sorozatok
- Windows 11
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AX-370 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Zalman S3 EVGA 500W
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 dokkoló (5TW13AA) (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! ARCTIC Liquid Freezer II 420 vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest