- 200 milliárd dollárt önt a memóriagyártásba a Micron
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
Új hozzászólás Aktív témák
-
kasa85
őstag
válasz
Sz.Miki #16707 üzenetére
Hát igen ég és föld nem véletlen sokan át térnek ezekre.Mivel ha valaki tuningol vagy hűvösebben akarja tartani a gépét akkor megéri a csere.Állítólag a szilvalekvár még jobb az MX-2 pasztánál viccet félretéve
A körömlak lemosó még jobb mint az alkoholos spré igaz seb benzinnel nem próbáltam,csak muter körömlak lemosóját.Ha azzal takarítom gyorsan felszedi a makacs rászáradt pasztákat is,és ha beszippantom még jókedvem is lesz tőle(csak felne áljak)
Csak be ne kábuljon tőle az ember mert ennél jobban csak az lehet a ciki ha fordítva teszi vissza a hűtést.Mondjuk szoktam várni pár órát nehogy még a gőz megmaradjon a kártyán mert ha rákapcsolom a FurMark extreme beállításait még a végén begyulladna
-
kasa85
őstag
válasz
Sz.Miki #16695 üzenetére
Persze mindenféleképpen gondold át.Az MX-2 is tökéletes nem hoz sokat a MX-3-4csak -1vagy -2 fokot.Csak akkor állj neki ha feltérképezted a karidat,utána meg nézd meg hol vannak a pamacsok mert pontosan oda kell majd rakni az ujjakat is nehogy lemaradjon mer előbb utóbb fagyni fog a kártya.Nem nehéz csak óvatosan a hűtéssel mert baromira nagy,és nehéz nehogy megsértsd a kártyán az áramköröket.
-
kasa85
őstag
válasz
Sz.Miki #16693 üzenetére
Csak jobban jársz hidd el.Nem akarlak rá beszélni,de mind hőben és hangban jobban fogsz ki jönni ha veszel rá egy olyat.Ha veszel is egy MX-3mas pasztát vegyél mert én is azt szoktam használni így jóval hűvösebb,és gyorsabbat átadja a kari hűtőjének a gpu hőtermelésétí.Akár -5 vagy -10C fokot lehet még a javára írni mint a szimpla kenőanyagoknak
-
kasa85
őstag
válasz
Sz.Miki #16690 üzenetére
Ügyesen kell csinálni.A lényeg,hogy minél kíméletesebben csavard ki a csavarokat mert azt nézik elsőnek,hogy nincsen meg kopva.Mivel szét szedni a szervizesek nem fogják csak le tesztelni mivel csak a gyárban nézhetik meg a kártyát mivel ők értenek hozzá illetve van meg hozzá a tervrajz,és ott is vannak mérő műszerek amivel ki tudják küszöbölni a hibaforrást.Ha ovatosan le szedted tedd nejlontasakba lehetőleg úgy,hogy légmentesen legyen závra,és ha valami van a karival le szeded ezt a spéci hűtést,és vissza teszed a ref hűtőt ahogyan volt,és kész is
-
kasa85
őstag
válasz
Sz.Miki #16664 üzenetére
Előfordul a cicergéses dolog egy két játékkal.Nekem a Stalker összes részével ezt a furcsa magas tücsök ciripelést hallatta.Nem vészes ha egy két játéknál csinálta spóroltak a kártyán egy két alkatrésszel, és amiatt fordul elő pár esetben ez a cirippelés illetve a magas hang.Akkor mindenféleképpen gariztasd mert ennél csak rosszabb lesz mivel így már rohamosan fog kopni a venti csak nehogy majd a kártya is.Én átcseréltem a hűtést így kukáztam a rossz hűtésemet így jóval hűvösebb és csöndesebb a kártya.
-
kasa85
őstag
válasz
Sz.Miki #16662 üzenetére
Akkor az mint nálam.A venti csapágya ki kopott,és felpörgésnél ezt hallod.Vidd szervizeltesd,ha nem akkor vegyél rá más hűtést nekem ez megoldotta.Teszt képen csinálhatsz Windows alatt is egy venti profilt,és told fel neki 100%ra és úgy teszteld le,ha nem csinálja akkor abban a 15-20sec alatt rázodik vissza a helyére mivel leföl kell kotyognia nekem is ez volt.
-
kasa85
őstag
válasz
Sz.Miki #16660 üzenetére
Zörgőset vagy hangosan süvítőt
Mert ha hangosan megy a venti az normális mert nekem is csinálta,hogy a karit le hűtse annak ellenére,hogy nem volt üzem közben.Ha kattog a venti akkor szedd le a ház oldalát,és nézd meg mikor csinál ilyet indításnál,és közben rakd rá a kezedet kicsit nyomd befelé a ventit és ha elhalgat akkor ki van kopva ilyen esetben mindenféleképpen cserléniük kell.Ha gariztatod előtedd próbálják ki,mert ott is produkálnia kell és nehogy valamit ki találjanak hogy tökéletes azt othon megint szembesülsz a problémával.A venti benyomást azt úgy gondolom,hogy ne erősen hogy megálljon a venti hanem úgy,hogy éppencsakhogy mert nekem is volt hasonló és abba hagyta a zörgést.
-
maflame
aktív tag
válasz
Sz.Miki #9592 üzenetére
Nekem nem tűnt fel. Afterburner-t használok, ventikezelés autón, ugyanúgy 21%-on megy alapon. Játék közben lehet, hogy töbet engedi pörögni? Ha játszom, nem nagyon figyelek a hangjára, nem tűnt fel ilyesmi.
Tegnap tesztelgettem kicsit Heaven-nel és néztem közben a hőfokokat, arra emlékszem, hogy a venti max 47%-ig ment fel. Lehet, hogy eddig nem ment fel ilyen magasra? ..most bizonytalan vagyok, van ehhez köze a drivernek vagy ezt csak az afterb. intézi? -
katt777
félisten
válasz
Sz.Miki #3710 üzenetére
Az ATI driverírói csak arra gondolnak, ami most jött ki.
Televan: Föl lehet szerelni a tetőre, és akkor ágyból játszhatsz, még kényelmesebben. 3m-re már elfér azért egy komolyabb LED-TV is...
(Én is csak szeretnék egyet, de hát már hadd álmodozzon az ember...)
Nippon: ATI-s topicban több ilyen kártyát is cseréltek. Ha normális helyen vetted, kicserélik. De ha minden karid csinálja, nem mégis valami más (táp?) okozza a VGA-n ezt a zajt? (Nem megfelelő áramerősség pl.)
darky@: Azért a tessz. visszaesésért sztem még erősen a driver a felelős.
-
katt777
félisten
válasz
Sz.Miki #3454 üzenetére
Ne a procit tuningold, hanem a grafikai összetettséget állítsd maximumra. A honlapomon van jó pár teszt, még ha 4870-nel is, de max. összetettséggel lényegében aludt a processzorom, nem hogy limitálta volna a rendszert.
kasa85: Ha bemész, kérd meg őket, hogy mutassák már meg, hogy rendben megy a kártya, mert neked továbbra sem jó egyik driverrel sem, így nehéz elhinned, hogy valóban jó lenne. Ha megmutatják, és ott nincs hiba, akkor viszont valami más gáz lesz a rendszeredben, bár nem tudom elképzelni, mi lehetne. Ha meg nem akarják megmutatni, akkor mondd meg, hogy szerinted meg kéne tenniük, de beugrasz a fogyasztóvédelmi felügyelőséghez megkérdezni a biztonság kedvéért, úgysem tudod pontosan azt sem, hogyan megy egy KERMI vizsgálat. De vágj ám nagyon ártatlan képet!
-
katt777
félisten
válasz
Sz.Miki #3357 üzenetére
Majd 4-5 hónap múlva jó lesz a driver.
Talán.
Abu85: Az AMD is sok szarságot csinál, pl. a driverek avultatásával. Az senkit nem érdekel, hogy a userek mivel járnak rosszul, de csak úgy járhatnak.
Razermazer: Természetesen W7 alatt mentek a tesztek, csak ott van DX11.
Most próbáljam ki a JK-t is?
Játékok alatt azzal a procival tudod jobban meghajtani a VGA-t, amely nagyobb tuningot bír. A 4 magos teszt miatt jobb lenne a quad, viszont arra is nyilván sokan kíváncsiak lennének, hogy az E8400 mennyire maradna el ettől, ha elmaradna. Az én Vantage és játék méréseim szerint 3-4% lenne csak a hátránya. Persze nem kell egy alkalommal lefuttatni az összes tesztet, csak ahogy időd engedi. Majd összejön a cikkre való. Én meg addig majd tűkön ülök, meg akik még kíváncsiak rá.
-
DemonDani
addikt
válasz
Sz.Miki #3225 üzenetére
csak beszélgetnek a magok a gpuban nyugi
enyém emberemlékezet óta csinálja magyarázatát biztos tudja valami okos itt, én nem.
de nekem megy már 1,5éve 24/7 a gépem és még semmi baja (amúgy ha tuningolod akkor a hang erősödik szal a frekvenciához van köze de hogy miért? azt nemtom, mondom sztem beszélgetnek a magok...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Medence topik
- Autós topik
- Milyen POS terminál szolgáltatót válasszon egy mikro- vagy kisvállalkozás?
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Torrent meghívó kunyeráló
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Everest / AIDA64 topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest