Új hozzászólás Aktív témák
-
Karex
senior tag
Jövőbelátókat, racionális gondolkodókat, és úgy általában kérdeznék itt mindenkit
Amint korábban már elpanaszkodtam, van egy rakoncátlankodó 5870-es kártyám. Most adódna egy olyan lehetőség, hogy ráfizetéssel cseréljem 5970-es kártyára.
A kérdés viszont az, hogy a gép - adatlap, #2 - többi komponenseit nem cserélve, nem lenne hiány valamiből? (elsősorban a táp az érdekes...)
Vagy érdemes várni az új, 69xx kártyákra, mert teljesítményben, és fogyasztásban is kedvezőbbek lesznek egy ilyen kétchipes állatnál?
-
Karex
senior tag
Én hetek óta szívok egy 5870 vapor-x -el, ami hasonlóképp hibázik, fagy, de csak néha. Ez a legrosszabb fajta hibajelenség, és így a gariztatás sem egyértelmű, ezért szintén az azonnali cserét javaslom. Megspórolsz az életedből néhány kitépett ősz hajszálat.
Kérdés: rev1 vagy rev2 kiadás?
-
Karex
senior tag
-
Karex
senior tag
-
Karex
senior tag
Várok a 69xx-re, vagy valami jóárasított 580-as nvidiára. Lefelé már csak nem építkezem.
Ezt a spórolós módszert nem ismertem a gyártótól, de akkor a jövőben inkább elkerülöm. Legközelebb inkább 5k-val többet adok normális vga márkáért, de ez a szopás még egyszer nem kell...
-
Karex
senior tag
Semmi gond nem volt... Kezdtem egy Powercolor 5850-el. Ott kellett volna megállnom. Persze hülye voltam, gondoltam én mennyivel jobb lesz egy sapphire 5870. Aztán láttam, hogy ez, a gyári hűtéssel már nem egészséges hőmérsékleteket produkál. Jó, akkor vegyünk sapphire Vapor-x 5870-et.
1 hónap használat után tűnt fel, hogy pixelhibákat dobál függőlegesen a monitorra. 2-3D-ben is. Gariban cserélték a mostanira, ami meg néha hanyattvágja magát.Amennyire ajánlják itt egyesek a sapphire-t, én annyira nem.
Story of my life.
-
Karex
senior tag
Sorry, egyáltalán nem offenzívnak szántam, de amikor már sokadik próbálkozás után, és több fórumon is a triviális dolgokkal nyaggatnak, akkor valahol kiakadok. Igazad van, ez amúgy sem az én problémám, csak valamiért magamra vettem, mert már hetek óta szenvedek én is hasonló jelenséggel. Úgyhogy még egyszer elnézést, és köszi hogy segíteni próbáltál.
-
Karex
senior tag
Ó jön már a szokásos... Nem azért írunk egymásnak, illetve nektek kisregényeket, hogy továbbra is egységsugarú usernek nézzetek.
A probléma több konfig alatt, alapbeállításokkal (még cmos reset is volt), gyártó által küldött friss vga biossal is fennáll. Egyszerűen van néhány kártya az 5xxx szériában, ami nem hajlandó a fizika, illetve elektronika elfogadott törvényei szerint működni, mi pedig próbálunk rájönni, miért. Mert amint látható, a gyártó széttárja a karját, és gariztatni sem lehet ilyen random hibát.yodamastah: én is úgy vagyok vele, hogy cserélem majd hamarosan valami jobb sorsú kártyára... a mostani pedig talál egy boldogabb tulajt, akinél sosem fog előjönni ez a hiba.
-
Karex
senior tag
válasz
yodamastah #16527 üzenetére
Hmm...
Szóval nálad csak grey hiba? Én úgy vettem észre, hogy mindig az utolsó képkocka színvilágában fagy meg a kép.
Ezért a vramra gyanakodtam egy ideig, de ez a szemétláda szintetikus tesztekben sosem hibázik... Furmark, vga memory stress test bármeddig bírja.
Annyi, hogy az eyefinityt nem használom, viszont én is próbáltam más komponensekkel, sőt más gépben is, már vga bios csere is volt, de a hiba maradt.
Sapphire már hülyének néz (általuk ajánlott bios update után...) és azt mondja biztos nagyobb táp kell...Neked azért az eyefinity és a tuning elég gyanús, de nekem azok nélkül is csinálja. Na meg a restart után is hanyattesik ugyanúgy.
-
Karex
senior tag
Időközben beszéltem Abuval, innen is köszönöm neki a választ.
Tanácsára írtam egy support ticketet a sapphire helpdesknek, amiben elsírtam világfájdalmamat.Három órán belül reagáltak rá, és egy taiwani emberke tört angolsággal elmagyarázta hogyan frissítsek biost a vga-n, és adott is ehhez egy megfelelő verziót.
Ezt sikeresen fel is raktam a kártyára, azóta annyi változás volt, hogy a Dirt2 és a Stalker bench már nem fagy, a Black Opsról pedig inkább lemondok.
(az még mindig kivágja a gépet)
Még egy kérdés: egyszer azért a stalker teszt is megijesztett, bekapcsolt "MSAA for A-tested objects" mellett egyszer produkálta a hibát. Másodjára már nem... Azt hittem, végre fogtam valami konkrét kiváltó okot is.
Egyébként másnak nem hibázott azzal az opcióval?
-
Karex
senior tag
válasz
CptMisi #16455 üzenetére
Lényegében ez a két hsz. a lényeges: 1 2
2 gépben is próbáltam, az egyikben kevésbé, másikban többet hibázik. Egyéb komponensek külön-külön tesztelve nem vacakolnak, ezért gondoltam a vga-ra. De semmivel sem vagyok előrébb, és nem tudom, hogyan lehetne egyértelműen a kártyát magát, hardveresen "hibáztatni", és ne valami egyéb szoftveres körülményt.
-
Karex
senior tag
A win7 egy 5850-el települt, amit váltott egy sima 5870, majd pedig egy ilyen vapor-x -es változat. Ezért nem gondoltam, hogy a rendszert is újra kellene raknom. A 875/1250-es alapórajelen (legalábbis az OC version alap órajele...) is staliban megy a furmark és a video memory stress test is, órákig. Így nem hiszem, hogy hardweres, vagy órajelhez köthető problémája lenne.
Türelmem már rég elfogyott, de azért köszönöm, majd néha beírok, mire jutottam.
-
Karex
senior tag
Hmm.. Nekem sem a böngészős, sem egyéb probléma nem volt. Csak amit játék közben láttam feliratokat, az tűnt furcsának. Na persze azon kívül, hogy 20 percenként leállt a vga driver, és újraindult.
Szóval azóta leszedtem ezt a hotfixet. Majd talán ha nem ilyen béta lesz...
-
Karex
senior tag
Most épp a másik gépben van. (adatlap szerinti #1) Ahhoz képest, hogy egy öregebb konfig, itt kevesebbet hibázik (pl. pripyat és cod: black ops megy). Reménykedem benne, hogy valamelyik driver, vagy egyéb szoftveres hiba lesz, mert ha a hw lenne bűnös, azt nem ennyire véletlenszerűen adná elő.
Továbbá az a tény is ezt támasztja alá, hogy az órajelektől függetlenül is előfordult a csíkozódás. -
Karex
senior tag
Jó.
Eddig amit néztem:
Aliens vs. Predator (dx11, msi afterburner szerint dx9): pár perc játék után csíkok
Borderlands (dx9): általában fél- 1 óra után random - csíkok
Call of duty: Black ops (dx9): sokszor már a menüben, betöltés után csíkok
Stalker: Call of Pripyat benchmark (dx11): nappali teszt végigmegy, éjszaka csíkok
Dirt2: (dx11, msi afterburner szerint dx9) már a menüben csíkok
Red Faction Guerilla (dx9): már menü betöltése előtt csíkokBattlefield: Bad company 2: (dx11): nincs csíkozás
Furmark, Kombustor benchmark (opengl): nincs csíkozás
GTA4 (dx9): nincs csíkozás
Heaven benchmark (dx11): nincs csíkozás
Lineage 2 (dx9): nincs csíkozás
Mafia 2 (dx9): nincs csíkozás
Metro 2033 (dx11): nincs csíkozás
Need for speed shift: (dx9) nincs csíkozás
Stone Giant benchmark (dx11): nincs csíkozás
Warcraft 3 (dx8): nincs csíkozásHa látsz bármi összefüggést, illetve hogy mi fogy el a gépből csak néha, és miért tudok a Metro2033-al 1920x1200-ban max. részletességgel akármeddig játszani, akkor segíts plz.
-
Karex
senior tag
Amúgy igen, ennyit erről a típusról... Arra tudok még gondolni, hogy azért egy játék mást is megmozgat a vga-n kívül, tehát más is terhelődik. De külön-külön vizsgálva se a cpu, se a ram nem hibázik. Viszont ha a táp lenne kevés, akkor pedig minden játékban ez történne, nemcsak néha-néha.
Köszi a tippet, megkérdem Abu-tól is.
-
Karex
senior tag
Korábban már borzoltam itt a kedélyeket egy pixelhibákat produkáló sapphire 5870 vapor-x -el. Természetesen a hibát elismerték, cserélték is gariban.
Viszont annak érdekében, hogy véglegesen megkedveltessék velem a céget, és ezt a remek típust, újabb érdekes jelenségeket produkál (csak játékok közben!):Nem a legjobb minőség, de a lényeg látszik: A képernyő teljes felületén ilyen függőleges csíkok jelennek meg, a gép pedig teljesen megadja magát.
Restart után megjavul, tehát a kártyát nem teszi tönkre.Ezt pl. az új CoD, menüjében töltött 2 perc után dobta. Dirt2 kicsit tovább ment, egy Borderlands pedig akár órákig is.
Még érdekesebb dolog, hogy akármilyen bench (furmark, kombustor, vantage, unigine heaven, video memory stress test) a végtelenségig hiba nélkül fut.Na most az a kérdésem, hogy mi a különbség játékok és benchmark között?
-
Karex
senior tag
Nyilván semmi szükség nincs rá, de ha 0 többletmunkával el lehet sózni ugyanazt a cuccot 5 ropival többért, akkor miért ne csinálnák meg?
Amúgy én is csak kiszereléskor láttam, hogy "OC Version", addig nem is foglalkoztatott. Azt hittem, simán a Vapor-x miatt több az órajele is.Mindenesetre ez egy egyedi jelenség, ami a (kukába) válogatott GPU hibája.
Nem hiszem, hogy ne bírna egy akármilyen jött-ment 5870-es kártya a ref. órajelektől 25mhz-el többet. Szóval majd meglátom a cserepéldány mit tud ezek után.
-
Karex
senior tag
Mi lenne, ahogy írtam is, a techdemo loading screenje (de jó, hogy magyarok vagyunk, ugye? :] ), remek minőségű iphone kamerával lőve, félhomályban.
Vagy az inverz színekre gondolsz? Az futás közben is fura, lényegében ahova fény esik, ott érdekesen elszíneződik az egész, mintha hőképet látna. Már csak azt kellene eldönteni, hogy ez bug, vagy feature.
-
Karex
senior tag
válasz
Cybertrone #15811 üzenetére
Gari lesz ebből szerintem. Egyszerűen csak gyári órajelek alatt hajlandó csíkozódásmentesen futni.
-
Karex
senior tag
válasz
Cybertrone #15806 üzenetére
"Sajnos" ez már rev2-es nyák, ha jól tudom itt már nem olyan egyszerű a feszemelés.
Na most operában megint láttam, aztán furmark/kombustor semmi hiba. oO
-
Karex
senior tag
válasz
tthomasso #15800 üzenetére
Igazad van, inkább csak próbálok up-to-date lenni.
Főleg, hogy itt egyesek inkább ragaszkodnak a 10.3-hoz, én sem mindig kapkodom el.
Amúgy döbbenet, de úgy tűnik orvosolta a problémát... Sosem gondoltam volna, hogy egy ilyen jelenség lehet szoftveres eredetű is. Átnéztem a changelogot, de még csak hasonlót sem említenek benne...
Mindenestre köszi!
-
Karex
senior tag
válasz
tthomasso #15797 üzenetére
Mindig up-to-date vagyok, most épp 10.8
Attól tartok, hogy régebben a mem.hibás kártyák szemeteltek hasonlóan, aztán nehogy ezzel is az legyen.
Másik furcsaság, hogy ha a gyárilag tuningolt órajelet átállítom, akkor is megszűnik a jelenség. De ez 2D-ben megint érdekes, mert akkor meg 400/750, ugye...
-
Karex
senior tag
Sziasztok, beállnék a klubba, rögtön egy kérdéssel.
Szóval van nekem egy ilyen kártyám, ami úgy tűnik, hogy néha csíkokat hagy a képernyőn.
Egészen pontosan Mafia2-ben tapasztaltam először, hogy két, egymástól 1-2cm-re lévő függőleges sávban szemetes a kép, a képpontok feketék maradnak. Nem észrevehetően, csak ha nagyon figyel az ember, mert tényleg 1 képpont vastagságú csíkokról van szó, és nem is a képernyő teljes hosszában.
Na most az az érdekes, hogy legutóbb Opera-ban is tapasztaltam, böngészés közben. Görgetés hatására néha, ablakváltáskor pedig biztosan el is tűnnek a csíkok. A vicc az egészben, hogy ugye ilyenkor 157/300-on megy a kártya, és nem több 42-45 foknál a hőmérséklet.
Szerintetek ez mitől lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest