- Multifunkciós adattároló érkezett a Patriot színeiben
- Egyedi megjelenésű Radeon VGA a Yeston és a GravaStar keze nyomán
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- A hírek szerint a jövő év végére érkezhet a sokat pletykált NVIDIA N1X SoC
- ROG Strix G16 notebook: tökéletes harmónia
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen videókártyát?
- DUNE médialejátszók topicja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Bluetooth hangszórók
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Giot
addikt
válasz
LordDarkness #14196 üzenetére
A Zalman VF3000a úgy tűnik egy jól sikerült kis hűtő.
-
LordDarkness
aktív tag
Valaki nem tud egy jófajta fet hűtőt?
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
Sárpac #14185 üzenetére
Nekem napközben (tetőtéri szoba "szauna") 30-31fok a szobában, de ez olyan mint amikor van kint 36-37fok, a kari idle 45-47fok körül van 20%-os venti mellett(50fok-ig 20%-ra van belőve) játékkok alatt pedig 70-77fok game függő, FurMark is megáll 80-81fok körül, persze mindez saját venti profillal, ami még éppen elviselhető, de hűt is rendesen.
-
Giot
addikt
válasz
Zoo123 #14191 üzenetére
Ez még nem az a széria! 10.3b itt még rendesen menne a powerplay. Közben rájöttem mi kavar! Nemrég volt a gépemben egy 4870 (annak ketyeg 900Mhz-en a memje) kölcsönben valszeg az kavarhatta meg a Catalystot. Lehet rászánom magam hogy újítsak, csak ez a 10.3b hibátlanul tette a dolgát eddig.
-
Giot
addikt
válasz
Sárpac #14185 üzenetére
Valami bajság van a PowerPlay-el nálam. Előszőr csak arra lettem figyelmes hogy a hőfok 50C körül járkál. NA mondom mi ez? Most meg sasolom hogy hol a memó órajelei nem mennek vissza 2D-be hol meg a GPu-é de előfordul hogy mindkettő 3D-és órajeken megy ami 850/1200.
Lehet a Catalyst kavar valamit??Most 157/900Mhz ezt meg hogy hozta össze??
-
Zoo123
senior tag
válasz
Sárpac #14185 üzenetére
Szobába 28 fok, referencia 5850 alapórajelen játék alatt 75 fok körül, egy átlagosan -rosszul- szellőző házban -elöl 8cm-es venti be, hátul táp alatt 1db 8cm-es ki-, de prime95+GPU Caps Viewerrel már 86 fokon tanyázik.
Meleg van, na!
Ez amúgy jó/rossz/elfogadható érték?(B)#14189 Sárpac(/B): "Járt, most már inkább 51-53! Kezdi is bántani a szemem!
"
Jaj de irigyellek! -
Sárpac
nagyúr
Kinek hány fokon izzad a vgaja huzamosabb játék közben?
Nálam a szobahő súrolja a 33C fokot a gép közelében 2-3fokkal még melegebb is van! -
Giot
addikt
válasz
LordDarkness #14175 üzenetére
Szép ez az Alpenföhn ami nekem nem annyira tetszik az az hogy nincs megoldva a VRM-ek hűtése. Bár látom te is azon agyalsz.
Amit leírtál hogy a memó süniket tennéd rá az nem rossz ötlet de csak óvatosan nehogy letesteld. De az sem feltétlenül rossz ötlet hogy a gyári hűtő alapját teszed rá. Én anno a 4870-men mind2-őt próbáltam. Ezt neked kell tesztelni melyik megoldás a hatékonyabb. Megsülni nem fog a kártya mivel védelem van benne, és egyszerűen lekapcsol ha eléri a kritikus hőfokot.(#14180) Sárpac: Újdonsült nagyúr
! És ehhez csak 9e hsz-t kell prezentálni?
-
Sárpac
nagyúr
Ha valakit érdekel frissebb üdébb 10.6-os csomi!
[link] -
lvnt
őstag
Giot, CptMisi: Köszönöm mindkettőtöknek a segítséget. A végén az @BIOS-al frissítettem, és meg is oldotta a problémát, most már 2D-ben 157/300-on megy a kártya.
Igaz, a legújabb, f11-es bios frissítésre azt írta ki, hogy "bios version not match" a program, de mindegy is, mert a problémámat megoldotta az f5/f7-es is. -
LordDarkness
aktív tag
válasz
LordDarkness #14161 üzenetére
Akkor esetleg azt megtudja mondani valaki Hogy létezik e olyan prog amivel tudnám nézni a fetek hőmérsékletét? Meg végülis egy ramsüni ventivel megtámogatva nemlenne jobb hűtés mint az a alu lap hőpárnával? Márcsak azért türelmetlenkedek mert most raknám rá a hűtőt.
-
Giot
addikt
Van egy olyan progi hogy ATi winflash azzal tudod a legegyszerűbben megoldani.
Innen [link] le tudod tölteni.
Illetve a másik lehetőség amit Misi linkelt de azt nem használtam így azt nem ismerem.(#14170) CptMisi: Tegnap én is összeakadtam egy nV fannal. Azt mondta nekem senki sem osztott lapot. Van ilyen.
Az a rossz amikor az egész átmegy személyeskedésbe erről le kellene szokni.
-
lvnt
őstag
Bocs, hülye kérdés, de hol lehet bekapcsolni a powerplay-t? Átkutattam az egész CCC-t, de sehol nem találom.
-
Peace
nagyúr
Valamelyik cég 5850-es hűtéséről valami különösen rossz tapasztalat? Csak hogy tudjam melyiket kell nagy ívben elkerülnöm. Nem fogok plusz hűtőt meg vapo-x-et és toxic-ot venni, szóval a "normál" árfekvésű modellekre gondolok.
Tudom, hogy nem a reklám helye, de ha valaki szeretné megunt 5850-esét nagyobbra(vagy akár kisebbre
) cserélni, akkor kérem vessen egy pillantást ERRE.
-
pszihó
aktív tag
az 5870 en van egy dvi az egyik sorban
és egy másik sorban van 1 dvi és 1 hdmi és 1 display port
melyik dvi használjam analog lcd monitorhoz?
mindegy melyiket? -
Sárpac
nagyúr
válasz
LordDarkness #14145 üzenetére
Attól függ melyik gyártó milyen kártyája! A Supportnál meg kell kérdezni, hogy a hűtő cseréje jár-e valamilyen garvesztéssel vagy sem. Nálam az MSI annyit kötött ki, hogy a feteken található 1mm-es lemezet a lightningról lehetőleg ne távolítsam el így is tettem, de mivel speciális tuning kártya nyugodtan cserélhetem sőt még vízhűtő blokkot is ajánlottak!
-
HaZsolt
őstag
Hú de rég írtam ide
Közben Nv kisütötte a 460-ast(#14145) LordDarkness Szerintem hagyd az eredetit, ne kockáztass egy garvesztést azért a pár fps-ért.
-
CptMisi
őstag
válasz
LordDarkness #14145 üzenetére
Szerintem hagyd rajta a gyárit
mondjuk nem árt, ha van ott valami venti még
Giot: hivatalosan biztosan ekörül van az ajánlás, de ha most mondjuk Corsair 550ese van, vagy valami hasonló márkás darab, akkor elég lehet 2höz is
-
LordDarkness
aktív tag
Üdv mindenkinek! Szerintetek 5850 fetjeire jók az utólagos memória sünik amit az Alpenföhn Heidi-hez mellékelnek vagy inkább maradjon rajta az a lemezt ami befedi a memókat és a feteket is?
-
Giot
addikt
válasz
szasanyi #14142 üzenetére
Szerintem is érdemes kicsit várni. Kijött a GTX460 tesztek alapján elég jól sikerült. (Bár majd a PH-ás teszt lesz a mérvadó számomra) Na de ha tényleg ezen az áron fog érkezni kicsit talán letöri az ATi árait és az 5850 is visszaesik 60e ft környékére.
(#14141) CptMisi: Én úgy tudom az ajánlott 650w, persze egy jobb minőségből biztos elég egy 600wattos .
-
CptMisi
őstag
Nem kell annyi.....Prohardver tesztben 600Wos tápokkal 5870 Tri-CFX-et teszteltek
HX 650 azt is simán elviszi, vagy a Enermax Modu87+ 600W is elvitt 3at
íme
2 5870+i7@OC...esetleg ha valami komoly OC-t akar, de 2ilyen kártyánál....játékhoz már nem kellhet túlzottan...neki meg 5850-e van, szóval ott OC-olhat nyugodtan egy kisebbel is -
Gerisz
addikt
Ipon tesztel:
Crysisban nagyon attól függ a hatásfok, hogy milyen beállításokat használunk. Gamer beállításokkal a Radeonok nem igazán villantanak, pocsék a hatásfokuk, de ez azonnal megváltozik, ahogy feltekerünk mindent a maximumra. Úgy látszik a fejlesztőknek ez volt az elsődleges szempont. A GTX-ek végig hasonló szinten mozognak, viszont hajlamosak voltak fagyogatni a teszt alatt, ami miatt elég sokáig tartott, mire tiszta eredményeink lettek.
5850 CF vs 465SLI.Lehet beszerzek ősszel még egy 5850-et, ha csak a látvány kedvéért is, hogy lefotózzam, mert kihasználni, már ezt se nagyon van időm.
-
-
CptMisi
őstag
jaj, mi megy a GTX460 hír topikjában
szörnyű, hogy ennyire elvakult emberek vannak...ilyen szintű elvakultság meg már hülyeséggel párosul....
Azért érdekes, hogy a 460 tesztekben nem csak az 5850et veri meg általában a 460, hanem a 465öt is
-
szasanyi
félisten
Köszi, és neked is Daffni2 - nincs véletlenül a gyári órajelekkel készült teszted? Én nem tuningolok, így az érdekelne jobban, bár ez elég impozáns eredmény az kétségtelen.
Sajnos a jelenlegi árak horror kategóriát képviselnek, de bízom benne, hogy a közeljövőben (számomra is) elviselhető szintre esnek. A TOXIC az általában jóval többe kerül az alapnál, de talán a Gigabyte kártyája nem annyira... meglátjuk.Esetleg még XFX 5850 Black tapasztalat valakinél?
-
szasanyi
félisten
Sziasztok!
Használ-e vki ilyen VGAt? De érdekelne tapasztalat XFX HD5850 Black Edition kártyáról is. Elsősorban a hűtés hatékonysága és zajszintje....
-
Giot
addikt
válasz
Robi BALBOA #14122 üzenetére
Én is csak akkor váltok ha csíkszélesség csökkenés is lesz. De úgy tudom hogy a 68XX még nem lépi meg a 28nm-ert marad a 40nm-er. De optimalizálják a tesszelálásért felelős részt és hasonlók. Na de majd kiderül............
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
Sárpac #14119 üzenetére
Hát kíváncsi lenné én is, hogy ez a cypress lapka mennyivel tudna többet mondjuk 6-7ghz-es ddr5-el.
A 6700-as széria lesz a 5800-as széria feltupírozott változata változatlanul 40nm-en és a 6800-as széria már elvileg 28nm-en fog jönni, én eddig így hallottam, személy szerint én már csak 28nm-es karira váltok ha váltok majd. -
Sárpac
nagyúr
válasz
Robi BALBOA #14118 üzenetére
Shaderben nagyon erős, igazából reménykedem, hogy az új hd6XXX széria komolyabb mem sávszélt kap majd mondjuk alapon 1500MHz OC-ban meg 1600-1750!
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
jozsef m. #14115 üzenetére
Nem is gondoltam, hogy ilyen kraft van a kis 5870-es karikban, FullHD-ben még 8xaa mellett is elég az 1gb-os kari, nekem a Crysis-ban a 2x 4x és 8x-os AA között (FullHD-ben) átlag fps-t nézve max csak 5-6 fps különbség van, ennek ellenére én csak 2x AA-t használok mert a 4x, de főleg a 8x AA már nagyon homályosítja a képet(nem a kari hibája, hanem a geméban nem a leg jobb az AA és az AF sem működik a legjobban, de ez ügye a CryEngine motor hibája).
-
jozsef m.
tag
válasz
KlezOne #14113 üzenetére
Szia KlezOne
A kettőnél több monitoros mód csak akkor használható ha legalább az egyik a display port-ra van kötve,és az egyik monitornak rendelkeznie kell dp.csatlakozóval.
Most nézem a monitorjaidat! A DELL-ek valamelyikén nincs DP .bemenet?Mert akkot csak át kell tenni az egyiket dp. <>dp kábellel a VGA DP. kimenetére és kész. -
CptMisi
őstag
válasz
AstraCDX #14112 üzenetére
A lényeg, hogy működik
Ez még a jobbik eset, hogy volt megfelelő BIOS
Ez nem a lap gyártójának, nem is a VGA gyártójának a hibája és végképp nem a te hibád...
Ilyenkor a legegyszerűbb googleben rákeresni a hibajelenségre, biztos vannak topikok, ahol erről a hibáról, és megoldásáról beszélnek...
-
KlezOne
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy jelenleg 2 monitort használok DVI-n, de HDMI-n egy Full Hd tv-t rákötök a kártyára akkor hogy lehet beállítani a Catalyistot hogy 3 asztalt kezeljen? (Vagy csak Eyefinity-vel működik?)
Köszönöm előre is a válaszokat!
-
AstraCDX
senior tag
válasz
CptMisi #13652 üzenetére
Küldtek egy új kártyát garanciába, és az sem indult, hibajelenség az ami a múltkor .
Akkor vissza a régi kártya, a lapnak egy új BIOS, és aztán már hajlandó volt működni az új kártya .
Most kicsit röstellem magam, de nem vagyok hajlandó teljes mértékben magamra vállalni ezt a hibát .
Lényeg, hogy most már műxik .
Üdv.
Astra
-
LW
őstag
válasz
jozsef m. #14109 üzenetére
Szép kis munkakörnyezet.
Nálam 2 monitor van több mint egy éve, számomra szinte nélkülözhetetlen bármihez.
Amiért morogtam tegnap, Pówerpléj,Pówerpléj, nagyon jó.
Igen ám, csak Flash lejátszás kezdésekor kevés a kakaó 2 monitor hajtásához és egy pöpp csík keletkezik a másodperc századrészére.
20 youtube videóból 1nél villan be. Maximalista létem miatt zavaró, de amúgy nem befolyásol semmit. (OC nélkül és OC-vel is csinálja) -
Petee1983
csendes tag
Segítségeteket kérném vidókártya vásárlásban most nééztem hogy az ati 5830 55k körül mozog az 5770 meg 40k -45k körül. Azt szeretném kérdezni hogy megéri -e azt a 15k pluszt az 5830 vagy inkább vegyek egy 5770 és később cseréljem le mondjuk egy 5850-re? Jelenleg 5850-re nincs lóvém...
A kártya játékra kellene full hd-ba) A válaszokat előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Villanyszerelés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- World of Tanks - MMO
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- ROG Strix G16 notebook: tökéletes harmónia
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest