- Dobozos formában is befutott az AMD 32 GB-os csúcs-Radeonja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Hobby elektronika
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 3DFX
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Kutyának sem kellenek a 8 GB-os VGA-k?
- Az Intel szerint sokáig marad velünk az Intel 18A node
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cybertrone
veterán
válasz
LackoMester
üzenetére
Nyilván várható gyorsulás... De nemhiszem hogy 580 szinten lessz, hisz egy kártya sem gyorsult még 25%-ot a driverek miatt sajnos!

-
LackoMester
addikt
válasz
Cybertrone
üzenetére
Nemtudom, csak este próbálom ki. Egyébként, ahogy olvasgattam a teszteket, nagyon driver szagú az egész, szerintem várható még gyorsulás.
Meglátjuk. -
Cybertrone
veterán
válasz
LackoMester
üzenetére
Meglátátsok az uj atival kapcsolatban? Tényleg olyan kis vérszegény?

-
LackoMester
addikt
válasz
LackoMester
üzenetére
Köszi. Januárba megy is az apróra 55-60 közötti árban. Nem akartam lecserélni, de hozzámvágtak egy HD 6970-t elég jó áron.

-
ffodi
veterán
válasz
Cybertrone
üzenetére
-
ffodi
veterán
válasz
Cybertrone
üzenetére
Hm.....tudom, hogy körülbelül mennyi pontot ad, mert én is teszteltem 1095MHz-es GPU val
, és közel 5400 pontot adott.. Csak arra voltam kíváncsi, hogy valaki komolyabb tuninggal milyen pontot hozott össze. -
ffodi
veterán
Futtatott valaki 3DMark 11-et 5870-el? Azért kérdezem, mert még 1 eredményt sem láttam a topicban.......
(a 3dmark11 topicban ha jól emlékszem összesen 4db ilyen van)Milyen eredményeket kaptatok?(természetesen nem alapórajelen.)

-
Cybertrone
veterán
válasz
LackoMester
üzenetére
60k alatt ne add... oem karik kerülnek annyiba!

-
LackoMester
addikt
Hel srácok,
van egy Asus HD 5870 karim ( ASUS EAH5870/2DIS/1GD5 ), 2009 októberben vettem. Mennyi a reális ár, amit kérhetnék érte.
Garancia nincs rá, mert sajnos az emberke akitől vettem üzletestől megpattant.
A kártya 100% -os állapotban van, húzva sosem volt. Próba garit gond nélkül tudok rá vállalni.
köszi -
HSM
félisten
Értem én a kérdést, gondoltam, akkor már körbejárom a témát...
A 16-os slotban jóval több szabad erőforrás marad. Alapból dupla gyors, amellett a procitól jövő fix forgalom nem változik, tehát arányaiban több, mint dupla szabad sávszél marad az egyéb adatcserékre.
Emiatt nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy 16-os slotban azért elég sokat lehet játszani a memóriatartalom cseréivel. Több, mint duplaannyi memória lóghat a levegőben minőségromlás (beszaggatás, késleltetett kirajzolás) nélkül. Tehát azért nagyon nem mindegy, hogy 1100-nál kezdődnek a bajok, vagy 1300-1400MB aktív memóriaszükségletnél...
Persze, messze a legjobb, ha ott a másfél, 2 GB ram a VGA-n, és nem kell cserélgetni, csakhát nem mindenki engedheti meg magának ezt a luxust....(#17183) TTomax: Ugyanaz a szitu CF-nél is, csak akkor a fix adatforgalom picivel több. Igazából a rendszer van jobban fingatva CF-nél, gondolj bele, ha kétszer 8GB/sec-el adatra váró VGA-t kell etetni... Arról nem is beszélve, hogy a dupla GPU dupla sebesség, dupla adatigény ugyanannyi idő alatt...
-
TTomax
félisten
válasz
Laraxior
üzenetére
Ugyanezt tudom elmondani amikor a múltban a 4850CF-em P45-böl X48-ba raktam!
(#17171) lsc
Öreg hiba,amikor egy szál videokártya skálázódását hasonlítjátok egy több kártyás rendszeréhez.a két gpu közötti kommunikáció az alaplapra hárul,és az nem kicsit húzza le a sávszélességet! -
lsc
nagyúr
Szép hozzászólás, csak nem a témához tartozik. Még egyszer, ha az 1 Gb ram kevés akkor az kevés lesz pcie 8x-os és 16x-os foglalatban is, jól gondolkodom ?
A 8X-os slotban kétszer annyi időbe telik a komplett memóriatartalom cseréje, mint egy 16-osban. Szerintem ez sem így van, ha a kártyának elég a 8x-os slot akkor ez alapján a 16x-osban gyorsulna csak azért mert 16x-os ? Hihető ?
-
HSM
félisten
Gondolkozz egy picit.... Ha a relatív kevés a memória, akkor az aktuális jelenthez szükséges objektumokat be kell tenni a korábbi képkocka adatai helyére. Minél többször kell cserélgetni az adatokat, annál több adatnak kell annál rövidebb idő alatt megérkezni. Ha nem áll rendelkezésre az adat, mikor a VGA feldolgozná, akkor be fog dadogni a játék. Míg ha több szabad memóriád lett volna, akkor már korábban berakhatta volna a játék motorja a cuccokat, vagy akár egy korábbi képkocka adataiból még a memóriában is maradhatott...
A 8X-os slotban kétszer annyi időbe telik a komplett memóriatartalom cseréje, mint egy 16-osban. Ez nagyon nem elhanyagolható diffi.... Abba gondolj bele, hogy ahhoz, hogy folyamatosan meglegyen a 25FPS-ed, ahhoz 40ms alatt MINDIG el kell készülnie egy képnek. 40ms alatt egy 16X-os PCI-e slot 320MB adat beolvasására képes. Tételezzük fel, hogy a rendszerünk 50FPS-re is képes lenne, tehát 20ms idő alatt elkészül a kép, marad 20ms idő behívni minden adatot a memóriába, utána neki kell látni a dolgoknak. Innen jól látszik, hogy összesen 160-320MB adatot tud képkockánként cserélni a rendszer, de nem baj, ha 160-ból kijön. Ez 8-as slotnál feleződik. Az is jól látszik, hogy egy olyan játék, ami az 1GB-t megeszi, az már bizony könnyen belefuthat +100-300MB-nyi levegőben lógó adatba is..... Ja, és nem kalkuláltam bele, hogy a tényleges átviteli sebsségek még pár dologtól függenek, tehát ez elméleti maximum, és nem számoltam bele, hogy más dolgok is foglalják a PCI-e sávot. (Pl. a procinak vezérleni sem árt a VGA-t...)
Csak úgy poénból, lesd meg ezt a videót: [link] Itt szépen látszik, mennyi időbe telik szűk 1500MB képadat belezsúfolása 512, 768 illetve 1GB VRAM-ba....Ezért lett az új 6900-as ATI széria is 2GB-s... Mert az 1GB már nagyon-nagyon kevés CF-hez, sőt, már itt-ott 1db RV870 teljesítményéhez is szűkös....
-
-
AtHoS
nagyúr
válasz
CptMisi
üzenetére
Na holnap érkezik az Icy, előbb hívtak a boltból (biztos az éjszakás műszak
)A házszellőzést jó hogy említed, bár most eléggé szét van dobva a gép nyár óta. Se az oldallapok, se az eleje nincs fenn a háznak, igaz a víz miatt a ventiket is elvariáltam, de majd odafigyelek, ha egyberakom a gépet. Remélem az eszemben lesz.
A VF3000-nek nagyobb a hőleadó felülete ezért hűt jobban, de a világító ventik elriasztottak tőle. A csendesség nálam is fő, tuning nem lesz így is gyárilag emelt órajeles az meg elég lesz egyelőre nekem.
-
Zoo123
senior tag
válasz
DeathAdder
üzenetére
Igen, sőt!
A 3 utas cfx a lehető legjobb felállás, 4870x2 és 4870 CFx ben is az volt, és 5970-5870 CFX is bitangul megy!
A 4 utas cfx már nem dob sokat a teljesítményen a 3 hoz képest. -
válasz
pottyantós
üzenetére
Köszönöm

-
pottyantós
aktív tag
válasz
DeathAdder
üzenetére
Igen!

-
Sziasztok.
Azt kerdeznem hogyha Radeon 5870 melle vesz az ember egy 5970-et akkor tudja hasznalni CF-ben?
-
Laraxior
titán
a P35öt nem ide szántam csak azt is beletettem a lényeg a P45 és az X48 között van

Csak én P35el kezdtem a cf-et aztán utána lecseréltem P45re miután több ember is azt mondta hogy bizony elég lesz a 8x PCI-E,mert XY GB/s adatot tud blabla a 4890 meg pont belefér.
Jah..aztán elkezdtem az MW2 spec Ops-ot tolni egymagamban,de úgy ugrált az FPs mutató,meg annyira szaggatott hogy lehetetlen volt vele játszani,pedig egyenként is ment szépen,de ha kikapcsoltam a CF-et akkor simán futott,és nem laggolt.
X48ban mindez megszűnt
ha ref VGAk lettek volna simán megtartottam volna,csak nem kaptam rájuk vizesblokkot. Nyáron nagymeleget csináltak a szobában 
-
Laraxior
titán
válasz
TeeBee73
üzenetére
sehol nem elég...már a 4850nek sem elég a 8x-os PCI-E port.
3 alaplapot cseréltem ez miatt,mert matematikailag elég volt a 8x-os port,mégis úgy szaggatott minden meg olyan laggok voltak,hogy inkább kikapcsoltam a CF-et.
Anno csináltam Crysis Warhead benchmarkokat, P35-ben,P45ben,x48ban.
elég egyértelmű volt a helyzet. Bő 15%-al. CF topikban vannak eredmények,ill a Crysis topikban,de ha megtalálom bemásolom Neked.
Tessék parancsolni Uram: Crysis Warhead benchmarks P35 vs P45 vs X48
-
laca000
őstag
válasz
Zoo123
üzenetére
AMD Phenom II 965,erről a prociról van szó.
Az alaplap egyik slotja 16X-os az biztos,a másik 8.
Az alsó slot a 16,a felső 8.
A kérdés inkább az,hogy crossfire-ben hogy is van ez a 2X8 vagy 2X16 "dolog"...
A HKC-t pedig lecserélem persze 2 kártya esetén egy minőségibb tápra,vagy ha megveszem az ARES-t,ez evidens.
Addig viszont nem,mert nincs vele semmi baj. -
Zoo123
senior tag
válasz
laca000
üzenetére
Most akkor melyik procid van?
AMD Phenom X4 9650: 2.3GHz, 2MB L3 cache kevés lesz, de nagyon!
AMD Phenom II 965: 3,4GHz, 6MB L3 cache, ez elég lesz talán még tuning nélkül is
Az adatlapodat elnézve 965-öd van, csak elírtad.

Viszont ha valóban HKC táppal küldöd akkor bátor vagy!

Azt a tápot azonnal cseréld le, kinyírhatja a konfigodat!Az ARES csak annyival jobb az 5870 CFX-nél hogy azon 2x2GB ram van, 2560x1600-on már elkel, de ha csak FullHD-ban játszol akkor oda még elég az 1GB ram.
-
CptMisi
őstag
elvileg a VF-3000A pár °C-kal hűvösebben tartja, de nekem az volt a fontos, hogy 60fok fölé ne menjen, és ne halljam játék közben sem a hangját. Azért az is látszik, hogy mennyit számít, hogyha szellőzik a ház, mert ugye a gyári hűtők kinyomták a meleg levegőt, de ezek nem, 6-8°C...úgyhogy én még a házventiket cserélem majd és veszek még párat.
-
laca000
őstag
Illetve a 9650-es Phenom 2-es mennyire pörgetné ki az Arest 1080p-ben?
-
laca000
őstag
Sziasztok!
Mi lenne jobb teljesítmény-a fogyasztást nem is kérdezem-szempontjából szerintetek?
2 db Giga 5870 UD-Crossfire
vagy
1 db Asus Ares?Mekkora táp kellene a felső 2 VGA-nak
és mekkora az Aresnak?
700 watt?Köszi
-
AtHoS
nagyúr
válasz
CptMisi
üzenetére
Na basszus akkor jól elnéztem ezt a világítós venti dolgot

Egy Scythe kama panelem van, szóval Fanmate2 annyit nem jelent számomra pluszban, ráadásul van egy FanMate2 valahol a szekrény aljában elfekvőben is, ha jól emlékszem

No a világítós venti nálam sokat nyom a latban negatív irányba, tehát most már az Icy a nyerő
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
HSM
félisten
válasz
Dj Dekko!
üzenetére
Ez viszont igaz!

(#17147) Zoo123: Az enyém refi, 850/1200 alapfeszen, kis feszemelésre, olyan 1,14V körül 940/1200.
De utóbbin már nem éppen hűvös a kari, és a venti is jóval zajosabban teszi a dolgát. Hűtését Afterburnerrel lőttem be, ne nagyon menjen 70-80 fok fölé tuningolva sem.(#17148) Dj Dekko!: Szvsz ez attól függ, mennyire fér bele a gém a karinként 1GB ramba. Ahol sokat kell cserélni a tartalmát, mert szűkös, ott bizony komoly hátrányba kerül az 5970.

-
Zoo123
senior tag
referencia, alapfeszen (1,088V) viszi a 850/1200-at, a 950-hez már feszt kellett emelni. MSI Afterburnerrel először 1,2V-ot lőttem be neki, de úgytűnik viszi 1,18V-al is. A ventit belőttem fix 60%-ra így Crysis alatt sem megy 70 fok fölé, de kicsit hangos... na jó nagyon hangos! 
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
Cybertrone
üzenetére
Utána néztem és több tesztben jobb, igaz 1-2 fps... de jobbnak bizonyul 2 darab 5850 es mint egy 5970es... úgy hogy mindig is az órajel itt a domináns... ami igazából gyorsabb az 2 darab 5870 es, de ott persze nem a + 160 streamtól, hanem a 850/4800 as órajelektől...
Guru3d néztem a teszteket... és kijelenthető...
az 5970 = 5850 CF!
5850 OC > 5970! -
Zoo123
senior tag
"2DB 5850 az pont hogy nem 5970.... Az 5970-en teljesértékű, 1600SP-s RV870-ek vannak, igaz, 5850 órajeleken."
Hhhhhhh (nagy sóhaj), Igen ezt én is tudom, de már lejárt a szerkesztési idő amikor ezt leírtam és utána már nem akartam külön hozzászólásban ezt hozzáírni.
De köszönöm szépen a pontosítást!
Más:
A te 5850-ed meddig bírja a tuningot, csak érdeklődés képpen kérdezem!
-
Zoo123
senior tag
válasz
Dj Dekko!
üzenetére
"De lehet érdemes picit tovább spórolni egy 5850 re?!
Sok különbség lenne?!
"A ph-s teszt szerint olyan 25-30%, igen ez már érezhető.
És akkor még nem számoltunk a tuninggal: gyakorlatilag minden 5850-es tudja alapfeszen, gyári hűtővel az 5870-es órajeleit, és használtan már megkapod 45-50 körül.
Nekem kis feszültségemelés után 950/1200-on rohangál, ez akárhogy is számolom 30% tuning amit már megérezni. Ahogy néztem alulról közelítem egy GTX 570 teljesítményét, és mindez csak 55 ropi volt, yes!
Dj Dekko:
"Úgy gondolom hogy 2 darab 5850 es nevetve (850/4800) beéri a gtx 580 ast, nem csak a 6970 est."
2db 5850-et cfx-ben úgy hívják hogy 5970, és a tesztek tanulsága szerint még mindig az a leggyorsabb kártya, gyorsabb a GTX 580-nál is!
De csak Full HD-ban, 2560x1600-ban már elfogy az 2x1GB Vram, ezért ott már kikap a 1,5GB-os GTX 580-tól, ezért lesz a 6990-en 2x2GB Vram!
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
CptMisi
üzenetére
Nézegettem, és igazából hogy a kártyám bírja a 850/4800 at nevetve...
Nem láttam, nem találtam annyira gyorsabbnak a 6950 es 6970 est a mostani 5870/5850 es videó kártyáknál.
Úgy gondolom hogy 2 darab 5850 es nevetve (850/4800) beéri a gtx 580 ast, nem csak a 6970 est.
Persze azok csak 1 Gpu...
De nem ájultam el tőlük. Sokat fogyasztanak... melegednek is már... és gtx 580 messze van még hogy beérjék...
Inkább csak nagyon drágák...tehát 20% al jobb a hd 6970 es durván... és 110 ezer ft...
az ész megáll
-
Dj Dekko!
őstag
Az 5850 es nem üzemel vajon 5830 assal CF ben?!

-
CptMisi
őstag
Itt a topikban írták, hogy érdemes venni VRM hűtőt, de szerintem nem szükséges, ráadásul nehezen beszerezhető, valamint ha ehhez kell, akkor a VF-3000A-hoz is...
"a Gelid-en ledes ventik vannak" ?? pont hogy nem, a geliden UV reagens ventik vannak, a Zalmanon vannak ledesek
egy fan mate 2 nem árt, ha nincs egyébként ventiszabályzód

-
AtHoS
nagyúr
válasz
CptMisi
üzenetére
Ahha, közben én is rátaláltam csak előbb a Vision-t is betettem keresési szónak. Ezt elhagyva már jöttek is az érdemi találatok

A VRM hűtést miért extráztad meg? Nem volt elegendő a Icy-hoz kapott vagy a VRM-R4 már előzőleg is megvolt?
Vacillálok a Zalman VF3000a és az általad említett Gelid Icy rev2 között.
- a Gelid ára picit kedvezőbb + hardverkerből még a jövőhéten itt lehetne + pont
- Gelid venti a marketing szöveggel meggyőzött, tehát + pont
- most meg írod, hogy a VRM-en extra hűtő van nálad
-pont bár még nem tudom miért
- a Gelid nv és ATI/AMD kártyákra is jó, tehát eladáskor kedvezőbb a lehetőség + pont
- a Gelid-en ledes ventik vannak, ami nem tudom, hogy állandóan világítanak-e vagy sem. Nálam az ilyen világító vackok alapból - pont
- a Fanmate2 a Zalman oldalára billenti a mérleget + pont
- a VRM borda a Zalmannál jóval nagyobbnak tűnik, így ez is + pont (nem kellene pl. VRM-R4-et beszerzni)
- Fanmate2 + nem kell extra VRM hűtés az árat jelentősen a Zalman irányába mozdítjaÖsszegezve jelenleg a Zalmant választanám.
-
Cybertrone
veterán
válasz
kucseranor
üzenetére
Talán mert 2*8-ba kéne bekötni a tápot neki?
2*8pőin van rajta talán nem hülyeégből! 
-
CptMisi
őstag
Na vettem egy Fan Mate2-est, mindjárt halkabb lett a hűtő

-
kucseranor
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy mért világít az összes tápellátást jelző led a kártyámon. Elvileg nem szabadna neki. (MSI 5870 Lightning). Egy 6ossal és egy 8assal van bekötve.
-
DNS_65
senior tag
válasz
Isi345
üzenetére
Szia,
Nekem pont ugyanilyen karim van.
Ventihangot viszonyitani tudom csak előtte volt MSI 9600GT-m, na annál halkabb, majd MSI nem refhűtős 4830-am, attól hangosabb.
Bár ugyis fülessel gémelek, szal nem annyira zavar a hang.
Én meg vagyok vele elégedve, a 4830-at is egyedül a Bad Company 2 miatt cseréltem le, mert oda már vékony volt - ezzel ilyen gondom nincs (most már "csak" a procim gyenge hozzá) nem vagyok tuningos, így arról nem tudok nyilatkozni.Hogy megéri-e, szvsz igen ennyiért, de én tuti h nem vennék semmit pixmania-tól, mert a viszonylagos olcsoság könnyedén drága lehet ha gariztatni kell(ene, de ott ez elég necces).
-
HSM
félisten
válasz
DaDy0219
üzenetére
Az 5850-ek drágább konstrukciók, drágáb csip, drágább NYÁK. Valamint tesszelálás nélkül gyorsabb is, mint a 6850. A 6850 ellenben szebben csinálja az Aniso szűrést, gyorsabban tesszelál és olcsóbban előállítható, meg egy két ráncfelvarrás van rajta.
A PCI-e csatoló szerintem nem igazán lényeges, 2.0 vagy 2.1.... De itt a PH-n van róla egy elég jó kis teszt: [link] -
DaDy0219
tag
Sziasztok!
Hamarosan VGA-t fogok váltani.
Nézegettem a kínálatot és arra jutottam, hogy veszek egy 5850-est vagy egy 6850-est.
Az árak szerint az 5850-es drágább kicsivel, mint a 6-os szériás.Ez mitől van, kevésbé jó, mint az 5-ös testvére?
Ja és egy kicsit tudatlan kérdés:
nézegettem, hogy ezeknek már 2.1-es PCI-E foglalatuk van.Ez mit takar?Gyrsabb az adatátvitele, de a foglalat ugyan az, mint a 2.0-ás? -
TeeBee73
veterán
válasz
Perillustris
üzenetére
-
kris75
aktív tag
válasz
Perillustris
üzenetére
Igen, szellőtettem a nappaliban és direktben ment rá a külső -5 fokos levegő.Kb 10 perc után produkálta ezt a "hőfokot"

Krs -
ingalls
senior tag
Sziasztok!
Meg tudjátok mondani, hogy melyik driver most a legjobb az 5850 alá, illetve honnan tölthetem le?
Köszönöm
I -
Isi345
csendes tag
Sziasztok van valakinek itt ilyen kártya? Érdekelne róla pár info, venti mennyire hangos? Hőmérséklet mennyire megy fel?
Megér most ennyi pénzt?
Tuningolhatóság.http://www.pixmania.hu/hu/hu/05189274/art/sapphire-technology/radeon-hd-5850-1-gb-gddr5-pci-express-2-0-11162-00-40r.html
Nagyon szépen köszi mindenkinek aki tud segiteni.
-
Giot
addikt
válasz
Butcher-HUN
üzenetére
Szerintem nem, a kis felbontás miatt.
-
Butcher-HUN
senior tag
szerintetek egy Phenom x3 710 kihajtaná 1280x1024 75Hz ennyit bír a monitorom egy Xfx hd5830 1gb? Válaszotokat előre is köszönöm!
-
pottyantós
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Dobozos formában is befutott az AMD 32 GB-os csúcs-Radeonja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Nintendo Switch 2
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Energiaital topic
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- Sound Blaster AE-7 (B-Stock)
- AKCIÓ!!! RITKASÁG! Microsoft Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A16 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN NULL Perces
- Apple MacBook Pro 13" 2019 256/8GB Akku:40 ciklus! Magyar
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Meglátjuk.

Tuningal...

, és közel 5400 pontot adott.. Csak arra voltam kíváncsi, hogy valaki komolyabb tuninggal milyen pontot hozott össze.
(a 3dmark11 topicban ha jól emlékszem összesen 4db ilyen van)

Garancia nincs rá, mert sajnos az emberke akitől vettem üzletestől megpattant.
A kártya 100% -os állapotban van, húzva sosem volt. Próba garit gond nélkül tudok rá vállalni.