Új hozzászólás Aktív témák
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
cyberkind #18284 üzenetére
Igen, amit küldtél linket, külföldi oldalon meglehet találni... hogy mutatják a hátlapját is a kártyának és ott bezony 2x1 Giga byte memória helyezkedik el...
Valószínű hogy gtx 560 belső sli kártya, bár így se gyenge... de messze van a gtx 580 belső slihez képest. Másrészt tuti hogy csökkentik az órajelét is...így az 560 sli erősebb lesz. -
ffodi
veterán
válasz
cyberkind #17946 üzenetére
Ha a 6950-et unlockolod, akkor az is ugyan olyan meleg lesz, mint a 6970, mert ugyan olyan az órajele, shader, hűtő.......
Egyébként többeknek ígértem tapasztalatokat. Nos, első benyomás annyi volt, hogy a hűtője hangosabb, mint az 5870 hűtője. Mondjuk ez nem gond, mert egy kis fűrészeléssel ráment a vf3000a, úgyhogy ez nem gond. Pár játékot, tesztet próbáltam, nagyon jól mennek, észrevehető a különbség. Tuning szempontjából nagyon beteg, a ramok simán mennek 6300MHz-en(unlockolt 6950-ről van szó, ami ugye alapon 5000-en megy.), a GPU pedig 970 körül megy alapfeszen. Feszt még nem enged az afterburner emelni, de hamarosan működni fog, és akkor adok neki.
-
Laraxior
titán
válasz
cyberkind #17529 üzenetére
jó lenne,ha nem lenne kompatibilitási gond
MSi 4890 Cyclone és egy sima ref GTX470el el szívtam...szóval soha többet MSi... Bár az 5850em is msi volt az egyik,azzal nem volt gond,de biztosra megyek.
Utána beszereztem az egy msi cyclone helyett két sapphire-t és tökéletes volt a rendszer...470 helyett inkább egy 460 OC-t -
válasz
cyberkind #17355 üzenetére
Fura. Ilyen nagy különbség lenne az 5850 és az 5870 között? (Abszolút laikus vagyok.) Ezek az én eredményeim: [ASUS-féle Catalyst 10.10][Catalyst 10.12]
Azért az is elég érdekes, hogy nálam az újabb Catalyst gyengébb számokat hoz
, meg stabilitási gondjaim is vannak vele. Nálatok valami kapcsolódó tapasztalat van?
-
Cybertrone
veterán
válasz
cyberkind #17353 üzenetére
Igen ha első szériás 465-öt sikerült kifogni... A második szériánál már sajnos lespórolták azokat az ic-ket amik a 470-en ottvannak, így nemtudott belőle az user 470-et csinálni!!!
Namost hogy erre felhívták az AMD figyelmét is hidd el nemsokáig lehet feoldogatni a 6950-eket... De ha mégis sikerül valakinek feoldani, azon mégiscsak egy gyengébb képességű chipp van, ami nagyobb terhelés hatására hamar megdögölhet, akkor aztán gar minden ugrott, szerintem nem éri meg!!!! -
Dj Dekko!
őstag
válasz
cyberkind #16732 üzenetére
Q9550 es?! Nem rossz processzor az... bőven elég még napjaink játékaihoz is nagyon durva grafikához...
(persze utóbbiban főleg a kártya a mérvadó)
Én szerintem azért nem lesz még miért szégyenkeznünk az új dmarkban sem, 5850/5870(5830) videó kártyákkal.
Jövőre úgy is megnyerem az 5 öst, és veszek egy i7 est...
Nagyon csábítanak már az i7 es processzorok főleg hogy kakikért dobálják őket 65 ezer egy 950 es, mikor egy pár hónapja q9650 est akarták 80é fosztogatni... -
kasa85
őstag
válasz
cyberkind #16638 üzenetére
Mint mindig ahogy lenni szokott.Sajnos ez van ez a Modern kor átka mindenki lesz.. mindenkit csak a pénz a fontos.Mikor össze fogásra lenne szükség a széthúzás lesz a mérvadó.Na mindegy nem offolok többet mivel tényleg eltértünk a témától,de mindenféleképpen látni kell az erdőt ha a fa előttünk is van,csak sokan ezt nem ismerik el hanem valakihez ragaszkodik vagy valamihez valami célból és a tényeket le sem sz.....
-
kasa85
őstag
válasz
cyberkind #16633 üzenetére
Sajnos igen ez volt, és ez is van mert a HD5970 sem elég neki teljes beállításon ami már jóval gyorsabb mindenben.Amondó vagyok ha terveznek is játékot akkor a kor legerősebb karijára írják meg és úgy teljesítménytől függően visszább szép garaft ról csúnyábbra,és ne egy olyan max beállítást alkalmazzanak ami 3év mulva sem megy normálisan hisz miért veszünk csúcs kártyát
Szerintem azért mert szeretnénk élvezhető teljes beállítások mellet játszani,és ne az legyen hogy 2széria jött és ment,és még mindig lagoljon vagy a rosszabbik szaggasson vagy kártyától függően szétessen,és bugokkal teli legyenek az adott játék.Na mindegy ezt lehet reggeltől estig ki tárgyalni,de én mindig a tényekre támaszkodom,és nem állok semmilyen divat szektában hogy ez szar mert az box az szar mert a pc mint fentebb megkaptam.A lényeg hogy a vásárlóért legyenek már és ne a bugos sz.. adják ki hanem egy olyan játékot amit csak minimálisan keljen foltozni.
-
HSM
félisten
válasz
cyberkind #16628 üzenetére
Hát nem tudom, nálad mi okozhatta a gondokat, nálam I7-en teljesen stabil volt az 1.02-es patch-el, egyedül a GTX260 akkori (2009 március környéke, ha jól emlékszem) driverét nem szerette, azzal második-harmadik alt+tab-olás után hibával elszállt.... Mivel csak egy hétig volt 260-am, és radeonokkal nem volt gond, nem tudom, ez mennyire volt egyedi eset. Amúgy a GTX-en is órákig ment minden gond nélkül.... Kedvenc játékom volt, rongyosra játszottam pedig...
Ja, és 64 bites Vista-n majd Win7-en.
-
HSM
félisten
válasz
cyberkind #16624 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy nem lehet szarul portolni, illetve optimalizálni, anno írtam egyszer egy 14 soros C programot, ami semmi mást nem csinált, mint a lehető legnagyobb memóriát teletöltötte random adattal. Az első verzió percekig csinálta, a második megvolt pár másodperc után. De az utolsó verzióból már nehéz lett volna jobbat csinálni, mert már meg volt találva a hatékony algoritmus. (Vicces, hogy a 14Kb-os exe hogy terpeszkedik el közel 2GB memórián...) Remélem érted, mire gondoltam.
Amúgy onnantól kezdve, hogy valakinek 2 magos procija van, valakinek 6, valakinek 5970-e van, valakinek 5450, nem lehet optimalizálni. Mire optimalizálsz? Ha 5450-re optimalizálod, csúnya lesz. Ha 5970-re, akkor 5850-en lassúcska lesz.
Amúgy kb. 10 perc volt megtalálni az optimális beállításokat a gépemhez, ez eltörpül a több tízórás játékórával, amit eltölthetsz vele.
De azzal sincs gond a GTA4-nél, mediumon simán fut a korabeli medium kártyán (akkoriban 4870 1GB) medium procival (akkor Q6600). High-on meg simán ment az akkori csúcs-gépeken, 4870X2+I7965..... Mondjuk High-ból vissza keleltt venni picit, a textúrákat egyedül medium-ra, ha nem volt GPU-nként 2GB ramod. Ezen sikerült optimalizálni az újabb patch-ekkel, akkor már 1GB-s karikkal is játszható lett high-on....
Teljesen jó a GTa4 PC-n, ha gyengébb gépen nem erőlteted a magas beállításokat.... Nekem a 2 évvel ezelőtti vasamon is fankó volt teljesen, majdnem maxon...(I7 920 3675Mhz, 6GB ram, 4890). Hol itt a bibi? Hogy az akkor 2-3 éves gamer vasakon "csak" mediumon ment?
-
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
cyberkind #16376 üzenetére
***Ahhoz, hogy a játék maximális képminőséget és a Dx11 totális kihasználását elérje ahhoz rengeteg új fícsört várhatunk az engineben - az NVIDIA pedig úgy látszik hajlandó ezért fizetni. A teszelláció egyértelmű választásnak tűnik, lévén a Fermi kártyák abban erősek.***
100% ig biztos vagyok benne hogy az új Crysis 2-höz a GTX 580 avagy bármelyik 1 magos csúcs gpu KEVÉS LESZ!
Gondoljunk csak vissza az első részre. -
Laraxior
titán
válasz
cyberkind #16374 üzenetére
157GB/s viszont még mindig kevéske...mondjuk mintha azt mondták volna hogy a ramoknak 7GHz az elvi vége. Az eléggé megdobja a gyári 4800MHz-et.
az 512bit is 2x256bit. Viszont a 4GB ram eléggé meggyőző
meglátom hogy 5970 & 5870 vagy:6990 single. a 3GPU mindent ver az tény,csak kérdés hogy a Crysis 2 támogatja-e majd ennyire a multiGPU-t. Valamivel kompenzálni kell hogy nV-s a game. -
-
Cybertrone
veterán
válasz
cyberkind #15514 üzenetére
Ugy hivják parasztvakítás... Mibe hogy 1 6-os és egy 8-as tápcsatival is megy a cucc?
Olyan mint az alaplapomon a cpu 12v-os dugasz 2 van belőle, hogy ha nagyon meg lenne huzva dugja rá az ember, és több craftot ad a procinak, namost én eddig még nem dugtam rá és vidáman megyeget! -
Dj Dekko!
őstag
válasz
cyberkind #15461 üzenetére
Én sok ok miatt választanám inkább az 5870 CrossfireX et, mint az 5970 est...
2 külön nyákot sokkal könnyebben letudsz hűteni...eltudod passzolni a másikat a rendszerből és még mindig van vga-ád....
külön külön tuningban is jobban mennek.
Én úgy olvastam az AMDről hogy azért nem 5870X2 nek nevezte el az 5970 est...mert teljesítményben nem úgy dolgozik mint két darab gyári 5870 es videó kártya.
Azért aki már szerintem 5870 es videó kártyát akar venni... .csak tudja hogy X2 vagy sima... gondolom én
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
cyberkind #15339 üzenetére
Ameddig jól skálázódik nincsenek bugok nem fogyaszt sokat addig nincsen vele gondom, de ügye ezek a gondok mindig fennálhatnak ha 2gpu-ról beszélünk, ezért én inkább 1 gpu-val rendelkező karikat részeítem előnyben, de ha kapnák nagyonjó áron 5970-et vagy majd 6970-et akkor azért elgondolkodnák rajta, hogy legyen-e 2 gpus karim vagy ne.
-
-
-
Zoo123
senior tag
válasz
cyberkind #14736 üzenetére
Nem megfelelő verziójú GPU tool-t használsz!
Igaz nekem 5850-em van, -a te adatlapodon 5970 szerepel- de nekem akkor írt ki ilyet amikor nem a kártyámhoz való AMD GPU Clock Tool-t próbáltam meg használni.
Nekem végül a - Sapphire 5850-hez - 0.7-es verzió működött, a 0.9.x-es pedig azt írta ki mint neked.
Szerintem próbálj meg régebbi/újabb/másik verziót is letölteni, valamelyikkel működni fog.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okos Otthon / Smart Home
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen monitort vegyek?
- Mozilla Firefox
- sziku69: Szólánc.
- Milyen NAS-t vegyek?
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- További aktív témák...
- Geforce GTX950 2GB OC
- Csere-Beszámítás! ASROCK Radeon RX 9070 16GB GDDR6 Steel Legend OC Videokártya
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- Beszámítás! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- 3db Dell PowerEdge R730XD és 3db Netapp RS-1401 NAS
- Bomba ár! HP Elitebook 8570P - i5-3GEN I 8GB I 180GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest