Új hozzászólás Aktív témák
-
Giot
addikt
Kollégák érdekes dolgot tapasztalok mostanában. A jelenség csak és kizárólag ingame fordul elő. Ha a sötét van túlsúlyban a képernyőn vízszintes csíkozódás jelentkezik. Halványan de látszik, és mióta észrevettem zavar.
Valakinek valami ötlet? Mitől lehet? -
Giot
addikt
válasz
CptMisi #16394 üzenetére
Amikor elsőnek észre vettem illetve felhívták rá a figyelmem ledöbbentem. Hiszen ha ezt vesszük alapul nem nehéz úgy erősebbnek lenni ha alapból kevesebb 3d-és objektum vagy elmosódottabb az egész. Kevesebb a dolga a VGA-nak.
Nah mind1. Minden esetre érdekes, dolog ez az nV részéről. Kíváncsi vagyok vajon alkalmaznak e még ilyen trükköket? Bár a válasz egyértelmű -
elmelet45
tag
HD6970: 1536 stream proci, és 96 textúrázó, 2GB-os 5,5GHz GDDR5 memória, és 860Mhz GPU órajel. Azért így se lesz gyenge, hogy nem 1920 procival, meg 6,4GHZ-es memória órajellel adják elő adják elő. Tervben az is benne van hogy 5970 tudásához fogják igazítani. de ha 1920sp+6,4ghz mem órajel lenne, akkor csúnyán elverné a GTX580-at is, akkor meg túl lenne árazva, meg a fogyasztása is eléggé magas lenne.
-
Goldmen75
őstag
válasz
Dj Dekko! #16385 üzenetére
Azért azt a fontos dolgot ne feledd, hogy a crysis első része meglehetősen optimalizálatlanul jött ki! Nézd csak meg a warhead-ot! Az már sokkal jobb lett s ebből tanultak is...
No meg olvastam is hogy a crysis 2-nél is figyelnek erre, netörténjen meg az ami az első rész alkalmával sok játékost bosszantott...
Én maradok az Ati-nálremélem a 6970-annyival jobb lesz az 5870-nél, mint ez a 4870-nél)
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
cyberkind #16376 üzenetére
***Ahhoz, hogy a játék maximális képminőséget és a Dx11 totális kihasználását elérje ahhoz rengeteg új fícsört várhatunk az engineben - az NVIDIA pedig úgy látszik hajlandó ezért fizetni. A teszelláció egyértelmű választásnak tűnik, lévén a Fermi kártyák abban erősek.***
100% ig biztos vagyok benne hogy az új Crysis 2-höz a GTX 580 avagy bármelyik 1 magos csúcs gpu KEVÉS LESZ!
Gondoljunk csak vissza az első részre. -
CptMisi
őstag
Na kész a hűtőcsere, vége az F1-nek, itt vagyok
GPU: 30°C, VRM: 30°C
igaz, most 100%on megy a hűtő...annyira mondjuk nem vészes, kb a gyári hűtő 35% szint
-
CptMisi
őstag
na hűtőcsere...majd jelentkezem
-
cyberkind
félisten
válasz
Laraxior #16375 üzenetére
A GTX 580-on 192 GB/s lesz, 384 bit-tel, ami nem rossz, csak kevés a 2 maghoz képest !
Elvileg a HD 6000-ben nincs is annyi tuningolás mint az 5000-ben !
Ha úgy kompenzálják mint a Crysis-al, hogy semelyik jelenlegi VGA nem viszi full-on, akkor rohadjanak meg !
5970-es, 105k-ért van az aprón, jó vétel ! -
Laraxior
titán
válasz
cyberkind #16374 üzenetére
157GB/s viszont még mindig kevéske...mondjuk mintha azt mondták volna hogy a ramoknak 7GHz az elvi vége. Az eléggé megdobja a gyári 4800MHz-et.
az 512bit is 2x256bit. Viszont a 4GB ram eléggé meggyőző
meglátom hogy 5970 & 5870 vagy:6990 single. a 3GPU mindent ver az tény,csak kérdés hogy a Crysis 2 támogatja-e majd ennyire a multiGPU-t. Valamivel kompenzálni kell hogy nV-s a game. -
-
cyberkind
félisten
válasz
CptMisi #16370 üzenetére
5970 vs GTX 480, így az ATI a jobb ! (erre gondoltam)
Ez írják a HD6990-esről :
* GPU Model: Antilles
* Release Date: Q1 2011
* Interface: PCI-E 2.1 x16
* Core Clock: 2 x 850 MHz
* Memory Clock: 2 x 1200 MHz
* Memory Bandwidth: 307 GB/sec
* Pixel Fill Rate: 54.4 GPixels/sec
* Max Power Draw: ~275 W
* Memory Size: 4096 MB
* Memory Type: GDDR5
* Memory Bus Type: 64 x 8 (512 bit)
* DirectX: 11.0
* OpenGL: 4.0
* Texture Units: 128Igaz lehet ?
Főleg a memory brandwidth ! -
CptMisi
őstag
válasz
Dj Dekko! #16366 üzenetére
Metrónál is azt mondtuk, hogy jajajj GTX480 az ajánlott, mikor még nem is volt kapható, biztos nem megy majd rendesen....ment tökéletesen, ez is fog menni gond nélkül....
Engem az jobban zavar, hogy azért késik, hogy legyen addigra gtx580cyberkind: Metroban az nV elveri az atit...az másik dolog, hogy szerintük azért, mert tesszallációban jobb az nV, igazából pedig simán lecsalja, és odahány egy elmosódott textúrát, míg az ati kártyák kirajzolják szépen....
-
vfeco
aktív tag
Na emberek a műtét sikerült! Nem halt bele a cucc!
Eszméletlenül halk lett a gépem! Konkrétan nem lehet hallani, hogy bekapcsoltam. Ennek csak egy része a Musashi, többiről írok majd egy blogot.
Amit most hallok, az nekem megérte a fáradtságot.
Amit cseréltem:- Tápventi. (Igen megbontottam a 650W-os Chieftec tápot, ami garvesztéssel járt, semmi hangja jelenleg. Megérte!
Revoltec 140mm [link]- CPU hűtő:
Scythe Grand Kama Cross
A 140mm-es ventinek konkrétan semmi hangja nincs, max teljes fordulaton hallani egy picit.- HDD rezonancia ellen:
Scythe Hard Disk Stabilizer 2
Remek zajcsökkentő megoldás!- VGA Cooler:
Scythe Musashi
A fentebb írt teszt teljesen fedi a valóságot! Halkabb a hűtő és jóval hűvösebb a GPU/VRM.
Nekem nem hallható venti fordulaton 10fokkal hűvösebb a GPU Furmark alatt.- Rendszer hűtő:
Scythe Kama PWM Case Fan 92mmA házon is kellett moddolni elég sok helyen, mert nem túl nagy de annál praktikusabb.
(GMC R3 Corona)
Ezen módosításokról inkább blogba írok majd.A cél alapvetően sikerül.
Csináltam egy erős gépet, ami aránylag kicsi házba befért, nagyon halk és kiválóan szellőzik.
Talán egy HDD hűtőt még bevállalok a későbbiekben.Az ilyen módosítások többsége szinte mindíg garvesztéssel jár, de mit tegyen az ember, ha vagy nagyon drágán, vagy egyáltalán nem kapni ilyen terméket készen.
A halk házak, vagy akár a Scythe tápok... mind-mind komoly árfekvésű termékek.
Szóval ha valaki valóban csendes gépet akar, akkor vagy nagyon-nagyon sokta költ, vagy kevesebbet és bevállalja az esetleges garvesztést.Üdv,
Fecó -
cyberkind
félisten
válasz
Dj Dekko! #16366 üzenetére
Nembaj, amit az NV csak pénzzel tud megoldani (tiszta szégyen)
, azt az ATI/AMD teljesítményből megcsinálja !
A GTX 580 magába semmit sem fog érni, pont úgy ahogy a 480-as, egy vagyonért !
A Végén ugyanaz lesz a helyzet mint a Metro 2033-al, az ATI jobban megy benne, mint az NV !
Vagyis öngól ! -
Dj Dekko!
őstag
Nah látom a CrySis 2-vel sem leszünk mi ATi - s kolegák a helyzet magaslatán.
Nvidia megint 2 millió dollárral pénzelte a céget, logikus hogy a gtx 580 asra írják főleg a játékot....
Megint csúnyán fognak ott viselkedni a mi kártyáink, ez tuti. -
ffodi
veterán
válasz
Laraxior #16363 üzenetére
40%-on nálam a gyári hűtő már nagyon visított. Teljesen letekerve pedig hallottam a hangját, ezért vettem VF3000a-t. Alapforudulaton egyáltalán nem hallani, és 1000/1225-ön teljes terhelés alatt, is elviszi a vga-t teljesen leszabályzott ventikkel. Nem bántam meg, nagyon jó választás volt.
"Sosem értettem hogy silent is legyen a PC,erős is...kompromisszumok kellenek,de azért vannak határok."
Én mindig így "csinálom" meg a gépet, hogy maximális teljesítmény, ultra halkan.
Csak példa gyanánt:
i7 860-as procim 4260-on megy 24/7-ben 1,4V-al, és 500rpm-re leszabályzott ventikkel a hűtőn, ~34fok idle, terhelve mondujuk ibt-vel, ~77 fokok a magok(játék közben ~55). Ilyenkor a ventik pörögnek 1600rpm-en de még így is halkabbak, mint az 5870 gyári hűtője kb 35%-on.
Ha nincs komolyabb terhelés(pl játék stb...), akkor fel sem pörögnek a ventik, mert 56 fokra állítottam be a határértéket.Összes házventi teljesen leszabályozva. 5870-en a VF3000a mindig a legalacsonyabb ventifordulaton üzemel. Így idle ~27 fok a mag, és ~33 fokosak a vrm-ek, terhelve ~58 fok a GPU a vrm-ek pedig ~70 fokosak, természetesen 1000/1225@1,21V, azt ne feledjük, hogy gyári hűtővel, alapórajelen idle ~40fok, terhelve alapórajelen GPU: ~75fok, vrm: ~95fok, 38%-os ventiforulattal.
Ez mind léghűtés, úgyhogy "semmi extra". A gép net közben(tehát üresjáratban), annyira halk, hogy alig hallani, simán lehet mellette aludni(mért érték kb 35dBA, ahol kikapcsolt esetben az alapzaj 31-32 dBA.) Terhelve, pl játék közben sem sokkal hangosabb, max 1-2 dB-el. Extrém terhelés esetén már más a helyzet, de akkor nem számít a hang.
Szerk.: Az kimaradt, hogy a szobahő 20-22fok jelen pillanatban.
-
CptMisi
őstag
válasz
Laraxior #16363 üzenetére
Egyrészt az Obsidian drágább, másrészt rosszabb a szellőzése, harmadrészt jobban tetszik a HAF
Az, hogy tágasabb a HAF-nál, sokat már nem számít, mert a HAF-ban is minden jól elfér
oldallapra 4*12cm venti, felülre 3*12cm venti, elől a gyári, hátul a gyári, és jó is vagyok
Az obsidiant biztos, hogy átalakítanám, még több pénzt beleölnék...végén 100nál tartanék a házzalHAFnál meg ventilátorokkal+vezérlővel 50 körül, ha jó áron kapok
-
Laraxior
titán
válasz
CptMisi #16362 üzenetére
Obsidian-t végy,és csatlakozz az elit-hez
szellőztetésügyileg nem valami jó,de tágas házikó
jut eszembe én is a 932 és ez között voltam, a HAF olyan szép pirosban,csak azt nem tudott hozatni SYana,ezért lett a Corsair
De láttam még egy szép Lian Li-t Ati-s...az egész tiszta pirosgyönyörű (mondja ezt az nVidiás
Sosem értettem hogy silent is legyen a PC,erős is...kompromisszumok kellenek,de azért vannak határok. Mondjuk még mindig jobb egy 5850es a gépbe,vagy egy 5870,mint egy Fermi,ami ugyan erős,de csak vízzel lehet csendessé tenni.Márpedig tudjuk hogy a vizesblokkok 1-2 VGAhoz jók,utána vagy elmegy a VGAval vagy marad a nyakamon. Musashi legalább felmegy mindenféle VGAra.Nekem a GTX280on is volt,más téma hogy rosszabb hatásfokkal bírt mint a gyári
de nem is arra lett tervezve
-
CptMisi
őstag
válasz
Laraxior #16361 üzenetére
Nem sikerült rosszul a gyári hűtés, de azért, ha silent pc a cél, akkor sok...amúgy én is cserélek hűtőt, mindjárt fel is rakom, mert engem zavar néha... télen meg főleg szar, mert szellőztetni a füstszag miatt nem lehet, bent padlófűtés meg szépen melegíti a házikót...
Mondjuk még házat is akarok cserélni, de az más tészta...Ha van valakinek eladó HAF 932ese, az írjon
-
Laraxior
titán
nem is értem minek kellett lecserélni...a gyári is elég szuperre sikeredett,főleg hogy az egész VGA nem melegedős fajta
30-40%-os ventivel vígan elmegy még gamek alatt is
én is cserélgettem mindenféle VGAn a hűtést,leginkább vízre,de azért eszembe sem jutott hogy a gyári hűtését megpiszkáljam. Ha gariztatásra kerül a sor,felteszem és mehet is garba. Hűtő alá sosem néznek.Matrica rajta van,külsérelmi nyom nincsen,VGA nem működik?Adunk másikat.Így megy ez...mire valaki alánéz,gondolom majd a gyártó,ha visszakerül hozzá,arra már úgyis másik VGA van az ember kezében. -
vfeco
aktív tag
válasz
Cybertrone #16358 üzenetére
Ne is mond...
Hamarosan kiderül. -
vfeco
aktív tag
válasz
Gerisz #16355 üzenetére
Nem látszik elvált forrasztás, az a része stabilan áll, csak a fekete kocka lóg külön.
Sokat nem mozgattam, visszaragasztottam rá a bordát, ami a mellette lévő R23-ra is rá van ragasztva, így nem tud mozogni. Ettől még persze behalhatott. Holnap fogom kipróbálni mi a helyzet.Mielőtt ezt megcsináltam, sokat utánaolvastam, de nem gondoltam, hogy relatív kis nyomásra megpattan az a chip. Valóban gyárilag nem hűtik, de olvastam, hogy így jobb hőfok érhető el.
-
vfeco
aktív tag
Nos ezért kellett flexelnem:
Ezen a részen felfekszik a Musashi hűtőborda.
Ennyit kellett levágni belőle.Ha ezt a vasat hagyom a kártyára csavarozva, sokkal jobban hűl a VRM.
Találtam is tesztet ezzel a kombinációval, ill "RAM sünis" verzióval is, íme:Ramsünivel (Amit alapból a Musashihoz adnak):
Idle:
GPU hőmérséklet 46°C
VDDC #1 50°C
VDDC #2 48°C
VDDC #3 50°CA GPU-terhelés program Furmark:
GPU hőmérséklet 65°C
VDDC #1 102°C
VDDC #2 103°C
VDDC #3 95°CGyári Vas + Musashi:
Idle:
GPU hőmérséklet 38°C
VDDC #1 42°C
VDDC #2 41°C
VDDC #3 41°CA GPU-terhelés program Furmark:
GPU hőmérséklet 57°C
VDDC #1 69°C
VDDC #2 69°C
VDDC #3 66°CÉs a legfonosabb, hogy a ventik félelmetesen halkan működnek!
Így néz ki csak vassal szerelve, hogy értsétek:A VRM-ek körül még feltettem pár sünit(arra a bizonyos R23 chipre is került, ami pattant egyet és azóta sajnos mozog), hiszen a RAM-okra így nem kell:
Ha elindul holnap mérek hőfokokat én is GPU-Z-vel.
Üdv,
Fecó -
Giot
addikt
válasz
CptMisi #16353 üzenetére
Jah forgatják a jónépet? Hogy ejjj 6850 meg erősebb mint az 5850? Nem csodálkoznék rajta ha valaki bekapná a csalit és ráharapna a horogra. Alapból az AMD részéről parasztvakítás hangulatú ez a számozás váltás.
Meg a másik ez a széria már ATi logó nélkül jött ki. Úgyhogy az egyik legerősebb ATi Radeon kártyám(nk) van sőt lesz is most már! -
vfeco
aktív tag
Jah és a képen látható nagyméretű chipről (az a "CPL 2-3" feliratú cucc) is lekaptam a matricát és tettem rá egy hűtőbordát.
Szal Gar tuti kuka. -
CptMisi
őstag
Először inkább nézd meg, hogy van -e bármi baja!
szétflexelni a gyári hűtő elemeit :S
Annyira tetszik a 68xx széria
előbújt a sok nagyokos, és olyan hülyeségeket mondanak, hogy már fáj a nevetés...miért érzik kötelességüknek, hogy okoskodjanak, ha semmit se tudnak róla?
-
vfeco
aktív tag
válasz
Cybertrone #16347 üzenetére
Köszi a válaszokat!
Majd a holnapi próba fényt derít mindenre...
A Gar tuti ugrott, mert a ramsünik keveset hűtenek 5850-en, így ketté kellet szedni a gyári hűtőt és az alsó felét visszacsavarozni. Musashi csak a GPU-t hűti + a két venti az alsó gyári lemezt is. Musashi csak úgy feküdt fel a GPU-n, hogy leflexeltem egy kiálló darabot a gyári lemezből.
Bízom a szerencsémben... -
Cybertrone
veterán
Valószinűleg egy tápellátó kis fetecske a cucc... Nézd meg hogy ha van módod rá hogy csak lötyög avagy meg is pattant egy darabon, mert ha csak lütyög véleményem szerint még nincs akkora baj, de nem zárja ki az instabil müködést!!!
Ha van rajta garancia még félő hogy elúszott mert a hűtő megbontását nem szeretik sehol sem, de ha a matrica épen maradt szerintem gyorsan rakd össze próbáld ki, és ha rendellenességet tapasztalsz vidd vissza és fapofával nagy szemekkel mond el hogy te átlaguser vagy, és csak gamre használtad és nemtudod mitől de egyszer csak ezt meg ezt produkálta a cucc! ha minden klappol szerintem kicserélik! Sok sikert de ne legyen baja neki! -
vfeco
aktív tag
Sziasztok!
Épp a gyári hűtését cseréltem Musashi-ra egy Sapphire HD5850-nek, amikor az "R23" feliratú chipre is nyomtam egy sünit, gondoltam jobb a biztonság. Ahogy ezt megtettem a képen látható chip pattant egyet és elkezdett lötyögni. Sokat nem foglalkoztam vele, rányomtam a sünit és kész.
A gépet még nem üzemeltem be, de azért idegesít a dolog.
Tönkrevágtam, vagy sem a VGA-t?
Ha gáz van, lehet ezt cserélni?Fecó
-
Laraxior
titán
928/1305MHz-en lefutott a Vantage,940/1310en már nem. Egyelőre ennyi. alapfeszen,max 60°C-os GPUval.
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
Cybertrone #16340 üzenetére
Igen.
Sajnos ez így van... ha már fizikát akarsz... veszel mellé egy nvidia kártyát... és itt nem a kártyán van a hangsúly hanem hogy NVIDIA...
Másrészt én játszottam maffia 2 gtx 480assal fizikával.... fura hogy míg azon alig láttam különbséget...néha néha Bereccent...de semmi gond nem volt a játszhatósággal...
Bekapcsoltam nálam.
Egy két jelenetnél fényképezett a gépem!
Mennyit számít egy nyamvadt támogatás... elnézést kérek a fizikás ATIS társaimtól...
De kipróbáltam... és látványban, grafikai szépségben 1% talán a különbség... többi az sabla...
már mint a fizika annyira látványos hogy semennyire, vagy csak én nem veszem észre a különbséget -
Cybertrone
veterán
válasz
Dj Dekko! #16339 üzenetére
Senki nem mondta hogy nem gyorsabb, és azt sem vitatta senki hogy a nagy felbontásban is jobb, az viszont vitatva van volt és lessz is hogy miért ilyen a kártya konstrukciója amilyen... Volt a háztartásban egy 470-es és csóró pörgött mint az állat de 85fok alatt nem maradt meg game alatt sosem
Kösse a hátára az nv az a talán 15%+-t a 480 javára ha ilyen melegedéssel, és fogyasztással jut hozzá ahhoz a kicsi +hoz a felhasználó csak...
De ez kitárgyalt téma, egy 480-at is megesz a fizikai számítás hiába az a k*va nagy ereje, menni kell venni mellé még egyet, erről volt szó, és ez a gusztustalan! -
Dj Dekko!
őstag
válasz
Cybertrone #16338 üzenetére
Ez jogos. De ne feledd a gtx 480 gyorsabb mint a 5870.
Aki olyan kártyát vesz annak van gépháza és táp egysége is alá... extrém felbontásokban szűrőkkel a GTX 480 verhetetlen....
De tudod, kinek a pap, kinek a papné.
Nem pártolom az nvidiát.
De mindenki úgy él meg ahogy tud. Mind két cégnek voltak nagy durranásai...emlékezzünk csak a 8800 GTX korszakra... Hol volt az ATI? süllyesztőbe
Egyszer itt a kocka egy szer ott...
GTX 480 amennyivel jobb lett annyival is rosszabb...
az 580 meg már szerintem brutális lesz... 512Cudás szarrá húzott gtx 480...
felfogja adni a kérdést az ATisoknak is rendesen.
Persze a 150 ezres ára, nem éppen átlag ember pénztárcájához van szabva. -
CptMisi
őstag
válasz
Cybertrone #16336 üzenetére
Ha nagyon izgatna, vennék egy GT220-at, de semmiképpen sem vennék 1.számú kártyának nV-t...rajtam nem gazdagodik meg...Amikor nV-m volt, akkor is szánalmasnak tartottam ezt a megoldást az nV részéről, ezért vettem ATi-t...persze nem szent egyik sem...
-
Cybertrone
veterán
válasz
CptMisi #16335 üzenetére
A képtelent olyan értelemben értettem én is hogy majd hülye lessz eldobni magátol a sok haszont amit persze rajtunk usereken nyer... gusztustalan politika...
Éppen ezért felőlen a physix ott rohadjon meg ahol van! Elvagyok én még a kis 5870-el az ereje kárpótol a fizikát meg leszrom -
CptMisi
őstag
válasz
Cybertrone #16334 üzenetére
képes lenne rá
de ő csak bukna azon, ha CPU-n futna rendesen
-
Cybertrone
veterán
válasz
Dj Dekko! #16332 üzenetére
Hiába van 2 980x a gépedben a kurva fizikai számítások akkor is 1 magon fognak végbe menni, mert nv képtelen megcsinálni a több magos támogatást mert akkor nem venne senki 2 vagy több vga-t csak azért hogy a physix menjen normálisan, mert ha egy 4 magos prociból 2-3 mag is koncentrálna a fizikára akkor megközelítőleg hasonló teljesítménnyel számítaná a dolgokat mint a 2.gpu...
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
CptMisi #16330 üzenetére
Igen, Persze. Ahol nagy grafikus számítás szükséges ott mindent visz...
Fizikai az más téma... hiába van 10 darab 5970 es videó kártyád... ha bejön egy program ami fizikát támogat... és te bekapcsolod, (pl maffia 2)
ott a procit térdre kényszeríti...a processzorod meg az egész gépet...
nekem 2-3 fps produkált... 5850 essel...mert végül is nem a kártya nem bírta, hanem a proci a számítást...
azért kell a fizikai ppu a gépnek.... vagy 6 magos 6 ghz es proci -
Dj Dekko!
őstag
válasz
Cybertrone #16287 üzenetére
Csúnya lenne ha az a Quad Proci vissza fogná a 3 Gpu...
Gondolom 5970/5870 Crossfire, és hogy nem 640x480 felbontásban van használva...
Már pedig full hd avagy fölötti néhol... nem árt a több gpu, igaz azért túlzásokba sem szabad vinni
De szerintem nem lenne cpu limit, full hd felbontásban sem... főleg 3.7 ghz Q9550 essel...
Igaz nem hiszem hogy túl sokat gyorsulna a 2 Gpu hoz képest...
De azért pár % ot tuti... -
CptMisi
őstag
válasz
Renato1993 #16323 üzenetére
Driver Sweeperrel törlöd, reboot, felrakod a drivert, reboot
-
Laraxior
titán
hol lehet kikapcsolni catalystban hogy ne vigye át a hangot HDMI kábellel?
-
Renato1993
tag
Helló!
Hogyan kell helyesen frissíteni a kártya drivereit?
Arra gondolok hogy előtte mit kell letörölni,milyen sorrendbe, és honnan.Mert letörlöm a régit,felrakom az újat, és mom.implementation meg ccc.implementation szöveges hibaüzeneteket ír ki újraindítás után...és istennek nem tudom megcsinálni, csak Win7-bőlrendszervisszaállítással.(A win7 32 bit-es, ha ez számítana valamit..)
Valakinek valami ötlet?
Köszi előre is!
-
Laraxior
titán
válasz
shteer #16314 üzenetére
ez az a kérdés amit elég rendesen kitárgyaltunk az i7 topicban
Szerintem felesleges.Egyelőre nekem még az i7 is az,hiszen csak az mw2-vel tolom.
Persze mindjárt itt a nagy TV...fel is teszem a Crysis-t
de jelenleg tényleg nincsen rá szükségem,még 4magos procira sem. Jó árban tudtam elcserélni a 775ös rendszerem,hát megtettem. A VANtól meg nem kell félni. -
Laraxior
titán
hmm..az aux az minek adja a feszültséget?
40%on megy, a többi venti elnyomja ami a házban van,14-esek,12esek..stb,de nem olyan vészes,meg úgyis hangfallal játszom,nem nagyon zavar,inkább a hőmérséklet legyen alacsony...ennyit áldozok érteAszittem újra kell pasztázni,vettem is,de látom nagyon nem
5970 Crysis 2-re szükség lesz az erőre,de megvárom a 6990et... Majd akkor eldöntöm,hogy 2GPU,vagy 3GPU. Bár 3al jobban járnék,hiszen már van fennt 120ba 5970,6990 után meg tuti hogy 90 körülre fog leesni,és 3 GPU simán agyonveri a 6990et.Vantage nemigen lesz...valami DLL-t ugat már az elején,hogy nincsen vele rendben valami
mindegy..van Kombustor
ha HDMI-re kötöm a monitort érzékelhető valami különbség DVI-hoz képest?
szebb..gyorsabb.stb.Gondolom nem nagyon,én a D-Sub és a DVI között sem látok semmit -
Laraxior
titán
-
ffodi
veterán
válasz
Laraxior #16308 üzenetére
Épp ideje.
Jöhetnek a tesztek, kíváncsi vagyok, hogy mennyit megy nálad a memória illetve a GPU.
Rakd fel a CCC-t szerintem. Amúgy gondolom ati tray tools-al is működik a színbeállítás, illetve a win7-ben van gyárilag monitorkalibrálás funkció, ott tudsz matatni a színekkel.
-
Laraxior
titán
megérkeztem
ASUS Voltage Tweak 5870.
Gyors kérdés,ha csak a drivert tettem fel akkor a színekkel hol tudok babrálni? kicsit fakó szegénykém,pedig jó helye van itt -
Kelvin
őstag
Ez nem érv volt, hanem megállapítás.
"ASUS vga-hoz kapott gyári szoftver 1,5V-ig engedi állítani a GPU-feszt"
Le is írják, hogy csak saját felelősségre használd mert ők nem vállalnak érte.
Az én véleményem az, hogy a legtöbb esetben alapfeszültséggel megy 900/1200 hd5850-en.
Nem sok értelmét látom a 950/1250 -nek ha ehhez feszültséget is kell növelni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 12s 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest