- Multifunkciós adattároló érkezett a Patriot színeiben
- Egyedi megjelenésű Radeon VGA a Yeston és a GravaStar keze nyomán
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- A hírek szerint a jövő év végére érkezhet a sokat pletykált NVIDIA N1X SoC
- Milyen videókártyát?
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Bluetooth hangszórók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Egy gyártási hiba miatt nem bootolhatnak bizonyos Minisforum PC-k
- 3D nyomtatás
- OLED TV topic
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- iPad topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ffodi
veterán
válasz
Sárpac #14995 üzenetére
Ez komoly. Elvileg ezek az extreme beállításai szóval ennyi. Max egy 10%-ot levonhatsz a 120 pixel miatt.
Szerk.: Nekem is 1920*1080 a max, szóval sajna nem tudok 1920*1200-on tesztelni. Egyébként
Több helyen is néztem, és az 5870-ek extremen 9k körül kapnak, én mag kapok 13,5k körül(najó 1920*1080-on). Szar ez a vantage ott ahol van. A beállítást pedig onnan néztem, ahol volt a teszt.......
-
ffodi
veterán
válasz
Sárpac #14975 üzenetére
Igen, csak az extreme mód nem csak annyit takar, hogy 1920*1200, és minden extremen van.
Ha nem támogatja a monitorod az 1920*1200-at, akkor így állítsd be:
Ezek az extreme mód beállításai. A post process scale-t ha nem rakod 1:5-re, hanem marad 1:2-n, akkor 20-25% a teljesítménykülönbség.
-
-
cyberkind
félisten
Láttátok, a feltehetően HD 6870-es eredményét ?
-
Giot
addikt
válasz
SzlobiG #14984 üzenetére
Remélem igazad van! Ami viszont minimum furcsa hogy tettem egy próbát a Furmark-al is az is kockásodott. Így jött a system restart. Nem értem akkor csinált ilyet mikor túlhúztam. De ahogy írtam is a végén már ref órajellel is próbálkoztam. Na a lényeg hogy megoldódott.
-
Giot
addikt
válasz
Sárpac #14979 üzenetére
Kis technikai problémák merültek fel.
Konkrétan túlhúztam a memót 1250-re pedig tudom 1200 környéke a vége. Kikockásodtam aztán hiába vettem vissza már végén referenciaórajelre akkor is kockásan indult. Nemtom mi volt vele. Aztán újraindítottam és megjavult. Remélem nem játssza el ezt többet velem.Az általad leírt beállításokkal 950/1200:
GpuS: 9779pSingle-ben OC-val mennyit hoz a 460?
-
Giot
addikt
-
Giot
addikt
válasz
Atom_Anti #14969 üzenetére
A natív felbontásom 1920x1080 így én kiesek ebből az xtreme mókából. Egyébként GPU score-okat néztem/írtam.
(#14968) tom_tol: A gpu score-t néztem erre nem is figyeltem. DE nem nem vagyok "betűtévesztő".
(#14972) Trcs: GT220-at szoktak mellé tenni ez általában ki is szolgálja a fizikát. ffodi kolléga írománya sokat segíthet: [link]
-
Trcs
csendes tag
Megéri egy 5870es mellé betenni valami Nvidiát physxes kártyának? Csak mer egyszerűen hihetetlen,megvettem a Radeont, feltoltam egy csomó játékot, mindegyik elején virít az a rohadt zöld logó meg h physx igy meg úgy...
-
Atom_Anti
senior tag
válasz
Robi BALBOA #14964 üzenetére
Van itt akkor memória sávszélesség rendesen
.
Giot:
és Xtremebe futtatva hány pontot kapsz? -
SzlobiG
félisten
válasz
Robi BALBOA #14964 üzenetére
Jól megtolták a ramot valóban.
Ütni fog ez úgy érzem.
-
Atom_Anti
senior tag
válasz
Robi BALBOA #14961 üzenetére
Találtam irományt is a fentebb linkelthez, és azt írják elég impressziv a teljesítménynövekedés. A HD5870 hez hasonlítva 3000ponttal, a GTX480hoz viszonyítva pedig 2000 ponttal kap többet 3DMark Vantageban. A forrás pedig hivatalos helyről: news.ati-forum
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
Gerisz #14951 üzenetére
Hát ha nem 28nm-en fog jönni a 6-os széria akkor olyan nagy teljesítmény növekedésre nem nagyon lehet számítani, de azért kíváncsian várom.
(#14952)cyberkind : Nem szál ki csak nem ATI néven fog futni.
(#14960)Atom_Anti: Szerintem nem rosz, mert ha jól rémlik akkor a 5870 alapon 8000pontot csinál azért a 12000 az már +50% ami nagyon jó!
-
Atom_Anti
senior tag
HD6870 első benchmarkja Kínából: itt
Ez jó eredmény, vagy nem? Nem értek hozzá, de kíváncsi vagyok mennyire sikerül jól.
-
NOD
senior tag
A különbozö tesztekben azt is érdemes megnézni hogy a mért teljesítményt a konnektor felöl vagy a táp felöl mérik (a legtöbb prohardver tesztben a konnektor felöl igy a kijött értéket megkell szorozni 0.86-al kb).
-
Sefi84
senior tag
válasz
zsole84 #14957 üzenetére
Azért a két rendszer nem ugyan az, mert az egyik i7 8.. a másik pedig i7 9.. és a két rendszer között vannak teljesítmény illetve fogyasztásbeli különbségek.
Míg a kártya 151W teljes 100% terhelés mellett eszik ennyit amit max furmark alatt fogsz elérni, mert ott kap 100% terhelést, az egész rendszer az teljesen más ott minden összeadódik: a proci+a lap+ memók+VGA+vinyók+ventillátor+stb... az 265W pl.
Nekem pl. 380W eszik a rendszer Vantage alatt, pedig nekem csak 5770-em van!
Alapon 130W!!!A kártya fogyasztása nem húzva hanem alapon 151W ahogy látod a honlapon, de ha kicsit meghúzod ez még 200W is lehet!!! + az alatta lévő rendszer, mindnek más a fogyasztása és ott is ha meghúzod a procit változik természetesen!!!
-
DNS_65
senior tag
Hello,
Van itt valaki aki E8400-as procival(v. hasonloval) használ 5850-et?
Kiváncsi lennék h Bad Company 2-ben hogyan teljesít a kártya másnál, Win 7 64 bit alatt Dx11/10 ill. 9 ben indítva. (a settings ini file-t kell átirni hozzá). -
Fel
addikt
Sziasztok!
Két napja használok egy HD5850-est (Asus, referencia változat). Van vele egy érdekes problémám... Teljes áramtalanítás után bekapcsolva a gépet a vga ventije elkezd teljes fordulaton ordítani és nem ad képet (alvóra küldi a monitort). Ezután kikapcsolva (a bekapcsoló gombot hosszan nyomvatartva), majd visszakapcsolva már rendesen működik.. Ez így normális? (Az alaplap egy 785G-s Asus lap. Az első bekapcsolást követően rögtön csináltam egy clear cmos-t, de nem segített)
-
cyberkind
félisten
válasz
Robi BALBOA #14947 üzenetére
Szerintem nagy hülyeség lenne most kiszállni, mikor lenyomta az Nvidia-t !
-
Gerisz
addikt
válasz
Robi BALBOA #14949 üzenetére
2011 vége felé indulnak a gyártósorok a 28nm-en. Még 40nm-es lesz. Valami olyat lehet várni ha lehet hinni az infóknak mint a 4890-nél.
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
Robi BALBOA #14949 üzenetére
Én úgy tudtam hogy az egész 6xxx sorozat 40nm-es, és nem igazán hoz jelentős sebességkülönbségeket csak a gpu jobban áttervezték... több tranzisztor... kevesebb feszültség magasabb órajel...de nem igazán lesz 40% gyorsabb a mostani 5870 nél szerintem.
-
zsole84
senior tag
válasz
Robi BALBOA #14947 üzenetére
Én úgy tudom 6xxx széria az 5xxx-nek amolyan finomhangolt/turbózott változata lesz, és majd a 7xxx lesz teljesen új alapokon.
-
Robi BALBOA
őstag
Olvastam a híreket amennyire tudtam így nyaralás (dorbézolás
) alatt, hát sajnálom az ATI márkanevet, már pedig kezdett felfutni, már nem csak azt hallotta az ember, hogy "dzsíforsz", de ők tudják, szerintem marketing szempontból pont az 5-ös széria sikere után ezt meglépni, hát szerintem eléggé hülye húzás.
Csak a 7xxx széria érkezik majd 28nm-en?!Akkor lehet maradni fog a 5-ös széria főleg ha jóval olcsóbb lesz mint a 6-os széria.
-
Giot
addikt
válasz
Robi BALBOA #14945 üzenetére
Én úgy tudom nem 28nm-en érkezik, majd a 7XXX széria. De úgy tűnik annak már nem is ATi lesz a márkája. [link]
-
Giot
addikt
válasz
Robi BALBOA #14943 üzenetére
A 68XX széria miatt adtad el? Most még jó árat kaptál érte.
-
Robi BALBOA
őstag
Hy All!
Hát sajnos megváltam szeretett Asus 5870-es karimtól, eddig ez az a kari ami után a legjobban fáj a szívem, mondhatni egy tökéletes széria ez a 5-ös széria, abból is a 5850/70 ami tényleg 100%-osra sikeredett.
Most vettem egy Palit 9800GTX+ Sonic Edition karit ezzel tengődöm míg meg nem jelenik a 6-os széria aztán megy PhysX kairnak, ha nem jól sikerül a 6-os széria akkor tutira váltok vissza 5870-re vagy 5970-re.Amúgy a 10.8-as catában működik a powerplay tuning mellett vagy az új 6-os szériát is majd a jól bevált 10.3a driverrel kell használnom?
-
Imi Csabi
tag
Üdv!
Kis segítségre lenne szükségem. Windows 7 32 bit, HD 5850.
Az imént akartam feltenni az új 10.8-as drivert, előtte uninstalltam a 10.7-es drivert és a ccc-t, majd rá eresztettem a Driver Cleaner.NET progit, hogy a maradékot is leszedje a rendszerről.
Újraindítás után a boot logo befagy, de a háttérben szépen indul a windows (hdd led villog ergó nem fagyott le).
Találkozott-e már valaki ehhez hasonló finomsággal? Valami 5let a megoldására?
Előre is köszönöm.
-
leonel
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap befejeztem a ház cserét - ma már játszottam...
A végeredmény: betonstabil 5850: 1003/5200Mhz
Maximum 65C Gpu.
Ment 5300-on is a memória de az afterburner-nél 5200 a max és így újraindulásnál mindig visszaállna 5200-ra - így marad ennyin.
Örülök, hogy ezt vettem ráadásul több mint akciósan. -
Sárpac
nagyúr
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
SzlobiG #14919 üzenetére
Milyen nvidia kártyát érdemes venni egy HD5850 mellé fizikának?!
Olvastam róla hogy az nvidia tiltotta azt a funkciót hogy Ati mellett tud fizikát számolni egy geforce kártya, ez igaz hír?!
Nem akarok túl sokat rá költeni egy fizikai kártyára...de max 15-20 körül gondolkozok... -
CptMisi
őstag
Igen, lehet, hogy a cpu-t kevésbé igénybe vevő részeknél 60-70 FPS lenne, de bármikor leeshet az FPS arra a szintre, ami a mostani VGA-val van... ez az ugrálás meg szerintem rosszabb, mint a ~fix 35FPS
Én nem cserélnék most 5830ra, amit a proci nem tud rendesen kiszolgálni, hanem inkább vennék később egy 5850et meg egy x4es phenom 2-t
Persze ez csak az én véleményem -
Dj Dekko!
őstag
Ez nem mindenhol igaz...hihetetlenül alacsony FPS eket is tudnak produkálni, ezek a csúcs kártyák 5850/5870... Nem megfelelően megválasztott Processzorral... Mert nem csak a MHZ számít... azért nem lehet eleve így ezeket ősze hasonlítani....
De utálom az ilyet mikor egy Core2Dou ill Quadot... felhúz az emberke 3.5-4.0 ghz tempóra és belöki *GYORSABBAN számol mint egy i7.... -
WesTM
őstag
-
Sziasztok
Az lenne a kérdésem, hogy egy HD5870-nek max mennyi feszt lehet adni? (gpu/ram)
És hőfokban meddig engedhetem?
Az enyém egyalap verzió.Köszi
-
BeLucZ
addikt
-
zsole84
senior tag
-
Zoo123
senior tag
válasz
zsole84 #14898 üzenetére
Az E6750@3.4 GHz-en jár 7/24-ben
nagyon-nagyon ritkán 1-2 teszt erejéig szokott menni 3.6 GHz-en is, de afölött meghal.
Az 5850-et nem kínzom ennyire, az 850/1200-on érzi jól magát, persze csak ha kell egy kis plusz erő.Bárhogyan is küzdök egy C2D-vel kb 10-20%-al kevesebb FPS-t kapok Dirt2 alatt mint egy i7-es konfig. Ez van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- Bomba ár! Dell Latitude 5520 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S22 Plus 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest