- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fujifilm X
- ASUS notebook topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen széket vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
CptMisi
őstag
Sikerült vevőt találnom a kártyára, de a hűtésért nem tolonganak.
-
zsole84
senior tag
válasz
IRON STORM #17694 üzenetére
Én rögtön a 10.12-őt raktam fel, eddig semmi problémát nem tapasztaltam.
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
KicsiPit #17695 üzenetére
100% hogy a kártya csinálja?!
Ilyenkor állítsd az egész gépet, rendszered alapórajelre, processzort, alaplapot, memóriákat, videó kártyát...
Aztán FURMARKOT neki!
Hibázik, vagy fagy. Ott gyorsan kiadja magát... általában a driver a furmarkra nem érzékeny, vagyis ha a furmark káot nyel akkor a kártya hibás... és go garancia! -
IRON STORM
őstag
válasz
Dj Dekko! #17693 üzenetére
nah csak vettem egy 5850 Vapor-X OC verziót.
Tegnap telepítettem a 10.9 es catat, mert korábban írtátok, hogy a 10.12 nem valami stabil.
A 10.9 verzióval tegnap a Bioshock 2 kb fél óra játék után kifagyott majd újraindult a gép.
Ma felnyomtam a 10.12 verziót eddig jónak tűnik, két óra játék után sem fagyott. -
Dj Dekko!
őstag
válasz
zsole84 #17691 üzenetére
Akinek már 5850/5870 / 5970! eset birtokol, azokat nem nevezném átlagfelhasználóknak!
Prohardveren igen!
De való életben, kétlem !GTX 580 Inkább megszállottaknak való, akiknek a név, és a teljesítmény a minden... és hogy a leggyorsabb 1 magos gpu dóromból a gépében...
Ez mind szép és jó, de mikor jön egy új sorozat, pár hónapra rá... ők fognak leghangosabban sírni hogy 50-60 ropival kevesebbet ér a kártyájuk kevesebb mint fél év alatt! -
Erdei88
veterán
válasz
Cybertrone #17687 üzenetére
Beteszem a pici seggem a tankba, nekiindulok és az első mortal-nál ami rám zúdul, azzal egyenes arányosan esik az fpsem, egészen 40ig. De ha szétlövik mellettem a falat akkor is ez a helyzet
-
zsole84
senior tag
válasz
Cybertrone #17685 üzenetére
Na jó, de szerintem egy átlag felhasználónak nincsenek ilyen igényei. A gamerek meg vegyenek GTX 580-at, őket is megértem.
-
ttt1
őstag
Egy 450-es corsair táp elég egy 5850-es vganak 3 hdd e8400@3600 mhz és 4 mem modulnak ugye? 2 napja érdekes dolgot csinál a gépem. 1-2 alkalmazás 5-6 ora működés után elkezd összeomlani. Elsöne skype (utánna nem lehet már visszakonnektálni) majd wordbe nem tudok menteni és ezután még 1 2 program szintén errorral elszáll. V a cpu kap kevés feszt v a táp kicsi. Voltokat néztem everestel azok jók fokok is rendben vannak (vga 52 cpu 40-42 hddk-35-36 fokosak).Ujraindítás után müködik megint minden...
-
Erdei88
veterán
válasz
Cybertrone #17679 üzenetére
Nekem még 4X AA/AFel is elfogy a kártya...
-
HSM
félisten
válasz
Cybertrone #17683 üzenetére
Persze, tökéletesre nehéz megcsinálni. Én szerencsére nem látom a különbséget, berakom 4X-esre, azt jó lesz úgy, nekem az az egész minimális rece belefér. Nekem elég ez 16xAF-el, meg minden mást lemaxolva game-elni... Ebben meg maximálisan partner az 5850...
Én inkább a HDAO-t nyomnám be kisebb élsimítással, mert az én szemem meg az ilyesmikre érzékenyebb.
-
Cybertrone
veterán
Namost én látok külömbséget, mert a recék láccanak... És nem azért van felső kategóriás vga a gépben hogy ugyan olyan beállítások mellet jáccak mint egy középkategóriással! Szeretem kihasználni a gamek által nyujtott képminőséget, és ha a maximum 16*Q akkor azt! A HBAO az egyfajta árnyékolás és nem csak nv specifikus! Az már más kérdés hogy ott tényleg nem látok külömbséget, és azt kikapcsoltam mert hirtelen ránt le 20fps-t minimum!
-
Goldmen75
őstag
Esetleg akkor fogok elgondolkozni a váltáson,. ha a crysis 2- akadozna
-
Goldmen75
őstag
Én is el akartam adni az 5870-emet, de semmiképp sem ilyen olcsón, hisz még tartja az árát, ráadásul szinte alig tud többet az új széria, úgyhogy marad!
-
HSM
félisten
válasz
Cybertrone #17679 üzenetére
De mi a frásznak ez a sok speckó FSAA mód? Mutass már egy képet, mi a különbség egy sima 4X-es és ez a 16X-es marhaság között képminőségben! Nekem játék közben még a 2X-es 4X-es difi is csak akkor tűnik fel, ha nagyon meresztem a szemem...
Amúgy ez a HBAO ez nem valami NV-specifikus SSAO megvalósítás? AMD-n elvileg a HDAO az optimálisabb.... -
Cybertrone
veterán
válasz
zsole84 #17678 üzenetére
BC2 1920*1200-ban16*Q-val, és 8*Af-el robbanásoknál , havas pályákon, sivatagos pályákon eléggé gyér tud még lenni az fps! Hameg benyomod a HBAO-t akkor aztán végképp kifacsarja a kártyát
Pédául!
A Gtx 580 brutál állat lett, csak kicsit drága... viszont a fent említett game 32*Q-val, és 16*-os AF-el meg sem kottyan neki! 50-90fps közt mozog a mutató, HBAO-VAL! -
hmiki28
tag
légyszi valaki ha tud segiteni [link]
-
DIMITRIUS
tag
Sziasztok lenne egy kérdésem Sapphire HD5870 1Giga megéri 55000Ft-ért??? ( Használt de még garis)
-
gera021
aktív tag
mit kell tennem h after-al tudjak feszt állitani asus kártyán?
-
CptMisi
őstag
válasz
Cybertrone #17659 üzenetére
Azt szeretném igazából, esetleg GTX 560 (ha...)
Mondjuk többet fogyaszt, de nem rossz, hogy még így is jobb a teljesítmény/fogyasztás mutatója...(nem is olyan kicsit...) -
CptMisi
őstag
Na van jelentkező a kártyára külön, meg elvileg a hűtésre is(Gelid, Vrm külön)
Még gondolkodom, 48at adnának a kártyáért, úgyhogy szerintem végül 60felett adnék túl az egészen
GTX valami(?)/ 6950(15k drágább)/ 6850 (15k olcsóbb) esetleg 6870. egyelőre ezek az alternatívák -
hmiki28
tag
Sziasztok!
Szerintetek egy gigabyte superb 550p elbir 1 5870-el? -
AtHoS
nagyúr
válasz
Osynho #17650 üzenetére
A konfig azonos volt, mindössze a 4830 lett kicserélve az 5850-re.
Az 5850OC terhelve 765/1125@1.09V-on üzemel
IDLE-ben ugyanakkora fogyasztást mértem mindkét felállásban.
Sajnos nem mértem meg a rendszer fogyasztását a 4830-at tuningolva, így nem tudom mennyivel emeli a 4830 tuningja a fogyasztást.
Egyébként mikor megvettem az 5830-at írták, hogy lehetnek pillanatnyi teljesítményigény megugrások és kifuthatok a 400W-ból, hiába "csak" 370W a teljes konfig teljesítményfelvétele konnektorból (ebből a gépfogyasztást tekintve ugye lejön a táp hatásfoka szerinti, a táp által elhasznált teljesítmény)
Mod:
HSMBocs, de aTTomax részéről így hangzott el az állítás:
"Ugye tudod,hogy egy túlméretezett táp hatásfoka a béka fenek alatt van?"Szó sem esett arról, hogy mekkora túlméretezésről ír, bár az 5szörös szerintem már igencsak túl van méretezve és így is szépen 87%-os hatásfokot lehet elérni. Na meg szerintem az sem volt kikötve, hogy "csak piros színű tápra" értendő az állítása.
Tehát amit leírt az nem általánosítható! És szerintem ez itt a lényeg.
-
HSM
félisten
Csak azt nem számolod bele, hogy egy 800W-os táp 20%-os terhelése 160W. Ez messze magasabb egy ésszel összeválogatott konfig üresjárati fogyasztásától. Egy 450W-os táp ellenben 20%-on 90W-ot ad le, ami már azért lényegesen közelebb van ehhez.
Meg mondjuk nem az egyik legdurvább hatásfokú táppal kéne ezt bizonygatni, mert azért egy ilyen nem egy hétköznapi árú darab...
És a hatékonyság durva romlása az említett 20%-os terhelés alatt szokott bekövetkezni. Nem véletlen nem is nagyon mérik ez alatt, mert természetes jelenség, nem olyan pici terhelésre vannak tervezve. -
Osynho
addikt
válasz
Cybertrone #17648 üzenetére
A 2011-es dátum miatt kevés a 360W?
A mostani konfig max 200W-ot eszik játékok alatt, legalábbis 2010-ben még annyit fogyasztott
Ezek a vga-k már 40nm-esek, az én 55nm-es 4830-amhoz képest, amit feszt emelve tuningolok. Szóval nagyon bízom ebben a kis Zalman tápban. Amennyiben kevés lesz, veszek másikat, de bepróbálom szerintem, baj nem lesz, max lelövi magát. Aztán nyomatom IGP-vel, amíg nem lesz új tápom.
De a lényeg, hogy mit vegyek?5850 vs 6850, esetleg GTX460 (bár ezért kapok ebben a topicban
)?
(#17649) AtHoS Úúú, akkor + 70W fogyi van terhelve a két vga között?
Az kemény. A konfig többi része azonos volt? A TDP alapján nincs ennyi difi
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Osynho #17647 üzenetére
Nálam prime+furmark alatt konnektorból
- alap 4830 + Q9550@3.7GHz ~290W
- MSI 5850OC 765/1125 + Q9550@3.7GHz ~370Wtuningos mérésem nem volt a 4830-al és az 5850-el sincs
Mod: táp: FSP Everest 80+ 400W
-
-
Osynho
addikt
Hy.
A konfigomba keresek új vga-t, most 1680-as monitorom van, de tervezek venni egy 32"-os full hd tv-t. A kiszemeltek eddig a Gigabyte GTX460-as, illetve HD6850-es modelljei voltak. Viszont ma megláttam, hogy az 5850 is hasonló árban kapható (legalább is árgép szerint). Sapphire, illetve VTX3D. Ezeket nem ismerem, főleg a hűtésükre lennék kíváncsi, de bármilyen tapasztalat érdekel, ha valaki mondana pár szót róluk, megköszönném.
Lemaradnék valamiről, ha a 6850 helyett az 5850-et választanám?
Most tiszta AMD-s a konfigom és olvastam olyat, hogy rendszerszintű driverben gondolkodnak, tehát lesz-e abból előnyöm a jövőben, hogy mindenem vörös a gépben?
A következő gondom a táp, ami csak 360W-os. Fogyasztásban hasonlóak a vgak, ha jól tudom tdp alapján 6850 < 5850 < GTX460 1gb a sorrend. Nem szeretnék tápra is költeni, bár lehet muszáj lesz. A mostani tuningolt 4830-am is zabál sztem majdnem annyit, mint ezek, ezért reménykedem. -
AtHoS
nagyúr
válasz
TTomax #17597 üzenetére
"Ugye tudod,hogy egy túlméretezett táp hatásfoka a béka fenek alatt van?"
Valami példát felhoznál erre?
Enermax MODU87+ 800W
Pár wattal kisebb tápnál: Cooler Master Silent Pro 80+ Gold 600W
Valahogy nem látni, hogy a béka segge alatt lenne egyik tápnál sem a hatásfok. Még 20%-os terhelésnél is hozzák a 87%-ot.
Bár lehet, hogy a gyári diagram átverés lenne?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Cybertrone #17644 üzenetére
6950-et vagy 6970-et hajtotta ennyivel?
-
Cybertrone
veterán
-
CptMisi
őstag
[link]
Eddig gyártottak feloldható shaderes 6950et? -
Tulku
veterán
válasz
Daffni2 #17635 üzenetére
Mélységes köszönet, megtaláltam, csak arról írtam, hogy amennyi egyik játéknál kilóg a képernyőből, az a másik játéknál beljebb van. Moh pl túllóg, crysis-nál pedig fekete szélek vannak. Ha 0-ra húzom, akkor pedig be sem tudom zárni a windows ablakait :-) Szóval most itt tartok, középen az általad is megmutatott catalyst, és folyamatosan tologatom a csúszkát. Ilyen az élet így 2011-ben :-)
-
HSM
félisten
válasz
Erdei88 #17636 üzenetére
Szerintem ennél a kombónál már hatványozottan előjönnének a régebbi széria hátrányai.
Ahol igazán villanthatna a 3db RV870, ott már nagyon könnyen elfogy az 1GB/GPU memória. Szvsz még az 5970 erejéhez is nagyon kevés az 1GB, nemhogy a másfélszereséhez.
Másik, a 6950CF 4 háromszöget dolgoz fel órajelenként, és kb. 4X-es tesszelálási sebességű 1db RV870-hez képest, az általad említett kombó viszont csak 3X-os és 3 háromszög.
A 6950 jóval kedvezőbb fogyasztási mutatói már csak hab a tortára.
Mivel a két megvalósítás árban is hasonló, én egyértelműen a 6950CF-re szavazok.
(Még egy előny jutott eszembe közben, a 6950CF-et könnyebb ellátni megfelelő PCI-e slotokkal, a házban sem foglalnak annyi helyet, kevésbé finnyásak a lapra is és szvsz jövőtállóbbak a nagyobb memória miatt, ami a későbbi esetleges eladásukkor jól jöhet.)
Ellenben régebbi/jelenlegi játékokban még erősebb az 5970/5870 CFX kombó, a több shader, nagyobb memória sávszél és textúrázási kapacitás (összesen a 3 kártya a 2 el szemben, persze) megteszi a hatását, de elég sok sebből vérzik szerintem, hogy mégse ez legyen a nyerő. További előny a 6950-ek mellett a láthatóan szebb Aniso szűrés. (Az 5800-akon volt egy durvább átmenet bizonyos távolság mellett a szűrt textúrákon) -
Erdei88
veterán
5970 + 5870 CF-ről mi a véleményetek?
Van valakinek tapasztalata?
Van olyan erős mint a 6950CF? -
Tulku
veterán
Köszönöm, megtaláltam, ám (mivel említéd, s bizonyára volt róla szó eleget) egyszer túl kicsi a beállítás, egyszer túllóg a képernyő. Tehát mondjuk a MOH túllóg egy adott beállításon (nem kell 0-ig húznom, mert a kép jó része akkor nem látszik) ám a crysis warhead-on mindenütt fekete csík. Ez akkor gondolom hdmi anomália, mert dvi-nál nem jelntkezik. Na mind1, úgy húzom, hogy átlagosan minden beleférjen. Köszönöm az infót!!! (de én maradok a tanítvány beosztásnál, nem igazán kenyerem saját gyengeségeim palástolni :-)
-
ffodi
veterán
Régi CCC-vel:
Asztalok & Megjelenítők --> Katt a TV-re(kis háromszögre) --> Konfigurálás --> Méretezési beállítások --> csúszka 0%-ra
Új CCC:
Saját digitális sikképernyőim --> Méretezési beállítások --> csúszka 0%-ra
Így elvileg működnie kell. Ha már itt tartunk kolléga-kolléga viszonyt feltételezünk, és én segítek neked, mert szívesen teszem.
-
Tulku
veterán
Köszönöm! Már csak azt kellene megtudnom, hol találom a méretezési beállításokat? Bal oldalon a graphics menüben is hiába keresek ilyen beállítást, illetve minden beállítást elvégeztem. Ha mint tanár-hülye gyermek viszonyt feltételezünk kettőnk viszonylatában (ami számomra elfogadható ha a végkifejlet, a probléma megoldása) akkor mit tudnál mondani nekem. Elég egy algoritmus (pl: graphics-desktop properities-...stb jellegű útvonalterv is) Előre is köszönöm!!!
-
HSM
félisten
-
Tulku
veterán
Üdvözletem mindenkinek!
Láma kérdés következik:
Adott egy 5870 (catalyst 10.11-el) és egy pana g20-as full hd plazma, 1.3-as hdmi-vel összekötve.
Viszont nem tölti ki teljesen a képernyőt a számítógép által generált kép (ha ráteszem egy 23" samsung full hd monitorra dvi-al, akkor ez a probléma nem jelentkezik.) vagyis mindenütt 3-5 cm-es fekete csík van. Bármilyen aspect-et választok (zoom1-2-3, 16/9, valós...stb) vagy kisebb a kép, vagy nagyobb, mint a képernyő. Catalyst-ban beállítva a felbontás, felismerte a tv-t és azonosította, illetve a windows képernyőfelbontás menüje is.Mit tehetek, a catalystban nem találok erre irányuló megoldást.
Válaszokat előre is köszönöm!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
ADAM1337 #17624 üzenetére
Akkor szimplán fail. Még béta állapotban van az új CCC. A régit érdemes használni, mert az a letesztelt. A Preview CCC-t azért adták ki, hogy két-három hónap múlva ilyen lesz, lehet barátkozni vele. Ha valami nem tetszik, akkor még elfogad az AMD dizájnra irányuló javaslatot.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TTomax #17622 üzenetére
A driver cleanernek, csak akkor van értelme, hogy ha valami nem működik jól. Nagyon fontos, hogy a driver telepítője bizonyos adatokat meghagy az új drivernek, hogy ne kelljen a CCC-t újrakonfigurálni. A segédprogramokat, csak akkor szabad használni, ha valami nem kóser, mert csinálhatnak olyan törlést is, ami nem tesz jót a rendszernek.
-
TTomax
félisten
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
tom_tol #17620 üzenetére
Mert nem mindig fagy be. A régi CCC által létrehozott regkulcsokkal lehet kapcsolatban a dolog. Mivel az információ kijelzés teljesen szoftveres, így bármikor adhat fals adatot.
(#17622) TTomax: Ez természetes, mivel csak az AMD drivere fér hozzá a kártya adataihoz, így a driver adatait tudják a programok is kiírni. Ha a driver szoftvere hülyeséget ír, akkor az említett programok is ugyanazt a hülyeséget írják ki.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A rendszer működik, csak a visszajelzés fagy be. Ez az új CCC felületen jön elő. A régin jó. Az új felület, majd csak a 11.2-11.3-ban lesz végleges. Most még csak preview formában érhető el.
-
CptMisi
őstag
de amúgy itt a prohardveres teszt is tápokról: [link]
-
CptMisi
őstag
Na lemértem a fogyasztást, x4 955(3.6GHz)+5850(alap)=400-450 konnektorból, tényleges fogyasztás: 350W körül.
Ami a durva, hogy 3.6GHz+5850(1000/1200-1,35V-ennyivel menne többet is, de csak gyorsan le akartam mérni) 606W volt konnektorból a maximum! Ez olyan 500W ténylegesen.
Prime+Furmark
CoD Black OPS: ~300W, de ment még a prime, úgyhogy inkább 250W körül -
Dj Dekko!
őstag
Rekord áron van 5830 as az iponba....
41 ezer ft zsír újonnan...
Jól néz ki! -
Great_Muta
tag
válasz
zsole84 #17603 üzenetére
Köszi! Először HD6850-ben gondolkodtam mert azt tuti elbírná, de aztán megnéztem, és az 5850 fogyaztása se olyan vészes...csak nem voltam biztos benne hogy vinné e... szóval köszi a megerősítést. Nameg hosszabb távra akarok VGA-t cserélni, mert ugye nem olcsó mulatság. Anno a mostani 4850-es kari se volt olcsó.
Ehhez a táphoz meg ragaszkodom, sokat spóroltam rá, remekül működik, és hosszabb távra terveztem a használatát.
Persze egy 5970-et nem raknék alá...nade nem is ahhoz tervezték.
Köszi mindenkinek a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Politika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Gaming notebook topik
- Háztartási gépek
- Mobilinternet
- OLED TV topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- RTX 3070Ti 8Gb GDDR6X Manli (Beszámítás)
- 3 hónapos Sapphire Pulse AMD Radeon Rx 7900 XTX 24 GB, 33 hó garanciával!!
- Eladó GARANCIÁLIS ASUS RTX 3060 TI 8GB / MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING X 8GB LHR
- Eladó egy használt MSI RTX 3060 Ti Gaming X 8GB LHR videókártya
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Phone 14 128GB Független! Hibátlan állapot! 6 Hó Jótállás! Akku: 86%
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- GENIUS vezetéknélküli, rózsaszín csajos egér
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest