- TCL LCD és LED TV-k
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fujifilm X
- Milyen házat vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Milyen egeret válasszak?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vaszil76
tag
Még ma meg kellene rendelnem, hogy péntekre megjöjjön!
-
Vaszil76
tag
Kösz megnézem! Szerintetek 2 db 5870 et milyen proci hajt ki? i7 930 elég neki?
-
Vaszil76
tag
Sziasztok! Vettem 2 db powercolor 5870-et és nincs hozzá CF kábel! Korrekt mi? Lehet venni valahol?
-
-
Dreamie
őstag
5850-nél 1000/1200-nél mekkora feszültséggel próbálkozzak? kb.? 1,35 kevés volt...
-
DNS_65
senior tag
Hali,
Valakinek van tapasztalata ezzel a karival:
-
CptMisi
őstag
válasz
amper zoli #12988 üzenetére
-
amper zoli
tag
válasz
Robi BALBOA #12987 üzenetére
Igazad van én is hagyom a csába őket
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
HaZsolt #12975 üzenetére
Hát ezek a hőfokok ilyen feszel nagyon jók!
Amúgy az idle 30fok-ról 45-re azért emelkedett mert a driver tuning hatására nem veszi vissza az órajeleket rendesen?CptMisi: Remélem mostmár rendeben leszel az új géppel, sok szerencsét a büköléshez!
(#12983)amper zoli: Én eztért nem megyek oda már vagy 3hónapja, mert amit mondtam az kiderült, hogy tényleg úgy van(Abu mostanában ugyan azt próbálja nekik elmagyarázni, kevés sikerrel), de majdnek leharapták a fejem ott b@szogattak és inkább ott hagytam őket a fenébe, néha bele olvasok, de vicc amit ŐK ott művelnek.(tisztelet a kivételnek!)
-
CptMisi
őstag
válasz
amper zoli #12983 üzenetére
NV oldalon?
hol?
-
Dreamie
őstag
Asus 5850-es sima, a toxicra várnom kellett volna még 2-3 hetet, szal most ez van, de nagyon elégedett vok vele, mert elég jól lehet tekerni neki.
ez jó eredmény vele egyébként? 1000/1200-t lehet, ha még tovább adok neki kakaót akkor elbírta volna, majdnem végigment egyébként benchmark, uccsó teszten hasalt el
ja és 850/1200-n használom feszemelés nélkül és elég stabil is.
-
CptMisi
őstag
válasz
amper zoli #12979 üzenetére
szívesebben...az biztos...bár jó ez az F3 is
meg elég nagy...de egy intel x25-v 40gb-ot elfogadnék rendszernek
-
CptMisi
őstag
Na, újra egyben a gép, most meg kell oldanom, hogy a 890es lapom felismerje az F3as vinyómat, és utána remélhetőleg minden rendben lesz már
-
HaZsolt
őstag
válasz
Robi BALBOA #12974 üzenetére
Alaphűtés... 5 hőcsöves. Alapfeszen 30fokos volt terhelésnél 50 . 1,4en 45fok körül. Terhelésnél nem megy 70 fölé
-
Dreamie
őstag
kicsúsztam a szerkesztésből... bocsi egy pár kép
[url=http://kephost.hu/share-1374_4C17FAC8.html][img]http://kephost.hu/thumb-1374_4C17FAC8.jpg[/url]
[url=http://kephost.hu/share-1638_4C17FAC8.html][img]http://kephost.hu/thumb-1638_4C17FAC8.jpg[/url]
linkelés, na az nem megy...
-
Giot
addikt
válasz
wasek75 #12968 üzenetére
Ez szokatlan, nem sok általában hozzák az 5850-ek a 800Mhz feletti órajeleket. Esetleg a 850Mhz-et is feszemelés nélkül ráadásul ez egy OC kártya az MSI-től ha jól tudom.
Hát lehet kifogtál egy kevésbé tuningképes 5850-et.
És valószínű hogy a feszemelés is ezért hoz kevesebbet a konyhára. De kérdezz rá Sárpac kollégára neki volt ilyen kártyája neki meddig ment el.Brazília/Nemzeti Korea 2:1 Hoppá
Ez egy jó meccs volt
.
-
wasek75
csendes tag
feszemelés nélkül 775 körül már kifagyot a karim, mem-et nem emeltem,egy kis feszemelássel viszont kb 20 percig gond nélkül futot furmark alat is(800-1.110V)
-
wasek75
csendes tag
voltage regulator - uP6206 AK -
-
wasek75
csendes tag
Sziasztok, a problémám a következő - egy MSI 5850 Twin Frozr II tulajdonosa vagyok,kisebb fesz emeléssel próbálkoztam pl. "800 - 1.110V vagy 870 - 1.129V" (alappon 725 - 1.090V -on fut a karim). Ezek után Furmarkkal (Kombustorral) terheltem a karit kb. 15-20 percen át, a max hőmérséklet egyszer se lépte tul a 66 C fokot. Monitorozásra illetve a fesz emelésre az MSI Afterburner 1.6.0 használtam,a teszteket mindig full screen-en futattam. A gondom az h bármelik beállitásnál játékok alat néhány másodpercen belül kifagy (szürke,kék,barna képernyő), win-be kilépve tudom csak bezári a játékot. Próbáltam külömböző drivereket is (Cat 10.3, 10.5),mindig ugyan azt produkálja. Alaplap,proci alap órajeleken futnak. Ha valaki bármi hasonlóval találkozott kérem segitsen ...
-
Dreamie
őstag
új kártya, nagy meleg, szar meccsek, unatkoztam, egy kis próbálkozás.
http://service.futuremark.com/home.action;jsessionid=42A19C8D9B8A622E24ED157DAAD67A0A
feszt még nem emeltem..., majd próbálkozok még azzal is...
875/1200
-
HaZsolt
őstag
válasz
Robi BALBOA #12960 üzenetére
Nekem az 5830 kap 1,4et
-
törölt tag
Húha tényleg nagy a csend
Vajon a konkurenciánál használnak poroltót nyáron?
-
CptMisi
őstag
válasz
Robi BALBOA #12956 üzenetére
azért annyira nem rossz a helyzet
csak a VB meg a meleg... -
Robi BALBOA
őstag
válasz
amper zoli #12954 üzenetére
Ja jöhetne már valaki panaszkodni, lassan már az is jó lenne ha jönnének a Fermis totyikból a nagy NV fanok és osztanák a 5800-as karikat, hogy milyen sz@rok!
-
CptMisi
őstag
válasz
amper zoli #12954 üzenetére
nincs mit írni
-
amper zoli
tag
Mi ez a csend
Talán már nincs gond az új ATI-kkal -
törölt tag
Milyen szép lehet egy 50fokos panelban gtx470-480 karival
-
CptMisi
őstag
Azt nem tudja valaki, hogy 5850en VF-3000A alatt elfér -e a gyári vrm hűtő? és ha az nem, akkor a VRM-R4?
-
CptMisi
őstag
komoly tesztelgetésre se időm, se kedvem, se elég pasztám
ahhoz, hogy komolyan összehasonlíthassam, mindhárom kéne
havert megkérem, hogy mondja meg, hogy hány fokos az x3 720-a @x4 3,7GHz-en, és megírhatom a különbséget, de szerintem nem lesz logout cikk belőle...talán majd az egész gépről egyszer
-
CptMisi
őstag
láttam, de jó áron kézhez kapom a nordwandot, ami kb 1/2°C-al marad el tőle
Silent Knight 2jah majdnem lemaradt: ha jól tudom, ez téged érdekel
-
Zoo123
senior tag
válasz
thetoth #12933 üzenetére
Bocs közben lejárt a szerkesztési idő.
Az 5850 mindkettő PCI-E tápcsatiját bedugtad?
Kártya rendesen ül a csatlakozóban?
Alaplap "pittyen", ventillátorok pörögnek?Ha minden stimmel akkor próbálj BIOS resetet, ha úgy sem ad képet és a mellékelt átalakító biztosan jó, akkor kezdhetsz aggódni hogy esetleg a kártya a szar.
Látom közben megvan a probláma.
-
thetoth
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Múlt héten vettem új konfigot, benne egy Sapphire HD5850 Vapor-x-szel. Ma került minden a helyére, viszont az 5850 nem ad képet. A monitor D-Subos, de a Sapphire mellékelt átalakítót, azon keresztül csatlakozik.
Szétszedtem, biztos én voltam a hülye, de látszólag minden a helyén van. Visszatettem a régi kártyát (7300GT), így megy minden szépen.
Az átalakító lehet a lázadó elem, vagy vigyem vissza a kártyát boltékhoz? -
Zoo123
senior tag
válasz
antisocial #12926 üzenetére
Én is úgy láttam valahol fél szemmel, de az ember mindig tanul valami újat!
70C-nál 25%-os venti
Halknak halk, de ez azért túlzás.
Igaz nekem 5850 van de ha jól emlékszem 70C-nál már 30% körül jár a venti.
Amíg nem megy 80C fölé addig persze nincs miért izgulni, sőt a 4890-em hozzászoktatott hogy 90C-nál se parázzak nagyon.A 8800GT-m ventillátorát leszabályoztam fix 20%-ra hogy ne zajongjon, aztán ahogy lenni szokott úgyfelejtettem... 110C-nál vettem észre hogy kezd akadni a játék, nem lett semmi baja.
-
HaZsolt
őstag
válasz
amper zoli #12928 üzenetére
Meg is kukkantjuk Fermiéknél mi a helyzet.
Délelőtt villámlás-eső, délután 30 fok. -
CptMisi
őstag
válasz
amper zoli #12928 üzenetére
Én ma enyhén bőrig áztam, aztán elvert a jégeső
utána? utána jöhettem haza tömegközlekedéssel a 40°C-ban
-
CptMisi
őstag
válasz
antisocial #12926 üzenetére
állítsd be, hogy hány °C-nál hány %-on menjen
-
kasa85
őstag
válasz
TomiLi #12915 üzenetére
Köszi.Az ára miatt elég jó választás lehet csak a márkáját nem ismerem ezért félek tőle megvenni nehogy hozza a nem elvárt szintet.Maradok inkább 700W felett biztos ami biztos legalább nyugodtan bővíthetem a gépemet ,vinyó + venti stb.Majd veszek valamikor 1200W-osat ,hogy a porszívót is ráköthessem
Köszi a help-et
-
kasa85
őstag
válasz
Zoo123 #12914 üzenetére
Köszi.Mindenféleképpen átgondolandó az öt év gari miatt akkor biza nem lehet szar alkatrészekből összeállítva ha öt év garanciát adnak a termékükre.A tápos topic ba tettem fel kérdést,de egyértelmű választ nem kaptam csak egyet,de mint mindig itt mindig megkapom a kielégítő válaszokat
.1000 köszönet mindenkinek
-
Hiftu
senior tag
Médiumokat, jósokat, jövőbelátokat keresek.
Szeretnék venni (majd) Radeon 5850-es VGA-t.
Várható a közeljövőben (szeptemberig) áresés ezen a vonalon?Kösz.
-
CptMisi
őstag
válasz
faranus #12916 üzenetére
4890eket általában jól lehet húzni, ha valami jobb fajtájú hűtés van rajta, mint például iCooler x4, akkor nem kell tartanod túlmelegedéstől...persze, ha valami zárt dobozban van, akkor lehet baj....
amúgy én tudom rosszul, vagy a 4890 alapon is pariban van az 5830cal
-
faranus
aktív tag
tudnátok segiteni nem nagyon értem hogy a crossfire hogy müködik a 2 VGA bó legyet csinál vagy nem tudom elöre is köszi
üdv faranus
-
faranus
aktív tag
sziasztok az lenne a kérdésem hogy egy brutálisan tuningolt 4890 be tugya fogni az 5830 at mongyuk nagyon sok áram kell neki az bisztos és a hütést se tudom mert meleg lesz szerintetek meglehet csinálni mert van egy fölös 4890 em ki akarom probálni de nem szeretném ha elfüstölne vagy bármi baja lenne
-
TomiLi
addikt
válasz
kasa85 #12909 üzenetére
Talán ez is jó lehet neked! Ez egy enermax táp csak sapphire zászló alatt! Csendes, jó a hatásfoka, moduláris, 4x8pin vga kábel van hozzá. (szerintem a második üzletben vedd nekem már van velük jó tapasztalatom, az elsőt meg senki nem ajánlja)
X58+ 5870CF mellé ajánlották anno a tápos topikban!!!! -
Zoo123
senior tag
válasz
kasa85 #12909 üzenetére
Én Corsair TX750-et javasolnék de az a legolcsóbb helyen is 33 ezer, cserébe: brutális teljesítmény, minőség, csendes működés, és időtálló (5év garancia, 4db 8 pines PCI-E csati), de annyira nem értek hozzá, lehet van olcsóbb hasonlóan jó alternatíva is.
Javaslom hogy keresd fel a "Melyik tápegységet vegyem?" topikot, Link
Ott örömmel segítenek a megfelelő tápegység kiválasztásában. -
kasa85
őstag
válasz
Zoo123 #12843 üzenetére
(OFF)Köszi így már minden világos.
Akkor érdemes lenen egy 80+ ost venni?
Mert a tápot legalább 3-5évig leszeretném tudni.
Nvidiát meg elnézve nem hiszem,hogy valamikor is veszek mert zabál mint annak a rendje + fűtis elég szépen, kettőt meg el sem tudok képzelni mire képes.
Lényeg,hogy legyen a táp bebiztosítva CF re azt lehet tuningolni ahogy szájízem megkedveli meg ahogy a pénztárcám majd elbírja. Max amit még ki bírok fizetni érte 30000Ft lehetőleg minél jobbat ebben az árkategóriában minden szempontból.
-
Zoo123
senior tag
válasz
antisocial #12898 üzenetére
"nem tudtam rájönni,mitől 65-70 fokos a vga karim/5870/....Azután gondoltam kihúzom a HDMI csatit,amivel egy LCD tv van rákötve.Egyből visszament a hőmérséklete 45 fokra.Azt nem igazán értem,hogy mitől melegszik a kártya jobban ha a rákötött 2.megjelenítő nincs bekapcsolva?"
Talán mert ha 2 megjelenítőt kötsz rá, akkor az órajelet nem veszi vissza 150/300-ra power save mode hanem 400/900-on közepes 3D órajel, filmlejátszáshoz megy
Nem 100%, de ellenőrizd kérlek.
-
Giot
addikt
válasz
Sárpac #12901 üzenetére
"Ezek a szilárd elektrolit kondik elég jók lehetnek azért."
Konkrétan a szilárd elektrolitos kondik használatára és elhelyezkedésére gondoltam hogy hasonló.
Amúgy meg biztos lekoppintotta az Asus a Sapphire tervezését csak hogy ne legyen feltűnő más színű NYÁK-ot használtak.
Viccet félre nekem ez az Asus naon nem tetszik, bár biztos nagyon jó minőségű alkatrészek vannak rajta. -
CptMisi
őstag
Gerisz, tudnál egy képet küldeni a géped belsejéről? Igazán a VRM-R4 elhelyezkedése érdekelne
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Napelem
- Linux kezdőknek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Napelem - 100%-os támogatású pályázat
- Megvan a Magic V5 európai startdátuma
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- TCL LCD és LED TV-k
- Magisk
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- További aktív témák...
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest