- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amazon Fire TV stick/box
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- HDD probléma (nem adatmentés)
Új hozzászólás Aktív témák
-
CptMisi
őstag
válasz
amper zoli #13096 üzenetére
-
-
Sárpac
nagyúr
válasz
Robi BALBOA #13091 üzenetére
Nem tudom még tart a helyszínelés, nem a Samuban melózom hanem Gödöllőn!
Szerintem ahogy néztem inkább hirtelen kátyúkerülésből jött a tragédia, de majd a szakértők eldöntik(nem láttam előtte autót megállni kivétel rendőrség mentő tűzoltó). -
Robi BALBOA
őstag
válasz
Sárpac #13089 üzenetére
Csak nem Jászfényszarun a Samuban dolgozol, én is dolgoztam ott vagy két éve egész nyáron, arrafelé tényleg hülyén közlekednek az emberek, a legnagyobb kanyarban előznek vagy ha látják hogy jön szembe valaki akkor előzi meg az előtte lévő buszt!
Volt olyan amikor 1 nap odafelé és vissza felé is majdnem volt baleset, mert a buszt amivel mentem mindig akkor előzték amikor jött valami szembe vagy ügye(értelemszerűen) kanyarba előztek! -
Sárpac
nagyúr
válasz
Gerisz #13088 üzenetére
Így van régebben én is nézegettem, de mostanában divat az ilyen fix feszes kamu bioszos megoldás.
OFF
Ma szar napom volt, szénné melóztam magam, késett a buszom egy nagy rakást plusz láttam egy embert meghalni (baleset Pusztamonostor-Fényszaru közt, a kislány és anyukája remélem, hogy túléli szurkolok nekik)!
OFF -
kasa85
őstag
válasz
CptMisi #13086 üzenetére
Hát igen.Mondjuk én általában a felszereltségét nézem + a hatásfokát sokan meg inkább a valami disco mulatót csinál a plexit házából vagy ilyet is vásárol,mindez szép és jó,de szerintem felesleges + pénz kidobás, szeretem setétben tolni a játékot és nem a fényeffektusoktól amit a gépház ont ki magából megvakulni
Amúgy a kis Haf ot akartam megvenni de maradt ez amim van inkább ezt választottam mert ugyan az a hatásfoka ,felszereltsége,felépítése + kapsz hozzá egy két okosságot és mellesleg 4000ft ot nyertem rajta árából vettem ventit legyen mivel szárítani majd a hajamat
-
kasa85
őstag
válasz
CptMisi #13084 üzenetére
Azt hittem most vetted azt is.Sebaj jó a mostani házad csak mostani körülményeket megnézve a frissebbet választanám meg + olyan cuccokat adnak még amit haf házakhoz még nem is adnak videó kari fölé fújó vagy szippantó venti állást adnak meg egy rahedli csavart amivel még a plafonra is rögzíthetem a gépházat így legalább nem kelti a porszívó érzését mert hangban nagyon ott járok
-
kasa85
őstag
válasz
CptMisi #13076 üzenetére
Nekem se lesz keretem 3db 5870 es karim max2
Na jó bankot robbantok és jöhet a trió
Inkább valahogy 650-800W között nézek tápot ki tudja még,hogy Ati melyik irányba fog elmozdulni fogyasztás terén.Lehet kapunk egy überbrutál 6xxx vagy 7xxx szériát ami fermit megszégyenítő atomerőművet igényel.Ami lényeg semmi sem biztos ami még biztos
Remélem érted
A házat csak azért kérdeztem mert nekem jelen pillanatban a frissebb kiadása van meg Cooler Master CM 690 II Advanced.Sajnos az 5970 et elfelejtheted ha egyáltalán terveztél olyat mert ezekbe a gépházakba sajna nem megy bele majd jöhet a lángvágó vagy egy fermi kártya majd kiolvasztja a helyét
Helyedben az ujjat választottam volna amit én is beszerváltam mert teszteket nézve a Haf házakat elég szépen beérte + rengeteg hibát orvosoltak mint ami jelenleg neked van meg sok ventit is bele lehet préselni ami nálam nagyon fontos volt,szegény szomszédok
.Szerintem így is jó konfigot választottál,de majd egy sőr mellet majd zokoghatunk mit mutatott fel megint a Crytek a Crysis 2 jével,bizakodom hogy jó lesz nem egy foss port lesz mert akkor rakhatok alá 4 HD5870 et akkor is fostalicska lesz.
-
-
CptMisi
őstag
válasz
jonner #13078 üzenetére
most olvasom asus oldalán, hogy az eladóval kell garanciáztatni...tehát ezt [link] linkeld a boltosnak mailben,
"VGA/Physics Card -- 3 Year -- All ASUS VGA cards purchased after January 1st, 2001 will carry 3 year warranty services. ASUS product warranty is based on the serial number printed. Please contact your reseller"
ha nagyon szarakodik, akkor kérdezd meg, hogy melyik nagykerből vette, próbáld meg ott, vagy írj asusnak, hogy kéne garanciáztatni, mert b*zi a boltos -
jonner
tag
Sziasztok, tudom, hogy nem ez a legmegfelelőbb topik, de lenne egy kérdésem, amire máshol eddig nem kaptam választ és mivel meglehetősen sürgős lenne a dolog, itt is, mint az egyik legaktívabb VGA topik, megpróbálkozom.
Van egy problémás Asus 4870X2 VGA. Másfél éve lett vásárolva. Én alapból azt mondtam, hogy ez a kártya (Asus szokás szerint) 3 év garanciával jön. A tulajnak nincs meg a garancialevele (a számla megvan és állítólag azon nincs rajta a garancia ideje) de felhívta a kereskedést, mit lehet tenni a kártyával. Azt a választ kapta, hogy az említett kártyán 1 év garancia volt. Megnéztem a bolt kínálatát, minden jelenleg kapható Asus VGA 3 év garral van hirdetve.
Van valami Asus policy ami megszabja, hogy a kártyáira 3 év garancia jár, vagy a kereskedő kénye-kedve szerint határozhatja azt meg? Ha a kereskedő nem foglalkozik a problémával, akkor milyen lehetőségei vannak a tulajnak? Azt sem tudom, kapott-e ténylegesen garancia levelet, főként, hogy annak elvileg együtt kellene lennie a számlával.
Ha tudtok használható ötletet adni megköszönném.
-
CptMisi
őstag
-
kasa85
őstag
válasz
CptMisi #13064 üzenetére
Hali.Jó kis cucc
.A gépházad Cooler Master CM 690 II Advanced?Vagy a régebbi típus?Látom Labtec 5.1 hangszettet is vetél nekem is az van.Ahhoz képest,hogy Tesco gazdaságos volt mikor vettem 12000FT ért 2ével ezelőtt k... jól szól megérte bőven az árát.Tápot milyet vásároltál mert még mindig táp cserén vagyok
Helyedben egy dtk Computer világítós billentyűzetet vettem volna most én is ilyenre dobtam ki pénzt, fényt csinál a sötétségben és még lámpát sem kell kapcsolni
-
Zoo123
senior tag
válasz
Daffni2 #13060 üzenetére
"Eddig bármivel próbáltam 775/1125-nél nem ment feljebb."
Használd az AMD GPU Clock Tool-t, Win7 alatt szépen beállítod a csúszkákkal a kívánt órajelet, és voila!
A GPU feszültségét is állítsd be a 3D értékre, mert alapból a 2D órajelhez tartozó értéket állítaná be amivel rögtön megfagy.Innen lehet letöltheted:
LinkMajd írd meg mennyit megy a kártyád, kiváncsi vagyok!
-
szacsee
nagyúr
válasz
Zomb€€ #13067 üzenetére
1920x felbontásnál és sok AAA-val használva még szódával elmegy kategória ha 5870-et veszel. Véleményem szerint, ha egykártyás rendszerben gondolkozol, akkor fölös az i7 vonal, inkább valami jóféle i5 tuningolva, viszont az intel az 1156-os tokozást jövőre leváltja, így szerintem idén felesleges alaplap-prociba beruházni... vegyél VGA-t, ha kevés lesz a vas alatta, amire kicsi az esély, akkor elgondolkozol ezen a kérdésen.. most úgy is plafonon vannak az árak... többet buksz, ha platformot váltassz VGA helyett. 775-ös platformba szerintem felesleges több pénzt beleinvesztálni (6300-asod van, amint látom az aláírásodban 3,5-öt is megy).. inkább majd jövőre, vagy amíg kihúzod vele LGA 1155.
players111: Ati találgatós totyikban le van írva... ráncfelvarrott modellek aug-szept környéke, vagy utána... kisebb csíkszél (HD7xxx) pedig jövőre. Így a jelenlegi HD5xxx-ek ára ha lejjebbmegy az is kb szeptemberre várható... bár ha NV nem csökkent, akkor nuku árcsökkentés... max raktársöpréskor.
-
törölt tag
Tényleg van valami hívatalos infó arról, hogy mikor jönnek az új radeonok?
-
Zomb€€
őstag
Sziasztok!
Kicsit megint elszaladt mellettem a technika, oylan kérdésem lenne, hogy ha a jelenlegi Radeon 4870-emet szeretném lecserélni egy 5870-re, akkor kénytelen lennék-e a procit is vele cserélni?
Jelenleg egy 3 giga fölé húzott C2D hajtja, de már annak idején is olvastam hogy talán nem hajtja ki a 4870-et sem. 1680-1920-as felbontásokon használnám, ami ugye többnyire grafkari limitet jelent.
Ha esetleg mégis cserélni kéne hozzá a procit, akkor beérné egy 4 gigán ketyegő C2D-vel vagy már az ix családot igényelné? -
CptMisi
őstag
válasz
Robi BALBOA #13062 üzenetére
Ares cikk
ez sem rossz cucc
-
nero2006
csendes tag
Tölthető a Catalyst 10.6 . Például innen: http://www.hoc.hu/hir/20496-toltheto-a-catalyst-106.html
-
CptMisi
őstag
válasz
Robi BALBOA #13054 üzenetére
gyári hűtővel, automata venti szabályzáson
-
Giot
addikt
válasz
Daffni2 #13053 üzenetére
EZ szép kolléga ez igen!!
990-en még nem próbáltam De 1Ghz-en kb 20mp után elkezdett szemetelni. Te is kifogtál egy jól sikerült darabot azért ezekhez az OC karikhoz is nagy szerencse kell.
(#13048) players111: Várjuk a hétvégi Clock tools-os teszteket.
(#13050) Cddd: Mind1ik általad említett gyártó jó minőséget szokott piacra dobni. Az OC karikhoz meg soxor szerencse kell, így van egy kis rizikó faktor benne, igaz általában az 5870-es órajeleket hozzák az Overclocked a kártyák. És hogy miért is lényeges?
Ezért: [link](#13046) Robi BALBOA: Arra én is
.
-
Daffni2
addikt
Tessék:GIGABYTE GV-R585OC
83 ezerért 3 év jótállással majdnem 5870-es VGA-d lesz.
Láthatod az előző hozzászólásomban.A hőmérsékletet is nézd meg jól, a hűtő hangját nem hallom.
-
Cddd
csendes tag
HD 5850 (1GB) szeretnék de nem tudom melyiket vegyem?
SAPPHIRE? XFX? HIS?...
Köszi.
-
CptMisi
őstag
válasz
Robi BALBOA #13046 üzenetére
majd, ha így megy alapfeszen, akkor szóljatok
durva is lenne
-
Robi BALBOA
őstag
-
Giot
addikt
válasz
Robi BALBOA #13043 üzenetére
csak már egyszer írtam hogy töltse le a kolléga ezt a kis progit de nem tette meg. Így hát növelni kell a pszichikai nyomást
hátha megteszi.
Amúgy meg szégyen lenne ha nem menne ezen a feszen neki 1Ghz felett ha az enyém ami 1.090-en hozza stabilan a 950/1200-at pedig ez "csak" egy 5850 Toxic. Sőt mint már említettem is a vantage 975/1250Mhz-en még lefutott, igaz második próbálkozásra megfagyott.(#13044) players111: Köszi
, kíváncsian várom mit tud a nagytesó.
-
Giot
addikt
válasz
#35434496 #13040 üzenetére
Abban igazad van hogy az új BIOS-al fentebb lehet menni a Mhz szempontból az 5850 Toxic esetében. Igaz ez csak azért lényeges mert az Overdrive-ban kényelmesebb a tuning. DE a feszemelés nem kivitelezhető még jelenleg. Másrészt már a múltkor jeleztem neked hogy vannak olyan programok melyek figyelmen kívűl hagyják a Bios-ban lévő Mhz limitet. Azzal kellene megnézni meddig megy el az 5870 Toxic-od. Szóval tessék letölteni az AMD GPU Clock tools-t és eredményeket kérek Uram.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
Sárpac #13037 üzenetére
Elfelejtettem a "ha" szót odaírni "(ha engedi az afterburner)", régebbről rémlett, hogy talán nem minden karinál lehet(még) feszt emelni.
(#13040)players111 : Hát öregem nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit megy még alap feszen és ha lehet majd az új boszal feszt emelni akkor feszel mit fog tudni, de tuti nem lesz piskóta! (rettegj GTX485
)
-
törölt tag
válasz
Robi BALBOA #13036 üzenetére
Ha kiad a Sapphire új biost mint az5850Toxic vátozathoz akkor lehet majd próbálkozni a feszemelésével. Giot kolléga már régen az uj biost használja. Remélem hamarosan kiadnak az 5870Toxic karihoz is.
És ez az eredmény 1000/1300 még egyáltalán nem biztos hogy a vége alapfeszen. Egyszerűen nem lehet tovább emelni(bios nem engedi)
-
CptMisi
őstag
videó alatt van
de itt van egy teszt 5870en
szintén ~68°C(69 pontosan)-t írnak 2 low rpm ventivel -
Sárpac
nagyúr
válasz
Robi BALBOA #13036 üzenetére
Nem lehet emelni a feszt mivel fixfeszes sajnos amúgy tényleg jó darab!
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
#35434496 #13032 üzenetére
Hát ha furmark és game stabil is akkor meg főleg nagyon komoly eredmény, jót fogtál ki az tuti, feszt tudsz emelni(engedi az afterburner), mert érdekelne egy kis feszemeléses téma!
Most nekem is alapfesz(1,1625V) alatt 1,1125v-on megy a kari 900mhz-en a memória pedig 1245-ön.
-
Giot
addikt
Prolimatech MK-13 csak ne lenne ilyen drága pedig tetszetős!!
-
törölt tag
válasz
Robi BALBOA #13030 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Robi BALBOA #13030 üzenetére
Igaz ezt még oda kellett volna írnom
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
CptMisi #13024 üzenetére
Persze az 5850-es kariknak az alapfesze 1,087v ahoz képest a 900 nagyon jó!
(#13027) players111. Igen csak ahogy Sárpac is írta neked más az alap feszed, de attól függetlenül nagyon komoly eredményt értél el!
1,35v csak csak nagyon gyenke karik esetében kell az 1000mhz-hez és akkor sem biztos, hogy a gpu miatt kell neki ennyi fesz.(fentebb írtam a tápról)
1,2v-on az 1000 nagyon szép, furmark és game stabil?(#13029)players111: Pl: (ez csak példa,de a valóság is hasonló)
-
törölt tag
válasz
Robi BALBOA #13019 üzenetére
Na ne Az én Toxic karim alapfeszen viszi 1000/1300at
-
CptMisi
őstag
válasz
Robi BALBOA #13023 üzenetére
jó, de neked 5870ed van
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
CptMisi #13021 üzenetére
nekem alapfeszen auto ventivel 930-at megy, ha feltekerem a ventit (kb45-50%-ra) akkor simán stabil 950-en is, nekem most alap fesz alatt 1,1125v-on megy 900-on.
1,25v-on megy 1000mhz-et
1,287v-on 1031mhz-et
Ez felett már hatalmas feszt kér és akkor sem stabil, mert a tápom 4 ágra van osztva és ennyit bír egy ág(szerintem), kíváncsi lennék egy olyan táppal ami 1 ágon zúzza le a kajakot azzal mit menne. -
CptMisi
őstag
válasz
Robi BALBOA #13019 üzenetére
nekem 900at még viszi alapfesszel, 960hoz már asszem 1,26V kell, 1000 1,3V-on megy, 1050hez kellett 1,35V
kis kötekedés: maradnák, tolnák
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
CptMisi #13016 üzenetére
Én még toxic-al is inkább 1,3v alatt maradnák, persze ha a feszel szépen (nagyjából)egyenes arányban nőne a sebesség(mhz) akkor lehet tolnák neki én is 1,35v-ot, de mivel álltalában a sebesség növelése egy határ után (950-1000mhz) már nem egyenes arányban kéri a feszt a többlet sebességhez.
Pl: (ez csak példa,de a valóság is hasonló)
900mhz-hez kell 1,1125v
970mhz-hez kell 1,2v
1000mhz-hez már kell 1,275-1,3v(#13017)Dreamie: Pont ezért kérdeztem a tápot, lehet nem a gpu-nak van vége hanem a tápnak az a 12v-os ága amin éppen a vga van nem bír többet, de ez csak elmélet, azt csak egy erősebb táppal lehetne kideríteni(lehetőleg olyannal ami 1 ágon adja le a 12v-ot).
-
Dreamie
őstag
válasz
Robi BALBOA #13015 üzenetére
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
Dreamie #13009 üzenetére
Ezek mind rendben vannak, jólvan akkor csak a memória nem bírta, szerintem 24/7-re 1,3-1,35v-ot adni a karinak azért sok, ha nem viszi az 1000-et olyan 1,25-1,275v között akkor próbáld meg 950-970körül amit meg már nagy valószínűséggel már 1,2v-on is vinni fog, egy pár mhz-ért nem éri meg egy-két tized voltal többet adni a karinak.
(#13008)Vaszil76: Engem a proci érdekel, írd meg pü-ben, hogy mit tud(tuning, FPO) és mennyi az ára(csak ésszel)!
-
Dreamie
őstag
válasz
Robi BALBOA #13006 üzenetére
10.5-ös driver, ventit beállítottam msi after-rel 55% a max kb. 75 fokra ment fel
tápom 550 w-os chieftec táp!Megpróbálom 1000/1150-en hátha CPTMisinek igaza van, azt még nem tom mennyi kakaót adjak neki. Melyik fesz érték lehet veszélyes, meddig lehet elmenni? Hűtője meglepően jól bírja egyébként. Csajom ott alszik mellettem és nem ébred fel, csak, ha mellébújok!
-
Vaszil76
tag
Valaki nem akar vásárolni? Asus P5Q3 Deluxe wifi ddr3 alaplap (775), Q9550 proci + asus triton 77 hűtő ,Asus 9800gt (1GB DDR3), wd 300 Raptor 10000 rpm , FSP-500w blue-strom II táp. garanciális!
-
Vaszil76
tag
Nekem 600w- os enermax modu 87+ van! Ezt a tápot 3 db 5870-el tesztelték és semmi gondja nem volt!
-
Vaszil76
tag
Nyíregyházán vettem 3 M Mérnök
-
Vaszil76
tag
5850 CF hez nem sok a 750 w táp?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hibás/Kis hibás/Hiányos,Működő/ Teszteletlen Hardverek és egyéb 500ft-tól.
- PALIT RTX 2060 SUPER 8GB GDDR6 DUAL Eladó!
- Garanciális ! GIGABYTE RTX 4070 Ti SUPER OC 16GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK!
- ASRock RX 7800 XT 16GB GDDR6 Challenger OC - Új, bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- Palit 3070 Ti GamingPRO 8G 115e ft
- GIGABYTE B650 UD AX WiFi AM5 DDR5 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- iKing.Hu - Apple iPhone 12 Pro Max - Silver - Használt, megkímélt
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest