Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- TCL LCD és LED TV-k
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Samsung Galaxy Tab S11 és Tab S11 Ultra: minden, amit tudni érdemes
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen videókártyát?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Giot
addikt
válasz
Воланд #12899 üzenetére
Hm kis hasonlóság a 2 NYÁK között
:
5850 Toxic vs EAH5870 V2
Ezek a szilárd elektrolit kondik elég jók lehetnek azért. -
Воланд
titán
-
antisocial
csendes tag
Napokig szívtam azzal,hogy nem tudtam rájönni,mitől 65-70 fokos a vga karim/5870/.Előtte cseréltem le pár nappal a házhűtő ventiket Noctua NF-S12B ULN-re.Azt hittem ,hogy befürödtem vele,és nem lesz elég a 700rpm.Azután gondoltam kihúzom a HDMI csatit,amivel egy LCD tv van rákötve.Egyből visszament a hőmérséklete 45 fokra.Azt nem igazán értem,hogy mitől melegszik a kártya jobban ha a rákötött 2.megjelenítő nincs bekapcsolva?
-
DNS_65
senior tag
Sziasztok,
Tudnátok ajánlani 1 boltot, ahol viszonylag jo áron lehet 5850-et kapni(olyan 70 körül)?
Márka mind1, thx! -
Giot
addikt
Tudom nagyon OFF, de egy igazi klasszikus folytatása a láthatáron: [link]
Respekt a készítőknek és e világ megálmodóinak. Sok élményt adott nekem a Fallout. -
CptMisi
őstag
válasz
Robi BALBOA #12891 üzenetére
nekem a cm690-ben pont ott van előtte a 12es venti
-
CptMisi
őstag
válasz
Robi BALBOA #12888 üzenetére
nem fognak róla bármi rosszat mondani...legalábbis nem nyíltan
nekem 30 fokra írja a vinyót, de nem is melegebb sokkal
-
Gerisz
addikt
válasz
Robi BALBOA #12888 üzenetére
de a samu rendesen alul mér azért. nekem 5°C-al kevesebb hogy az megy mint a WD ami csak adatot tárol.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
Sárpac #12887 üzenetére
Más alig várom a tesztedet, mert az eddigiek alapján nagyon igéretes a kicsike, remélem jóhírekkel szolgálsz majd! (Pl: szobahőmérséklet alatt tartja a tuningolt gpu-t furmark teszt alatt!
)
Amúgy ahogy nezégettem a Fermis topikot, azt olvastam, hogy nem nagyon izzanak a karik még ilyen időben sem, ez eléggé meglepő, mondjuk 70-80%-os venti fordulattal
(jó hangjuk lehet)
Azt is olvastam, hogy a vinyók is ízzanak 45-50fokosak terhelés nélkül
, nemem az 1tb-os F1-es samu 30fokos szobában terhelés nélkül 35fokos, terhelve meg 37-38fokos.
-
Sárpac
nagyúr
válasz
Robi BALBOA #12886 üzenetére
Hétfőn rendeltem, kedden mondták, hogy péntekre érkezik zalman szállítmány hozzájuk 3-4nap a szállítás tehát szerda csütörtök már lehet tudok mondani véleményt!
-
Sárpac
nagyúr
válasz
Robi BALBOA #12883 üzenetére
-
CptMisi
őstag
válasz
Robi BALBOA #12883 üzenetére
pcgear 11k
-
CptMisi
őstag
azt nem értem, hogy hogy van az, hogy néhány oldal tesztjében ilyen jól teljesít a VF 3000, míg máshol nem, és nincsenek túl jó véleménnyel róla
Sárpac: VF 3000ed lesz? akkor majd írd meg, hogy milyen
-
Sárpac
nagyúr
válasz
Robi BALBOA #12875 üzenetére
júniustól-októberig is van még 5 hónap mit csinálsz addig?
Aztán kalkuláljuk bele még a 2hónap szar a driver dolgot is! -
Robi BALBOA
őstag
Akkor ez csak egy kis ráncfelvarrás lesz.
(#12874)Sárpac: Ha rajta tuudod tartani a kezed több másodpercig akkor az olyan 50-55 fokos lehet, amit ha még kiegészítesz sünikkel tényleg nagyon baráti lesz.(mehet neki a fesz majd gazdagon
)
Azon gondolkodom amúgy, hogy most nyáron eladom a karimat és teszek hozzá annyit, hogy meglegyen a 90-100k és megvárom a 28nm-en készülő karikat, csak az a bökkenő ha több mint 1 év múlva fognak megjelenni.
-
Sárpac
nagyúr
válasz
Robi BALBOA #12871 üzenetére
A gyárit nem veszem le az rajta marad arra kap egy jó kis sündisznót!
Egyébként sem meleg a 13 fázis furmark alatt se hiszem, hogy eléri a 60C-t mivel ha ráteszem az ujjam rajta tudom tartani jónéhány másodpercig míg mire elkezd sütni! -
Giot
addikt
válasz
Robi BALBOA #12871 üzenetére
Én még 40nm-ről tudok.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
Sárpac #12866 üzenetére
Daszép!
A vrm hűését te megtudod úgy oldani, hogy rajtahagyod a gyári vrm hűésedet vagy zavadzál valamit vagy ez csak akkor derül ki ha már megérkezett a hűtő?
Amúgy ha tudnám, hogy tuti kompatibilis lesz a 6xxx szériával akkkor tuti vennék egyet erre a karimra, nem a zaj miatt, hanem a tuning miatt, 45-50fokos gpuval simán meglenne 1000-1050mhz-es gpu (lehet még az 1100 is
), aztán ha eladnám a karimat akkor a hűtést megtartanám és menne fel az új 6xxx karira.
Tenyleg azóta tudni valamit erről a 6xxx sorozatról, most akkor 40 vagy 28nm, 1600sp vagy több, stb....? -
Sárpac
nagyúr
válasz
Robi BALBOA #12863 üzenetére
-
Sárpac
nagyúr
válasz
Robi BALBOA #12863 üzenetére
Én is!
A hűtő tuti jó hozzá rá fog menni ahogy a memó is, viszont vrm hűtés egyedi lesz, mert ugye az más a lightningnak! -
Zoli-206
senior tag
Elkészült a 3DMark Vantage teszt. A VGA simán vitte a 900/5200Mhz-es beállításokat. 65%-ra állítottam a ventit, de felesleges volt ekkora teljesítmény, hiszen 51 fok fölé nem ment a GPU a teszt alatt.
A proci a 4017 Mhz-et 1,456V-on betonstabilan produkálta (lásd)
A teszt lezajlott, sikeresnek mondható
köszönöm mindenkinek a helpet!
-
Giot
addikt
válasz
Sárpac #12855 üzenetére
Szép ezek szerint tényleg jól sikerült a Zalmi újdonsága.
Nézegettem a képeket mindkét hűtőről, úgy tűnik a Gelid rövidebb.
Robi BALBOA összehasonlító teszt tényleg jó lenne ha készülne. Személyes vélemény de nekem jobban tetszik a Gelid. Ez a VF3000 piros színnel meg kék ventivel kicsit too much. -
Sárpac
nagyúr
válasz
Robi BALBOA #12854 üzenetére
Zalman már most is van itthon a másik ki tudja mikor lesz.
-
Giot
addikt
válasz
Robi BALBOA #12849 üzenetére
Nem bizony!
55 dolcsi vagy 46euro. kb 12e-ft. A Zalman is ott körül van.
Mind2 5 hőcsővel és 2db 92mm-es ventivel rendelkezik.
A kérdés csak az hogy beszerezhető lesz e Magyar honban a Gelid és ha igen mennyiért?(#12850) Sárpac: A vf3000? 45 fokon?
-
Giot
addikt
Újabb hűtő a láthatáron az 58XX-re: [link]
Igaz én még nem hallottam erről a cégről valakinek valami infó? -
Robi BALBOA
őstag
-
Zoli-206
senior tag
válasz
Robi BALBOA #12844 üzenetére
Köszi, a gyári 850/1200Mhz értéken használom a VGA-t, auto venti vezérléssel, ami full terheléskor sem ment még 30% fölé nálam.
Szeretnék a 3DMark Vantage pontjaimon javítani (P16344) és ezért szeretném az idő alatt kicsit megpiszkálni a procit és a vga-t, így a hangerősség ez esetben elhanyagolható. 10 percet kibirok
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
Zoli-206 #12840 üzenetére
Ha alapfeszen tolod a 900-at akkor szobahőmérséklettől függően 40-45% is elég, fentebb pont írtam egy hsz-ben, hogy hogyan érdemes a ref hűtőt belőni.
Amúgy próbáld alul feszelni, szerintem neked is viszi alulfeszelve a 900-at és egy jó pár fokot nyersz a dologgal és hangban is nyersz egy pár százalékot, mert ügye nagyon nem mindegy, hogy 40-45% között megy a venti vagy 50%-on.
Ha tuningolsz akkor auto-n ne hagyad a venti vezérlést, ha nem tuningolsz akkor is érdemes egy kicsit állítani a venti profilon, de nem feltétlenül szükséges. -
Zoo123
senior tag
válasz
kasa85 #12820 üzenetére
"A hatásfok tulajdonképpen azt jelenti,hogy teljes100% os terhelésen pl:75% ra képes?Vagyis a 750W a 100% és a 75% áig lehet kihasználni gondolom én a többi elmaegy hő fórmályában."
Hát nemegészen...
Ha egy tápegység hatásfoka pl 75% akkor azt jelenti hogy a konektorból felvett teljesítmény (az a 100%) mekkora részét adja le a rákötött eszközöknek, a többit elfűti!
De egy márkás táp leadja azt a teljesítményt ami ráírtak, tehát egy 300W-os táp lead maximum 300W-ot és közben a konektorból felvesz 400W-ot így lesz a hatásfok 75%.
Értem?Minél jobb egy tápegység hatásfoka annál kevesebb hőt termel, ezért pl a 400W fölötti MÁRKÁS tápegységek hatásfoka tipikusan 80% vagy afölött van.
Remélem így tiszta a dolog.
-
Zoli-206
senior tag
válasz
amper zoli #12841 üzenetére
Oksa, köszi mindenkinek
-
Zoli-206
senior tag
válasz
Robi BALBOA #12839 üzenetére
Köszi, akkor ha felhúzom a GPU-t 900-ra catalystból, akkor mekkora hűtést javasolsz? 50% elég, vagy maradhat auto-n?
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
Zoli-206 #12825 üzenetére
A gpu alap feszen simán megy 900-at, nekem alul feszelve (1,1125v) megy 900-on és alap feszel megy 950-et is csak oda feljebb kell tekerni a ventit, mert ha nem kap elég hűtést akkor csak 930-at megy alapfeszen. (Ezek már kitesztelt stabil eredmények)
A memóriák 1250-re vannak hitelesítve, én ennyin is használom, hidd el nem sokat érsz a memória húzásával, inább a gpu-t nyüstöld.
-
amper zoli
tag
válasz
amper zoli #12836 üzenetére
Híres vagyok
Hurrá--Hurrá
Emberek
Ide figyeljetek
itt vannak az aranyköpések
-
CptMisi
őstag
válasz
amper zoli #12826 üzenetére
Úgy izzad, mint refkari furmark alatt
ez megy aláírásba
neved is írhatom?
kasa85: csak a meleg miatt, igaz?
-
kasa85
őstag
Rendben.Majd hídba lemegyek azt úgy talán nem fulladok meg
.A monitora meg vigyázok nehogy arra is kerüljön egy kis zölborsó főzelékes képernyő kímélő
Na sziasztok majd holnap este jövök ha túléltem írok vagy ha eltudom olvasni az írásomat a monitorról.
Sziasztok.
-
kasa85
őstag
válasz
amper zoli #12831 üzenetére
Muszáj
Nálam ez hagyomány hülyeségből jeles leülhetek
Na mentem szülinapozni keményen most tapossuk a 25-öt.Nembaj majd negyven évesen vissza emlékezem ezekre a nosztalgia időszakokra.Addigi sziasztok éljen a topic.
-
kasa85
őstag
válasz
amper zoli #12821 üzenetére
(OFF)Most fogom azt is megcsinálni végre már jobb idő van ideje volt, készítem is elő az Atis matracomat
Igaz most nem fuvaroznák vele mert félek még a szél lekapna a nyeregről
Kicseréltetem a hengert csapágyas golyókat azt nem kel BKV vézni.Így talán meglesz a 7xxx re vagy a 8xxxre is a lovetta,én csak hátra dőlök azt élvezem amit megvettem és nem a BKV nak jótékonykodok
Most belegondolva hát a hátra dőlést inkább mellékelem mert a számítógépes székemnek is kampec Crysis alatt eltörött azt volt bukfenc egér meg a szoba sarkában ,most a konyhás széket használom az inkább hasonlít egy villamos székre,de legalább nem ment szét majd a volt tápom rákötöm a karjára azt jöhet a kiv.....
Majd azt is veszek atis kivitelben had szokjam.
-
Zoli-206
senior tag
Sziasztok,
Gigabyte Radeon HD5870-em van (referencia), akinek van és próbálta már: kibírja a kártya a catalyst-ban elérhető 900/1300 Mhz-es OC beállítást? (egy 3D mark vantage teszt erejéig szeretném ezen értékeken használni)
Köszönöm
-
kasa85
őstag
válasz
amper zoli #12821 üzenetére
Hát nem
Gondolok a jövőre is
-
CptMisi
őstag
válasz
amper zoli #12817 üzenetére
ilyen időben füvet nyírni?
8xxx
-
kasa85
őstag
válasz
BullKoxa #12815 üzenetére
(OFF)A hatásfok tulajdonképpen azt jelenti,hogy teljes100% os terhelésen pl:75% ra képes?Vagyis a 750W a 100% és a 75% áig lehet kihasználni gondolom én a többi elmaegy hő fórmályában.Mindenféleképpen olyat nézek ami majd a 6xxx szériát ,és az utána következőt is kiszolgálja mert 3-5 évig nem újítok tápot szerintem addigra már 8xxx széria is megfordul addig is nem szeretnék a teljesítményével vacilálni.
-
amper zoli
tag
válasz
Fasza!
Örömömbe a saját üzenetemre válaszoltam, de Gerisz neked szántam.
Szenved az ATI ezekkel driverekke, több-de inkább kevesebb sikerrrel
Du. izzítás persze vga helyett most a Briggs-et -
Gerisz
addikt
válasz
nyírhatod a füvet
-
Gerisz
addikt
válasz
amper zoli #12814 üzenetére
Engem csak 1 idegesít amitől várom a csodát, az az, hogy visszaállítják "normálisra" a powerplay-t tuningnál is. Mert ez így kaki! Rohadtul idegesítő!
-
válasz
Robi BALBOA #12812 üzenetére
Nekem is rohadt halk a kártya, és nem meleg egyáltalán (Sapphire 5870).
Egy órát játszottam Split Secondal, nem is jön forróság, se a ház fenti rácsain, se hátul. Emlékszem, az előző kártyám 4870x2 Accelero hűtővel is olyan hőt produkált, hogy a vacsora 5 perc alatt készen lett volna a gép közelében... -
Robi BALBOA
őstag
válasz
amper zoli #12782 üzenetére
De csak jóval kissebb mértékben jut a kari álltal termelt hőből a házba a ref hűtő esetében.
(#12788) h.adam.92: "Pl.: 50fokig 40% 60fok felett 80%, erre gondolok."
50 fokig minek 40%-os venti fordulat, nekem 50fokig 20%-on megy a kari és 38-46fok között szokott lenni a gpu(szobahőmérséklet függő ügye, a 46fok 30fokos szobában volt), 70-75foknál pedig lőd be 42-45%-ra a ventit, 45% fölött már nem exponenciálisan nő a hangja a ventinek(azaz ha 45%-ról 50%-ra emeled a venti fordulatát akkor hangerősségben nem +5%-ot fogsz észlelni hanem sokkal többet) olyan 75-80%-ig.
-
kasa85
őstag
válasz
BullKoxa #12804 üzenetére
Köszi
Egy kicsit sokallom az árát a tápodnak biztos ütős lehet,de ennyit azért nem áldozunk
Sajnos most vettem a Hd5870 em hez egy LG W2220p IPS moncsit így a keretem csökkent. Amit kinéztem gondolom 2 db GTX 480 vagy 2dbHd5870 vagy 1db5970 et talán elbír lehetőleg nem teljes terhelésen.A tápok ezek amit nagy nehezen kiválasztottam.CHIEFTEC CFT-750-14CS 750W
CORSAIR TX650W.A CORSAIR talán még jobb választás a kettő közül mert arra bő 80+ os teljesítmény produkál + van 1-2 okosság is benne. -
HaZsolt
őstag
Haverom megcsinálta ATi tool-al, hogy 110 fok feltt kapcsoljon csak be a ventije a 4850-es kariján
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Lexus, Toyota topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Filmvilág
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- VGA kibeszélő offtopik
- További aktív témák...
- Új Dell 5330 Latitude 13.3 FHD IPS i3-1215U 4.4Ghz 6mag 16GB 256GB Intel UHD Win11 Pro LTE Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Honor 200 Lite 8GB 256GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3268, 100% Akkumulátor
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- iPhone 13 128GB Starlight- 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,MS3436
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest