- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kris75
aktív tag
Hi! fájó szívvel lecseréltem az 5850 toxic-ot
egy 5870 vapor-X OC re
, van valakinek valamilyen tuning eredménye,mert a CCC ben csak 900/1300 megy
Krs -
-
Silex
aktív tag
válasz
04ahgy #13593 üzenetére
Valahogy sejtettem, hogy hasonló lehet a helyzet, nem nagyon kottyant meg a kártyámnak a kicsivel 1,4 fölötti fesz sem.
Robi BALBOA: Nem kifejezetten tuning darab bár azért nem rossz. A memóriák 5000-ig mennek, a GPU 1100MHz-en még stabil, kb ez is a vége, illetve tovább már extrém hűtés kéne.
Én azért kicsit meglepődtem volna ha az asus kiad egy olyan programot, amivel beállítva a max feszültséget 5 perc után megsütöd a karid. Valószínűtlen. (és mint kiderült nem is igaz) Az hogy 1,4 környékére merészkedtem 1,5-ös beállítható maxnál, józan döntésnek tűnt és a hőfokok igazoltak is.
-
-
04ahgy
nagyúr
Kis magyarázat: az 1474mV GPU feszültség a műszeren olvasható. A kártya egy (egész pontosan kettő) Cypress LE (HD5830). A hűtés jól láthatóan semmit nem tér el a gyáritól, a kártya ezen kondíciók mellett 15p FurMark Extreme burning mode után volt 90-92°C. Jelenleg az a kártya 1,35V feszt kap, és köszöni, vígan éldegél.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Nos, elég sok butaság volt itt leírva.
A Sapphire HD5850, HD5830 újabb (a nem dobozos, referenciahűtéses verziókon) a uP6213A 4 fázisú IC-ket alkalmazza. Ezek az IC-k VRD10/11 ajánlásnak megfelelők, tehát a referencia felépítésű VRM esetén a CPU / GPU felé továbbított feszültségek a szabványban szereplőek. Ha hardveres módosítás nem történik a kártya NYÁK-ján, akkor soha a büdös életben a VRD11 ajánlásban szereplő max. VID-hez tartozó biteknél többet nem tud a BIOS a vezérlő IC-re kényszeríteni.
Ez azt jelenti, hogy ha az IC VRD10 módra van állítva, akkor a minimum feszültség a 0001010 bitekhez tartozó 0,83125V, míg a maximális feszültség az 1101010 bizekhez tartozó 1,6V. VRD11 esetén hasonlóképpen. (Az Intel doksi 49-54. oldala.)
A tuningosok azonban módosítják a NYÁK-on a kapcsolást, és ezáltal az ofszetfeszültséget, vagy a feedback feszültségosztó által adott osztásarányt is. Így érhetnek el az 1,6V-nál nagyobb feszültséget. Ezt szoftveresen (tehát semmilyen programmal. semmilyen BIOS hackeléssel) NEM lehet túllépni, a vezérlő IC korlátoz (mivel ő a VRD11 szerinti biteket tudja maximum kapni).
Volterra chipre értelemszerűen alkalmazandók a fentebb leírtak, az adatlapot keresse ki aki akarja.
HGyu
-
Silex
aktív tag
válasz
Robi BALBOA #13581 üzenetére
Mint írtam csak egy vantage erejéig toltam föl a feszt, azt is csak óvatosan 1,4V fölé (bár pontosan nem tudtam ezt a határt, de bíztam a vízhűtésemben) aztán le is szedtem.
Tuning is legfeljebb a Metro2033-ban kell, ha minden maxon van.
Arra meg az afterburner tökéletesen megfelel. -
mixi80
aktív tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy van egyik ismerősömnek sapphire 5850 kártyája, játék alatt (BFBC2 azzal játszik általában) változó időnként 20perc, 2óra múlva kifagy a játék, kártya nem ad ki semmiféle hangot, megáll.. pár másodpercre... hang akad , majd kilép a desktopra.
Már próbálta a gyári lemez driverekkel, 10.5tel, win7 x64 saját driverével, és mindig ugyanazt csinálja. Valaki erre valami megoldást?A kártya: [link]
Válaszokat előre is köszönöm! Üdv! -
CptMisi
őstag
10.6tal újra szétesett a kurzor Company of Heroes alatt
-
Robi BALBOA
őstag
Ez nagyon komoly, olyan jól mennek a karik és olyan szinten nincsen velük gond, hogy már azon vacilálunk, hogy hogyan lehetne szépen ízlésesen a másvilágra küldeni őket, hogy legyen már valami gubanc velük!
Amúgy most tényleg ilyen jó vga-m még életemben nem volt, pedig már egy jó pár cucc megfordult nálam, a 10.3-as driver óta repeszt mint az állat és a 10.6-os driver óta pedig nincsen mikrolag a Furmark-ban(mondjuk ez nemhinném, hogy sok embernek szempont
).
-
-
Giot
addikt
Érdekes amiről beszélgettek. De valami csak nem tiszta. Pontosítsatok, tehát a GPU a Tsmc szerint max 1.4V-ot bír el, efelett 100% a fizikai károsodás (odakozmál
). De elviekben, és a subaruwrc által elmondottak alapján gyakorlatban is lehet mivel nincs olyan alkatrész
ami fizikailag behatárolná így akár 1.6V-ot sőt afelett is lehet(ne) neki perzselni.
-
Robi BALBOA
őstag
Szerintem ne használj smart docit, mert az képes magától akármikor 1,5-1,6v-ot adni a karidnak és ha éppen csak otthon megy a gép és pl töltesz le, konvertálsz stb.... akkor egész nap kapja a borzasztó nagy feszt és kitudja mennyire sérül a cucc, használj afterburner-t az a tuti.
-
Silex
aktív tag
válasz
subaruwrc #13578 üzenetére
Akkor ez most hogy van? Max ami beállítható az én és más 5850-ének az az 1,4V? Akkor ennyin tud az enyém 1100 magfrekit? Valahova 1,425 környékére állítottam be végül és nem voltak pánikszerű hőfokok, tulajdonképpen nem is volt sokkal melegebb a GPU. (smartdoctort használtam)
Persze csak egy Vantage erejéig. -
subaruwrc
félisten
látom a vgpu a téma
extrém tuningosok 1.55v körül használnak 1400+mhz órajelhez, coldbug nélküli kártyákon azaz valahol -190-185c hőmérsékleten terhelés alatt. beszéltem egy emberkével aki csinált livestreamet és panaszkodott a chat ablakban hogy nem bírta a kártya a hajlítást.( ref 5870 )
amikor kérdeztem a feszekről , 1.6v-tal kezdett, amit még csak szárazjég alatt adott neki, utána elmondta hogy 1.9v-tól döglött meg. azt is azért kapta meg mert már kezdett egyre roszabbul teljesíteni a kártya, szóval szárazjég alatt is bőven tönkretette az 1.6v -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Sárpac #13576 üzenetére
Bármikor adhatsz neki sok feszt, csak kell egy módosított BIOS, ami feloldja a maximális értéket.
Biztosíthatlak, hogy megdöglik 1,4 V felett. Még a vizet is felforralja.A feszültségek határa itt ki van mérve, ha a TSMC azt mondja, hogy 1,4 V a max, akkor mérget lehet venni rá, hogy e fölött komoly fizikai problémák adódnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Sárpac #13574 üzenetére
Konkrétan ezért nem adható 1,4 V-nál nagyobb feszültség a GPU-nak. A CPU sem bírja ezt folyékony nitrogén nélkül. Neki is megvan a BIOS-on belüli limit, ez elég fontos szempont, mert ilyen feszültséggel kicsinálod a kártyát. Ezen a víz sem segít. Talán folyékony nitrogén mellett, -100 fokon elfut egy 3D mark erejéig, de rizikós. Szerencsére a tervezők gondolnak az őrült tuningosokra, és megelőzik a bajt, mielőtt gond lenne. Extrém tuningosok eleve a BIOS felülírásával kezdik, hiszen ki kell venni a feszültséglimiteket. Nem olyan egyszerű azokat a feszültségeket beállítani.
-
HSM
félisten
Persze, értem én, miről beszélsz.
Az elmélkedés azon folyt, kaphatott-e egyáltalán ekkora feszt, vagy sem. Az már más kérdés, hosszabb (vagy rövidebb) távon kinyúlna-e tőle.... Szvsz nem sokan szerenék itt tartósan 1,4V felett járatni, de attól még jó lenne tudni, egy ilyen "üzemzavar" esetén mekkora feszültség érheti a csipet.... (Nekem pl. 1,14V-on vidáman "eldöcög" 930/1200Mhz-en full stabilan... Hova feszeljem még?
)
-
Silex
aktív tag
Én ehhez ilyen szinten nem értek, de azt tenném hozzá, hogy nekem a ref. Asus 5850-emen -smartdoctorral- be lehet állítani 1,5V-ot is. (max.)
Azt tapasztaltam, hogy ez effektíve működik, mert a GPU-t még tudtam húzni kicsivel az afterburner által megengedett 1,35V fölött. (1,4 - 1,43V fölött nem nagyon volt változás)
Ennyi. Lehet subaruwrc-t kéne megkérdezni erről, ő tuningban jártas és ő mondta hogy tudok még menni nyugodtan az afterburner 1,35V-ja fölé.szerk.: persze víz van a kártyán, full cover!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A chipnél ennyi a limit. Mondtam, hogy az 1,65 V-os feszültség fizikai sérülést okoz a chipen belül, ennek komoly következményei vannak a működésre. A TSMC 1,4 V-on ajánl maximum a 40 nm-es HP gyártósorokon készült lapkákhoz. Ezt nem viccből ajánlják, hanem a lapka épsége érdekében.
(#13566) Sárpac: Nem a PWM-től függ a limit. A chip nem képes többet működőképesen kezelni. Tönkremennek a szilíciumrétegek.
-
HSM
félisten
válasz
Sárpac #13568 üzenetére
Maga a Volterra VT1165MF csip, ami az egészet vezérli, tuti többet tud... Emlékezz csak vissza az XFX 4890 Black-re. 1,425V-ot kapott gyárilag, pedig full refi, igaz az erősebbik VRM-es. Hülyék lesznek 1,425V-ra programozni, ha nem is tud annyit... Az 1,35V az MSI Afterburner-jének a limitje....
-
HSM
félisten
Hjajajj... Nem tudom mennyire vagy képben az I2C busz működésével, én konkrétan már programoztam olyan eszközt....
Azon a buszon csak úgy tudsz egy adott adatot kiolvasni, ha egy üres írási ciklussal megcímzed, majd utána adsz egy olvasási parancsot. Namost gáz akkor lehet, ha az üres írási ciklusba kutyulódik valami kósza adat, mert akkor bizony azt bevési abba a regiszterbe csont nélkül....A szofveres méréssel kapcsolatban is tévedsz szerintem. Nyilvánvalóan nem egy mért értéket olvas ki a GPU-Z és az Afterburner, hanem a VT1165 feszültség regisztereinek tartalmát. Így nehezen lehetett "pontatlan" a mérés, mert nem mérés, hanem egy érték kiolvasása történt... Más kérdés, hogy a VT1165-re kötött cuccok képesek voltak-e ezt a feszt leadni a csipnek.... (Egyáltalán a VT1165 tud-e ekkora feszt, át kéne nézni az adatlapját...)
Szerk:
Ezekszerint akkor 1,35V a "hard limit"... Kérdés, ez a refi kariknál, vagy melyikeknél? -
p87
senior tag
Igazad van, 1,65V nem lehet.
Külföldi fórumokat böngészve olvastam, hogy akinél ez a 1,65V-ra ugrás előjött annak valójában 1,35V-ra ugrik. Jobban belegondolva tényleg egyből eldurranna ilyen feszültségen.
Azért az se normális, hogy magától felugrik a fesz az afterburner 1,35V-os max-jára. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Honnan íródik be? Az érték alapvetően nem létezik. A hardver nem tud hasra ütve valamit megváltoztatni, egy nem létező, kitalált értékre.
(#13558) p87: Mivel mindenki szoftverrel olvasta ki, így alapvetően ez a normális, hogy mindenkinél hibás a paraméter. Ha nem lenne hibás, akkor lehetne rajta elgondolkodni.
Az 1,65V-ra való ugrás elsősorban halált okoz a chipnek (már amennyiben az általunk tanult fizika nem téved, és jó esély van rá, hogy nem), másodsorban 90 fokos vízhőmérsékletet. -
HSM
félisten
Najó, de ha ez valami I2C vezérlési hiba, és véletlen ténylegesen beíródik a hibás feszültség a regiszterbe, akkor a VT1165 ténylegesen ráereszti azt a karira.... Kizártnak tartom, hogy bármi köze legyen ehhez a drivernek, ha azon keresztül menne ez a komunikáció, akkor nem léphetne fel ilyen hiba, csak közvetlen hardverhozzáférés esetén. Itt közvetlen kell, hogy olvasva (véletlen írva) a VT1165 feszültség-regiszterei....
Mondjuk így is meglep, hogy így össze tudjanak keveredni az I2C parancsok... Bár sajnos ténylegesen lehetséges elméleti síkon ezen busz olvasási/címzési módszeréből adódóan... -
Giot
addikt
No ezekről a dolgokról is jó tudni amiről az előbb ment az eszmefuttatás.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Mivel a Catalyst vezérli a feszültséget, és a hozzájuk tartozó órajelfázisokat, így nyilván a BIOS-ból kiolvasott értéket lehetséges a programon belül változtatni, ám ez az érték a beállítottnál nem lehet magasabb, mert nincs honnan beállítani azt. Nem létező paramétert nem tud a vezérlés aktiválni.
A feszültségemeléskor a fogyasztás hatványozottan nő, 1,65 V esetén, 90-100 fokos lenne vízzel a kártyád, már ha üzemképes lenne, hiszen a TSMC gyártósorairól lekerülő chipek tűréshatára 1,4 V. A program által kiolvasott feszültség egész egyszerűen hirtelen halált eredményez. Ennek fizikai és kémiai okai vannak.
-
p87
senior tag
Neked legyen igazad, de az adterburner tud szoftveresen 1,35V-ot adni, ha ráfogjuk, hogy az 1,65V hibás mérés eredménye, és 1,35V-ra ugrik akkor legalább megvan a magyarázat a magasabb hőfokokra.
AMD-nek, hogy lehetne szólni erről és kikérni a véleményüket?
Fórumukon?Én hardveresen is alátámasztom a nagyobb hőtermelést mivel a vízhűtésemben hőmérő van.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A gond az, hogy itt a szoftverra hagyatkozunk, amikor nyilvánvaló, hogy a hardvernek nincs lehetősége a beállított feszültséget megemelni. A Powerplay aktiválhat az alapfeszültségnél kisebb feszültséget, de az is meg van szabva a BIOS-ban. Ahhoz, hogy a feszültség 1,65V-ra ugorjon hardveres szolgáltatás kell, amit egy beépített feszültség vezérlővel lehet elérni, ami nincs a Cypress-ben. A GF100-ban van ilyen, de ott is inaktív a funkció, mert nem működik jól.
(#13552) Sárpac: Még mindig szoftverről beszélünk. Ami abszolút nem garantálja, hogy megfelelő értékeket ad vissza a kiolvasás után. Gondolj a hőmérséklet diódákra. Valaminek 15 fokos a procija, 35 fokos melegben, a hűtőborda persze forró. Nyilvánvaló, hogy a szoftver tévedhet. A hardveres, műszerrel kivitelezett mérés a pontos. A szoftverre nem szabad hagyatkozni.
-
Sárpac
nagyúr
MSI Active Phase Switching technology
Én ezzel a szoftverrel próbálkoztam és nem állítottam be neki 1.65V-ot ebben biztos lehetsz!
-
-
p87
senior tag
Akkor mi a magyarázat a sokkal nagyobb hőtermelésre?
Más nem lehet minthogy tényleg megkaják a GPU-k ezt a feszültséget.
Nemtudnál szólni az AMD-nek , hogy vizsgálják ki ezeket az eseteket?#13548 De én pont szt mondeom, hogy mikor 1,65V-on ment sokkal magasabb hőfokokat mértem mint 1,1625V-on.
-
Sárpac
nagyúr
válasz
Robi BALBOA #13541 üzenetére
Én is feltettem a lightning fáziskapcsolóját, tök faja volt 10W- idle fogyi 0.6Volt idle 3fázis ment csak a 12ből. Aztán meg netezek és jé a fesz max 1.65V is volt már! Mondom lol törlés lefele de izibe!
-
Giot
addikt
Egy kis érdekesség egy tapasztalt fórumtárstól
: [link]
(#13543) p87
Nem csak idegesítő ez brutális. Most olvasom hogy jártál.
-
p87
senior tag
válasz
Robi BALBOA #13541 üzenetére
Az még a kevésbé rosszab eset, külföldi fórumon valakinek még 1,9xV-ra is felnyomta.
Azért elég idegesítő, hogy ilyen megtörténhet. -
p87
senior tag
válasz
Gerisz #13538 üzenetére
Nah egy vállalkozó szellemű.
Mennyen a GPU-Z az everest és az afterburner voltage monitor enableddel.
Ahogy kivettem a külföldi fórumokon ezen programok közül ha kettő megy akkor összeakadnak mivel úgy történik a feszültség kiolvasás, hogy írnak is az I2C buszon valamit a feszültség szabályozóba.Elég strapabíró ez a cypress (kopp,kopp,kopp), szerintem vagy egy órát játszhattam ilyen feszültségen. Most már megtanultam, hogy egyszerre csak egy futhat, nem kísértem az ördögöt.
-
Robi BALBOA
őstag
Egyszer ezt nekem is megjátszotta a kari, de nekem "csak" 1,5v-ra nyomta fel, egyszer csak azt vettem észre netezés közben, hogy a kari 80fok a venti pedig ugyanúgy 20%-on mondom mi van nézem a feszt és látom, hogy 1,5v-on kavar, nekem vélhetően a Smart Doctor kavart be, letöröltem ezt a piszkot és azóta semmi gubanc.
Mondjuk terhelésnél mit kapott volna a kari, ha már alapból 80fok volt?! -
kasa85
őstag
válasz
kasa85 #13539 üzenetére
Már meg is találtam a hibát.Az Ati Catalyst Control Center -ben a 3D fülön belül az Enable geometry instancing mellé pipát kell rakni most már tökéletes.Amúgy ezt az opciót azért kapcsoltam ki mert a Metro 2033-ban elég fos csíkos árnyékokat eredményezett pl:a tábortűz ahogy égett a fénye rávetődött a falra a fal árnyéka meg a földön falon csíkos árnyékot eredményezett ami nem igazán volt szép ezért off de ki gondolhatta volna ez a baja
-
kasa85
őstag
Sziasztok.Akadt egy kis anomália az King Arthur játékkal kapcsolatban.Ati Catalyst 10.6-ot használok,nem tudom valamelyikőtök próbálta már e az új driveral de a képen láthatjátok teljesen játszhatatlan az egész Game.Olyan mintha háromszögek lennének meg megnyúlt szürkés barnás textúrák érdekes
Eredeti Gamestar-os a játék friss patch a Steam-en keresztül lejött ezért gyanakszom a Catalyst10.6 ra,de azért ki kérem a véleményeteket hátha megint nem volt szokásomhoz híven szerencsém,mivel az IPS monitorom is 2hét használat után lefüstölt,épp pénteken
A falnak nekidőlt még meg sem ütődött és leverte a lakásban a biztosítékot azóta nem kap áramot valami zárlatos lett benne.Előtte 1-2 órával megjelent egy pixel hiba utána kettő egybefolyva ami 1 óra használat után az egybefolyt kettő pixelhiba eltűnt de az 1pixel hiba megmaradt körülötte lilásodást is ki lehetett venni főleg fehér háttérben érdekes,remélem sikerül kicseréltetni, az iponba bevittem mire kizavartak vigyem LG szakszervizbe mert 3-napos csere gari megszűnt az LG szak szerviz további feladata megcsináltatni kicserélni a terméket
Kicsit mérges voltam mivel a 18-ker ből BKV val a böhömnagy dobozávak együtt a kezembe elcipeltem az ipon-ba a 9-kerbe utána tovább a 13-ker LG szervízbe ami bezárt mivel Péntek volt és 4ig voltak nyitva hát ez tiszta téboly vihettem haza most ott rohad a sarokban 60ezer ft ér
-
XoZ
aktív tag
Én már olvastam erről a problémáról külföldi fórumokon, akkor jöhet elő, ha több feszültség monitorozó program fut (pl. Everest + GPU-Z, Afterburner + GPU-Z): [link]. A probléma oka az lehet, hogy összeakadhatnak a feszültség kiolvasó parancsok, és feszültség állítás következik be.
-
p87
senior tag
Ezt nem fogjátok elhinne, már megint előjött. [link]
Nagy nyugodtan jászok fél órát, vízhőfok 32°C, majd felpillantok a kijelzőre és 35°C, kilépek és ez a kép fogadott. Szépen látszik, hogy ahonnan 1,1625V megemelkedik a feszültség 1,65-re és vele a hőfok.
Nah most mondjon valaki valami okosságot?
Abu85 ha olvasod, szerinted, hogy lehetséges ilyen, hogy egy program ilyet csinál?
-
HaZsolt
őstag
Megkapta a voltmodot a kari. Ígéretesnek néz ki.
-
p87
senior tag
válasz
Gerisz #13528 üzenetére
Nekem nem tud melegedni a vizesblokk miatt, ami viszont feltűnt, hogy 34°C-os volt a víz ekkor, majd mikor próbáltam reprodukálni akkor max. 31°C-re ment a víz, igaz feleannyi időt játszottam utólag.
Ha mégegyszer előjön csinálok képernyőmentést és takarodik a gépemről az afterburner. -
p87
senior tag
Sziasztok!
Olyan hibával, bugg-al találkozott már valaki, hogy Afterburnert elnindítom, beállítottam 900/1250MHz-t és hagytam játék alatt monitorozni, órajelemelésnél fel is váltott 1,1625V-ra a GPU játszottam egy órát kilépek és erre az a kép fogadott, hogy a GPU 1,65V megy, mondom mi az isten, everest is futott háttérben és az is 1,65V jelzett GPU-ra.
Gyorsan újra is indítottam , visszaállt a normális 1,1625V-ra, próbáltam reprodukálin ismét, de nem sikerült.
Szerintetek most tényleg 1,65V-on ment a GPU vagy csak a mérés kijelzés volt hibás?Ha tényleg 1,65-on ment volna a GPU, hogy a ki.aszott életbe lehet ilyet csinálnia egy programnak, a feszültségemelés nincs is engedélyezve.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
CptMisi #13503 üzenetére
Mert az AMD-nek a stabilitást kell szem előtt tartania. Ha a felhasználók egy részének (120 Hz-es monitorral rendelkezők, több monitorral rendelkezők, többkártyával tuningolók) nem jó, akkor olyan beállítást kell találni, ami jó lesz.
A gyártók természetesen úgy állítják a drivert, ahogy akarják. Globálisan a stabil működés az elsődleges. A powerplay az overdriver kikapcsolásával tökéletesen működik, így csak a tning mellett vannak korlátozások, tehát eleve egy olyan körülményben kapcsol ki a legalsó órajelkapu, amire nincs is garancia.(#13501) ko-ko82: Aktív Overdrive mellett sosem fog bekapcsolni az alsó órajelkapu. Aki erre vágyik, annak külső tuningprogramot kell használnia.
Az Overdrive-val az a gond, hogy az egy hivatalos szolgáltatás, és az AMD, bár felmenti magát a problémák elől, felelősséggel tartozik a stabil működésért. A 3rd party programokkal lehet probléma, mert azért nem felel az AMD. -
Giot
addikt
válasz
Robi BALBOA #13523 üzenetére
Na ha így akkor még én sem váltok az tuti.
-
CptMisi
őstag
válasz
Robi BALBOA #13523 üzenetére
hát majd meglátjuk
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
CptMisi #13522 üzenetére
Lehet benne valami, de mondjuk az a pár game amivel játszok így is tökéletes úgyhogy inkább most nem kockáztatok.
Amúgy itt [link] le szokták tesztelni az új catákat és a 10.6-os kata kb semmivel sem jobb(inkább még rosszabb) mint a 10.5-ös és kb ugyan ez a helyzet a 10.4 vs 10.5-el is és a 10.3 vs 10.4-el is, azaz a 10.3 óta nem volt lényeges gyorsulás, az igaz, hogy a 10.6-ot (nem az Asus félét) amikor próbáltam akkor eltűnt az akadás a Furmark -nál, de viszont nincsen rendes PP, úgyhogy marad a tuti 10.3a esetleg ha jon a 10.7 és jókat hallok róla akkor váltok. -
CptMisi
őstag
válasz
Robi BALBOA #13521 üzenetére
hát amit te használsz, az sem sokkal újabb, mint a februári, viszont az asus 10.6ban vannak újabb dolgok
-
Giot
addikt
válasz
CptMisi #13503 üzenetére
Ez nem tudás hanem akarás kérdése szerintem.
Olyan mint az hogy a Toxic kártyán 775/1125Mhz volt az overdrive limit mivel betartották az AMD ajánlását Sapphire-ék. Aztán meg tadam kiadtak egy bios frissítést. Tudtak volna ők a gyárban is ilyen biost rátenni csak nem akartak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Battlefield 6
- Revolut
- Fogyjunk le!
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Építő/felújító topik
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- MSI GeForce RTX 4060 VENTUS 2X BLACK OC 8GB GDDR6 Videókártya!
- SAPPHIRE AMD Radeon RX 7900 XTX Vapor-X 24GB GDDR6 Nitro+
- GIGABYTE GeForce RTX 4060 WINDFORCE OC 8G
- GIGABYTE RTX 5070 12GB GDDR7 WINDFORCE SFF - Új, 3 év garancia - Eladó!
- SAPPHIRE RX 9060 XT 16GB GDDR6 PRUE OC - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3385, 94% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 35WN75C-B - 35" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - USB Type-C 60W - AMD FreeSync - HDR 10
- AKCIÓ! Asus ROG STRIX Z490-G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest