- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Steam Deck
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen notebookot vegyek?
- Házi hangfal építés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
CptMisi
őstag
válasz
amper zoli #12497 üzenetére
-
hege01
tag
válasz
CptMisi #12494 üzenetére
Valahol láttam egy everest naplófájlt amiben nem csak hőmérsékletek szerepeltek hanem proci, gpu terhelés stb. is.
Kíváncsi vagyok a BFBC2 nél jelentkező lag valóban azért van e, mert visszaveszi a kari az órajeleket vagy sem.
Más: mivel érdemes csatlakoztatni a monitort a vga-hoz, nálam elérhető az összes lehetőség?
DVI, HDMI, DP, -
hege01
tag
Sziasztok,
Valaki írt asszem ebben a topikban Everest naplózásról, visszakerestem de nem találom.
A kérdés csak annyi hogy hol lehet ezt bekapcsolni mert nem találom sehol.
Ha valaki tudja megköszönném.Üdv.
-
Giot
addikt
válasz
CptMisi #12489 üzenetére
Igaz, hát nem javult a véleményem a tesztről.
Ja még annyit hogy a GTX470/480 nem 90 foktól emeli drasztikusan a fordulatszámot? Addig meg csendben van? És a Fermik nem 90-100C környékén dolgoznak? Az elején meg a Furmark tesztet csak 80 fokig engedte el. Érdekes!!
Na mind1 úgysem veszek ilyen kártyát. -
Giot
addikt
válasz
CptMisi #12485 üzenetére
Kösz a linket kolléga. Megnéztem és azt kell mondjak van benne pár érdekes dolog. Egyrészt csak nekem tűnt úgy hogy laggolós volt a Dirt2, meg a Heaven Bench? A Metro meg amikor azt mondta hogy 24fps akkor tartósan 21-et mutatott a kamera. Nekem kicsit szponzor szájízű volt az egész.
Amúgy a Vantage teszt eredmények szerintem korrektek ha a full HD-ben ment. Itt vannak az én full HD-és eredményeim: [link] Bár lehet hogy itt is befigyel nálam a procclimit.(#12483) Robi BALBOA: Majd meginterjúvolom Abu-t ha kijön rá a lépés.
-
DrJános
aktív tag
Ez igen vicces 13 k s gput akar össze mérni az 5870 -el xd ennél még az 5850-ek is jóval többet nyomnak főleg tuninggal, meg azért a versenyképes szót se raktam volna bele a tesztbe.
-
CptMisi
őstag
5perctől hallgassátok egy kicsit...physx on 41k proci, 13k gpu, össz: 16500pont->ez az ötvennyolchetvennel van pariban
tegnap mutatta Tomate, van néhány okos teszter
-
Scholes9
nagyúr
válasz
Massacre14 #12480 üzenetére
Corsair VX 450
-
lsc
nagyúr
válasz
Massacre14 #12480 üzenetére
Nem ártana tudni a gép többi részéről is valamit, de egy 500 W körüli fsp, corsair, enermax elég.
Van Milyen tápegységet vegyek? topic is. -
Massacre14
csendes tag
Üdv. Milyen tápegységet ajánlotok egy XFX 5850 BLACK EDITION-hoz? 550W-os elég? Márka milyen legyen? Köszi
-
HaZsolt
őstag
-
CptMisi
őstag
válasz
CptMisi #12474 üzenetére
havernak mondjuk ilyen lapban, nem ilyen ramok, de szintén kingmaxok, szintén 1600/cl8on mennek rendesen F8B-vel
ha azt olvasnám az AsRock 890GX Extreme 3 topikban, hogy van Cn'Q feszemeléssel, és minden rendben, akkor váltanék, de így nem az igazi..utána olvasok majd, hogy menne -e benne a ramom rendesen, és hogy is van az egész
Gondolod, hogy F8C-vel menne?
-
HaZsolt
őstag
ÁH Csak 17ezer pont fölött sikerült a kari. Viszont a világelső csalt, a kari 1200 Mhz órajelen több pontot adna. Nekem 1100-on volt ennyi pontom és az ő procija jobb\ folyékony nitrogénnel csinálta. Ahhoz képest jó eredmény nem? Nyugtassatok meg pls, mert nincs pénzem nitrogénre:S
-
Gerisz
addikt
-
amper zoli
tag
válasz
CptMisi #12466 üzenetére
Nekem egy ACER notebook-om volt régebben, az szintén ilyen hasonló problémákat produkált, ami nálad most jelen van.
Lefuttattam minden tesztet, a ramokon is külön, külön minden tuti. A konfig együtt fagyi, kék stb.
Egyszer csak ram bővítésre került sor, mert a régi kevésnek bizonyult. Innentől kezdve stabil lett a rendszer. -
Franco9
tag
5850 alá milyen proci,táp lenne jó?
és melyik 5850et ajánljátok?
olcsó megoldás érdekelaz olcsót 70k alatt értem
-
CptMisi
őstag
-
CptMisi
őstag
válasz
amper zoli #12464 üzenetére
nem valószínű
azok elég stabilak prime, memtest, minden szar órákig megy hibátlanul
bár lehet...vagy az, vagy a hdd...Giot: hát nem bánom, hogy nem a legdrágább alkatrész szart be
a legjobb az lenne, ha a vinyó lenne fos...ramokat már nem akarok cserélni... igaz 30ért vettem őket másfél hete, most meg 60ért lehet kapni, tehát még jól is járnék az eladásukkal, de nem szívesen tenném
-
CptMisi
őstag
havernál faszán ment a cucc
most elhoztam az ő 4870ét, és megnézem, hogy ezzel is ugyanazt csinálja -e....valószínűleg igen, aztán meg letesztelem a vinyót
-
Giot
addikt
válasz
Robi BALBOA #12460 üzenetére
Kösz a linket ez hasznos!
Arról hogy állítólag a 10.6-ban új shadermotor lesz hallottál valamit? Ja meg most biztos nagyon laikusnak fogok tűnniaz is vagyok
. De ha jól értem akkor ez a shadermotor lenne a felelős a shaderprocesszorok kihasználásáért?
(#12459) LordDarkness: Szívesen!
-
Giot
addikt
válasz
LordDarkness #12456 üzenetére
Erről nem tudok nyilatkozni, én a 10.3a használom. Nem is tervezem a 10.5 feltételét mert amit itt olvastam a tapasztalatok szerint annyit nem hoz a konyhára, de ne én mondjam meg hanem olyan aki használja is.
-
Giot
addikt
válasz
LordDarkness #12456 üzenetére
Ezért: [link]
-
LordDarkness
aktív tag
Üdv mindenkinek! Valaki tud arra megoldást arra hogy a 10.5-nél felszeretném húzni 850/1200re és visszavegye az alapórajeleket 157/300 mert most csak 400/1200re engedi vissza. A 10.3-nál ezt simán megcsinálta.
Giot akkor erre semmi esély. ha visszateszem a 10.3 az jelent valamilyen visszalépést? -
HaZsolt
őstag
Megvolt a kari voltmodja
Nem bírt túl sokat
-
Def26
félisten
Nekem a 10.4 van fent. Feltegyem a 10.5 -öt?
Van valami teljesítménybeli különbség?
-
CptMisi
őstag
-
Giot
addikt
válasz
Dadpool #12442 üzenetére
Amíg nem emelsz neki feszt túl nagy baj nem lehet, egyszerűen csak hibázni fog, úgy meg ugye úgysem használod tartósan. tettem egy próbát 1Ghz/1250Mhz-en is a Vantage betöltött el is indult de fél perc után kikockásodtam majd meg is fagyott.
Nekem úgy tűnik 970/1250 a vége a venti 80%-on. De ez már tényleg a plafon lehet. 950/1200 még beton stabil ott is 80%-on volt venti de a furmark egy órán kersztül ment hibátlanul.
-
Dadpool
aktív tag
thx igen mert féltem hogy megsul a kari feltoltam 70 re volt is hang rendesen.. utána levettem 50% ra azon is igy ment
feltoltam en is 950/1200 ra lement a vantagfe de 970/1200 nál már szemetelta kép meg volt hogy ujraindult a gép. és azert szeretek vigyázni a karira. de ezt a kis idot remélem károsodás nélkul átvészeltemés vissza is vettem alapra mindent..
probáltam az 1000/1125 nah már a vantage toltoképernyonél becsikozott mondom stop.
igazábol most tuningoltam eloszor és tényleg féltettem a karit mert nem volt azert olcso:9 -
-
petrusz82
aktív tag
válasz
Colos1 #12433 üzenetére
Mint minden hasonló progi, csak akkor fog alkalmazni egy beállítást, ha átlép egy beállított értéket. Nekem pl a ventifordulat úgy van beállítva, hogy 65 foktól forogjon 30 %-al, és 80 foknál van a 100 %-os fordulat. Tehát ha én indítom a gépet, akkor biztosan 65 fok alatt lesz a hőmérséklet, ezért ha játszom átlépi a 65 fokot és szabályozni kezd. De ha mondjuk rendszerindításkor 66 fok lenne, akkor nem tudná átlépni ezt a 65 fokos "kapcsolót", így nem is fog szabályozni.
-
hege01
tag
válasz
_Fefe_ #12432 üzenetére
A 3d profilt úgy adtam meg hogy furmark-al felhúztam normal sebességre a gpu-t, tehát így a feszt is emelte.
Azt észre vettem hogy ha ráklikkelek az att-re a tálcán, akkor a <Hardwer> menüben alul megjelenik a két profil, az aktuális mellett egy kis szürke karika, viszont ennek zöldnek kéne lennie szerintem. Tehát valamiéert nem jól működhet.(#12429) CptMisi Igen , így is fagyi.
Viszont most toltam BFBC2-t egy fél órát és most nem vette vissza az órajeleket, lehet hogy nem is attol van a lag időnként.
Nem tudtam mi hiányzik nekem, a 8800Gt-vel gyönyörűen ment lag nélkül mediumban.
Üdv.
-
Colos1
őstag
válasz
_Fefe_ #12432 üzenetére
Az Afterburnert már próbáltam régebben, de rendszerindítás után nem volt hajlandó alkalmazni a beállításokat.
Minden egyes alkalommal kézzel kellett rányomnom, hogy menjen. De ha leállítottam a progit és újraindítottam, akkor már ment...Csak az auto indításkor nem volt jó.
Azért akarom amúgy változtatni, mert most 850/1250 -en járatom 3D-ben, és már így is 90 fokra felmegy, 33%-os fordulattal... meg szeretnék még feljebb menni, és nem szeretem 90..100 fokon üzemeltetni a GPU-t..
-
_Fefe_
tag
válasz
hege01 #12428 üzenetére
Colos1 : A RivaTunerrel is tudod a ventifordulatot szabályozni a hőmérséklet függvényében, de annak beállítása egy picit bonyolultabb az 58xx esetében. (külön profil megadása a változtatni kívánt hőmérsékletküszöbhöz, majd külön menüben ennek megadása/alkalmazása a kiválasztott hőmérsékletszenzorhoz)
Egyszerűbb lenne ha az MSI AfterBurner-t használnád erre, mivel a két progi működése ugyanaz (mivel ugyanaz a program készítője), csak az Afterburner sokkal egyszerűbb, és a RivaTuner-t szinte már nem is frissítik.
hege01 : Colos1 is említette már korábban, de a profilok létrehozásánál az órajelek megadása mellett a legördülő menüben az alkalmazandó feszültséget is ki kellene választanod 2D-re és 3D-re is. Előfordulhat, hogy a 3D profil megadásakor a 2D-hez tartozó feszültséget adtad meg (mivel az az alap amiről indulsz a progi indításakor 2D-ben), így ezzel már nem boldogul 3D alatt, és csak fagyi lesz belőle.
-
hege01
tag
-
Colos1
őstag
válasz
_Fefe_ #12421 üzenetére
Igen, Everest szerint is annyi. Viszont az előbb bepróbáltam 0,96 voltot, és azt már nem állítja be, 1,0 voltot ad neki. Tehát igazad van, csak meghatározott feszültségeket lehet beállítani, az 1 volt amit belőttem, az a 400/1000 -hez tartozó BIOS-ban is rögzített fesz. Valószínűleg ezért engedte...
-
_Fefe_
tag
válasz
Colos1 #12419 üzenetére
Megnézted más programmal is, hogy tényleg annyit ad neki ? Pl.: GPU-Z, Everest, HWMonitor stb.
Ha igen, akkor nekem nem működött rendesen, vagy azóta (kb. 6 hónap) javított rajta a készítő. Bár ezt írja a témáról itt ---> ATT 5850 voltage control
-
_Fefe_
tag
Csak a HD5xxx széria esetében tudom, hogy csak a hivatalos 2D és 3D feszültséget lehet beállítani, szabadon választható feszültségek beállítására nincs lehetőség (nem veszi figyelembe). Úgy tudom, hogy HD48xx esetében lehet szabadon választható feszültséget beállítani (az is kártyafüggő), mivel amíg HD4870-em volt használtam is ezt a funkcióját.
-
-
_Fefe_
tag
válasz
hege01 #12413 üzenetére
Fura, mivel én is Win7 64bit alatt használtam az ATT-t, de nálam zökkenőmentesen futott. A régebbi ATT-k esetén 64bit alatt (az aláírás ellenőrzés miatt) szükség lehetett az "ATTLoader" nevű kis kiegészítő progira (és az UAC letiltására), vagy valamilyen más hasonló funkciót ellátó dologra (Pl.: ReadyDriver Plus), de úgy tudom hogy most már nem szükséges semmilyen ilyen dolog a sikeres telepítéshez 64bit alatt.
Esetleg próbáld ki az utolsó verziót : 1.6.9.1486
-
Colos1
őstag
válasz
hege01 #12413 üzenetére
#12395: "ha átváltok a 3D profilra akkor csíkos képernyő és fagyi következik."
Én is hasonlóan jártam ma, amikor kiválasztottam az órajelet, elfelejtettem a legördülő menüből a feszültséget 0,95 -ről 1,088V -ra áttenni
(#12412) _Fefe_ : Arról tudszt valamit, hogy miért? Meg esetleg egy újabb verzióban benne lesz-e..
-
_Fefe_
tag
válasz
Colos1 #12405 üzenetére
Szándékosan vette ki a programból Ray Adams az HD5xxx széria FAN vezérlési tábláját.
---> "For HD5xxx you can only select between manual and auto modes without editing table. "(Én is sokáig arra használtam az ATT-t, hogy kézzel tudjak váltani a 2D/3D módok között.)
-
CptMisi
őstag
nem...nem jobb a hűtése(sőt), mint egy ref+ VF 3000A / T-Rad2 GTX / MK-13...ha azt veszem, 60ért lehet kapni aprón, 20ért meg ezen hűtők egyikét, egy VRM hűtővel...de ha boltban megveszem 70ért, még akkor is ugyanannyiból jövök ki
75ért már jobb vétel, ha a bolti árhoz hasonlítom
-
CptMisi
őstag
válasz
hege01 #12401 üzenetére
igen, ez az új, már emlékszem
az olyan 75k, ha jól számolomiponban 92k
-
hege01
tag
Ezt a verziót 1.6.9.1481 töltöttem le innen [link]. Gondolom ez a legújabb.
(#12397) CptMisi Köszi, megpróbálom ezzel, ha nem megy úgy is jelentkezek egy kis tanácsért.
Ja és 379,90 CHF az ára.(#12398) shteer Komolyan mondom megkönnyebbülés a 8800Gt-m után, végre csendes a gépem
Most jut eszembe, mintha az Asus dobozán is láttam volna valami tweak progit, csak elő se vettem a Cd-ket a dobozból.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Steam Deck
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Alkoholista nevelde
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest