- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Nyaralás előtti hardverszemle
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Házi hangfal építés
- CPU léghűtés kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Müszi
senior tag
válasz
bakter24 #2923 üzenetére
Ezekről beszélek:
Persze a mellettük lévő 3db kondit sem szabad nagyon elszigetelni, mert azok is tudnak melegedni és ha emiatt csökken a kapacitásuk akkor a chipek még jobban terhelődnek, jőn a cicergés majd a füst. Tudom az Asrock lapos topikban kéne ezt írnom, de valamiért ott áll a levegő, pedig sokunknak van már Asrock lapja. Elnézést a többiektől.
-
Müszi
senior tag
válasz
bakter24 #2923 üzenetére
Mindenképp sokat használna. Ha normál feszen megküldessz teszttel egy 100W-os procit benne, kis idő után ha hozzáérnél a 8db VRM chiphez, odaégne az újad. A négy kocka munkaellenállást ami a fázisokba be van építve, nem kell lehűteni. Azonak bírniuk kell a hőt. Én már rajta vagyok az ügyön, csak az a problémám, hogy hogyan erősítsem oda a bordát amit aplikáltam garvesztés nélkül. Egyenlőre alulfeszeltem és így sokkal jobb a helyzet. Szerintem nem a chipekkel van a gond, hanem egyszerűen kevés ez a 4fázis ebben a szituban a procinak, így határon űzemelnek. Már az is sokat érne, ha egy külőn kis venti csak oda fújna és persze egy jó szellős ház sem árt.
-
Müszi
senior tag
válasz
bakter24 #2863 üzenetére
Helo!
Athlon II X4 740-750K lett volna erre a legjobb választás és hozzá olyan VGA amilyet óhajtassz. Ezeknek a modern VGA-k nak már igen csekély az idle fogyasztásuk, gyakorlatilag 3-5W-ról beszélünk. És azért a APU VGA-ja is felvesz idle 1-2W-ot, tehát nagyon kicsi a fogyasztási többlet ami tulajdonképp elhanyagolható plussz költség hosszú távon is. Terhelés alatt meg szintén arányos a teljesítmény felvétel, tehát nem fog egy erősebb dedikált VGA sem 60-80W-ot kajálni ha csak filmet nézel pl. Az ilyesminek csak mobil fronton van létjogosultsága, mivel az akkus üzemidőnél minden + wattocska számít.
Desktop fronton tudtommal nincs megoldva a szoftveres VGA kapcsolgathatóság. -
szacsee
nagyúr
válasz
bakter24 #2863 üzenetére
Guruk megmondják, de ilyenről még asztali megoldásoknál nem hallottam.
HD7xxx szérián belül viszont Zero Core segítségével (lehet az összes kártya is tudja 7-es szériában) ha kikapcsolod a monitort akkor 3W-ot fogyaszt.
Innentől kezdve pedig nem kérdés, hogy mit használj. Persze ezt csak az energiatakarékosság figyelembevételével írtam.
Intel deszkáknál ott a Virtu, gondolom itt is van valamilyen megoldás arra, hogy terhelve ne a dedikált VGA-t hanem az APU-t terhelje, de teljesen gondolom itt sem tudja lekapcsolni a dedikált VGA-t hogy ne fogyasszon.
Ezért HD7xxx széria + kis fogyasztású és elég teljesítményű proci kombót ajánlok. Ha van benne IGP az sem gond, de gondolom a fogyasztás a szempont és ha pl FTP klienst futtatsz kikapcsolod a monitort.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Ryzen 9 9900X 2,5 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged