Hirdetés
- Megjött a Cherry legfrissebb, taktilis karakterisztikájú kapcsolója
- 8 bővítőhelyes Jonsbo "akvárium", akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- 4K felbontású, 240 Hz-es OLED monitorokkal köszönti az őszt a Lenovo
- Ismét egy teljesen friss egérrel gyarapította kínálatát a Pulsar
- Legalább 20 éves lemaradásban vannak a kínai litográfiai cégek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Dell notebook topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Most Kína tiltotta ki a nemrég exportengedélyt kapott AI gyorsítókat?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanyi.mTs
addikt
Samsung 840 EVO SSD-m frissítéséhez, kellene a legújabb chipset driver. Most jelenleg a 13.12-es van telepítve, a 14.9-est, hogyan telepítsem fel, egy működő rendszer esetén? Elég a sima update? Vagy unnstallájam a régit, de mivel és hogyan?
-
Sanyi.mTs
addikt
Asus A88xm-plus + A10-6700T + 2x4GB RAM + 120GB samsung evo
a gép indítása után pár másodperccel megjelenik az post screen, ahol a merevlemezeket is felsorolja. innentől kezdve 45 másodperc kell, h felálljon a rendszer. ez alapján kicsit soknak találom, igaz, h nem i7 van alatta, de akkor is.
mi lehet a gond?
CrystalDiskMark-kal ilyet mértem:
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Obliterátor #15138 üzenetére
hdmi-n küldöm a képet és hangot az erősítőre, majd onnan hdmi-n a tv-re.
most még vlc-t használok video nézésre.be lehet állítani valahol, h a 2.0-ás hang, ne csak az első két hangszórón szóljon, hanem a hátsó kettőn is? vagy ezt inkább az erősítőn kéne megnézni?
-
Sanyi.mTs
addikt
Asus A88xm-plus + A10-6700T + 2x4GB RAM.
asus honlapján azt írják, h az igp 2GB-t is lecsíphet a rendszermemóriából (jelenleg 768MB-ot).
állítható ez bios-ban, vagy automatikus az igp memória méret meghatározása? -
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Goose-T #15026 üzenetére
nincs vga bemenet a TV-n, csak: hdmi, scart, komponens, kompozit és S-video
ccc névjegye alapján: 2013.0830.1944.33589
majd kipróbálom a 13.12-tha újra telepíteném a gépet és nem asus drivereket használnék, akkor csak a következők kellenek, ugye? amd chipset, amd ccc, lan és hangkártya driver?
-
Sanyi.mTs
addikt
összeállt a gép (htpc):
asus a88xm-plus
a10-6700t
8GB ram
asus xonar dgx hangkártya
w7 hp 64bita gép hdmi kábellal van összekötve a HD ready TV-vel.
1) a tv nativ felbontása 1366x768, de csak 1280x720-at (720p-t) enged beállítani a gép. így viszont fekete keretes az asztal. a ccc-ben tudtam kicsit csökkenteni a keret méretét, de nem az igazi: az egyik oldalt még van egy kis csík, a másikon már a képből vesz el. sőt kicsit a betűket is nehezebb olvasni. van a nativ felbontás beállítására vmi megoldás? (ha jól rémlik, ez mintha laptop felbontás lenne)
2) ha a gép tv-re van kötve, akkor a bios érdekesen jön be: majdnem fekete a teljes képernyő, ha mozgatom az egeret, akkor az egér útján "megvilágosodik" a bios azon része, ahol az egér járt. de ez akkor se segít, mert a bios képének jobb és alsó részéből hiányzik kb a kép harmada. most még van monitorom (másik szobában) és dvi kábellal tudom konfigurálni, de majd el lesz adva. mi lehet a gond? (amúgy ez az UEFi bios nekem új dolog)
3) a driver cd-ről telepítettem a chipset drivert, ami catalyst (nekem ez új, bár jó régen volt már ati/amd alkatrészem) ott a hang menüben állítható, h hol szóljon a hang: tv (hdmi-n), alaplap, hangkártya, hangkártya optikai kimenet. lehet ezek váltására parancsikont létrehozni? -
Sanyi.mTs
addikt
az elmúlt pár évben intel-es gépet használtam.
most rendeltem egy Asus A88X-PLUS + A10-6700T-t. nem lesz benne külön vga.
A driverekkel kapcsolatban kéne egy kis felvilágosítás (w7 64bit):
- Chipset driver 2 féle is van fent az asus honlapján: AMD Chipset Driver V8.0.915.0 for Windows Win7 64bit & Win8 64bit---(WHQL) és AMD Chipset Driver V2.0.10.273 for Windows Win7 64bit & Win8 64bit---(WHQL). melyiket telepítsem? miért ez a nagy eltérés? a két fájl feltöltése között csak 4 hónap telt el.
- jól gondolom, h ha telepítve van a chipset, audio, lan driver, akkor még az amd oldaláról kellene nekem egy catalys-t is az APU-hoz?
- asus honlapjáról a SATA (AHCI) drivert kell telepíteni w7-re? (Samsung EVO kerül a gépbe)
Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Óra topik
- OLED TV topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Dell notebook topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Szemüveges topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elite X2 1012 G2 i5-7300U I 8GB I 256SSD I 12" 2K+ Touch I CAM I W11 I Gari
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 256GB FHD 144Hz
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- UTOLSÓ!! 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest