Új hozzászólás Aktív témák

• katt777

félisten

válasz stratova #10436 üzenetére

A 4.8GHz teljesen átlagos egy A10-6800K-tól (persze a RAM-ok is számítanak), és azt se feledd, hogy ez egy 7870XT, nem holmi 7850. :Y

frescho: Ja, az most nem ment, de egyébként az pontosan az FPS-szel ellentétesen alakul. Hogy ne venném észre a mikrolagot, amikor az FPS szépen megy 30 körül, a szememmel meg látom, hogy szaggat a kép? :F

Kipróbáltam viszont valamit, és beigazolódott a gyanúm. Ahogy tuningoltam a VGA-t (1100/1700-ra 975/1500-ról), rögtön feljebb ment a CPU igénybevétel, és 99%-on dolgozott a VGA, azaz a játék valóban akkor teljesít jobban, ha erősebb hardvert érzékel. Nyilvánvalóan direkt írták ilyenre, máskülönben a tuningolt (azaz erősebb) VGA-val még nagyobb CPU-limitem kellett volna, hogy legyen (játszhatóság miatt FXAA maradt minden VH beállítás mellett):

Érdekesség, hogy Intelen a VGA teljesítmény esik le grafikailag igényesebb részeknél (jelzések szerint 40-50%-ra 100% CPU mellett), AMD-n meg a CPU-é (nálam 25-30%-ra 87-92%-ra eső GPU mellett), de a lényeg persze az, hogy a fogyasztó elhiggye: erősebb hardverre van szüksége. :((

atti_2010: A jelenlegi tesztjeimet látva nem tartok attól, hogy az A10 kevés lenne alapon, persze lehetnek olyan programok, amelyeknél igen, de akkor még mindig olcsóbb a tuning, mint új procit v. platformot venni.

Új hozzászólás Aktív témák