- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
-
PROHARDVER!
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
hmzs
tag
Évekkel ezelőtt használtam a programot, nem emlékszem számít-e a tftpd működésénél, de a wdr3600 a 192.168.0.66 címen keresi a förmöt, a videódon meg a loopback cím aktív a programban.
Ha lényegtelen, akkor bocs.
Halványan olyasmi is beugrik, hogy valamelyik tp-link a 192.168.1.66 címet keresi.[ Szerkesztve ]
-
Zavo
tag
Keresi az szorgalmasan, le is tölti öt másodpercenként. Úgy vettem észre, hogy ha váltogatsz a fülek között (pl. Tftp Server-ről a Log viewer-re), visszadobja a 127.0.0.1-et, de abszolút nincs hatással a működésére. Próbáltam a 192.168.0.66-tal is, ugyanaz az eredmény. A gond az hogy ha át is megy a firm, nem tárolódik.
[ Szerkesztve ]
-
BullZeye
veterán
Végre elérkeztem oda, hogy szükségem van "wifi bővítésre", mert 1 Dynalink router nem fedi le a teljes kertet.
Anno okos voltam, és húztam ki egy combos kábelt hátra egy kis házba aminek végre új teteje van és így a héten áram is került bele.
Mi a helyes módja annak, hogy a lehető legfeltűnésmentesebben legyen stabil wifim hátul?
És ha Signalon, facetimeon telefonálok és közben járkálok a kertben-házban akkor az ne szakadjon meg.Van egy Dynalink WR36X-em és egy Archer C6 v2-m, mindkettő legújabb OpenWRT snapshottal.
0) Rákötöm PC-re a régi routert
1) Beállítok régi routernek egy 192.168.0.255-s FIX IP címet
2) Kikapcsolom DHCP-t
3) Routereket LAN-LAN porton összekötöm
4) Azonos SSID-t adok meg 2,5 és 5Ghz-nek azonos jelszóval és csatornával.
5) Ennyitől menni is fog, vagy ez így túl egyszerű lenne?Ezt a videót követtem, hogy csináljak MESH hálózatot, viszont mint kiderült az IOT eszközök nem támogatják az SAE jelszótitkosítást így nem is tudnak kapcsolódni rá, tehát ez a módszer sajnos elbukott.
https://www.youtube.com/watch?v=vVoZppb_FR0Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
BullZeye
veterán
válasz BullZeye #19903 üzenetére
Na, hát nem egészen ennyi.
1) Reseteltem routert
2) Beállítottam IP-t 192.168.0.255-re (192.168.0.1 az új router)
3) Beállítottam WIFI-t
4) Kikapcsoltam DHCP-tRestart után nem jött be a 192.168.0.255 ip címre az UI, csak openwrt.lan működött.
5) összekötöttem LAN portot a switchel, és a régi routerbe dugtam a gépem, működött.
Viszont a WIFI tutira nem megy, mert folyamatosan romlik a vétel ahogy megyek hátra, és nem kapcsolódik a régi routerreÚj routerrel hiába nézem, nem oszt ki IP címet a régi routernek, így most nem érem el azt.
Mit rontottam el?
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
attila.86
tag
válasz BullZeye #19904 üzenetére
A videó szépen elmagyarázza pedig, csinálhatsz persze wifi kliens és AP-t szimultán egy eszközből, de inkább a videón ajánlott mesh rendszer lenne a nyerő. Előbbihez kéne szoftveres relay a két (client, ap) wifi hálózat közé, ami technikailag elég nyakatekert mód. És attól, hogy mesh van a két router között WPA3-SAE titkosítással, még az ap hálózatnak nem kell ezzel legyen titkosítva (maradhat wpa2). Arra figyelj, hogy valóban ki kell cserélni a wpad csomagot arra mindkét routeren, amit a videó is ír. És csak ehhez a művelethez kell a kábeles összeköttetés előtte (kell net elérés az második routeren is ehhez), semmilyen "automata" beállítás nem fut le ettől még, mint sok gyári mesh-rendszernél. Neked kell kézzel beállítani mindkét routeren ugyanazt a mesh hálózatot, ugyanolyan frekvenciás rádión belül, utána mehet melléjük ugyanaz az AP-hálózat, ugyanazzal a Mobility Domain-nel, hogy menjen a fast roaming.
-
BullZeye
veterán
válasz attila.86 #19905 üzenetére
Előbb életre kell lehelnem a régi C6-ot, mert hiába kötöm direktbe rá a gépem és állítom manuálisan az IP és a gateway-t a gépemen, nem érem el az openwrt beállításokat, SSH se megy.
OpenWRT link szerint a reset gomb az TFLASH-re jó, akkor azzal nem tudom factory resetelni?
-
BullZeye
veterán
válasz attila.86 #19905 üzenetére
Mindig elfelejtem mennyire jó kis router ez az ARcher C6, 5 sec reset gomb és 1 percen belül factory reset
Na szóval, ha én kábellel szeretném összekötni a 2 routert, akkor a videóhoz képest mit kéne változtatnom még?
Pontosan hogy tudom kikerülni, hogy a 2,4 és 5ghz-es hálózatom "mesh" legyen de WPA3-AES titkosítás nélkül?
Csinálnom kellene egy új WIFI hálózatot? De annak meg azért nincs értelme, mert kábelen össze vannak kötve.
WPAD ki lett cserélve, az az első rész, szerintem még az van az új routeren azóta is.
-
xabolcs
őstag
válasz BullZeye #19907 üzenetére
Neked dumpAP / access point only kell, ne engedd magad osszezavarni a mesh-sel!
Elso atfutasra nem tudom min csuszott el a dolog nalad.
aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
xabolcs
őstag
válasz attila.86 #19909 üzenetére
Igen, az elso hozzaszolasaban csak vastag kabelrol meg aramrol volt szo, de mar ott is LAN-LAN osszekotest tervezett.
Az utolso hozzaszolasaban viszont mar konkretan kabeles osszekottetesrol beszel.aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
BullZeye
veterán
válasz attila.86 #19909 üzenetére
Vastag Cat8 ethernet kábel megy oda (és egy 3x4mm2 es áram kábel, pont aznap kötöttük be áramot a kisházba így még erősen bennem volt), tehát van ott egy cudar vastag SFTP Cat8 ethernet kábel.
(közben csinálom amit Xabolcs említett)
És fura, de csak 1 WIFI van C6-on, hiányzik az AC wifi, úgyhogy még ezt is elő kéne kerítenem valahogy (factory reset után, de sysupgrade telepítés után is)
-
xabolcs
őstag
válasz BullZeye #19903 üzenetére
És ha Signalon, facetimeon telefonálok és közben járkálok a kertben-házban akkor az ne szakadjon meg.
Ehhez jol fog jonni, amit attila.86 ir, a Fast Roaming!
En meg sose hasznaltam, de mar jo lenne kiprobalnom!aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
A roaminghoz. Próbálgattam mostanában újabb snapshotokon a mindenféle roaming rásegítést (r/k/v) de nekem mind bezavart. Viszont azok nélkül 5 GHz-n elég szépen roamingol, ha jó helyen vannak az AP-k. A 2.4-en valamiért nem megy olyan flottul mobilommal.
Mesh-t én is használok, de az OpenWRT-n egy szeparált Wifi háló az AP-k közötti vezetékes összeköttetés kiváltására (nincs vezetékes kapcsolatom a garázzsal, a lakásban a garázshoz legközelebb tettem le egy AP-t), másra nem is érdemes használni (már ha egyáltalán a kliens támogatná)Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
BullZeye
veterán
Jelentem működik, hiba jó eséllyel az volt amit Vargalex ír, hogy
.255
volt a régi router, helyette192.168.0.10
lett, így szépen el is érhető (.2 a proxmox).Az IOT eszközök alapvetően buták, így ami közel van hozzá ott áramtalanítani kellett és kikapcsolni az új router WIFI-jét, hogy a régihez kapcsolódjon, de így végre az öntözőnek is "jó" a wifijele.
szerk.: router restart után ráment az új routerre vissza most várok pár órát, remélhetőleg magától megy a közelebbi régireEgyetlen dolog bosszant, hogy a 2,4Ghz tökéletesen ott van, de hiányzik az 5Ghz. Egy pár éves mentésből a wireless configot visszaraktam, és nem működik úgy sem. Igaz azóta 21-ről 23-re frissült az OpenWRT, de most egy blank Generic Device került be és nem lehet életre kelteni.
Archer C6 V2-ről van szó. 5Ghz-es wifi hiányzik.
[ Szerkesztve ]
-
BullZeye
veterán
válasz xabolcs #19918 üzenetére
Bingó, köszi, 23.05-el működik az 5Ghz WIFI és visszatért a régi OpenWRT ikon, így könnyebb is a megkülönböztetés.
Azt hittem csak letöltök valamit és flashelem SSH-ból, nem gondoltam volna, hogy fordítani kell újat.Arra van valami bevált módszer, hogy a Router melletti IOT cucc ne a 20 méterre lévő új routerre akarjon kapcsolódni aminél -89dBm a jelerősség?
-
válasz BullZeye #19919 üzenetére
Shelly-ken pl be lehet lőni roamingot, hogy ha adott határérték alatt (pontosabban felett, mert negatív) rendelkezésre áll x ideig erősebb AP, akkor arra csatlakozzon. Meg talán a dissasoc on low is segít, bár azt pont nem tudom, hogy lehet finomhangolni.
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
OpenWRT alatt VXLAN interfésznek hogy lehet az MTU-ját állítani? A link, ami felett működik be van lőve nagyobb MTU-ra (biztos, ami biztos 1800, pinggel csekkolva), de nem tudom alatta a VXLAN-t növelni, hogy fragmentálás nélkül átférjen 1500Byte, Luci alatt nem látok erre beállítást, UCI alatt meg nem tudom mit lenne érdemes.
-
Olyankor mi van, ha a watchcat azt mondja, hogy nem tudja megpingelni a szomszédos állomást, miközben ssh alól meg mégis csak pingik?
Ja közben megoldódott az MTU, vagy úgy néz ki.[ Szerkesztve ]
-
Próbálnék összefűzni két kapcsolatot a luci-proto-bond-dal, (próbáltam először WDS interfészeket, majd azon keresztül VXLAN csatornákat, de hasonló az eredmény)
A problémám az, hogy ARP-pal szeretném csekkolni a slave link-ek állapotait (Link monitoring), de hiába írom be a túloldali bond if IP címét és állítottam az ARP ellenőrzéseket 100ms-re mindkét oldalon, úgy látja a router, hogy a linkek nem élnek. Ha kilövöm az ARP link ellenőrzést és egy broadcast policy-t lövök be mindkét oldalon, akkor a két bond interfész közötttt tudok pingelni, de ugye jelzi a PING, hogy a csomagok duplikálva vannak, hiába van belőve a luci-n hogy a duplikált csomagokat szűrje (ha jól sejtem, ehhez is kéne a link detektálás )
Más üzemmódok (LACP-ot is próbáltam, hátha a LACPDU elég a detektáláshoz) meg nem működnek egyáltalán.
Mivel a routerek "buta" AP-k, ezért a tűzfal ki van lőve rajtuk.Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
Még egy kérdés, hátha erre tudtok is válaszolni
OpenWRT alá milyen USB-s LTE modemet ajánlanátok?Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
yodee_
őstag
válasz E.Kaufmann #19924 üzenetére
Én Huawei E3372-t használok. Sajnos a pingcheck kell hozzá, mert szakadás esetén nem áll fel újra a kapcsolat. Nem acélos nálunk, de a többi vagy méregdrága vagy nem támogatott.
[ Szerkesztve ]
Honor Magic 6 Pro | Lenovo Thinkpad X280 | Lenovo Thinkcentre M920s
-
xabolcs
őstag
válasz E.Kaufmann #19924 üzenetére
En is Huawei E3372h-153-at hasznalok, amikor ki szeretnek probalni valamit - egyebkent nincs napi hasznalatban.
Nalam nincs szakadasos baja, de a gordulekeny ncm-es hasznalathoz kulon parch-et hasznalok.Szivesen kolcsonadom, ha ki szeretned probalni!
[ Szerkesztve ]
aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
gyulank
addikt
Azt hogy kell beállítani, hogy ha van az ONT, aminek egyik LAN-ján a gép van, másikon a beállítandó router WAN-ja, ami szintén DHCP szerver, mert a LAN-ján van még egy másik AP, és a beállítandóra még wifin csatlakozik egy telefon kameraként, de ha a WAN-ra van dugva az ONT, akkor még a beállítandót sem érem el a WAN címén se, se a kamerát. Viszont mikor LAN-on volt, akkor meg időnként problémázott, és bizonyos oldalak nem jöttek be. Most is ez volt, nem töltött be a twitch, átdugtam WAN-ba és megjavult. Csak a géptől meg elérhetetlen lett, meg az is ami utána van.
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
xabolcs
őstag
válasz gyulank #19928 üzenetére
Jelenlegi felallassal: dumb AP / Access Point only
Ha pedig van eleg LAN portja a beallitando routerednek, akkor tehetsz egy probat az ONT router funckiojanak kikapcsolasaval (modem/bridge mód): ekkor csak a routered NAT-ol, s mogotte van minden eszkozod.
yodee_:
-
gyulank
addikt
válasz xabolcs #19929 üzenetére
Vagy én értem rosszul, vagy te értetted rosszul amit írtam szerintem. Ez csak egy része a hálózatnak, sok routerem van, mert kell, mert nagy területet kell lefedni. És nem tervezek mondjuk 25m-es kábelt húzni az ONT-ból a másik AP-nek, ha ott van a másik router mellett, ezért láncban vannak. Szóval azért nem csak az ONT a DHCP szerver, mert úgy vettem észre, hogy az addig működik jól, amíg az első routerre rádugom. De mivel a példában is ezen a részen, a beállítandó az első, azon van egy másik, és arra csatlakoznék mobillal, és az úgy már nem volt jó, és az lett jó, mikor átdugtam WAN-ra. Tehát ONT LAN-TPLINK openwrt WAN=LAN-UBI AP. Az = itt most azt jelenti hogy ugyanaz a router. De azért sem lenne jó nem az ONT-ot használni fő routerként, mert akkor mindenre 1 portnyi sebességet kéne elosztanom. Meg ez a router is kint van hátul, csak az ONT van bent. Egy port megy előre, azon van egy openwrt-s router, azon 2 ilyen kamera, egy másik port egy UBI AP-ra megy ami átviszi a netet egy másik UBI AP-ra másik házhoz, meg egy megy a beállítandóra. Meg egy a gépre. Fa struktúra
-
gyulank
addikt
válasz gyulank #19930 üzenetére
És a másik háznál is van kamera, és mindenhonnan mindent el szeretnék érni. És az se lenne baj, ha mondjuk rendesen váltana wifit a mobil, ahogy mászkálok köztük, nem szakadna meg, mégjobb lenne, ha az IP címe se változna.
-
válasz gyulank #19931 üzenetére
Ha biztosra akarsz menni, és már van Unifi én a helyeben inkább azzal bővítenék és cserélnék le minden AP-t.
A vegyesbazár nem egészséges. Ha legalább az sw stimmelne...
OpenWRT esetén is legalább van egy BATMAN, meg Unifi-re is fel lehet húzni OpenWRT-t, de túl macerás lenne. Ennyi AP-hoz kényelmesebb egy gyári központ.[ Szerkesztve ]
-
gyulank
addikt
válasz E.Kaufmann #19932 üzenetére
Abból kell főzni ami van. Nincs keret másra, és nincs Unifi se. Van 3 reflektoros Ubi AP, 2 TP-Link router, meg az ONT. Mert a másik háztól egyelőre elhoztam a TP-t mert nem engedi magát openwrt-síteni, és bezavart a beállítandó router utáni AP utáni mobilomba is, pedig ugye az egészen más ág, de az Ubis wifi vizsgáló app olyanokat írt néha, hogy azon keresztül jön. Most ott a reflektoros AP van csak és arra csatlakozik a kamera. De ha majd lenne oda normális routerem, majd valószínűleg azt is úgy kéne beállítani, mint a most beállítandót. És nekem nem működik ez a tftp, de senki nem válaszolt arra se, hogy egyáltalán minek kéne történnie. Pl. meg kéne-e jelennie a fw fájlnak a listában? Mert nekem nem jelenik meg. Hiába választom ki a mappát, vagy hiába teszem a program mappájába, és választom azt ki. A routerem mindig csak simán újraindult, mikor újraindítottam. És ugye vezetékkel kell összekötni őket, és láncba. Ha esetleg valami wifi-meshre gondoltál. Mert mondjuk 50m-es hatáskör kéne, meg 100m-rel arrébb megint 50m-es. Örülök, hogy így a telefonom kap valamennyi wifit úgy, hogy a router közvetlen kapja a netet vezetéken. Ha már a router is csak wifin kapná, akkor már az lassabb lenne, mert itt van minden, fa, fal, eső, hó, és még távolság is.
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
válasz gyulank #19930 üzenetére
Nem értette félre a kollága. Attól, hogy nagy területet kell lefedni, nem kell minden routernek címfordítást végeznie. Elég az elsőnek és akkor a mögötte bármelyik routeren/AP-n csüngő eszközök egy hálózaton lesznek és elérhetik egymást. Persze lehet, hogy éppen az a célod, hogy külön hálózatot alkossanak. De akkor sem kell feltétlenül NAT-olni, hanem a fa struktúrában a feljebb lévő eszközökön kell jól beállítani a routing-ot.
Alex
-
gyulank
addikt
válasz vargalex #19934 üzenetére
De ha annyi a jó beállítás, hogy van egy IP címe LAN-on, meg ignorálom a DHCP-t, azt próbáltam már, és nem volt jó. Ez azt jelenti, hogy mikor a kertben vagyok, ahol az erre a routerre csatlakoztatott routerre vagy AP-re csatlakozok, és időnként megszakad a net, felkiáltójel van a térerő mellett, az ubis app pedig pirossal kiírja a netre, hogy nem elérhető, aztán ahogy frissítgeti néha igen, meg valami betölt, valami nem, aztán jó lesz. Szóval ezért állítottam be arra is DHCP szervert, hogy az ONT a TP-linknek adhatna címet, de fix, nem kell neki, de az utána lévő AP utáni mobillal probléma volt, és elől meg, ahol csak annyi van, hogy 1 tp-link, és azon a telefon, azon nem volt semmikor probléma, csak ahol több eszköz volt, mint a másik háznál meg a kertben, ahol már az ONT után 2-3 router/AP van, és azokra csatlakozik a mobil. És van, hogy a gépen se tudok megynyitni bizonyos oldalakat, vagy nincs net, és egyszer szóltam a telekomnak, és azt mondták valami IP ütközést jelez, és kihúztam mindent, újraindítottam, és jó lett.
-
vargalex
Topikgazda
válasz gyulank #19935 üzenetére
Pedig jó kell, hogy legyen, ha jól van beállítva. Nyilván az eszközök LAN IP címeit vagy beállítod kézzel a DHCP tartományon kívüli értékre és egyedire (gondolom el akarod őket néha érni), vagy ha OpenWrt eszközökről van szó, akkor egyszerűbb, ha rögtön statikusról DHCP-re állítod magát a LAN-t is. Ekkor a DHCP címkiosztás egyébként is inaktív lesz, az AP/router IP címét pedig az elsődleges routertől megtudod.
Lehet, hogy bennem van a hiba, de nagyon nehezen tudom értelmezni (ha egyáltalán jól) a hozzászólásaidat. Szóval, próbáld meg higgadtan, pontosan leírni a problémát, a mostani hálózati topológiát (mi mivel, hogyan van összekötve). Mert olyanokból, hogy TP-Link, Ubi AP, "beállítandó" magáról a topológiáról semmi nem derül ki.
Alex
-
xabolcs
őstag
válasz vargalex #19936 üzenetére
Topologia gyanant a "fa strukturat" mar meghivatkozta a #19930 vegen. Azzal mar nekem is sokkal egyertelmubb lett.
-
vargalex
Topikgazda
válasz xabolcs #19937 üzenetére
Valóban, meg sem néztem a linket, valamiért egy általános fa struktúrát gondoltam mögötte.
Hát, ebből nem látszik, hogy a dumb AP bármi gondot is okozna... Legfeljebb az okozhat IP ütközést, amit írtam. Nyilván minden eszköznek lesz egy management IP-je (ez az OpenWrt routerek esetén a LAN IP lesz), ezek nem ütközhetnek és ahogy írtam, mindenképpen a DHCP tartományon kívülieknek kell lenniük, hogy a DHCP szerver véletlenül se ossza ki egyik kliensnek sem a címet.[ Szerkesztve ]
Alex
-
gyulank
addikt
válasz gyulank #19939 üzenetére
Jó, lehet, hogy a kerti AP nem mindig volt kívül. Meg a tűzfal se volt kikapcsolva. Most visszaraktam alapra, és beállítottam ahogy írva vagyon, és minden router kívül esik az osztáson. Most nem megyek a kertbe kipróbálni. De lenne még két dolog, ami eddig se működött. Az egyik az elérhető szoftverlista nulla, a frissítésre pedig errort ad. The opkg update command failed with code
6, és
az NTP se nagyon akar frissülni, 2023-10-09 22:02:04 van szerinte. Alapra állítás előtt jó volt, de szerintem csak azért mert ma dugtam WAN-ra. De LAN-on nem frissül.ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
gyulank
addikt
Mi a problémája?
-
válasz gyulank #19943 üzenetére
Szóval a kamerán is spórolunk Én is így oldottam meg a garázsban (USB-s webkam). A régi leírás szerint elég volt két csomag, de most már kell majd az össze mjpg-streamer input és output csomag is (mert nem telepíti magától), valamint, ha régi a kamerád (vagy valami spéci) akkor a hozzá illő kmod csomag is kellhet, de újabbaknál elég az UVC.
-
gyulank
addikt
válasz E.Kaufmann #19944 üzenetére
https://pastebin.com/vXVxfKeu Egy 3D-s König az UVC, meg van egy ALI m5603c mármint noname, de ezt írta ki. Eszerint próbáltam.
[ Szerkesztve ]
-
-
gyulank
addikt
válasz E.Kaufmann #19946 üzenetére
A felsoroltakat telepítettem, nem változott semmi, az and so ont meg nem tudom mi.
-
válasz gyulank #19947 üzenetére
Szerintem az OpenWRT nem a te rendszered (mondom ezt úgy hogy nekem se sok a Linuxos hálózati ismeretem )
Listázod és telepíted az összes mjpg-streamer kezdetű csomagot (kivéve az mjpg-streamer-www-simple) már persze, ha van elég helyed az eszközön.
Egyébként meg csak azokat az input és output modulokat, amit használnál is (pl esetemben input-uvc a webkamera miatt, output-http, mert streamelni szeretném http-n keresztül és a streamer-www, ami gondolom adja a weboldalt, amin példákat és beállítási lehetőségeket találsz a sztrímhez)Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
gyulank
addikt
De van nagyobb baj is. Ugye az éjjel beállítottam a routert ahogy kell. Most kipróbáltam, és nem jó. Egyrészt nem azt az IP-t adja a mobilnak amit lefoglaltam az ONT-ban. Másrészt az a router is, és az AP is lassú netet ad közvetlenül mellette is, ezért messzebbről ha egyáltalán tud csatlakozni, akkor sincs net, csak felkiáltójel, meg nem tudok sebességet mérni se. Márpedig ugyanott van minden, szóval ha tegnap jól működött a net a mobilról a kertben, akkor ennek nem hullámterjedési okai vannak. Eddig az egyetlen működő kompozíció az volt, hogy a router WAN-ján volt az ONT, és a LAN-ján az AP, és DHCP szervert állítottam be a routeren is. De akkor nem láttam gépről a kamerát, ami kell.
-
gyulank
addikt
válasz E.Kaufmann #19948 üzenetére
Telepítettem a www-t, már csak annyit ír ki, hogy Stream unavailable. Kiválasztottam már mindhárom inputot, lehet, hogy más inputot kéne beírni de nem tudom mit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jogász topic
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Mozilla Firefox
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- MÁV topic
- Politika
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest