Hirdetés
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Nem tud dönteni a múlt és jelen közt az Epomaker billentyűzete
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- A processzorpiac legzsírosabb szegmensei húzzák az AMD-t
- Döbbenetesen sok energia kell az érkező Nova Lake működéséhez?
- Felzárkóztatná a HDD-ket az SSD-khez a Western Digital
- Elképesztő sebességre képesek a Micron közelgő, PCI Express 6.0-os SSD-i
-
PROHARDVER!
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
E.Kaufmann
veterán
Napló, csillagidő 20251020:
- Ha ESP32-eseket használtok, akkor kerüljétek a KRACK opciót mert szívás lesz belőle

- Valamint Shelly Gen2(+) eszközökkel és újabb fw-kkel a WPA3 stabil, ami meg nem bírja, jobb kiszórni.Ja és mégvalami:
Ha csak dumb AP módot használsz, de szeretnéd a kliensek IPv4 címeit is látni, tedd az alábbi parancsot a Startup-ba (de előtte ssh-n ki is próbálhatod, ha biztosra mennél):echo 1 > /proc/sys/net/ipv4/conf/<LAN bridge device név>/arp_accept
Pölö: echo 1 > /proc/sys/net/ipv4/conf/br-lan/arp_accept
Mükszik Unmanaged módban is, ha külön alháló van a management!!!
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
vargalex
üzenetére
Amúgy ha már PPPoE.
OpenWRT alatt lehetne csinálni PPPoE bridge-et? Mármint annyi lenne a szerepe, hogy végezteti a PPPoE-t és az azon kapott címeket átpasszolja a mögötte lévő eszköznek, nem csak IPv4 hanem IPv6 szinten, átpasszolva még a DHCPv6-ot is, hogy a másik eszközt így tehermentesítsük. -
E.Kaufmann
veterán
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Bejelentettem a hibát az OpenWRT-nek és más is jelzett, más típusú, de szintén mt7621 alapú routerrel, hogy nem nagyon akarózik működni a reboot újabban.
Apropó, ki hogy oldaná meg meg, hogy OpenWRT lelője a rádiót, ha nem éri el vagy az internetet vagy valamit a helyi hálóból? Utóbbit szeretném, a garázs wifi-t le akarom lőni, ha megszakad a kapcsolat a lakással (erre van külön eszköz-pár külön csatornákon), csak azt az okosrelét, ami fontos szeretném átterelni a lakás wifijére, ami ugyan gyengébb, de a semminél jobb, a relé roaming beállításai meg nem azt csinálják, amit szeretnék, ezért kell AP oldalon is megtámogatni.
A ChatGPT adott valami választ, de az nekem nem tetszik annyira, pedig működni látszik, cron alapon
-
E.Kaufmann
veterán
Megint nézegetem a snapshotokat, AX53u-n úgy járok, hogy a restart nem müxik. Inkább leáll a router, semmi led nem világít, áramtalanítás javítja. Más járt így mostanában? Terhelés alatt és hosszútávon nincs gond, csak pl a watchcat, ha restartolná, akkor geb@sz van
(múltkor a túloldalt szereltem sokáig, amit pingelt a rádió és a restartba belebambult) -
E.Kaufmann
veterán
Egyrészt nekem fullos a WPAD csomagom van (wpad-wolfssl, nem tudom fejből, melyikben mi van, mi nincs és mesh-el is szórakozgattam), mástrészt előbb be kell pipálni a 802.11r-t, hogy bejöjjön több opció. A 802.11v meg úgy van elnevezve, hogy "BSS Transition", de ott van a leírásában a luci-n.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Ha jol puskázom a konfigomat, ezeket kellene minden AP-n és rádión belőni az azonos SSID-khez, amin roamingolni kell (a fentebb említett protokollok bekapcsolása, amikkel meg tudják beszélni a kliensek az AP-val, hogy mikor érdemes lépni és merrefelé és ha jól értem még a Band steering-hez sem árt, mert az usteer csak az információcserét biztosítja az AP-k és helyi rádiók között, de a kliensek ebből még nem tudnak semmit segítség nélkül):
wireless.wifinetX.ieee80211r='1'
wireless.wifinetX.mobility_domain='[közös egyedi négy jegyű hex azonosító az összes AP-n és rádión ugyanarra az SSID-re]'
wireless.wifinetX.ft_over_ds='0'
wireless.wifinetX.ft_psk_generate_local='1'
wireless.wifinetX.ieee80211k='1'
wireless.wifinetX.bss_transition='1'Ha így se menne még meg kell próbálni visszaváltani WPA2-re WPA3-ról, hátha.
-
E.Kaufmann
veterán
-
E.Kaufmann
veterán
Na megint le fog bacni egy fórumtárs, de vesszők, plíííz!
OpenWRT alatt le lehet lőni a saját DHCP-jét, de ha össze van bridge-elve a T-Com cucca a LAN-nal, akkor max tűzfallal tudod szűrni. De jobb lenne, ha külön alhálózat lenne a LAN-nak és a WAN-nak, ahogy normálisan szokás, mert úgy nem csorog át a Telekom-os router DHCP szórása. -
E.Kaufmann
veterán
A load balancing arra jó, hogy szétossza a két rádió/csatorna között a klienseket egyenletesen, hogy ne csak egy rádió/csatorna legyen leterhelve (céges környezetben sok kliens esetén jól jöhet). A band steering meg arra jó, hogy amit lehet, lapátoljon 5GHz-ra (vagy még magasabbra, ugye jön a 6GHz). Ha utóbbit szeretnéd, akkor az utóbbiból kell kisebb érték, ha az előbbit, akkor meg az előbbiből. Legalább is én így értelmeztem ezeket az értékeket, de lehet, tévedek, mindenesetre én az utóbbit akarom és úgy értettem, hogy te is.
Amúgy elkezdtem írni a logoutra egy cikket roaming és usteer témában, amit nem mentettem sehova és jött a blackout, úgyhogy most várom, hogy helyreállítsa a kürt a hibás mentéseit a PH-nak
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(magyarul, a francnak van kedve újra leírni...) -
E.Kaufmann
veterán
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Na, beputtyoztam a konzolra (tévedtem egy tizes szorzót, de az volt a lényeg, hogy a load balancing valami marha nagy szám legyen, a steering threshold meg a lehető legkisebb, a nulla meg nem jó, mert lekapcsolja a francba a steering-et):
usteer.@usteer[0].load_balancing_threshold='10000'
usteer.@usteer[0].band_steering_threshold='1'usteer.@usteer[0].link_measurement_interval='0'
usteer.@usteer[0].band_steering_interval='60000'
Utóbbi kettő egyedi tuning próbálkozás, az első kettőt állítsd be mindenképp. -
-
E.Kaufmann
veterán
Kedvencem ez a Félix gyerek, remélhetőleg ez a patch már stabil lesz és hamarosan kipróbálhatom a snapshot-ban, jelent-e valamit a CPU terhelés csökkenésében vagy akár sebességben, mert minden OpenWRT-s cuccom MTK-s
:
[link] -
E.Kaufmann
veterán
válasz
SztiviVander
üzenetére
A konfigját nem látjuk, ugye nem biztos, hogy megy a ping, de ha pl van webes felülete, akkor van szkenner, ami a TCP 80-as portot is tudja keresni.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
Truman
üzenetére
Ez valami relayd-s felállás? Ott úgy rémlik, amikor próbáltam, nem is látszott az IP címe valamiért Wifin keresztül, de lehet, hibás volt a konfig, azóta inkább WDS meg mesh van használatban. Esetleg valamelyik kamera helyett egy laptopot bekötve és szkennelve?
Vagy lehet, nincs is neki ott IP címe, hanem unmanaged azon a hálón és direktbe az eszköz egyik szabad portjába kell bekötni a laptopot.Amúgy, ha DHCP kliens (és működik is kliensként), akkor a DHCP szerver leases szekciójában látszódnia kellene a kiosztott címnek.
-
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
Toninho13
üzenetére
Na azt mondjuk én is már kapásból telepítés után megtámadtam, -60-ról -75-re. Az nem baj, amit írtál, a 2.4-et tehermentesíteni akarom, hogy csak tényleg ajtón-garázson kívül legyen csak használva a 2.4, meg ugye van egy külön SSID-m az okoseszközöknek, az nem is szerepel az usteer SSID-k között, hogy véletlenül se bántsam.
-
E.Kaufmann
veterán
Kísérletezgetek ezzel az usteer démonnal, mert ahogy nézem, nem csak a band steer-inget segíti, hanem jót tesz a roaming-nak is. Mi az optimális beállítása annak, ha azt szeretném, hogy elsőre minden egy közeli 5GHz sávra kapcsolódjon fel, ahogy távolodik, váltson ugyanazon AP 2.4-es rádiójára. Közeledve egy másik AP-hez, annak kapcsolódjon vagy a 2.4 vagy 5GHz rádiójára és direkt mellette csak 5GHz-etz használjon. Tehát röviden ahogy barangol az illető két AP között: AP1(5G)->AP1(2.4G)->AP2(2.4G)->AP2(5G). Ahol van rendes jel, ott %GHz-t használjanak a kliensek, ahol meg már naygobb a táv 2.4-et, mindezt barangolással. A beállításoknál van minden, mint a búcsúban
de jó lenne csak azt piszkálni, ami ehhez kell. -
-
E.Kaufmann
veterán
Hogy tudok egy relayd mögötti eszközt felkelteni WoL-lal? Kellene valami tűzfa szabály?
Az openWRT-t futtató eszköz a Wifi kliens és mögötte van vezetékesen az eszköz. Magárol a relayd-t futtató eszközről működik a WoL csomag küldés, az eszköz felébred. De már az AP-ról vagy a LAN többi részéről nem megy a felébresztés Mac cím alapján (gondolom, mert trükközik a relayd a MAC címekkel)
Pont azért próbáltam volna OpenWRT eszközt közbeiktatni, mert az adott kliens tudott Wifi-t csak ha ki volt kapcsolva, nem lehetett ébreszteni, ethernet portján viszont lehetne, csak nem madzagoznék miatta. -
E.Kaufmann
veterán
Olyat látott már valaki, hogy OpenWRT-s AP-ra csatlakozott Windows kliensen belassult a Wifi, és a kapcsolati állapotnál is már ilyen Kbps értékeket mutatott Mbps helyett? Simán a kliens újracsatlakoztatása megoldotta, most órák óta jó.
-
E.Kaufmann
veterán
-
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
attilam
üzenetére
Mi nem tud csatlakozni az AP-hez? Nálam két AX53U MESH-ben stabil egymás közt 24.10-el (amíg nem cs#sztetem őket mindenféle optimalizálás felkiáltással)
Bár van a naplóban pár fura bejegyzés, mindenféle Kernel warning-ok, de pl a kapcsolaton keresztül elérhető eszközöket a Mikrotik routerem folyamatosan pingeli és rendkívüli kieséseket nem tapasztalok. -
E.Kaufmann
veterán
Current stable series: OpenWrt 24.10
-
E.Kaufmann
veterán
Egy társasházban egy bárki által elérhető helyen elhelyezett "jelismétlőt" helyeznék el (nem lopnám az áramot, 12 Voltot hoznék a lakásból a bejövő optika mentén, egy kisebb biztosítékkal védve, de hálózati kapcsolatot kábelen nem szeretnék, vagy elérem a MESH hálón vagy direktbe egy LAN porton laptopról, úgy hogy azon a porton csak magát a routert lehessen elérni).
Hogy lehetne fokozni az eszköz biztonságát? Erős jelszó, csak bizonyos portok engedése ethernet porton keresztül. Van még valami, amit tehetek? Valahogy letitkosítani a konfigot/Overlay FS-t, letíltani a failsafe módot? Az nem (akkora) gond, ha ellopják, de azt szeretném, ha csak gyári resettel tudja idegen használni, hogy a hálózatomhoz és a router konfigjához ne férjenek hozzá. -
E.Kaufmann
veterán
SQM Trunk porton menyire működik? Kell hozzá valami spéci beállítás?
Egy WAN porton jön be több VLAN, ezeket összességében szeretném korlátozni nem pedig egyesével. -
E.Kaufmann
veterán
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
VXLAN interfészekkel működik a bridge VLAN filtering?
Működik!BATMAN-ADV esetén kell ugyanazon "Batman device"-hez kapcsolódó de külön "Batman interface" minden egyes MESH rádióhoz/interfészhez?
Igen, kell! Legalább is a Luci hülyeséget mutat és a kapcsolat sem él, ha nem így teszünk.Amúgy ez a denevérember se fogja össze a sebességben eltérő rádióinkat, de még a link széthullása esetén se konvergál olyan hű de gyorsan, ahogy kellene. Valamint csak ezzel a nyüves 802.11s-sel tudtam életrekelteni, bár valahol írták, WDS-sel is mennie kellene (nekem az adott hardveren stabilabbnak tűnt, de azóta frissült a kernel és a wifi csomagok is, hátha jobb már a helyzet.)
Annyi előnye van, hogy nem kell GRE/VXLAN vagy bármi, hogy legyen VLAN-unk, simán hivatkozható bat_dev.xxx módon és a DSA alatt is konfigolható, nem kell ezerféle bridge. -
E.Kaufmann
veterán
BATMAN-ADV esetén kell ugyanazon "Batman device"-hez kapcsolódó de külön "Batman interface" minden egyes MESH rádióhoz/interfészhez? Össze szeretném fűzni a 2.4 és az 5GHz-es rádiót és nem tudom, hogy kel-e külön interface.
-
E.Kaufmann
veterán
VXLAN interfészekkel működik a bridge VLAN filtering? Az egyes VLAN-okat szeretném különböző VXLAN-okhoz rendelni (Untagged, primary) az egy szem ethernet port a pridge-ben meg lenne a trunk port. Vagy melyik ilyen tunelling protokoll működik együtt ezzel a VLAN filteringgel? Jelenlegi konfigban mindenre VLAN-VXLAN összeköttetésre van külön bridge, ezt szeretném egyszerűsíteni.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
huliganboy
üzenetére
Egy másik eszköz nem szórakozhat saját DHCP szerverrel?
Ha a klienseken beállítod kézzel az IPv4 címet, átjárót meg DNS szervert valamint az IPv6-ot meg teljesen letiltod, akkor sincs net?
Esetleg hurok a hálózatban? (rossz helyre bedugott UTP kábel) -
E.Kaufmann
veterán
válasz
its_grandpa
üzenetére
Az a baj, hogy nagyon erősen ráfeküdt az OpenWRT a DSA-ra, a te routereid meg már elég régiek, nem tudom, mennyire támogatottak.
DSA esetén van egy bridge eszköz, abba beteszed a trunk és nem trunk portokat. Szépen felveszel VLAN-okat a VLAN filtering alatt és beállíthatod, hogy mely portok mely VLAN-okat érik el és hogy jelölve vagy jelöletlenül mennek-e ki a csomagok valamint a portra beérkező jelöletlen csomagok beletartoznak-e adott VLAN-ba (primary, csillag jel).
Ha így hozod létre a VLAN-okat, akkor ez létrehozza a megfelelő VLAN csatolókat is amit egy-egy interface alá be tudsz tenni és az interfészre tehetsz DHCP szervert meg wifit. -
E.Kaufmann
veterán
Az újabb OpenWRT-ken hogy érdemes trunk portos AP-t létrehozni?
DSA-val egy bridge-en adjunk VLAN-okat (Bridge VLAN filtering) vagy külön a trunk interface-nek kinevezett ethernet portra kapcsolva hozzunk létre több VLAN(802.1q) eszközt?
Az előbbivel (DSA) akadnak néha gondjaim, de lehet, csak azért mert már össze-vissza volt konfigolva és ha előröl kezdeném, megjavulna, de sokat nem kísérletezgetnék.
Ami gondjaim vannak, pl roaming esetén (még kikapcsolt roaming protokollok mellett is) hiába csatlakozik fel a másik AP-ra a mobil, néha azt jelzi, nincs internet kapcsolat (ha kapcsolgatom a random MAC-et a mobilon, akkor megjavul)
Valamint továbbra is előfordul, hogy az egyik Wifi-n és VLAN-on lógó eszköz kiesik a hatókörből, valamiért pár pillanatra egy másik Wifi-n és VLAN-on (de ugyanazon AP-n és rádión) tartózkodó eszköz elérhetetlen lesz (napló nem ír arról az eszközről semmit, csak a Mikrotik routerem nem tudja akkor pinggelni Netwatch-al) -
E.Kaufmann
veterán
válasz
LaCeeN
üzenetére
Az OpenWRT webes felületén is meg lehet valahol adni, hogy milyen csomagokat fordítson bele, vagy pl scriptet is írhatsz, ahogy Linux alatt szokás, hogy újratelepítést megkönnyítsd, de ott az Attended Sysupgrade csomag is, ami a frissítésnél a telepített csomagokat veszi alapul, bár itt azt írták az okosok, hogy főverzió váltásnál lehet vele gond, de nekem snapshotoknál jól működött eddig.
A vérprofik meg letöltik az OpenWRT forrását és maguk forgatják
(annyira nem bonyolult, de én az azzal készűlt fw-t ritkán mertem feltenni. Akkor jó, ha kevés a flash, nagybb sanszal befér, amit szeretnél, ha már kapásból az fw-be bele van fordítva) -
E.Kaufmann
veterán
Szerintem használd a legutolsó gyári fw-vel, arra, amire neked szükséged van és tudja is. Ha lenne benne több RAM meg rajta egy USB port, csinálhatnál nyomtató szervert vagy IP kamerát (egy Asus RT-AC51U meg egy 1000 forintos Logitech webkamera van a garázsban, vacak a képe, de legalább olcsó volt és nem jelent haza, valamint látom, ha elakadt a garázsajtó)
-
E.Kaufmann
veterán
80MHz-n szerintem a 36-48 között ugyanaz a tartomány van használatban, legfeljebb az elsődleges/irányító csatorna változik. 52-64 viszont már másik tartomány, de még nem DFS Európában, az a 100-tól kezdődik. Bár nekem helyes országbeállítás mellett nincs gondom 100-as csatornákkal sem.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
MaCS_70
üzenetére
De ugye U végződésű?
Elvileg menne az USB-s ethernet cucc, de chip függő és driver-t/kernel modult kell hozzá telepíteni. Másik megoldás, hogy VLAN-ozol. Néztem most egy Pi3 B-nek a wifi részét, hát nem nagyon jött be (pedig a leírás alapján előbb egy RasPi OS-en belőttem az országkódot, de ott is nyögvenyelősen csatlakozott), az újabb Pi-kkel nem tudom mi a helyzet.
Annak idején még Hyper-V alatt is sikerült felhúznom egy OpenWRT-t, de ott is kellett valami Tulip modul meg legacy kártyák
-
E.Kaufmann
veterán
-
E.Kaufmann
veterán
Találtam egy leírást AP micro peering-ről (APuP) OpenWRT alatt. Kár hogy még a titkosítás nem megy

[link] -
E.Kaufmann
veterán
válasz
attila.86
üzenetére
Ja hogy dockerezni
. Na igen, a Cudy-n még USB sincs. Attól még ugyanazon L3 dolgokat el tudod vele is végeztetni, csak routernek nem kell akkora tár. Egy CAKE ütemező meg meg tud feküdni komolyabb routert is gigabiten. Persze, ha ki akarunk váltani egy PI-t vagy egy NAS-t, kell akkor a több tár/RAM, de az túlzás, hogy csak AP-nak lesz jó (más kérdés, hogy én is annak vettem
) -
E.Kaufmann
veterán
válasz
Petikeje
üzenetére
A telefon nem szeret olyan Wifi-re csatlakozni, amin nincs net, kicsit püfölni kell, hogy elfogadja, valamint ha az eszközök másik alhálón vannak, mint a LAN, lehet, hogy a mobilnetes átjárón kereste volna őket. Ilyenkor kapcsold ki a mobilnetet, csak Wifi legyen bekapcsolva, hátha látod.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
LaySoft
üzenetére
Próbálj valami fix csatornát, (6, 11, de a 13-at ne), inkább kapcsold ki a cell density-t.
Az se baj, ha minden más eszközöd, ami támogatja, 5GHz-re csatlakozna inkább.
Esetleg még (ha ezek nem segítettek, csak akkor!!!):
Disable inactivity polling - be,
Disassociate on low - ki,
ha minden kötél szakad, Short preamble - kiJa, ha AX-es a rádió, vedd vissza a 2.4-et N-re.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
LaySoft
üzenetére
A legkisebb sebességet, amit még használhatnak a távolabbi rosszabb vételi viszonyok közötti kliensek. A hatótávot csökkent(het)i, de a hálózat sebességét javíthatja, nem kell várni a gyengusabb kliensekre. Viszont az ESP alapú okosreléim jobban melegednek, ha Normal feletti érték van beállítva

Ha van több AP-d és sok wifi eszközöd, akkor lehet, nem hülyeség játszani vele. -
E.Kaufmann
veterán
Felbukkant valami érdekes a git commit logban:
hostapd: Add support for APuP
Ez valami WDS/MESH alternatíva, aminek minden tagjához mezei kliensek is tudnak csatlakozni (nem kell külön subinterface), miközben egymással is kommunikálnak, ha jól értem: [link]
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
bmxbandita
üzenetére
Amúgy ott a Watchcat, bár nekem nem mindig akart úgy működni, ahogy kell, de elvileg az tudja csekkolni, eléri-e a túloldalt, ha nem, akkor meg be lehet ütemezni akár teljes eszköz újraindítást is.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
bmxbandita
üzenetére
Vagy belelógott már a 160 MHz szélesség valami zavarjelbe és a DFS meghülyült.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
xabolcs
üzenetére
Nekem akkor is bajom volt, ha másik rádión próbáltam mesh partnert hozzáadni a routerhez. Ha valamit paraméterezni kell a hálón, akkor talán ez, ami kelhet neked, de én is csak nézegettem. Nincs konkrét tapasztalatom:
https://openwrt.org/docs/guide-user/network/wifi/mesh/mesh11sd -
E.Kaufmann
veterán
válasz
bmxbandita
üzenetére
Régi "szép" időkben a kültéri AP egy vízálló dobozba szerelt WRT54G volt
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
@Jocó@
üzenetére
Mondjuk azért dobhattad volna erre is
, lehet később javult volna a helyzet, vagy ha a gyári fw-vel stabil, akkor azt használni.
Jártam már úgy vagy 10 évvel ezelőtt, hogy ki akartak dobni egy 841n-et, én meg felpattintottam rá egy Lede-t és teljesen stabil volt, úgyhogy megnyertem
. Annyi, hogy egyszer elflasheltem, azóta lóg ki belőle egy Nokia soros kábel (van benne szintillesztő áramkör), de mikor utoljára láttam, még működött 
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
@Jocó@
üzenetére
Én upgradelném az eredeti konfiggal, majd vezetékes kapcsolaton putty-ból SSH, ott:
opkg update
opkg install luci
Majd Luci alol telepíted az attended sysupgrade csomagot. Azzal újraindítás után generálsz egy új fw-t, azt előbb lemented (hogy meglegyen), majd mehet a frissítés is, és akkor már mehet a reset is.
Én a Cudy-val jártam úgy, hogy azért nem volt jó a wifi konfig snapshot alatt, mert megváltoztak a rádiók eszközazonosítói, de az alap konfiggal jó volt. Viszont ha ezt tudja az ember, uci-val kézzel is átírhatóak az eszközazonosítók. -
E.Kaufmann
veterán
válasz
Garsza
üzenetére
Mondjuk Asus topic-ban (még talán Merlines is van) lehet több sikered lenne, valamint vettél volna Mikrotik-et
, ott már egy klatty a cloud VPN és van mobilos kliens, amivel csak lefényképezed a QR kódot és viola 
Amúgy azt néztem, hogy hasonlót már az OpenWRT Wireguard szervere is tud, csak legyen publikus IP címed meg valami dyndns szolgáltatás hozzá. -
E.Kaufmann
veterán
Skacok!
Ha egy bridge-en STP-t használok, hogy tudom állítani a bridge-hez tartozó interfészek költségét és prioritását? Próbáltam brctl-el, de egyrészt nem is igazán működik a beállítás valamint nem is marad meg. -
E.Kaufmann
veterán
válasz
vargalex
üzenetére
Na amennyit bénáztam az elsővel, most meg pont annyira flottul ment minden, annak ellenére, hogy mókoltak a Cudy által aláírt fw elérhetőségével, szerencsére megvolt az előzőnél letöltött (TFTP-zni meg nem volt humorom). Rátoltam a legújabb snapshotot valamint a másik konfigját és átírtam a címet, most úgy néz ki müxik, de még nincs a helyén, csak tesztkörnyezetben.
-
E.Kaufmann
veterán
Megint olcsó a Cudy a zöld genyónál!
Be is rendeltem egyet tegnap
Új hozzászólás Aktív témák
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Battlefield 6
- Nem tud dönteni a múlt és jelen közt az Epomaker billentyűzete
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- OLED TV topic
- Autós topik
- hcl: Eszelős szívatás : kijelzőtükrözés 2026
- A Steam-siker után konzolokra tart a Mewgenics
- Tőzsde és gazdaság
- Overwatch 2
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4460, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i7-G8 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3938
- Apple iPhone 15 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 83%
- KÉSZLETKISÖPRÉSI UltraAkcióóó! MacBook Air M4 16GB 256GB Garancia - több színben!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

, az trükkök nélkül nagyságrendileg ennyit tud. Garázsba AP-nak még jó lehet.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(magyarul, a francnak van kedve újra leírni...)