Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Megmenti a kevés VRAM-mal rendelkező VGA-kat a Sampler Feedback?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Mini-ITX
- Androidos fejegységek
-
PROHARDVER!
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
xabolcs
őstag
válasz
E.Kaufmann #20760 üzenetére
A TriBand azert tetszik, mert akkor a MESH-ben resztvevo eszkozoknek is marad egy szabad 5G-s radiojuk!
-
attilam
őstag
válasz
E.Kaufmann #20753 üzenetére
Egyikhez sem csatlakozott. Csak a logokban ezt láttam wireguardon keresztül, de nem tudom hogy ennek lehet-e bármi köze hozzá. Egyelőre nem találtam a bűnös eszközt MAC alapján, de lehet ha lesz időm teszek még egy próbát valamikor a hét vége felé.
A 149-es csatorna direkt, csináltam egy lefedettségi tesztet és ez alapján választottam ki. Eddig működött, az update után kezdte megadni magát. De a képen látszik, hogy egyik AP sem aktív, azaz nincs jel, vagy kapcsolat. Se az 5, se a 2.4Ghz.
-
attilam
őstag
válasz
E.Kaufmann #20751 üzenetére
Semmi sem. Csak újraindítás segít rajta. Ezt is wireguardon keresztül értem csak el:
[link] -
tlac
nagyúr
válasz
E.Kaufmann #20737 üzenetére
le is van rohadva a sysupgrade szerver
-
xabolcs
őstag
válasz
E.Kaufmann #20735 üzenetére
Egy ImageBuilder-rel a failsafe szkriptet felulirnam es akkor ezt a preparalt firmware-t telepitenem ra.
Sot!
Torolnem az ssh es luci szolgaltasokat is (de legalabb disable) es meg a csomagkezelot is (apk, opkg).
Igy aztan csak TFTP-s, soros portos "ujraelesztessel" tud bemenni az eszkozbe. -
vargalex
Topikgazda
válasz
E.Kaufmann #20731 üzenetére
Én a failsafe módot tiltanám. Persze ezzel lehet, hogy éppen magadat is szivatod valamilyen helyzetben. Illetve a resetet is érdemes tiltani, nehogy valaki azzal szórakozzon. Persze kiforraszthatod a mikrokapcsolót is és akkor legalább szét is kell szednie a resethez/failsafe-hoz/gyári tftp-hez (ha elérhető).
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
E.Kaufmann #20705 üzenetére
VXLAN interfészekkel működik a bridge VLAN filtering?
Működik!BATMAN-ADV esetén kell ugyanazon "Batman device"-hez kapcsolódó de külön "Batman interface" minden egyes MESH rádióhoz/interfészhez?
Igen, kell! Legalább is a Luci hülyeséget mutat és a kapcsolat sem él, ha nem így teszünk.Amúgy ez a denevérember se fogja össze a sebességben eltérő rádióinkat, de még a link széthullása esetén se konvergál olyan hű de gyorsan, ahogy kellene. Valamint csak ezzel a nyüves 802.11s-sel tudtam életrekelteni, bár valahol írták, WDS-sel is mennie kellene (nekem az adott hardveren stabilabbnak tűnt, de azóta frissült a kernel és a wifi csomagok is, hátha jobb már a helyzet.)
Annyi előnye van, hogy nem kell GRE/VXLAN vagy bármi, hogy legyen VLAN-unk, simán hivatkozható bat_dev.xxx módon és a DSA alatt is konfigolható, nem kell ezerféle bridge. -
huliganboy
addikt
válasz
E.Kaufmann #20671 üzenetére
Köszönöm a a rávezetsét, reggek óta szívok vele!
User error!
Egy köztes switchet valaki ki húzott a konnektroból így nem volt az ONT és a router között kapcsolat! nem is rémlett hogy arra rá nézzek!
-
its_grandpa
tag
válasz
E.Kaufmann #20661 üzenetére
A v3-on lévő 23.05.05 a Current stable release.
Viszont a v1-en a 21.02.7 már EOL.
Ma reggel ez [link] alapján a v1-en azért összejött a guest.
A DSA még mélyvíz nekem és többféle megoldást láttam a bridge-re.
Most kicsit elengedem, a v1 gyenge arra amire kellene, a v3-al fogom folytatni. -
its_grandpa
tag
válasz
E.Kaufmann #20659 üzenetére
Ez engem is érdekelne, nagyon.
Van két TP-Link 1043-am, a v1-en 21.02.7, a v3-on 23.05.05 de csak szerencsétlenkedem a VLAN-okkal.
A belső háló 192.168.0.*.
Dumpapp-ok, szeretnék 3 VLAN-t, guest 192.168.10.* -> WAN, media 192.168.20.* -> WAN ,iot 192.168.30.* -> LAN.
Megnéztem n+1 videót, átolvastam számtalan doksit de nem jött össze, az eszközök meg esnek-kelnek. Szerintem a jó IF-re kötöm a wifi-ket de nem kapok IP címet pl. vagy a guest nem éri el a WAN-t.
(nem létkérdés csak érteni szeretném). -
attila.86
tag
válasz
E.Kaufmann #20325 üzenetére
Azért a router oldalon ezentúl is kellhet forrasztani, max nem Nokia kábelt.
Nekem is volt már több routerem fixre forrasztott kábellel, de ezekre mindig a régi CD-ROM - hangkártya audio összekötőt félbevágva használtam, így a kábelmentes illesztőre csak azt dugom rá, amelyik éppen brickre futott.
-
kutga
nagyúr
válasz
E.Kaufmann #20312 üzenetére
Arra gondoltam, hogy egyszerű kis wifi klienst csinálok belőle, ami vezetéken osztja tovább a netet, de a gyári fw nem tud ilyet.
-
kutga
nagyúr
válasz
E.Kaufmann #20309 üzenetére
Ez az, hogy leginkább semmire nem tudom használni. Max megtartom hidegtartaléknak.
-
attilav2
őstag
válasz
E.Kaufmann #20279 üzenetére
Megérkezett végre.
Erőt gyűjtök az openwrt rámókolásához
Van egy két buktató amire figyelni kell, parázok hogy téglázom. -
kutga
nagyúr
válasz
E.Kaufmann #20279 üzenetére
Megérkezett.
-
kutga
nagyúr
válasz
E.Kaufmann #20272 üzenetére
Köszi, kipróbálom majd mindenképpen. Tegnapig igazából jól működött, nem tudom mi lelte hirtelen.
-
válasz
E.Kaufmann #20261 üzenetére
Köszönöm!
AX53 van is itthon!
Raspberry-n működhet az, hogy az Ethernet legyen mondjuk a WAN, a LAN pedig USB-Ethernet adapterrel az USB-n menjen ki?
Köszönettel: MaCS
-
BullZeye
veterán
válasz
E.Kaufmann #20244 üzenetére
Holnap azért rákötök egy másik routert, addig meg marad a mobilnet, nagyon köszönöm srácok a gyors segítséget!
-
vargalex
Topikgazda
válasz
E.Kaufmann #20214 üzenetére
Kernel csomagokon kívül mást frissíthetsz, persze, ha nincs valamilyen konkrét kernel függősége...
-
attila.86
tag
válasz
E.Kaufmann #20214 üzenetére
A csomagok frissítése? Tudom, de kell néha kis kihívás
-
attila.86
tag
válasz
E.Kaufmann #20212 üzenetére
Ohh, nem kell docker, meg semmi ilyen huncutság. Elég, ha rendszeresen frissítgeted a csomagokat adott főverzión maradva is, ha meg mondjuk MC-t óhajt valaki, hogy egyszerűbb legyen a grafikus felületen túli élet, akkor helyből kuka kb.
-
attila.86
tag
válasz
E.Kaufmann #20210 üzenetére
Abban ,hogy ugyanolyan switch- és rádiós teljesítményt kapsz értelmezhető méretű tárral, így egy komplikáltabb router is gond nélkül lehet belőle, nem csak AP.
-
Petikeje
tag
válasz
E.Kaufmann #20167 üzenetére
Vargalex, Kaufman: Thx!
-
LaySoft
tag
válasz
E.Kaufmann #20161 üzenetére
Köszi a választ, van pár ESP-m, amik le szoktak szakadozni a WIFI-ről, szórakozom akkor a beállítással, hátha segít.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
E.Kaufmann #20132 üzenetére
Azt csak én vetettem fel, mert nem derült ki, hogy volt-e közben újracsatlakozás (azóta kiderült, hogy nem).
-
Lusu
aktív tag
válasz
E.Kaufmann #20118 üzenetére
Új előfizetést új simmel nem akarok havi 5-6 ezerért, ezért ez nem járható út...
Valamelyik a felvetett ötleteim közül?
Ha máshogy nem megy, marad a 2 telefonos megoldás, az úgyis van itthon. De jobb lenne minimalizálni az autóban maradó, kigyulladásra hajlamos eszközök számát -
bmxbandita
tag
válasz
E.Kaufmann #20089 üzenetére
Igen, igazad lehet, és ez talán jobban is magyarázza, hogy miért csak újraindítás segített.
Egyébként csak és kizárólag a 149-es csatornán volt hajlandó 160Mhz-en működni, 100-on vagy 36-on meg sem nyikkant. -
Celtis
veterán
válasz
E.Kaufmann #20071 üzenetére
Ez borzalmas.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
E.Kaufmann #20069 üzenetére
Ez csak attól függ, hogy külön GPIO-ról vezérelhetőek-e, vagy az ethernet driverben megvalósították-e.
-
@Jocó@
tag
válasz
E.Kaufmann #20057 üzenetére
TP-Link 24 portos, gigabit, "buta" switch. Talán TL-SG1024.
Ugye nem gondolod, hogy rasszista a Cudy? -
@Jocó@
tag
válasz
E.Kaufmann #20037 üzenetére
Napok óta nem hagy nyugodni az imagebuilder, attended sysupgrade és uci parancsok téma. Gondoltam, kipróbálom a Cudy-kon. A jó hír, hogy műkdött az imagebuilder és megtetszett az attended sysupgrade.
A rossz, hogy egy szálat nem javul a Cudy. Se 23.05.3, se SNAPSHOT alatt.A wan interface nagyon háklis. Van, hogy nem éled fel, és még az instabil wifi-ig el se jutottam.
Pl.
router->switch->dumb_AP_switch->cudy nem látta a kábelt.
Ugyanabba a dumb_ AP_switch-be PC-t bedugva, semmi gond.router->switch->cudy => fél perc(!) wan fel és lekapcsolgatás után feléledt a wan kapcsolat.
Ezért nagy csalódás nekem a Cudy. Pedik az is mediatek, mt7621. Mind a két eszközöm csinálja. Csak a gond van vele.
A Xiaomi meg talán mt7622, azzal nincs ilyen gond.
Az imagagebuilder-be meg annyira belejöttem, nem is értem, hogyan tudtam eddig élni nélküle?
Zyxel NSA 325 NAS kapott is egy új életet, immár openwrt-vel. -
@Jocó@
tag
válasz
E.Kaufmann #20033 üzenetére
én kidobtam 2 Cudy AC1200-ast is. Sose volt stabil.
Egyet magam használtam, ahol akár elő is jöhetett a probléma, amit írtál a konfigokkal.
Egyet szülőknél, ahol friss telepítés után kézzel összekattintottam egy wifi AP-t, és ennyi volt az elvárás. (Max 5 eszközre)A tünet mind a két eszköznél az volt, hogy pár óra/nap után elkezdtek leesni róla a wifis eszközök, majd a nat-olás képessége szűnt meg.
Volt, hogy kábeles eszközöknek is megszűnt a netje.
Ezért próbáltam nem mtk(?) chipes eszközt keresni, de végülis a Xiaomi AX3200 működik.
Igaz, ott most a boot-al kell szívni. Úgy emlékeztem, hogy a múlt telepítésnél átpartícionáltam, de most nem ment fel rá a sysupgrade.Csak megnézem magamnak azt az attended sysupgrade-et...
-
vargalex
Topikgazda
válasz
E.Kaufmann #20033 üzenetére
Én pont ezért nem konkrét config-okkal buildelek (manapság lustaság miatt már inkább csak imagebuilderrel, amihez írtam egy shell scriptet, hogy még egyszerűbb legyen), hanem uci-defaults scriptet teszek be, ami első indításkor lefut és minden config-ot helyesen beállít. Hogy univerzális legyen wifi szempontból is, kiolvassa, hogy melyik a 2,4 GHz-es rádió es melyik az 5 GHz-es és így biztosan a megfelelőnél fogja a számomra szükséges értékeket beállítani.
-
Garsza
veterán
válasz
E.Kaufmann #20027 üzenetére
Azt nem tudom. Alapból nincs. Legalábbis a routeremen nem látom.
-
Garsza
veterán
válasz
E.Kaufmann #20025 üzenetére
Adnak havi 7 euróért úgy hogy 17 euro havonta a net.
Nyilván ez volt az első nekem is. -
Garsza
veterán
válasz
E.Kaufmann #20023 üzenetére
Asus router topkban próbáltam. De nem tudtak segíteni.
Azért nem vettem Microtiket mert mikor ezt a routert vettem még nem volt szügségem ilyesmire volt publikus ip -m. Azóta nincs publikusom mióta 3 hete szolgáltatót váltottam. -
vargalex
Topikgazda
válasz
E.Kaufmann #20017 üzenetére
Látom, az előbb nem is jól linkeltem a wiki-t. Most viszont javítottam a leírást/linket.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
E.Kaufmann #20015 üzenetére
Én még ki sem bontottam és nem mentettem le korábban a Cudy által aláírt firmware-t. De az OpenWrt wiki-ben hivatkozott új site-ról elérhető Google Drive linken ott a letölthető firmware. Vagy ez nem ugyan az?
-
válasz
E.Kaufmann #20005 üzenetére
Ezzel mekkora sebességet lehet elérni a Digi 1Gbps üveg internetszolgáltatásával? Meddig lehet kihajtani?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
E.Kaufmann #20005 üzenetére
Épp írni akartam. Én is rendeltem, ma át is vettem. Sőt, ha még nem használtad fel (vagy új regisztrációval, esetleg regisztráció nélkül másik e-mail címről rendelsz) a kuponkódot, akkor 1500 Ft lejön belőle. A kuponkód:
ujD8AJp5DHzml913rAd
(15000 Ft kosárérték felett érvényes, de ugye a router éppen túllépi azt).Szerk.: most nézem, hogy van egy felbontott is, picivel olcsóbban (kupon nélküli árnál olcsóbb).
-
vargalex
Topikgazda
válasz
E.Kaufmann #19992 üzenetére
Most nézem a képet. Az is gond lehet, hogy a VPN zónánál nincs engedélyezve a LAN zónába forward-olás, csak a WAN-ba.
-
hyrex
tag
válasz
E.Kaufmann #19988 üzenetére
Itt vannak a Wireguard Peer része és a tűzfalbeállítások.
Wireguard:
Interfaces:Port Forwading:
Tűzfal LAN:
Tűzfal VPN:
Tűzfal:
-
huliganboy
addikt
válasz
E.Kaufmann #19982 üzenetére
Elnézést, de most magától helyre állt!
FW: OpenWrt 23.05.3 r23809-234f1a2efa / LuCI openwrt-23.05 branch git-24.086.45142-09d5a38
DNS címnek 192.168.0.10 címet kapták az eszközök, de amúgy is 1.1 címen vagyok...
A modemet és routert is többször újra indítottam, sőt az eszközöket is...
Most épp van Wifi és jól kapja a címet és a DNS-t is a mobil és a pc.Most viszont pár passzív okos eszköz pl nem csatlakozik fel valamiért.. nem elérhető.. Ezeket most egyessével megpróbálom beállítani ismét!
Egyébként azért frissítettem, mert a napokban már párszor ezt produkálta, hogy a wifire csatlakozott, de internetelérés nem volt.
-
válasz
E.Kaufmann #19975 üzenetére
Tényleg írja, ezen átsiklottam
#19976attila.86:
Így marad. Ez csak kényszermegoldás míg nincsenek "összevezetékelve"Egyébként a két router nem mai darab, nem hiszem, h ismernék a mesh-t
- RT-AC1200GU - padavan 3.4.3.9L-101_da8a271
- Archer C6 v2 (EU/RU/JP) - OpenWrt SNAPSHOT r25366-7f13b9f8be, Qualcomm Atheros QCA956X
-
xabolcs
őstag
válasz
E.Kaufmann #19961 üzenetére
A másik, hogy 2.4-en 1800Mbps AX-es Wifi. Azt meg hogy?
Az 1800 Mbps nem tudom hogyan jon ki 2.4-en, de a 2.4-es AX wifi nem ordogtol valo!
A Xiaomi AX3600 mar evek ota tudja, de multkor az Xiaomi AX3200-bol hianyoltak, mert tenyleg sokat jelent 2.4-en - ha van olyan kliens eszkozod.
-
gyulank
addikt
válasz
E.Kaufmann #19959 üzenetére
Szóval a Sagemcom 5670 kaki?
-
gyulank
addikt
válasz
E.Kaufmann #19948 üzenetére
Telepítettem a www-t, már csak annyit ír ki, hogy Stream unavailable. Kiválasztottam már mindhárom inputot, lehet, hogy más inputot kéne beírni de nem tudom mit.
-
gyulank
addikt
válasz
E.Kaufmann #19946 üzenetére
A felsoroltakat telepítettem, nem változott semmi, az and so ont meg nem tudom mi.
-
gyulank
addikt
válasz
E.Kaufmann #19944 üzenetére
https://pastebin.com/vXVxfKeu Egy 3D-s König az UVC, meg van egy ALI m5603c mármint noname, de ezt írta ki. Eszerint próbáltam.
-
gyulank
addikt
válasz
E.Kaufmann #19932 üzenetére
Abból kell főzni ami van. Nincs keret másra, és nincs Unifi se. Van 3 reflektoros Ubi AP, 2 TP-Link router, meg az ONT. Mert a másik háztól egyelőre elhoztam a TP-t mert nem engedi magát openwrt-síteni, és bezavart a beállítandó router utáni AP utáni mobilomba is, pedig ugye az egészen más ág, de az Ubis wifi vizsgáló app olyanokat írt néha, hogy azon keresztül jön. Most ott a reflektoros AP van csak és arra csatlakozik a kamera. De ha majd lenne oda normális routerem, majd valószínűleg azt is úgy kéne beállítani, mint a most beállítandót. És nekem nem működik ez a tftp, de senki nem válaszolt arra se, hogy egyáltalán minek kéne történnie. Pl. meg kéne-e jelennie a fw fájlnak a listában? Mert nekem nem jelenik meg. Hiába választom ki a mappát, vagy hiába teszem a program mappájába, és választom azt ki. A routerem mindig csak simán újraindult, mikor újraindítottam. És ugye vezetékkel kell összekötni őket, és láncba. Ha esetleg valami wifi-meshre gondoltál. Mert mondjuk 50m-es hatáskör kéne, meg 100m-rel arrébb megint 50m-es. Örülök, hogy így a telefonom kap valamennyi wifit úgy, hogy a router közvetlen kapja a netet vezetéken. Ha már a router is csak wifin kapná, akkor már az lassabb lenne, mert itt van minden, fa, fal, eső, hó, és még távolság is.
-
xabolcs
őstag
válasz
E.Kaufmann #19924 üzenetére
En is Huawei E3372h-153-at hasznalok, amikor ki szeretnek probalni valamit - egyebkent nincs napi hasznalatban.
Nalam nincs szakadasos baja, de a gordulekeny ncm-es hasznalathoz kulon parch-et hasznalok.Szivesen kolcsonadom, ha ki szeretned probalni!
-
yodee_
őstag
válasz
E.Kaufmann #19924 üzenetére
Én Huawei E3372-t használok. Sajnos a pingcheck kell hozzá, mert szakadás esetén nem áll fel újra a kapcsolat. Nem acélos nálunk, de a többi vagy méregdrága vagy nem támogatott.
-
xabolcs
őstag
válasz
E.Kaufmann #19898 üzenetére
Ket hete nbd frissitette a packet steering szkriptet (netifd: rewrite packet steering script), ami nem minden esetben lett jobb, mint volt: netifd: new packet steering script slow down wan port (#15207) - igen a PPPoE a hibas mar megint.
Aztan az elmult napokban erkezett nehany javitas, s vegul a bejelento is ugy latta, hogy neki is megjavult!
-
attila.86
tag
válasz
E.Kaufmann #19888 üzenetére
Nem volt mit kivárni, mert vissza tudott még lépni a felületre, tehát nem számolt el 90-ig, utána még át tudtam lépni a system-startup menüre, de utána már nem egedett semmi kikapcsolni
-
vargalex
Topikgazda
válasz
E.Kaufmann #19871 üzenetére
Nekem sincs durva jelszavam, illetve a kezdetek óta azt használom.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
E.Kaufmann #19869 üzenetére
Nem kellene, hogy ilyen problémát okozzon, mivel a kliens nyilván nem tud szabályosan kapcsolatot bontani, ha egyszer csak megszűnik a kapcsolat, vagy kiveszed az akkut a telefonból (mondjuk manapság ez utóbbi már nehéz). Tehát szerintem ez egy szabályos működik.
Sem roaming, sem multi to unicast nincs beállítva nálam.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
E.Kaufmann #19867 üzenetére
Az biztos, hogy a Cudy-nak egész nagy a hatótávja. Hogy bezavar-e, azt nem tudom.
Ha a MAC Vendor lookup nem ad eredményt, akkor ezek randomizált MAC címek, amiket alapból pl. a legtöbb mobil használ. Persze ettől függetlenül lehetnek támadások is. -
yodee_
őstag
válasz
E.Kaufmann #19862 üzenetére
Annak látszódnia kellene az aktív kapcsolatok számában nem?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
E.Kaufmann #19852 üzenetére
Mind a 2 default értéken van (így a config-ban nincs is beállítva). Azaz a
disassoc_low_ack
1
(azaz a LuCI-n a Disassociate On Low Acknowledgement ki van pipálva), askip_inactivity_poll
pedig0
(tehát a LuCI-n a Disable Inactivity Polling nincs kipipálva).De nekem a többi interface esetén is default értékkel vannak ezek a beállítások.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
E.Kaufmann #19844 üzenetére
Nálam ESP8266 alapú Tasmota firmware-os okos konnektorokból 1 db Blitzwolf SHP2, 2 db GoSund EP2, 3 db saját készítésű (a program is saját, Arduino alapkon) DS18B20 hőmérőket használó 18650-es celláról üzemelő hőmérő ESP-01 alapokon (ezek percenként mérnek, közben deep sleep-ben vannak, 10 percenkénti ébredés esetén csatlakoznak is a wifi-hez és POST-olják az addig mért értékeket), illetve 2db, ESP32-n futó WLED működik hibátlanul.
Nálam a Cudy-n 23.05.2 fut. Annyi, hogy ezen a radio-n csak wpa2-psk titkosítás van bekapcsolva. -
vargalex
Topikgazda
válasz
E.Kaufmann #19841 üzenetére
Ezzel a hostapd
supported_rates
, illetvebasic_rates
paramétereit módosítod (alulról limitálod, amit egyébként a hardware tudna). Így elképzelhető, hogy ez kliens oldalon nagyobb teljesítmény igényt jelent, mivel nem tud a számára elegendő minimális kommunikációs sebességet kiépíteni, kénytelen magasabbra kapcsolni. (Konkrétan tudhatna akár 6 Mbps, vagy alacsonyabb sebességen kommunikálni, de te aHighest
beállítással minimum 24 Mbps-re kényszeríted.) -
rErEaT
senior tag
válasz
E.Kaufmann #19829 üzenetére
Fullos köszi, maradt mindenem
Gondolom lekéri a telepített csomagokat és azt adja tovább, hogy ezekből buildeljen egy firmware-t jó cucc! -
gyulank
addikt
válasz
E.Kaufmann #19821 üzenetére
És van linuxom is, de azzal a githubos linkkel még annyit se tudok kezdeni.
-
gyulank
addikt
válasz
E.Kaufmann #19824 üzenetére
De nekem nem jelent meg semmi a fájlokban. Hiába választottam azt a mappát, söt hiába tettem egyedül külön mappába. Kiválasztottam azt az ip-t amit be kellett állítani, 8888dnssel, mert ha nem írtam be semmit nem tudtam menteni. Tőlem tűzfal semmit se kérdezett. Négyszer tettem alapra a routert. Nem a SE verziót telepítettem. Az kell?
-
gyulank
addikt
válasz
E.Kaufmann #19821 üzenetére
Nem igazán tudom most sem. Letöltöttem, kipipáltam, beírtam az ezret. Át tudom állítani Windowsban az IP-t, stb. De onnantól nem tudom. Egy fontos kérdés, hogy mindenképpen ide kell hoznom, és mellőznöm kell a netet és közvetlenül a gépbe kell dugnom? Aztán mit kell csinálni a programban, vagyis hogy?
-
ArthurShelby
addikt
válasz
E.Kaufmann #19811 üzenetére
Cudy által főzött
Mit jelent pontosan a főzött kifejezés? Anno telefonoknál hallottam ilyet, hogy főzött ROM.
Azt, hogy összepakolnak egy csomagot kész kódokból? -
kutga
nagyúr
válasz
E.Kaufmann #19816 üzenetére
Jaja, én is használok itthon openwrt routereket, ennek viszont speciel semmi extrát nem kell tudnia.
-
kutga
nagyúr
válasz
E.Kaufmann #19814 üzenetére
Ez érdekes mert az openwrt oldalán található leírás alapján csináltam én is gond nélkül. Mondjuk én visszatértem a gyártói szoftverre, nekem nem igazán adott többet az openwrt.
-
attila.86
tag
válasz
Lemaradtam a szerkesztéstől. Nekem ezzel sikerült a cudy féle openwrt-t frissíteni:
https://downloads.openwrt.org/releases/23.05.3/targets/mediatek/filogic/openwrt-23.05.3-mediatek-filogic-cudy_wr3000-v1-squashfs-sysupgrade.bin
Ha jól emlékszem, frissítéssel egyidejűleg nem kértem semminek sem a megtartását, tehát minden pipát kivettem. -
attila.86
tag
válasz
Pont tegnap zongoráztam ezt le minden hiba nélkül. Cudy oldaláról az openwrt fw, majd a sysupgrade az openwrt oldaláról. Sok szabad tárhely nem maradt, de AP-nak a piacon jelenleg a legjobb ár/érték.
-
kutga
nagyúr
válasz
E.Kaufmann #19676 üzenetére
Így igaz, az ssh frissítést is említi az oldal. Én kedvelem egyébként a tftp módszert, nem egy, halottnak hitt routert tudtam így feléleszteni. Padavant meg úgy emlékszem Asus FW recovery toollal tettem fel, de az már régen volt.
-
rErEaT
senior tag
válasz
E.Kaufmann #19674 üzenetére
Azért ennyire nem akarom elcsúnyítani
De tény, hogy valami megoldás kéne rá.Más:
OpenVPN Klienst tud az OpenWRT? Illetve megtudom oldani, hogy csak adott weboldal és ip címeket küldjön át i mean Split Tunnelinget tudok csinálni vele?
-
kutga
nagyúr
válasz
E.Kaufmann #19666 üzenetére
Nálam a PiHole a NAS-on van mint Docker konténer.
Nálam ugyanez a helyzet, és bizony, ha valami miatt ki kell kapcsolnom, akkor az internet elérés is elmegy a többi kliensen, ha ezt valahogy ki tudnám küszöbölni, az szuper lenne.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
E.Kaufmann #19641 üzenetére
Csakhogy a https eléréshez elegendő a
luci-ssl
csomag, az nem fog egy teljesnginx
-et is felhúzni, csak néhány kisebb csomagot az ssl végzödtetéshez. Az uhttpd is ki tud szolgálni https-en... -
attilav2
őstag
válasz
E.Kaufmann #19548 üzenetére
Az AX53U-n kiadnál egy df -h /overlay parancsot ? Kíváncsi vagyok mekkora tárhely elérhető.
Gondolkodok egy ilyen routeren(illetve a klónján az AX1800U-n), csak torrentezésre kellene, dumb ap módban.
Jó lenne erre a célra az itt ajánlott dynalink is, sőt jobb, mert sokkal erősebb, de sokkallom az árát plusz erre még vám és áfa is rakódik.(Meg a vámeljárás macerás)
Most ugyan van torrentezni egy AC1200GU-m, de keveslem a ramot és az elérhető tárhelyet, az AX53U egy kis előrelépés lenne.
Routernek Ax3200-at használok nagy megelégedettséggel, csak ennek nincs usb-je.
Vargalex:
Magyarországon(az EU-ban) szerinted leglálisan forgalomba lehetne hozni a Dynalinket ? USA táp jár hozzá, ez ha jól gondolom kizáró ok lehet, de ha lenne magyar forgalmazó akkor mellékelhetne hozzávaló EU-s tápot. A másik buktató hogy a dynalink gyári szoftverében EU-s ország/régió választható e ? Mert ha nem akkor nyilván nem forgalmazható, az eltérő wifi szabályozás miatt. De ha tegyük fel minden követleménynek megfelel, akkor van szerinted annyi potenciális, openwrt-s múlttal rendelkező, leendő dynalink vásárló magyarországon hogy egy magyar forgalmazónak megérje piacra dobni ? -
xabolcs
őstag
válasz
E.Kaufmann #19548 üzenetére
ramips: add support for 6.1 kernel.
Ez csak azt jelenti, hogy lehet fordítani 6.1-es kernellel is már, de a snapshot-ban még nem elérhető?
Pontosan ezt jelenti!
Ha van kedved, akkor forditasz egyet es 6.1-es kernellel hasznalod az eszkozodet.
SNAPSHOT-ban majd akkor lesz elerheto, ha atallitjak ("switch"). -
kutga
nagyúr
válasz
E.Kaufmann #19532 üzenetére
A WAN interface biztos, hogy csak abban a bridge-ben szerepel, amiben a LAN portok is vannak?
A wan/wan6 interfészeket töröltem, hogy ne zavarjanak, így gondolom igen. Hol máshol lehet még megnézni?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
E.Kaufmann #19528 üzenetére
A Cudy, ahogy a Xiaomi AX3200 is kiesik, mivel nincs rajta USB port.
#19527 Dadan01: 5 MB/s, vagy 5 Mb/s? Azért ez nem mindegy. Előbbit azért tudnia kellene, sőt szerintem megfelelő seeder esetén többet is. Persze erősen függ a config-tól is. Gigabitet nem fog kihajtani. Valamint én ext3 helyett inkább ext4-et javasolnék. Illetve mount opcióknál a
noatime
beállítását is. -
bzolika10
aktív tag
válasz
E.Kaufmann #19362 üzenetére
Volt egy megérzésem, hogy az AX210 Driverét újra kéne telepíteni. Újratelepítés után már nem a wifi sebessége a limitáló tényező, hanem az 1000BaseT, a routeren lévő iperf segítségével lehet mérni 1.5Gbit körüli értékeket is
Íme a szervergép és a klliens közötti sebességek:
Downstream 10 szálon:[SUM] 0.00-10.00 sec 1.11 GBytes 958 Mbits/sec 0 sender
[SUM] 0.00-10.00 sec 1.09 GBytes 940 Mbits/sec receiver
És upstream 10 szálon:[SUM] 0.00-10.00 sec 1.07 GBytes 915 Mbits/sec sender
Köszönöm mindenkinek a segítséget
[SUM] 0.00-10.00 sec 1.07 GBytes 915 Mbits/sec receiver -
bzolika10
aktív tag
válasz
E.Kaufmann #19357 üzenetére
Egy Poco f2 pro és egy T480s a kliensek, a T480s-ben ax210-es hálókártya van, szóval elvileg bírnia kéne olyan 2400MBit/s körül és a telefonnak is 1200MBit/s körül 160MHz-es módban. Azóta áttettem 160MHz-es sávszélességre, de semmi javulás. Illetve annyi, hogy a luciban már látom, hogy mekkora a linksebesség az egyes kliensek felé. A képen az AX210-es laptop felőli linksebesség látható.
Az iperf viszont továbbra is siralmas, és nem azért mert a szerver nem tud többet(kábelen bárhol megvan a gigabit), hanem valami a wireless részen nem stimmel.>iperf3 -c 10.0.0.99 -f m -t 60 -i 5 -b 1G -P 1
Connecting to host 10.0.0.99, port 5201
[ 4] local 10.0.0.36 port 31532 connected to 10.0.0.99 port 5201
[ ID] Interval Transfer Bandwidth
[ 4] 0.00-5.01 sec 174 MBytes 291 Mbits/sec
[ 4] 5.01-10.00 sec 133 MBytes 223 Mbits/sec
[ 4] 10.00-15.01 sec 82.5 MBytes 138 Mbits/sec
[ 4] 15.01-20.00 sec 79.9 MBytes 134 Mbits/sec
[ 4] 20.00-25.00 sec 163 MBytes 274 Mbits/sec
[ 4] 25.00-30.00 sec 147 MBytes 246 Mbits/sec
[ 4] 30.00-35.00 sec 84.6 MBytes 142 Mbits/sec
[ 4] 35.00-40.00 sec 212 MBytes 356 Mbits/sec
[ 4] 40.00-45.00 sec 142 MBytes 239 Mbits/sec
[ 4] 45.00-50.00 sec 67.4 MBytes 113 Mbits/sec
[ 4] 50.00-55.00 sec 69.8 MBytes 117 Mbits/sec
[ 4] 55.00-60.00 sec 74.8 MBytes 125 Mbits/sec
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
[ ID] Interval Transfer Bandwidth
[ 4] 0.00-60.00 sec 1.40 GBytes 200 Mbits/sec sender
[ 4] 0.00-60.00 sec 1.40 GBytes 200 Mbits/sec receiverSzerk: Nálatok melyik FW verzió van fent? Nálam 23.05.2 r23630-842932a63d
-
attilav2
őstag
válasz
E.Kaufmann #19345 üzenetére
A cudy wr3000 egy árban van a xiaomi ax3200-al, könnyebb rátenni az openwrt-t - https://openwrt.org/toh/cudy/wr3000_v1 - mint a xiaomira, bár a xiaomi sem ördöglakat, nekem is sikerült openwrt-síteni, írtam róla a topicban.
-
attilav2
őstag
válasz
E.Kaufmann #19345 üzenetére
Keress rá a topicban a filogic-ra, az ilyen chippel szerelt routerek szerintem elég erősek a feladathoz.
Xabolcs hozzászolása mediatek filogic témában: https://prohardver.hu/tema/a_nagy_openwrt_topic/hsz_18717-18717.htmlXiaomi ax3200 most olcsón megkapható, mt7622 első verziós filogic.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
E.Kaufmann #19344 üzenetére
Senkinek nincs tapasztalata, hogy melyik olcsóbb SoC ideális újabb OpenWRT alatt menedzselhető switch-nek?
-
válasz
E.Kaufmann #19336 üzenetére
Időjárás radar: link
-
hmzs
tag
válasz
E.Kaufmann #19307 üzenetére
tftdp64 4.64
tp-link c7-ig mindent valamelyik verziójával csináltam (win xp- w10)
De nem vagyok a téma szakértője, ez nem ajánlat, csak egy ötlet. -
xabolcs
őstag
válasz
E.Kaufmann #19307 üzenetére
A vagasrol volt szo, nem a TFTP kiszolgalorol.
A TFTP-n valo kiszolgalas megvolt, azert lett tegla a router. -
WhiteWalker
nagyúr
válasz
E.Kaufmann #19291 üzenetére
Tökre megértem
Csak nekem ez nem segítség perpill -
E.Kaufmann
veterán
válasz
E.Kaufmann #19162 üzenetére
A legutolsó snapshottal már van wifi.
-
attilav2
őstag
válasz
E.Kaufmann #17947 üzenetére
Luci alatt a Status menü System Log pontját nézd meg miután csatlakozni próbáltál csak WPA3 módban, illetve nézd meg a Kernel Log fület is. Ide másold be a hibaüzeneteket, aztán majd a szakértők mondanak valamit.
Valamint ha be ssh-zol a routerre akkor add ki a logread -f parancsot és ezután próbálj csatlakozni WPA3 módban, elvileg ki kell írja mi a bánata, kilépni a ctr+c -vel tudsz. -
vargalex
Topikgazda
válasz
E.Kaufmann #16979 üzenetére
Nem engedi át a választ, vagy nem megy ki a DHCP kérés? A wifi-t a lan network-höz kapcsoltad?
-
woodworm
veterán
válasz
E.Kaufmann #16063 üzenetére
Nincs róla információm.
-
woodworm
veterán
válasz
E.Kaufmann #16059 üzenetére
Nem nagyon van gigabites router 10k alatt. Az archer c6-hoz lehetett a bf-es akcióban olcsóbban hozzájutni, de most már mindenhol drágábban van. Lassan jön belőle a v3, ott chipset változás lesz, érdemes figyelni a verziószámot.
-
suste
veterán
válasz
E.Kaufmann #13501 üzenetére
Ráadásul a wifi nagy áramigényű, szóval az első jele a tápgyengeségnek a wifi problémák megjelenése.
-
válasz
E.Kaufmann #13495 üzenetére
Hardveraprón találsz
-
PistiSan
addikt
válasz
E.Kaufmann #13493 üzenetére
Szerintem erre a célra egy raspberry pi sokkal alkalmasabb lenne, sokkal jobb hardver.
-
Headless
őstag
válasz
E.Kaufmann #13491 üzenetére
Szia, ha olcsó/pici eszköz kell, akkor nexx 3020H vagy F az A-ban 4 mb flash van csak. 4 mb felejtős, 8 mb necces de elvileg beletudsz férni. Ha viszont rászánsz kicsivel többet a xiaomi router 3G kb egy 10-es. Ez jóval erősebb én készítek hozzá buildet is. De van padavan is hozzá amit jobban preferálnak mostanság.
Viszont az ntfs fájlrendszert én elfelejteném. Amúgy router kell vagy csak egy nasnak megfelelő eszköz, ha utóbbi vannak jobb célhardverek is.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
E.Kaufmann #3693 üzenetére
Szia!
Buildelj egy saját squashfs firmware-t.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
E.Kaufmann #3691 üzenetére
Szia!
Nyilván le tudsz, de a trunk esetén az ipv6-os csomagokon kívül nem nagyon van olyan, ami felesleges...
-
vargalex
Topikgazda
válasz
E.Kaufmann #3688 üzenetére
Szia!
Miért, jffs2-n lenne elég hely? Az kevésbé tömörített...
-
vargalex
Topikgazda
válasz
E.Kaufmann #3686 üzenetére
Szia!
Nem is buildelnek már alapban jffs2 firmware-t. Szóval legfeljebb magadnak csinálhatsz ilyet. De nincs is sok értelme, ráadásul nem is túl biztonságos. Pl. bukod a failsafe-t is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Horgász topik
- World of Tanks - MMO
- Ford topik
- PlayStation 5
- Animal Crossing: New Horizons
- Megmenti a kevés VRAM-mal rendelkező VGA-kat a Sampler Feedback?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- Életre szóló garancia Bennem bízhatsz!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 11 Pro + AJÁNDÉK AAA játék!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bezámítás! Dell Latitude 5550 15 FHD notebook - i5 1335U 8GB RAM 512GB SSD Intel Iris Xe IGP WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest