Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
üzenetére
Mit értesz az alatt, hogy szenvedés lenne?
Szerintem nem ad olyan éles képet, amint egy LCD moncsi. De ez csak találgatás, nincs vele tapasztalatom.
Én egy db. 17colos LCD-t használok, és egyelőre elégnek találom annak ellenére, hogy a régi melóhelyemen 1600x1200-ban nyomtam egy 21colos EIZO CRT-n.
-
pIIrash
tag
válasz
üzenetére
Szia!
Én értékelem az igyekezeted!
Nem, nem probáltam, mert egy ismerősöm sincs hirtelen közelben, akinek lenne PCI-E-e!
Egyébként én az örökké tartó XP installokról hiresültem el ... Szal ez nem probléma ...
(Most így ZH-k után lesz idöm kitalálni, hogy mi is lehet a probléma ...) -
doc
nagyúr
válasz
üzenetére
sikerült kellően hülyén megfogalmazni a problémámat

szóval pl. azt szeretném hogy a kamera körbejárjon az animációban. ezt a régi 3DS-ben úgy csináltam, hogy beállítottam a kamerát a kezdőpontba, utána megnyomtam az Animate gombot, beállítottam az utolsó képkockára és elvittem a kamerát a végpontba, Animate ki, ebből tudta a Max hogy a köztük levő képkockákon hol lesz a kamera, és kész is volt a mozgó cam. no első körben vmi ilyet szeretnék itt is (aztán utána a többi már menni fog)
nézegettem a Key-es gombócokat is, de vagy nem arra valók amire én gondoltam, vagy (ez a valószínűbb
) csak szimplán tompika vagyok hozzá... -
-
pIIrash
tag
válasz
üzenetére
Az XP zsír új! Meg hát valjuk be az XP reinstall az a lámák sportja, akik újranyomják a rendszert már akkor is ha kiírja, hogy az Active Desktop helyreállítása. (Azért kösz!)
Egyébként a feltevésem az, hogy a driverben van a hiba. Csak azt nem értem, hogy a Quadro driver miért írja ki, hogy a driver nem ehez az eszközhöz való! A sima Forcewarrel meg megy minden, csak ezek nem!
Azért tök jó, hogy egy erre a célra szánt ''grafikus kártyával nem indul el a 3D Studio!
[Szerkesztve] -
op9
aktív tag
válasz
üzenetére
Köszi!
A smooth nélküli wire-kat szokták linkelni
. Jól tetted. Nagyon jó lett! 
A Taper-t még asszem nem is használtam... egyszer végig kellene mennem az összesen
.
Esetleg nincs vkinek egy jó oldala, ahol bemutatják az összeset?
.
A járgány is szép! Sajna a huplik már csak ilyenek... Amíg nem teszel rá vmi tükröződő anyagot, addig szaporodnak
.
Mert akkor már kevésbé feltűnőek
.
Üdv! -
Shalala
senior tag
-
Shalala
senior tag
válasz
üzenetére
az biztos hogy folyamatosan erdemes a referencia kepeket nezegetni, mert tenyleg mashogy nez ki kicsit az auto. Volt par dolog amit pl mashogy is csinaltam mint a tutorialban mert nem nezett ki ugy jol nalam. Most eleg sok a dolgom ugyhogy kicsit megakadt a fejlesztes, de remelem ezen a heten mar tudom folytatni.
-
op9
aktív tag
válasz
üzenetére
Nem kell legyalulni...csak a tetejét told feljebb, az alját lejjebb, az oldalait meg jobbra, ill. balra...
Hogy normálisan a peremben legyen a végződésük. Mert most idő előtt elhajolnak
.
A gumi máris jobb így!
A PDF-es tutort egy magyar készítette! Box-szal indult, én is aszerint készítettem a Seat-ot, de a plane (Audis tutor) nekem gyorsabban ment... (vagy sokat szórakoztam a cut, meg a slice-szal
)
Meral: Sajna csak AutoLISP-es könyvet találtam itthon, és bár AutoCAD-ben is készítettem ''autót''
, de nem jutott semmi értelmes eszembe, ami neked segítene.
De ha még nem sikerült választ találni rá, akkor felteszem holnap az AutoCAD-et, és megpróbálkozok vele...
Igazából az ilyet MAX-ben jóval könyebb, mert az AutoCAD-et nem arra találták ki...
De, ha ezt a feladatot kaptad... akkor nincs mese... -
op9
aktív tag
válasz
üzenetére

3 dolgot engedj meg!
1. Az oldalsó ablakokat nyugodtan húzd bele a körülötte lévő cumóba... Mert azok eredetileg is abban végződnek. De még az első, meg a hátsó is
. De én azokat nem húztam bele.
2. A gumi mintázata nem éles.. de látom a videó tutor alapján csináltad (ott sem az)... sztem majd a végén próbáld ki, h csak egy cylinder féleséget teszel oda, és Vray Displacement-tel teszed bele a mintázatot ([link]). Render időben nagyjából ugyanott vagy, vagy egy picit rosszabbul, de sokkal kevesebb vertex!
3. Nagyon szép, sima modell!!!
Az anyagok majd megdobják a renderidőt, ne izgulj
.
[Szerkesztve] -
válasz
üzenetére
szép tiszta modell, egyedül az A oszlop alja tűnil furának valami miatt... De good job...
Ja és tegyük hozzá, a C4-es Lineage 2 sem enged túl sok teret a projektem rendszeres folytatásának.
És nem Angelina-t modellezem, hanem ő alapján... Felépítem nagyából az arcot, utána ZBrush-sal megcsinálom olyanra, ami nekem tetszik. Angelina annyira nekem nem bejövős
[Szerkesztve] -
-
-
op9
aktív tag
válasz
üzenetére
nm!
Rátapintottál a lényegekre
.
Visszapillantó:
Egy objektum, viszont a Material ID különbözik, és csak a TurboSmooth-nak köszönhető, h nem élesek a kerekítések. Erre először Multi/Sub-object materialt tettem. Majd (asszem) a Multi/Sub-object-nél a materialokat kihúzogattam újabb slotokba Instance-szel, és így lett egy műanyag anyagom, meg a kocsi anyagja. És nem kellett a visszapillantó miatt még egy Slotot állítgatni.
De most próbáltam ki megint, uhogy működnie kell.
Ezt a megoldást amúgy nem láttam sehol, szal, lehet, h szebben is meg lehet oldani, de működött.
Ablatörlő:
Én a harmadik megoldást választottam
(mivel az FFD nem jutott eszembe, a Bend-et meg nem ismertem, de sztem az nem is annyira jó).
Lemodelleztem, merőlegesen ráforgattam a szélvédőre, és Soft Selection-nel ráillesztettem a szélvédőre. Tökölős meló, sztem FFD-t használj. Legközelebb én is azt fogok.
A v-ray-jel nem lesz probléma. Egyszer beállítod úgy, ahogy a tutorban szerepel (meg elmented), és gyors is lesz. -
op9
aktív tag
válasz
üzenetére
Hali!
A hátsó lámpán a külső burkolat ''egybefüggő''. Azért írtam így, mert a csomagtartónál természetesen ketté válik, de nem a színek miatt kettő rész.
Photoshopban rajzoltam rá a színeket, és UVW Map-pel illesztettem rá.
Természetesen bump-nak Checker is van.
Mögötte a króm színű felületek szintén le vannak modellezve.
A gumi oldalán többek által is alkalmazott [link] kép van, de én csak bump-nak tettem be. Sajnos nem nagy felbontás...
Bár most találtam meg google-ban a nagyobbik változatát: [link]
Ha valami kérdésed van, meg nyugodtan tedd fel
. Mindenki azt teszi.. én is.
Amúgy az utsó 2 render már v-ray-es.. szal.. ha tudok, akkor segítek.
Nagyon jó tutor!!: [link]
Ha ezt végignyálazod (csinálod), akkor nem lesz gond... sőt, majd én kérdezek
.
Üdv! -
törölt tag
válasz
üzenetére
Tegnap jól szétcsúsztunk Pécsett, s ma reggel, ahogy enyhén elgémberedett állapotban meditáltam a Pest felé tartó IC-n, két megoldás is beugrott a Symmetry-problémámra:

- Az objektumokat kijelöljük, s közösen kapnak egy Symmetry-t. Ez azért nem az ideális, mert ha az egyik objektumról időközben eltávolítjuk a módosítót, nem lehet azt a Copy -> Paste Instanced módszerrel visszatenni rá úgy, hogy az összes objektumra egyidejűleg hasson.
Ehelyett a még Symmetry-t ''birtokló'' Object-ekről el kell azt távolítani (nem muszáj egyesével, ha ki vannak jelölve, látszanak a közös módosítók), majd az összes Object újbóli kijelölése után alkalmazni a Symmetry-t.
- Az objektumokat Attach-oljuk, majd Element szinten az összes külön kezelendő Subobject-et Detach-oljuk. Ezután a kívánt módon működik a Paste Instanced parancs Symmetry módosító esetén!![[kép] [kép]](http://www.world3d.hu/images/smilies/jeah.gif)
szerk.: A Multi/SubObject Material is működik, legutóbb én voltam a béna, nem jöttem rá, hogy kell használni.
Érdekes, ha Editable Mesh-ünk van, akkor nincs is erre szükség: A poligonok kijelölése után egyszerű ráhúzassal lehet alkalmazni egy modellen belül a különböző anyagokat.
[Szerkesztve] -
Shalala
senior tag
válasz
üzenetére
A szelvedon meglepodtem mert ott nyilegyenesen van ket vonal lehet hogy amiatt ilyen hogy nurms-t engedek ra, nemtudom. tresholdot allitgattam de nem valtozott semmi

A lyukat betomtem koszi, de lehet hogy majd csinalok valahova azert beomlonyilast (megtetszett
) az oldalara, csak elobb keszuljon el a normalis valtozat 
-
-
Shalala
senior tag
válasz
üzenetére
nagyon jol nez ki a kocsi. Az enyem is halad mar

lenne egy ujabb alap kerdesem:
mikor kijelolok vmit hogy mozgassam akkor ugyebar megjelenik a 3 tengelynek megfelelo szines nyil hogy ha akarom akkor csak adott tengely menten mozgasam. Namarmost nekem ez eltunt es egy egyszinu piros van helyette es igy osszevissza mozog nem tudom 1 tengely melett mozgatni. Ezt hogyan lehetne visszaallitani? Mar vegigneztem mindent de nemtudom mi lehet a neve
-
-
Szőrös
veterán
válasz
üzenetére
iszonyat láma kérdés on : van ugye ez a modell (meg mellé még a legtöbb ) amit ezzel a - jobb szó híjján - műanyag hatást keltő kis önfénnyel rendelkező anyaggal renderelnek le. No ezt hogy a nyavajában kell belőni ? Most estem neki ismét egy picit (mindíg érzek késztetést 3d-hez csak idő kevés ) 3dmax8-nak s jópár modellt leszedtem ami így néz ki , rendereltem le , megnéztem mihogymerre de hiába csinálom meg úgyanúgy a saját modellemet nem akarja ilyennek csinálni. miéééért ?
jah és ha esdetleg vki tud pdf-es max bibliát azt megköszönném (csak a 2eshez van).
[Szerkesztve] -
-
válasz
üzenetére
Lol... Itt ugye jan 31-el vége a vizsgaidőszaknak, így 31.-e este buli, ami mai napig tart
Nemcsak hogy minden este, de nappal is
Mondjuk mi szolídan ünnepeltük, kávéházas összejövős beszélgetéses estével, de majd szombaton jön az egy fokkal durvább... Mondjuk új évvel úf fogadalmak is jöttek anno, és maradtak is, miszerint nem iszom többet sokat (ezt spes 5 hubi, 4 tequilla és 2 üveg bor után határoztam el, mivel még be se ütött
)
Szóval azóta max 1-2 sör, vagy 1 üveg bor Lindácskával legurítva... -
válasz
üzenetére
Én a képi humor lightosabb változatait csípem, mint:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
Photoshoppal tegnap is szenvedtem, ma is ezt teszem...
De a túrások után van az, hogy egész egyszerűen a fején nem ott van előről a szeme, mint oldalról...
gondolom máshogy bólintott, vagy valami... 
A játék felújításával még passz hogy hogy állunk, most kezd majd talán szóba kerülni, de nem tudom... Lehet, hogy beállok haverék csoportjába (a motoruk lassan kész, shader 2.0 meg ilyesmit támogat
, na jó, 4-5-ödévesek
) Autót nem csinálok most, ez a mostani projekt lenne most jó, ha haladna, mert nagyon tetszett az alapötletem. csak soksok meló -
YODA mester
senior tag
-
válasz
üzenetére
Nono... én sem azt mondtam, hogy az a gond, hogy azon vitáztok, hogy melyik a jobb, csak azon nevettem, hogy azon megy a vita, hogy éln most veszek majd 50-60k-s procit, a másik meg amakkor 100k-sat
Én meg itt lengek a 2000+-os Palommal (nem mintha elégedetlen lennék vele...)...
btw: megrendeltem a székemet... hmmm
Lecserélem ezt a szar fa textilezett csodát egy bőr főnöki fotelre
Eredetileg 20k a praktikerben, de most kedvezmény, meg eleve csak majd január elején jön meg, de így 9990 Ft
Alig várom 
-
YODA mester
senior tag
válasz
üzenetére
Nem vitatom, hogy az X2 odaveri majd az Opteronomat... Csak. Hát régóta szeretnék, mert ILM is azzzal nyomul...
Persze nem 144-el... 
Holnap valszeg itt lesz a kezembe az Opteronocska... Ha még nem szóltam volna én mindent meg tudok szerezni... Mindent...
[Szerkesztve] -
-
op9
aktív tag
válasz
üzenetére
Hali!
Szerintem sem rossz. Szépen alakul!
Egyetlen észrevétel lenne részemről...
Az első lökös alja hullámosnak tűnik. Gondolom a levegőbeömlések kerekítése érdekében ott több edge van, és ahogyan levezetted az alja felé, ott 2 helyen (+ simmetry) közel kerültek.
De a többi kerekítés (modellezés) tanítani való
.
Grat!
-
-
Nyúltáp
senior tag
válasz
üzenetére
Nem rosz Balika.
No, átírom, mert picit rosszul fogalmaztam, noszóval. Az A3-ason ugyebár elég hangsúlyos a hűtőrács, de mintha picit eltúloztad volna....nemtom..nincs előttem egy A3-as sem, de mintha nem lenne ilyen vastag plö a hűtőrácsot keretező díszszegély. De lehet így van.
[Szerkesztve]
-
-
YODA mester
senior tag
-
Nyúltáp
senior tag
válasz
üzenetére
op9: nm
hubaze, el is felejtettem gratulálni balika, nagyon szép lett modell. grat
Superman:
Lightwave-ből nemtod vmi más formátumba kiexportálni...3ds-t csak ismeri.
ha jól értem csak mesh kell, esetleg textúra. Azt 3ds-ben is szépen el kéne tárolnia.
filmeknél meg szerintem a kompozitorok az igazi varázslók. A 3d részét ''bárki'' meg tudja csinálni. a nyers 3d layerek nem sokban különböznek egy jól megkreált, bármely komolyabb 3d-s portálon látható képtől. A kompozitoroknak kell hihetővé tenni a CG-t.
példa. T3 eredeti felvétel/nyers 3d.
[link]
hmm..azért eléggé leesik a képről szegény T800-as. -
Aquiles
csendes tag
válasz
üzenetére
Kösz a tippet ;) Angolul tudok, bár nem oylan jól, hogy az angol e-book-ot is értsem. Időm sajnos iskola mellett meg nem igazán van rá, hogy egész nap szótárazzak. A legtöbb szó meg nincs egy szótárban sem. Magyart sajnos még nem találtam.
Ha valakinek van, please dobja fel nekem egy linkkel együtt
.
Örök hála!!! -
törölt tag
válasz
üzenetére
Oh, LOL, nézem, milyen trágya a kocsi eleje, a videón nem így mennek Smooth után az élek...bizony-bizony...néhány él duplán volt, s jópár helyen össze kellett Weld-elni két-két vertex-et. Ezt viszont monitoron nem lehetett észrevenni, igazából úgy jöttem rá, hogy kijelöltem a kérdéses területet, s nézem, hogy' a fenébe, hogy páratlan számú Vertex-em van itt...

Mindenesetre alakul verda, de majd úgyis Ti fogjátok megmondani, mi az, ami még javításra szorul rajta.
-
op9
aktív tag
válasz
üzenetére
A filmet láttam, az 5let onnan jött, mert nagyon tartottam magam ahhoz, h a formavilág is megegyezzen.. akkor meg már nem akartam nagyon eltérni.
Várjuk a gépsárkányt!!
Szerk. A Cut pedig azért lehet, mert 7-es, vagy afölötti MAX-szel nyomod. (sztem)
@Menthirist:
felni (nem textúra):
-Diffuse color
*Gradient: a kék szín árnyalatai Fractal Noise-zal
-Opacity:
*Mask:
*Map: ugyanaz a gradient, mint a diffuse-nál, annyi különbséggel, h elég a színeknél szürkeárnyalatot használni
*Mask: szintén gradient, csak Regular Noise-zal
Remélem Maya-s nyelven is érthető
.
De a lényeg az, h ráteszel először olyan képet, amin sötétkék-világoskék színátmenet van, majd ráteszel egy kis zajt, h mindenfelé legyenek ilyenek.
Majd az opacity-nél ráteszel egy mask-ot (2 légy egy csapásra) a fő csatornával csak a kék színátmenet átlátszóságát állítja inkább. A Mask csatornán pedig még azt is egyszer megszűri, h legyen nagyobb hely közöttük.
Egy láng tutorialnál láttam ezt, aztán átalakítottam saját célra.
Jah, és ezek csak kör alakú lapok, csak többet tettem egymás alá, h fényesebbnek hasson.
Köszi neked is a kritikát!
Üdv!
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2026: Bluetooth hangszóróvá összetekerhető fejhallgató a TDM-től
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gaming notebook topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Éjszakai műszak
- Vicces képek
- Autós topik
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- LG 77C4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Magyar Logitech G915 Billentyűzet lehet +33.000.- Ft ból
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3920
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Második inkább... De ilyen szineket te honnan szedtél..? 

) csak szimplán tompika vagyok hozzá...
Hmm. Az túl sovány. Én most csináltam egy snittet, amiben 12 űrhajó (egyenként 50 db mesh), három lépegető (egyenként 360 db mesh), és négy rohamosztagos van (60 db mesh)... És perspektívben így 5-6 fps... 
Azóta cseréltem gépet, új a táp is és tegnap éjfél körül kikapcsolom a gépem. Ma pedig egy jó kis sípolással vár a vinyó, ugyhogy nemvágom.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ha valakinek van, please dobja fel nekem egy linkkel együtt