Hirdetés
- Megjött a Cherry legfrissebb, taktilis karakterisztikájú kapcsolója
- 8 bővítőhelyes Jonsbo "akvárium", akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- 4K felbontású, 240 Hz-es OLED monitorokkal köszönti az őszt a Lenovo
- Ismét egy teljesen friss egérrel gyarapította kínálatát a Pulsar
- Legalább 20 éves lemaradásban vannak a kínai litográfiai cégek?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Epson nyomtatók
- Projektor topic
- Intel találgatós topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Most Kína tiltotta ki a nemrég exportengedélyt kapott AI gyorsítókat?
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
God Vazzeg #21066 üzenetére
Fórumtársunk milyen gépen melyik oprendszert, arra milyen csomagokat telepített, ezeket honnan szedte össze és mely módszerrel telepítette?
A thread ötszöri átolvasása után is ezek a kérdések merülnek fel!
Ezek egy részére adott nem túl adekvát választ.
Fentiek alapján mit lehet mondani az egész történetre?
-
nemurea
aktív tag
válasz
God Vazzeg #20992 üzenetére
Hát a 'direktben' az tényleg csak annyit jelent, hogy amit a sokadik partíción annak a rendszernek a saját bootloadere futtatna, azt már eleve az első partíción lévő, legelőször lefutó bootloaderre bízzuk. Esetleg ebben az esetben annyi csavar van, hogy a 'fő' bootloader egy régi Grub Legacy, míg az sdb8-on már Grub2 van, így mások a parancsok:
Forrás, sdb8-on, a telepítő által létrehozott grub-ból:
/boot/grub/grub.cfg:linux /boot/vmlinuz-2.6.32-5-686 root=/dev/sdb8 ro quiet splash
initrd /boot/initrd.img-2.6.32-5-686Ezt írtam be kézzel a Grub Legacy config fájljába az sdb1-en:
/boot/grub/menu.lst:root (hd0,7)
kernel /boot/vmlinuz-2.6.32-5-686 root=/dev/sdb8 ro
initrd /boot/initrd.img-2.6.32-5-686
boot(Hm, most látom, hogy a boot nem is kell, el sem jut odáig, már előtte tölti a rendszert.)
Ennek ugye csak annyi a hátránya, hogy telepítéskor a CrunchBang bootloadere nem egy, hanem sok indítási lehetőséget kap, így ezt bukom, mivel ezt a lépést a töltési folyamat szimplán kihagyja.
-
Rimuru
veterán
válasz
God Vazzeg #20992 üzenetére
less /boot/grub/grub.cfg.
-
törölt tag
válasz
God Vazzeg #20866 üzenetére
Azzal nincs baj. -
törölt tag
válasz
God Vazzeg #20864 üzenetére
Mármint hogy a VBox bevegye az usb-n csatlakoztatni kívánt eszközöket? Ránézek majd, köszi.
-
szundybence
aktív tag
válasz
God Vazzeg #19041 üzenetére
Dehogy! Nem mertem. Talán valaki komolyabb szakértelemmel megáldott ember felrakhatná, aztán majd referál, hogy mit
ba*rontott el a gépén?(#19040) lev258: bár én a rendszer frissítési opcióját használom mindig
Mire akarsz ezzel célozni?
-
szundybence
aktív tag
válasz
God Vazzeg #19035 üzenetére
Hogyan keressem? Mert a Comodo szóra nem érkezik találat.
Egyébként mi van, ha a figyelmeztető tábla ellenére mégis telepítem? Mondjuk élből nem mertem megcsinálni, de azért furdalja a kíváncsiság az oldalamat.
Neked fenn volt? és talált is valamit?
-
beloadjoker
őstag
válasz
God Vazzeg #18974 üzenetére
Már m1 illető megunta akié a gép és mondta hogy visszadobja a win7et
-
beloadjoker
őstag
válasz
God Vazzeg #18974 üzenetére
nem, nem az az tuti mert ha megnézzük a gép infóknál ahol procit meg mindent ír akkor ott az igpt írja
-
beloadjoker
őstag
válasz
God Vazzeg #18969 üzenetére
tudom hogy kéne lennie valami ilyen beállításnak de nincs.. tehát erre gondlok hogy iylesmi kéne:
viszont neki csak ilyenek vannak:
Ezért is dobtam fel neki a bumblebeet mert ebben hiába váltottam vagy csináltam bármit mindig hibaüzenetet dobott
Ilyen hibát dob nekem is váltásnál ezt most találtam neten
-
beloadjoker
őstag
válasz
God Vazzeg #18967 üzenetére
köszi fentvan de abban nem tudom állítani bumblebeevel indítjuk az olyan appokat amiknek kell a kraft
még egy "hiba"
polyi@polyi-Inspiron-N5110:~$ xrandr --output HDMI1 --set underscan on
warning: output HDMI1 not found; ignoring
X Error of failed request: BadRROutput (invalid Output parameter)
Major opcode of failed request: 140 (RANDR)
Minor opcode of failed request: 15 (RRGetOutputProperty)
Serial number of failed request: 31
Current serial number in output stream: 31 -
szoke12
őstag
válasz
God Vazzeg #18962 üzenetére
köszönöm mindenkinek a reakciót!
ha hazaértem nekifogok.
érdekes, hogy kb mióta kijött a 12.04, hibátlanul ment a rendszer. és az egyik frissítés óta játsza ezt. (legalábbis úgy vettem észre) -
nolika
senior tag
válasz
God Vazzeg #18951 üzenetére
El se indul a szolgáltatás...
pedig a számítógép rajta van a hálón, csak belelépni nem tudok.
Mi lehet az ok?! -
nolika
senior tag
válasz
God Vazzeg #18949 üzenetére
de az anonymous mappa nobody/nogroup-ba van beosztva, miért nem elég?
-
válasz
God Vazzeg #18676 üzenetére
Nem nagyon lesz már ezzel gond ha végre elfelejtik a 32-bites programokat (és procikat). Akik 64-biten fejlesztenek azokat még megértem, hogy 32-bites kiadást nem készítenek. Mármint ennek valós technikai okai is vannak, nem csak elvből hagyják ki. Én is tapasztaltam, de még szükség van mindkettőre, mert ahogy néztem a felhasználók kb. harmada még 32-biten van (Systemback letöltésekkel mérve). De igazából fordított esetben, ahol 32-bit a cél, sokkal könnyebb 64-eset is fordítani.
-
God Vazzeg
veterán
válasz
God Vazzeg #18642 üzenetére
Mod: adblock letiltva, magic actions fontosabb
ABP úgyis van..
-
imibogyo
veterán
válasz
God Vazzeg #18639 üzenetére
Nekem még FF is csinálja, ráadásul az Xubuntu-n és Win-en is egyaránt.
-
spammer
veterán
válasz
God Vazzeg #18639 üzenetére
-
lev258
veterán
válasz
God Vazzeg #18245 üzenetére
Valaki épp jelezte az Ubuntu.hu-n is. Nem kizárt, hogy a Chrome-mal csináltak valamit.
-
Aethelstone
addikt
válasz
God Vazzeg #17826 üzenetére
Kis segítség a chromiumos flash telepítéshez:
-
Aethelstone
addikt
válasz
God Vazzeg #17806 üzenetére
Tőle kellene megkérdezni, hogy mit akart
-
törölt tag
válasz
God Vazzeg #17722 üzenetére
Ezeken túl vagyok a ia32-libs kivételével, mivel nem érhető el 14.04-hez.
-
Lacee1986
senior tag
válasz
God Vazzeg #17681 üzenetére
Köszi a választ! Lehet akkor megnézem a Lubuntut.
-
kenand
veterán
válasz
God Vazzeg #17663 üzenetére
Köszönöm,
Legyalultam a 14.04-et és feltoltam a 12.04-et. Így simán feltettem a CrystalHD drivert, hiba ützenet nélkül, de az XBMC nem használja.
Pedig abból is tettem fel repróból aktuálisat (13.2-t)
Még közdök...
Sajnos a XCbuntu dincs 32-es változatban (Atom meg csak 32 bites) -
válasz
God Vazzeg #17057 üzenetére
Gratula! MINT esetén egyébként nem meglepő, hogy simán ment minden. A 17- re áttérés valóban kezd időszerű lenni!
Nálam megy hiba nélkül május óta a Cinnamonnal, nem tudom miként frissítesz, de azt vettem észre, hogy MINT- nél érdemes a frissítéskezelőt használni, mert a többi módszer befrissít mindent, függetlenül attól, hogy 1-2, 3- as vagy akár 4-5 szintű- e a frissítés! 4-5 szinttől én eléggé óvakodom, bár 16- nál sem csinált galibát!
-
N0zer0
senior tag
válasz
God Vazzeg #16408 üzenetére
Most frissített nálam a Frissítéskezelő a legújabb Chrome bétára (36.0.1985.32), és ezzel jó a hosszú í! Érdemes feltenni!
-
mAtThEw0319
senior tag
válasz
God Vazzeg #16407 üzenetére
Köszönöm!
Szuperül megy!
-
mAtThEw0319
senior tag
válasz
God Vazzeg #16404 üzenetére
Köszi, de nem találom a mappát..
Mi a neve?
-
N0zer0
senior tag
válasz
God Vazzeg #16347 üzenetére
Ja, akkor bocs, figyelmetlenül olvastam.
Itt van egy jó leírás, könyvjelzőket, előzményeket, sütiket át lehet vinni:
http://techlogon.com/2011/12/02/how-to-import-google-chrome-data-into-firefox/A Chrome-jelszavakat meg sehogy nem lehet automatán importálni Firefoxba. Csakis kézzel lehet, egyenként, a linken írják az okát. Szar ügy, de ez van.
-
gabo89
senior tag
válasz
God Vazzeg #16263 üzenetére
-
Foose
addikt
válasz
God Vazzeg #16241 üzenetére
Anyámnál windows 7-en a .137-es végű verzió van,és megy nála az í.
-
válasz
God Vazzeg #16231 üzenetére
egyébként én akkor sem irok hossz í-vel, amikor kéne.
ez nem olyan nagy baj sztem. -
N0zer0
senior tag
válasz
God Vazzeg #16191 üzenetére
Modern linuxok kb. 4-6 GB körül mozognak alaptelepítésben, de érdemes bőven ráhagyni a partícióméretnél, meg elég sok csomagot töltögetnek le a tárolókból, ha valami telepítesz is rá, meg tényleg használod is napi szinten fő rendszernek, nem csak úgy Windows mellett másodlagosan, stikiben, néha. Nálam 30 gigás partíció van a 64 bites Linux Mint 16 KDE-nek, ebből meg is kajált már 20-at, igaz ebben már benne van, hogy egy csomó mindent telepítettem hozzá, meg benne van a /home mappa is. A swap, dokumentumok zöme, játékok, nagyobb alkalmazások, zenék, sorozatok, filmek viszont külön partíciókon vannak már. A 160-as HDD-t 30(+2,1swap)+59+60GB-os partíciókra szabtam, igaz akkor még Windows XP-vel használtam a gépet.
Sőt, ha majd frissítek Mint 17-re, akkor a teljes lemeztitkosítás előtt átszabom a partíciókat, és 40GB-ot fog kapni a rendszer. Kicsit overkillnek hathat, de az ember tényleg fő rendszernek használja, sok mindent telepít, meg a töredezés elkerülése érdekében mindig akar 20% szabad helyet hagyni, akkor nem árt ekkora, jó, ha van benne ráhagyási tartalék, sose tudni, hogy mit hoz a jövő. Így 40(+3GBswap)+108GB-os felosztás lesz, de a lemeztitkosítás miatt LVM-mel, nem hagyományos partíciókiosztással.
-
törölt tag
válasz
God Vazzeg #16184 üzenetére
Telepítéskor 6,3GB-t ír ki emlékeim szerint.
Nekem 13GiB-s partíción 6,68GiB-t ír, de nem az alap van. Plusz 2GiB swap, és külön /home. -
törölt tag
válasz
God Vazzeg #16174 üzenetére
Igen, működik.
Bár nekem csak a remote touchpad kell, az hibátlan.
-
válasz
God Vazzeg #16017 üzenetére
Az nem segít, mert nem az IntelliPark csinálja hanem az IntelliPower. Gyakorlatilag pár másodperc múlva leáll ha nincs használva, viszont nagyon hamar felpörög. Egy darabig engem is zavart a dolog, aztán hagytam a csudába. Kikapcsolt APM-el nem csinálja, de amúgy meg mindegy, hogy mi van beállítva neki.
-
Foose
addikt
válasz
God Vazzeg #15965 üzenetére
Jó, persze... Ha formázni akarnám a home-ot, már meg lenne oldva
Azt biztos nem fogom. Igen, rendszergazda jogot próbálom majd meg, ott még nem járok. Nem tudom sikerül-e minden olyan mappát törölni, ami nem oda való.
B@ldrick,miért maradt volna csak xfce felület? Telepítéskor nyilván formáztam a / partíciót, de utána ment is rá a komplett xubuntu. -
Foose
addikt
válasz
God Vazzeg #15945 üzenetére
Most nekem csak az a gondom,hogy live cd-ről ment az előbb a 14.04,és ott nem úgy látta a home,mint most élő rendszeren. Én nagyjából azért vágom,mi micsoda,ez kavart meg. De köszönöm a linket,ettől függetlenül nagyon jó
(#15946) B@ldrick Pontosan ezt akartam és kérdeztem,hogy ha csak elkezdem és feltolom a 14.04-et akkor vajon helyre jön minden? Persze a múltkori esetem (sokan olvasták) után oda kell figyelnem,mit hogy csatolok. Köszönöm
-
guftabi96
addikt
válasz
God Vazzeg #15853 üzenetére
7 (64bit) és a Kubuntu is 64bit
-
Foose
addikt
válasz
God Vazzeg #15747 üzenetére
Már túl vagyok azon is,néhány napja raktam fel a Xubuntu 14.04-et,nem jött be. Visszaraktam a 12.04-et,most arra akarok más felületet
-
gyulank
addikt
válasz
God Vazzeg #14429 üzenetére
Ezt én is megtaláltam. Ezért sem értem, miért írod, hogy ez nem win. Direkt azért írtam wines, meg linuxos dolgokat is(deb, exe, msi), hogy ne azt a választ kapjam, hogy ezt nem win. Egy csomó dolgot leírtam, és kérdeztem, amit nem veszel figyelembe, csak a wines dolgot, mintha 100-as betűkkel írtam volna.
Google Earth-ot először egy az előbbiekhez hasonló módon akartam telepíteni direkt 14.04-hez de nem sikerült. Aztán telepítettem volna a 64 bites debet, de a So.Ce. nem engedte, a 32 bitest engedte, de azt írta ki, hogy szar a videókártyám, de winen is, és valamelyik korábbi ubiban is működött ugyanezen a gépen.
Most meg ott tartok, hogy nem tudom eltávolítani se. -
Fritz Teufel
addikt
válasz
God Vazzeg #14432 üzenetére
Nekem nem volt ilyen egyszerű a 64bit miatt (át kellett írni a telepítő csomagban egy fájl egy sorát), de utána valóban csak kitt-katt volt...
-
God Vazzeg
veterán
válasz
God Vazzeg #14429 üzenetére
-
gtasystem
őstag
válasz
God Vazzeg #14093 üzenetére
-
floatr
veterán
válasz
God Vazzeg #14048 üzenetére
Chrome alatt egyrészt máshogyan integrálják, és máshogyan csomagolják. Bármi okozhatja a problémát, de a legtöbbször nálam a FF-Flash konténer dob hátast.
-
gtasystem
őstag
válasz
God Vazzeg #13924 üzenetére
francba én meg nem értettem mi a baj a billentyűmmel..
gyulank: pár napja próbálgatom csak őket, de tényleg jobb lenne ha be lenne kapcsolva..
de akkor már azt is elárulhatnátok hogyan indítsam el a zoiper telepítőjét kicsomagoltam lett egy 32 bites .run file de nem akar elindulni valami hibát ír ki..
-
törölt tag
válasz
God Vazzeg #13854 üzenetére
"Más..."
Őőőő.Elég sok ilyen kis okosság van. Én már viszonylag rövid Linux (spec. Ubuntu és persze Gnome) használat után idegbajt kaptam a Windowson, amikor ezek nem mentek. Két ablak egymás mögött, fókusz az első, de a háttérben lévőn görgetsz. Vagy csak egyszerűen egy kétpaneles fájlkezelőben úgy is tudsz görgetni, ha nincs ott a fókusz.
És a többi. -
voyager4.4
senior tag
válasz
God Vazzeg #13854 üzenetére
Kernel 3.8.0-35 generic ... fogalmam sincs, hogy "pae"-e ...
Más: közben rájöttem hogy az lshw se listázza, a bank1-ben van 1gb, bank 0 meg üres. Csak automatikusan a másodikat néztem a sorban.
sorry ...
Egyébként 2x1gb van a gépben, azaz, hogy nincs...
Rendszermonitor meg nincs a rendszerben xD, de a feladatkezelő is csak 1-t lát... hejjh
-
válasz
God Vazzeg #13625 üzenetére
Pedig rusnya
-
Aethelstone
addikt
válasz
God Vazzeg #13617 üzenetére
-
Cyrin
addikt
válasz
szép, csak zavaróak a nem stimmelő arányok, a perspektíva. a kép alsó és felső fele különböző perspektívában van.
-
törölt tag
válasz
A conky-t rakd bal felülre, mintha onnan sütne. Ha már egyszer onnan süt.
-
válasz
Szép.
-
Aethelstone
addikt
válasz
God Vazzeg #13563 üzenetére
A wine+office2007 kombó nekem valamiért nem jött be. Állandóan hiányol dll fájlokat, plusz ronda, mint a bűn
Én egy Virtualbox+xp+office2007 kombót találtam a leginkább bejövősnek eddig erre a problémára.
-
válasz
God Vazzeg #13344 üzenetére
Az OK, de a nyílt miért nem megy fel neki? Mert annak a 100 éves cuccokat is vinnie kéne...
-
rum-cajsz
őstag
válasz
God Vazzeg #13233 üzenetére
Köszi, ezt olvastam, de sajnos nekünk a CC verzió lesz megvásárolva. És nem szeretnék illegális megoldást.
Bár, lehet, hogy ezzel a módszerrel majd az is működni fog. -
törölt tag
válasz
God Vazzeg #13202 üzenetére
Köszi. Meglehet. Amikor a nvidia-settings-et néztem, nem érelemszerűen lehetett, mert akkor nem volt rákötve, mikor rákötöttem, akkor meg nem néztem. Az arandr is jó volt, de akkor megnézem ezt is.
-
válasz
God Vazzeg #13208 üzenetére
Kösz.
Akkor nekivágok.
-
törölt tag
válasz
God Vazzeg #13194 üzenetére
Nvidia gt 520mx, optimus beizzítva.
-
RBJ
addikt
válasz
God Vazzeg #13012 üzenetére
amióta linux alatt vagyok semmiféle wifi bluetooth nincs. megvoltam nélküle.
Csak most szabadidőmben mókolok vele. -
klambi
addikt
válasz
God Vazzeg #12823 üzenetére
nem ismerem de megnézem
-
törölt tag
válasz
God Vazzeg #12708 üzenetére
Köszi az infót. Hát ez nem jó hír.
-
MKLS
aktív tag
válasz
God Vazzeg #12621 üzenetére
Nem a kérdés a hülye, max. az akit kérdezel!
Nem vettem ki, kellett volna? Linux kezdő vagyok, néhány napja próbálkozok mégcsak. -
válasz
God Vazzeg #12595 üzenetére
Helyett: [link]
Még mindig a repo az első. Főleg egy skypenál, ami még így is tud fura dolgokat dobni. -
gabe_
őstag
válasz
God Vazzeg #12589 üzenetére
Megtettem, most már látszik a "Vezetéknélküli hálózatok" felirat, de még mindig inaktív, mert "az eszköz nem áll készen (hiányzó firmware)" -t ír ki. Ez már fél siker?
-
atesss
addikt
válasz
God Vazzeg #12424 üzenetére
Ennek akkor egy 9400GT-n [link] is mennie kellene, ugye ?
Vagy 8-as sorozat is ok lenne ? Mert abból nagyobb a választék aprón. És ráadásul abból vannak passzívak is.
-
válasz
God Vazzeg #12424 üzenetére
Az zsír. Én ezt még nem néztem
-
válasz
God Vazzeg #12358 üzenetére
Driver bug...
-
válasz
God Vazzeg #12356 üzenetére
Nekem a kínaiak mentek mindig, csak hát kínaiak... Cégnél van egy durván high-eng Logitech, ég és föld a kínaiakhoz képest.
-
válasz
God Vazzeg #12354 üzenetére
Ugyanez. Vagy ment eddig is nekem valami, vagy nem. Nem telepítésenként.
A Lubuntu ilyen, hogy a laptopjaimra csak az alternate megy fel, de felmegy. -
Tutu7030
veterán
válasz
God Vazzeg #12351 üzenetére
Fél évig hiba nélkül ment. Az éjjel itt volt a tecnika ördöge, és csinált vele valamit.
Most telepítem újra, mert az előbb katasztrofális lett a megjelenítés. A compiz elhasalt, nem is indult újra, és lassú lett az egész.
Régen szoptam ennyit az ubival, és szivesen kihagytam volna most is. -
Tutu7030
veterán
válasz
God Vazzeg #12346 üzenetére
Újra telepítettem. Kiírta, hogy pár csomagot majd utólag kell kézzel telepítenem újraindítás után. Újra is indul, hurrá! Unityvel (nem hurrá
). És nem megy az egér. Telepítés közben még működött.
-
Tutu7030
veterán
válasz
God Vazzeg #12344 üzenetére
Ssd-n van a rendszer, az jó is. Nem értem, hogy akkor miért nem indul el. (Futtattam memtestet, nem hibázott).
-
quailstorm
félisten
válasz
God Vazzeg #12279 üzenetére
4-essel kezdődött és 0.3, 0.4 meg 1.2 végekkel
De a 2.3 se ment fel természetesen. -
quailstorm
félisten
válasz
God Vazzeg #12274 üzenetére
áááá nem...
Nálam is előfordult, csak fordítva. Egy droid se, csak a natív linux és a symbian ment rá fel...
De nálam elég volt WPA(1)-PSK-ra butítani. -
válasz
God Vazzeg #12274 üzenetére
Tök átlagos TP router volt, a lapos meg az enyém. Nálam ment a wifaj WPA-val, ott nem...
-
LógaGéza
veterán
válasz
God Vazzeg #12216 üzenetére
Próbáltam, ez is felrakott elég sok dolgot...
Végül az lett a megoldás, hogy a particionálás előtt nyomtam egy Go Backet, és akkor beadta az Install menu-t, itt már csak Install Base System. Annyi a probléma, hogy restart után kaptam egy tty1 shellt, és várja tőlem a logint. Ez így okés is lenne, de telepítés közben nem kellett semmi ilyen adatot megadni... Ergo nem tudok belogolni...kispx
Ezt is próbáltam. Nekem kiakad annál a résznél, amikor elkezdené letölteni az alapdolgokat (a mirrorok kiválasztása után). Innen nem megy tovább...
-
kispx
addikt
válasz
God Vazzeg #12216 üzenetére
Nem inkább a minimal CD-re gondolt?
-
Pano
addikt
válasz
God Vazzeg #12207 üzenetére
Azt tudom, hogy az alap freki ennyi, de az U-s processzoroknak az a lényege, hogy energiatakarékosság miatt is alacsonyabb órajel, de szükség esetén magasabb, azaz 2.7 (Intel honlapján is így van).
-
Pano
addikt
válasz
God Vazzeg #12205 üzenetére
Jah, azt persze próbáltam. Elindítottam amit ugye tanácsoltatok scriptet, aztán amikor éreztem, hogy megakadt a téma, ránéztem és 1801 MHz volt a max mindig.
Meg progik hideg indításánál is. -
LógaGéza
veterán
válasz
God Vazzeg #12182 üzenetére
Na most felismeri a kártyát végre - tippem sincs hogy oldottam meg, de
~$ cat /proc/asound/cards
0 [YMF724 ]: YMF724 - Yamaha DS-1 (YMF724)
Yamaha DS-1 (YMF724) at 0xcfff0000, irq 18Viszont most meg eltűnt a fenti panelról a hangerőszabályzó... Azt visszalehet valahogy varázsolni? Mert csak nincs hangom, pedig alsamixer-ben felhúztam a mastert...
-
válasz
God Vazzeg #12174 üzenetére
Kevés a 2GByte. Most 4,4GB az adat.
-
Syl
nagyúr
válasz
God Vazzeg #12169 üzenetére
Tud egyáltalán ilyet?
Lehet rossz helyen keresgélek. -
gilfoyle
őstag
válasz
God Vazzeg #12167 üzenetére
Vmi ilyesmire gondoltál?
-
karamblo
tag
válasz
God Vazzeg #12105 üzenetére
OK, kösz.
-
törölt tag
válasz
God Vazzeg #12101 üzenetére
Köszi. Ezzel mostmár jó
-
törölt tag
válasz
God Vazzeg #11996 üzenetére
Ááááá, ezeken túlvagyok
Ezt például nem is fogadja el a dpkg: sudo dpkg --add-architecture i386
Közben kiderült, hogy bumblebee-vel indítva fut. Sima intel nem is elég neki???
-
atesss
addikt
válasz
God Vazzeg #11802 üzenetére
No most már tényleg kellene a Wifi adapter, ezért bejöttem, és megpróbálnám beüzemelni a vezetékest.
A PCI-os Realtek LAN kártya chipje: RTL8139D
Az alaplapra integrált LAN chipje (Dell GX60 konfig): Intel 82551QM.
Visszaszerelem, bekapcsolom, és írok hogy ha sikerült még valamit megtudni. -
hege1989
tag
válasz
God Vazzeg #11944 üzenetére
Így van. Ezt a leírást követem: http://www.umip.org/docs/umip-install.html és nem akar menni Virtualboxon Ubi 12.4-es serverrel.
-
válasz
God Vazzeg #11944 üzenetére
Én csak annyit láttam, hogy egy daemon ezzel a kernellel fut.
De ha így van, akkor ahogy mondták is, az Ubi specifikus configok is kellenek hozzá.De először, ahogy kérdezte is, egy mkinitramfs sosem árt.
(aztán grubupdate)
-
RBJ
addikt
válasz
God Vazzeg #11900 üzenetére
én is valami ilyesmire gondoltam.
Mert nem gondoltam anno, hogy megtetszik az elementary így csak 30 Gb ot adtam neki. Most meg kevés, meg amúgy is kihasználatlanul van a manjaro volt patriciója. -
Sonja
nagyúr
válasz
God Vazzeg #11888 üzenetére
Ubuntu.hu-n kaptam ezt a linket:
Így kell bekapcsolni a HW gyorsítást Intel HD alatt!Bocs, nem válasz akart volna lenni!
-
Sonja
nagyúr
válasz
God Vazzeg #11881 üzenetére
Persze, mert a másikat, egy külön bővítménnyel lehet beállítani. Legalábbis Win alatt is csak úgy tudtam. Le kell tölteni a Tampermonkey bővítményt, majd hozzá a YousableTubeFix for Chrome-ot. Utána elmész a Youtube-ra, lejátszol egy videót, majd a videó alatt lesz egy Configure gomb.
Rányomsz, majd az utolsó tabon (All pages) a legalsó opciót (Flash Player wMode) átállítod Direct mode (hw accelerated)-re.
Szerk.: Chrome-ban úgy kell bekapcsolni a HW decoding-et, hogy a címsorba chrome://flags, és a "A szoftveres renderelési lista felülírása" opciót engedélyezni kell. Hogy minden jó lett-e, azt a címsorba chrome://gpu opcióval lehet megnézni.
-
God Vazzeg
veterán
válasz
God Vazzeg #11880 üzenetére
Már megy chrome alatt is
De csak a rendering..
-
Syl
nagyúr
válasz
God Vazzeg #11864 üzenetére
Nekem szerencsére nem ez a munkám, csak nagy ritkán elvállalok ilyesmit az ismerősöknek. Persze a melós gépet is én pakoltam össze, telepítettem stb.
(#11865) RBJ
Én nyomtatóval pont fordítva vagyok. Van egy HP multifunkciós photosmart gépem. Ehhez win7-re egy 350 megás installkészlet kell, amit 15 percig telepít és havonta-kéthavonta elfelejti, újra kell rakni.
Ehhez képest ubuntuban nyomtam egy nyomtató hozzáadást, rákérdezett, hogy a hálózaton lógó HP az amit keresek, igent nyomtam és kész. Ment minden mint a karikacsapás. A szoftverközpontból felraktam a hplip eszköztárat és lett faxom, szkennerem. Esküszöm az egész procedúra nem volt két percnél több.(#11869) Sonja
Viszont Win 8-at soha nem telepítettem a gépre
Én azért virtualbox-ban kipróbáltam, plusz van a családban egy samsung laptop gyári win8-cal. Hááát, ki lehet vele kergetni a világból
A 12.04-re nem a 3.8 a legfrissebb kernel?
-
válasz
God Vazzeg #11855 üzenetére
Elmondom, mi fog történni: Pali v. Hunor megírja hírben, a kapcsolódó fórumban meg majd megjönnek a Windows-fanok, hogy de az nem is annyi, meg izé, meg hozé, meg München, amire bambano leoltja őket és itt szakad vége a topicnak
-
RBJ
addikt
válasz
God Vazzeg #11827 üzenetére
csak tényleg ezért van win a gépemen mert évente egyet kell nyomtatnom esetleg. linux alatt meg semmi.
lehet vissza kell álllítsam valahogy a wint.
érdekes még mindig mutatja, hogy nyomtat de a nyomtató nem csinál semmit. -
God Vazzeg
veterán
válasz
God Vazzeg #11824 üzenetére
Találtam repot is
#11826 de jó hogy nem canon nyomtatóm van
-
RBJ
addikt
válasz
God Vazzeg #11824 üzenetére
Leszedtem a gyártótól a legfrissebb drivert ami deb állományú. telepítettem, majd ezeket végrehajtottam.
[link]mégse megyen. még valami státusz dolgot is de az már nekem magas.
ps -c ccpd
sudo /etc/init.d/ccpd restart
sudo /etc/init.d/ccpd status
sudo /etc/init.d/ccpd restartnyomtatót látja csak gondolom az usb portal van gond.
-
Thocy a ZAGY
tag
válasz
God Vazzeg #11813 üzenetére
Elhiszem. De én is - vagyunk még itt azért jó néhányan - C64-en, Amigán, XT-n, majd 286-on kezdtem. Barkácsoltam már eleget, most már, közeledve a negyvenhez, csak egy működő rendszert szeretnék, a fennmaradó időt pedig a családdal tölteni. Ha minden működik alapból az alapértelmezett - és így vélhetőleg legjobban támogatott - rendszeren, akkor nem szórakozok mással.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Motoros topic
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- World of Tanks - MMO
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Renault, Dacia topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- PC Game Pass előfizetés
- HP ZBook Studio G8 WorkStation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 180GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Samsung Galaxy Tab S8 Graphite Használt, karcmentes állapotban
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest