Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Fali konzol lapos tévékhez
- Milyen széket vegyek?
- Mennyibe fog kerülni a Steam Machine?
- Olyan erőre tettek szert a böngészők, ami átformálhatja a piacot
- Pánik a memóriapiacon
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen SSD-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!

Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció

Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Foose
addikt
Olyat lehet valahogy okosítani 12.04-en,hogy a felső sávon (van ennek valami neve?) a hálózatot jelző alap ikon animáljon?? Mármint hogy adja valami vizuális jelét,hogy van-e tényleges forgalom.
én a gyári ikonokat használom,ebben az esetben ugye egy fel-és le nyíl jelzi a hálózatot. De zavar,hogy nem látom,mikor történik ténylegesen forgalom. -
quailstorm
félisten
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Gnome commanderből is? Nomeg a másik amit hiányolok a printscreen küldés ctrl+v-vel. De akkor majd rálesek megint. Pedig 4.1-essel is küldtem már fájlt és unityt használok...
-
God Vazzeg
veterán
válasz
quailstorm
üzenetére
4.1.0.20-nál megy a drag & drop

-
Pano
veterán
válasz
quailstorm
üzenetére
Nekem sincs bajom vele, csak a srácnak válaszoltam
A Windowsosnál nekem is jobban tetszik, mert szerintem átláthatóbb, nincs tele csicsával.
Egyedül ami nekem hiányzik belőle, hogy az üzenetjelzés az állapotsávon 13.04 alatt nem megy. Aki esetleg erre tud érdemi megoldást, azt megköszönöm
-
pwmconfig: command not found
Ilyenkor mi van? fancontrol sincs. Linux Mint 13.
-
Pano
veterán
Én leírom neked, hogy a Windowsos progijaimat mivel váltottam ki, hátha kapsz támpontot és segít.
K-lite Codeck pack -> VLC
Chrome -> Chromium (végül is ez nem kiváltás
)
Winamp -> Clementine
Camtasia Studio - > Kazam (bár ez csak hirtelen ötlet volt, biztos van jobb).
E-mail maradt Thunderbird.
Skype van linuxra is.
Photoshop -> Gimp (igaz, ezt újra kell tanulni).
utorrent -> qBittorrent
Office - > LibreOffice (Otthoni használatra tökéletes, de ha dolgoznom kell vele akkor néha kiborít, munkahelyen is ez van és még van hova fejlődni).Amik még jól jöhetnek a mindennapokban:
Audacity - Audio fájlok szerkesztésére, kódolására.
Openshot - Videók szerkesztésére, kódolására. (Hasonlít kicsit a Windows Movie Makerre).
Oracle Sun Java bővítmény (Sajnos némely netbank nem hajlandó az openJRE vagy openJDK alatt futni).Hirtelen azt hiszem ennyi. Még én is "ismerkedem" a dolgokkal hosszabb távon, mert most űztem én is komplett el a gépemről a Windowst. Az Ubuntu One szolgáltatását mindenképp próbáld ki, marha jó dolog

-
szoke12
őstag
Cinnamon verzió.
pakoltam mindenhogy a ramokat, de nem...
A laptopomon is kipróbáltam, azon nem ram, hanem cpu baja van...
-
Foose
addikt
Persze persze,ezeket tudom,csak ugye amikor felkerült az ubuntu,akkor olvastam,hogy nincsenek ilyen progik ubuntura. Soha nem használtam VLC-t,de most nekem is az van fent
IE-t soha nem használtam
Még az smplayert próbáltam,de végül le is pucoltam. Most csak a VLC van,és a Rhythmbox van. -
Van MPlayer, VLC Player, meg kismillió más player. Ubuntun ne a vindózos programokat keresd. (IE-t se
) Mindenre van alternatíva, amik általában jobbak. Például win-en nagyn utáltam a VLC-t. Piszok lassú volt, kényelmetlen a használata. Itt meg az a fő és egyetlen lejátszóm. Annyira jól működik. És gyors. -
-
Használja valaki a Cinnamon 1.8-at Ubuntu 12.04-en? Érdemes feltenni? Stabil?
-
szoke12
őstag
válasz
fradi81
üzenetére
Az egy Skype-hoz hasonló program, amivel tudsz VOIP-on telefonálni.
Itt a Play link hozzá -
-
fradi81
veterán
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Tök jó, és mi az a viber?

-
God Vazzeg
veterán
Ha valakit érdekel, tökéletesen fut a viber wines kliense wine alatt, tesztelve
Egyelőre csak üzire (linux mint 14 - win7-android teló közt) de tökéletes, és azonnali 
-
qltsar
veterán
Nálam pár napja kezdte el, hogy nem bír kikapcsolni a rendszer, egyszerűen megáll a leállítási folyamatokál a rendszer
! Úgy, hogy nem került semmilyen frissítés telepítésre... -
kriszpontaz
veterán
válasz
klasszsrac
üzenetére
Elég szenvedős a dolog az biztos.
-
klasszsrac
tag
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Nekem mondod?

Plusz egy csavar, hogy a dvd-rom helyére tettem a második vinyót, amire a linux-ot telepítettem. Így nem volt csak pendrive-os telepítőm. De azt is csak meghatározott bios beállítás mellett tudtam használni, de olyankor nem érzékelte egyik op-t sem. Vicces volt az állandó bios állítgatás
-
kriszpontaz
veterán
válasz
klasszsrac
üzenetére
Legacy Boot-al, meg kikapcsolt Secure Boot-al. Nagy királyság hogy behozták, azóta egy élmény a telepítés.
-
klasszsrac
tag
Amúgy őrültem, hogy a laptopomon az előre telepített win8-t,uefi bios, linux kombot békés egymás mellett élésbe tudtam hozni

-
klasszsrac
tag
Ha jól emlékszem friss telepítésnél is néha dobott hibát. Hanyag voltam, mert nem néztem utána mi okozta, mivel működött tovább. Nem omlott össze. Még a gedit küzd leállási gondokkal. Mivel android forráskódot fordítok benne, néha több gedit ablakot is megnyitók. És bezárásnál a nem szerkesztett ablak jelez hibát.
Mivel maga a fő funkciója, amire használom, android rom építés működik, a többi hiba jelzés érdektelen számomra. Elsődlegesen win8-t használok úgyis. -
Pano
veterán
válasz
klasszsrac
üzenetére
Érdekes amit írsz, mert nálam a 13.04 kifogástalanul müxik, egyszer se volt vele semmi problémám eddig (ez az első kiadás, amivel eddig nem
).
Nálam atom stabil és gyors. Előzőleg az unityvel akadtak folyton gondok, hogy néha darabos volt a compiz, meg 1-2x összeomlott pár progi.
Nem lesz ott valami a háttérben, amit telepítettél és nincs kibékülve teljesen a 13.04-el (szoftverre gondolok)? -
válasz
klasszsrac
üzenetére
Nyilván ez így utólagosan már nem oldja meg a dolgot, de a jövőben megakadályozza a hasonlókat. Most pedig vagy visszafejtegeted a csomagokat, vagy vársz amíg kijavítják a problémát.
-
válasz
klasszsrac
üzenetére
Én nem találkoztam ilyesmivel, de ma csakis a casper csomagja frissült, ami nem is képezi az alaptelepítés részét. Szóval ha véletlen engedélyezve vannak nálad az előzetesen kiadott frissítések (proposed), akkor javaslom, hogy tiltsd le a tárolójukat.
-
klasszsrac
tag
Amióta kijött a 13.04, azt használom. Igaz néha spontán összeomlik benne valami, de túl élem :-)
Viszont ma telepítettem a felajánlott frissítéseket. Az egy dolog, hogy elment az asztal háttérképe. Megoldottam. De, hogy az ablakok oldalsó kis csúszkája kb 20x-ára nőtt az már több, mint vicces
Ha valaki találkozott ilyennel, kérem segítsen
-
szoke12
őstag
válasz
quailstorm
üzenetére
Az a legérdekesebb, hogy win alatt leformáztam. Erre az fsck után minden ugyanúgy visszajött. Semmi nem lett törölve. Tudom, hogy a win nem töröl valójában, de hogy ennyire.. Linux alatt egy kis javítás, és máris visszajött minden...

És igen, ezért az 5 mp-ért szenvedtem 2-3 órát.

-
szoke12
őstag
válasz
quailstorm
üzenetére

sudo fsck -r /dev/sdc1
ez lett a megoldás!
mindenem ugyanúgy ott van!
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- iPhone 16 Pro 128GB 100% (1év Garancia)
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ / 8/256GB / Kártyafüggetlen
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3497
- Újszerű HP 250 G10 - 15.6"FHD IPS - i5-1334U - 8GB - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

én a gyári ikonokat használom,ebben az esetben ugye egy fel-és le nyíl jelzi a hálózatot. De zavar,hogy nem látom,mikor történik ténylegesen forgalom.
Viszont mivel keveset használom,még nem tapasztaltam,mik esetleg a hátrányai 
A Windowsosnál nekem is jobban tetszik, mert szerintem átláthatóbb, nincs tele csicsával.
Naaaaagyon régen használtam a thunderbird-et,de már csak weben nézem. Lehet most mégis kipróbálom

) Mindenre van alternatíva, amik általában jobbak. Például win-en nagyn utáltam a VLC-t. Piszok lassú volt, kényelmetlen a használata. Itt meg az a fő és egyetlen lejátszóm. Annyira jól működik. És gyors.
A telepítés el se indul, még a live se...
Már be is szereztem,köszi! Utolsó mondatod nem is láttam