- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Samsung LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Teszten a SteelSeries Apex Pro Gen 3 billentyűzet
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
-
Nem hülyeség.
De előbb le kellene választani ezt a "mount.mtpfs ~/android/" mappát. Mert ha nautilusban rábökök a kis "kiadás"-t jelző ikonra, azt mondja: A kötet (android) nem választható le.
Már lehúztam a gépről a Tab-ot, de a mappában még mindig ott vannak a táblagép fájljaiNever let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
domiromm
tag
Üdv.
Elinditom a ubuntu 12.10 telepitését és megál.
Rendszer betöltő telepitése sikertelen.
Válasz lehetőségek:
-Válasszon másik eszközt, amelyre a rendszerbetöltőt telepiteni kivánja.(Próbáltam másik particiót de az nem sikerült.)
-Folytatás rendszerbetöltő nélkül.
-A telepités megszakitása.
Hogy lehetne feltelepiteni?
Baj-e hogy raidba van kötve a merevlemez.(stripe) -
MODERÁTOR
válasz domiromm #5712 üzenetére
Lehet, hogy mégiscsak problémás emiatt ez a RAID tömb. Megpróbálhatod a tömbön kívülre telepíteni a rendszerbetöltőt (pl. pendrive), esetleg másik partíciós tábla használatát (GUID, + 1 MB BIOS GRUB partíció ha nem UEFI-s az alaplap), vagy szétválasztod a tömböt. Nem tudom, én nem nagyon szoktam RAID-del szórakozni.
-
eternam
tag
Csaxólok, a getdeb tárolója egy hete elérhetetlen. Az édes jó annyukat, mióta getdeb van azóta sz@r, azóta nem bírják megcsinálni. Hol elérhető, hol nem, de általában nem.
Az emberek nem fogadták el az igazságot hatalomnak, ezért megtették a hatalmat igazságnak. Pascal
-
eternam
tag
válasz quailstorm #5701 üzenetére
ATI HD4890 a júliusi 12.6-os legacy driverrel.
Az emberek nem fogadták el az igazságot hatalomnak, ezért megtették a hatalmat igazságnak. Pascal
-
törölt tag
Sziasztok!
A videokártyám egy nvidia geforce 7025-ös, hosszú idő után miután az ajánlott illesztőprogramot használtam és szaggattak a 720p-s videók, most update-eset telepítettem, és a verziószám is már bíztató volt hisz a 173 (talán) után 304.34 (asszem) lett és csodák csodája a 720p-t viszi is akadásmentesen (lekopogom)
nos, a youtube 720p is aránylag szépen viszi...DE
az asszony facebook game fun és azok a játékok még mindig akadósak, ez mitől lehet?
mi lehet rá a megoldás?
hogyan tudom ellenőrizni(és/vagy bekapcsolni) a GPU (hardveres) gyorsítástUI:
ubuntu 12.04
Firefox böngésző -
brazso
tag
válasz #16695808 #5718 üzenetére
A glxinfo parancs kimenetét ellenőrizd. Ha benne van a
direct rendering: Yes
akkor be van kapcsolva a gyorsítás.
Valószínűleg fel kell telepítened majd a glxinfo-t tartalmazó csomagot, de erről pontos eligazítást kapsz majd a terminálban ha nem találja a glxinfo végrehajtandó fájlt.[ Szerkesztve ]
Unus pro omnibus, omnes pro uno
-
PuMbA
titán
válasz #16695808 #5720 üzenetére
Semmit, vannak olyan konfigok, amelyeken a Flash lassú vagy a VGA driverrel van valami vagy mindkettő egyszerre. Az én laptopomon minimum 1.5-szer, de néhány esetben 2-szer több CPU-t használ a Flash, mint Windows alatt. Ugyanígy láttam már ősrégi Intel GMA950-es laptopon száguldó Flash-t, úgy, hogy az asztali gépemen egy modern NVIDIA kártyával lassabb volt. Magyarul kiszámíthatatlan, de Intel VGA-val van a legkevesebb probléma az tuti Flash szempontból.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
Midori-t egy angol fórumon olvastam, valaki azt írta, hogy pont ezt a problémát ez oldotta meg. Majd kipróbálom, de nem fűzök hozzá sok reményt... azzal meg az lenne a gond hogy cache k*rva nagy lesz, ezért is van áttéve a firefoxnál a HDD-re az SSD-ről de ha mégis beválna pl:a midori ...arról fingom nincs hogy pakolom át a cache-t.
-
-
válasz #16695808 #5726 üzenetére
Lehet szimbolikus linket csinálni. Azt jelenti, hogy egy hivatkozás, ami egy másik helyre mutat. Ha ilyet csinálsz, akkor ott látod a könyvtárat, a neve előtt egy ~. Ha belemész, akkor annak a helynek a tartalmát látod, ahova mutat. Ezt a programok is tudják követni, tehát pl. a KDE thumbnail cache-t úgy tettem, máshova, hogy kikerestem a /home/user/.thumbnails -t, létrehoztam a felmountolt pendrive-on egy mappát, és a .thumbnails -re csináltam róla egy symlinket. Innentől kezdve amikor a KDE előnézetet csinál képekről, a pendrive-ra ír.
Mutogatni való hater díszpinty
-
törölt tag
ok asszem értem. már csak abban segíts hogyan van ez a symlink. linkelhetsz is magyar nyelű leírás, hogy spóroljak az írásoddal
ja és 2gramom van lxdevel használom tehát max 6-800 mb ig megy csak a ramhasználat, a cachet mennyiben korlátozzam? és ha eléri a korlátot mi történik?
[ Szerkesztve ]
-
-
quailstorm
nagyúr
válasz eternam #5716 üzenetére
Sajnos ATi hoz nem értek, pont ezen linux támogatás hiánya miatt nincs nekem... Nvidián a nightly driver segített volna, de itt nem tudom. [link] sok info nincs AMD kártyákhoz steamhez. Valve úgy van vele minek szenvedjen ha a driver szar, majd legfeljebb ha nem tetszik a bevétel, változtatnak.
-
szoke12
őstag
Sziasztok!
Hogy tudom egy elrontott Gnome2 asztalkezelő képét visszavarázsolni eredeti állapotba?"Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
törölt tag
nagyjából egy hete talán megjött a 20-as végű kernel a 3.5-ös szériából a Quantal-hoz, de valami borzasztó lett sajnos. eddig semmi baja ne mvolt a rendszernek, azóta néha meghalnak programok (tipikusan skype, chrome meg smplayer2), de van olyan, hogy az X felület is elhalálozik, és át kell váltani tty1-re meg vissza, hogy megint legyen kép. nem tudom mit változtattak, de egyelőre vissza kellett lpni a 19-es változatra, mert azzal minden stabilan megy.
ráadásul az új kerneleket a kernel.ubuntu.com ftp-n csak a 13.04-hez adják már ki, de még a Quantal-os erziókkal sem megy kb semmilyen hardver rendesen (se wifi, se vga, se hang...). -
MODERÁTOR
-
alfaromeo33
aktív tag
Sziasztok!
Úgy kaptam ezt a linket h ide irjak. Az lenne a gond, hogy most tettem fel 10.04.4 ubuntut es nincs wifim. A gep egz Samsung NP300E5X-T01HU.
Mit lehet tenni? FULL-FULL analfabeta vok a linuxhoz.
Elöre is köszönöm.Negyed mérföldről negyed mérföldre élünk! "Alfa nélkül lehet élni, de minek?"
-
fradi81
veterán
-
szoke12
őstag
válasz fradi81 #5739 üzenetére
Köszi. De azzal még nincs is baj, mindent hozzáadogatni... Már használtam párszor ezt az opciót. De az alap "Alkalmazások-Helyek-Rendszer" menüpont is eltünt. És a hozzáadott "Főmenü" nem ugyanaz.
"Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
válasz leslieke #5743 üzenetére
Mármint hogy ez nem működik?
sudo apt get install mtpfs
mkdir ~/android/
mount.mtpfs ~/android/
Nálam működik hibátlanul, csak éppen leválasztani nem tudom az eszközt. Gép újraindításig ott marad bemountolva a Nexus.Youri
Nem található „umount.mtpfs” nevű parancs, talán erre gondolt:
„mount.mtpfs” parancs a(z) „mtpfs” (universe) csomagból
umount.mtpfs: a parancs nem található[ Szerkesztve ]
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- PlayStation 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen légkondit a lakásba?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Bestbuy játékok
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- Minden ami hőszivattyú
- További aktív témák...
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest