Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz #57018880 #31487 üzenetére
Amiatt érdemes kivárni, hogy jobb lesz-e valamiben, de ahogy lev258 szaki is mondta, egyikkel sincs semmi gond, csak az egyik hw kompozícióval ez megy jobban, a másikkal amaz. Lehet ezt bármilyen irányból is megközelíteni, ez van.
(#31489) 7etape Valami lehet ám ebben, mert amikor kényszerűségből visszatettem a desktopra a 17.3-at, szerintem az kevesebb erőforrást igényelt jóval, a Mint 18.2-nél. Ill. nem szerintem, hanem a top, htop, stb kimenetek szerint, ráadásul egy ideje itt van mellettem a gépház és alig van hangja, de 17.3-mal tök csendes volt. A Toshiba Satelliten most cserélem le 17.3-ra a 18.2-ket, mert az is zajos. Eddig is az ment rajta jól, de az SSD-re már 18.2 került, gyors, mint a veszett fene, de zajong!
(#31488) lev258
Olvasom én is az itteni kezdős bejegyzéseket, mint tudod, de a Fujitsu Siemens Amilon már az XP se ment és LXDE, LXLE se mozdult, el se indult vele, a Mint 17.3 XFCE volt az egyetlen, ami viszont egész tűrhetően ment.
Innentől kezdve nekem már írhatnak bármit, mit kell gyenge gépre rakni, vagy Mint 17.3 XFCE vagy a magyar Puppy Unikornis, végszükség esetén. Utóbbit még nem kellett kipróbálnom, de Kapitány kipróbálta és tetszik neki.Lehet, hogy a
systemd
előtti Ubuntu alap miatt van ez?[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
lev258
veterán
válasz #57018880 #31478 üzenetére
Mivel már te magad is hozzányúltál, így nehezebb megválaszolni.
Mivel azt írod, korábbi kernellel megy, így simán lehetséges az is, hogy az újabb kernelben van egy bug. Ebben az esetben használd azt, amelyik jó.
Ja, hogy azzal is szakadozik. Jó lenne, ha vissza tudnád csinálni a dolgokat az eredeti állapotra.[ Szerkesztve ]
Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő
-
-
törölt tag
válasz #57018880 #8688 üzenetére
Én sem vagyok, mint látod egy poweruser, de én úgy nézem itt nem telepíti csak a grub-ban állítja át az alapértelmezett kernelt. Nekem valami megoldás kellene, hogy miként tudom feltenni a kernelt. Sajnos próbáltam a 24-est feltenni, de nem indul, mert nem megy pl a LAN sem vele. Valamit lehagytam.
-
fecus
őstag
válasz #57018880 #8420 üzenetére
Valami inteles bug van a kernelekben. Vissza kellett térnem a 3.2.0.39-ről a 32-esre. Ubuntu 12.04LTS. Akkor megszűnt.
Le kellett tiltani az apport szolgáltatást, de már nem emlékszem hol (/etc/...). Most nem otthon vagyok.
Itt olvashatsz róla.
Erre keressetek: apport-gpu-error-intel.pySajnos jobban én sem értem mit tettem.
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
Penge_4
veterán
válasz #57018880 #8392 üzenetére
Ha az egér mozog, akkor a TTY-nek elő kell jönnie Ctrl+Alt+F1-F6-ig valamelyik tetszőleges billentyűkombinációra.
De hard resettől az is jobb, ha már TTY sem jön elő (ha legalább látod a leden, hogy a HDD dolgozik, tehát nem állt be az egész gép), ha nyomsz egy Ctrl+Alt+Del-t és 30 másodperc késleltetés után kijelentkeztet.
Ilyenkor általában a videokártya driver döglik meg (ezért is nem látod, hogy frissülne a képernyő, sokszor még a kurzor sem), de attól még a gép ugyanúgy működik, csak te nem látsz semmit a monitoron.
Ha az egér is mozog, akkor a VGA driver is működik, csak az ablakkezelő döglött meg.
-
szoke12
őstag
válasz #57018880 #8392 üzenetére
Ilyenre gondolsz?
Nekem 10.04, és 12.04 alatt is elég sűrű.
Eddig egyedül a 10.10-esemmel nem volt baj."Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
válasz #57018880 #8017 üzenetére
Az összes régebbit törölheted, én az utolsó kettőt szoktam meghagyni.
@Gerolka : Illetve a flash mókolásra készülj fel, mert a legfrissebb az akkori VGA-kkal nem fut.
De ga valamiben Radeon 9250 van, arra tegyél Lubuntut, az jobban fog menni.[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest