- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- ASUS notebook topic
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- OLED TV topic
- Hisense LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Raspberry Pi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Celtis #32305 üzenetére
MEMC mellett eléggé csalódás, hogy mozgásnál remeg a kép
Hülye kérdés: Be volt kapcsolva az MEMC? Mekkorára állítottad a judder reductiont ?
Ahogy nézem más TCL TV-nel is találkoztak ugyanezzel a problémával DV kép beállítás alatt és a MEMC okozta. [link] Ez így tűnik elég sok TCL TV-t érintő problema amit menü bealittassal orvosolni lehet. Be volt kapcsolva DV Dark alatt a MEMC?
-
Celtis
veterán
válasz
Celtis #32011 üzenetére
Mivel többen is bátorítottak, ezért visszamentem az Euronicsba, hogy kipróbáljam a kiállított 55C765 készüléket. Az eladó nagyon készséges volt - ezúton is köszönöm - hozott távirányítót és adott netet is a készüléknek.
Átállítottam otthoni módba a készüléket és beléptem a Netflixbe. A szokásos jeleneteket próbáltam (Vérapó 29:50, 3 test probléma 8.ep 7:00)Amennyire meg tudtam ítélni, a Vérapó esetén nem volt olyan egyértelmű a DV világos mód erősebb akadása, de mindenképpen elmondható, hogy a 765-ön is akad a jelenet, mindkét módban.
A 3 test esetén sokkal egyértelműbb volt az eredmény. DV sötét módban durva akadás, DV világosban sima mozgás. Csakhogy megerősítést kapjak, még az eladót is odahívtam (aki elmondása szerint TCL tulaj és nagyon szereti), hogy ugyan észrevesz-e valamit a képen. Még azt sem mondtam, hogy a mozgást figyelje. Miután megnézte, azt kérdezte: a remegést? Hát igen, azt. Szóval nem én képzelődöm...Megnéztem a korábban tárgyalt moiré vagy sűrű mintázatú felület villogást is. Az élesség alapértelmezésben 20-as értékre volt állítva, ezt azonnal levettem nullára. A jelenetet többször is megnézve, semmiféle villogást nem tapasztaltam. Ezután visszaraktam 20-ra az élességet és megint megnéztem a jelenetet, de ekkor sem láttam semmi különöset, talán egy pillanatra állt össze egy moiré minta, de korántsem volt olyan villogás, mint amire a C805-nél emlékeztem.
-
soldi3r
veterán
válasz
Celtis #32003 üzenetére
Irtal a supportnak?
-
Celtis
veterán
válasz
Celtis #31513 üzenetére
Ha már megígértem, hát megtettem. Ma bementem egy Euronics áruházba és alkalmat kerítettem, hogy kipróbáljak egy kiállított 55C805-öt.
Találtam egy távirányítót a tv-k mögött félretéve és azzal tudtam kezelni. Mobil hotspottal adftam neki netet és beléptem a Netflixbe. Elindítottam a Vérapót, kikapcsoltam a mozgásjavítást és a teszt jelenethez tekertem... -
Imi1981
veterán
válasz
Celtis #31683 üzenetére
Már az emag-al intéztem. Már nem variálok. A ledszalagot leszedem mert azt nincs közvetlenül ragasztva hanem külön öntapadós tappancsokat ragasztottam fel és ahhoz lazán kötegelővel rögzítettem a ledszalagot. Az öntapadós tappancsok nagyon oda vannak ragadva úgyhogy azt nem szedem le. Lehet nem is lehet roncsolásmentesen olyan erős.
Neked mennyi idő volt a javítás? Hány nap vagy hány hét? A V135 az utolsó hivatalos fw? Most a v404 van rajta.
-
mikrofon
veterán
válasz
Celtis #31603 üzenetére
Amit írsz az jogilag nem állja meg a helyét.
Azért nem vonható felelősségre a gyártó, hogy a vásárló szándékosan megtéveszti. Ha elutasítják a garanciát még a fogyasztó védelem is őket fogja védeni. Az indok az lesz hogy a dolgozó hibázott, de ezt már oktatással orvosolták.Egyértelműen le van írva a feltétel. A feltöltő maga választja ki féltőtésnél hogy honnan vette. Ráadásul a szabályokat is elfogadja. Amiből az következik hogy ő tudatában volt hogy a számlát kiállító cég neve nem egyezik a feltöltéskor megadottal. Így aki nem megfelelő helyről vette, az csak magával hiteti el hogy neki 5 évig él a garanciája. Jogilag ez nem védhető semmilyen szinten. Amilyen pedig a magyar általános hozzá állás, biztos vagyok benne hogy elutasítják majd, amikor alkatrész hiányában a vételárat kell visszaadni.
Az is látszik, hogy folyamatosan bővül azoknak a helyeknek a neve amire vonatkozik az 5év kiterjesztett garancia, de mégsem kerül bele az összes üzlet ami árusítja. Ennek valószínűleg az üzlet beszerzési forrása az oka.... -
ρσгτσ
addikt
válasz
Celtis #31603 üzenetére
Ez így van, de ettől még nem hiszem, hogy el fogják fogadni. Illetve nem vagyok jogász, de nem vagyok biztos benne, hogy önmagában az visszaigazolás elegendő a garanciális jogod érvényesítéséhez.
Szóval nem látom túl tisztának ezt a helyzetet, és ha még meg is állja a helyét, elegendő már a visszaigazolás is, akkor abban sem lennék biztos, hogy egyszerű lesz átvinni ezt a folyamatot TCL -nél.
Bárhogy is van, ez elég hülye megoldás, és igen kellemetlen helyzeteket tud teremteni évek múlva.
Szerk.:
Közben a Vodafone már bekerült a TCL CARE akciós szabályokba. Korábban amikor néztem, még ők sem voltak benne, de frissítették a szabályzatot. -
ρσгτσ
addikt
válasz
Celtis #31599 üzenetére
Azért erre kíváncsi lennék a gyakorlatban is, mert a promóciós szabályok tartalmazzák, hogy melyik kereskedőnél érvényes. Mert az is kapcsolódik a feltételekhez.
Ilyen esetben meg a visszaigazolással kitörölheti az ember. Persze bele lehet menni, hogy jogilag ez mennyire állja meg a helyét, de szerintem senki nem fog ezért hónapokig vagy évekig pereskedni.
A TCL valószínű azért sz@rik rá magasról, mert úgyis kérni fogják a számlát a kiterjesztett időszakban (is?). Vagy ha nem, akkor szimplán balek az egész cég.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Celtis #31597 üzenetére
Az gáz...és pont ezért kellene normális kontrol.
Ha valaki szándékosan "rosszul" regisztrálja be TV -t, akkor még a visszaigazolásról sem derül ki, hogy amúgy nem jogos.
Tehát mondjuk a 3 éves TV -t el tudja úgy adni, hogy 2 év garancia van még rá. Közben pedig mégsem, és ez a vevő számára sem derül ki, amíg nem lesz valamilyen probléma.
-
gab1ka
senior tag
válasz
Celtis #31561 üzenetére
Azt láttam, csak elég irreálisnak tűnt, amolyan hirtelen felindulásból íródottnak, ezért gondoltam van valami reálisabb forgatókönyv is, pl C765/C855 vagy ilyesmi. Nekem már az is megsüvegelendő, hogy sikerült 14 napon túl elintézned a visszacsinálást.
Én amúgy tegnap az RTINGS-en a különböző TCL tévé tesztek alatti hsz-eket böngésztem (QM750/751/850/851 stb), érdemes kibontogatni 10-15x és utána nyomni egy keresést a "stutter" szócskára, mindenhol felmerül ez az akadás dolog, szerintem Andorid betegség, bár akkor is érthetetlen hogy miért működik jól valakinél, másnál meg nem. -
boborján2
senior tag
válasz
Celtis #31513 üzenetére
Finomhangolást értsd jól.
Kapcsüzemű tápban vannak nagyfrekis alkatrészek amiknek a helytelen működése vagy hibás árnyékolása stb... okozhat zavart pl az alaplapnál.
De ha mindig ugyanott akad , akkor ez kilőve. Meg egyébként is ez már nagyon szélsőséges elmélet.
Csinálhatnál egy hosszabb videót az akadásról. Nagyon kíváncsi lennék hogy hogy is néz ez ki.
Lehet neked volt a tálapós videó, de az túl rövid és csak egyetlen jelenet. -
boborján2
senior tag
válasz
Celtis #31510 üzenetére
Ezt csak akkor lehetne látni , hogy ha egymás mellett lennének egy olyannal ami tuti jó, de ez így már nem fog megtörténni.
Lehet, hogy másik komponens okozza?
Alaplapon kívül más nem igazán van ami ilyet tud okozni. Bár még akkor is ott van egy táp , ami lehet hogy nem stabil és ingadozik a feszültség, az meg ugyebár nem barátja ezeknek a finomra hangolt elektonikáknak.
Szerviz azt nem cserélte?
Írtad hogy már a 3. alaplap van benne. A szerviz helyében simán kicseréltem volna a 2. alaplapcsere után ha még mindig panaszos a tv. -
bnorci71
addikt
válasz
Celtis #31349 üzenetére
Az nem más liga az másik bolygó
Az egész story margójára
2020 január vettem a Philips 55Oled706-t 400e pénz nem volt kevés. Ha követed a Philips fórumot emlékezhetsz a dologra hogy nem stream akadás hanem tv csatorna váltásba bekapcsolásba képes volt belefagyni a tv 2alaplap 1komplett készülék csere után még mindig nem működött rendesen aztán 1x csak egy fw frissítéssel eltűnt az egész. Nejem utálta azt a tévét.
Nekem is azt mondta mindenki hát android így okostévé úgy ezek ilyenek. Sajnos tényleg félkész szart sóznak ránk aztán foltozgatják és ez sajna ma mindenre igazHa már akadás
Megnézné más ezt a youtube videót, mert nem tudom normális-e hogy akad darabos az egész sőt az alábbi helyeken a kép is vibrál mintha a fényerő ugrálni
0:14, 0:35, 4:15, 4:54
a képbeállítások
képmód: Mozi
din konttraszt ki
fekete sáv magas
din fényerő automata
helyi fényerőcsökk magas
helyi kontraszt ki
digitális képsimítás ki
mozgás> kép tisztaság ki
din gyorsítás ki -
mikrofon
veterán
válasz
Celtis #31349 üzenetére
Ez azért elég furcsa hozzá állás....
Veszel egy "olcsó" TV-t, amit folyamatosan sz@rozol, aztán meg veszel, egy többszörösébe kerülő TV-t.
Szerintem ez alapján nem azzal van a baj hogy a többi felhasználó, nem veszi észre, nem érdekli, hanem hogy a többi felhasználó helyén kezeli és megfelelő elvárásai van. Tieid meg irreálisak ebben a kategóriában. Természetesen ez valóbban bosszantó lehet.
Még a végen, majd egy ilyen kategóriájú TV-hez is fogsz venni egy rendes média lejátszót, vagy akár többet is a megfelelő tartalomhoz, hogy valóban a megfelelő élményt kapd... Mert ott is hiányozni fog az AFR, vagy egyéb.... -
belan
addikt
válasz
Celtis #31349 üzenetére
Nem értem miért vettél c805 ha nagyok a elvárásaid ?c805 egy jó tv de vannak hátrányai is ,g4 tol is van jobb képminőség , miért nem egy tcl c765 vagy 855 vettél ? Ha meg volt 77 g4-re a pénzed miért nem egyből g4 vettél ,nem értem c805-tol csodát vártál ennyi pénzért ?
-
BlueSteel
tag
válasz
Celtis #31344 üzenetére
Én nem hiszek ebben.
Meggyőződésem, hogy minden TV azonos szoftververziójára igazak ezek, csak a legtöbben:
1. Nem veszik észre a problémát. 2. A tv bizonyos funkcióit nem használják (pl. Csak streaming, vagy csak medialejatszas, vagy csak tv es jatek), így azt gondolják hogy minden oké. 3. Másfajta fájlokat játszanak le. 4. Bizonyos - nem ismert és nem pontosan körülhatárolható - beállítások még ronthatnak/javíthatnak a helyzeten, így ez is eltérő véleményeket szülhet. 5. Erőteljes külső lejátszót használnak (Apple Tv, nvidia shield), mely 95%-ban kiküszöböli a problémát, a többit meg vagy nem veszik észre vagy lsd. fent a többi pontot.Az elmúlt hétben csak telegramon es redditen legalabb 7-8 egymastol fuggetlen hozzaszolast lattam a judderrol, es akadasrol, ami ugyanarrol szol amit mi is fejtegetünk.
Volt egy személy, akinek akadt a c805, visszakuldte, vett egy c765-ot es az is akadt neki, es le is irta. Ez nem meglepo, hiszen a hardver+szoftver ugyanaz a két modellen.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Celtis #30781 üzenetére
A micro dimminget nem szabad összekeverni a local dimminggel. Teljesen más a kettő.
A micro dimming csak egy dinamikus kontraszt, annyi a trökk benne, hogy a kép fel van osztva x db-ra és darabonként állítja a dinamikus kontrasztot. Ezzel nem nő meg a naítv kontraszt arány, szemben a local dimminggel.Közben már más is megválaszolta
-
-
Curtain
senior tag
válasz
Celtis #30781 üzenetére
Kezdjük ott hogy kinek mi a "filléres". Kicsit magas lovon ülsz. De hogy ne térjünk el a tárgytól a tv tudja a Micro dimming-et. Most hogy hány ponton azt nem tudom, valószínűleg nem annyin mint egy dupla/tripla árú tv. De akkor valószínűleg a helyi kontraszt lesz. Adatlap
-
Pendragon911
aktív tag
válasz
Celtis #30678 üzenetére
A Vérapót csak egy beállítással néztem és mivel megörültem, hogy nem akad, így nem váltottam beállítást 🤭 De erre most nem emlékszek, hogy melyik beállítás volt. Aztán néztem a 3 testet, ott tuti világos volt és az rendben volt, ott már átváltottam a sötétre és jött az akadás. Úgyhogy a másik film esetén elfelejtettem megnézni másik kép móddal, de amint lesz lehetőségem, megnézem, valamikor a hétvégén.
-
Pendragon911
aktív tag
válasz
Celtis #30666 üzenetére
Kíváncsiságból megnéztem én is ezt a két jelenetet. Elsőre, azzal a beállítással, ami akkor épp aktuális volt, semmilyen akadást nem tapasztaltam 65C805-ön. Majd aztán képmódot váltottam, sötétre váltva a 3 test-nél már előjött az apróbb ugrások és ha ilyen több van egy filmben, akkor az nekem is lehet, hogy zavaró lenne, viszont világosra állítva, gyönyörű szépen futnak a jelenetek. Egyébként a 3 test-nél már akkor észrevehető, mikor a kastély jelenet előtt ül a repülőgépen a fickó és felhúzza a redőnyt és kinéz az ablakon és ez sötétre állítva igaz. Azt mondjuk hozzáteszem, hogy sötét esetén asszem minden rásegítés ki volt kapcsolva, míg világosnál be van kapcsolva mozgásjavítás. Úgyhogy a tapasztalatom az, hogy megfelelő beállítások mellett nem találkoztam akadással, mindenhol végig simán fut.
-
Qtya123
őstag
válasz
Celtis #30674 üzenetére
Az általad készített normál sebességű videót megköszönném, mint összehasonlítás. Láttam, hogy lassítottat tettél fel korábban, de mivel az a lassítás miatt eleve akad, így ugyan láttam rajta, hogy nem oké, de nem tudtam úgy megítélni a mértékét, mint normál sebességűnél.
-
nicu71
addikt
válasz
Celtis #30666 üzenetére
Szintén megnéztem,hát én nem veszek észre olyat amit szemet szúrna,talán a fenyőknél mintha lenne egy pirinyó folytonossági hiany a Vérapónál,de én ezt magamtól ugyan észre nem veszem,annyira látványos ez a film,olyan színorgia, és fények vannak benne, egyszerűen pazar.A 3 test ama jelenete se hoz számomra semmi szokatlant,az ilyen hosszú snitteknél nekem az lenne a fura ha vajsima lenne a kameramozgás és itt is talán latok valami hangyafasznyi megröccenést ha nagyon erőltetem meredt szemekkel nézve,de semmi olyat ami miatt szentségelni kezdenék.
Ami jobban idegesít hogy ennel a 143 versionnál is fennáll fényes DV film után a Netflix menüje ordenáre dinamikusra vált,amit rögtön mozira kell áttenni,majd masik film inditva az sotèt módban indul.Holott én a fényest preferálom.Ezt nem tudom mikor fogjàk helyretenni.Valamint a bekapcsolt mozgasjavitaskor jelentkező ghosting pl focimeccsnél is fennállhat még ,de ezt még nem volt időm tesztelgetni .Ha már ennél a szoftver verziónál tartunk,a tv adások alatti hangcsuszás az RTL nél nem jelentkezett/Voda kártya, viszont szomorúan állapítottam meg,hogy a 4IG alighanem visszavett a bitrátákból,mert érezhetően romlott a képminőség. -
Qtya123
őstag
válasz
Celtis #30666 üzenetére
Annyiszor szó volt már erről a 3 test és Vérapós akadásról, hogy megnéztem én is, bár nem tudom a C845 érintett-e amúgy. Frissítés a legújabb (V8-T653T01-LF1V135), mozgásjavítások kikapcsolva, sötét mód.
Én nem láttam akadást, a videók nem tudom mennyire adják vissza a valós helyzetet, mert nem túl nagy eresztés a telefon kamerája. A 3 testnél így visszanézve a videó elején, mintha "ugrálnának a színek", de ebből a valóságban semmit nem látok, meglepett, hogy videón ilyen.
Szóval én nem látok akadást, de lehet én nem veszem csak észre:
Vérapó: [link]
3 test: [link] -
Pendragon911
aktív tag
válasz
Celtis #30634 üzenetére
Akkor én is csatlakotok azok táborához, akik nem panaszkodnak, nálam ezen a ponton nem akadt meg. Most a v135-ös FW van fent, még várok, hogy feldobja automatikusan a rendszer a 143-as, illetve várok én is tapasztalatokat, de idővel úgysem fogok bírni magammal és felteszem magam, ha OTA nem frissül
-
Pendragon911
aktív tag
válasz
Celtis #30601 üzenetére
Lehetséges, hogy olyan jeleket küld a Win a kijelző felé ellenőrzés gyanánt, amiből kiderül, hogy mit tud a kábel? X-et kiküldi, de Y-t jelez vissza a monitor, tehát nem tudott átmenni az a jel, amit a 2.1-es tudna közvetíteni, így akkor lekorlátozza 1.4-nek megfelelő jelre. Ebben az esetben nem megy ki 60hz-en a 4K felbontás, hanem marad 24-en. Ez persze csak okoskodás, de akár még logikus is lehet, és nem is annyira hülyeség
-
Robi730
csendes tag
válasz
Celtis #30233 üzenetére
Mondjuk azt nehezen tudják mondani hogy semmi baja.Eléggé látható a hiba.Mar kipróbáltam mindent.Soundbar nélkül hátha az zavarja.Hoztam neki máshonnan áramot hosszabbitóval ne az legyen hogy attól szed össze valami zavart.Allm vrr nélkül kikapcsolt hdr estig sorolhatnám és ugyanaz.Akkor nem csinálja ha vissza veszem a felbontást 1080p-re.De nem azért vesz az ember egy ilyen tvt hogy fullhd ban használja
-
válasz
Celtis #30186 üzenetére
Nem mert új tv és foltos nagyjából a középső részén, de elég nagy.. lefotózni valószínűleg nem is tudom . Fél éve teszteltem szinekkel ahol lehet látni és ha jól emlékszem szürkés kepnél lehet jól elhőhozni ezt a jelenséget és nem a LED bevillágitasról beszélek feketénél.
-
gycs02
tag
válasz
Celtis #29578 üzenetére
Szia!
Kb. 2 hónapja felvettem már ezt az ötletet.
55C805 38 v135
Minimális hibákkal találkoztam. Árnyalat váltás, egyszer hang csúszás, amit a kikapcsolás megoldott. Akadással nem találkoztam vagy nem veszem észre. Azt hozzáteszem, hogy thome műholdas előfizum van, nem droidos box. Csak ezen és plexen keresztül megy a tvzés. -
Imi1981
veterán
válasz
Celtis #29998 üzenetére
Nekem a régi samsung tévén és a mostani kettő kis gagyi tévémen sincs ez a színárnyalat váltás m4 sporton és máshol sem. Ja és hangcsúszás sincs a másik két kis tévén. Szóval a TCL-el van gond. Ha többet néznék tévét nagyon idegesítene de így, hogy csak forma 1-et nézek nem érdekel annyira. A tarr mobil tv alkalmazással küldöm ki az m4 sportot tévére akkor nincs színárnyalat változás és hangcsúszás sem.
-
bnorci71
addikt
válasz
Celtis #29807 üzenetére
Ma talajtorna közben azt vettem észre, hogy a padló színe változik
Ez azért elég durva hiba a helyi fényerő közepesen volt most levettem alacsonyra.
Már vívásnál is láttam hasonló anomáliát csak nem tudtam eldönteni a terem fénye megvilágítása változik kék/zöld és ez az oka vagy az anomália.Más
Jel/minőség az antennán 100/100% mégis időnként törik össze a kép. CI kártya van itthon több fajta is kicseréltem egy másikkal de ugyan az. Most csak olimpia megy. Ez helyi hiba vagy közvetítés.
Bekapcsoláskor írja a tv hogy CI kártya eltávolítva majd szinte rögtön utána hogy behelyezve. Ez normális? -
Beri78
őstag
válasz
Celtis #29826 üzenetére
Apple tv-vel használjuk egy ideje, azzal megy majd a gyerek szobájába . De még így is olyan dolgokat produkál, ami már alkalmanként elviselhetetlen a család többi tagja számára
Amúgy még mindig egy "hibátlan" kijelző, csak a több perces bekapcsolás, vagy ha kodi-t be kell rajta kapcsolni....az egy rémálom az android 6-tal
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest