- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gg72
veterán
válasz
szana8 #24515 üzenetére
Én ma feltettem a 65C805-re ezt az uj 999-es FW-t, mert én nem voltam elégedett a mozgásmegjelenítéssel és ezzel jobbnak tűnik. Ami biztosan javult az előző verzióhoz képest, hogy PC képmódban eddig a HDR videóknál a fekete sávok világosak voltak, most ezek ugyanolyan szép feketék, mint az összes másik képmódnál. Ezen biztosan javítottak.
-
szana8
tag
Olvasgattam kicsit a telegram csatornát és úgy néz ki az utolsó teszt fw mintha javította volna a beragadt pixel problémát C805-n game mode-ban.
Yep with my current main board using M999 the green dot is gone in game mode I have now confirmed that after some testing
Remélem hamarosan kiadják véglegesbe és mást nem rontanak el benne. -
F.B.I.
veterán
válasz
bencetoth94 #24502 üzenetére
Öcsémnek is ilyen kérdése volt pár napja, én annyit mondtam neki, gyűjtsön még vagy 2 hónapig és vegyen egy C805-t, mert nem vagyunk mi olyan gazdagok, hogy xart vegyünk, ezért elsőre egy komolyat kell venni és évekig elégedett lesz.
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
Én ránéznék a TCL mellett a Hisense u6kq -ra is (55") ,annál nincs usb3 ,meg az android rendszerre telepíthető sok alkalmazás --- vidaa rendszer van (netflix,YT, disney+ ,prime video) De 600as fényerő, 120 zónával --ami a TCLnél nincs.Persze így látatlanban írom , te választasz
-
vonSux
őstag
válasz
szana8 #24508 üzenetére
Emag rendelés volt, a kiszállítást követően három napon belül jeleztem a hibát (egy hibásan működő pixel) és cserét kértem. Ha nem cserélték volna, akkor elállok a vásárlástól és vettem volna egy korábban már bevált márkától egy kisebb méretű, drágább oled panelt. Két napra rá elszállították (érdemes dokumentálni a készülék állapotát).
Az ügyintézés három hét volt, mert korábban kedvezménnyel vettem, és ennek az érvényesítése több időt vett igénybe (ha sima pénzvisszatérítést kértem volna, három nap alatt meg van).
De kalandvágyó vagyok és adtam még egy esélyt a márkának🙂 Eddig oké, az ismert limitációkon belül hiba nélkül működik. A 75” méret továbbra is impozáns 3 méteres távolságról nézve.
-
Öcsielvtárs
aktív tag
válasz
Még mindig a Telekomnál a legolcsóbb a 55C645. 170k listaáron.
-
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Egyértelműen a tcl.
-
bencetoth94
újonc
Sziasztok!
TV vásárlás előtt állunk. A keretünk max 200e ft lenne.
A TCL 55c645-öt nézegettem, meg egy két LG-t, de nem tudom melyik legyen a nyerő.
Nektek mi a véleményetek erről a TVről? 55c645 [link]LG-ben amit néztünk még az az LG 55ur80003LJ [link]
A másik egy LG 55nanocell753qc [link]Bár már rengeteget olvastam a 805ös MiniLED TVről illetve sok jót, jóval túlhaladnánk a kereten.
Inkább már talán jobban hajlanék a TCL felé egyébként.
Vagy esetleg van más TCL TV ötlet? Ezt is nagyon szívesen várom.Köszönöm szépen a választ előre is!
-
szana8
tag
C805 tulajok akik használják a Tv-t PS5-el. Milyen firmware van a TV-n? Tegnap kötöttem mindent a helyére és észrevettem középen egy piros beragadt pixelt. De csak PS-el, game mode-ban.
Amit próbáltam: másik port, másik kábel, VRR, ALLM, minden szir szar kikapcs de sajnos nem segít. V026 asszem a jelenlegi firmware. Ahogy olvastam nem én vagyok az egyetlen akinél ez előjön. Valaki valami megoldást talált rá? -
Imi1981
veterán
válasz
nicu71 #24488 üzenetére
Ilyen kis tapadó gyorskötöző rögzítő korongokkal [kép] [kép] ( nem jut eszembe a neve) és két helyen szigetelő szalaggal oldottam meg. A szalag saját tapadóját nem használtam és le se szedtem az aljáról a védőréteget. Eddig jó de najd kiderül. Direkt nem tisztítottam meg a felületet mert ezek a tapadó korongok nagyon erősen ragadnak és féltem, hogy már csak a tv hátuljával együtt jön majd le 😄. De szerencsére le lehet szedni azért ( még) és nem durván kell erőltetni. Szóval eddig tetszik és 2200 Ft -ért vettem Temuról.
-
Imi1981
veterán
válasz
boborján2 #24384 üzenetére
Na megjött az olcsó led háttérilágítós ledszalag. Hát már ez is nagyon tetszik! C745-ön Dolby vision és hdr esetén sötét jelenetekben világos volt a fekete sávok alul és felül. Ledszalagot használva feketének látszik! Tudtam hogy segít rajta de jobban mint gondoltam! Kapcsolom ki és be és ég és föld a különbség a fekete sávokon. Engem ez nagyon zavart de így már jó.Világos kék szint használom. Később majd veszek olyat amit írtatok de egyenlőre most ezzel is elvagyok.
-
Bogyi007
veterán
válasz
Öcsielvtárs #24479 üzenetére
De gondolom már nálad is a V559-es firmware van a tévén...
-
classic B
senior tag
Üdv!
Elvileg holnap hozok el üzletből egy 55C805-öst. Remélem nem lesz semmilyen zöld pixelem.
Most így előzetesen érdeklődnék, hogy van-e ajánlott képbeállítás filmekhez. 1080p és 2160p felbontás, semmi SD tartalom. Vagy állítsam be, ami a saját ízlésem szerint? -
Cartmenn
aktív tag
válasz
st6969 #24480 üzenetére
Én nem mértem semmit ,csak az üzemóra számlálót néztem ---gyorsindításkor ,jóval többet mér (állandóan,a 24 órából 18at biztos) ,tahát a háttérben megy a rendszerből valami,de ezt írja is a menüben--- normál indításkor csak akkor indul az üzemóra számláló. Én csak azért kapcsoltam ki, kikapcsolva ne akarjön "ő" semmit
úgy mint pld egy frissítés,majd akkor csinálok ha valami rosszul működne
c805
-
Öcsielvtárs
aktív tag
válasz
st6969 #24480 üzenetére
Műszerem per.pill nincs, a link alapján nincs különbség készenléti fogyasztásban, a bekapcsolàsi idő gyors: 5-6 sec, norm. 35-36 sec. Sztem ugyanúgy kikapcsol hardveresen mindkettőnél, gyorsban valszeg az op. rendszer átlép pàr dolgot, de ehhez nem igazán értek.
[link] -
boborján2
senior tag
válasz
adrian14 #24477 üzenetére
Csak ilyenkor sokan elfelejtik ,hogy az apple-nek adott számú fix hardverre kell fejleszteni, az androidot meg minden gyártó felteszi mindenre is. Persze ez nem menti fel a gyártókat, csak fölösleges ilyen tekintetben az almával hasonlítani.
Az ios is köhögne ,ha 100 féle hardveren kellene futnia.
(Megjegyzésként , a samsung telefonom egy hangyányit nem lassul soha és androidot futtat.)
-
st6969
őstag
válasz
Öcsielvtárs #24479 üzenetére
Azt lehet tudni, hogy így többet fogyaszt-e készenlétben? Ha igen, észrevehető-e, van ilyen szempontból jelentősége?
Egyáltalán mi történik akkor, ha a gyorsindítás be van kapcsolva? Csak "alvó" módba lép? -
Öcsielvtárs
aktív tag
-
adrian14
tag
válasz
Stealth #24476 üzenetére
+boborján2
Igen a gyorsindítás miatt van, mert ha kikapcsolom a tv-t, akkor működik normálisan. Fura, mert az Applenél meg tudják azt csinálni, hogy ne lassuljon be a telefonom, úgy hogy a megvétel óta csak 2-szer volt újraindítva. De nem szeretnék ilyen hitvitákba belemenni (Apple vs Android...). Együtt lehet ezekkel élni, vagy ki kell kapcsolni a készüléket. Továbbra sem bántam meg, a másik befutó egy LG C2 lett volna, az viszont dupla annyiba kerül. Valamit valamiért. -
-
adrian14
tag
válasz
adrian14 #20192 üzenetére
Megosztanám a rövid tapasztalatomat a C745-ös tv-ről. Az első tv ugye panelhibás volt és adtak helyette egy újat. A második már tökéletesen működik. Számomra a kép minősége ebben a kategóriában brutálisan durván néz ki, tényleg nagyon szuper. Maximum csak akkor tudnám egy felsőbb kategóriás tévétől megkülönböztetni, ha ott lenne mellette. Ebből a szempontból a készülék nagyon jó.
Viszont a szoftveres részén látszik, hogy alsó/középkategóriás tv-ről beszélünk. Az jó, hogy van rá mindenféle app, viszont nagyon lassú a rendszer. Van, hogy elindítom a Netflixet és altatom a tv-t, akkor másodjára már nem indul el, hanem teljesen ki kell kapcsolnom a készüléket. Vagy pl.: tegnap szerettem volna ps-ezni, de nem találta a hdmi jelet. Azt hittem, hogy a ps-sel van a probléma, de csak újra kellett indítani a tv-t. Nem is reagál olyan gyorsan, ha az appok között szeretnék váltani, van egy kis delay. Egyébként nekem bevált ennek ellenére is és együtt tudok a szoftveres részével élni. Viszont a feleségem nagyon utálja. Ő inkább, megnézi a telefonján a youtube videókat, csak ne kelljen bekapcsolnia a tv-t. Neki a szoftver számít sokkal többet ér, mint a kép minősége. -
boborján2
senior tag
válasz
st6969 #24470 üzenetére
Úgy tűnik, simán megérheti létrehozni egy céget azzal, hogy ők vállalnak 5 éves garanciát (emiatt az eladásokat a többszörösére tornázzák), majd csődöt mondanak, amikor fedezni kéne a javítási/csere költségeket...Ügyes.
Csak ezért garantáltan nem éri meg céget alapítani.
Ebben teljesen biztos vagyok! -
st6969
őstag
TCL garancia témához:
Persze ne legyen igazam, de a düh miatt kikívánkozik belőlem (nekem is van kiterjesztett garanciám, ami egy nagyon erős érv volt TCL tv vásárlás mellett), de...
Hitachinál úgy jártam, hogy szintén 5 év kiterjesztett garanciával vettem a tv-t, majd amikor 2,5 év elteltével meghibásodott, és érvényesíteni akartam, akkor közölte a szerviz, hogy sorry, de fél éve az importőr csődöt jelentett, és mivel ő vállalta az 5 évet, emiatt nála nem tudom érvényesíteni, próbáljam a vásárlás helyén. Megpróbáltam, de ők szintén sajnálják, mert nem ők vállalták az 5 évet, ők csak a törvényben vételár alapján meghatározott jótállást tudják vállalni, abból meg hát sajnos éppen kifutott a tv. Úgyhogy itt kb. be is zárult a kör, a klotyón lehúzhatom az 5 éves garanciámat. A gyártónak is írtam, akik még csak le sem reagálták az emailt.
Úgy tűnik, simán megérheti létrehozni egy céget azzal, hogy ők vállalnak 5 éves garanciát (emiatt az eladásokat a többszörösére tornázzák), majd csődöt mondanak, amikor fedezni kéne a javítási/csere költségeket...Ügyes.
Persze, a TCL nem ilyen (remélem). -
Astery
senior tag
Sziasztok! Nem találtam egyértelmű választ a keresővel arra a kérdésre, hogy csatorna listát kiexportálás után lehet pc-n szerkeszteni (cansort) majd azt visszatölteni?
-
DaVE-1
senior tag
Na a TCL support vissza is írt..és küldte pdf-ben az 5 évre szóló garancia tanúsítványt.
Akkor a regelésnél valamit elkavarhattak ,hogy nem küldték egyből. De legalább már ilyenem is van -
Fecni 65
újonc
Üdvőzlet.Kérdezném valaki felrakta a 55c735 re a v599et?Ha igen mik a tapasztalatok?
Köszönöm -
Vismajor01
addikt
Valaki tudna fotózni 75c835 hátsó adattábláját?
Enyém falon van és istennek nem férek hozzá
-
pictigjis
őstag
válasz
Peter.70 #24461 üzenetére
nem
de megszűnik egy szekrény, a jelenlegi polcsor két legfelső sorát meg le kell kapni, és mivel tele vannak mindenféle vacakkal is, ez némiképp időigényes lesz. a mostani egy ideiglenesnek szánt kialakítás volt az első gyerekünk születésekor, annyira ideiglenes lett, hogy jó 12 év után szűnik meg...
és most is csak az adta meg a lökést, hogy a szintén 12 éve vett régi samsungon elkezdtek meghalni a pixelek, már egy jó ujjlenyomatnyi folt van a képernyő alján
-
Goose-T
veterán
válasz
Stealth #24459 üzenetére
Tudom, hogy lehet, csak például nem megy át a DTS, Atmos stb. A számítógépem is a tévére van kötve HDMI-vel, így annak is le fogja butítani a hangját, ha olyan. Na jó, nem mintha annyira kijönnének a különbségek egy ilyen kis soundbaron, de kifizettem a képességeit, ki is akarom használni.
-
Goose-T
veterán
Sziasztok!
Van egy 65DP600-as tévém, nem egy nagy szám, elég buta és lassú. Vettem egy soundbart, pontosabban két ugyanolyat, Ultimea Nova S50-eket. Az újabb, de szintén budget kategóriás Hisense tévémmel tökéletesen működik a HDMI ARC-on keresztül. A TCL-hez próbáltam csatlakoztatni, bekapcsoltam a T-Linket, felismerte az eszközt, vezérli, ki-be kapcsolgatja, állítják oda-vissza a hangerőt is. Viszont hang nem jön ki rajta. Néha bekapcsolásnál megszólal egy fél másodpercre, ebből látszik, hogy képes a hangátvitelre, de aztán elnémul. A hangerőt tudom állítani ezután is, a CEC működik. Egyszer volt, hogy egy kontaktos HDMI kábellel huzamosabb ideig is adott ki hangot, de az elmúlt.
Sokféle kábellel próbáltam, mindegyikkel ugyanez van. Megcseréltem a két soundbart, a másik tévével mindkettő tökéletesen működik. Csináltam factory resetet a tévén, de nem oldotta meg ez sem a problémát. Szoftverből a legfrissebb van rajta, nem talál újabbat. Ezen mondjuk nem is csodálkozom, elég régi modell már. A gyorsindítást bekapcsoltam, kikapcsoltam, az sem oldotta meg. Optikai kábelen keresztül működik. Van valami triviális megoldás erre, vagy hagyjam a picsába? Ha olyan filmet néznék, aminek nem AC3-as hangja van, az gondolom nem fog valami jól szólni optikain keresztül, az a problémám csak.
-
Albi001
tag
Sziasztok!
Valaki járt már így?
Adott egy C728-as tv. Hozzáadtam egy gyerek fiókot. Megy a felügyelet rajta, mindent be tudtam állítani jól. Viszont nem tökéletes a dolog, mert a Quick Panel nem működik, nincs fent a programok között. Ez ugyebár ahhoz kell, hogy bemenetet tudjak váltani. Ebben a formában ahhoz, hogy pl a PS-t lássam a TV-n vissza kell lépni a felnőtt fiókba és ott már tudok váltani bemenetet.
Ez nem a legpraktikusabb, mert a lényeg az volna, hogy a gyerek mindent a saját fiókjából tudjon szépen csinálni.
Létezik erre megoldás? Esetleg a Quick Panelt valahogy rátenni arra a fiókra is? Play áruházban nem letölthető. -
pictigjis
őstag
helló, várhatóan holnap jön a tcl 55c805, és ugyan sokat olvastam vissza, még vannak kérdéseim. mondjuk a héten nem is lesz időm vacakolni vele, de lélekben felkészülnék
- a kodi nekem újdonság, ez már rajta lesz a tévén előretelepítve vagy külön kell letölteni? ha igen, honnan?
- van valami ajánlott beállításcsomag, amit érdemes alkalmazni/letölteni valahonnan?
- van esetleg valami, amit fixen ki kell kapcsolni?alapvetően amúgy szeretjük az élénk, sokak által akár túltoltnak nevezett színeket, végül is tévét nézünk, abban nem a valóság van
köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Pioneer MVH-S420BT
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Denon DRA-100 + ajándék Bowers & Wilkins Px7 S2
- Epson EB-1776W projektor / 3LCD / 3000 Lumen / 1280x800 / aut. trapézkorrekció / 1713 óra
- SONY BRAVIA 65 XH9096 FULL ARRAY ,VESA fali konzollal
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro - Deep Purple - Használt, karcmentes, 100% akku
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest