Hirdetés
- OLED TV topic
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Projektor topic
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
seiko
senior tag
válasz Nordschleife #9398 üzenetére
Ugyanaz a cég, de semmi közük az eredeti Bulovához, amelyiknek a legendás órája volt az Accutron, ami egy hangvillás szerkezettel bírt.
A Robert Steinhart Debaufre nagyon jó órákat gyárt, azonos minőségban, svájci szerkezettel.
Legalább olyan jók, mint a Tissot-Certina, de azoknál olcsóbbak. -
Nordschleife
csendes tag
Még lenne egy kérdésem, hátha tudsz benne segíteni. Engem most egy Bulova érdekel nagyon és emiatt sokat kutakodtam utánuk a neten. Több helyen láttam, hogy az Accutron modelleket nem minden esetben sorolják be a Bulova "alá", hanem mintha külön márka lenne, úgy tüntetik fel. Az áruk is magasabb, mint egy átlag Bulovának. Most akkor ez a Bulován belül egy magasabban pozicionált család vagy egyetleg a Bulova neve alatt futnak, de más eredetűek?
-
seiko
senior tag
válasz Nordschleife #9395 üzenetére
Közös gyökerekről induló, de már két különálló cég.
-
bandus
veterán
válasz Nordschleife #9393 üzenetére
szép ez az ór nagyon. mi a pontos típusa?
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
ans
aktív tag
Azt tudja valaki, hogy a DLC (DiamondLikeCarbon) mennyivel jobb az egyszerű PVD-nél?
-
Empsepo
senior tag
Kisbicska mellé:
[ Szerkesztve ]
-
Dr.Zoo
őstag
Szevasztok!
Ha valakit érdekel kaptam egy gagyi rolexet (explorer) nem megy, többet nem tudok róla. Egy tábla boci csokiért vihető.
Üdv
Z
"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."
-
seiko
senior tag
válasz tupacamaru #9362 üzenetére
Semmi gond nincs a kvarcszerkezetekkel.
Sokkal kisebb a karbantartási igényük, sokkal pontosabbak, de ELMÉLETILEG rövidebb élettartamúak, mint mechanikus társaik. -
tupacamaru
veterán
Csak azért ötlött fel bennem a kérdés mert láttam Orient M-Force videóban hogy felhúzzák. Nem kell annyit lengetni a kezét az embernek.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
bandus
veterán
talán az olcsóbb szerkezeteket nem feltétlenül lehet koronáról felhúzni. az én longinesemet sem sajna, pedig sokszor jól jönne
-
ans
aktív tag
Csak némelyiket, illetve inkább nem mindegyiket lehet a koronáról felhúzni. Például a Seiko 6R15 szerkezet kézzel is húzható. Svájciakkal nem vagyok képben.
Szerk:
Általában az automata óráknak nagyobb a presztizse. Stephen King regényében meg adnak egy márkás nagyon értékes svájci órát a főhősnek, ami kvarc.[ Szerkesztve ]
-
tupacamaru
veterán
THX az infókat, még átrágjuk a dolgot. Az órát egyébként a páromnak vennénk, én másikat néztem ki, de már nem biztos hogy be lehet szerezni azt a tipust. Az is kvarc amúgy. Nem nekem való az automata óra.
Még egy kérdés merült föl bennem más ügyben. Az automata órákat mindet fel lehet húzni kézzel vagy csak némelyiket?
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
ans
aktív tag
válasz tupacamaru #9360 üzenetére
Azt hiszem ajándéknál is úgy van hivatalosan, hogy az ajándékozónak kell nyilatkozni az értékről + szállítás + Vám (0-5%) + ÁFA + Vámügynöki szolgáltatás díja (EMS posta (USPS): 1200 Ft). Ebből az ÁFA a legjelentősebb tétel.
Ha a Magyar Posta útján jön, akkor kapsz egy levelet, hogy vámárú érkezett, és onnantól e-mailben lehet mindent intézni, bár ha problémád van, nem egyszerű kapcsolatba lépni velük.
Ha DHL, vagy UPS, vagy más futárszolgálattal jön, akkor az ügyintézés átláthatóbb, de a vámügyintézés díja valószínűleg magasabb.
Nagyon leegyszerűsítve az automaták pontosságának eltérése 10 mp naponta, a kvarcoké 10 mp havonta. Átlagos analóg kvarcoknál sokaknak szemet szúr, hogy a központi másodpercmutató sokszor nem pont a beosztásokra mutat, bár a teáltalad kinézett óra úgy látom, hogy kis másodperc mutatós, ott ez nem annyira érdekes.
-
tupacamaru
veterán
Ajándékként küldetnénk haza. Vagy úgy nem lehet? Nem vagyok otthon ebben a témában sem. Nézegettem én is órákat meg átolvastam a topik idei évadát, de nem biztos hogy együtt tudnék élni pár sec-es késésekkel.
[ Szerkesztve ]
-
seiko
senior tag
válasz tupacamaru #9358 üzenetére
de azért ha nem csuklón hozod be, akkor még plusz 30% sarc is jön a vételárra.
így már 130ezer.
az a maradék 20ezer lenne a garancia, bár ezek az órák ritkán romlanak el. -
tupacamaru
veterán
THX az elérhetőséget. Itthon egy boltban láttuk 150k-ért, az még több.
[ Szerkesztve ]
-
seiko
senior tag
válasz tupacamaru #9355 üzenetére
500 Dodó egy kvarcóráért, nem rossz ár.
Tel: +36-1-350 20 63,
Fax: +36-1-237 05 48
E-mail: info@seiko.hu -
busman
veterán
válasz tupacamaru #9355 üzenetére
Akkor a gyémántokat jobb ha elfelejted,pattintok neked bele üvegszilánkot...
I'm not talented, I'm skilled.PS5
-
tupacamaru
veterán
Hát azért 50k nem kis pénz, legalábbis nekem nem. Ez kellene.
-
seiko
senior tag
válasz tupacamaru #9351 üzenetére
a legjobb, ha erről a magyarországi Seiko képviseletet kérdezed meg.
-
busman
veterán
Mit néztél ki?Nem tévedtél el egy kicsit?
I'm not talented, I'm skilled.PS5
-
nagyúr
Nem tudom. De miért onnan veszed? Annyival biztos nem olcsóbb (ha egyáltalán...).
Aki él és nem boldog, az téved!
-
tupacamaru
veterán
Nem svájci de egyéb... Ha veszek az USA-ból egy Seiko órát, akkor arra van világgari?? Valaki tud erről valamit??
[ Szerkesztve ]
-
Empsepo
senior tag
válasz Nordschleife #9317 üzenetére
Én azt hittem, hogy már megvan az óra, a múltkor legalábbis már az üzleteket nézegetted, nem?
Vagy esetleg valami közbejött?
Mindenesetre jól megrágod a témát... -
seiko
senior tag
Young78 topiktárs:
Nem tudom elolvasni a privit, de a barátom megvette a fekete Mako Diver-t.
-
Veron
addikt
itt egy "tudományos" cikk róla.
summa summarum: esztétikus és nem takarja el a márkajelzést.[ Szerkesztve ]
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
bandus
veterán
bennem az a kérdés merült fel, hogy a legtöbb reklámfotón és a kirakatokban is miért 10óra 10perces állásban ábrázolják az órákat?
-
crabant
csendes tag
Ez ám a, .. nem tudom milyen óra, de tetszik :
http://www.enigma.info/ (genious modellt működését nézzétek)[ Szerkesztve ]
-
dmon
aktív tag
Az első szériás SW 200 nak volt egy fogaskerék szériahibája amitől sajnos gyakran meghibásodott a szerkezet, de ezt az SW 200-1 nél már kijavították. Mivel ez már elég régen történt nagyon kicsi az esélye hogy ha most új órát vesz valaki akkor abban még a hibás szériás SW 200 ból legyen egy példány.
A Sellita hivatalos közleménye volt a hibáról :
SW 200 :
The tooth profile realised follows the norm NIHS
20-25, which does provide a good power
transmission. The individual tooth has a slim
geometry and it has occasionally occurred at
strong shocks, that the teeth have been
damaged.SW 200-1 :
The tooth profile realised follows the norm
Sellita, which does provide an equal power
transmission but does provide a strengthened
tooth geometry, which does minimize the risk of
damages caused by strong shocks.Itt egy kép egy régi SW 200 ról (az újakon SW 200-1 olvasható)
-
seiko
senior tag
-
shez
tag
Meg tudnátok mondani miért van az, hogy új automata órák esetén kell néhány hét amíg beáll a végleges pontosság?
[ Szerkesztve ]
-
seiko
senior tag
A 2824 utáni -2 nem a minőséget jelöli, az összes mai szerkezetük ilyen. Gondolom 2-es verzió lehet, hiszen a régebbiekben nem excenteres finomszabályzó volt. Az lehetett az 1-es verzió.
-
seiko
senior tag
válasz Nordschleife #9327 üzenetére
hát, ha legalább olyan minőségű lesz, mint az eredeti, akkor semmi gond vele.
és ha ráadásul még olcsósodna is (bár én nem hiszek a csodákban)! -
Dzsana
senior tag
válasz runner 125 #9065 üzenetére
Bocsi, elutaztunk, csak most jöttünk haza. Szóval a Zeppelin 7680-1-ben egy Ronda 5030D szerkezet van.
http://zar-ido.blogspot.hu/search/label/%C3%93ra
-
seiko
senior tag
válasz Nordschleife #9323 üzenetére
na, akkor a Sellita ezek szerint (is) 1/1-ben ETA másolat +1 kővel. ;-)
-
Nordschleife
csendes tag
Huhhh, itt már eléggé szakmai dolgokat írnak, aminek a nagy része meghaladja az előképzettségemet...
A lényeget viszont sikerült kiszűrnöm, hogy a Sellita SW200-asok esetében is pont ugyanazok a minőségbeli kategóriák készülnek, mint az ETA 2824-nél: standard, elaborated, top, chronometer... -
seiko
senior tag
válasz Nordschleife #9320 üzenetére
az alap szerkezetnek más az ütésbiztosítása, és nincs díszítve.
a következő már díszített, utána más anyagból van a billegő és a hajszálrugó, és valami változás van a köveknél is, e fölött a kronométer van.
a felső két minőségű szerkezet csak a certifikációban különbözik, alkatrészeikben nem.
legalábbis én így értelmezem. -
seiko
senior tag
válasz Nordschleife #9320 üzenetére
itt van 1-2 dolog a Sellita szerkezetekről: [link]
szerintem nem tudják megmondani, melyik szerkezet van a tokban, max. az üveg hátlapon keresztül tudod megnézni, hogy alap, vagy díszített a szerkezet. a kronométerek pedig jelölve vannak. -
Nordschleife
csendes tag
-
seiko
senior tag
en.wikipedia.org/wiki/ETA_SA
Itt találsz részletesebb információt.
A szkeletton szerkezeteket a gyártó kívánsága szerint díszítik, az open heart megoldás esetén szokták csak nyersen használni a werket, hiszen ott csak a billegő látszik.
Egy normális órás nem maszatolja össze szerviz alatt az órát. -
Nordschleife
csendes tag
A szerkezet díszítésének eldöntésének segítségére: http://blog.naver.com/PostView.nhn?blogId=skyrubber&logNo=90112983350
-
Nordschleife
csendes tag
Most vizsgaidőszakban végigböngésztem mind a 9300 hsz-t a kezdetektől. Úgy gondolom, hogy egy nagyon minimális rálátást szereztem az órákkal kapcsolatban, viszont felmerült bennem 1-2 kérdés, amire nem kaptam választ.
Seiko írta a 3271-es hszben, hogy az ETA 2824-es szerkezetet 3 minőségben gyártják. Itt miben van különbség? A felhasznált anyagokban? Pontosságban gondolom, hogy van, mert olvastam, hogy a legjobb minőségű kronométer. Mint tudjuk, a Sellita SW200-as több márka esetében átveszi/átvette az ETA 2824 szerepét. A Sellita SW200-ból is több minőségi szintet gyártanak?
Ha mondok egy óratípust, akkor meg lehet tudni, hogy a 3 minőségi szint közül melyikkel gyártják az adott terméket?
http://www.orabirodalom.hu/termek.php?id=11343
Itt azt írják a szerkezetre, hogy ETA 2824.2, akkor ez a középső minőségi szint?Skeleton óráknál díszítenek valamit az ETA szerkezeten vagy ugyanazt rakják bele, mint a többibe?
Korábban kinéztem a fentebb linkelt Bulova skeleton órát és már majdnem a vásárlás fázisában tartok, de felmerült még egy kérdésem vele kapcsolatban. Az 5-6 évenkénti szervízről lenne szó, amit automaták esetében ajánlanak. Tehát egy skeleton esetében ez miben különbözik, ha különbözik egyáltalán? Itt arra gondolok, hogy ugyebár a "piszkos" munkát(olajozás) a szerkezeten végzik és azt egy átlag órában a számlap eltakarja, ellenben itt látszódik. Esztétikailag nem ronthat az összképen egy olajos szerviz? Kicsit hülyén érzem magam, mert lehet teljesen buta kérdést tettem fel, de inkább kérdezek, mint hogy bizonytalanságban maradjak...
[ Szerkesztve ]
-
busman
veterán
Merülés közben nem nagyon nézem ,hogy mihez ér hozzá az óra.
Jópárszor odavágtam sötét szűk csapóajtókhoz is....
[link]I'm not talented, I'm skilled.PS5
-
busman
veterán
Ott ahol én jártam vele,ott a zafíros sem úszta volna meg karc nélkül....
Ehhez a típushoz nem rendelhető zafír sajnos.
Tisztítás,üvegcsere,nyomáspróba,finomhangolás(talán kicsit pontosabb lesz)
Naggyon baráti áron volt.......2 korsó sör ára...I'm not talented, I'm skilled.PS5
-
busman
veterán
Nah,üveg cserélve...olyan mint az új.Bazivastag 4 mm...
Nyomáspróba,finomhangolás is megvolt...I'm not talented, I'm skilled.PS5
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- OLED TV topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest