Hirdetés
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vans?
őstag
szevasztok,
kisse felve irok, amilyen orakrol szo van itt.. szoval az Ice Watch orakrol erdekelne velemeny... (nem a szines szarokra gondolok, a szebb verziok erdekelnenek)
koszi!
hábm bábm
-
seiko
senior tag
válasz norbertb88 #10287 üzenetére
ETA 2824 és Valjoux 7750 tokozások.
nekem tetszenek.
-
MaUser
addikt
válasz Palika71 #10295 üzenetére
Pedig ha jól emlékszem neked ráadásul PO-d volt és nem is régi. Arra nagyon korrekt ár akkor. Mondjuk az én régi (1969-es) Omegámra is csak 15e volt a gyári aranyozott új korona, de mondjuk ez nálam az óra értékének kb. a 20%-át jelenti.
A TAG pontos típusa egyébként a Vaterán is árult ominózus CAH1110.BA0850. Elég sok fórumon anyázzák a leeső koronákat és írnak hozzá árakat is:
amazon
wus
fixya[ Szerkesztve ]
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
Palika71
őstag
válasz MaUser #10280 üzenetére
Fura, hogy miért kérnek egy korona cseréért ennyi pénzt.
Mikor az Omegámat vittem "kozmetikára", akkor az 35e körül volt, és mivel sikerült kicsinálnom az óra koronazárját (nem lehetett becsavarni, így nem volt vízálló), ki akartam cseréltetni azt is. Azt mondták, hogy nem probléma, nem kell fizetni érte.Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
Palika71
őstag
válasz Petyuske #10285 üzenetére
Szerintem valamit félreértettél., vagy amatőrök adtak tanácsot!
Csak olyan vegyen automata órát, aki szerelmes bele. A kvarchoz képest drágább a fenntartási költsége, pontatlanabb, és drágább az óra is.
Az öt évenkénti szerviz költségét (1x.000 Ft), meg nem hiszem el, hogy öt év alatt nem tudod összespórolni (nem kell márkaszervizbe vonulni), ha szereted az órád.
Szerintem neked kvarcot kellene venned, 30e körül is van már választék normálisak közül.Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
MaUser
addikt
válasz bandus #10291 üzenetére
Akkor már csak a dobozt kell elhagynod és akkora szokásos "a költözés közben elveszett", "ajándékba kaptam" és "nem adott számlát a WDL" helyett mondhatod, hogy Vaterán nyerted:
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
MaUser
addikt
Alapvetően azért kell a mechanikus órákat szervizelni, mert a súrlódó pontokon használt olaj elpiszkolódik, kiszárad (nem vízálló óráknál) bennük egy idő után és ez ugyanazt vonja maga után mint az autóknál: a kenés megszűnik és roncsolódnak az immár a kívántnál jobban súrlódó alkarészek.
Az, hogy egy adott gyártó mennyi időnként javasolja a szervizt, az függ az alkalmazott olajtól és egyéb technológiáktól (pl Sinn: nedvesség megkötő kapszula, Omega, Damasko: olajozás nélküli gátszerkezetek, stb.). Ökölszabályként lehet mondani, hogy a mai elterjedt és jól bejáratott szerkezetek nem igényelnek négy-öt évnél korábban szervizt (ez: szétszedést, tisztítást, szükséges elemek cseréjét, összerakást, olajozást, stb. tartalmaz). Az, hogy az előbb említett technológiák mennyit segítenek, nem nagyon van tapasztalat, mert nem régóta vannak csak nagyobb tömegben ilyen órák forgalomban.
Felülvizsgálat gyártó függő, pl. Sinn is javasolja az évenkénti tömítésvizsgálatot, ha vizes helyen használod az óráit. Ezt egyébként minden elemcserekor meg kellene csinálniuk a te Longines-odon is.
Persze aztán ott van az a kérdés is, hogy érdemes-e egyáltalán szervizelni. Sok mechanikus óra elszaladgál 10-15 évet ha vízálló és kímélve használod (persze a növekvő súrlódástól egyre inkább elkezd majd késni). Ellenben egy TAG F1-ben használt ETA kvarcot, vagy pl német órákban (low cost 7750-ként) használt díszített Poljot 3133-at 10eFt alatt meg tudsz rendelni és a csere is olcsóbb általában, mint egy teljes szerviz lenne. De egy ETA mechanikus szerkezet sem drága önmagában, csak nehéz beszerezni újonnan. (Poljot ugye megvehető, ETA kvarcot meg ki lehet szedni egy filléres használt órából.)
Szóval nem kell aggódni, ha kimarad egy szerviz akár pénzhiány, akár feledékenység miatt, mert egyrészt az óra járásán úgyis érezni fogod ha közel a szerviz ideje, másrészt pedig a legrosszabb esetben az órás a tönkrement szerkezetből is át tudja majd rakni a gyártóspecifikus alkatrészeket az új szerkezetbe. Olcsóbb óráknál ez kb. a rotor átcserélést fogja jelenteni. Azt azért látni kell, hogy az olcsóbb mechanikus órák, de még talán a középkategóriások is, semmit nem fognak érni 10-15 év múlva... Illetve kicsit többet, mint ugyanezen órák kvarc verziói. Egy Omega, Longines, Breitling, etc. még használtan is jó áron értékesíthető (Rolex meg ugye a korral lesz egyre jobb árban is ), de egy sima Tissot vagy az én Junkers-em az új árának a tizedét ha érni fogja... (Über limited editionok persze kivételek, hiszen még az Orient 60. évfordulós órái is MSRP felett mennek néha használtan már most is.)
-
Petyuske
csendes tag
Bocs , azt hittem az előbb nem jelent meg.
[ Szerkesztve ]
-
norbertb88
tag
http://babosszalon.hu/shop_index.php?o=orak_ws&mid=344&p=1&l=3
Ezekröl mi a véleményetek???
Érdemes ilyet venni?? ETA tokozás ez is?? -
norbertb88
tag
Seiko mester mindig általában 5 évet szokott ajánlani, de már másoktól is hallottam ezt az "5 éves nagyszervíz" fogalmat!
Szerintem ettöl tovább nem nagyon érdemes húzni!
A felülvizsgálat alatt szerintem azt érti a Tissot, hogy tömítések ellenőrzése, nyomáspróba, stb..... -
Petyuske
csendes tag
Sziasztok!
Egy Tissot PRS 516 Automata (listaár 135 eFt) vásárlásán gondolkodom. Minden analóg Tiisotra 3-4 éves felülvizsgálatot javasol a gyártó.
Egy ilyen felülvizsgálat mennyibe kerülhet és mit tartalmaz?
Irodai munkavégzés esetén ez a karbantartás mennyire tolható el?Korábban többen azért is ajánlották a fórumon az automatákat, mert itt nincs az elemcserének költsége. Bár a qvarcokat is lehetne (kell) tisztítani, de ezt még egyetlen elemcserekor sem ajánlották még a 19 éves Longines-om esetén.
-
tupacamaru
veterán
Öt nap alatt csak ideért az új szerzemény. Szerencsére a dátum kijelző is fekete alapon fehér szám, nem mint a honlapjukon.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
MaUser
addikt
-
félisten
Kezdek szerelmes lenni a Sinn 144 GMT Ti-be...
while (!sleep) sheep++;
-
MaUser
addikt
válasz salieri. #10278 üzenetére
Olyat nézegess, ami tetszik és ha biztosra akarsz menni, akkor újat és megbízható egyéntől/boltból. young kollégát itt szokták ajánlgatni.
TAG szervíz árak: Sima Aquaracer 300m-re mondtak 80eFt-ot, ez egy normál órásnál megáll maximum 20eFt-ban, igaz ez automata. Kvarcnál 25-öt mondtak elemcserére, teljes tömítéscserére vizsgálattal, de ez típusfüggő és én csak általánosságban kérdeztem egy sima F1 chrono-ra. Igazából itt az a gond, hogy ha egy korona mondjuk tönkremegy a 100.000Ft-ért vett használt TAG-en, annak kb. ennyibe kerül a javítása, még egy új 100.000 Ft-os Seiko-nál megáll 15eFt-ban a J.H.P. árlistája alapján.
-
-
MaUser
addikt
válasz salieri. #10275 üzenetére
Egy, az eredetihez megszólalásig hasonló TAG F1 hamisítvány (zafírüveggel, stb.) ára 120$, dobozzal 150$. Ezenkívül itthon valamiért szinten minden óraeladónak hiányzik a számlája még két éves óránál is. (Lehet találgatni miért és teljesen "logikus", hogy senki nem teszi el a 250.000Ft+-os órájának a számláját...) Ha számla megvan és vállalja a bevizsgálást úgy, hogy hamis óra esetén ő állja a cehhet, akkor hajrá, egyébként otthagyni.
Lásd fenti példám, megkérdeztem tőle a szla-t, bevizsgálást, erre privátként írja, hogy szla és doboz nincs egy két éves óránál (új ára kb. 1500$) bevizsgálás megoldható. Adok neki egy esélyt és írom, hogy akkor irány a WDL, de ő fizeti, ha nem eredeti és erre kitalálja, hogy már elkelt. Két napra rá pedig felrakja újra az órát a vaterára és te már vinnéd is...
Itt a beszélgetés:Az F1-ről nem beszéllek le én is azt nézegettem, de arra számíts, hogy nem véletlenül vannak ilyen pocsék képek felrakva. A lünetta feketéje baromira összeverődik/lekopik és a számok a lünettán is elkezdenek kopni egy idő után és nagyon ronda lesz. Másrészt ezek gyárilag 200eFt-300eFt körüli órák. Ha nem találsz egy tényleg szépet (az első tényleg az, csak hát a problémák ugye...) aminél minden rendben akkor inkább hanyagold. Valamint arra is számíts, hogy ezek nem olcsó Casio-k, tehát nem fogod megúszni az időnként esedékes tömítés cseréket elemcsérével együtt ezer forintból 2eFt-ből a helyi órásnál. Ennyi pénzért, amibe ezek kerülnek már gyönyörű és ár/érték arányban jóval jobb órákat kapsz, ha nem fontos minden áron, hogy TAG legyen.
-
félisten
válasz MaUser #10271 üzenetére
Nem terveztem ilyet venni, csak erdekelt a velemenyetek.
A Hamilton es a Tissot pont nem jon be, akkor mar Certina vagy Stowa. Egyebkent most 280e egy Certina DS1 Chrono valamelyik magyar boltban, most nem fogok ilyet venni, de jo ar erte (nyilvan orult draga, abszolutertekben).
while (!sleep) sheep++;
-
SQX_Barto
addikt
válasz Empsepo #10222 üzenetére
Vagy a kép csalóka, vagy ez tényleg gumi szíj, ami az elegáns PR100-hoz nem illene, ahogy ez a "lyukas" design sem. Még a piros cérna sem biztos hogy passzolni fog az órához, meg nekem mindenképp bőr kell.
If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters
-
MaUser
addikt
Kifutottam az időkeretből és szigorúan saját vélemény:
- bármilyen szép is egy Signature/full-full-full XXXmaster Citizen vagy egy high-end kinetic Seiko, de ezek árából már olcsóbb auto chronok közül lehet válogatni (Hamilton, Tissot, rengeteg kis manufaktúra, stb.)
- tartósságuk az eddigi észrevételek alapján, meglehetősen véleményes (mármint a kinetic és az eco-drive óráké, 10 év körül meghal a kis akksi bennük és kérdéses meddig lesz ezekhez alkatrész. Ha olyan órát akarsz venni, amit átadsz az unokádnak, akkor inkább ne kvarc-ot nézz.
- egy auto krono szervizének ára (nem "márkaszervízben" végezve) lényegesen nem különbözik a kb. 10-15 évente esedékes akksi cserék árától az eco-drive vagy kinetic órákhoz képest, így itt csak egy szerviz árát spórolod meg 10 évente
- a képeken látható órák egyébként tetszenek és nem szaladnék el ha hozzám vágnának egyet''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
MaUser
addikt
válasz salieri. #10267 üzenetére
Bevizsgálás: WDL-nél. Ha papír kell, akkor 15eFt, ha csak kíváncsi vagy, hogy tényleg eredeti-e, akkor be kell adni egy tömítésvizsgálatra (ami olcsóbb), de ezt csak akkor csinálják meg, ha eredeti.
A linkelt óra kerülendő, az eladónak arra a kérdésemre, hogy bevizsgáltatható-e hirtelen eszébe jutott, hogy már eladta az órát, de ahogy látom most újra felrakta... Btw. amikor az eladóval beszéltem, akartam venni egy komolyabb kvarcot, de a elég hamar lebeszéltek róla, mert egy TAG/Omega/Longines quartz gyári szervize horror (elemcsere, tömítéscsere, stb.), ha valami bajuk van akkor pedig embertelen árak vannak. (Pl. a linkelt TAG-ből pl. volt koronahibás sorozat, egy csere 500$-ba fájt a tulajoknak garancián kívül, ami az óra újkori árának harmada volt...)
A legjobb óra pedig ami megmondja a pontos időt és a tulajdonost boldoggá teszi a viselése.
jojo5: Azért diákhitelt ne erre költsd, csak megakadt a szemem rajta és írtad, hogy Prince-t szerettél volna elsőnek.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Citizen Signatureokrol mi a velemeny?
while (!sleep) sheep++;
-
Jojo5
őstag
válasz MaUser #10265 üzenetére
ez relatív kinek mennyi a sok pénz... nekem pl az mert még csak 20 éves tanuló takony vagyok kb...
norbertb88: köszi, de ezt már láttam én is... élőben nem tetszett az a diver képeken nagyon bejön... de kérdés, hogy élőben megfog-e
Volt már rajtam prc200 mondom áh, de szép stb... aztán élőben meg khm... nem jött át[ Szerkesztve ]
http://www.youtube.com/watch?v=_MuMSARgyJs
-
salieri.
őstag
Sziasztok!
Szeretnek vasarolni egy Tag Heuer F1 orat.
Termeszetesen hasznaltan.
Mivel eleg sok replika van a piacon, es nem ertek hozzajuk emiatt felek kicsit.
Milyen papirokat kell kerni a vasarlaskor, vagy ha nincs hozza semmi akkor mennyi egy bevizsgalas?
Illetve mennyire ajanlott ezt a tipust megvenni ?Es mi a realis ara ?
konkretan erre gondolok: [link]jelenleg egy Citizen mezei oram van zafir uveg meg nemesacel tokozas.
hallottam olyat is, h. ennyi penzert komolyabb orat is lehet venni.
koszi a valaszokat.[ Szerkesztve ]
-
MaUser
addikt
200k nagyon sok pénz, de az egyik auto chrono prince-re éppen elég durva kedvezmény van: lap alja. Ha valami ilyesmit keresel szvsz itt az alkalom, mert külföldi oldalakon sem találtam egy gyors keresés után még ehhez közeli áron sem.
-
Jojo5
őstag
most nézem mondom jajj dejó, hogy megjelent a certina ds action diver... mondom csak nem lesz állat árban hát tévedtem... ez is 180k mint amit régebben kinéztem prince
Agyam eldurran, hogy amik bejönnek 200k körül mozognak...
Miért nincs ezekből valami kvarcos megoldás ?
[ Szerkesztve ]
http://www.youtube.com/watch?v=_MuMSARgyJs
-
Mariner
tag
Ez a Doxa valóban jól sikerült,adnék érte 3garast...A negatív stift kimondottan jobb mint a ragasztott szíj,már csak cserélhetőség szempontjából is..Én azt hiszem épp azért nem újítanám fel,mert minden karcot a nagyapa keze okozta rajt,max egy plexicsere.Azt meg merem kockáztatni,hogy az igényes felújításnál kevesebb összegből lehet venni egy ugyanilyen állapotban levőt(ebben nem vagyok biztos mert sosem újítattam fel órát,bár régóta kacérkodom a gondolattal),és akkor a nagyapa órája mellé lenne még egy új állapotban lévő órám is.De ez aztán valóban szubjektív vélemény
MZ/X jelentkezz!
-
seiko
senior tag
válasz tupacamaru #10257 üzenetére
sok esetben a garanciaidőn belül az elemcsere ingyenes.
és ez lenne a normális hozzáállás. -
seiko
senior tag
válasz .:Alimoe:. #10256 üzenetére
akkor meg kell próbálni Borkutiéknál.
-
tupacamaru
veterán
válasz .:Alimoe:. #10256 üzenetére
Fél év elemgaranciát szoktak adni kvarcokra nem? Mintha az enyémre lett volna.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
seiko
senior tag
válasz .:Alimoe:. #10254 üzenetére
Amúgy illene garanciában kicserélniük az elemet.
Mennyi idős az óra? -
.:Alimoe:.
csendes tag
válasz norbertb88 #10248 üzenetére
Köszönöm szépen a gyors választ. Egyébként még nem nyúlt hozzá senki se úgyhogy semmi sincs veszve!
The ball don't lie...
-
tupacamaru
veterán
válasz Empsepo #10251 üzenetére
Hát én kvarcot kerestem az elején, de nem nagyon találtam megfelelő méretűt. Utána váltottam át automatára.
-
Empsepo
senior tag
válasz tupacamaru #10245 üzenetére
Aha, köszi.
Jó ez a videó, nem rossz kis óra, kár hogy kvarc. -
norbertb88
tag
válasz .:Alimoe:. #10246 üzenetére
Ha garancia időn belül nem szakszervíz nyitj fel az órát hanem valaki más (pl egy független órásmester), akkor a garanciának löttek!!!
Ha oda visszavitted volna ahol vetted, akkor ők valszin. elküldik a hivatalos márkaszervízbe, kicserélik és él a gari tovább, de így szerintem annak vége!De reménykedjünk benne, hogy amugy sem lenne szükség a garanciás javítást igénybe venni! Szerintem azért a citizen-nél simán több mint valoszinü!
-
csendes tag
-
csendes tag
Lenne egy kérdésem: Hogyha nem abban az üzletben cseréltetek elemet az órámban ahol vettem (Borkutime), akkor ugrik a garancia? (Sima menetes hátlapos citizen titanium órám van) [link]
The ball don't lie...
-
tupacamaru
veterán
válasz Empsepo #10243 üzenetére
Ahogy nézem 500 € körüli áron van. Alfex Black Light #5624. ETA kvarc, 5 bár, zafír üveg és markerek, 44 mm-es átmérő. [link]
[ Szerkesztve ]
-
tupacamaru
veterán
válasz Empsepo #10243 üzenetére
Az összegre sajnos nem emlékszem mert rengeteg órán átrágtam magam. Lehet hogy összeget nem is láttam, csak a kép ugrik be.
[ Szerkesztve ]
-
Empsepo
senior tag
válasz tupacamaru #10242 üzenetére
Milyen összeg volt?
-
tupacamaru
veterán
válasz Empsepo #10241 üzenetére
Óra keresésem alatt találkoztam vele. Érdekes hogy a mutatók a markerek alatt vannak.
-
Empsepo
senior tag
-
Mariner
tag
válasz Misi1979 #10238 üzenetére
60.1-es kaliber.Valóban eléggé elterjedt volt annak idején,épp ezért nem is túl kifizetődő a számlapfelújítása,már csak azért is mert ahogyan látom a tok is eléggé megviselt,kopott.Azt is fel kellene akkor újítani,hogy ne legyen túl nagy a kontraszt.Mondjuk ha esetleg van komolyabb okod épp ezt az órát felújítani akkor csak rajta,de egy szép állapotú tokkal rendelkező hibátlan szerkezetű IWC,vagy Omega számlapfelújítása épp ennyibe kerül,de a végéredmény szempontjából egy jóval értékesebb órát kapsz.Ha sikerül olcsóbban,gyári minőségű lapfelújítást csináltatnod akkor ne tartsd meg magadnak az infótA végeredményre azért kíváncsi vagyok.Örülnék,ha sikerülne szépen,felújítani mindenesetre!
MZ/X jelentkezz!
-
-
solouse
újonc
Üdv mindenkinek!
Új vagyok itt, de szeretnék véleményeket kérni az órámról? A típusa: Seiko 6139-7101. Elég öreg darab már, de jár rendesen. Esetleg érdemes még rá költeni? Különösen az üvege ramaty, hol lehetne zafírra cserélni és mennyiért? Előre is köszi! -
marsu
veterán
Press any key to continue ...
-
Misi1979
őstag
-
hkaroly5
újonc
Sziasztok. Tudna- e valaki jó megoldást egy 40 éves DOXA aranyozásához?
-
schulc99
aktív tag
Sziasztok.
A segítségeteket kérném. Lenne egy Citizen Eco Drive Titanium WR100 GN-4W-UL, 670892, 0855-H01113 TA órám, de nem találok róla infót a számok alapján, de kép alapján sem találtam hasonlót a neten. Hol tudnám megnézni, hogy eredeti e, mivel szeretném eladni, illetve tudna nekem valaki egy hozzávetőleges árat mondani.
Előre is köszi.Sokaknak fáj az intelligencia. Akinek ilyen fájdalma van az kerüljön, ha kérhetem. (A 99 NE tévesszen meg, nem a születési évem!)
-
-
seiko
senior tag
válasz runner 125 #10207 üzenetére
sosem mertem venni ilyen szépen, látványosan varrott szíjat.
mindig féltem attól, hogy a csatrésznél elrágódik a cérna.
akkor pedig baromi ronda tud lenni.
SS óracsat rulez!!!! -
SQX_Barto
addikt
De durva, ez tetszik! Mennyibe fájhat?
Na úgy tűnik meglesz a beszerzési forrás a PR100 asra Young mester személyében
Hogy mikor az még kérdéses mert át kell néznem a dolgaimat, gyanítom 1-2 hónap lesz ebből vagy több. De ha megveszem valószínű, hogy Tőle. A bőrszíjon még filózok úgyis csak néha átcserélném, ha olyan heppem lenne, és így mégiscsak kétféle órám van
Meg a Grand Duke-ban (és máshol is) nagyon tetszik a fekete szíj piros cérnával.A vízálló marhaság meg valszeg reklámduma.[ Szerkesztve ]
If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Szólánc.
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Google Pixel topik
- Path of Exile 2
- Ingatlanos topic!
- Raspberry Pi
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest