Hirdetés
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hisense LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 3DMark (2013) eredmények
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
condy
senior tag
válasz KelemenUhr #82386 üzenetére
Kapja is az ívet rendesen.
Nem tudom, hogy miért nem keményít már be a vatyera...
Ezekkel csak rosszabb a bolt, nem jobb.
Én szívesebben vásárolnék, ha azt érezhetném, hogy kicsi az esély arra, hogy gagyiba futok bel.Bár van aki direkt vesz ilyet...
"I think, this is the beginning of a beautiful friendship."
-
zack
nagyúr
válasz phranxinatra #82396 üzenetére
179e lenne.
De találtam egy másik verziót is...
PVD bevonatos, de nagyon tetszik ez a rózsaarany verzió.
Ez igaz lehet?PVD:
"Az elnevezés - Physical Vapor Deposition (PVD) - az óratok és/vagy a szíj felületkezelésére utal. Az eljárás következtében nem csak különböző színárnyalatot tudnak a fémen kialakítani, de az anyag tulajdonságai is előnyösen változnak, mivel a bevont felület keménysége és a korrózióval szembeni ellenállása is jelentősen megnő. A PVD bevonatos órák nagy kopásállósággal rendelkeznek, tehát normál használat esetén nem kell tartani a kopástól, a bevonatot csak az üvegnél keményebb anyagok (kemény fémek, szemcsék stb.) tudják lekoptatni."Ha ez tényleg így van, akkor nem fog kopni.
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
Ra3
őstag
válasz Zoli133 #82395 üzenetére
Valami egyéb elképzelés van az áron kívül? Mert ebbe a keretbe azért sok minden belefér.
ronin: ami nekem nem tetszett az a nagy rakás, mindenféle történelmi témájú festett számlapos óra, kicsit olyan bazárinak tűntek.
Zack: a pvd kopni fog, ha csak a tok bevonatos az annyira talán nem gáz, viszont ha a szíj is pl. arany vagy fekete az már hamarabb meg fog látszani. Az asztallapon húzkodást (számítógépezés, irodai munka) nagyon nem szereti például.[ Szerkesztve ]
''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
Zoli133
addikt
Hali,
Édesapámnak szeretnék, tudnátok egy két webshopot (vagy akár rendes boltot) ahol érdemes nézegetni? 40k-m lenne mondjuk a cuccra, típus nyilván teljesen szubjektív itt, esetleg márka javaslatot azért gondoltam hátha tudtok még.
Köszi"It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."
-
huszar90
aktív tag
Ráadásul a közeli képet a Rolexről innen nyúlta
-
Ra3
őstag
Igazából helyfüggő hogy szinkronizál-e, de gondolom ezt láttad a leírásban is, a g-shockom otthon minden nap vette a jelet, mióta Svájcban vagyok még egyszer se, igaz hogy nem is nagyon hordtam.
Egyébként pontosan melyik típus?''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
tacto
aktív tag
válasz 5-ös kezelő #82380 üzenetére
Mar mutatja a pontos idot, a datumvaltas, nap meg nem tokeletes, csiszolom, mindent manualban, (egyelore ?) nem szinkronizal. Nem vagyok kelloen geek, de ennyi erovel es idovel mar egy alap orastanfolyamot elvegezhettem volna, esetleg egy vadaszgep-pilota alapkepzest
Analog embernek analog orat, vagy mi, oreg vagyok en mar a bohocsipkahoz, de ez feltette ram Ami megnyugtat, most mar talaltam nemzetkozi bosszankodokat is forumokon[ Szerkesztve ]
-
jannuss
tag
Vicces, de ahogy látom két szerencsétlen betalálta a Vaterán.
-
KelemenUhr
aktív tag
...De van egy rossz hírem is: a röntgenfelvétel alapján önben egy csontvázszerű lény él.
-
TakiUZ
tag
válasz polonic #82370 üzenetére
Ha tetszik, nyugodtan megveheted a Hydroconquestet. Tavaly tavasszal pont ebben a dilemmában voltam én is és nem bántam meg a választást. A mai napig nagy örömet okoz, sok órakedvelő dicsérte már meg. Nyilván egy Omega presztízsben magasabb szint, de ha ez megnyugtat, üzleti tárgyalásokon sok emberen láttam már Longinest (olyanokon is, akik szinte bármit vehettek volna).
Nekem nagyon bejött a Longines, most a Legend Diver lesz a következő órám.Én annó innen rendeltem (hivatalos Longines dealer): http://www.spagnoletti.it
Ha beregisztrálsz olcsóbb az ár. (szállítással 230 e-ből megvan az automata Hydroconquest.) -
Ra3
őstag
Tegnap volt szerencsém körülnézni itt:
Aki erre jár az semmiképp ne hagyja ki, 10 chf a belépő, de az élmény megfizethetetlen, pl. 20 centiről nézheted a Star Caliber 2000-et, meg még több száz 10:10-re bállított Pateket
Sajnos fényképezni nem lehetett, ezért célba vettem az üzleteket a tóparton, és lőttem pár képet:Kiderült hogy a Breitlingek kötött akad is szép darab:
Egykét (szerintem erősen) túlárazott IWC:
Az AP viszont ezután sem lesz a szívem csücske hogy láttam élőben:
Ez is svájci óra:
''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
zack
nagyúr
válasz Golota #82352 üzenetére
Ez a Citizen tényleg szép. De ebben sem tetszik hogy körbe körbe ott vannak a GMT rövidítések. Elcsúfítja. Szerintem. Persze aki kihasználja, az oké, de én nem. Nem akarom látni, amikor ránézek.
De maga az óra az szép, bár a Certina még mindig visz mindent, amiket eddig láttam.
Egyébként ha nem lesz szebb, meg is veszem, és nem fog érdekelni más egyéb. Pontosnak pontos lesz, és szerintem tartós is. Ha meg mégsem, akkor visszatérek Casio vonalra, mert abban még nem csalódtam, és szerintem egy Edifice-ban sem csalódnék.De eddig ez a befutó:
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
Zozzer888
addikt
válasz 5-ös kezelő #82380 üzenetére
ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/
-
5-ös kezelő
senior tag
Tacto : Beindult a rádiós órád, vagy döglött? Égek a kíváncsiságtól.
Egy 70-80-as évekbeli régi zölden világítós óra nekem is szerepel a terveimben. Az még nem LED volt, ugye? Szebben jöttek ki a számok, mint a pontmátrixon. Hosszúkás rombusz/trapéz szegmensek. Újonnan még jobb lenne, akár műa. tokban is. Nem hiszem, hogy fognak még ilyet csinálni, bár a mai technológiának már nem lenne gond a nagyobb áramfogyasztás. Retro feeling...[ Szerkesztve ]
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
ForgacsB
csendes tag
Hát ez az én problémám, mivel mindegyik g-shock, ami tough solaros elég nagy. Néztem a gw-9100-est is, de abban a fém keret nem tetszik. Így maradt ez. Mert ennek a vastagsága is kisebb mint a többinek.
Mondottam, ember küzdj és bízva bízzál!
-
ForgacsB
csendes tag
Szép jó napot mindenkinek. Egy kérdéssel fordulnék Hozzátok. A minap kinéztem egy casio g-shock gw9200 ( riseman) órát. Az érdekelne, hogy közületek van-e valakinek és neki mi a véleménye róla. Szeretnék egy órát ami bírja a strapát. Elég vékony a csuklóm 17,5 cm. Néztem több fajtát is, de méretre ez nyerte el a tetszésemet. Előre is köszönöm a segítséget.
Mondottam, ember küzdj és bízva bízzál!
-
polonic
félisten
válasz 5-ös kezelő #82372 üzenetére
Francba mar, kene tenyleg. Nem szoktam ennyit tokolni, csodalkozom is magamon.
-
5-ös kezelő
senior tag
A vagy B? Nem tudnék dönteni, csak konkrét esetben. Nincs olyan, hogy egyformán tetszik. Mindkettő kell!
Zack : Ha jól értem, csak reprezentálni akarsz az órával, akkor tökmindegy, milyet veszel. Elegáns legyen a tárgyalásaidra. Az utca egyszerű népe kevés kivételtől eltekintve lesz.ja, hogy mit viselünk. Örömöd legyen benne, ennyi.
Polonic : Vegyél már valamit. A tett halála az okoskodás Vagy vegyél két olcsóbbat, és váltogasd.
Steinhart Marine Kronográf tetszik, de nagy a 44-es, a 38-as meg nem szép. Ötlet hasonló számlapos kézihúzósra/automatára? Olyan 35-38 mm körül, 150 alatt. Vagy gyűjtsek tovább a Nomosomra...[ Szerkesztve ]
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
Kulbi
aktív tag
Mit tudtok a Certina női Silver Line-ról és a 13-20-as kaliberről? Érdemes ilyet venni ajándékba?
<Macbook Pro 13" 2015 Early> <iPhone SE> <iPad 4 Mini > <Synology DS216Play> <Himedia Q5> <Samsung UE50H6400> <SMSL Sanskrit> <Bkercso Inventory> <Takstar Pro80> <Xears XE200Pro> <SJ4000>
-
BAti77
aktív tag
-
BAti77
aktív tag
válasz polonic #82350 üzenetére
Az a Longines nem elég exkluzív neked...
Azért szerintem nem egy olyan darab, ami minden sarkon szembejön...
Szerintem egy óránál az exkluzivitás mellett annak is szempontnak kell lennie, hogy minden szempontból "passzoljon" az emberhez. Én pl. ezért váltam meg az Omega AT-től...
Attól, hogy valami egy "nagyobb név" terméke, nem biztos hogy nagyobb örömöt biztosít..."Csak az az óra a miénk, amelyikben jól érezzük magunkat, a többi az ördögé."
-
hdman
őstag
-
Tufa_
aktív tag
Női órából, elsősorban feketéből, automatában az Orienteken kívül mit érdemes még nézni ami hasonló árkategóriában van?
-
JackFeryll
őstag
válasz Skimaster #82356 üzenetére
Egyetértek.
Az ár nem feltétlen kell takarjon öltözetet. Nyilván vannak olyan órák amik casualban nem hordhatók, de vegyük pl Skimaster óráját simán nyaraláson is felvehető, vagy mutatok egy másik képet igaz hogy Steinhart, de a Rolex is ugyanígy mutatna:Hiába drága, nem kell mellé 4000 fontos bespoke öltöny a Savile Row-ról.
[ Szerkesztve ]
-
csabulaxi
senior tag
Megkaptam a legújabb Seiko Magazint, mint klubtag.
Lapozgatom, nézelődöm, egyszer csak jé egy tök fekete Monster. Nézem az árát, 160 ezer ft.
Elhűltem, ma megguglizom és tényleg minden magyar forgalmazónál annyi.
Ebay szerint a legolcsóbb 115 ezer ft olaszból.
SRP583K1még nem olvastam a cikket, de nagyon tetszik egy 2 millás óra
[ Szerkesztve ]
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
Golota
aktív tag
válasz Skimaster #82340 üzenetére
Egyetértek.
Zack!
Nagyon messze vannak az órák egymástól, amiket nézegetsz . Tuti bukta lesz a bevásárlás, ha ennyire kiforratlan az elképzelésed. A kvarc vs automata kérdést is el kellene dönteni, mert kvarcból valóban nem jó ötlet bevásárolni egy negyedmilliós órát, mikor 100K környékén már nagyon szép és minőségi darabok vannak.Attól én nem félnék, hogy ebben az árkategóriában (vagy bármelyikben) egy normális gyártó olyan hulladékot ad ki, ami 5 éven belül bekrepálna a szerkezet miatt. Nonszensz.
Korábban már esett róla szó, ez egy Citizen CB0010-02E. Bőrszíjas, rádiós, zafíros, solar. Ez is egy remek választás lehet.
Létezik más lünettával is, de azok fémszíjasok. Mondjuk le tudod cserélni bőrre. Ez a CB0010-53L
-
polonic
félisten
Megint total elbizonytalanodtam az utobbi par napokban olvasottak alapjan. Eddig ugy voltam vele, hogy uj orat szeretnek, tenyleg meg is volt a kivalasztott, az a longines,amit multkor linkeltem.
De ahogy irtatok tobben is, hogy inkabb egy hasznalt, arban hasonlo, mint az uj, de exkluzivabb markat vennetek. Na ezen en is elgondolkodtam.
Bar ehhez oltozek is olyan kene, szerintem meg az nekem nincs meg.
A masik dolog, hogy ilyen hasznalt ora vasarlasnal hol kene kezdeni es hogy megyek biztosra, hogy nem vernek at? -
jannuss
tag
Sziasztok. Tegnap életemben először eljutottam Budapesten az Andrássy úti óraszalonokban és a nyugatinál lévő Longines boltba. Szeretném megosztani a tapasztalásaimat azokkal akik esetleg még nem jártak arra.
Longines: eladótér kicsi, eladó nagyon korrekt és kedves. Ingyen tesznek pót szíj szemet a kinézett órába ha az nem elég hosszú - esetemben Longines conquest kvarc krono volt kisebb. A Longines volt ott a legdrágább kategória. Doxákra rákérdezve kicsit kiosztott hogy a Doxát Svájcban nem is ismerik és egy monológ következett. Kinézett 322eft-os Longi Hydroconquest autómata
ára 300eft lenne. Részletre is viheti az ember... Korrekt dolog papírt irnak és apránként beviheted a pénzt.
Omega: mindenki nagyon kedves, minden óra nagyon szép. Minden óra k.va drága. Itt nem volt arcom kivetetni egyetlen egy órát sem, pedig szívesen kezembe adták volna. Az eladó hölgy mutatott pár múzeumi kollekciós darabot is.
Breitling: eladó flegma fiatal srác, megkérdeztem mutassa meg a belépő színtű modelleket mivel ott egyik órán sem volt ár. Odamutat hogy ezek olyan 3000-3500 eur, de semmi konkrét. Ki is mentem. Amugy az eladótér hatalmas, elegáns.
Tag Heuer: kicsi eladótér. Rendkívül korrekt eladó, ülőhellyel kínáltak, kávéval, üdítővel. Kikértem két órát. A hölgy felhúzta a fehér kesztyűt, megtisztogatta az órát, kezembe adta. A 389eft-os Tag Forma 1 ébresztős kvarc 350eft lenne, a 429eft Forma 1 calibre 6 (új modell) 380eft lenne, de ehhez telefonálnia kell a kishölgynek. Továbbá tök mindegy hogy kaucsuk vagy fémszíj ár ugyan az.
Konklúzió: Longines és Tag 5csillag, Omega 4csillag, breitling 2csillag. -
von toth
tag
Nehogy már két kilóért kvarcot vegyél.
Nézz meg egy jobb Edifice-t vagy a Citizen Radio controllosak között és alkalmi órának még egy Orient automata vagy Pulsar (netán Lorus) is maradhat.
80-90 környékén nagyon jó Casio-k vannak, 15-20 pénzért többért pedig komoly zafíros Citizenek is vannak.
Utána a költségvetésbe belefér egy imént említett alkalmi automata is. Első automatának úgyis jó lesz harminc környékén.
De Nézd meg a Seiko Kinetic vonalat is. Sportura, Premier vonalom elsősorban.
U.I: Kvarcból pedig japánt szokás venni.
[ Szerkesztve ]
-
-
kopepe
aktív tag
válasz fagyalllo #82299 üzenetére
Na megjött az ismerősöm 24-es acélszíja a ferdeszemüektől.
Jó minőségű,tényleg olyan szép mint az ebay-es fotókon.
Ezt én fotóztam itthon,ami elég tré
Küldtek hozzá nyolc stiftet,és két stiftkiszedő kézikészüléket is
(gondolom,hogy mindkét oldalon egyszerre lehessen szerelni ) -
Skimaster
senior tag
Szerintem még nézelődj és olvasgass, mert nagyon nem kiforrott, hogy mit szeretnél, el fogod kapkodni,veszel valamit és utána bánni fogod.A legrosszabb, ha drágán veszel egy kárcot, amiből csak nagy bukóval fogsz kiszállni.... Vegyél valami egyszerű Eta automatával szerelt finomságot,aztán ha mégsem jön be könnyen eladod.... Szerintem.
-
g0n21
senior tag
válasz yodamastah #82319 üzenetére
A kesztyűűűű honnan szerezhető be?
Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
Kobe
veterán
válasz vadászcsiga #81873 üzenetére
ez melyik seiko pontosan ?
-
young78
tag
válasz Nick no.1 #82321 üzenetére
Azért nem teljesen igaz, mert mindkét esetben az új alternatíva amúgy lényegesen olcsóbb lett volna.
Konkrétan Mido Ocean vs SMP és Visodate/DS1 vs TH Carrera
És akkor itt jön be, hogy a carrerában egy sellita SW200-as ketyeg, amiért a szomszéd topikban szintén kap szegény gyártó hideget-meleget. Nagy szerencse, hogy a LVMH csoportnál nem olvasnak index fórumot, most nagy bajban lennének -
Pé
senior tag
Hú, szép. Jó ez a szíj. Ezen filóztam én is sokáig, de aztán lizardot rendeltem.
-
tankraid
aktív tag
válasz vadászcsiga #82318 üzenetére
Igen egy szimpla kerdes volt amire adtM egy valaszt es ennyi. Te meg jottel belekotni. Mindenki vakaszolt es annyiba maradt kiveve a ketton esetet. Aki kinek kellne visszavenni? En nem szóltam hozzad meg te nem es akkor is csak kerdeztem miert kell belekotni? De kb. Ezt nem js fuzom tovabb most nem leszek paftner a forum huszarkodasodhoz.....
-
tupacamaru
veterán
Nagyon jó lett a kép.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
vadászcsiga
félisten
Ez aztan a reklámfotó. Szép óra, szép kesztyű
-
yodamastah
őstag
Mai napi Orient. (Apropó: megjött a Hirsch Rivetta)
-
young78
tag
Azért azt ne állítsuk, hogy a C01 belseje nem megfelelő. A másik topikon a 7750-et is időnként gyalázatként szokták emlegetni. az lehet vita tárgya, hogy valaki esetleg egy ilyen árfekvésű órában egy ennél mívesebb szerkezetet szeretne látni, de attól a C01 a megfelelő pontossággal a megfelelő szerviz mellett hosszú ideig szolgálja majd a tulajdonosát.
-
JackFeryll
őstag
válasz Misi1979 #82284 üzenetére
Nekem egyértelműen A. (természetesen csak "szép állapotú és hibátlan működésű" )
Vannak dolgok amiből nem vennék használtat, de órából megbízható eladótól bármikor.Amúgy meg ne csodálkozzunk már hogy egy automata chrono drága, főleg egy svájci. Ott a 300 ezer a belépő. Ez egy jelentősebb komplikáció amit meg kell fizetni. Quartz-ban meg ugyanúgy olcsó és egyszerű ott nem nagy művészet.
[ Szerkesztve ]
-
tankraid
aktív tag
válasz vadászcsiga #82301 üzenetére
A B ben ott volt a jovall lentebb tehat ha 60-80 korul van akkor egy dragabb de hasznalt ha 200 korul van a le akkor egy olcsobb de uj (olyan 100 korul)
Csiga! Miert kell mindig belekotni mindenbe ujabban?[ Szerkesztve ]
-
Deskdiver
senior tag
-
g0n21
senior tag
A!!!
Csak Automata chronograph, és csakis A (a hetvenes évekből )Csiga: Az a nem annyira prémium, és szét van b.szva a tokja
[ Szerkesztve ]
Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- OLED TV topic
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest