Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
aischylos
tag
válasz
TimeCenter #45296 üzenetére
Nagyon jó kis elemek azok, tízből ha 2-3 rossz csak.
Viszik, mint a cukrot.
Van líthiumos is, abból az öt darab 230 Forint. -
Balli
őstag
Pár éve csak úgy ajándékba kaptam egy [OMEGAMANIA] katalógust, ugyan ezt a 2007-et. Nem gondoltam volna hogy ekkora érték, hogy 60ezer Ft környékén hirdetgetik.. akit érdekel, most kedvezményesen eladó 50ezerért
-
Balli
őstag
válasz
WiZARD #45292 üzenetére
Valóban jogos kérdés, és változó is lehet a prioritás embereknél. Azért abban szerintem egyetértünk, hogy egy óra választása, azért több pusztán megvenni a legjobban tetsző órát. Ha ennyi lenne a lényeg, akkor elég lenne választani egy sokkal kedvezőbb áru stabil/megbízható ETA alapú órát, melyből a választék annyi, mint az égen a csillag... azaz még jobban tetszőt is találhat magának az ember. Természetesen, ha egy óra nem tetszik, azt nem szabad megvenni csak a név miatt, ez alap
Autó vásárlásánál is hasonló volt nálam a helyzet: egy francia kocsi sokkal jobban tetszett, kényelmesebb de inkább egy megbízhatóbb és értékállóbb németre jutott a választás ugyanolyan áron.. amikor lecseréltem sokkal kevesebbet is vesztettem vele, mintha a másikat kellett volna eladnom.. nem beszélve a megbízhatóságról (nem arra utalok, hogy Omega nem lenne megbízható!)
Én nagy Omega rajongó vagyok, eddig 4 modellem volt belőle, de biza én az ugyanolyan áru Rolexet választanám, ha már egyszer felpróbáltam és tetszett is, mint a forumtársnál... hiába tetszene valamivel jobban az Omega, persze ha sokkal de sokkal jobban tetszik az már más tészta... fel kell azt is próbálni -
Sungoo
addikt
Ahogy elnézem, itt az iphone az uralkodó típus.
-
törölt tag
Certina DS Spel Automatic, Iphone 3GS 16GB
-
Balli
őstag
válasz
Tempus Fugit #45238 üzenetére
JLC Master Control-ból nem tudom melyik modellt nézted ki, de pl ez: [link] egy árban van a Rolex-el: [link] az Omega meg [link] 1200 dolcsival olcsobb, legalabb is ezen oldal alapjan, ami elvileg az ajanlott forgalmazasi ar. Mindenesetre nagyon meg kell nézni, hol mennyibe kerül és ugye még azt is bele kell kalkulálni, hogy valahol alkudni is lehet.. így képről nekem egyertelmuen az Omega a legszebb, de ha ugyanannyi pénzért kapsz egy hasonló stílusú Rolexet, ami neked felpróbálva tetszik, akkor bizony inkább a Rolex felé mennék, még ha az Omega jobban is tetszik. Rolex, az csak Rolex... nekem más kategória is mint az Omega, Rolex-el nem lősz mellé, értékálló.. pl ez alapján: [link] láthatod Omega-t kapsz 900k eleje teljesen újonnan, míg a Rolex-et (általad kinézett kék számlapos modell): [link] jóval drágábban, még több éves állapotban is, de érdemes ezt máshol is megnézned, hasonló eredményt fogsz kapni... azért nem mindegy, és kicsit jelzés értékű dolog is, hogy más a kettő
-
Ra3
őstag
válasz
huszar90 #45276 üzenetére
Köszi, a karcolódásra annyit hogy használattól függ.
Nekem van még pár órám (Citizen, Seiko), és az a tapasztalat hogy pl. a fém óraszíj mindegyiknél megsínyli az asztallappal való huzamosabb találkozást (számítógép előtt végzett munka pl.), ezért hordok most oda bőrszíjast.
Általánosságban attól függ hogy mennyit és milyen körülmények között használod, szerintem az Orient hozza azt a szintet amit ebben az árkategóriában más órák az acél tokozással, keményített üveggel tudnak. Amúgy a tok polírozható, üvegből meg keress zafírt ha nagyon aggaszt a karcolódás. -
zaskar
senior tag
válasz
huszar90 #45276 üzenetére
Én nemrég adtam el az Orient automatámat 11 év használat után. Újonnan vettem, 47 ezerbe került 2002-ben. Tény, hogy volt karc rajta bőven, az üvegen, a tokon, a csaton egyaránt. Igaz, kapott tőlem rendesen, sajnos nem voltam jó gazdája, a nagyszerviz elmaradt. Ennek ellenére nem hiszem, hogy jobban karcolódna a vele azonos kategóriába tartozó óráknál.
-
Ra3
őstag
válasz
huszar90 #45273 üzenetére
Orienttel szerintem semmi gond nincs, japán gyártmány, a cég a Seiko tulajdona de saját maguknak gyártanak és fejlesztenek automata szerkezeteket. A járástartalékuk kb 40 óra teljesen felhúzva.
Én 2 hete hordom ezt:
Teljesen rendben van kidolgozottságra, minőségre, napi 4-5 másodpercet siet, de miután kitapasztaltam hogy estére hogyan kell letenni azóta gyakorlatilag másodperc pontos.
Azt vedd figyelembe esetleg hogy a mechanikus órákat 5-6 évente szervizeltetni kell, ami azt jelenti hogy szédszedik, átnézik, kitisztítják megkenik ahol kell, ez ennél kb. 10ezer forint. Erre legkésőbb akkor kell sort keríteni amikor pontatlanul kezd járni vagy lecsökken a járástartalék. Amikor az enyémet vettem azt mondták hogy 8 évig vagy akár tovább is simán elmennek szervíz nélkül. -
huszar90
aktív tag
Köszönöm a választ
És mint márkáról mi a véleményetek? Egész olcsón kínálják őket, ez milyen minőséget takar?
-
aischylos
tag
válasz
Maximum1 #45267 üzenetére
Én is szoktam elemet cserélni kvarcórákban, 10 db elem kerül 150 Forintba.
Sokat lehet spórolni vele, főleg ha maga az óra is valami filléres vacak.
Egy normális órába normális elem való, egy vízálló órát pedig illik ellenőrizni elemcsere után.
De ez speciel otthon eléggé macerás. -
huszar90
aktív tag
Az Orient órákról mi a véleményetek? Eddig egy Skagent néztem ki, de az egyik fórumtárs ajánlotta az Orient-et és hát a Bambino, Esteem és Symphony modellek nagyon megtetszettek. Azt írja a szerkezetükre, hogy automatikusak. Utána néztem hogy ez mit jelent, de arra nem kaptam választ hogy ha estére leveszem reggelre újra be kell állítanom az időt? Vagy meddig ketyegnek viselés után?
-
-
aischylos
tag
válasz
phranxinatra #45264 üzenetére
Én fogalmaztam jól!
-
Mariner
tag
válasz
tPedro_ #45254 üzenetére
Ha jól emlékszem (írta a srác régebben) akkor ő foglalkozik ilyen szemüvegkeret festéssel hivatásszerűen, ergo szakmabeli. Megveszi a pótszemet előkészíti a festésre és az eredeti csattal együtt megcsinálja magának a kívánt módon...De ha csak olyan helyen dolgozik ahol ezeket megcsinálják akkor sincsen nagy bajban, megkéri az adott munkafázist végző cimborát, csinálja meg neki aztán visz hálából egy kis házipáleszt
-
Maximum1
őstag
Sziasztok!
Elakadtam egy elemcserében, így utána olvasva "Pattintós hátlap"-ja van az órának.
Nem bírom visszarakni a hátlapot, van erre valami otthon elvégezhető módszer?
Az óra: [link] -
-
venge
aktív tag
Feketére festetném és úgy gondolom, hogy színtereztetném, mert ezzel az "égetéssel" strapabíróbb lesz a festék. Fém szemüvegkereteken bevált!
-
tamas1985
tag
Sziasztok!
A következőben kéne segítenetek:
A képeken látható óra pontosan melyik típus, a szíj nem gyári az biztos, én T44381 re tippelek de amit találtam képeket azon nem ilyen a hátlap. Előre is köszi. -
-
Ra3
őstag
-
WiZARD
addikt
válasz
Tempus Fugit #45219 üzenetére
Én az Omegára szavazok, számlap és tok is nekem sokkal jobban tetszik.
Viszont ha "csak" 1K€ hiányzik egy neked tetsző JLC-hoz, akkor lehet gyűjtenék még arra.Azért ha ronin is az Omegára szavaz, az már durva
Az én nagy álmom a 3 mutatós, nem búvár órák közt:
(aztán jöhet mellé még egy offshore, meg egy offshore diver, és az se zavarna, ha carbon lenne
)
-
teratti
senior tag
Ilyen órára fáj a fogam már rég óta, valakinek van valamilyen tapasztalata vele kapcsolatban? Ölég drága Senna nevével fémjelezve mivel ezen az áron már szép órákat lehetne venni a prémiumabb szegmensből is.....Tag Heuer Link Ayrton Senna Limited Edition 2004
-
aischylos
tag
Érdekes gondolataid vannak.
Még a gyári bevonatok is lekopnak (mint az adott óráról is), akkor az utólagos festések mennyire lesznek tartósak?
És egyedileg is vállalják ezt valahol?
Nehezen tudsz pótszemet szerezni, főleg nem elfogadható áron.
Talán a cégnek (Oakley) kéne írnod, ők talán(!) tudnak segíteni.
De mivel az O. nem gyárt órákat, szerintem ez is valami "private label" gyártmány lesz. -
aischylos
tag
válasz
Rolex, de nem a középső.
Én még co-axialt nem vennék.
Attól, hogy árban az Omega beérte a Rolexet, minőségben még csak meg sem közelíti.
-
MunezXBK
nagyúr
-
venge
aktív tag
Segítségeteket szeretném kérni!
Úton van felém ez az óra. Viszont tartok tőle, hogy szűk lesz a csuklómra! Magyarországon találhatok olyan boltot, ahol tudnának egy-két szemet beletoldani? Az nem érdekes, ha nem fekete, mert úgyis át akarom színtereztetni a láncot! -
törölt tag
válasz
bandus #45231 üzenetére
Szerintem arra gondolt, hogy ha mar orabol a premium kategoriat vette akkor telobol se adja lejjebb. Az iphone csak a premium kategoriaban van, az osszes tobbi meg az eldobhato kategoriatol egeszen a premium-ig csak erolkodik szvsz.
Lehet egyedul vagyok a problemammal de szivesen latnek egy iphone minosegu telot sima gombos valtozatban, igazi unicum lenne a piacon a sok tapifon kozottMiros Diver .... aaa k*rvajolnezki
-
Tempus Fugit
csendes tag
Köszönöm a válaszokat, várom a továbbiakat is!
Először magam is a Rolex OP-t néztem ki és mai napig az áll közelebb szívemhez, volt szerencsém felpróbálni Bécsben a Bucherer-nél, ahol összehasonlítottam az Air Kinggel, de felpróbálás után egyértelműen az OP felé húz a szívem, mivel 6,5"-es (16 cm) kerületű (igen vékony) csuklómon ez szerintem jobban mutatott. Habár, rajtam az AK sem tűnt femininnek.
Mostanában jött képbe a hasonló árú Omega Seamaster Aqua Terra 38,5 mm-es, ami még ideális méretnek tűnik, de ezt élőben még nem láttam. Ami azt illeti, csupán kíváncsiságból anno felpróbáltam egy DJ II-t is, de az a maga 41 mm-ével valahogy túl nagynak hatott a kezemen, ami érdekes, tekintve, hogy a mellékelt képen látható Bretyó Cockpit tokátmérője korona nélkül szintén 41 mm, és mégis pont ideális - szerintem.
Érdekesek ezek a tokméretek, mennyire befolyásolja az összhatást az ember kezén a formaterv.
Szóval egyszer szeretnék picit feljebb lépni órák tekintetében, ezért céloztam meg a manufakturális szegmens kiemelkedő szereplőinek (Rolex, Omega) "belépő" (értsd elérhető, tudom, ez nagyon szubjektív) szintű modelljeit. Ami azt illeti, ezek a modellek design-jaikkal és manufaktúra szerkezeteikkel kielégítenék minden jelenlegi igényem. Egy JLC Master Control ami felmerült még, de az drágább úgy 1 k€-val, de talán egyszer az is összejön.Apropó, erről mi a véleményetek Rolex vs JLC?
Modellek nélkül, csak a brandet ill. annak presztizsét tekintetbe véve.
Szerintem többségünk egyet fog érteni abban, hogy a JLC már egy valódi "Haute Horologie" márka, presztízsét tekintve túlmutat a Rolexen vagy Omegán, ellenben talán az utca embere körében kevésbé ismert / hangzatos a név.(pics shot by Samsung S3; sorry for quality)
-
aggleány
addikt
válasz
Dr.Zoo #45158 üzenetére
Vagyok, de csak read-only üzemmódban, és nézegetem a szép képeket, amiket felraktok.
Azt már el sem mertem mondani, hogy kaptam egy Fossilt, amit két éve vadásztam mindenhol, de azt mondták, hogy csak az amerikai piacra szánták. Ehhez képest megláttam egy kirakatban, persze úgy térdmagasságban, és azonnal lecsaptam rá. Tudom, tudom, nem tartós, nem szeretjük, de nekem nagyon tetszik.
-
Adamf40
csendes tag
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
Miamiquake #45232 üzenetére
Pont, hogy belekezdtél a kijelentéseddel.
-
Wg5113
aktív tag
válasz
Miamiquake #45230 üzenetére
Sajnos nem válik meg a Morictól.Már legalább hússzor próbáltam rávenni,de mindig csak nevet a dolgon.
Lassú víz partot mos.A számlapja eszméletlen fényekben váltakozik.A Maurice egyébként is nagyon jó dizájnban. -
válasz
Miamiquake #45222 üzenetére
"iPhone meg alap."
ez elég nevetséges kijelentés
-
ronin s8
senior tag
Szia! Üdv itt a fórumon!
Ha külsőleg nézzük, nekem jobban tetszik az Omega. A midsize méret tökéletes még a mai felfújt világban is, amikor sokan sóletkonzerv méretű órákat viselnek.
A Rolex 36 mm-es mérete is jó, de az már kézfüggő. Vele inkább az a bajom, hogy pl. ezzel a 3-6-9 számlappal az óra feketében ugyanaz lenne, mint a régi 36 mm-es Explorer, csak a mutatói mások. Véletlenül pár napja egy ilyet nézegettem, fel is próbáltam, és hiányérzetem volt a DateJust-hoz képest. Egyszerűen ehhez a modellhez kell a dátum, és a küklopsz, különben olyan "gyerekméret". Persze ne értsd félre - nem rossz óra ez.
Az Omegának viszont szebb a tokja, domború a zafirja, és ez az újabb (8500-as szerkezettel szerelt) csíkos fekete számlap tényleg lenyűgöző!
Ami a szerkezeteket illeti, ott azért még mindig a Rolex az úr, hiába manufakturális, és gyönyörű, meg pontos a 8500-as koaxiális Omega werk, de egy Rolex-el nincs párban.
Mindegy - jónak jó.Én az Omegát venném...
-
bobby_30
tag
válasz
Nekem az Omegák közül talán ez a tipus tetszik legjobban, de a kék számlapos Rolex is gyönyörű. Az Omega mellett szól a mérete is mert az a 2,5 mm nagyon sok tud lenni. Nekem a 36-os óra nagyon határeset, viszont a 38-ast már teljesen hordhatónak tartom. Ez nyilván egyedi dolog. Van egy ismerősöm aki 34-es órát hord és nem tűnik kicsinek a kezén, nekem az a méret teljesen hordhatatlan. A kiforrottabb szerkezet meg a nagyobb presztízsérték viszont a Rolex mellett szól. Én az Omegát venném a mérete miatt, illetve mert nekem egy kicsit jobban tetszik, de ez nyilván teljesen szubjektív.
-
Wg5113
aktív tag
válasz
Miamiquake #45224 üzenetére
Köszönöm az Omega nevében.Habár ma már láttam valahol egy igen ritka gyönyörű órát.
-
Wg5113
aktív tag
válasz
Szép Estét Neked is!
Ha bármelyiket megveszed biztos jó döntés lesz.
Szerintem a kék Aqua Terra a legszebb ,láttam élőben is.Az Oyster is gyönyörű a szerkezete pedig páratlan.Az Omega 8500 cal.is kiváló csak még nem volt ideje minden szempontból bizonyítani.
Én a nekem jobban tetszőt választanám felpróbálás után. -
Tempus Fugit
csendes tag
Szép estét Mindenkinek!
Elvi kérdés: melyik órára szavaznátok inkább az alábbiak közül?
1, OMEGA Seamaster Aqua Terra midsize (38,5 mm), cal.8500, kék vagy fekete számlap, full acél verzió
VAGY
2, ROLEX Oyster Perpetual NO DATE (számomra mellékes a dátum funkció) (36 mm), cal. 3130, full acél verzió, sima lünetta, kék vagy fekete 3-6-9 vagy fekete koncentrikus számlap
(fenti képek a netről származnak)
Mindkét óra manufakturális szerkezettel rendelkezik, mint ismeretes, tokátmérőjükben 2,5 mm eltérés van csupán, áraik szintén közel azonosak.
Érdeklődve várom a Tisztelt Fórumragok voksait, esetleg egy rövid szubjektív indokolással, minden szempont érdekel.
-
bobby_30
tag
Davosa Ternos Diver, Sony ericcson xperia arc s
-
Laslow
senior tag
Óra: Hanowa Tomax 6-4030.04.007.07
Telefon: Nokia Lumia 620 -
phranxinatra
aktív tag
Omega PO 8500/ Samsung S4
-
Mariner
tag
válasz
KelemenUhr #45211 üzenetére
Az eladónak vannak még szép/különleges órái azon kívül is. Van két szép Omega és egy szép Omega beépítés is. Meg egy ritka Doxa (Sygmos), és pár női óra is. A női órák ráadásul apróért
-
KelemenUhr
aktív tag
Ez a Doxa is milyen érdekes, nem láttam még ilyet:
Doxa -
Empsepo
senior tag
válasz
tupacamaru #45209 üzenetére
-
tupacamaru
veterán
Festina F16162-7, E52.
-
csabulaxi
senior tag
Hol vannak az Orient Mako-k?
Pedig rengeteget "eladtunk" itt a fórumon.
-
KelemenUhr
aktív tag
válasz
Miamiquake #45182 üzenetére
-
ronin s8
senior tag
válasz
vadászcsiga #45196 üzenetére
Ilyen, csak kék számlapos.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Óvodások homokozója
- Anime filmek és sorozatok
- Hálózati / IP kamera
- Gyúrósok ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- Jogász topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest