Hirdetés
- Projektor topic
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz 5-ös kezelő #240194 üzenetére
Jaj! Van egy ilyen Slavám!!!
Remek méretű és kiváló karfekvésű óra.
Kedvelem hordani.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
-
Mittu88
senior tag
Úgy néz ki a zsír új Orient Starom 25 másodpercet siet naponta, holott a gyári adat -25/+15 sec, de úgy tudom ennél jóval pontosabbnak illene lennie. Ez azért már erősen befolyásolja a funkcionalitást.
Mit tudok tenni ezzel?U.i: a gyártó azt írja 1 hetet vegyek alapul, én csak 1 napot néztem. Kisimulhat ez 1 hetes periódus alatt? (Nehéz elképzelni)
-
Deer76
aktív tag
válasz zoarden #240189 üzenetére
Az ő kínálatából választottam, majd elmegyek érte. Fekete számlapos órám még nincs. Majd szeretnék kék meg zöld számlapost is. Van barna meg fehér.
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz Lami66 #240181 üzenetére
Próbáltam, pénzkidobás volt. Állandó fejmozgatás kellett, h megtaláljam az éles sávot. Óranézésen kívül használhatatlan volt melóba, otthonra és tévézéshez is.
Multifokális kontaktlencse jó, de nem éjszakai vezetéshez. Maradnak a kontrasztos órák. Fortis Pilot Professional van, szinte tökéletes, de sajnálom melóban, csak ritkán veszem fel. Ez a Citi meg a Vosztok 420916 még a "nem féltem annyira" kategória.Deer76 : Jó választás, sok örömet benne. Dzsana mesterről jut eszembe, a régi Slava órám is tökéletes mindennapos lenne egy vízálló acéltokban.
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
hallador
addikt
válasz Quartz51 #240185 üzenetére
Na ezért nem szeretem én az olcsóbb Automata órákat. (drága meg nekem soha nem lesz, az ára miatt) (és ezért nem szerették azok sem, akiknél a megbízhatóság, és a karbantartás volt az elsődleges szempontok egyike: pl: hadsereg, és űrhajósok, katonai búvárok, profi szervezetek stb.).
Ezeknél a szervezeteknél sem véletlenül vannak már mindenhol Quartz órák, valamint az automata szerkezetek pályafutása igen rövid volt itt 10 év, ameddig a kézi húzósok közel 50 évig voltak használva, amióta megjelent a Fatboy (ha nem is az első volt, de az első, amit nagy mennyiségben gyártottak), azóta gyakorlatilag mindenki átállt a hasonló kijelzős, vagy sima quartz szerkezetekre, ugye itt meg abba futottak bele, 1 - 1,5 évig bírja az elem (A Suunto Core 8 hónapig) (Persze ha nem világítanak vele, meg nem megy mindennap az ébresztő. meg ugye ha van ezeknél az iránytű ami tud fogyasztani, akkor azért ez az 1 - 1,5 év lehet 5 -6 is, mobiltelefonok korában), erre jött ki az ETA a 955-el aminek egyes fajtái 72 - 180 hónapig is elketyeg egy elemmel, a Japánok 1976-ban a light-powered analogue quartz szerkezeteket, azóta tudjuk, hogy ezek is simán mennek ugyanennyit, miközben a Casio is megjelent a maga 10 Years Battery szerkezetekkel.
Ezáltal az Automata óráknak már csak a fogyasztói piacon volt létjogosultságuk. Persze amikor megkapja az ember az első pofonok egyikét, amiről pont Te is írtál, akkor azért elgondolkodtam én is, hogy a Tissot Pr50 automatic órámat karbantartattam egyszer és eltettem a fiókba. Pedig semmi baja nincs, de inkább Quartz, vagy kézihúzós. (Ja és kézihúzósból is olyan szerkezet, ami nem a Seiko 9S64, vagy hasonló szerkezet, hanem valamilyen orosz, vagy olcsó svájci szerkezet itt is.)The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
zoarden
tag
válasz Nandivagyok #240188 üzenetére
szerintem sokaknak van órás ismerőse a topiclakók közül, de aki valódi szaki-vagyis lelkiismeretesen leszervizelné, az nem tud gombokért dolgozni.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ órám: https://drive.google.com/drive/folders/1PW0O3w1z3wrkQ9KJWzrldT3lQi1kzZs4?usp=sharing
-
Deer76
aktív tag
Karácsonyi ajándékom lesz (nem használt, de mégis régi 23 köves Poljot) Dzsana mestertől. (Még rajta a fólia)
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
Quartz51
tag
válasz Nandivagyok #240182 üzenetére
Egy Seiko 5 szervizelése már 50 éve is gazdasági totálkár volt. Ezeket az órákat úgy tervezték, hogy 15-20 évet elketyegjenek gond nélkül, aztán beteheted a fiókba, és veszel olcsón egy újat.
Ha találsz is olyan órást(szervizt), aki olcsón elválallja, a következőkre számíthasz:
1. kinyitja az órát, fúj bele egy kis wd40et, becsukja.
Vagy ha kicsit jobb kedve van
2. kinyitja, kiveszi a szerkezetet, belemeríti tisztítóbenzinbe, wd40, becsukja.
Valószínűleg még így is el fog menni 1-2 évet az óra, ha meg nem napi használatban lesz, akkor többet is.
Vagy találsz egy hobbistàt, aki nem ebből él, tehát nem piaci árakon dolgozik. Nem lehetetlen, de nem is egyszerű...
Vagy veszel pár szerszámot meg egy olcsó órát a piacon, amin gyakorolsz kicsit, és szervizeled magadnak. (és rájösz, miért nem lehet egy automatát leszervizelni 3000 Ft-ért.) -
hallador
addikt
válasz Nandivagyok #240182 üzenetére
A Seiko szerviz szerintem még egy baráti áron dolgozó szerviz. Szerintem olyan órást érdemes nézni, aki foglalkozik Seiko-val mert van ahol annyira nem csípik a Seiko órákat szerviz szempontból. Én ha ilyen helyzetben lennék, akkor végigtelefonálnék pár órást, akik tényleg szervizelnek is, és megkérdezném, hogy vállalnak-e Seiko-t, úgy is ha látják és leszedik a hátulját, akkor tudnak bármit is mondani rá. A Seiko szerviz sztem a legjobb választás. Sajnos a 7s szerkezetek is 25 - 30 000 Ft-os javításokkal dolgoznak.
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
Nandivagyok
aktív tag
Üdv! Az órás kolléga urak segítségét kérném olcsó de megbízható óraszerviz ajánlásában. Néhány régi Seiko 5-ösöm állítanám hadrendbe, de nem szeretnék egy vagyont otthagyni, mert az óráknak már inkább csak szerény eszmei értéke van, piaci nem sok.
Természetesen láttam a hivatalos szerviz árait, ezért érdeklődök költséghatékonyabban dolgozó megbízható mester iránt. -
őstag
válasz 5-ös kezelő #240180 üzenetére
Át tudom érezni a problémádat a közelre látással kapcsolatban. Egy darabig én is küzdöttem ezzel a látásproblémával, erősen kontrasztos órákat nézegettem (tisztafehér mutató, fekete számlapal. Vagy fordítva, fekete mutató, fehér számlap).
Aztán csináltattam egy rendes multifókuszos szemüveget (egy rendes óra áráért) és mindjárt nem kellett kontrasztos óra. És a "Tough Solar" elolvasása se okoz gondot -
5-ös kezelő
senior tag
válasz hallador #240177 üzenetére
Talán félreértetted, nem a világító festékkel van bajom /lehetne, mert gyenge/, hanem rossz fényviszonyoknál a mutató sárga szegélyezése miatt vékonyabbnak látszik, és a mp mutató piros vége meg nem. Aki nem érti, miről van szó, még jó lát /fiatal sas/ valószínűleg. De ha felvenne egy közelre két-három dioptriával gyengébb szemüveget, és azzal nézné az órákat félhomályban, átérezné a távollátók problémáit /konkrétan h miért olyan kukacosak óravásárláskor /.
-
-
hallador
addikt
válasz 5-ös kezelő #240175 üzenetére
Ez egy nagyon érdekes dolog, mert ezeket a sötét színeket azokon katonai órákra gyártották, amik még éjjel is sötét színben világítottak, ezek volt a tipikus bevetési órák, amik ha rájuk világítottak is, akkor sem ragyogtak UV Zöldben, hanem csak ilyen sötét színben amit épp csak látni lehetett.
Ez pl az elhíresült Zodiac ami ugyan soha nem volt hivatalosan katonai óra, de a kiskatonáknál a Rolex pótlék volt amit nem a hadsereg vett (ellentétben a Rolex-el, persze ebből ~1200 db-ot vettek 10 év alatt annyira drága volt) a vietnámi háborúban, persze 3-ad annyiba került mint a Rolex és kapni is lehetett. Erre lett később a már hivatalos megoldás a Bernus, ugyanakkor a Benrust meg nem lehetett kapni kereskedelmi forgalomban. Valami hasonló miatt alakultak ki az ilyen sötét narancssárga mutatók.
Persze a Seiko is nem hivatalos szereplőként megjelent mint katonai óra (kivéve a Seikosa-t WWII) gyártó, de ezek a Zodiac-hoz hasonlóan nem voltak hivatalos órák, ehhez képest akár a Zodiac megállták a helyüket.
Érdekesek.Mondjuk a Sandhurst zölden világít, ennek ellenére ilyen sötétek a mutatók érdekes.
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
dzsi23
addikt
válasz 5-ös kezelő #240175 üzenetére
Ez esetben jó döntés volt!
Jah, a végszem kialakítása nem a legjobb, nem is igazán illik az órához, főleg a tokfülekhez, valószínűleg nem is hordanám fémszíjjal.
A Sandhurstot meg annyiszor látom már, hogy kezd megtetszeni. -
5-ös kezelő
senior tag
válasz dzsi23 #240174 üzenetére
Pont az aranysárga és piros részek miatt látom rosszabbul, mint a tiszta fehér mutatókat. És a gyári fémet elnézve a videókon, talán még jobban megnöveli az óra hosszát. Nem tud lehajolni a végszem kialakítása miatt annyira, mint egy gumiszíj.
Milyen jó, h nem a CW-t vettem meg, most bosszankodnék a mp mutató piros vége miatt.
Mondjuk ezen a Citin is rágódtam rengeteget, bámultam sokáig a WestEnd kirakatában, de úgy érzem, végül is jól döntöttem /bár nem volt égető szükségem rá/.
Bízom benne, h mire nyugger leszek /3 - fekvő nyolcas év/, lesznek jó kis 38-as tokozású órák kedvező áron, nekem is tetsző dizájnnal.39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
dzsi23
addikt
válasz 5-ös kezelő #240173 üzenetére
-
5-ös kezelő
senior tag
Csak nem bírtam magammal, megvettem a Citizen AW 1620-21E-t Time Center boltjában, pedig nagynak éreztem kicsit. Jó ár/értékkel bír sztem, (CW Sandhurst várhat még). Remélem, beválik mindennaposnak. Az első órám, amin nem látom a dátumot egyáltalán . És a 21 mm-es tokfül...20-as elég lett volna optikailag. Szilikon 22-est tettem rá, elmegy. (Sajnos pontosan ez a számlap nem volt acél karkötővel, csak bőrrel.) Számlap, mutatók, kidolgozás rendben. Indexre üt, bár ez nem volt elvárás. Üvegre majd igyekszem vigyázni, esetleg cserélem húsz év múlva az akkuval együtt...ha még meglesz/ek.
-
dzsi23
addikt
válasz dzsi23 #240170 üzenetére
Ami viszont kicsit bosszantó, az az, hogy a 15%-ot a nettó árból vonja le, és nem vonatkozik a pk-ra sem, tehát előbb a nettó árból levonja a 15%-ot, hozzáadja a pk-t, az egészre számol 27% áfát, vagyis egy 10 dolláros szíj még így is ~16 dollárba kerül nyomkövetős szállítással, nyomkövetés nélkül ~14 dollárba. Jójó, így is örülhetünk, hogy van kuponkód, szal nem panaszkodom.
-
dzsi23
addikt
válasz Polarstar #240165 üzenetére
Úgy látom, nincs utánpótlás nasa szíjból, mert a jó színek mind "sold out". Amikor megjelentek, gondoltam rá, hogy veszek egyet, de féltem, hogy a tépőzár gyűjti a koszt, meg attól is, hogy bután néz ki a "szőrpamacsos" szíj az órán, és szemből pont a "szőrös" rész látható. Az meg nem ért 10 dollárt (+tax [jaja, áfa is megy rá checkout-nál...], +pk), hogy kipróbáljam.
Szerk.: De legalább mindig működik a 'welcomeback' kuponkód (-15%).
[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz SH4D0W2011 #240166 üzenetére
Aki pedig 8-ast keres, vegyen inkább két 6-ost, mert gondolni kell a jövőre is.
-
SH4D0W2011
őstag
A Lidl 12.16.-tól érvényes újságban van 6 db-os óratartó, ha aktuális esetleg valakinek. [link]
-
nagyúr
Ilyen NASA straps magyar boltban kapható? Vagy csak rendelős?
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
dzsi23
addikt
válasz deadbody #240161 üzenetére
Általában el is indítják 1 munkanapon belül, de nem mindig. Szerintem 1-2 ember üzemelteti az oldalt, nem egy multicég, biztos közbejöhet nekik valami, vagy feltorlódhatnak a rendelések, ha túl sok érkezik be egyszerre. Eddig mindig megkaptam mindent, és átlagban még mindig sokkal gyorsabb, mint a kínai rendelés.
-
dzsi23
addikt
válasz deadbody #240157 üzenetére
Általában ekkorra már fel szokták adni, de néha vannak csúszások. Pl. tavaly, amikor berobbant a vírus, 2 hetet is várnom kellett, hogy feladják, azóta ez lecsengett szerencsére, és pár nap alatt küldenek mindent (és utána még 6-14 nap között szokott lenni a szállítási idő, ami szvsz. nevetséges Németországból, de ez van). Hétfőig, esetleg keddig nem aggódnék. Nyomkövetős szállítást választottál?
[ Szerkesztve ]
-
deadbody
tag
Üdv, aki rendelt már [https://www.cheapestnatostraps.com]-ról, meg tudná mondani, hogy mennyi szokott lenni az átfutás míg feladják a csomagot? Hétfőn rendeltem tőlük, de egy automa visszaigazoláson kívül azóta sem történt semmi a rendelésemmel.
-
topi66
aktív tag
Sziasztok,ez ismerős valakinek:Rudiger Men's R3500-04-001 Stuttgart ?
[link] -
hallador
addikt
Ha úgy is katonai órákról volt szó:
Már egy modernebb verzió,az eredeti Type I is automata volt.
persze azért az jobb lenne, ha az eredeti 35 mm-es plastic házas kézi húzóst adnának ki a 60'-as évekből.[ Szerkesztve ]
-
Nimda
addikt
válasz Cold5 #240150 üzenetére
Sajnos a jó minőségűek nem olcsók. És akkor még a drágák között is lehetnek hiányosságok. De az összeszerelési minőségük jobb lehet. pl. én ezt vettem, aminek van nyolcas kiadása, feltételezem ugyanaz a minőség, csak egy ezres a különbség. A párnácskák puhák, kicsik, simán rámentek a csuklómra igazított fémszíjas órák. Amit korábban linkeltél, abból nekem van több 3 -as fakk, de a párnák nem alkalmasak fémszíjas órákhoz. A párna mérete rizikós, ezt figyelembe kell venni a választásnál, mert lötyöghet, vagy túl szűk lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Cold5
senior tag
válasz Szilágyi84 #240149 üzenetére
És fagyalllo: köszönöm szépen. Lidl-ös van de az csak 6os és kinőttem valamint olyan régi, hogy a ragasztás elengedett.
Valami 8-ast tudtok ajánlani?
kérnék 8 bacardit, 4be, 2 kólával...
-
Cold5
senior tag
Esetleg erről tapasztalat:
[link]
Érdemes megvenni?kérnék 8 bacardit, 4be, 2 kólával...
-
fagyalllo
őstag
válasz Empsepo #240142 üzenetére
A csaton nincs belülről kipattintható hosszabbító, a tokfülek kívülről nincsenek kifúrva, lünetta 12 óránál nagyon sántít, fehér a dátumtárcsa, a hátlapon átlátszó a fólia, a Seiko felirat betűtípusa nem az igazi... meg úgy az összbenyomás hitvány.
SSC675P1 az eredeti típus.- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
SOAD19
addikt
válasz fagyalllo #240140 üzenetére
Képek alapján nekem nem esett volna le, hogy hamis. A leírás, amúgy kicsit érdekes, van benne egy kis ellentmondás.
"Nem sokat tudok róla írni, mivel nem hordok karórát. Ajándékba kaptam, de számomra felesleges."Azaz nem ért az órákhoz, mert nem is hord ilyet. De utána meg ezt írja:
"Eladó, de értelmes csere is érdekelhet."Ha nem hord órát, és csak ajándékba kapta, ami felesleges számára, akkor csak eladni akarná, nem cserélgetni.
-
Veron
addikt
Nem tudjátok, hogy Smith's rendelés esetén (UK) hogyan alakul a vámáfa? Van, nincs? Chr.Wardnál pl. nincs - ahogyan az kiderült.
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
fagyalllo
őstag
Ha valaki a jófogásról venne Seiko kronót, de nem biztos az eredetiségében (amúgy ordítóan gagyi wish-es szar), ne a leghangosabb véleményre hallgasson, mert pórul járhat!
[ Szerkesztve ]
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
dzsi23
addikt
válasz zsoltip #240111 üzenetére
Órás körökben, divatóra lévén, sajnos nincs nagy értéke. Egyébként megérhet 10-15 ezret, ha jó állapotban van, és ha találnál rá vevőt, de egy 15 ezres szíj így is overkill lenne. Ha nagyon tetszik az óra, és/vagy ha érzelmi szál köt hozzá, akkor viszont megérheti "beruházni" egy szíjra, de nem feltétlenül a gyárira, végül is ennyiért már csináltatni is lehet jobb minőségűt.
[ Szerkesztve ]
-
jlaudio
tag
válasz djeperto #240118 üzenetére
Köszönöm, tényleg meggyőző a minősége pedig voltak kétségeim de úgy voltam vele, hogy legfelkebb viszaküldöm ha nem tetszik.
Tényleg mindenre odafigyeltek a csomagolástól kezdve az óra apró részleteire kitérően, a koronazár az valami elképesztően patent, hozzá képest az alpinistem koronazárja egy fos.
És ráadásul napi +5 mp jár. 😁
A bónusz pedig a hátlap ami üveg. 😀[ Szerkesztve ]
-
fagyalllo
őstag
válasz alphaville #240131 üzenetére
Csak külföldi ötletem, a Bartonnál van 23 mm széles szíj.
[link]- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
fagyalllo
őstag
válasz alphaville #240127 üzenetére
23 mm széles szíj kell rá, nehéz ügy.
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
alphaville
aktív tag
-
zoarden
tag
Ha párásodik az amúgy jó tömítettséggel rendelkező búvárod hidegben:
házilag elvégezhető vizsgálat a kondenzációraELADÓ órám: https://drive.google.com/drive/folders/1PW0O3w1z3wrkQ9KJWzrldT3lQi1kzZs4?usp=sharing
-
Kbali
nagyúr
-
zzz03
őstag
timecenter.hu -hoz nincs valakinek kuponja ? Vagy esetleg. 1 megbízható oldal ahol 40k körül lehet kapni g-shock gbd100-sm1 -et ?
Köszi. -
csabulaxi
senior tag
ezt most bejön nekem kb 110 ezer ft
még a babyMM-nek is csak a negyede harmada
[link]
ez meg a jó színek miatt, de nekem túl kicsi, meg a merci mutató
[https://www.aquaticowatch.com/collections/dolphin-39mm-407][ Szerkesztve ]
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
hallador
addikt
válasz Fall-N #240117 üzenetére
Hasonlóan gondolom én is, bevetésre lehet mást visznek, minden másra ez a legjobb, és nagyon olcsó is.
Én Magyarországon is láttam már GG1000-est. Persze tiszt volt.The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
Fall-N
veterán
válasz hallador #240063 üzenetére
Nem nehéz kitalálni, mert USA-ban üajd az összes fegyveres erő G-Shockot használ. Rendőrőkön is tipikusan az van. Még a filmekben és sorozatokban is az van rajtuk. Perzse a G-Shock tág kör, mert sok fajtája van, de valószínűleg minél magasabb beosztású az illető annál drágább fajta van neki. Aki nem terepen van vagy búvár stb. az mást használhat valószínűleg.
-
Empsepo
senior tag
És ahogy így karácsony előtt megjelennek ezek a hulladékok az óriásplakátokon.
Boss, hilfiger....És ahogy próbálják ilyen komoly fejet vágó bohóc modellekkel komollyá varázsolni a komolytalant.
Konkrétan hányinger keltő.
-
Quartz51
tag
-
hallador
addikt
válasz fagyalllo #240105 üzenetére
Úhhh ez jó bonyolult óra. Mondjuk ahhoz képest nem drága, hogy mit tud.
-
BloodRay
veterán
válasz jlaudio #240098 üzenetére
Túlságosan is jó lett a fene egye meg, kb minden ahogy számomra tökéletes és rengeteg variációja is van. Kellett nekem még rá is keresni, még csak nem is elég drága, hogy kapásból elvethető legyen. Szerencsére az € jól elszállt most...
Egyedül a szerkezet járástartaléka lehetne kicsit hosszabb."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest