Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
phranxinatra
aktív tag
Vajon hamis pénzzel is fizetett érte? És még képes odaírni, hogy az omegások táborát erősíti. Vagy valódi palimadár, aki igaziként vette ezt az undorhalmot?
-
speed207
tag
válasz
fagyalllo #119697 üzenetére
Sok helyen olvasni hogy ezt a zafirt csak gyémántal lehet megkarcolni. Eléggé hihetetlennek tűnik. Meg az is hogy egy videóban csiszolópapírral és drótkorongal esik neki az órának az illető és semmi baja. Mennyire hitelesek ezek a dolgok? Pár napja kezdtem belemélyedni az órás témákba. Bocsi ha hülyeségeket kérdeznék.
-
fagyalllo
őstag
válasz
speed207 #119696 üzenetére
Teljesen karcálló anyag nem létezik, csak van ami jobban bírja, óraüvegnél a zafír. De az óra nem csak abból áll, a tok óhatatlanul legalább hajszálkarcos lesz, akármennyire is vigyáz rá az ember.
Az üveg(nek nevezett) fóliák ettől messze vannak, mechanikai sérülésektől viszont valamennyire védenek. -
speed207
tag
válasz
fagyalllo #119695 üzenetére
Nagyon kíváncsi leszek erre a zafirra hogy mennyire karcálló. Nekem a telefonomon az állítólag teljesen karcálló üvegfóliát is sikerült megkaristolni. Igaz hajszálkarcok de akkor is karcok. Órát nem szeretnék évente cserélgetni mert hogy ronda lesz. Ezért esett a választásom erre a tipusra. Casio mtp-1200
-
ronin s8
senior tag
válasz
speed207 #119691 üzenetére
Nem nagyon van olyan, hogy zafír bevonat, legalábbis ezen a szinten nem. Régebben (50-60 éve) még csak az igazán drága (Patek) órákon volt zafír üveg. Ma már általánosan elterjedt a szintetikus zafír.
A tükröződésmentes bevonatokat viszont marketing okokból általában fel szokták tüntetni. Ha jól látom, ez eléggé olcsó óra, így semmi sem valószínű. Az ilyen kipipálós adatlapokon elég nagy a tévesztési arány, kb. mintha az eladó a saját IQ tesztjét töltötte volna ki... -
speed207
tag
Én ezt nem értem. Akkor ezen az órán milyen üveg van?http://oraszalon.hu/compare.php?op=add&id=10699
-
kissend
újonc
Nem régen írta valaki, hogy utólag fel lehet vinni "fénykibocsájtó" bevonatot a mutatókra. Ki tudná ezt megcsinálni?
-
squir
aktív tag
válasz
fagyalllo #119684 üzenetére
Én szeretem őket!
Jövő héten lövök majd róluk fotót, van itthon vagy 6-7 darab.
bucsher: köszi!
Régebben én is kimondottan mechanikus-hívő voltam (sőt, kimondottan csak a kézihúzós), de pár dolog azóta változott a nézeteimben.
Meg ugye "van az a pénz, amiért az én hajam is korpásodik"...
-
-
Kgabi56
tag
válasz
vadászcsiga #119668 üzenetére
-
fiktív1
tag
válasz
5-ös kezelő #119675 üzenetére
Ahha! Nekem a klasszik, első szériás Monsterem van, azt hittem neked is.
-
bucsher
őstag
válasz
vadászcsiga #119661 üzenetére
Köszönöm! Nincs ezzel semmi gond. Lényeg, hogy a tengerszint feletti magasság változzon. Nekem fel, neked le
squir: szép nagyon ez a hamilton, egy szerencsém van, hogy quartz
-
squir
aktív tag
válasz
Misi1979 #119670 üzenetére
Jól járt vele a "nyertes".
Régóta tetszettek, de valahogy nem akaródzott beleugrani egybe sem. Nem pont ilyet kerestem, nem ezt akartam venni, de olyan "best buy" volt, hogy egyszerűen nem lehetett kihagyni! (doboz-papír-gyári szíj-csat-szervizelve és a harmadáért vettem, mint amennyiért Te most eladtadszóval sokat és sokáig sírtam volna utólag, ha otthagyom!
)
fagyallo: szép darab lett a "helyettes"!
Én még nem adtam fel, hogy egyszer beszerzem valamelyiket a SPIRIT szériából (főleg az SCVS015 lenne az igazán nyerő!)
szerk: szépek, csak egy baj van velük: ezekben már nem a 7A28 dolgozik. -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
JDMKid #119662 üzenetére
Fiktív1-nek is : Monster mp stoppos, azzal nincs gond. A legtöbb órámnál teljesen felhúzva is működik ez a visszafelé tekeréses megállítás, de egyik-másik régebbi darabnál csak lejárat előtt tudom ezt megcsinálni. Ezért kérdeztem a nálam képzettebbeket, mitől van ez. Ez is "kuplung" függő? Rodinánál meg sztem független a kis mp teljesen, megállíthatatlanul megy. Most azt is pontosítgatom, bár horométer nélkül elég babramunka. Be kell ruháznom előbb-utóbb. Kínait már találtam, de azzal csak a kínai órákat lehet mérni bizonyára...
[link]
-
veloke
tag
-
resool
aktív tag
Valami szép 12es (ennyire órára lőttem be a max. óra számot) fa óradobozt melyiket ajánlanátok minsőgére?
Eddig ez a befutó, de ha valaki tud jobbat annak örülnék -
veloke
tag
válasz
vadászcsiga #119615 üzenetére
Ezek egyre szebbek!
-
Kgabi56
tag
válasz
Jól néznek ki!
Nem tudom,hogy nekem mikor lesz egy ilyen óra szíjam? -
squir
aktív tag
válasz
Misi1979 #119663 üzenetére
Aha, nézetem!
Mi lett vele végül? Láttam, hogy valakiknek nem tetszett az "aukció".
Csiga: Próbáltam, nem volt vele az igazi (zöldes színűvel, lehet más színnel jobb lenne). Szegecses bőr nincs itthon, de jövő héten kap egy szövet-bőr kombó szíjat. Meglátjuk, milyen lesz a végeredmény. Az a jó a szíjakban, hogy cserélgethetőek!
fagyallo: kár is érte, amilyen "egyszerű", akkora feeling egyben ez az óra!
Láttam már olyat élőben, jópofa cucc. Nem figyeltem, de ebay-en nem szokott felbukkanni?
-
JDMKid
tag
válasz
5-ös kezelő #119628 üzenetére
Olyannal még nem találkoztam, h nem áll meg. Ez a megállítás úgy van, ahogy a többiek mondják. Ha már lejáróban van az óra, akkor a visszafelé tekeréstől meg is állhat. Ha több van még a rugóban, akkor ellent kell tartani ahhoz hogy ne lépjen a mp mutató.
-
squir
aktív tag
válasz
vadászcsiga #119656 üzenetére
-
condy
senior tag
válasz
vadászcsiga #119658 üzenetére
Igen. Ez benne a legjobb.
Biztonságosabb a szíjcsere. Szerintem. -
fiktív1
tag
válasz
5-ös kezelő #119628 üzenetére
5-ös kezelő!
Az úgy van a Monsternél, hogy amikor le van járva majdnem, ( a járástartalék a vége felé jár ) akkor a koronát visszafelé tekerve megállhat a másodperc-mutató. Sőt, akár visszafele is elindulhat. Ha fel van húzódva rendesen, akkor erre esély sincs. Megy tovább a mutató. Kopásról, egyébről szó sincs. A tárolt rugóerő a kulcsa a dolognak. Szakszerűen nem tudom elmondani, de ez a lényeg.
-
condy
senior tag
válasz
TimeCenter #119642 üzenetére
Akkor tévedtem.
Viszont így még rosszabb. -
ZiD
tag
Sziasztok,
Tanácsot kérnék Steinhart tüskecsat cseréjében(egyik szíjról a másikra menne ua. a tüskecsat)
Csavaros, ez ok, de van valami feszítő, vagy amire figyelni kell?Előre is köszönöm!
-
evo87
őstag
Urak!
Az ilyen órán mi értelme van a stoppernek??? Semmiféle skála nincs sem a perc (9 óránál) sem a másodperc mutatónál (6 óránál), így gyakorlatilag lehetetlen leolvasni a mért időt.
-
condy
senior tag
válasz
tupacamaru #119636 üzenetére
Köszi.
Igaz megoszlanak a vélemények. -
Marv1988
tag
Ez milyen ?omega
-
Marv1988
tag
válasz
alphaville #119630 üzenetére
Szép, sokáig szemeztem ennek a bevonatos változatával
-
bigdaddylaza
tag
válasz
vadászcsiga #119624 üzenetére
-
tupacamaru
veterán
válasz
vadászcsiga #119623 üzenetére
Akkor helyesen: Érdekes hogy nullát tettek rá, bár 12-vel nagyon zsúfolt lett volna a teteje
-
Deskdiver
senior tag
válasz
vadászcsiga #119624 üzenetére
Tudom, de nekem stopperre csak munkában van szükségem. Arra a célra pedig jobban preferálom a kvarc órát.
(#119615) vadászcsiga Ízléses fotó lett.
-
vadászcsiga
félisten
válasz
tupacamaru #119622 üzenetére
De nullát tettek rá
-
Deskdiver
senior tag
válasz
Misi1979 #119616 üzenetére
Mi szerdán nézzük a filmet. A BelowZero pedig elvileg holnap érkezik. Tetszik a filmben levő óra is ,de nálam a DLC bevonat kizárt illetve a 46mm-es átmérő röhejesen nagy lenne a csuklómra. A 42-est választottam. Szerintem jobban néz ki a rakott indexekkel és nem is nagyon volt még világos számlapos svájci órám. Nézegettem már régóta ,de nem igazán találtam jó áron egy héttel ezelőttig. Feltűnt már a BelowZero a Nimród Antal féle Predators-ban Adrian Brody csuklóján is. (Mondjuk az chrono volt.) Itt egy válogatás egy pár filmből amiben szerepel a Hamilton. [link]
-
Wg5113
aktív tag
válasz
Nekem az arany bánya jutott elsőre eszembe.
-
Lavie
tag
válasz
-
Misi1979
őstag
Tegnap megnéztük asszonnyal a Mentőexpedíció c. filmet, meg fogtok lepődni, milyen márka volt a főhős csuklóján... Hamilton
(a film maga egész jó, plusz vicces volt a magyar helyszíneket felfedezni)
-
Marv1988
tag
-
-
Marv1988
tag
Davosa diverekről vélemény? Valakinek van/volt már vele tapasztalata?
-
krain
tag
helló, erről az eladóról van infótok? megérne ez az óra pl. ennyit? köszi
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest