Hirdetés
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
B-L-A-C-K
titán
Fészen az órás csoportba van egy ilyen, reális érte a 100 ezer? Elvileg 2 éves, frissen szervizelt, makulátlan, alig használt...
-
ronin s8
senior tag
Ez azért már túlzás...
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
krisztianAMG
senior tag
[ Módosította: radi8tor ]
-
resool
aktív tag
válasz Szulita28 #118482 üzenetére
Mondanak, 2000 óta vagyok RM szurkoló, ami óta követhetőek egyáltalán a meccsek egyet sem hagytam ki ;és mi a baj a jelzővel? Egyik sem egy túl intelligens ember, sportteljesítmény nem jár együtt ezzel. Persze vannak kivételek, de nagy átlagban buta emberek, akik máshoz nem értenek. PL. egy híres úszónk is nem régiben végzett BME-n és évfolyamtársam volt, hát mondjuk úgy, hogy már azt is csodálták a tanárok, hogy neki érettségije van. De hát a név az név, tanárokat is kötelezi.
Szinten ugyanez igaz az általad felsorolt edzőkre. 10-en éves koruktól már elhanyagolták az iskolát a sport miatt, ha egyáltalán el is végezték a középiskolát.[ Szerkesztve ]
-
Szulita28
senior tag
válasz resool #118480 üzenetére
Fabio Capello-ról, Pep Guardiola-ról, Carlo Ancelotti-ról, Dusan Ivkovics-ról, Zseljko Obradovics-ról, Xavi Pascual-ról stb. beszélgetünk, mint "nyócáltalánosos" edzők. Ha egyáltalán mondanak ezek a nevek neked valamit
Mindösszesen arra akartam utalni, hogy ma már talán túlléptünk ezen a klasszikus "öltönyhöz csak bőrszíjas vintage"-et általános elvártságon. Szerintem.Kis segítség: CSAT, dicsér, egyelőre, hadd, hagyj, higgy, hirtelen, kulturált, kisebb, lesz, légy szíves, mindig, muszáj, itthon/otthon, sulykol, szerviz, tökély, tudnék.
-
Dzsana
senior tag
http://zar-ido.blogspot.hu/search/label/%C3%93ra
-
-
Szulita28
senior tag
válasz Takuun #118478 üzenetére
Ne viccelj. Nem szoktál foci- és kosármeccseket nézni? Repkednek az elegáns öltönyökben lévő sztáredzők kezein a kaucsuk és fémszíjas órák. Azokhoz képest a Stein ókonzervatív
Nem azért, mert én ajánlottam, de mondjuk 50 éves korig szvsz sokkal inkább egy ilyesmi Stein, mint ezek a nyuggeres klasszikus stílusok (persze stílusról nem vitatkozunk ). Szmokinghoz persze már nem ezt venném én se.jannuss,
Amúgy épp most beszélgetünk egy kollégával, akinek van egy ilyen eladó órája. Bár nem kékített a mutatója, és nem automata, de így is gyönyörű.
M1ó néven megtalálod, ha érdekel[ Szerkesztve ]
Kis segítség: CSAT, dicsér, egyelőre, hadd, hagyj, higgy, hirtelen, kulturált, kisebb, lesz, légy szíves, mindig, muszáj, itthon/otthon, sulykol, szerviz, tökély, tudnék.
-
Takuun
aktív tag
válasz jannuss #118470 üzenetére
Nekem van egy kis elfogultságom, de ez? [ORIENT Constellation 2014 ] Van feketében is! Mondjuk a Visodate jobban megy öltönyhöz, mint ez és sokkal inkább mint amit Szulita28 ajánlott.
-
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz g0n21 #118438 üzenetére
Mondjuk nem játszós, de ennyiért van egy kifogástalan Certina Caimano automata egy nagyon közeli ismerősömnél... 38-as, fekete számlapos, bőrszíjas vari. Én sajnos este már nem látom a fémszínű mutatókat túl jól, a családban meg csak én vagyok órab...olond.
Erről mi a vélemény? Sztem majdnem jó már.[link]39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
resool
aktív tag
válasz jannuss #118470 üzenetére
Én nem régiben álltam hasonló dilemma előtt, mint te, végül egy Tissot Visodate lett a befutó újonnan.
Ami még opció lehetett volna az szintén Tissot-tól a Le Locle.
Hamilton Intra-matic/Thin-o-matic/ egyes Jazzmaster modellek és egy kicsit drágábban Khaki Navy Pioneer auto.
Aztán még Frederique Constant legalapabb modelljei néha beférnek ide.
Kvarcokkal sosem foglalkoztam szóval ilyeneket ajánlani nem tudok.
Ezek férnek be nagyjából újonnan ebbe a kategóriába. Használtan meg ugye még nagyobb a választék. -
condy
senior tag
válasz vadászcsiga #118468 üzenetére
Én elhiszem, hogy van az a pénz (óra), de hidd el: ez a pénz, nem az a pénz!
"I think, this is the beginning of a beautiful friendship."
-
jannuss
tag
válasz resool #118469 üzenetére
Szia, igen ez a legfontosabb. 150-200eFt. Öltönyhöz venném fel "csak" A mindennapokra nekem elég a Longiness Hydroconquest amit nem szivesen teszek le lévén mechanikus. Az új kiszemelt akár lehet kvarc is:-)
Kinézett modell is van:
Igez ez egy kicsit drágább az elképzelésnél:
Revue Thommen Moonphase Quantieme vateraÜdv!
-
jannuss
tag
Üdv. Tovább keresgélve, esetleg tudtok ajánlani valami jó kis öltönyórát, a kész bőrszíj nem lenne hátrány és esetleg kékített mutatók? Minimum 38 kn átmérő kell. A számlap lehet fekete, fehér vagy kék? A márka inkább svájci, de a junghansok vagy junkerek is lehetnek.
Várom előre is a tippeket. Köszi! -
g0n21
senior tag
válasz vadászcsiga #118463 üzenetére
TemFug imádja ezt használni, és most kereszteztem vele a vadászcsigát
[ Szerkesztve ]
Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
jannuss
tag
Írtam Dzsana, bocsi a késői válaszért.
-
g0n21
senior tag
válasz vadászcsiga #118460 üzenetére
Tempus-csiga
Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
SupaCow
aktív tag
Ma reggel végre volt időm méretre igazítani a szíjat és beállítani a dátumot/napot/időt.
4 szemet vettem ki a szíjból.Akinek eddig a kezébe adtam => "milyen jó súlyban van, de mik ezek a kövek?" általános megállapítást közölték az órával kapcsolatban
A kristály markerek szerintem emelik az óra amúgy is elegáns stílusát.
f: @geboleather
-
M1ó
csendes tag
válasz KelemenUhr #118439 üzenetére
Köszönöm!
Szerethető darab, kevésbé sűrűn előforduló tulajdonságokkal. -
ronin s8
senior tag
válasz Mr. Deluxe #118450 üzenetére
A dátumablak kivételével rendben is van ez az óra..
-
Szulita28
senior tag
-
g0n21
senior tag
válasz vadászcsiga #118447 üzenetére
Például...Meg víz, meg hó, meg egyebek.. Hétköznapokra itt az SMP...
-
Mr. Deluxe
tag
válasz vadászcsiga #118447 üzenetére
De jol all neki a milanese szij:
-
szbalogh
addikt
válasz 5-ös kezelő #118436 üzenetére
Nick: HE_Storm
-
vadászcsiga
félisten
válasz Mr. Deluxe #118446 üzenetére
Kis drifteles egy mazdával, aztán gumicsere
Full polír szerintem pl kilőve -
Mr. Deluxe
tag
válasz vadászcsiga #118445 üzenetére
Attol fugg ki mit ert jatszos alatt.
Mindennapi hasznalatra tokeletesen alkalmas, sot sport kozben ha nem veszed le, semmi baja nem lesz. -
vadászcsiga
félisten
válasz Mr. Deluxe #118444 üzenetére
De az messze van a jatszostól
-
Mr. Deluxe
tag
válasz vadászcsiga #118443 üzenetére
100ert egy 1-2 eves hasznalt Visodatet neha ki lehet fogni. Ar/ertek aranyban az eleg jo.
-
Lavie
tag
válasz madle #118440 üzenetére
Nem elsősorban a fényerőssége az előnye, sokkal inkább a lume állandósága. A tríciumnak saját fénye van, ezért mindig világít, nem igényel töltést.
Egy Monsternek elképzelhető, hogy feltöltött állapotban erősebb a fénye, de a tríciummal ellentétben a lume fény hiányában kialszik. -
madle
őstag
A tritiumos órák mennyivel világítanak erősebben mint a sima bevonatosok? Gondolkodtam, hogy veszek egy mindennapos Luminox katonai órát, azokra jót hallottam eddig, csak nem tudom a tritium mennyivel tud többet..
-
g0n21
senior tag
Használt/új, svájci, vagy német, automata órát 100-ig mit javasoltok? Játszós lenne, és az sem baj, ha fehér a számlap..
-
condy
senior tag
válasz 5-ös kezelő #118436 üzenetére
Nekem igen. De nem mindegy a labda mérete tapasztalataim szerint. A markodhoz képest ne legyen se kicsi, se nagy.
Az E-bay-ről (kínai) hármat rendeltem. Egy bevált.
[ Szerkesztve ]
-
5-ös kezelő
senior tag
Marina Militare szabályzókar valódi, belepiszkáltam. Hattyúnyakat kiszedtem, hajlítottam rajta. Hosszabb hernyócsavarral még működhetne is akár a finomszabályozás. Ha szervizérett lesz évek múlva, szerzek hozzá egyet vhonnan. Nem létszükséglet, mert így is csak pár mp a járáseltérése.
Hátlapleszedő gumilabdát használt már valaki? Működik?
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
Robi1985
csendes tag
válasz vadászcsiga #118433 üzenetére
Félek tőle én is...
"You can go to school, but you can't buy class."
-
fagyalllo
őstag
Októberben megjelenik az új Sumo SBDC031 néven.
Egyre határozottabban nyomják a Prospex vonalat, a logó megjelent a számlapon, új világító festék.Brightz Flight Expert SAGA197 rádiós kronográf, a korábbiakkal szemben ez már a DCF77-et is veszi:
Presage Urushi SARD013
fadobozban!- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
Robi1985
csendes tag
Kedves topik-társak,
A véleményetekre lennék kíváncsi.
Szerintetek megér €85-t ez az óra? (Nem igazán ismerem a márkát, valami német gyártmány sima japán szerkentyűvel.)
Köszönöm előre is."You can go to school, but you can't buy class."
-
JDMKid
tag
válasz WiZARD #118424 üzenetére
Így van, ezek mind a felületi keménységet javítják (az anyag belseje ugyanúgy "puha" marad, de ez az óratokoknál nem baj) az általad felsoroltak épp kémiai módon. Viszont teljes keresztmetszetben a rozsdamentes acélokat nem szokták edzeni, nem arra valók.
Buy the Rolex to impress others, the Grand Seiko to impress yourself.
-
WiZARD
addikt
válasz JDMKid #118419 üzenetére
Azért keményítésre létezik pár eljárás, amit óratokoknál használnak, még ha nem is az edzés a helyes szó rá...
Sinn - tegiment: a chemical process that hardens the surface layer of the steel to approximately 1200 vickers (normal steel is around 220 vickers, by comparison).
Bremont: "The classic Bremont 43mm Trip-Tick® case, hardened in the UK to over 2000Hv on the Vickers’ scale, is over seven times more scratch resistant than typical watch-grade steel."
- Bremont's B-EBE2000 hardening process in which the steel is hardened with the use of carbon, heat and an electron treatment with the final result being a surface hardness of 2000Hv (some nine times harder than conventional stainless steel).Vagy akár ott vannak a speciális acélok, mint pl a Sinn féle Ni-Cr-Mo HY-100 ami kb 350 Vickers keménységű.
Titániumra is akad pár megoldás, pl Seiko Dia-Shield, Citizen Dura-Tec
[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
_stick_
őstag
válasz vadászcsiga #118420 üzenetére
Nagyon szép, de akkor sem guglizok rá egy IWC árára.
-
_stick_
őstag
Hali!
Citizen chrono, Orient búvár és Tissot kvarc óráim mellé szeretnék egy pilóta órát. Leginkább a Fortis, az ami külsőleg közel áll, ahhoz amit szeretnék, nem ragaszkodok az automatához. 40 ezer környéke lenne a keret. Tudnátok ajánlani párat? Jelenleg ezzel szemezek.[ Szerkesztve ]
-
watchR
újonc
Sziasztok,
a Vaterán "andrisms1" néven szereplő urat nem ismeri valaki véletlenül? Egy Orient Cal.469 cseréje kapcsán keresett meg, hátha itt privátban meg tudnánk beszélni. Köszönöm a segítséget! -
condy
senior tag
válasz vadászcsiga #118410 üzenetére
Dehogy, csak már régóta nős.
[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
Kubában és Dél-Amerikában valszeg (ahogy nálunk a Doxa), máshol szerintem nem is nagyon ismerték, de műszaki, technikai szinvonalat illetőleg bizonyosan nem. Abban - és a világ művelt felén preztízsben is - a Patek már jó ideje No1.
[ Szerkesztve ]
-
M1ó
csendes tag
Mai plusz kiegészítő.
(Szép kis sterling (925) tok és lánc, 6498-1-el, no meg Novodiac-al......amivel nem feltétlen őszinte a barátság, de azért már "tegeződünk"! )[ Szerkesztve ]
-
nbukta77
addikt
Koszonom az infokat. Akkor hordom es elvezem. Csak azert volt feltuno mert a joval olcsobb citizen diverem nem karcolodik.
„ Az a penz amit nem koltesz el az olyan, mintha nem is lenne “
-
Pé
senior tag
válasz Mr. Deluxe #118396 üzenetére
Pedig több mint 120 éves márka, a Kubai forradalom előtt a Patek szintjén volt.
-
jookomak
őstag
válasz vadászcsiga #118401 üzenetére
Nem is a polírban lehet különbség, inkább az acél keménységében. El tudom képzelni, hogy egyes gyártók más HRC értékre edzik a tokot.
#118402: Vagy fóliázza le, mint régen a távirányítókat.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Hisense LCD és LED TV-k
- Crypto Trade
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Xbox tulajok OFF topicja
- TCL LCD és LED TV-k
- LEGO klub
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 3DMark (2013) eredmények
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest