Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vesztor87
senior tag
Sziasztok!
Astra H-hoz vadászok jobb oldali visszapillantó tükröt, csak egy műanyag elem kellene belőle, nincs valakinek elfekvőben? Köszi
-
sziku69
őstag
Az mennyire normális, hogy az 1.6-os Vektrám a reggeli indításnál 3-4 másodperces tekerés után indul? Napközben aztán, hideg motorral is pöccre. Gyárilag előírt, új gyertyák vannak benne.
-
F_Gergely
őstag
válasz
Kickass #55392 üzenetére
Neked hova fér el a kroki? Vagy ez valami bébi állat? Kéne nekem is
(#55395) Petyyyyy:
Lehet akkor csak az én emelőm defektes. De őszintén szólva én nem bízom benne.
Átlagra én is kíváncsi vagyok, most volt benne kb 300 km pálya.szerk.:
na most hívott szerelőm, generátornál a feszszabályzót cserélte, remélem ez most jó is marad. Megvolt az olajcsere, szűrőcsere stb. Délután viszi klímáshoz, viszont a kopogó hang amit én már hallottam korábban azt mondja első féltengely, csak még nem tudja külső vagy belső...Ez a féltengely móka mennyire fájós? Valahogy úgy sejtem nem 5-10 ezres történet...
-
Petyyyyy
addikt
válasz
M_o_g_y_i #55389 üzenetére
Köszi.
F_Gergely - Valóban nincs baj vele, de már a tudat sem hagy nyugodni, hogy valami hiányzik az autóból. Amúgy meg a gyári emelő is teljesen használható, nem értem mi a baj vele. Minden évben azzal megy a kerékcsere otthon.
Tegnap esti túrára indulásnál aszondja a bc, hogy 0km van hátra. Na mondom gyere kislány, guruljunk egy kört.
A mutató még nem feküdt ki teljesen a második piros csík aljára, úgyhogy nem volt nagy a pánik. Simán kiértem a 3km-re lévő kútra. 225km sikeredett amiben egy Tárnok oda-vissza, a többi csak város. Átlag: 6,6.
PS.: Az én krokim a pólomon van
-
sziku69
őstag
-
F_Gergely
őstag
válasz
Petyyyyy #55386 üzenetére
Sokat nem vesztettel, ha az autoval nincs gond. Nekem pl van emelom (sztem semmit nem er), meg potkerek de khmm hagyjuk... Amugy en se neztem mikor vettem az autot. De egy haromszog, meg tartalek izzo nem nagy tetel. Potkerek meg hiaba van ha semmire nem jo. A gyari emelo szerintem meg egy kalap..., de lehet csak az enyem ennyire tre. Legtutibb az lenne ha lenne hely a csomitartoban egy krokinak
-
Petyyyyy
addikt
A tanulópénzem összege tovább növekedett. Míg "ülve" kívülről tudom az összes tanácsot, addig élesben egyet sem - persze hogy nem néztem meg van-e valami a bal hátsó rekeszben a csomagtartóban. Persze hogy teljesen üres.
Listára került az égőkészlet, elsősegély doboz és a háromszög. Meg persze az emelő szett. -
válasz
oliwire #55379 üzenetére
Azok a szerelok, akiknel nincs diagnosztikai hatter, csak addig jutnak, hogy csereljuk ezt es ezt mert ez a hibakod. Oroszrulett. Ha szerencsed van, a hiba meg lesz szuntetve. Ha nincs, kidobtal egy csomo penzt az ablakon. Ecu hibat diagnosztikai muhelyben ki lehet deriteni/ahol tudjak tesztelni az ecut.
-
oliwire
őstag
Egy hétig nála volt az autó. Addig azért lehet gondolkozni. Szerintem, de cáfoljatok meg, ha nem. Az ECU problémát mivel lehet biztosra kideríteni?
A lambdaszondat én vettem, az volt 20000. 8000 volt a munkadíj. A vízhőfokjeladó és a sapka meg az egyéb került a maradékba. -
válasz
oliwire #55369 üzenetére
Az elejen irtam mar ezt az ecu problemat. Eloszor meg kellene allapitani a hibat, aztan azt kijavitani. 14 ezer a munkadij? Mennyibe kerultek az alkatreszek? Egyaltalan ezek rosszak voltak?
A szerelo csak azt tette, amit kertel tole. Igy nem lehet autot javittatni, hogy megmondod mennyi ideje van ra. A corsammal majdnem 2 napot szivott a szerelo, mire rajott mi a baj es ez csak a hibamegallapitas volt.
-
zolikaDB
veterán
-
diegho
nagyúr
Hazafelé megnéztem és megy a klíma kompresszor, tuti azzal van gond, ami azt szabályozza milyen levegő menjen az utastérbe.
-
AMD Power
titán
-
AMD Power
titán
Ennyi pénzért jelenleg nem igazán tudunk vonzóbb családi autót ajánlani sem a szegmensben, sem pedig az egész piacon, ami mindenképp óriási dicséret az új Astra Sports Tourernek, és tökéletesen jelzi, hogy mennyire jó autó lett. Minden elismerésünk az Opelé az új Astra kapcsán.
Ez azért nem semmi!
-
oliwire
őstag
Na meghoztam a kocsit a szerelőtől, és többet nem is hiszem, hogy én hozzá fogom vinni. (Nagy flagman felhív, hogy menjek érte, mert ő már nem hajlandó ezt szerelni tovább) Tegnap délután igaz mondtam neki, hogy ha nem sikerül megjavítani, akkor utána hagyja, csak állítsa vissza ahogy odavittem. Habár nem lett tökéletes, de jobb lett. A sárga lámpa már nem villan fel, ha beindítom, van alapjáratom is hidegen is (kopp-kopp). De azért az alapjárat hajlamos terhelés nélkül 1500 felé kúszni, de a 2000-ret sosem érte eddig el. Megérkezett a diagnosztikai cucc is, csak az Kisvárdán van, szombaton tudom leghamarabb kipróbálni. Amit cserélt benne: lambdaszonda, vízhőfokmérő, gyertyák, meg ami nem befolyásolja a dolgot az olajnyílás záró kupakot. 14000-ret kért el. De a pontos okát az alapjárat ingadozásnak nem sikerült megtalálnia, azt mondta falsot sem szív a motor. Azt is mondta, hogy lehet az ECU fog megdögleni benne. Közben kaptam egy másik szerelő elérhetőséget, amit nagyon ajánlanak, lehet majd hozzá is benézek jövő hónapban, hogy nézzen már rá.
-
válasz
trassher #55367 üzenetére
Tul van reagalva ez a motormosasos dolog. Dizelnel eleve nem tudsz bemosni neki, mert ahol a gazolaj 150 baron nem jon ki, ott bemenni se fog tudni a viz 80-100 baron sem. A resolajcsoveket szinten nem tudod szetcseszni, csak direkt, de ahhoz is tudomany kell. Elektronikak kornyeket csak esszel, a tobbi mehet telibe. Benzinesnel a gyujtasreszt keruljuk, befecsi kornyeket, tobbinek mehet.
-
trassher
addikt
válasz
Kickass #55358 üzenetére
Mert az nem vízhatlanul van beszerelve?
Nekem sterimóval mossák a motorterem, természetesen nem 150 bar-on, és sosem volt még belőle gond. A 20 éves suzukin is csak a gyújtáselosztó tudott beázni, napon negyed óra alatt kiszáradt, pöcc - röff.
Ismerek olyat is aki megveszi a motormosásra kitalált löttyöt, feltekeri a kifújópisztolyra és keni mint a répát. Utána kis nyomáson lemossa és tökéletes. -
Kickass
őstag
Még mielőtt eszkalálódna ez a sztori, nekiesek magam, garázs meg ami kell adott, ha nem megy akkor vmit kitalálunk egy 'kímélő' mosásra.
-
Kickass
őstag
Azért nem fogom úgy locsolni a brigéciolt mint az egyszeri dorgbáró a kokszot egy eldurvult partin....
Másrészről felsejlett az emlék amikor az első autómnál csináltak ilyen motormosást, nem akart indulni, gyertyáknál, mindenhol víz volt. Franc se fogja keresni utána melyik szenzor kapott vizet esetleg....
Meg szeretek mókolni. -
-
válasz
F_Gergely #55360 üzenetére
Nem also mosasrol van szo? Vagy a motor aljarol, lehet akkor felreertettem. En a motorteret is geppel mosom, persze csak ovatosan es az ecu-t mindig letakarom zacsival. Bar mostanaban nem vettem elo a sterimobot, siman befujom valamilyen motortisztitoval es leveretem. Ha karban van tartva a motorter, nem kell nagynyomasu vizsugar.
-
beg
veterán
Azért szoktunk itt cifrán franciázni (magas labda
), de ma a mosóban mellém állt egy tengerkék nyomtávszélesített renault 5 turbó patika állapotban. Azért szépen duruzsolt a kis méregzsák na.
Megkívántam egy pillanatra, mert azért azokban is rendben volt a Le/kg arány. -
Kickass
őstag
válasz
F_Gergely #55354 üzenetére
4 évig olaszautóztam, ha nem volt ilyen felszerelésed halott ember voltál.
Slag, maganyomás kizárva, megemelem az elejét és szépen aláfekszek.trassher: lehet az olajszűrő ház is, az ugyanis a motor előtt van, lehet az oljhűtőnél szivárgás, kartertömítés meg amit F_Gergely kartárs is írt, kb minden más....
ha lekarítgattam remélem utána okosabb leszek és be lehet azonosítani honnan is jön. Szar dolog mert az olaj kurvára szeret terülni....
-
F_Gergely
őstag
válasz
Kickass #55350 üzenetére
jó hát akinek vannak ilyen uri huncutságai, meg krokodilja, én kérek elnézést
Mosni csak is szárazrongy meg esetleg valami segítő cucc pl brigéc, de slaggal vagy magasnyomásúval ne ess neki. kézzel törölgesd át.(#55353) trassher:
nekünk dizeleseknek kicsit macerásabb mert mindenhol olaj van, minden csőben az folyik, kisebben nagyobban egyaránt. Ja és a motortérben annyi hely van hogy egy 5-ös anyát még épp hogy be tudsz ejteni a motortérbe de utánanyúlni már nem tudsz, reménykedhetsz hogy valahol lent kiesik -
trassher
addikt
válasz
Kickass #55347 üzenetére
Első körben a kartertömítés amire gondolok és/vagy a szelepfedél tömítés. Nekem amikor rossz volt a szelepfedél tömítése hiába alig folyt, minden tiszta kulimáz volt, még a karter alja is.
Második próbálkozásra, miután az első "gyártó" benyelte a pénzt csak sikerült megcsináltatni a kulcstartót. 500 forint + 150 postaköltség.
-
haddent
addikt
válasz
Declare #55338 üzenetére
A villanymotornál nincs jobb, tudom jól. De a kutyának se kell akkor se, soha, köszi
Pont te mennél 2-3 lityós mocival? Azt hittem jó a 3 henger 1.0 is
Én ilyen családi / utazó autónak egy Signumot nagyon elfogadnék, valami nagy - nagy dízellel
Hengerűrtartalom érdekes kérdés, mert a mostani modern (hát őőő.. nekünk modern, Japánban volt már évtizedek óta
) 1.6 -om ugyanazr/kicsit többet tud lóerőben-nyomatékban mint az első gen. ecotec 2.0. Sőt, tippre szebb a karakterisztikája, mert folyamatosan változó szelepvezérlés, változó szívócső stb.. Persze jogosan jöhetne a kérdés, hogy akkor ezek pl. miért nem zavarnak, ha a VVT kerekeket cserélni kell, az is 200 ezer körülre jön ki. De szerintem egyrészt ezek már sokat bizonyítottak, másrészt mégiscsak inkább kis változtatások, mókolások, nem konkrétan egy új "turbó" cucc.
Turbót én csak úgy szeretnék, hogy az pluszba van ott, nem azért, hogy lejjebb vigyék a lökettérfogatot, és visszanyerjék az úgy elvesztett erőt. Mert ne felejtsük el, hogy eredetileg is erre lett kitalálva
-
F_Gergely
őstag
válasz
Kickass #55347 üzenetére
hát ez egy rafkós dolog, mert ha nincsen meg a gyári védőlemezed (nekem sincs), akkor ha csak néha csepeg is az olaj valahol a menetszél meg az eső széthordja mindenhova és marha nehéz megmondani mi gyöngyözik. Először takarítsd le és utána pár nap múlva nézz rá. Sajnos "bármitől" lehet, ha a karter enged, akkor csak gyári tömítést rakj be, nekem is az vált be, elsőre hiába cseréltünk engedte az olajat. Lehet főtengelyszimering is (nálam is nagy valószínűséggel ez enged), de ahhoz meg motor ki, váltó le, és csak úgy tudod cserélni - legalábbis vectránál - szóval egyenlőre hagyom. De bármi más is engedheti, laza bilincs, vagy már rossz tömítés hibája miatt.
első körben rongyal törölgesd le aztán nézd meg 1-2 nap múlva.
Ja és imádkozz hogy eső ne essen. -
Declare
őstag
válasz
Mr.QwErT #55341 üzenetére
En michelin primacy 3 at vettem tavaly, az is nagyon jo gumi
(#55339) F_Gergely nincs ertelme ma mar a ccm en pörögni
egy 1.0 turbo egy mondeoba mondjuk meg nekem is furcsa
de ez van
Azt megertem ha valaki szereti a sor6/w6 hangjat pl, azt nem adja vissza a kis turbos
de teljesitmenyben, nyomatekban sokkal jobbak, mint a regi szivok....es ha az 1.6/1,7 dizelek is elmennek 400k km eket, akkor a benzines is....minden a karbantartason mulik. Sajna fillerezös, tudatlan (turbot hidegen szetpörgetö) emberek le fogjak amortizalni a turbokat gyorsan, de majd megtanuljak....meg a turbo is egyre hetköznapibb, egyre olcsobb lesz....elöbb utobb nem fog ra tekinteni senki, mint egy ördögi szerkezetre
-
Mikuland
tag
válasz
diegho #55343 üzenetére
Ha olyan motoros mint a sima ventillátortető mozgató, akkor biztos az szart be.
Nálam rapszódikusan dolgozik, most mikor pollenszűrőt cseréltem nem akart működni. Ütögetésre hol ment, hol nem... Opel betegség ugye?
Persze nem kell állandóan, de amikor egy kormolós " smoke and sharme" dízel után mész, akkor tuti nem állítja belsőre! -
Mr.QwErT
csendes tag
Zafirára keresek valami jobb féle nyári gumit 225/45R17 pl. Sava Intensa UHP, Hankook K125 Ventus Prime3, Hankook K117 Ventus S1 Evo2 esetleg még a Vredestein Ultrac Vorti. Vagy hasonló ár/minőségűt, de ebből melyiket, a Sava olcsó, K125 az2016-os fejlesztés vagy a K117 és a Vredestein meg viszonylag jól szerepelt a 2016-os ADAC nyári teszten, ha jól tudom. Ha van valakinek van és használja,vagy van, róla infója valamelyikről ne tartsa, vissza szívesen olvasom.
-
diegho
nagyúr
Felhívtam a szervizt, jövő héten begurulok vele, azt mondják valahol a műszerfal mögött van egy motor, ami állítja, hogy honnan jöjjön a levegő és szerinte az lehet a ludas, de ehhez elég komoly bontás kell.
-
F_Gergely
őstag
válasz
Declare #55338 üzenetére
valószínűleg onnan ered ez a berögződésem hogy régen 2.0 vagy ahhoz közeli pl 1.8 autó "ritka" volt, viszont sokkal jobb teljesítményűek voltak mint a gyengébb 1,2. vagy 1,4 társai. Nem állítom hogy az én nézőpontom jó, vagy van gyakorlati bizonyítékom a pozitiv oldaláról.
Én 2.0 alatt nem vennék autót és csak kombit. Sedán talán, esetleg (mondjuk egy VW Phateon vagy S600 merci) de méretben ezeknél kisebb nem.
Van akinek a perverziója meg a sok turbós 1.2-es porszivómotorok amik pörögnek 23 ezret és az alapjárata is 8 ezernél kezdődik, és muszáj pörgetni.
Tévedés ne essék, én is szívesen taposnám egy benzines lelkét, de csak mint játszós autó (nem hétköznapokra), nagy motorral, nagy turbóval, és igen pályán ott engem se zavarna mennyit pörög, de valószínűleg az sem zavarna hogy 20-25 litert eszik. De mivel erre nekem anyagi forrásom nincs, ezért inkább hányok a porszívómotoros turbós kis aszfaltcirkálóktól mert ez számomra inkább parasztvakítás. -
Declare
őstag
válasz
haddent #55334 üzenetére
nincs ilyen, hogy hidegben bekapcsol a klima
A 130 kenyelmes es 150 nyugodtat tudja a mostani is
. Nem ugyan az amikor az ember, mondjuk vezet 12 orat, vagy csak mondjuk csak egy par orat. De igazabol en 10 ora vezetes utan is lazba tudok jönni, ha jön egy versenytars
ez a jo itt, hogy ha olyan kedved van nyomhatod, ha nem, akkor nem....
Nyilvan nem ez eletem fö celja es elsödleges szempontja
, de azert egy 2-3 literes 200 lo környeki dizellel szivesen jarogatnek egy darabig legalabb.....lassan aztan ugyis villanyautokba fogunk ülni, szoval, addig kell a robbanomotort kihasznalni amig lehet.... kielvezni, aztan utanna atszokni/megszeretni a nema de brutal eröt
(#55337) F_Gergely pont a 4.2 nel nincs ertelme a biturbonak
....egyreszt 100% biztos vagyok benne, hogy nem hullik szet 200 ezernel, masreszt a magas övvonal a biztonsagot szolgalja. Nyilvan szerencsere mindenki vehet olyan autot amit akar
van valami ertelmes erved arra amugy, hogy miert van a 2.0 lelektani hatar? Vagy ez olyan, mint a hasznaltautot keresö tipikus Magyar, aki nem akar 6 szamjegyet latni a km szamlalon?
Nem tudja miert, de nem akar, mert az jajj
-
F_Gergely
őstag
válasz
Declare #55333 üzenetére
Nekem nem kéne, márcsak forma miatt sem, egyszerűen nem tetszik. Nem mondom hogy más gyártó jobb, ettől a marha magas övvonaltól meg hányok, undorító, lassan már periszkóp kell hogy kiláss az autóból mert ablak mint olyan csak egy kis lyuk lesz...
Biturbós autót ha vennék, nem egy szaros 1.6 hanem valami komolyabb ahol értelme van 4,2 vagy ettől felfele. Ez a dupla turbó parasztvakításnak jó aztán 200 ezernél atomjaira hullik az egész. Biztos sokan fogják venni, mások vagyunk, nekem se formára se műszakilag se sehogy nem jön be.
Ráadásul minél csapottabb a segge, annál inkább veszíti el a kombi jellegét és lesz belőle inkább hatchback... -
haddent
addikt
Most hogy ez feljött, észrevettem egy furcsaságot, így jó 1.5 év után az autóval
Ha hideg van, és még nem elég meleg a moci/víz, hogy fűtsön nekem, és bekapcsolom a fűtést (feltekerem melegre) akkor néha azt veszem észre, hogy "ki a jó ég kapcsolta be a légkondit mert világít? Ennyire béna nem lehetek hogy benyomtam...". És már többször is megtörtént. Van valami hiper-szuper-titkos üzemmód, ha hideg van, akkor is beindul a légkondi, csak akkor pont a radi túloldaláról húzza a levegőt, vagyis az üzemi hőjét, a meleget szedi le?Declare én is sokmindent szeretnék, de azért ami 130 -at halál kényelmesen, 150 -et szépen nyugisan megy, az már jó autó, szerintem. Jó, Te sokat autózol ide-oda a német pályán, de éppen ezért, mert nem hobbizol, hanem utazol, kétlem, hogy pl. 200 -nál hátradőlve, közben anyósülésen a sparhelton ebédet főzve és sorozatot nézve (ala kamionos élet
) nyugisan döcögnél. Ilyen sebességnél (szerintem) már nagyo figyelni kell, főleg, hogy a többiek ugye azért nem ennyivel mennek feltétlen, nem?
-
Declare
őstag
válasz
AMD Power #55317 üzenetére
Klassz
Neztem teszt videokat a neten, mindenhol dicserik(#55320) F_Gergely egy hatranya, hogy a vegsebessegben elfogynak
mondjuk ez kb csak nemetorszagban erdekes, 160-180 ig tökeletes. En a következö kocsinak nagyon szeretnek egy olyat, ami az autobahnon is megallja a helyet
de az meg nem holnap lesz
-
válasz
diegho #55330 üzenetére
Nem tudom milyen autod van, nalam ugy oldjak ezt meg, hogy kulonbozo lamellakkal a levego utjat terelgetik, nincs pl futescsap sem. A futoradiatorban allandoan kering a hutofolyadek, attol fuggoen van futes, hogy a radiatoron ataramlik-e a bearamlo levego, vagy sem. Valoszinuleg ez a lamellarendszer lehet nalad problemas. Digitalis vagy manualis a szabalyzasod?
-
diegho
nagyúr
Az mitől lehet, hogy se fűtésem, se hűtésem nincs. Bármekkora hőfokot állítok ugyanazt fújja. Ma reggel vettem észre, a venti szépen állítja a fordulatot, oda fúj ahová akarok, de mindig ugyanolyan levegő jön, ha klímát kapcsolok akkor is.
-
RpPRO
őstag
Üdv! Zafira Hill Start Assistját (HSA) ki lehet kapcsolni valahogy?
-
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata a Miskolci OpelSajó-ról?
Szerviz érdekelne,mennyire megbízhatóak,gyorsak,stb.Ja és visszakapom-e az ablaktörlőlapátomat vagy "lecserélik" maguknak. -
haddent
addikt
válasz
sziku69 #55324 üzenetére
A 2 literes tök alap sima 16 szelepes cső-buta golf benzin motorból is ki tudnak hozni 1000 lovat.. Turbóval bármi lehetséges, nem kell hozzá nagy tehetség. A tartósság már más kérdés, és nagyon valószínű, hogy valahol meg kell fizetni, mert a fizika nem igazán szereti, ha átbasszák
-
AMD Power
titán
Ez kéne nekem.... családi gép.
Opel Astra Sports Tourer, az Év Autója kombi változatban
Vezettük: Opel Astra kombi - 2016 -
F_Gergely
őstag
válasz
mohabá 007 #55310 üzenetére
Nekem viszont kell mert dizel a verda, kell olajnyomas meg kell olajhomerseklet, a szintjelzes meg azert lenne jo mert a nivo total hulyeseget tud mutatni. Nekem is tid van (bent mid) csak a vezetekelest kell megcsinaljam ahol meg nem lesz szenzor ott le kell testelni es nem dob hibat. Nem nagy cucc
-
F_Gergely
őstag
válasz
mohabá 007 #55308 üzenetére
na ezért maradok az elektronikánál, én már kezdem elveszteni a fonalat
de köszi az infót, akkor tényleg nem a szintjeladó az.
De egyébként tényleg magát a teknőt fényképeztem, az az ezüst az ami lefele lejön. Csak azt néztem be, hogy a két csati közül csak az egyik van ott a másik már felette van. -
mohabá 007
aktív tag
válasz
F_Gergely #55302 üzenetére
"..főtengely nem hiszem, mert az már maga az olajteknő.."
Csúnya lenne,ha igy lenne.A főtengely szimmering eleve megakadályozza,hogy abba a térbe olaj kerüljön.Neled azért látszik ott olaj,mert döglődik a szimmering.Ha ott olaj lenne,akkor a lendkerék,fogaskoszorú,kuplungszerkezet,tárcsa,önindító is olajban úszna.A lendkerék a kuplungszerkezettel együtt a főtengelyen van.Ezen van egy ilyen ,vagy hasonló jeladó,és ennek a helyzetét figyeli a helyzetérzékelő,és nyomja az infót az ECU-nak.Ha a jeladó rossz,a motor lebénul.
(egyik csatid motorblokk,másik a sebváltóban) -
sziku69
őstag
válasz
F_Gergely #55272 üzenetére
Ja a díszléccel kapcsolatban.
Szerintem egyről beszélünk. A díszlécen van valami fém csík, gondolom. Az van teljesen szétrozsdásodva. Az utastér felőli oldalon ott van a tömítés. (gondolom) Ha a díszlécet leszedem, akkor az újat be lehet fordítani/pattintani az üveg mellé. Ugye? -
F_Gergely
őstag
válasz
Kickass #55303 üzenetére
igen ez stimm, ilyen van vectrában is, csak ehhez kell egy "olajszintérzékelő" magába az olajteknőbe, és elvileg ehhez megfelelő teknő is kell, tehát simából nem tudsz ilyet. Na nekem meg sajnos a sima teknőm van, tehát nincsen olajszintjelzőm. Ilyen csak a MID kijelzős opelekben van, enyém meg gyárilag TID, oké hogy bekábelezem MID-re de az olajszintjelzőt utólag marha macera megcsinálni, bár egyenlőre ugyan ilyen szívás az olajnyomás, és olajhőmérséklet is.
-
F_Gergely
őstag
válasz
tboy93 #55299 üzenetére
csak arra kell figyelni hogy a te arcod ne rohadjon le közben
igen a váltó olaj az "örök életű" biztos hogy nem azé. - gondolom.
főtengely nem hiszem, mert az már maga az olajteknő, a hőgomba az oké, a másik meg fene tudja. De az valóban elkerülte a figyelmem, hogy csak az egyik csati van az olajteknőnél, a másik már afelett van. Valóban benéztem, de örültem volna ha a BC-be tudok olajszint ellenőrzést fabrikálni.
Sajnos mivel az olajszűrőm is fix házas, tehát csak filtert kell cserélni, még nem tudom oda olajnyomás és hőmérséklet jeladót hogy fogok befabrikálni. -
mohabá 007
aktív tag
válasz
F_Gergely #55294 üzenetére
Tettél fel egy képet,ezen látszik két csati.Egyik csati a sebváltó házon van,(olajmentes) szerinted ez olajszint ellenőrző jeladó. .."megneztem robbantott abran elvileg ott azt irja ez az "
Ha ez igaz,akkor neked van egy jeladód a sebváltóba,ami ellenőrzi a sebváltóban lévő olajszintet.No de hogyan jelzi ki,ha a szint alacsony?Arról nem beszélve,hogy azt írja a nagykönyv,hogy a váltóban nem kell cserélni,váltó élettartamú az olaj benne.Akkor meg minek bele jeladó?(ahol a jeladó van beépítve,ott nincs is olaj)
Motorolajszint jeladó a sebváltóban meg eleve nem lehet.(csak tipp:nem lehet,hogy a tempomattal kapcsolatos a csati?)
A másik fekete olajos csati ami a motorblokkon van,és hőgombának nevezel, az szerintem a főtengely helyzetérzékelő jeladó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest