Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

Útvonal

Fórumok  »  Fáradt gőz  »  Gumis topic

(#4301) troland26

troland26
(senior tag)

Egyébként lenne egy olyan kérdésem is , hogy , ha a neten rendelek gumit egy boltból mi arra a garancia , hogy nem kapok pl 3 éves garnitúrát ? Van erre valami szabály vagy érdemes ezt vásárlás előtt letelefonálni az bolttal ?

(#4302) zolikaDB válasza troland26 (#4301) üzenetére

zolikaDB
(őstag)
LOGOUT blog

[link]

MINDHALÁLIG DEBRECEN!!!

(#4303) rhonin

rhonin
(senior tag)

Sziasztok!

Nemrég rendeltem 4db dunlop fastresponse gumit 205/55R16 méretben. A problémám az, hogy a 4ből 3nak kemény az oldalfala, alig tudom kifele hajlítani míg az 1db pedig sokkal puhább. Igaz kifele dudorodott is. Azóta kicseréltettem azt az 1et mivel kifele is dudorodott az oldalfala. A pláne az egészben az, hogy amit kaptam a csere után az nem dudorodik viszont ugyanolyan puha oldalfalú mint amit visszaküldtem.
Ráadásul a futófelületen a színes csíkok amit a gyár rak rá abból is a 3 gumin 4 fajta, ezen az 1en viszont csak 2 csík van.
A gumis nem nagyon tudott rá mit mondani. Cseréltessem ki még egyszer? Vagy teljesen egyformák lesznek felrakás után? Teljesen tanácstalan vagyok, de közben dühít is, hogy miért lehet az, hogy 1 típuson belül nem egyformák a gumik. :(

(#4304) neduddki válasza rhonin (#4303) üzenetére

neduddki
(PH! nagyúr)

HI!

gyartasi hejj evszam?

udv

neduddki

p.s. lilla kodom sincs az enyemen han sik volt, kerdezd Peteet hatha emlexik:- )

a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#4305) rhonin válasza neduddki (#4304) üzenetére

rhonin
(senior tag)

mind a 4 Német gyártású. A 3 normális 2011/11. heti a 4. pedig 2011/13. heti.

(#4306) Bozso68 válasza rhonin (#4305) üzenetére

Bozso68
(kvázi-tag)

Neduddki által írt szempontokon kívül még: ugyanaz a terhelhetőség, sebeségindex, autómárka-specifikáció, esetleg defekttűrőség (ha van ebben ilyen) ?
Az tudom, hogy 2 Turanzám defekttűrő, 2 pedig normál volt. Súlyban, oldalfal merevségben óriási különbség volt.
Én, a kompetens agyammal tuti, az egyforma oldalfal-keménység re törekednék, mert az ennyire érezhető különbség nem ugyanazt a viselkedést jelentheti adandó alkalommal.
A futófelület festése lehet, hogy specifikációfüggő?
A minimális DOT-eltérés nem gáz.

[ Szerkesztve ]

(#4307) neduddki válasza rhonin (#4305) üzenetére

neduddki
(PH! nagyúr)

HI!

mikor kileptem az juott nekm si eszemne emit Bozso leirt, nem specifikus sz a dog? mi kis jel avegen? *, p, mo, etc?

udv

neduddki

(#4308) Bozso68 válasza rhonin (#4305) üzenetére

Bozso68
(kvázi-tag)

Még egy gondolat:
Szerintem kaptál négy egyforma helyett 3+1-et.
Mivel a többitől eltérőt vitted vissza cserére, ezért egy ugyanolyat kaptál vissza.
Hasonlítsd össze a 3+1 feliratait betűről betűre, vagy nyugodtan gépeld be ide mind a négyet, majd megszakértjük.

(#4309) rhonin válasza Bozso68 (#4308) üzenetére

rhonin
(senior tag)

Ami különbséget találtam a gumin az az, hogy amelyik különbözik a többitől arra nem az van írva, hogy 2 steel + nylon hanem az, hogy 2 steel + polyamid.
És a dot szám elött lévő 2x 4 karakteres betű-szám keverék sem egyezik.
Én is erre gondoltam, hogy tmo-sat vagy valami hasonlót kaphattam mivel létezik belőle olyan ami Mercinek vagy Audinak van gyártva direkt.
Az a baj, hogy nincs időm a cserélgetésre és kicsit idegesítő másodjára is küldözgetni vissza, főleg, hogy saját költségre akarták velem visszaküldetni már elsőre is... :(((

Pontos különbségeket majd holnap tudok írni mivel apósnál vannak a gumik.

[ Szerkesztve ]

(#4310) Bozso68 válasza rhonin (#4309) üzenetére

Bozso68
(kvázi-tag)

Mindenképpen harcold ki az igazadat, tűnjön az bármennyire macerásnak is.
Ugye előírás, hogy tengelyenként típusra, specifikációra ugyanaz a két gumi kell, biztonságra meg fontos, főleg, ha már pénzt áldoz rá az ember, hogy az összes 4 gumi fillérre egyezzen meg.
Sajnos a szállító trehánysága csomagküldéses vásárlásnál benne van a pakliban.
Viszont Te 4-5-6 évig használod azt a szettet, és ha nem jársz most a végére, akkor bármikor ránézel a kocsira, mindig eszedbe jut, hogy valami nem az igazi...
Mert ugye ilyen gumit általában olyan ember vesz meg - hozzám hasonlóan -, aki inkább rááldoz, mintsem valami TESCO-s gazdaságos virslin reszkírozzon.

[ Szerkesztve ]

(#4311) GumisPeter válasza rhonin (#4303) üzenetére

GumisPeter
(senior tag)

Szia

Ennek oka az lehet, hogy nem "egy alomból" vannak a gumik.
Valószinüleg nem egy gyárban készültek.
A csíkokkal ne foglalkozz, azok raktározási kódok.

[ Szerkesztve ]

Gumik Felnik Adás-Vétel ---- 0630-326-3600 ---- 1037 BP Virág Benedek u.22 / ESG KFT

(#4312) rhonin válasza GumisPeter (#4311) üzenetére

rhonin
(senior tag)

Mi is erre jutottunk. De annyival puhább a széle annak az egynek, hogy talán még súlyban is más a 2 gumi, és meglehet, hogy emiatt elhúzna a kocsi valamerre.
De ilyenkor mit mondjak a boltnak ahonnan rendeltem? Mivel már 2x-ra kérném most a cserét. Szerintem érdemesebb lenne mind a 4et kicseréltetnem.
Vagy már nem tudom, hogy mit csináljak. Kicsit nevetséges a dolog. Nem igazán számítottam egy premium márkás guminál ilyen gondra... :(((

(#4313) troland26

troland26
(senior tag)

Ma felrakattam a Hankook K425 KINERGY gumijaimat ...eddig nagyon pozitívak a tapasztalataim lényegesen jobb mint a régi Pirellim ...halk , stabil , jól fekszi az utat ..kíváncsi vagyok vajon a fogyasztásm fog-e csökkenni :)

(#4314) zolikaDB válasza troland26 (#4313) üzenetére

zolikaDB
(őstag)
LOGOUT blog

Mekkora méret és milyen kocsira?

MINDHALÁLIG DEBRECEN!!!

(#4315) troland26 válasza zolikaDB (#4314) üzenetére

troland26
(senior tag)

195/50 R15 és Seat Ibiza

(#4316) zolikaDB válasza troland26 (#4315) üzenetére

zolikaDB
(őstag)
LOGOUT blog

Hány bar van benne?

MINDHALÁLIG DEBRECEN!!!

(#4317) troland26 válasza zolikaDB (#4316) üzenetére

troland26
(senior tag)

nem tudom... :B nem is kérdeztem a gumist , hogy mennyit nyomott bele , de majd holnap megnézem ..szerintem 2,2 bőven elég lesz :)

(#4318) Bozso68 válasza rhonin (#4312) üzenetére

Bozso68
(kvázi-tag)

Mizu?

(#4319) rhonin válasza Bozso68 (#4318) üzenetére

rhonin
(senior tag)

Közben megoldódott a dolog szerencsére. Felhívtam őket megint és állították, hogy biza az a gumi tökéletes. Nem tudtunk megegyezni így jönnek a gumikért és visszafizetik a pénzem.
Közben találtam egy rendes helyi gumist aki kb. webáruházas árban megoldotta problémám és mielőtt fizettem megnézhettem mit veszek.
Tanulság: Ezután csak úgy veszek gumit ha láttam is... :B

(#4320) Bozso68 válasza rhonin (#4319) üzenetére

Bozso68
(kvázi-tag)

Én már régóta így csinálok mindent.
Mindenki vásároljon lehetőleg mindent ott, ahol él, különben is, a helyi vállalkozóknak is meg kell élniük valamiből.
Gratulálok a döntésedhez, örülök, hogy így megoldódott a dolog.

(#4321) rhonin válasza Bozso68 (#4320) üzenetére

rhonin
(senior tag)

Semmi gondom a webáruházakkal, de ennyire nem szívtam még semmivel mint ezzel.
Bár szerintem az is szégyen, hogy egy prémium gumigyártó hogy tud kiadni a kezéből nem egyforma gumikat ugyanazon típuson belül...
Köszönöm a segítséget még egyszer! Én is örülök, hogy sikeresen megoldódott.
A téli guminál már tudom hogy hova menjek... ;]

üdv.

(#4322) Bozso68 válasza rhonin (#4321) üzenetére

Bozso68
(kvázi-tag)

Még kérdés, hogy hova menj?
A megbízható gumishoz.

(#4323) rhonin válasza Bozso68 (#4322) üzenetére

rhonin
(senior tag)

Így-így. ;)

(#4324) aphra2

aphra2
(senior tag)

Üdv GumisPeter

Többheti keresgélés után, feladom használt szett vásárlására tett gondolatomat , vicc ,
hogy szinte sehol nincs garnitúra , ill hogy öreg, és fele alá kopott sz@rokért mit kérnek.
3 versenyzőben gondolkodom , 185/60 r14 méretben.

1: Falken ze 912
2: Fulda ecocontrol
3: Kumho solus kh 17
Ezek kb egyforma ársávban vannnak, szóval tapasztalat , tanács, vagy bármi info jól
jönne.
Természetesen mások véleménye is jöhet :K

Probléma??Hát az meg micsoda?!!

(#4325) neduddki válasza aphra2 (#4324) üzenetére

neduddki
(PH! nagyúr)

HI!

jo osszeszedted, falken sportosabb gummedli gyengebb vizzel, fulda komforts eco gummedli, kumho meg nem passz az en reszemrol

udv

neduddki

(#4326) aphra2 válasza neduddki (#4325) üzenetére

aphra2
(senior tag)

Inkább a sportosabb vonal dominálna.

A falken-ről olvastam , hogy vizen gyengébb, a fulda az takarékossága miatt került képbe ,
a kumho ADAC szerint nagyon ajánlott , és jó vizen és szárazon is , hááát nem tudom .
Hétvégén még kapok képeket valami valami "brutál durva" 90%-os dunlop-ról , de tipust nem tudok , mert a tök eladó nem irta le :W

(#4327) GumisPeter válasza aphra2 (#4326) üzenetére

GumisPeter
(senior tag)

Üdv

Nálam a sorrend:
Falken
Kumho
Fulda

Ha angliában élnénk, még érteném ezt a vizen félünk effektust, de a mai napon kívül talán lesz még 4 esős nap...amugy a tesztek néhány% eltérést mutatnak, az átlagfelhasználó sose mondja meg, melyik gumi van alatta...
Ár érték arányban messze a Falken a legjobb választás.

Gumik Felnik Adás-Vétel ---- 0630-326-3600 ---- 1037 BP Virág Benedek u.22 / ESG KFT

(#4328) aphra2 válasza GumisPeter (#4327) üzenetére

aphra2
(senior tag)

Köszi a választ :K , nálam is a falken a befutó eddig,.... én nem félek a vizen , csak amit a tesztekben írtak, arról elmélkedtem.
Képbe van még a 2.5 éves dunlop fastresponse, de sztem abból nem lesz üzlet úgy érzem.

(#4329) rhonin válasza aphra2 (#4328) üzenetére

rhonin
(senior tag)

Én nemrég rakattam fel dunlop fastresponset és nagyon jónak tűnik így 3000km után.
Szépen tapadnak és kényelmesen halkan lehet velük suhanni.
A vizes témával kapcsolatban meg szerintem teljesen mindegy, hogy 80nál vagy 85nél jön-e elő a felúszás probléma.

(#4330) neduddki válasza rhonin (#4329) üzenetére

neduddki
(PH! nagyúr)

HI!

amikor a hasnloan vizen "alulerteketl" c.drajv lecsereldodott a gyorsvalaszra, mindez 2 eve az esso nyaron, haat /volt egy masik is de nem lelelm/

udv

neduddki

mod: na c.drajv-rul

[ Szerkesztve ]

(#4331) Abri

Abri
(senior tag)

hy all
Keresek megvételre 160/60 R17 es Continental Road Attack vagy Road Attack 2 gumit.
AKi tud jó áron írjon.

------------------Új hardverekért Budapest és környéke ne érdeklődjön!!!!KÖSZÖNÖM. -------------------------- Írd meg mi érdekel, sokmindent hírdetek. -----------------------

(#4332) aphra2 válasza Abri (#4331) üzenetére

aphra2
(senior tag)

Csak lestem , hogy milyen aberrált méret ez 17-esbe (kocsira) aztán gogli segített , hogy ez motorra való :D

(#4333) Abri válasza aphra2 (#4332) üzenetére

Abri
(senior tag)

:K :D

------------------Új hardverekért Budapest és környéke ne érdeklődjön!!!!KÖSZÖNÖM. -------------------------- Írd meg mi érdekel, sokmindent hírdetek. -----------------------

(#4334) FerNandor

FerNandor
(fanatikus tag)

üdv,
elsödlegesen kíváncsi vagyok, hogy kell-e valakinek: van 4 eladó kormoran impulser b2 gumim. Teljesen újszerü, számlával, éppen csak lekoptak a szöröcskék, friss gyártás, szépen mennek. 175/65R14
35.000-re gondoltam. 15-ös alufelnit vennék az autóra.

(#4335) FerNandor válasza FerNandor (#4334) üzenetére

FerNandor
(fanatikus tag)

tárgytalan :DDD

(#4336) rob83

rob83
(tag)

Én gumi keverék készítő vagyok!

Hengerész más néven,olyan topik nincsen ahol evvel foglalkoznak? :R

"Bocs,hogy megszülettem,ígérem többet nem fordul elő"

(#4337) GumisPeter válasza rob83 (#4336) üzenetére

GumisPeter
(senior tag)

Üdv kolléga!

Itt a helyed, nem hinném, hogy van szakmaibb topic errefelé...:)

(#4338) rob83 válasza GumisPeter (#4337) üzenetére

rob83
(tag)

Majd lesz időm átolvasgatom a topikot! :R

"Bocs,hogy megszülettem,ígérem többet nem fordul elő"

(#4339) a000

a000
(őstag)

Sziasztok

Téli gumi kéne 186/60 R14 méretben, seat cordobára 04. Mit ajánlotok? Nem horror árral, nincs sokat használva a kocsi.
Illetve tudom, hogy nem szeretjük a 4 évszakos gumit, de abból is érdekelne egy ajánlat.

You see things and say, 'Why?", but I dream things and say, 'Why not? -George Bernard Shaw

(#4340) GumisPeter válasza a000 (#4339) üzenetére

GumisPeter
(senior tag)

Szia

Javaslom a váltóméretet, sokkal olcsóbb és télen talán praktikusabb is a keskenyebb.
175/65r14 a méret.

Barum Polaris3 T 14350-
Kormoran Snowpro B2 T 14300-
Michelin Alpin A4 T 19700-

4 évszakos nemigen volt/van, talán szezon kezdetekor, de sok értelmét nem látom....

Üdv

(#4341) lajo

lajo
(senior tag)

Sziasztok!

Lassan esedékes egy szet nyári gumi az autóra. Renault Megane II, 1.4 16v, 205/55/R16-os méretben.

Úgy általában mekkora különbségek vannak a gumik között? Olyan tapasztalatom volt, hogy egyik kevesebb km-t ment el érezhetően mint a másik. Most Michelin primacy hp van rajta, és teljesen elégedett vagyok vele. Mit tudnátok ajánlani? Érdemes nézegetnem, vagy vegyek ugyanilyet? Vagy van jobb hasonló árban? A lényeg az lenne, hogy takarékos legyen kopásra ill üzemanyagra is, halk, meg vizet szeresse, kb ilyen fontossági sorrendben.
Tanácstalan vagyok, arra is gondoltam, hogy valami kínai kellene aztán amennyivel olcsóbb annyival hamarabb meg cserélem maimum. :) Kingstar-t ismeri valaki?

[ Szerkesztve ]

(#4342) neduddki válasza lajo (#4341) üzenetére

neduddki
(PH! nagyúr)

HI!

ha eddiglegedett vcoltal maragyala Bibendumnak:- )

udv

neduddki

(#4343) aphra2 válasza lajo (#4341) üzenetére

aphra2
(senior tag)

Kingstar-t nehogy vegyél :N ,... főleg ne michelin után .

Más: a héten meglett az esélytelennek gondolt dunlop fast response, 3709 DOT,
kb 80%-os állapot,... jövőhéten felugrik a gépre :P

(#4344) neduddki válasza aphra2 (#4343) üzenetére

neduddki
(PH! nagyúr)

HI!

most ujgunmiztak le a 2eves 25Mm-es GyorsValaszomat, jo hogy autoglym ummedliapootkapott es meg a szalak is igencsak megvannal:- )

udv

neduddki

(#4345) dr.bubo

dr.bubo
(őstag)
LOGOUT blog

Üdv!

Jó választás DUNLOP SP Sport Fastresponze nyári és DUNLOP Winter Sport 4D téli guminak?
Esetleg más 20-25k körüli áron. 195/55 R15 méretben?

Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

(#4346) neduddki válasza dr.bubo (#4345) üzenetére

neduddki
(PH! nagyúr)

HI!

ha asportosabb kemnyebb gummedlike szereted/feszesiteni akarsz a joszag viselkedesen igen

udv

neduddki

(#4347) Bozso68 válasza dr.bubo (#4345) üzenetére

Bozso68
(kvázi-tag)

Én téliben a Wintersport 4D-t használom, ráadásul az általad írt méretben.
Olvass vissza a topicban, csak jókat tudtam róla mondani.
A nyári vételénél (az a 16-os méret) a Fastresponse és a Michelin Primacy HP között vacilláltam, végül a gumis javaslatára vettem az utóbbit, mivel a jó tapadás mellett tartósabb. 2009 nyári teszten győztes volt, verve a Dunlopot is.
A téliben a 15-ösön kimondottan jó a sportosabb, nyáriban meg a 16-oson inkább a komfortosabbat választottam.

[ Szerkesztve ]

(#4348) dr.bubo válasza Bozso68 (#4347) üzenetére

dr.bubo
(őstag)
LOGOUT blog

Köszönöm a válaszokat. :R
A DUNLOP lesz beszerezve. :)

Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

(#4349) ngabor2

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

suzuki swiftünkön (1998-as gyártmány) cserére érett a gumi. 2 fő szempont van: ne kelljen félévente cserélgetni, és ne legyen drága (szűk anyagi keret). ezek alapján több helyről a Debica Navigator 2-t ajánlották, mint megfelelő megoldás. a kocsi nincs széjjelhajtva, évente pár1000 km-t megy, szerintem 10e alatt van. nem sok véleményt találtam róla, de azok teljesen ellent mondtak egymásnak. ti mit ajánlotok?

azzal tisztában vagyok, hogy a gumisoknak/kereskedőknek az érné meg a legjobban, ha mindenki drága, évszakra specializált gumival járna, amit minden szezonváltáskor náluk cseréltetne, és néhány szezononként cseréltetne, de én most a saját pénztárcámat szeretném elsősorban nézni. a kocsi életéből talán még 2-3 év van hátra, így feleslegesnek érzem a túl drága gumit.

ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto

(#4350) Satan_Claus válasza ngabor2 (#4349) üzenetére

Satan_Claus
(senior tag)

Szerintem ha csak evi par ezer kilometert mesz, es nem szaguldozol, akkor egy jo teligumit vegyel es azt hasznald, az a legolcsobb megoldas. Mire elkopik, pont el is oregszik. (kb. 6-7 ev). 2. autonkon nekunk is az van. 4 evszakos az nem "minden evszakra jo", hanem "egyikre sem jo" gumi. Vedd meg most, most tuti olcso, aztan majd felteszed osszel :).

Védd az állatokat! Egyél embert.

(#4351) a000 válasza GumisPeter (#4340) üzenetére

a000
(őstag)

Szia
köszi az infot. Az lenne a kérdésem, hogy ezt a méretet a mostani felnire rá tudom rakni amin a fent említett méretű van most?

You see things and say, 'Why?", but I dream things and say, 'Why not? -George Bernard Shaw

(#4352) Tornado85 válasza pilóta (#50) üzenetére

Tornado85
(újonc)

Valakinek esetleg eladó 4 db 195/45 16-osa ,ha lenne kérnék privit!Na nektek akartam címezni nem pilótának:)

[ Szerkesztve ]

Ha én válaszolok az üzenetedre,te is vehetnéd a fáradságot hogy vissza válaszolsz!

(#4353) MunezXBK válasza Tornado85 (#4352) üzenetére

MunezXBK
(tag)

Ez annyira ritka méret, hogy nekem se tudtak itt szerezni.

(#4354) Tornado85 válasza MunezXBK (#4353) üzenetére

Tornado85
(újonc)

egyik ismerősömnek van 3 darab 7 mm es pirellije ebböla méretből ,de kell hozzá egy negyedik!25 ért adja de én nem szeretnék szaladgálni utána!

Ha én válaszolok az üzenetedre,te is vehetnéd a fáradságot hogy vissza válaszolsz!

(#4355) MunezXBK válasza Tornado85 (#4354) üzenetére

MunezXBK
(tag)

Guglizz, ott vannak 1 darabok is. Főleg P Zero Nero-k.

(#4356) Tornado85 válasza MunezXBK (#4355) üzenetére

Tornado85
(újonc)

keresgettem de nyet:S

Útvonal

Fórumok  »  Fáradt gőz  »  Gumis topic
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.