- iPad topik
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- Mini PC
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
-
PROHARDVER!
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
trassher
addikt
Jelenleg eléggé lent van g astrák ára. 600-ból jellemzően 2000-es évjárat körülit fogsz kapni, ami 2003-4-5-6-os évjárat ennyiért az nem véletlenül annyi. Lehet találni szépet és jót de nem lesz egyszerű. A 600K-s vételár mellé legyen még tartalékba legalább egy 100-as vezérlés, olaj, szűrők cseréjére + ugye vannak típushibák. Tankbetöltő környéki rozsda, törött hátsó rugók.
diegho: Azért kötelező cserékre 200K elég meredek.
Vezérlés 40, olaj és szűrők 15, fékbetét 20 mondjuk az ate most akciós a cromaxon 11K körül. Ettől drágább fékalkatrész márka meg nem létezik. Ezeken kívül még esélyes a törött rugó hátul, jó minőségben 20-ból ez is megvan de az 5000 forintos starline rugó is megfelel. Még mindig 100K alatt járunk és kicserélt kb mindent ami kötelező.
-
mqm
senior tag
Sziasztok!
Autó vásárlás előtt állok (első). 600k a keret és gondoltam ,hogy megpróbálkozok egy G-Astra-val! Szerintetek ennyi pénzből lehet normális darabot találni ,vagy hagyjam a fenébe?!
Köszönöm a segítséget!Üdv,
P. -
haddent
addikt
válasz
F_Gergely #55492 üzenetére
Nem is lehetne tovabb, negyfelnel tilt. Nincs demmi nagy baja, semmi fust, egeszeges, karbantartott. Nyilvan emelkedon pl nincs sok eselyem, vagy abba beleultek negyen es meg se erezte. Es mondom, oszinte leszek, amikor vezettem hat olyan mint amikor az ezereves solyom fenysebessegre kapcsol ugy hatbavag a peklapat. Csak utanna elfogy ugyanilyen hamar.. Es nem vitat akartam inditani, ha elolvasod ezt a hszt meg az elozot is itt dicserem, egyertelmuen szelesebb felhasznalasi kor es erosebb. De nekem megsem orgazmikus, illetve amikor sik terepen leallunk egy az egy akkor nem lep el, legalabbis olyan 130 ig nem, annal nem huztam tovabb nem vagyok orult
-
F_Gergely
őstag
válasz
haddent #55488 üzenetére
Elegge nem kerek valami, mert egy sima 2.0 turbis dizel ugy el kene verjen mint a sz@r, meg egy regebbi passat is. Dizelt nem kell porgetni 3-4 ezernel el lehet valtani nyugodtan. Vagy nem nyomja a srac vagy tre van az autoval. Meg egy 100-110 lovas dizel is le kene alazza a benzines astrad.
Pettyyy:
5x110 a gyari meret de mas csavarokkal van aki felrak 5x100as felniket is. -
Petyyyyy
addikt
Hogy van az hogy 5x100 felnik mennek az G kombikra és mégis van néhány, amin 5x110 pacskerok vannak? Ilyen simán passzol mindkettő?
-
haddent
addikt
Közületek jár valaki péntekenként Aréna/Lurdy? Esetleg ma a night cruisingon volt valaki?
Mi kimentünk haverral tegnap is, ma is. Vezettem az Audi A4 -ét, 2.0 tdi. Kellemes, hogy hátbabax a turbódinyó ha lepadlózom, csak az a baj, hogy nagyon hamar elfogy, rövidke. Mostmár többször, sorozatosan mentünk lámpától lámpáig, és egyáltalán nem húz el, sőt sokszor kikap. Pedig 150-160 ló asszem. Persze valamivel nehezebb is. Az elején megindul egy kerékhossznyit, utánna fej-fej, és amikor ő vált én szépen elhúzok, kettesben már 4000 -re váltok vissza még jobban elhúzok. Aztán fene tudja, lehet ő nem vált dühbőlCsak mert hát illene elkennie mindig, eleve jobb a le/kg aránya, meg turbós is.
Na mindegy, szóval én továbbra sem vagyok elszállva a TDI -től. Nagyon kényelmes vezetni, nagyon kellemes illuzió amikor hátbarug, és nagyon kiábrándító amikor elfogy. Épített turbo benya kell nekem 14000 rpm -en -
F_Gergely
őstag
válasz
sziku69 #55484 üzenetére
Magat az oracsoportot szet lehet szedni, de nem javallott. Mutatot illetve elektronikat is at lehet rakni de mondom egyszerubb komplett orat cserelni.
Olajnyomasnak gyujtason kell vilagitania, es akkor alszik el mikor beinditod a motort. Ha nem eg a lampa akkor a jelado lehet kontakthibas vagy rossz, a generaror feloli oldalon talalod a motornal. -
sziku69
őstag
A kilométerórát kilehet szerelni valahogy a komplett cuccból? Úgy értem, hogy csak az óra részét.
Sikerült szereznem egy órát, amelyikbe nincs fordulatszám mérő. Ha lehet, abból raknám át az enyémbe, de csak az óráját, ami nálam nem jó úgy néz ki. -
válasz
honda 1993 #55479 üzenetére
Szerintem felesleges vele kinlodnod, ugysem tudod megjavitani. A hiba ismerete nelkul pedig nem lehet megmondani, hogy lesz-e baja. Vidd el egy diagnosztikai muhelybe, hogy megallapitsak a hibat.
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz
honda 1993 #55479 üzenetére
KATT
Első találat... -
honda 1993
senior tag
válasz
diablo1984 #55478 üzenetére
Ezt azért így vissza keresni a hsz - ek között tovább tartana mintha én akarnám megszerelni a kocsit hozzá értés nélkül.
-
diablo1984
veterán
válasz
honda 1993 #55477 üzenetére
valahol már leíták itt a fórumon, keress rá!
-
honda 1993
senior tag
válasz
diablo1984 #55476 üzenetére
Sajnos most nem tudom kiolvasni mert a munkahelyemen vagyok, és a kocsi a munkahelyi garázsban áll.
Azt tudom hogy van egy olyan módszer hogy gem kapoccsal is lehet, de nem tudom már hogy a biztosíték dobozon belül pontosan hova kell dugni. -
diablo1984
veterán
válasz
honda 1993 #55475 üzenetére
attól függ, hogy mit jelez, ha valami szondát, akkor műszakiig senki sem fog megszólni érte, ha egr, akkor is tudsz vele menni, max szivatni fog, ha légtömeg mérő, akkor sokat eszik, de megy. benzines motornál sokat ártani nem tud, végső esetben letilt(bár nem jellemző) és utána gázabb a helyzet, de nem valószínű! egy hibakód kiolvasás megmutatná, hogy mit kifogásol, mert sok minden csinálhatja!
-
honda 1993
senior tag
válasz
diablo1984 #55474 üzenetére
Értem, köszi.
Ha így használnám a kicsit a holnapi nap folyamán az árthat? KB 100 km távolságra kéne. -
diablo1984
veterán
válasz
honda 1993 #55473 üzenetére
csekkendzsin! univezzálisan motorhibára utal, lehet egr, egy szonda, bármi, mindent így jelez, ha valami gondja van! olvastasd ki a hibakódot!
-
honda 1993
senior tag
Köszi a segítőkész válaszokat de sajnos fogalmam sincs semmiről.
Annyi biztos hogy az óra nem digitális.Kérdés, akkor mi lehet a műszerfalon az a sárgás ikon ami egy motor blokk van?
Illetve akkor ez a dörmögö hang is lehet a gyertyák miatt? Honnan lehet tudni hogy rossz a gyertya?
-
F_Gergely
őstag
F astránál sztem még régi nem digitális óra van. Én inkább spirálra tippelnék, ahol digitális már a jel, ott meg a motorvezérlőtől kapja. Ezért célszerű először megnézni a jelet, ha elmegy az óráig akkor az óra rossz. Ha az óránál már nincsen jel akkor lehet tovább nézni.
-
gban
veterán
válasz
F_Gergely #55470 üzenetére
Az hogy a mutató pont ezzel egyidőben kezdte a hülyéskedést, az akár elektromos rendszerbéli hibára is utalhat, és az meg a gyújtást, motorvezérlő elektronikát is gátolhatja.
Vagy csak simán véletlen, nem tudom.
Igazság szerint ha jól gondolom, gyújtás nélkül is kellene mutatni az F sebességmérőjének, ha csak a spirál hajtja. Vagy az valami elektromosságot generál, attól megy föl a mutató? Vagy a spirál csak a kilométerszámlálót hajtja? -
F_Gergely
őstag
válasz
honda 1993 #55467 üzenetére
a műszerfal kivételével igen, okozhatja a többi hibát. Ismerős G astrájával hasonló volt, aztán kivettük a gyertyákat és igen erősen hulladék volt 4-ből 3.
Az műszerfalnál mérni kéne kap-e jelet az óra, ha igen akkor az óra rossz. -
diablo1984
veterán
válasz
sziku69 #55462 üzenetére
mivel full elektromos a műszercsoport így az óra központi egysége ha elromlik, akkor akár semmi sem megy! fater passatjában egy chip sült be álló helyben a garázsban, volt olyan égett szaga, mintha tescos- szatyort égettünk volna a kocsiban, óracsoportban km-fordulatszámmérő tutira nem ment, a többire nem emlékszem, egy óracsoport csere megoldotta a problémát(izaz már 12éve volt és bontott még az országban sem volt, 130ezer huf volt hozzá az új(VW-nél 3kilót montdak rá).....)
-
Markizmark
addikt
Alapjárati motor cserének mi a módja? Ugye az újnak beljebb van a csöcse. Indításkor fel fog pörögni és majd beállítja magat? Reseteljem előtte az ECU-t?
-
F_Gergely
őstag
válasz
honda 1993 #55463 üzenetére
Gyertyakat mikor csereltel? Vedd ki nezd meg, de sztem csere erett. Sebesseg mutato utana helyrejott, mukodott rendesen?
-
Petyyyyy
addikt
válasz
honda 1993 #55463 üzenetére
Ilyen legutóbb akkor volt, mikor három hengerezett a céges 1.6 Astra.
-
honda 1993
senior tag
Sziasztok.
Opel astra f sedan 1998 1.6 16v 74kw2 napja azt vettem észre hogy kicsit mintha erőtlenebb lenne a motor (de nem voltam benne biztos)
Aztán ma 70-el megyek, egyszer csak azt látom hogy a sebesség mérő 0-ra van szogezve, rá 2 percre a műszerfalon kigyullad egy sárgás ikon amin egy motor blokk van, és a piros lámpánál azt veszem észre hogy uresben a fordulatszám kb 5-600 a szokásos 1000 helyett, de ez is ingazik fel - le.
Illetve azt is megfigyeltem 2 nappal ezelőtt hogy egy alig hallható, dörmögő hangja van a kocsinak, ami szintén a motorbol jön szerintem.Mi lehet a hibajelenseg oka?
-
sziku69
őstag
Ma rászánom magam, és kiveszem az óracsoportot (vectra b x16xel)
Néztem róla egy videót, szerintem menni fog.
Javítsatok ki, ha nem így van. Szóval, a km óra az abs jeladóról kapja a jelet. A fordulatszám mérő pedig a motorvezérlőről? De az hol van? Hülye vagyok hozzá. Ez van.
Mindegy, az óra csoportot kiszedem, megnézem jól van-e csatlakoztatva, esetleg átnézem a vezetékeket. Pl. nincs e szakadás, vagy kontakt hiba. Ha így se indul, akkor a XVIII. kerületből tudok hozni egy bontott óracsoportot. Belerakom, oszt meglátjuk.Egyébként észrevettem, most hogy tegnap volt egy kis időm, hogy amikor ráadom a gyújtást, és elkezd rezegni a kilométer óra, ad egy halk berregő hangot közben. A ford szám mérő teljesen mozdulatlan. Írtam, hogy az egyik reggel, amikor mentem valahova, valamiért mindkettő működött. De a következő indításkor már nem. Ha a kilométer órával baj van, attól még a fordulatszám mérőnek még kéne működnie, nem? Nem egy helyről kapják a jelet. (kérlek javítsatok ki, ha nem így van)
A kilométer számláló megy.Lehet összeesküvés elmélet: Az nem lehet, hogy buherálni akarták a kilométerszámlálót? Csak nem jött nekik össze? Asszem 6 éve volt tulaj váltás.
-
oliwire
őstag
válasz
Markizmark #55457 üzenetére
Pályán amúgy is többet fogyaszt, legkevesebb fogyasztás országúton van.
-
oliwire
őstag
válasz
mohabá 007 #55458 üzenetére
Egész jó, ebből ki tudom majd nézni, hogy mik vannak bekötve
-
F_Gergely
őstag
válasz
Markizmark #55457 üzenetére
Figyelembe veve a vezetesi stilusod meg keveset is eszik. De amugy teljesen normalis.
-
Markizmark
addikt
Szerintetek 7.75 liter mennyire nagy fogyasztás? F astra x14nz. Állítólag sok ... mondjuk én nem simogatom a gázt, gyorsítok intenzíven és a pályán is 3500-4000-et forgatom tartósan (130-140km/h). Mondhatom a 60 lóhoz képest nincs rossz erőben a gép.
Ez a 7.75 ez vegyes fogyasztás, pálya + 1-5km-es távok. -
gzbotii
nagyúr
válasz
mohabá 007 #55447 üzenetére
Ez a szelep lehet a felelős azért, hogy tankoláskor nem megy bele rendesen, meg kell várni mindig míg lefolyik, stb?
-
gzbotii
nagyúr
válasz
mohabá 007 #55445 üzenetére
Hiszek neked + en abszolút nem értek hozza
-
oliwire
őstag
Találtam egy ilyet:
http://hobdrive.com/faq/obd2vehicles.htmlEbben a Hungary résznél azt írja 1997-től. Bocsi a linkért, telefonról vagyok.
-
diablo1984
veterán
válasz
dave93 #55295 üzenetére
amúgy a gumi dolgok is be tudnak keményedni a futóműben, ilyen ragasztós súlyos felniket 0ra amúgy sem lehet kihozni, mert a súlyokat a peremre kellene ütni kívül-belül, nem a küllőkön belülre! a felni is ha oldalra mászik az sem centírozható, mert súlyügyileg rendben van, de oldalra ráz és azt adja át a futóműnek! cseréld át az első-hátsó felniket, ha úgy megjavul, akkor ennyi az egész.....
-
F_Gergely
őstag
válasz
oliwire #55444 üzenetére
Obd csati asszem 10 pines az obd2 meg 16, de formara is mas. Viszont a rossz hir hogy 1996 csak egy "ajanlas" es az opel megkavarta a dolgokat, mert bar a csati lehet hogy obd2 (en automban is az van) de a bekotese mas ezert nem tud mit kezdeni vele az olvaso. Volt mar errol korabban szo, sajnos ez eleg lutri. Egyebkent benzinessel nem szokott gaz lenni az esetek 90%ban mukodik, de dizelnel problemasabb, 2005 elotti dizelekhez nem is nagyon talalni, illetve nincs garantalva hogy mukodni is fog. En probaltam a sajatomban nem mukodott, atraktam egy benzinesbe es hibatlan mukodott, egybol irta a valos adatokat.
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
gzbotii #55439 üzenetére
Vízpumpa ennek a közelében sincs.
Úgy működik,és azért van,ahogyan korábban linkeltem.(már ha jó a szivattyú,és működik)Működését úgy tudod ellenőrizni:hideg motort beindítod,ilyenkor a motor is emelt fordulaton üzemel,és hallani is lehet a szivattyú forgását,amikor az ECU kikapcsolja, a fordulat is lejjebb esik,és a fütyülő hang is megszünik.
Nézd meg figyelmesen a képet,amit linkeltél.Jobbra van a szekunderlevegő szivattyú.Alul van egy vastag cső,szabad végén egy zárt doboz a hűtő közelében.(szekunderlevegő befújó szűrője) A felső vastag cső pedig a szekunderlevegő szelepre csatlakozikEzen a csövön kapja a levegőt,ekkor a szelepe nyit,és a levegőt beengedi a kipufogó leömlő csonkba,amin ül.Amikor a levegőnyomás megszünik,zár a szelep,(úgy nyit,zár,mint azEGR).
99 előtti b vekiben is ua az elrendezés.
Szerintem tuti,szerinted?
-
oliwire
őstag
válasz
mohabá 007 #55442 üzenetére
Eléggé hasonlít
most az obd meg az obd2 szinte majdnem ugyanolyan?
Most rákerestem, és olyan válaszokat kaptam, hogy 1996 utáni autóknál OBD2 van mar szerelve, de cáfolja meg valaki, ha nem jót olvastam
-
gzbotii
nagyúr
válasz
mohabá 007 #55442 üzenetére
Akkor tuti, hogy az a cső, amiben a szekunder levegő megy?
-
F_Gergely
őstag
Na elhoztam az autot a szerelotol.
Klima majd kulon tortenet, nincs benne gaz majd aprilisban viszem nyomasprobara. Ami jo hir gyongyozik az olajom (nem ez a jo hir ezt tudtam) de nem a szimeringnel, az szaraz, hanem az intercoolernel. Vagy a tomites enged vagy lyukas a huto ehhez le kell venni, de orulok hogy ez a gond es nem a motornal. Volt olajcsere, ami lejott belole 13 ezret futott olaj szep semmi dzsuva semmi kosz. Olajat nem eszi, alig fogyott belole.
Ami gond:
Bal elso feltengely cseres lesz, az kopog.
Kapott uj bosch feszszabalyzot a generator, sot be is lett vizsgaltatva, hibatlan, tokeletes. Azonban most sem tolt rendesen illetvr rapszodikus, hol tolt 14et (szerelonel vegig ennyit toltott) haza uton is vegig ennyit toltott, aztan itthon megalltam es toltott terheles alatt 13,2-t. A generator kilove az tuti jo. Mi a banatos peklapatot nezzek? Generator multkor kapott uj testet az tuti jo. Mar csak arra tudok gondolni hogy a generator es az akksi kozott van valami kabelhiba. De barmi otlet van szivesen fogadom mert egyszeruen nem ertem. -
oliwire
őstag
válasz
mohabá 007 #55438 üzenetére
-
gzbotii
nagyúr
válasz
mohabá 007 #55436 üzenetére
Egész pontosan ez a cső: [link]
Nem a vízpompátol megy a hűtő fele?
-
oliwire
őstag
válasz
mohabá 007 #55431 üzenetére
Köszönöm!
én úgy láttam, hogy nekem obd 2 van. Vagy a 1999 Astrába sima obd, utana lett obd2?
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
gzbotii #55432 üzenetére
A helyzet nem vészes,akár még így is maradhat,de azért illene megcsinálni,hogy a repedt résznél levágod a csövet,de legalább annyit levágni,hogy a repedt rész a csonkra felmenjen.Ha jól látom,az az alkatrész amire a cső felmegy az a szekunderlevegő szelep.Hidegindításkor 1-2 percig van szerepe,a kipuf leömlőbe enged + levegőt..Nekem is van,így van beszerelve.
Ez meg a szekunderlevegő pumpa Ez termeli a + levegőt
Működése:
Ha nincs az se baj,van aki kiszerelte -
#TOTTI
őstag
Ismerős (kolléga) akar venni H Astrát évi 2-3 hét szabadságra, már 2M körül jár és még mindig nem talál olyat, ami gyári lenne, ne lenne karbonfóliázva, meg lefújva, stb. Már vagy 5-öt megnézett 2008-2011-ig, ha valakinek lenne szép gyári gondos gazdától eladó, jelezze legyen szíves, kombi és dízel előnyben. A lényeg, hogy lehetőleg minék kevesebb sebből vérezzen. Itt Pécsen és környékén megkíméltet nem igazán találni. J-t meg azért nem akar, mert ott meg a közepes minőségű 2,5 inkább 3M.
-
haddent
addikt
válasz
Petyyyyy #55430 üzenetére
Majd ha regeneralodott a kezem a repkedo es egeto szuro mocskos gonosz kromszilankoktol
Egyebkent ugye hatul is van a csomin egy kromcsik. Szoval vagy maradhat kis krom hatul de akkor elol is pici, vagy megy mindketto. Utobbi esetben ra kell jonnom hogy jon le a hatso -
mohabá 007
aktív tag
válasz
oliwire #55420 üzenetére
Szépen,sorjában a következőket:a szívótorokról kapd már le azt a fekete dobozt,és nézd meg,szép tiszta e a pill szeleház,és a szelep.Vissza tud e zárni alaphelyzetbe a pill szelep.Nem túl feszes e a gázbovden.Ahengerfejen lévő szelepfedélen van egy vastagabb cső,ami nyitott pill szelepállásban vezeti vissza a kartergázt a pill szelepházba.nézd meg nics e eldugulva.Van egy vékonyabb is.Ez alapjáraton a pillszelep alá vezeti vissza a kartergázt.Az nem elég,ha a cső szelel,ellenőrizd,hogy a pill szelepházon nincs e eltömődve a bevezető.(vékony hosszú furat,bő 1mm-es)Ha ezek oké,had menjen fel az alapjárat kedvére(az új alapjárati motorral ilyen magas?)
Mivel kárt nem teszel benne,húzd le az alapjárati motor csatiját,hátha változik valami.Ha nem,lehet menni tovább,ugyanezt eljátszani a légtömegmérővel,lambdaszondával,EGR-el.
.Ha még lesz kedved,keress egy ilyen elektromos csatlakozású cuccot (tankszellőztető szelep)
Ha nem működik,(elektromos hiba,vagy el van dugulva,)ez is rossz alapjáratot okoz.Ilyen por alakú széngranulátum tömítheti el.
Ha ezeket végigjátszod,nem lesz rosszabb semmi,az új műszerrel meg törlöd a hibakódot.(az nem baj,hogy neked nem OBD-II van?) -
haddent
addikt
válasz
Calogero #55416 üzenetére
Érdekes, nekem is még gyári GM van benne, 5+ éves, közel 200e km, előbb írtam milyen pöccös
másik hsz. -re trassher neked is szól: ja, csak nem a classic
2007 (? talán ?) utáni (classic, facelift) nagyobb tükör, tök más szerkezet. Ez még csak-csak elmegy, de ebből elektromosat találni, felejtsd el
Felkerültek a nyári kerekek, meg kezdtem valamit a hűtőmaszkkal. Nem lett tökéletes, de nekem tetszik
Sötét, fekete autón jól mutat a króm, de a fehéren nekem már túl sok a csilli-villi, szerintem kifejezetten jó egy kis kontraszt. Épp ezlért jó a króm a sötétre.
-
sziku69
őstag
válasz
mohabá 007 #55418 üzenetére
Mindenképpen átnézem a szűrőket. Köszi a tippet.
-
trassher
addikt
válasz
haddent #55404 üzenetére
Bontott gyári. Elektromos 13.000, mechanikus 11.000. Eszem lett volna anno én is inkább vettem volna egy bontott gyárit. Az utángyártott tejfölöspohárból készült.
-
F_Gergely
őstag
válasz
M_o_g_y_i #55419 üzenetére
elméletileg 13,8 még jó de határ eset, én a hétfőn adta le szerelőnek hogy akkor ezt csinálja meg. 14,4-nek kell lennie, alapjáraton és fordulaton és mindenhogy. Akksi nyugalmi állapotban 12,5 még erre azt mondom rendben van, de a generátorra nem árt ránézni. Én mondjuk 2 évig jártam úgy, hogy tudtam a generátorom rossz de 13,6-13,7-et töltött az akksi amúgy is tré volt szóval nem érdekelt. De előbb döglött be a generátor, akksi bírta hogy gyakorlatilag mindig le volt merülve.
-
Markizmark
addikt
válasz
mohabá 007 #55414 üzenetére
Én megvárom amíg feltermeli a nyomást az AC és mégis fordul 5-6-ot a főtengely reggel, vagy a napi első indításnál. És minél tovább áll az autó annál többet fog tekerni indításkor, de 5-6 a max. Viszont ha egyszer már járt a motor, de még nem meleg és úgy indítom újra akkor az első fordulat berúgja. Betudom annak, hogy olyankor még keverék van a szívóágban ami az állással kiritkul és ezért indul kicsit nehezebben első alkalommal. Nálam elég hosszú az út a hengerekig mivel központis a rendszer.
Más:
Szép ugye?
-
oliwire
őstag
Van ötletetek, hogy mit nézzek majd meg magamnak hétvégén a kocsin, hogy ki tudjam deríteni, vagy legalábbis kizárhassak pár dolgot a magas fordulatszám miatt? Meleg állapotban már 2000-2500 volt az alapjáratom..
[link] Ez is nálam lesz akkorra, szóval remélem tudom majd nézni a szenzorok méréseit is.
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz
sziku69 #55415 üzenetére
Ez nem tudom mikori gyártás (nyilván nem olyan masszív, mint anno a keleti autóké), de mondom nekem nem tűnik pillekönnyűnek.
Amiket tapiztam, azok könnyebbnek tűntek.(emlékeim szerint, bár ugye az érzékek becsaphatják az embert)
Nekem annyi elég ezzel kapcsolatosan, hogy a szél ne borítsa majd föl.MÁS
OBD-olvasó szerint 13,8-13,9V a töltésem, az akksi nyugalmi feszültsége meg assz'em 12,4V körüli, ez nekem kicsit soványka, nem?
Igaz az autó indul pöcc-röff, ez így volt kemény mínuszokban is, tehát lehet csak a kábelezés vesztesége miatt alacsonyabb az ideális 13V körülihez képest?
Most sajnos nincs nálam a multiméter, hogy rámérjek az akkunál, csak eszembe jutott mit látok OBD alapján.
A másik egyre erősödő gyanúm, hogy hamarosan futómű-beállításra kell vinnem a verdát, mert elkezdett "kúszni" az autó, az egyenestől kicsit el-eltér jobbra, ezt eddig nem vettem rajta észre ill. nem csinálta
Kerékdőlést mondott egy kedves ismerősöm, hogy azt nézessem meg, remélem csak ennyi a baja tényleg, de az meg most mitől ment el, amikor kerülgetem serényen a kátyúkat, és a téligumi felrakásakor még szépen futott egyenesen? -
mohabá 007
aktív tag
válasz
sziku69 #55415 üzenetére
.."Az előbb elindítottam, és azonnal indult.."
Azért,mert a rendszerben megvolt a szükséges 3 bar üa nyomás...." Vagyis állt vagy 20 órát."..
Ennyi idő alatt az üa nyomás jelentősen visszaesik.Ezért a gyújtás bekapcsolásakor az ECU az üzemanyag-tápszivattyú reléjét két másodpercre bekapcsolja.(ezután ha minden ok,pöc röf indul.)Ha mégsem,Én kíváncsiságból is megnézném,hogy az üa szivattyú szűrőjében mennyi a trutymó.Lehet,hogy a szivattyú a kosztól már csak nehezen kap üa-ot,ezért csak lassabban tudja nyomás alá helyezni a rendszert.A legtöbb trutyi ezen a szűrőn ragad meg -
F_Gergely
őstag
válasz
Calogero #55416 üzenetére
nekem a 2 ezres dizel veci simán beindult még 11-es töltéssel, aztán 10,5 nél mondta hogy nyeeeeeeeeek fordult egy felet és ennyi volt.
11-es töltést már csak onnan is tudom hogy takarítottam a kocsit szólt a rádió, aztán 12V alatt a rádió kikapcsolt. Pöcc röffre beindult és volt benne kb 11,8V
-
sziku69
őstag
válasz
F_Gergely #55409 üzenetére
Lehet mégiscsak a hideg okozta. Az előbb elindítottam, és azonnal indult. Reggel nem volt elindítva. Vagyis állt vagy 20 órát.
Mohabá: Nem. soha. Várok pár másodpercet amíg a lámpák kialszanak.
Mogyi: Sosem lesznek már olyan strapabíró cuccok, mint amilyenek régen voltak.
Majd "ütök"össze egy háromszöget magamnak, amelyik még a kamiont is megakasztja.
-
Vesztor87
senior tag
válasz
haddent #55404 üzenetére
Nem az enyém az autó, csak segítek. A visszapillantó tükörház alján van valami műanyag elem ami Öcsinek hiányzik. Bontóból próbál majd szerezni. Most 8k-ért tudnák egy összetörtről szerezni, a bontottak miért nem jók? Gagyik? Autóalkatrészes webshopban vannak 10-15k-ért úgy láttam.
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz
Petyyyyy #55395 üzenetére
Igazán nincs mit!
sziku69: Az tény, hogy nem 5kg, de amiket azelőtt nézegettem, azok még könnyebbek voltak, ez az Opeles cucc mintha valamivel nehezebb volna azoknál.
Homasitában megtapiztam sokfélét, hogy milyen is legyen, ha már nem kaptam az autóval, meg pár helyen ahol még árulnak. Nekem úgy tűnik nem olyan vészesen könnyű ez a gyári háromszög.
De remélem soha nem lesz rá szükségem!
Mondjuk nem értem az ilyen dolog hová tud tűnni, ha kell, kirakja az ember, majd ha már nem, akkor visszateszi szépen a dobozba, és megy az útjára. -
sziku69
őstag
Na jó, de akkor? Az aksi jó, akkor mi a rossz? Mondom, napközben pöccre indul hideg motorral is. Nem lehet, hogy nem kap egyből üzemanyagot? Mondjuk a szűrőket még nem néztem ezen se. (az astra tds-en se) Talán holnap lesz rá időm.
F_Gergely: Megvárom a felmelegedést
Remélem nem az indítómotor.
-
F_Gergely
őstag
válasz
sziku69 #55397 üzenetére
mondom most hideg volt az elmúlt 1 hétben. Pont ma jött be reggel a kollégám, hogy indult volna a kocsival az meg mondta "lemerültem". és abban is 2 éves akksi van de kuka. Érdemes rámérni.
Pedig ez 1.4 astra benzines, a benzines verdák meg ceruza elemmel is beindulnak, nem úgy mint a dizelek amikhez komplett villamosenergiatelep kell ha meg izzít akkor a fél kerületben elmegy a világítás annyi energia kell neki
Röviden:
Benzines pöcc röff indul (dizel is persze), nem kell neki semmi "extra" feltétel,egyszerű mint egy faék. Ha az akksid jó akkor meg indítómotor. -
Petyyyyy
addikt
válasz
haddent #55404 üzenetére
Nagybátyám 1.9SDI MK3 Golfja meg bátyám G-je is ilyen. Irreálisan rövid ideig kell csak tartani a kulcsot, minden alkalommal meglep, hogy má' kész is. Csak hozzá kell érni.
Na ezek után nem szeretek átulni a sajátomba, ott talán egy egész másodpercet is várni kell.Szóval igen, nagyon jó dolgod van fiatal úr.
-
haddent
addikt
válasz
Vesztor87 #55399 üzenetére
Mutass képet, épp 2 napja jártam végig a herce-hurcát, jó eséllyel fogom a képre azt mondani, hogy "csak teljes visszapillantó-testtel együtt kapható"
Gyáriban röpke 80 kiló és meg is van
Utángyártott meg csak simán szar, mint minden utángyártott dolog.
Petyyyyy mi 2001 -es F -ünk is, bár néha már picit tovább kell pörgetni, mittomén 2 másodpercig, sztem az akksi kuka lassan, vagy az önindító? Vagy szimplán a H -hoz vagyok szokva, ott hozzáérek a kulcshoz kb és már üvölt is
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy ruhás topik
- Flip (IPTV, otthoni internet, vezetékes telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPad topik
- Üzemidőre és teljesítményre gyúr a OnePlus Nord 5
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Kerékpársportok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- iENYRID Aokda A1 (Új) elektromos roller eladó
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Lenovo IdeaPad 3 15IAU7 garancia 109990
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- SzoftverPremium.hu
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest