Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Projektor topic
- VR topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
-
PROHARDVER!
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
bul07
nagyúr
válasz
ncc1701
üzenetére
Akkor te most magadnak akartad eljátszani a most felkapott félre tankolós dolgot

Pl videók
I added diesel in the car prank on DadHUSBAND PRANKS! Wife Tells Husband She Put Diesel In Her Petrol Car!
Telling My Dad That I Put Diesel in My Car!!!!!
PUTTING DIESEL GAS IN MY HUSBAND CAR TO SEE HIS REACTION! *CAR BROKE DOWN*
(Automatikus fordító elég jól dolgozik)
-
ncc1701
veterán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Benzinesbe nem tudsz gázolajat tölteni, mert vastagabb a pisztolya.
De elég para volt a dolog. Ilyen, mikor van a családban 3 autó, és kettő benzines, ráadásul a kúton nem egyértelmű a dolog, mert megszoktam, h a dízel az fekete, a benzin meg zöld, és annyi. Shellnél meg piros a dízel-benzin racing is. -
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Az fordítva van. Benzinesbe nem megy bele a dízel. De az minden autónál így van
-
ncc1701
veterán
Bakker. Insigniába elkezdtem tankolni shell kúton, prémium dízel kell, ugye valami 70 liter a tankja. Na, 100-as V-power benzinből sikerült beletennem 3 litert. Filóztam, mi legyen, de egy teli tanknál ez csak pár %, úgyhogy kifizettem, teliraktam prémium gázolajjal, hazajöttem, semmit nem vettem észre. Mák, h észrevettem majdnem időben...
-
Findzs
addikt
válasz
Bilux
üzenetére
Ezt nem tudtam.
Akkor ezért nem mennek
MaddeNNNN:
Amit linkeltél azokban sajnos nem talál infót a kocsiról.
Az érdekelne egyébként, hogy az egyik kinézett 1.6 os j astrában szervizkönyve szerint cseréltek vezérlést német opel szalonba 2021 ben. És mivel szíjas motor erre jobb odafigyelni. Ezt szeretném valahogy kideríteni. -
Findzs
addikt
válasz
MaddeNNNN
üzenetére
Nagyon köszi a kimeritö választ sokat segitett
Ugy érzem maradok a szivo 1.6 nál amit ma egy kereskedésben ki is tudtam probálni.
Tegnap egy 1.4 es szivot probáltam ami elég vérszegény volt. Mondom ezt ugy hogy nekem is 1.4 van de h astra. 90 lo vs 100 lo igaz hogy kb, 250. kiloval nehezebb a j astra.
De meglepö volt milyen gyenge. Pedig kevés km es magyarorszagi 1 gazdás szép kocsi. Nem vagyok egy versenyzö tipus a mostani h elött 1.2 g astram volt de az is jobban ment mint ez az 1.4 j. Az 1.6 al nem volt gond az ment rendesen.ArthurShelby:
Köszi neked is
-
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
Findzs
üzenetére
A14NET motor van benne, szóval a kereskedő hazudott a kettőstömegűről.
A turbo egyszerű, olyan egyszerű hogy szeret megrepedni az öntvény ház. Ezt vásárlás előtt le tudod ellenőrizni ha üzem meleg autóval országúti tempóban nyomsz egy padlógázat 2000 feletti fordulaton. Ha elmegy az ereje és kiírja hogy vidd szervízbe akkor problémás a turbo.Ha komolyabb fejegység van benne akkor bt-ről vagy usb-ről is tudsz zenét játszani.
Hivatalos szervízbe biztos pénzes, én sosem kérdeztettem le az enyémet mert papíron megvolt minden.
Ha ide beírod az alvázszámot akkor elég sok mindent megtudhatsz az autóról:
Catcar.infomagyarul:
https://opel.7zap.com/hu/car/amire figyelj vásárlás előtt:
Karosszéria: ajtók alja szokott belülről rohadni mert megáll benne az esővíz, mind a 4. csomagtérajtó alja szintén ha hatchback
kuplung munkahenger néha megadja magát ha nagyon sokat városoztak vele. illetve a kuplung stift tud eltörni mert műanyag. ha nagyon tudod jobbra-balra kézzel mozgatni a kuplung pedált akkor várható az is.motor: turbóról amit írtam, szelepfedél membrán szokott elszakadni=egyenetlen alapjárat, sziszegő-süvítő hang alapjáraton is, olajhűtő tömítés kikeményedik és elszakad akkor olajos lesz a hűtővíz. hűtőcsöveket nézd át mert azok is műanyagok és 10+ évesek,
láncos hajtású, ha beindításnál megcsörren akkor az vezérlés csere. az meg 300k+
gyerták+gyujtótrafóra is érdemes figyelni, gyertyából csak irridiumos. ha rángat az autó gyorsításkor akkor ezt a kettőt érdemes egyszerre cserélni.
olajnak csak dexos 1 gen2 vagy gen3 mostmár és 5w30váltó: M32-es váltó híres arról hogy megeszi saját magát. ha facelift utáni akkor már valamelyest javították de még így is hajlamos rá. ha berakod sebességbe és látod hogy mozog a váltókar az még csak kezdődő baj. váltóólaj csere és töltét 2.6-2.8 literre. gyárilag kevesebbet rakna bele és nem ér el mindenhova. ha már búg is a váltó akkor az biztosan váltó javítás.
egyszerű motor egyébként, egy kompetens szerelőnek nem szabad hogy gondot okozzon. bontókban a kerítés is j astra alkatrészekből van de van amiből nem érdemes utángyártottat venni hozzá.
lassan 2 éve van meg nekem a mostani. lekopogom a kezdeti problémák után amikbe belenyúltam első autó vásárlással azóta csak pár apróbb tétel volt.
de nagyon sok múlik azon milyen volt az előző gazdája. ennél a motornál kurvára számít hogy időben volt benne cserélve jó minőségű és megfelelő olaj. -
Findzs
addikt
Van valakinek tapasztalata az 1.4 es turbos 120 le j astrákról?
Elvileg ebben nincs kettős tömegű. "Egyszerü turbó" ahogy a kereskedő fogalmazott
Tippek trükkök jó tanácsok hibák?Hülye kérdés
:
Ezekben a j astrákban, hogy lehet saját zenét hallgatni?
Néztem már pár autót az elmúlt hetekben de már egyikben sincs cd csak rádió. Usb nyílás van de azt nem tudom, hogy az csak töltésre használható vagy egy mp3 -omal telerakott pendrivról lejátssza -e a számokat?Másik:
Azt hallottam, hogy a külföldi opeleket is le lehet ellenőrizni magyar opel szervizekben alvázszám alapján.
Ez hogy működik? Pénzbe kerül?
Köszönöm
-
ncc1701
veterán
Hülye allianz kiküldött a kötelezőről egy tervezetet, miszerint utaljak 150-et nekik a következő évre. Netrisk, legolcsóbb valami alfa bigyó volt 50-ért, 60-ért átkötöttem a magyar postára.
Ezek annyira sügérek, komolyan azt hiszik, h valaki kicsengeti a 3x árat? -
espi38
őstag
Sziasztok! Ha már autóhifi-akkor esetleg tudja e valaki, hogy Opel Zafira C be, be van e kábelezveba hátsó ajtóba hangszóróknak, mert sajnos hátul hangszóró nincs - illetve a gyári fej tudja e hajtani ha utólag beépítem?
A fejegyseg tipusa cd300
-
kocolaci
csendes tag
válasz
peet137
üzenetére
A kábelköteg nem gyári, de tökéletesen megegyezik a gyári megoldással. Ezt nyugodtan megveheted, mert mindent tartalmaz, megfelelően bekötve. Neked csak be kell szerelni és az egyes vezérlőket felprogramoz(tat)ni (aki használ opcom-ot annak ujjgyakorlat).
Sok sikert a beszerzéshez/beszereléshez. Ha felmerül még kérdés, keress nyugodtan. -
peet137
tag
válasz
kocolaci
üzenetére
Ebay-en jöttek szembe olyan pakkok, amiben egy "kábelköteg" is van, amit csak be kell kötni a gyári csati és a rádió közé. Akkor ez nem egy gyári megoldás?
Ha ennek megvan a lábkiosztása, akkor onnan már én is meg tudom oldani, feltéve, hogy a csatlakozókat is meg lehet venni boltban. Gyári kötegbe nem szívesen forrasztanék bele.
Ez amúgy valami spéci mikrofon? Maga a modul "fillérekért" van, de a komplett szetteket elég borsos áron mérik és ha jó bele bármilyen mic... -
ArthurShelby
addikt
válasz
kocolaci
üzenetére
Köszi!
A J astra facelift-től, a C zafira egy mini facelifttől már tudja az a2dp-t (azokban már navi 650/950 van) és itt már a bluetooth modul nincs külön, hanem a fejegységbe van beépítve (elvileg).
Én csak szimplán nem bírom felfogni, hogy anno hogy lehetett a2dp nélkül bluetooth-t kiadni... -
Honda567
tag
Most a hideg miatt az ékszij elkezdett zörögni opel h astra-n mivel lehetne be fújni?
-
kocolaci
csendes tag
válasz
peet137
üzenetére
A legtöbb CD30 tudja, de nem mindegyik. A házilag elkészített kábelköteg tökéletes, akár a gyári quadlock van megbontva, akár toldatként elkészítve. Gyári toldat nem létezik, azonban van pár lelkes srác, akik készítenek ilyet (illetve korábban én is raktam már össze néhányat).
Ha magad állnál neki, akkor tudok adni kapcsolási rajzokat, illetve Budapesten szívesen segítek is.ArthurShelby: az UHP a gyári kihangosító rövidítése/megnevezése. Ezek leginkább csak a kihangosítást tudják kezelni, a zenelejátszásra nincsenek felkészítve. Talán a K Astra-tól kezdődően volt a rádióba integrálva és így az A2DP profil is működött. Ebbe azonban már nem ástam bele magam. Én leginkább az Astra H/Zafira B/Vectra C típusok kihangosítóit szerelgettem be utólag (ez az UHP4 jelű).
-
dave0825
őstag
Üdv. Itt már kérdezték pár éve, de válasz csak 1 jött rá, és azt a megoldást nem szeretném.
Opel Meriva B 2010, CD300-as gyári rádió, AUX csatlakozó van, ehhez megoldható a gyári rádióhoz USB aljzat, vagy marad a beépítő keretes 1 dines nem gyári rádiós megoldás?
Láttam külföldi oldalon, hogy cserélhető az a kis kocka USB-sre, de kérdés, hogy a rá menő csatlakozó ugyanaz-e, és a rádió tudja-e kezelni az USB-t.Édesapámnak lenne, nem bontanám neki szét az autót a rádió csere miatt.

(Az én G Astrámban, és feleségem D Corsájában nem okozott gondot a csere, a multikormányos kenwood adapter bekötése sem.
) -
e.vid
senior tag
válasz
Findzs
üzenetére
Ugyan Astra K, de tpms. Nekem 2 szett alufelni van, téli/nyári. A gyárin van a téli gumi, gyári szelepekkel [kép] , ami nem túl szép de eddig (nemsokára 4,5 év) köszönik jól vannak.
A nyári gumik mentek AEZ felnikre [kép] , Alcar szenzorokkal [kép] 2020-ban. Ezek szerintem jobban illenek alufelnihez, de nagyon változó a tartósságuk...
Egyet már 2021-ben cserélni kellett, szerencsére még élt az 1 év garancia. 2023 tavaszi kerék váltás, ismét nem ment 2db, az egyik az volt ami már egyszer cserélve lett, darabja 15k körül volt... Kíváncsi leszek, hogy idén kell-e és mennyit cserélnem, mert most van 2db 1 éves és 2db 4,5 éves a nyáriakban.
-
peet137
tag
válasz
kocolaci
üzenetére
Szia,
vagyis nem is minden CD30MP3 tud BT-t? ez egy fontos info... A tartó nem érdekel, kreatív vagyok
A mikrofon befűzését megoldom, az nem para, OPCOM is van, meg multikormány is.
A kábel az egyetlen, amit nem szívesen bontanék meg, korábban ebből volt galiba másik autóval... Ráadásul ahogy néztem, ehhez a rádióhoz létezik is gyári "korbácstoldat" -
kocolaci
csendes tag
válasz
peet137
üzenetére
Szia!
Kihangosító beépítéshez (Astra H/Zafira B):
- a rádiónak UHP képesnek kell lennie (a lábkiosztáson szerepel a Ph+ és Ph-)
- kell egy UHP4 + kábelköteg (utólag legyártható), UHP tartót egyénileg lehet helyettesíteni egyéb rögzítési módon
- mikrofont a képen látható helyre (pontosabban a takaróelembe kell rögzíteni)
- mikrofonhoz is fel kell húzni vezetéket
- programozás opcom-mal vagy Tech2-vel
- jó ha van multikormány, mert a CD30-ról nem minden telefonfunkció érhető el -
espi38
őstag
Sziasztok!
A gyönyörű zafirám megjárt egy Opel markakereskedést is és sajnos nem lettem okosabb ott volt 4 napig de csak ötletet tudtak adni, hogy első körben szelepfedél csere - de nem biztos hogy ez a baj ez csak próba.
Mondjuk ha nem ez a baja akkor vissza és nem kell fizetnem a szelepfedelet csak a csere munkadíját.
Viszont a szelefedel le lett chekkolva nem szív vákumot legalábbis a pcv szelepnél biztosan nem.
Ötlet?
-
ncc1701
veterán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Köszi szépen, ez jó hír. Zene nem érdekel, van jack bemenete a gyári rádiónak.
Meg eleve nagyon gatyán szól, összes hangszóró cseréje kellene. Őszintén szólva a suzukimban jobb a zene, mint egy ~10 éve ~10 millás autónak, számomra ez meglepő. -
Findzs
addikt
válasz
ncc1701
üzenetére
Köszi, akkor erre külön oda fogok figyelni
JanR:
Pedig elem van benne ami lemerül ahogy olvastam 2-3 évente. A gyári biztos többet bír.
Itt egy jó kis cikk a témáról ahol 3-5 évet írnak: [link]Attól is függ, hogy direkt vagy indirekt tpms rendszer van a kocsiban. Az indirekt sokkal jobb mert az abs adataiból számítja ki a rendszer a guminyomást ami persze nem olyan pontos mint a direkt rendszerű ahol kerekenként van egy szenzor.
Ahogy olvasom biztosan csak akkor derül ki, hogy melyik van a kocsiban ha lekapják a gumit és kiderül hogy van vagy nincs szenzor.
-
csoszogi
tag
válasz
Findzs
üzenetére
"Az EU-ban 2014. november 1. után forgalomba hozott új gyártású autók esetén kötelező széria tartozék a TPMS (tire-pressure monitoring system), magyarul az abroncsnyomás-ellenőrző rendszer."
JanR: 3V-os gombelem van benne. Egy csomó mindenben van, van amelyik tovább bírja, van amelyik nem.
De akkor is, azért fura, ha egy eszköz attól már kuka, ha egy elvileg cserélhető jelen esetben 3V-os elem tönkremegy. Környezetvédelem, elektromos hulladék, meg kötelező szerelhetőség mint EU-s alapelv..vicc az egész ilyen formában.
"Az idei első 11 hónapban 9 681 752 új személygépkocsit helyeztek forgalomba, "
[link]
Mennyi szenzor is ez? ~36 milla? -
JanR
addikt
válasz
Findzs
üzenetére
Erről a lemerülésről én nem tudok. Nekem 4+ éve van az Astramban és egyszer sem fordult elő lemerülés, vagy jelveszteség, vagy akármi.
Érdemes amúgy szettenkén külön venni, mert különben mindig gumi le, szenzor ki, gumi fel. Azért ha jobban körülnéz ag ember, akkor nem 25/db egy ilyen szenzor.
A "programozás" nem egy ördöngős dolog. Ebay-ről 1700-2000 forint egy ilyen kütyű.
-
mephi666
nagyúr
válasz
Findzs
üzenetére
...az a vicc, ha ezzel szívóznak, közben meg ilyenek simán átmennek a műszakin
az a sztoriban a vicc, hogy 750ért megvették a rozsdaboglyát, amiből ömlik mindenhol az olaj, ahol csak lehet... kivéve ahol fbs-el lezárták pluszba... fék is rotty... 800ezer feletti árat hoztak ki a javításra, ami túlzó lehet, mert drága a szerviz, de felét simán rá lehet önteni bárhol... erre a tulaj visszarakta hahu-ra, hogy "kihasználatlanság miatt hölgy tulajtól eladó... egyedül fékekkel lenne kis munka 100ezer körül" ...videó alatt érdemes nézni a kommenteket, ahogy az élelmes jutúberek megtalálták azonnal a hirdetést és nem féltek kritizálni a hozzáállást 
-
Findzs
addikt
válasz
ncc1701
üzenetére
A műszakin megbukik ha világít.
Mondjuk ha leszarom nem hiszem, hogy keresztül világítja az a kis led
MaddeNNNN:
Honnan lehet tudni ha elmegyek egy kereskedésbe, hogy abban amit kinéztem autót van -e? Menüből? Nem mindenhol lehet beülni és nyomkodni a menüt. Mert a szelep kinézetre ugyanolyan mint egy sima szelep. -
Findzs
addikt
Gondolkodom hogy lecserélem a h astrámat j astrára.
Egy dolgot nem értek és utánaolvasva sem lettem okosabb.A tpms szenzort tényleg cserélni kell 3-4 évente mert lemerül az eleme?
Ez most vicc? darabja 20-25 ezer ft plusz ugye gumishoz kell vinni meg a feltanítása.
100 + ezer ft kiadásra lehet számítani fixen 3-4 évente?
És ha 2 garnitúrám van a téli meg a nyári gumi miatt akkor ez x2?Vagy van valami okosság erre?

Köszönöm!
-
Honda567
tag
Sziasztok
H astra Ferdehátúhoz csomagtartóba fém küszöböt lehet kapni? Kombishoz találtam eddig csak hirdetve.
Mindig éri valami sérülés azért kellene, autó fóliázással foglalkozó céget kettőt is kérdeztem azt mondják nem áll meg rajta a fólia a felülete miatt.
-
ncc1701
veterán
Insignia A BT téma. A kocsiban sajna nincs bluetooth (illetve utólagost raktam bele), a kormányon rajta a gomb, de a rádió menüből plö hiányzik. Bomtóban látok BT modult, nem is vészes áron. Ezt csak rá kell csattintani a csatlakozójára, és megy? Vagy mondjuk kábelezni kell, nincs is ott a csatlakozó, amire rádugnám, meg szoftverrel mókolni?
-
Kolty
aktív tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
A helyzet az, hogy rákerestem én több helyen, de laikusnak ha azt írják, hogy sok a hiba vele még nem tudja, hogy mennyire sok. A többi motorhoz képest. Az internet sajnos egy végtelen valami amit lehet, hogy jobb lenne ha az ember nem is venne figyelembe ilyen esetben. Két éve próbálom lecserélni a Suzukimat, (most újra műszakis lesz, de én már nem szeretném leműszakiztatni és véleg a körmömre érett a dolog) Szóval ami autót kinézek és érdeklődök. Az összesre azt írja valaki, h felejtsd el, mert szét fog esni a motorja. Van egy C corsánk Z14xe motorral, arra is azt mondják sokan, hogy olajzabáló stb. Én két olajcsere közt 10.-15.000km egyszer töltök utána. Szóval ha az a motor lenne az astrában, meg merném venni.
-
Kolty
aktív tag
Sziasztok. Ebbe a Z14XE motor van? Ha nem akkor melyik és mik a tipushibái?
Köszönöm. [link] -
ArthurShelby
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
Nálunk a 2.0cdti-ben 290ezer van és még egyszer sem írta ki, hogy regenerál és járassa tovább az autót

Az én sejtésem 250-300 esetleg 350ezer km, de ezt csak sejtem. Igaz, ez még a büdös, nem adblue-s dízel. -
ncc1701
veterán
válasz
mikloss
üzenetére
Injektorok, magas nyomású szivattyú ellenőrzése javasolt. Insignia A alattam 5-600km-ként regenerál, 80% feletti értéket láttam, ez lemegy 5%-ra. Van az autóban 370ekm, gyári a dpf, csak hosszú távokra van használva, rövidre ott a swiftem.
A visszapillantó tükör fűtés körére tudsz rákendácsolni egy ledet visszajelzőnek. Számomra érthetetlen, h miért nincs erre gyárilag visszajelzés. -
Bilux
veterán
válasz
dellfanboy
üzenetére
dpf akár örök élet plusz 1.
Az üzemanyag ellátás nem megfelelő működése okozhat eltömődést.
lehet az rosszalkodó porlasztó több üzemanyag rossz porlasztási kép, lyukas levegőcső kevesebb levegőt kap a henger stb...
Illetve nem optimális üzemeltetés sok rövid idejű használat.
Vagy extrém esetben sok olajat fogyaszt a motor akármilyen hiba miatt.
Az hogy egy motor sokat regeneráltattja a dpf-t semmi köze a dpf-nek hozzá. Az már csak következménye valaminek. -
mikloss
tag
Sziasztok!
Adott egy Opel Astra K 1.6 CDti 110le 2017, 171e km.
1. Mennyi lehet a tipikus DPF regenerálási intervallum?
Én 95% pályán használom napi 2x65km-en(110-es tempomat), mostanában már minden nap regenerál (onnan látom, hogy gázról levéve motorféken hagyva a fogyasztás megmarad 0,8-2l között a 0 helyett).
2. Mit jelez előre a gyakori regenerálás?
3. Mit lehet ellene tenni? Gyakoribb magas fordulaton járatás?
4. Astra K-ba épített már valaki DPF regenerálós visszajelző LED-et, lehet egyáltalán? bonyolúlt?
Köszi!
-
mephi666
nagyúr
konkrétan a bárdisat valamiért nem tudom linkelni, de erről van szó (bárdinál is ezen a számon futott, mert rendelések közt megtaláltam: MM714021727602)
ja de megvan, itt a bárdis link is
-
dewill79
tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Ok, értem amit mondasz, de olyan nincs hogy csak levegő hőmérsékletet néz a vezérlő...
-
mephi666
nagyúr
B Zafira hátsó lámpához tökéletesen passzol a Bárdis, 3ezres magnetti tömítés (olasz gyártmány)
5perc volt kb a csere... nem gondoltam, hogy ennyiből tart a hátsó lámpát kikapni: 2 kis ajtó a csomagtérben, alatta 2db kézzel kitekerhető csavar, 1 csatlakozó és már kint is van
kiöntöttem a lámpabúrából vagy 2 deci vizet
(kb csak azon kell aggódni, ne ejtsd be a karosszériába a lámpabúrát tartó csavarokat... na meg én most kíváncsi leszek, hogy csont száraz lesz-e innentől a lámpa belülről) -
mohabá 007
aktív tag
válasz
dewill79
üzenetére
Ezzel a videóval korábbi állításod cáfolod, illetve megerősíted azt amit Markizmark mondott.

Azt állítottad, hogy a Z16XER, és Z18XER ben MAF van.
Érdekes a helyzet Z18XER motor esetén. Kétféle megoldás van.Egyik, ahol IAT érzékelő, és MAP van:
Másik, ahol MAF van.
A Z16XER motorban nincs MAF. (IAT, és MAP van.)

-
dewill79
tag
válasz
Markizmark
üzenetére
Parancsolj: videó
(hőmérő + MAP) -
espi38
őstag
válasz
Markizmark
üzenetére
Igen, mindent ellenőriztem házi módszerrel és minden rendben. Azért nem tudom mi baja-viszem olyan emberhez aki találkozott már ezzel a hibával.
Remélem megtalálja,
-
*H*
aktív tag
válasz
Markizmark
üzenetére
Kétféle verzió létezik: vagy egy MAF szenzor van, vagy IAT és MAP.
-
dewill79
tag
válasz
Markizmark
üzenetére
Szia!
Ezt az állítást megcáfolnám (Z16XER és Z18XER motorok esetén):
"Egyébként a szívó benzinesekben nincs légtömegmérő, ami a légszűrő után van az csak beszívott hőmérsékletet mér."
Kép:
Légtömegmérő B69, hőmérő B64, két külön érzékelő. -
MaddeNNNN
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
aliról is lehet azért jókat venni, de nagyon meg kell választani és nem sokkal olcsóbb mint pl. az általad említett műhelyben vagy J Astrahoz pl őket szokták ajánlani: Autó Multimédia Centrum
elviszed hozzájuk az autót és megcsinálnak neked mindent profinIzzi shopot viszont felejtsd el, rengeteg negatív tapasztalat van velük
-
Markizmark
addikt
válasz
Honda567
üzenetére
Ne vegyél ilyen olcsó szarokat. Csak agyvérzésed lesz tőle. Lassú, akadozós, semmire se jó szarok, kb mint egy droidos aliexpresses vacak. Multkormányhoz kell Canbus adapter is, ennyiért biztos nincs hozzájuk, adapter nélkül még a középső kijelző óráját se fogod tudni beállítani többet. Facebook H astra csoportban vannak srácok akik ilyenekkel foglalkoznak, sok referenciával. Cardroid műhely az oldaluk neve. Mondjuk azt 100k alatt nem úszod meg.
-
Markizmark
addikt
válasz
espi38
üzenetére
Szelepfedél ellenőrizve lett a házi módszerekkel?
Nekem egy új szelepfedél volt eleve szar. Nem volt vákuum se semmi klasszikus hiba, csak eltűnt 700km-en 1 liter olaj és nem volt ereje az autónak, cserébe nem volt hibakód és 9 helyett 6 litert evett az 1.8-as B zafira. Ami nem kicsit volt gyanús.Egyébként a szívó benzinesekben nincs légtömegmérő, ami a légszűrő után van az csak beszívott hőmérsékletet mér.
Ezek az XER motorok bármennyire is bonyolultnak tűnnek, nem azok. Pár dolog bekavar a keverékbe, de nem kell hozzá agysebész márkaszerviz. A második lambda pedig a katalizátor hatásfokán kívül semmit nem ellenőriz, nem szól bele a keverékbe. -
HoaryFox
őstag
Hmm... Nem is írtam még le az én sztorim végét az "elsőre nem mindig indul, másodjára mindig" hibával kapcsolatban.
A megoldás az lett, hogy ténylegesen gyári, Siemens-VDO (ma már Continental-VDO) vezérműtengely jeladó kellett a kocsiba, azóta 100%-os az első indítási arány.
Azota (jelenleg is) az olajhűtővel szenvedek, már 2x lett komplett tömítés készlet cserélve, jan. 4-én viszem megint szervizbe, szerintem kompletten cseréltetem. -
-
espi38
őstag
válasz
ncc1701
üzenetére
Köszönöm a véleményed!
Tudom kifogja megnézni az autót, beszéltem vele telefonon.
Sajnos ez a hibakód a legrosszabb-mert ez egy általános hiba nagyon sok probléma okozhatja.
Találkozott vele és megoldotta, ha nem jön rá-elvileg még fizetnem se kell érte, de majd meglatjuk.
Kellemes Ünnepeket mindenkinek
-
ncc1701
veterán
válasz
dellfanboy
üzenetére
Lehet írnék valami totalcaros csókának, h kit tudna ajánlani.
-
ncc1701
veterán
válasz
espi38
üzenetére
Nem az átverés miatt, hanem mert márkaszervizekben általában, hogy úgy mondjam, azok dolgoznak, akik nem a legélesebb kés a fiókban kategória. Azaz az ilyen firmányos hibával nem márkaszervízt kell találnod, hanem olyan embert, aki megfogja az oszcilloszkópot, és felkutatja a hibát.
-
mephi666
nagyúr
válasz
peet137
üzenetére
úgy rémlik nekünk delphi volt a gyári vezműtengely jeladóból
...de ha adhatok egy tippet: "Opel Zafira Klub (Adok-Veszek-Segítek)" csoport fb-n, itt keresd Farkas Henriket (kecskeméti) ...1éve így ünnepek alatt beszéltem vele telefonon és nagyon segítőkész volt... neki épp nem volt ilyen jeladója, de ő állított határozottan irányba, hogy mivel próbálkozzak
(elkapott a gépszíj onnantól, írtam egy reggel bevodkázva kb 20-30 bontónak az országban, hogy cikkszám alapján mit keresek, majd sümegi bontóból tudtam megrendelni a megfelelő alkatrészt... ami jó is lett és azóta nincs hibalámpa) -
peet137
tag
válasz
mephi666
üzenetére
Tehát neked hibát is dobott magára az érzékelőre is. Én úgy vettem meg a kocsit, H cserélni kellett az első lambdat. Ezt nyilván megtették nekem, mert otthagytam volna. De azt nem tudom, milyen került bele. Konkrétan a lambdára dobott hibát. A hatsot már èn cserèltem, próbakènt. Elraktam a règit, meg is nèzem, milyen. Ráadásul nem gyári kipuff van rajta, mert az szerintem elporladt, osztrák autó... Ebből gondolom, hogy a szonda se volt gyári , de meg fogom nézni. Szóval bosch, vagy GM...
-
mephi666
nagyúr
válasz
peet137
üzenetére
P0340
"vezérműtengely helyzetérzékelő" ...és elkövettük elsőre a legnagyobb hibát, hogy új utángyártottal lett próbálva, amire dobta helyből a hibakódot... és itt az lett feltételezve, hogy nem lehet rossz a cserealkatrész, mentünk tovább... közben csak a Z16XE1 elég érzékeny arra, hogy gyári jeladók legyenek beszerelve
épp ezért érdemes lenne neked is gyári bontottal próbálkozni... felénk a bontós srác van olyan korrekt, hogy próbára is elad alkatrészt
(nála akkor épp nem volt olyan, ami nekem kellett)...ja és az a vicces, hogy nálunk ment a kocsi 1+ évig azzal a valeo jeladóval, amit utána elkezdett utálni
cikkszám alapján ugyanolyan vadonatúj valeo-t meg már el se fogadott... -
peet137
tag
válasz
mephi666
üzenetére
Engem is zavar a nyomorult dzsin, de nálunk is főleg az asszony nyafog miatta, H mekkora egy k@csög a vas, H mindig baja van...
bezzeg az ő nissanja...
de neked nem is volt hozzá hibakód a jeladóra? Èn is filóztam rajta, H veszek egy-egy bontott lambdat, és tesztelek velük. Vesztenivalom nincs vele. Majd ha jobb idő lesz, asszony vezet, èn meg beülök a jobb egybe laptoppal èlő adatozni. Hátha kiderül valami. -
-
espi38
őstag
-
peet137
tag
Még egy dolog eszembe jutott a P0171 kóddal kapcsolatban. A hátsó lambda szonda egy Denso cucc lett anno. Hibát ugyan nem dob rá a kocsi, de lehet ez a baja ettől függetlenül? Z16xe1-ben mi a gyári szenzor? Az elsőt is cserélték, de azt nem tudom, milyen márka
-
espi38
őstag
válasz
body007
üzenetére
Gban arra gondol,mivel nagy az autó fogyasztása a lambda szonda simán lehet hibás-rossz értéket ad a computernek -így kénytelen eszerint vezérelni.
Mi mondja meg a computernek,hogy szegény a keverék ami miatt világit a checklámpa?
Gondoltam megméretem a kipufogógáz füstöt,talán ebből kiderülne valami ezzel kapcsolatosan,mielőtt cserélem a szondát?
Viszont nem rángat az autó és jól indul hidegen melegen egyaránt.
Viszont a netes leírások hozzák a hibás lambda szondát ehhez a P0171 kódhoz is
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Electric Scooter 5 Max hosszú garancia + gyorstöltő, azonnal vihető
- Eladó D1S LED izzók Canbus 160W 25000LM 6000K 2 db
- Nagyon szép, fehér Jura Impressa J5 automata kávéfőző profi cappuccino fejjel
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Jura Impressa C50 automata kávéfőző
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG GL10DH brand számítógép - R7 3700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060S 8GB 500W W11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 10GB Zalman T4 Plus Chieftec 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Airmsen YW500 ablaktisztító robot / 12 hó jótállás
- Apple iPhone SE 2022 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

De elég para volt a dolog. Ilyen, mikor van a családban 3 autó, és kettő benzines, ráadásul a kúton nem egyértelmű a dolog, mert megszoktam, h a dízel az fekete, a benzin meg zöld, és annyi. Shellnél meg piros a dízel-benzin racing is.
:

Be is írtam neki, mikor kijött a video, h irány a bontó.
de neked nem is volt hozzá hibakód a jeladóra? Èn is filóztam rajta, H veszek egy-egy bontott lambdat, és tesztelek velük. Vesztenivalom nincs vele. Majd ha jobb idő lesz, asszony vezet, èn meg beülök a jobb egybe laptoppal èlő adatozni. Hátha kiderül valami.