Hirdetés
- CES 2026: az üzleti mellett a gamer szegmensben is újít az MSI
- CES 2026: felfrissült CPU-hűtők és két pihekönnyű egér a be quiet! gondozásában
- CES 2026: nagyon szeretné kézikonzolokban látni a Panther Lake-et az Intel
- Aktiválható a DLSS 4.5 az új GeForce driverrel
- CES 2026: nagy újítást hoz az érkező AMD EPYC
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- E-book olvasók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- OLED monitor topic
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Markizmark
addikt
válasz
ncc1701
üzenetére
Más, de simán leveszik azt is a polcról. Nem túl naggyal van kiírva, hogy offroad, külsőre pont úgy néz ki, beteszik és örülnek. Aztán nem örülnek.
Egyébként lumeneten nézelődve konkrétan volt egy kérdés, hogy hogy-hogy a LED is csak 1550 lumen? Erre a lumenet válasza: mert azt szabad ráírni. Lol.
Jó lenne ez a legal led téma, ha értelmesen be lehetne építeni, de a CAN miatt szükséges ellenállás bekavar. -
deny330
senior tag
válasz
ncc1701
üzenetére
Led nagyon illegal cucc az astrába, ha lenne hivatalosan előírt amit betudok íratni oké, de ez amit linkeltem a kocsiban volt, ezzel vettem. Nekem eszembe se jutna ilyen humbuk sz@rt venni, ha már egyszer tartom a seggem akkor legyen értelmes led.

#111995Richard! Nagyobb fényerő esetén többet fogyaszt az izzó, így növekszik a hőtermelés is, így értettem, hogy az emelt fényerő miatt megeszik a foncsort, vagy rosszul gondolom? No mindegy, lényeg, hogy kárt nem csinál.
Mindenesetre felvilágosultam, köszönöm mindannyiótoknak az infókat!

-
deny330
senior tag
válasz
ncc1701
üzenetére
Én nem találok balos jó / új állapotú lámpát, az valszeg nekem is új és rendelős lesz, de a jobbost átnéztem amit vettem, gyakorlatilag a műanyagoknál sem látok csavarra utaló nyomot. Remélem tényleg jó is lesz beépítve.
Ledet semmikép nem akarok, már csak azért sem mert nincs rá hivatalos ami engedélyezett csóró G-s astrába. Philipsnek van a GT200-as h7-es izzója, azon gondolkodtam, hogyha meglesz a másik hella lámpa, akkor veszek. Osramnak a Night Breaker Laser esetleg, de videók / beszámolók alapján a philips jobban világít és többet bír. A H7-es Xtreme vision van most az egyik astrában, az njoy hella lámpákban nem voltam vele megelégedve, mindenfelé világít csak arra nem, amerre kéne, így meg nem valami jó a fénye (tudom ez a lámpa hiánya, nem az égőé). Az opc astrában depo-s halogén lámpa van (egyelőre), de tuti jobb állapotú mint a másikban a hella. Átdobtam abba az xtreme visiont, határozottan jobban világít, nem is volt szívem kiszedni, nagyon tetszik hogy látok is vele. Előtte amúgy led volt benne (hétvégi kocsi, így nem foglalkoztam vele különösebben), az mocsok jól világít, refit se használtam mellette, nem is villogtattak miatta soha, de nem tudom, hogy pl a lámpatestet mennyire eszi belülről a hőtermelése miatt, illetve mennyire lennék megπcsázva érte, ha a rend éber őrei megállítanak esetleg, emiatt a napi használós G-be nem szívesen raknám bele.. Plusz ha szórja annak is ide-oda a fényét, akkor még a baglyokat is lefogom süttetni a fáról.
-
Tamy
őstag
válasz
ncc1701
üzenetére
Én is így gondolom. Tavasszal vettem a kocsit, akkor klímahűtő csere is volt, de akkor még inkább fűteni kellett, mint hűteni. Nemrég megkértem egy haverom is menjen vele egy kört, ő mit tapasztal. Neki nem tűnt fel, de akkor meg este volt, nem volt már annyira meleg. Mindegy, kb. 1 hét múlva egyébként is viszem szervízbe, akkor megemlítem ezt is, kíváncsi leszek mit találnak.
Alapjáraton nem emel, erre korábban már rákérdeztem itt.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
ncc1701
üzenetére
Tesóméknál van már az A20DT zafi, 317ezer körül fut már. Olajpumpa tömítés csere volt 295ezer körül. Semmi hiba nem volt még a motorral. Csak izzítógyertya cserék. Lassan lehet érik az injektor felujítás, de ezt csak a km miatt mondom.
Egyelőre stabilabb, mint a 295ezres 2.0cr tdi golf motorja (ez újabb, adblue-s már, jóhírnek örvend). Ennél már turboelektronika csere is kellett. -
BigBlackDog
veterán
válasz
ncc1701
üzenetére
Automata nem szükséges, csak az jött szembe. De akkor inkább kézi vonal felé orientálom a leendő tulajt.
Jobban örülne a benzines erőforrásnak, de annyira nincs probléma a dízellel sem (városban nem lenne használva). Egy 2.0 CDTI esetén mennyit érdemes félretenni a típushibák javítására? -
BigBlackDog
veterán
válasz
ncc1701
üzenetére
Na, ettől féltem, de annyira nem éltem bele magam. Egyébként a P-ből R-be váltás csak hidegen volt rántással kísérve, de meglepődtem rajta azért.Egyébként mennyit bírhat még így ki nagy biztonsággal? Gondolnám, hogy 140-150e km még nem olyan sok, de ugye ki tudja, hogy ki hogyan használta.
-
iZol92
csendes újonc
válasz
ncc1701
üzenetére
Persze, teljesen igazad van, az tény, hogy ez messze nem a legszerencsésebb konstrukció technikailag. Ugyanakkor tényleg sikerült mostanra javítani a szíjon és én több Puretech fórumot követek, beszéltem szerelőkkel is, a módosított szíjas autóknál a szíjgondok minimálisra csökkentek. Itt ugye az a gond, hogy vagy 5-6 évig rossz szíjjal készültek a kocsik és aminek már baja volt, az sosem lesz jó.
Ettől még én is csak úgy merem ajánlani, hogyha valaki odafigyel a szíjra és a 8-10 ezer km-es időszaki olajcserékre, de úgy már használható. Szóval erre gondolok, hogy én a konkrét Mokkát önmagában nem adnám el, mert a piac épp nem árazza őket túl jól, csak nagyot bukna vele.
-
pontyos
senior tag
válasz
ncc1701
üzenetére
Motorkód alapján? Hogyan ellenőrizhető?
Megszabadulni nem terveztem ilyen gyorsan, tízezres olaj csere, megfelelő karbantartás ellenőrzés mellett a kollégám 3,5 éves, biztosan szijas Peugeot ja, 44ezer km es, betartva a leírtakat, bomlás nélküli a szíj... Nincs nyoma a hibának, szakadásnak. Úgy tudom, ha új a szíj és olaj is, kevésbé eszi meg, ezért mertem megvenni. Ha láncos, akkor meg talán mázlim is van. Talán..
-
Markizmark
addikt
válasz
ncc1701
üzenetére
Biztos, hogy van benne immo chip is. De egyébként simán lehet venni nyers kulcsot elektronikával. A kulcsot kimarják amilyenre kell és diag kütyüvel simán hozzáadják az autóhoz az új kulcsot. Menni fog a nyitás zárás távirányítóval és az indítás is. Ehhez tudni kell az autó security kódját és kb ennyi. Nekem ez 3-4 éve 25 pénzbe került + 5 perc programozni. Helyi zárzorró intézte nekem teljes egészében.
-
313313
addikt
válasz
ncc1701
üzenetére
Bicskakulcsot 1-2 csavar tartja, azt kicsavarod és szétjön, a házat átrakod az elektronikára(központi zár és immobilájzer) aztán berakod a kimar gyári kukcsodat (játszós a rugó berakása/forgatása)
Másik kulcsom ilyen:
Ez a másik, itt izzadtam, a kulcs egy vékony műanyag közbenső elemen van, arra rakod rá a két darab külsőt. A gyári ragasztott, idő mire szétfeszíted....
Ha kell plusz egy kulcs, akkor profi kulcsozhoz menj, az kimarja és rak bele elektronikát is, nem lesz ócsó, kérhetsz ajánlatot Opele szakszervízből is... -
Micsurin
nagyúr
válasz
ncc1701
üzenetére
A fehér Astra 2. tulajai vagyunk és megjött, a kék import volt, megkaptuk.
Az importőrön keresztül a gyártó értesíti a belügyet, akik az érintett alvázszámokat kiértesítik.
Semmi köze itt a gyártónak vagy kereskedőenk a sokadik tulajokhoz… pont ezért intézik a belügyön keresztül ezeket.

-
peet137
tag
válasz
ncc1701
üzenetére
Igen, pont ez a probléma, hogy nem tudod a szervízintervallumot, csak azt, amit az eladó állít
Nekem pl az olajbetöltő kristálytiszta, de a hengerfejben azért volt sár rendesen, amikor a szelepfedelet cseréltük, megnéztük. De hál isten számottevő olajfogyasztás nincs. -
-
dethroner
veterán
válasz
ncc1701
üzenetére
Ezt a tisztító adalékot a fene se tudja. Suzuki szervizben dolgozó ismerősöm csinálja az autóimon az olajcseréket, amikor az opelen cserélte, azt mondta legközelebb vegyek egy Liqui Moly olajsár öblítőt és ahogy írod, 10 perc járatás a régi olajjal és utána csere. Azt mondja biztonságos, sok embernek csinálta már. A másik szerelőm, aki minden mást csinált eddig az opelen azt mondja nehogy öntsek bele bármit olajon kívül, mert csak szívni lehet vele, utána már ott is csepegni fog, ahol eddig nem csepegett. Plusz pár hete le volt véve az olajteknő, és azt mondja nincs benne semmi lerakódás, teljesen normálisan néz ki belülről is, szóval szerintem kimarad az öblítés.
-
Zola007
veterán
válasz
ncc1701
üzenetére
Így van!
Többnyire 150-250 körül kuplung/kettőstömegű vagy automata váltó miatt adják el ezeket az autókat. Automatát csak olyat vennék ami már túl van egy korrektül dokumentált felújításon az utóbbi 1-2 évben, de leginkább csak újat
Én az a gáz, hogy ha nem ismered csukott szemmel a típust, akkor próbakörön nem fog semmi feltűnni.
Nyilván aki 200 ezret ment vele az már megszokta, ismeri, tudja hogy kell(ene) váltania és érzi ha valami nem fasza -
-
gban
veterán
válasz
ncc1701
üzenetére
Köszönöm a tanácsot, de azt se tudom ki ez a szerelő, és az autót se tudom merre van, így nem tudom visszavinni hozzá.
Amúgy szerinted ha a kérdező úgy tesz ahogy javaslod, annak mi lenne a vége? Milyen állapotban kapná vissza az autót?
Én max. visszakérném a munkadíjat, bár erősen kétlem hogy együttműködő lenne a mekkmester. -
dethroner
veterán
válasz
ncc1701
üzenetére
Nem a 4K rögzítés a lényeg. Hanem az, hogy amelyik csak FHD-ban tud rögzíteni, az minőségileg is ergyább képet csinál. De amúgy rá kell keresni yt-on vannak mindenféle összehasonlító videók, mindenre választ ad. Amúgy a Swiftben van nekünk is az A800, ez csinál 4K felvételt. Nekem a Citroenbe elég volt az A500S, és most az Opelba is ennek egy kicsit továbbkalapált verziója, A510 kerül, mindkettő 1440-es képet csinál.
-
hdanesz
őstag
válasz
ncc1701
üzenetére
Miért...csak azért kellhet valakinek nagy autó hogy nagyzoljon? Vagy lenézzen másokat? Esküszöm nem értem ezt. Nekem most kicsit úgy tűnik, hogy te nézed le azt aki nagy autót vesz...mert tuti csak nagyzol meg a cerkáját növeszti vele.
Amúgy Debrecenben laknak, ami talán nem olyan vészes még ilyen szempontból mint pl. Budapest.
Részemről téma tényleg off. Már bánom, hogy bármit kérdeztem anno.
-
csoszogi
tag
válasz
ncc1701
üzenetére
Ez lehet a J-k rákfenéje lehet pár másik dologgal együtt. Nekem is valami csere: hűtő/termosztát/olajhűtő után sokat kért, szerelő mondta normális ha levegős. Oké. Utána meg volt, hogy 100-300-1000-3000 km-ként kiabált, hogy alacsony a szint. Volt ott átnézés, tapogatás, kupakcsere, aztán egy ideje lesz**rom, ha kiabál töltök bele épp ami van, desztvíz vagy hűtőfolyadék. És nincs tele töltve, a minimum szint felett van valamivel egy fekete vonal húzva....
addig töltöm. -
Woodslave
félisten
válasz
ncc1701
üzenetére
Én pláne nem értek hozzá. Azzal magyarázzák hogy sok ország különböző szabályainak kell megfelelnie ezért egy köztes átlagra hozzàk. Mondjuk ez leírva nagyobb hülyeségnek tűnik mint amikor olvastam

Amúgy lehet rossz példa de anno az Astra lnál lehetett volna pár tíz vagy százezer forintért fedélzeti számítógép. Lehet bmi csomagban volt passz. Pár évvel később szerelő haver kérdezte kell-e aztán vmit bekapcsolt kiiktatott nem tudom de ott volt a fedélzeti szgep ami amúgy benne volt csak nem fizettem ki.
-
Woodslave
félisten
válasz
ncc1701
üzenetére
Csak olvasgattam egyelőre hogy optimalizált működés kisebb fogyasztás nem árt (enyém manuális váltós) a mechanikànak stb. Lehet marketing duma csak.
Nem akarok én szaguldozni vagy arra amennyire akarok még igy is jó csak pörgetni kell
csak a pozitívnak tűnő dolgok meg nyilván kicsit jobban megy az se rossz - miatt nezelodtem -
hdanesz
őstag
válasz
ncc1701
üzenetére
Ahogy írtam fentebb, minden üzlet zárva volt (március 15.-e miatt), senki nem volt a parkolóban. A fénykép erejéig álltam meg, nem parkolni akartam. Előtte mostam le a 0-24-es mosóban a kocsit, ezt akartam megörökíteni...a tisztaságát.
Soha nem álltam meg így 'normál' műsoridőben és soha nem is fogok. -
bul07
nagyúr
válasz
ncc1701
üzenetére
Ledes dologhoz
Házilag nem lesz legális
Szerelő tölti ki a műbizonylatot mikkor beszereli és a rendőr azt fogja kérni, normális szerelő meg nem fog kockáztatniTehát most már műszakin is kelleni fog a műbizonylat ha ledesítve van, mint a fóliázás esetén is ott kell lenni
(Az hogy átengedik e műszaki az meg a vizsgaállomás sara, majd bezáratják őket ha nagyon trükköznek, mint nemrég is volt ilyen ügy)Amúgy meg egyre több ilyen utólagos ledes van, és vakítanak nem kicsit, még ha a vetítési kép jó is, de ránézve akkor is vakít. (Aki nem látja ezt, az elfogult vagy ....)
-
Tikakukac
titán
-
Thom95
tag
válasz
ncc1701
üzenetére
Azok sajnos nincsenek, 204.000km van jelenleg benne, de akkor neki kell futni újra, turbónyomás szabályozónak is utána nézünk akkor, köszönöm!
Zola007: gyertyák nem lettek cserélve, szerelő szerint amíg indul ne cseréljük, mert benne van a pakliban hogy beszakad. Érdemes lenne akkor azokat is kidobálni? 300ezer felett járunk már ami rá van költve, de lassan nem ér ennyit az autó..
-
Micsurin
nagyúr
-
peterattila
aktív tag
-
tlala
addikt
válasz
ncc1701
üzenetére
Hidd el, nem vagyok egy suta kezű, de borzalmas ez a rögzítés - ahányszor beteszem, annyifelé áll a fénye, pedig csak akkor kapcsoltam fel próbára, amikor érzésre már úgy ül a fényforrás a helyén, mint katiban a gyerek. És közben látom, hogy a rugó passzív oldala (a nem beakasztós, hanem amelyiknek csak úgy rá kéne feküdni az izzó talprészére), a levegőben marad egy picit, nem fekszik fel a talpra. A hajlítgatási kísérletek pedig csak rontottak az egész rendszeren.
Új hozzászólás Aktív témák
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Google Pixel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- MIUI / HyperOS topik
- Arc Raiders
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4206, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3521
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G1 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 15 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro / 8/256GB / Káértyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ez a másik, itt izzadtam, a kulcs egy vékony műanyag közbenső elemen van, arra rakod rá a két darab külsőt. A gyári ragasztott, idő mire szétfeszíted....
2011 insignia hátsó kerékdob
Nekem pl az olajbetöltő kristálytiszta, de a hengerfejben azért volt sár rendesen, amikor a szelepfedelet cseréltük, megnéztük. De hál isten számottevő olajfogyasztás nincs.
. Vagy már nem is tudom mit csináljak
.
Én ezzel voltam legutóbb, gumi kellemes csalódás volt, az állandó összkerék legalább aszfalton érződik....