Hirdetés
-
PROHARDVER!
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
bul07
nagyúr
válasz
Honda567
üzenetére
A bombáknál úgy van az előírás hogy bekapcsolt klíma, pollenszűrő nélkül és belső keringtetés
.
Ózon esetén is szerintem így kellene csinálni hogy átmenjen a klíma hőcserélőjén az ózon, hogy bejárja az összes részét a klímának, pollen szűrő ami szo szo mert a ózon gázt nem igen szűri simán átmegy rajta(de én pollen szűrő cserénél csinálnám a tisztítást és akkor ki van véve)Amúgy ebbe a videóba klíma bekapcsolva mondja [link]
Viszont itt [link]meg azt írja lepéseknél, hogy klíma kikapcsolvachatgpt szerint[kép]
-
bul07
nagyúr
Dilemma
Nekem van 2005 Touran(1.9PDTDI, BRU), műszakilag rendeben, rozsda korának megfelelő(emelő pontokon meg lehet emelni), kb értéke 1-1.2millió, én lenni 187cm és 130Kg,
Megvehető egy 2014-es Corsa, 1liter benzin, valós 47e Km, ~1.6-1.7millió az ára.Corsa évenkénti olajcsere márkaszervizben(hogy ez előny vagy hátrány hát nem tudom
, tényleg megcsinálták e és nem csak letörölték olajos ronggyal a szűrőt), volt egy első futómű javítás pár hónapos korában mikkor parkolóban kiütötték alóla, márkaszerviz csinálta biztosításra. Klímába is javítottak valamit, manuális klíma van. Családból lenne. Budapest utca parkoló, meg placc parkoló, közelebbről nem láttam lehet egy két utcai sérülése(7-ik emelet erkélyről láttam most, hogy ott áll lent a placc parkolóba
).Ti belemennétek a cserébe?
Én tartok tőle hogy kicsi lenne nekem. De nagyon csábító hogy ilyen keveset futott kocsi legyen a garázsba. Mert szinte csak dísznek volt van meg a kocsi nekik, és újat vesz azért lesz eladó(yaris-t). Én itt a román határ mellet az Alföldön vagyok elég lenne a 1literes kis motor is.
(Egy 2005 1.2(75ló) Corsával a Balatont megjártuk olyan 7-800Km autózva, volt hogy hiányzott az erő ) -
bul07
nagyúr
Nem értek a benzinesekhez annyira, de nem lehet hogy három hengerezik néha és attól van traktor hangja. (gyertya trafó)
Hiba olvasás esetleg a trafót megmondaná. -
bul07
nagyúr
Hátha valakit érint
[link]
A Stellantis bejelentette, hogy visszahívást indít Európában a 2017 októbere és 2023 januárja között gyártott dízelüzemű járműveire, mivel az 1.5 BlueHDi motorral szerelt modelleknél idő előtti vezérműlánc-kopást észleltek.
Az érintett márkák között szerepel a Peugeot, Citroën, Opel/Vauxhall, DS és Fiat is. -
-
bul07
nagyúr
válasz
tyutyu1981
üzenetére
Hűtő tömítő vészmegoldás szokott lenni, távol a otthontól, lesz ami lesz csak hazaérjek megoldás.
Ha egy szerelő a közelben ezt ajánlja akkor nincs fogalma hogy mi lehet a baj, és onnan menni kell, nem szabad engedni hogy beletegye.
Mert ezt a hiba javítása után valahogy ki kell mosni a rendszerből mert okozhat dugulástHa szivárog annyira hogy lecseppenjen akkor meg kell tudni állapítani hogy honnan szivárog
És lehet rendesen javítani a hibát -
bul07
nagyúr
válasz
mephi666
üzenetére
Kamerától függ
Nállam 128GB és egy napot alig bírt ki, ami kb 7-9óra autózás volt, killóméterben nem volt sok csak lassú volt a tempó direkt. Egy DDPai Z40 első hátsó(18e Ft-ért sikkerült megcsípni kb másfél éve), és ez a kamera még nem is 4k és így is majdnem kevés neki a 128GB.
Én agyfrászt tudok kapni az olyan felvételtől amiba belehalatszik az ilyen olyan hangutasítás jó kis rusztikus angollal.
Ha történik valami nem is biztios hogy eszébejut az embernek hogy kamerának is magyarázni kellenne, este meg átgondolva a napot lehet már felüll lesz írva ha nem bír egy napot a memóriakártya.Bírja csak ki a napot az a tuti.
-
bul07
nagyúr
válasz
Honda567
üzenetére
Én azt vallom hogy egy napot bírjon ki.
Így felhasználás függ
Aki soha nem autózik egy nap pár óránál többet annak akár elég lehet egy 64GB-os is
De akinél már van olyan hogy 10-12órát is autózik annak akár a 256GB is kevés lehet
(Amúgy kicsit érdemes túlméretezni)Ugye nap végén van pár lementeni ha történt esemény
Na meg esetleg az is lehet szempont hogy egy nagyobb memóriakártya nem fog úgy elhasználódni, mert ritkában lesz a teljes felülete újraírva (értem ez alatt hogy mondjuk 64GB és ez mondjuk 3nap alatt telik meg, ha 128GB lenne akkor 6nap, így fele annyiszor lesz teleírva a 128GB-os egy év alatt)
Kamerától függ hogy 60perc menny adatot foglal
-
bul07
nagyúr
válasz
ncc1701
üzenetére
Ledes dologhoz
Házilag nem lesz legális
Szerelő tölti ki a műbizonylatot mikkor beszereli és a rendőr azt fogja kérni, normális szerelő meg nem fog kockáztatniTehát most már műszakin is kelleni fog a műbizonylat ha ledesítve van, mint a fóliázás esetén is ott kell lenni
(Az hogy átengedik e műszaki az meg a vizsgaállomás sara, majd bezáratják őket ha nagyon trükköznek, mint nemrég is volt ilyen ügy)Amúgy meg egyre több ilyen utólagos ledes van, és vakítanak nem kicsit, még ha a vetítési kép jó is, de ránézve akkor is vakít. (Aki nem látja ezt, az elfogult vagy ....)
-
bul07
nagyúr
Izzító gyertya beletörés, van egy jó youtube csatorna ahol sok mindent elmond meg azt is hogy mit nem szabad csinálni ha beletört
Nem sok videója van fent, így akinek dízel kocsija van érdemes megnézni őket
Ha olyan a kocsi ők a szerelőhöz is kimennek kiszedni, és akkor nem kell bontani az egészet, csak ami a kiszedéshez útba van. -
bul07
nagyúr
válasz
hdanesz
üzenetére
Ugye van kedvezményed, Unix, Bardi, add akár 46%-os kedvezményt is(Én Unix esetén tudom biztosan a 46%-ot hogy van ilyen, öcsémnek az van és nem is szerelő hogy naponta vásároljon, így lehet van ettől több is).
Ha nincs keres valakit, ilyen összegnél már nagyon megéri -
bul07
nagyúr
válasz
peterattila
üzenetére
Irány kedden az Orlen kút és próbáld ki
Februárban minden kedden különleges akcióval várja az autósokat Magyarországon, Csehországban és Szlovákiában. Az akció keretében a prémium kategóriás Verva Diesel üzemanyagot az olcsóbb árkategóriába tartozó Efecta Diesel áráért lehet tankolni.
[link]Amúgy bármiféle utólagos adalék simán lehet hogy nagy kárt is tud okozni.
VAG fórumba is van rá példa hogy motor meghibásodást okozott.
Saját tapasztalat is van régebbről, idősebb kocsi öntött az öcsém üzemanyagba tölthető valami javítót vagy tisztítót, úgy megoldotta hogy a tankból feloldotta a szennyeződést és kettő vagy három üzemanyag szűrő csere után, mindig eltömődött, tank kivétel és kimosása lett a végleges megoldás. -
bul07
nagyúr
válasz
Zola007
üzenetére
Unix/Bárdi is jó ha van kellő kedvezményed
Öcsémnek a Unix-hoz van 46%, és nem is autószerelő aki napi szinten hordja a drágaságokat, így már van hogy jobb ár jön ki mint mondjuk a KauffernélKonkrétan tavasszal olcsóbb volt az Unixnál a hátsó kerékcsapágyam mint Kauffernél, bár ha több lett volna kicsivel akkor is meglett volna véve mert fék szerelés közben derült ki hogy azt is cserélni kel, és azért az nem pálya hogy napokat legyen bakon, blokkolva a helyet is
..........
Faluba van egy két "szerelő"
G Astra vezérlés cserére ment, első indításnál beröffent majd valami hang, azóta nem indul
Persze aztán kiderült hogy nem teljesen volt jó a szett se a kocsihoz de azért berakták
Hát a gazdája nem örül, és még folyamatba van
Kontár szerelőktől mentsen meg mindenkit amibe hisz -
bul07
nagyúr
Engem sokszor vakítanak a ledes lámpájú autók, de mivel látom hogy amúgy tompítottal jön nem fogok villogni, egyszerűen nagy szúr a fénye és zavarja a szememet jobban elvakít
Főleg ha hiba van az automata magasságállításba is, mert ugye ezekbe már kötelező de azt nem nézi meg főleg nem fogja megcsináltatni senki ha nem működik benneNa de majd én is rakok bele és letojok mindenkit csak én lássak jól
. És rám se fognak villogni

-
bul07
nagyúr
válasz
MaddeNNNN
üzenetére
Aztán meg állandóan szembe villogókkal találkozik
Pont most volt egy írás hogy még a ledre tervezet lámpák is vakíthatnak
Vakítják az autófényszórók? A helyzet egyre rosszabb, és erről a gyártók is tehetnek! -
bul07
nagyúr
-
bul07
nagyúr
Egy újabb videó a Opelbe is használt 1.2 PureTech Turbo-ról
1.2 PureTech Turbo, Időzített bomba a kocsidban!
Bár elég gyengécske videó
De arra mindenképpen jó hogy ilyen motort kerülni, és csak ellenségnek ajánlani, vagy lehessen elküldeni ilyen motoros ismerősnek. -
bul07
nagyúr
Ha véletlen viszitek valakihez hogy piszkálja az agyát a gépnek előre egyezzetek meg hogy esetleges károkozást ki fizeti
Nyáron történt eset ismeretségi körben
Opel Meriva A alany, fel kelet valamit tanítani vagy ismertetni a agyával
Egy óvatlan félreütés és elpukkant két légzsák és két övfeszítő -
bul07
nagyúr
válasz
birozoli7800
üzenetére
Ha forgatni, terhelni(hegyes dombos rész, utánfutózás), autópályázni fogsz az autóval lakkor lehet érdemesebb valami márkásabb gyártó olaját beletenni
Amúgy városi használatnál is jó a márkásabb ha sokat megy egy évben a kocsiGM olajat én akkor használnék ha sima főút nem dombos és 10-15Km feletti egyszeri autózás esetén
-
bul07
nagyúr
válasz
csoszogi
üzenetére
Lehet kezdi megadni magát a gyújtáskapcsoló
Figyelj vele mert ha indítás utána nem rúgja vissza magát akár önindítózva maradhat és akkor az önindító is tönkre mehet(bár ezt halni, mondjuk édesapám Meriva A esetén nem érzékelte önindítót is cserélni kellet gyújtáskapcsolóval együtt) -
bul07
nagyúr
-
bul07
nagyúr
válasz
Zola007
üzenetére
Magyar videó, de még hozzá
A legelső dolog amit tennünk kell hogy benyomjuk a fékpedált és egész a végéig nyomva is tartjuk -
bul07
nagyúr
válasz
body007
üzenetére
Esetleg ha megoldható(sok kocsinál igen) szereld be majd egy rövidebb szíjjal hagyd ki míg el nem érsz a klímáshoz
Majd ott a parkolóban rakd fel a hosszabb szíjat
Persze ez csak akkor ha megoldható rövidebb szíjjal és megy a parkolóban a szíj csereNem ismerem az adott klíma belsejét, de az biztos hogy a töltőgázzal együtt olajat is töltenek a rendszerbe, és pár évente ezért is érdemes gázt cseréltetni mert akkor olajat is cserélnek, itt is írnak ilyenről [link]
Tehát érdemes úgy töltetni hogy az olaj szintet is állítsák beBárdi oldal [link]
Autónként eltérő mennyiségű olaj kell mahle PDF[link]MAHLE – Gyakorlati tippek
A klímakompresszor cseréje és a klímarendszer átöblítése, PDF [link]
Feltétlenül ügyeljen a következőkre!
Beszerelés előtt mindig cserélje ki az összes O-gyűrűt, és nedvesítse be őket hűtőközegolajjal.
Az új klímakompresszor beszerelése előtt mindenképpen ellenőrizni kell az olajmennyiséget és
a viszkozitást a gyártói adatok alapján, és szükség esetén után kell tölteni! A klímakompresszor
cseréje miatt válik szükségessé a teljes klímarendszer átöblítése és a felhasznált anyagok,
valamint a nem öblíthető komponensek cseréje! -
bul07
nagyúr
válasz
norrberth
üzenetére
Ha nem bízol benne annak járj utána hogy kisebb szíjjal kihagyható e a klíma kompresszor. Ha igen akkor érdemes beszerezni azt a szíjat és bedobni a csomagtartóba.
Mert ha ép valahol jól messzi vagy és akkor szorul meg/megy tönkre hamarabb lehet találni egy szerelőt vagy bárkit aki berakja a kisebb szíjat mint rendes klíma szerelőt, és akkor klíma nélkül haza lehet érni nyugodtan. -
bul07
nagyúr
válasz
pontyos
üzenetére
Ebben a videóban nyomkodja és ott is ilyen, igaz Corsa
-
bul07
nagyúr
-
bul07
nagyúr
válasz
Tothgera30
üzenetére
És miért?
Miért kell rendszámtáblát olyan fénnyel megvilágítani hogy a halott is lássa
Tényleg érdekkel -
bul07
nagyúr
válasz
csabi98
üzenetére
Attól függ merre jársz, és attól is hogy mennyire van kényszerhelyzetben a rendőr hogy produkáljon(mondjuk hó vagy hét vége van és még nem büntet eleget és kell produkálni)
Mifelénk itt a Román határ mellett bármikkor lehet közúti ellenőrzés
Volt hogy bejártam egész Magyarországot, Balatontól, Budapest, és sehol nem találkoztam közúti ellenőrzéssel csak a falunktól pár kiállóméterre, két helyen isMúlt héten itt a faluban fényes nappal(tényleg száz ágra sütött) büntettek meg egy biciklist mert nem volt semmilyen lámpája, 13e Ft-os csekket kapott
Arra hogy minek nem is írok

-
bul07
nagyúr
válasz
dellfanboy
üzenetére
De nem volt törött a visszaküldött
Ha visszamegy a cucc és a csomagolás nem sérült, csak belül a cucc, akkor a cég jogosan mondhatja hogy eltörte a vásárló és ő úgy küldte vissza -
bul07
nagyúr
válasz
Tothgera30
üzenetére
Régen néztem én is ezeket a teszteket de mára nem hiszek neki
Nem hiszem hogy ugyan azzal az anyaggal tesztel értem ez alatt a forgó részt meg a kopó rész
Ugye ennek akkor van értelme mármint összehasonlítani az kapott eredményeket ha mindig ugyan az az anyag, összetétele 100%-osan egyeznie kellene, de elég ha egyik fém délelőtti másik meg délutáni gyártásból van nem lesz egyforma, máshogy kophat
És mindig cserélve van a koptató oldal hogy ne befolyásolja hogy a fülelte nem e lett, mondjuk kicsit érdesebb kopottabbEgyszerűen kizártnak tartom hogy ilyen házi körülmények között tudná ezt biztosítani
(#107757) peet137
Lehet hogy egy kis időre letapadt az egyik olajlehúzó gyűrű és elégetett valamennyi olajat, majd valami hatására mondjuk egy gyorsabb tempó után sikerült megmoccannia felszabadulnia és újra ellátja a funkcióját
-
bul07
nagyúr
válasz
Tothgera30
üzenetére
Azért ez nem olyan hogy valami hamar elkopik és nem bír annyit, ez olyan hogy már dobozában hibás, teát használhatatlan hulladék már gyártás után is
Vagy olajra vetítve nem olaj lenne a kannába hanem gázolajMi használtunk a Meriva A-ba GM olajat nem volt gond vele
És részemről inkább GM mint MannolIgen a szűrő az fontos, és nem csak olaj, hanem levegő is meg üzemanyag is
-
bul07
nagyúr
válasz
Tothgera30
üzenetére
Hát én nem bíznék egy olyan márkába aminek az is gond hogy hozza a csomagolásra ráírtakkat, fagyóló folyadékka csontá fagyot a fagyasztóba (mannol)
Milyen minősség biztosítás ez?
Hogy lehettne bízni abba hogy állandó minősség.Ez [link]
-
bul07
nagyúr
válasz
body007
üzenetére
Azt hittem vákuumos szívóra gondolsz

De mi nyomja/szívja ki a folyadékot, vagy a gravitáció elve alapján lassan kicsorog a kiegyenlítő tartályból
(#107699) Danecay
Töltsd fel a tartályt, és nézd meg mi lesz
Ha még nem is jelzi már akkor is produkálhat érdekes dolgokat az alacsony szint
Ha meg szivárog töltsétek utána mindig, alacsony szinttel vagy olaj nélkül nem érdemes használni
Ú most nem jut eszembe mit mondtak a szervó szerelő szakműhelybe az alacsony szint és habzásról
Egy Ford kisbusz volt az elszenvedő, olaj nélkül mentek vele több száz kilométert, egy egyszerű cső csatlakozás szivárgás miatti olajvesztés, és nem töltötték utána, kicserélték a csövet de a szervó nem lett a régi, sok pénzért cserélni kellene mert károkat szenvedett -
bul07
nagyúr
válasz
mrx1212
üzenetére
De jó hogy szerkesztésre új hozzászólás lett
Már nem tudtam szerkeszteni
Ha nyomjátok vissza tényleg figyeljetek oda hogy oldalnak megfelelő visszanyomóval dolgozzatokEgyedül nem tudod megoldani, mert légtelenítéshez két ember kell (egy pumpál nyom, másik meg megnyitja a légtelenítő csavart)
Ez a rész akkor érvényes ha fék folyadékot is cserélsz vagy meg kell bontani kört és légteleníteni muszáj(#107696) body007
Ne tartsd magadba hogy mi a trükk

-
bul07
nagyúr
válasz
mrx1212
üzenetére
Én azt a tanácsot kaptam hogy közepes Bosch, Zimmermann, de minimum Textar.
Mivel nekem hátra kellet Textar lett(na meg 19éves a kocsi, nem kell hogy +10évig bírja)
Visszanyomóknál azt olvastam hogy nem minőségi gyártóknál előfordul hogy hajlik a cucc nehéz vele dolgozni
Hogy milyen kell hozzá, ami rá való ezekben a készletekben sokfajta van és azt kell használni ami pontosan beleillikAmúgy kérdez körbe hátha van aki kölcsön tudna adni egy készletet(minél több drabos annál biztosabb hogy van benne megfelelő)
Ha lent van a tárcsa visszarakás ellőt az agyat alaposan takarítsátok meg nehogy valami tárcsa és az agy között legyen(rozsda is elég), mert akkor üthet a tárcsa
És le kell fújni réz spray-vel(pl [link]) az agyat hogy ne rohadjanak összeFéktisztító spray-re is szükség lesz
Egyedül nem tudod megoldani, mert légtelenítéshez két ember kell (egy pumpál nyom, másik meg megnyitja a légtelenítő csavart)
Ezeket találtam
How to change rear brake pads on OPEL ASTRA H Saloon [TUTORIAL AUTODOC]How to change front brake discs on OPEL ASTRA H Saloon [TUTORIAL AUTODOC]
Autodoc videókat azért szeretem mert kiírják a meghúzási nyomatékot(de néha van bennük hiba, volt olyan videójuk ahol rosszul használták a visszanyomót)
-
bul07
nagyúr
válasz
mrx1212
üzenetére
Előtte alaposan vizsgáljátok meg a dolgokat, hogy mondjuk a csapágy nem e rossz, vagy fékcsövek nem e repedtek, kis porvédők a nyergen, mert akkor azt is érdemes cserélni már ha úgyis bontva van
És érdemes úgy nekikezdeni hogy ha mondjuk szerelés közben derül ki hogy nyerget is cseréni kell mert szorul akkor lehessen venni alkatrészt, tehát ne vasárnap és munkaidő után
Ha veszel tárcsát, akkor ne Kínait mert anyagába gyenge, és ha lehet bevonatolt mert azt nem szereti annyira a rozsda
Fék folyadékot is vegyél azt is cseréljétek ha nem volt mostanában cserélve
Betét szett
Figyelni kell rá hogy a kis lemez is benne legyen a szettbe mert azt is cserélni kell, és a régit nem használjuk a rozsda miatt
Videóban itt látható a lemez amire gondolok
Sajnos van olyan betét készlet amiből kihagyják még ha nevesebb márka is
Persze külön is megvehető de van árraNem tudom milyen kocsi, milyen idős, de kerestem egyet youtube-on
How to replace rear brake pads and discs - Vauxhall / Opel Astra J / Zafira C / Insignia A
Azért kel a visszanyomó szerszám mert a kézifék csigaszáron mozog
Ebben a videóban láthatod is
És a két oldalra külön szerszám való
Sima visszanyomóval sérülhet a munkahengerNem írtad milyen kocsi, milyen erős. Mondjuk egy Corsa kocsira nem kell versenyfék, amúgy nagyon sok autóra nem kell főleg ha valaki nem versenyzésre használja közutat

(Volt olyan munkatársam hogy úgy nevezettet hogy mindig az utolsó pillanatban nagyot fékezve lassított állt meg, na őalá lehetett volna verseny fék is azt is se perc alatt elhasználta volna
)Nekem is most volt igaz más gyártó, leszedtük a tárcsát és akkor derült ki hogy a csapágy is oda van, szerencsére munkaidőben volt még így tudtam venni hozzá
Tárcsa betét csere de csak egyik oldalt cseréltünk nyerget mert az szorult, összeraktuk és most meg a másik oldal melegszik így valószínűleg a nem cserélt munkahenger is szorul -
bul07
nagyúr
válasz
dellfanboy
üzenetére
Használt autón volt fen de már nincs, két vagy három napot volt fent
És ugye még annyi hogy mi a világ végén vagyunk a Román határ mellet, így eljönni ide nem kis költségAmúgy nem kellet volna az neked
Nagyon csúnya volt a festése, nem találták el a színt és azzal lett lefújva a javítás után a küszöb kicsit az ajtó is(Rendesen szám alapján volt kevertetve)
Szürke kocsi és olyan lett mintha valaki cink spray-vel esett volna neki
-
bul07
nagyúr
válasz
ncc1701
üzenetére
Mikkor a bizalom eltűnik akkor már lehet bármilyen jó, csak arra gondolt folyton az öreg hogy mi lesz a következő ami elromlik
Na meg a rozsda még jelen volt
A turbó, váltó motor még nem volt piszkálva abból is bármi jöhetett volnaAmúgy számtalan ilyen történet van hogy rendbe rakja, de valami eltörik így megszabadul a kocsitól
Ez az öreg döntése volt
Amúgy ma reggel már volt egy kalandja az új kocsival
Jön be sebbel lobbal hogy menjek ki mert a Focus műszerfalán van egy piros hibajel
Na míg kiértem minden eszembe jutott a olajnyomás hibajeltől, kezdve akármi.Aztán kiérve ránézek és na mi volt, hát nyitott ajtó jelzés, a csomagtartó ajtó nem volt becsukva

-
bul07
nagyúr
válasz
bul07
üzenetére
Írtam múlt nyáron édesapám 2005-ös Meriva A kocsijáról hogy pár hónap alatt rálocsolt 365e Ft-ot
(válaszolt hozzászólás és előzményei)Most januárba ráment még azt hiszem vagy 70-80e Ft hogy átmenjen műszakin, kasznira
És a mai napon 320e Ft-ért eladásra került. 2év műszakival tudomásunk szerint hibamentesen.
Mindenki le tudja vonni a következtetéseket.
Utód is megvan már egy 2005-ös Ford Focus, így lehet költözök a Ford-os fórumba
-
bul07
nagyúr
válasz
ncc1701
üzenetére
Akkor te most magadnak akartad eljátszani a most felkapott félre tankolós dolgot

Pl videók
I added diesel in the car prank on DadHUSBAND PRANKS! Wife Tells Husband She Put Diesel In Her Petrol Car!
Telling My Dad That I Put Diesel in My Car!!!!!
PUTTING DIESEL GAS IN MY HUSBAND CAR TO SEE HIS REACTION! *CAR BROKE DOWN*
(Automatikus fordító elég jól dolgozik)
-
bul07
nagyúr
Hát ha néha néha megjelenő valamire szerelő is azt mondja hogy nem kell vele foglalkozni akkor egy halandó ember hinni is fog neki.
Szerviz
Ha jól tudom Opelekre 2év garancia van
Tehát az hogy már a második olajcserét máshol csináltatták nem jelentett semmit a garanciára nézve, mert a második olajcsere után már nem lett volna garanciális amúgy se.
Az importőr úgyis elutasította volna a méltányossági kérelmüket több mint három éves kocsin ha végig szalonba szervizelték volna akkor is, max másra hivatkoznak.Amúgy a motorra írják hogy nem jó konstrukció, amit sok gyártó beépít
-
bul07
nagyúr
válasz
cappa72
üzenetére
Én hajtottam egy Peugeot Expertett 2003-as gyártás volt és 2.0hdi igaz csak 90lóerős
Nagyon jó motor volt, pedig céges kocsiként a 20e Km olaj csereperiódus tartva volt, sőt egyszer 43e Km ment bele két olajcsere között, mikkor végre megvolt az olajcsere még megkönnyebbült a motor(főnök nem engedte a cserét mert hogy nincs pénz rá)
2003-ban kaptam és 2011-ben adtam le 245e Km-rel, úgy hogy az utolsó pár évben havi pár ezer kilométer ment bele -
bul07
nagyúr
Mónikáék Opeljében 56 ezer kilométer után ment tönkre a motor a széthulló vezérműszíj miatt
2020 áprilisi, Combo Life . 1,2 literes turbósEz a motor amiről volt más cikk is
Négyszer lett az év motorja Európában, de 100 ezer kilométeren belül tönkremehetFú ez a kép, ezt nem szereti látni senki
![[link] [link]](https://assets.telex.hu/images/20231213/1702480224-temp-lNfocH_cikktorzs@4x.jpg)
Szerelő Krisztián, elég lesúlytó végkövetkeztetése
"Krisztián szerint viszont talán csak az évente elvégzett vezérműszíjcserékkel lehetne megelőzni, hogy a leváló gumitörmelék lassan kinyírja a motort." -
bul07
nagyúr
-
bul07
nagyúr
válasz
Tothgera30
üzenetére
Ez oké de honnan tudja hogy én nem akarom hogy világítson.
Autópályán is van hogy nem jönnek szembe és minden plusz fény jól jönVagy mondjuk nem autópálya és megengedett 110, mert itthon is van ilyen útszakasz(vagyis amit tudok volt[link](Google térkép), mert ép ellopják a sima autósoktól)
-
bul07
nagyúr
Úgy látom nem volt linkelve
24 éve ül ugyanabban az autóban – Opel Vectra B 1,6 – 1998 – MűhelyPRN 230
Tetőkárpitot én ilyen formában nem tudnám elviselni, akkor inkább már ne is legyen ott lehúztam volna
-
bul07
nagyúr
válasz
lezso6
üzenetére
Hát azért
Akkor felőled reklámozhatja a átverős telefonbetyárokat is, akik lehúzzák az öregeket
Mert mindenki tudja hogy átverésÉn csak azt írtam hogy nem sajnálom, és volt ok amiért kaphatott, az eljárás meg tipikus magyar módi, amúgy kifizeti a bírságot a reklám pénzekből meg a lejmolós pénzekből, amit a sok egybites küld neki
(#106813) Tikakukac
Hát igen óracserénél résen kell lenni
Nem szabad magukra hagyni és előtte aznap érdemes lefilmezni az órát -
bul07
nagyúr
válasz
lezso6
üzenetére
Ha azt nézzük megérdemli mert megvezeti a nézőit, és tudatosan, mert köztudott hogy a csalvertikál nem jó szolgáltató a nagy semmit adja el, sőt
(#106807) Tikakukac
De te nem vetted videóra a szabály szegést, és nem kezdtél volna el ágálni ha egy rendőr ép arra járt és megbüntet volna.
Ha megbukott akkor megbukott
És persze az eljárásokkal lehetnek gondok de az más ügy, magyarisztánba minden megeshetNekem furcsa volt hogy anyucival ment a kihallgatásra/megbeszélésre hivatalba és nem egy ügyvéddel, egy majd harminc éves sz@rüstökű ember(vagy több)
-
bul07
nagyúr
válasz
dellfanboy
üzenetére
(#106804) lezso6
Volt ott gond a kocsik papírjaival
De most tényleg egy adásvételije van valakitől még nem is attól aki nevén volt a kocsi, és az szerinte rendben van.Aztán egyszer azt mondja hogy nem folyt az olaj egyszer meg azt hogy nem is volt motor benne
Meg hogy nem megy a roncsaival, biztosítás nélküli, átalakított autóival a közútra, holott van videója hogy földúton és aszfalton is száguldozik meg a gyepen forgatja.Amúgy nem kell sajnálni a csalvertical-t reklámozza, és kaszálja a sok lóvét, hiába tudja már mindenki hogy egy haszug oldal az esetek többségében semmit ne mér a adott szolgáltatásuk, de reklámozza
-
bul07
nagyúr
válasz
dellfanboy
üzenetére
Na ő pont tett ezért

-
bul07
nagyúr
válasz
M0ng00se
üzenetére
Ha van külön nyárid akkor minek vennél 4évszakost
Vagy külön téli nyári, vagy csak 4évszakos egész évreTéli keskenyebb kérdés
Ezt a videót ajánlom, onnan linkelem ahol ez a téma , de érdemes az egészet megnézni
Videó szerint nincs egyértelmű válasz, latyakban pór hóban a keskenyebb minden más hónál a vastagabb gumi a jó
Szerintem a gyár által előírt mértet kell venni télre is és nyárra is -
bul07
nagyúr
Opel Corsa C 2003 ablaktörlő lapát
Ezt néztem ki
Bosoko S508 ablaktörlő lapát, 20" (510mm) [link]
Bosoko S508 ablaktörlő lapát, 18" (450mm)[link]Ugye ezt írja
Minden olyan autótípushoz használható, ahol az ablaktörlő visszagörbített fémkarhoz fogatható fel. (kampós)
Ahogy néztem kampós a kar de nem vagyok biztos hogy jó hozzá
Jó hozzá?Vagy van majd dupla áron a sok adapteres
[link] , [link]Bár nekem most Hella van fent és elég jól bírja
-
bul07
nagyúr
válasz
Tikakukac
üzenetére
Mert ott is emberek dolgoznak
Vagy te nem tapasztalod hogy aki tahón vagy flegmán vagy felsőbbrendűen stb szól az ügyintézőhöz, pincérhez, eladóhoz, rendőrhöz, WC-s nénihez, stb az nem olyan elbánásba részesül mint aki normálisan áll a dolgokhoz
Ilyen az ember, ha valaki nem szimpatikus és van rá módja akkor nem fogja segíteni, ha meg még tesz is a ellenszenvért akkor még hátráltatni is fogjaDe ez így van az életben mindenhol
Igen van hogy pénz miatt kötözködnek
Én egyszer voltam személyesen NKH műszaki vizsgán, Debrecenbe, édesapám németből behozott Passat kocsiját csinálták, voltak esztétikai hibái de nem kötözködtek elsőre lett papírja
Opel Meriva kocsinál nem voltam ott pár éve, az osztrákból jött rágta is a rozsda de az is kapott magyar papírokat elsőre Békéscsabán(azt hiszem ott volt vagy Gyulán) -
bul07
nagyúr
válasz
Tikakukac
üzenetére
Hát én úgy vettem ki a szavaiból hogy valamilyen köze mindig volt hozzá, legalábbis ahol pontos infókat sorolt
De sok sok állításába bele lelehet kötni mint amikkor a világ másik pontjára szánt kocsit akar forgalomba helyezni és még neki nem testszett hogy tőle kérték a kocsi valamilyen papírjait, hogy ő menjen utána
Nagyon magas lovon ül
Egyszerűen védi a bizniszt nem tetszik neki hogy nem pörög elégé(míg nincs magyar papír gondolom jutalékát se kapja meg), ugye már nem tudják pénzért sor elejére vettetni a kocsikat, a halandó ember kárárra, és pénzért szemet csukatni
-
bul07
nagyúr
válasz
mephi666
üzenetére
És furcsállja is
Mikkor van olyan videója neki hogy a piros nem gyári rugót festegeti feketére hogy átmenjen, eztán elvárja hogy higgyenek nekiŐ is csak egy nepper, talán neki nem minden második szavát kell elhinni hanem túlnyomó többségét de akkor is csak egy nepper
-
bul07
nagyúr
válasz
KisTücsök
üzenetére
Téli gumi esetén nem hogy nagyobbat hanem még kisebbet szoktak venni, gyári méret kell
Ezt a jó videót nézd meg
Nyolc tévhit a gumikrólEbből kiderül hogy váltó méret sincs mint olyan, miért kell a jobb gumit hátra rakni, tárolni a gumit felnin ilyen 1-1.5bar nyomáson kellene,
Téli gumi szélessége az adott videóba innen [link](#106393) mephi666
Elég kevés már a magyar zászlós rendszám
amihez nem kell a szélvédőre -
bul07
nagyúr
válasz
mephi666
üzenetére
Igen ki lehetne őket venni
Amúgy ha valaki a keleti határok felé akar autózni figyeljen oda látható dolgokra, mert bejárhatja az egész országot de keleti határokhoz közeledve biztos fog látni tapasztalni közúti ellenőrzéstÉn ugye itt vagyok a Román határ mellet, nap mint nap belefutok közúti ellenőrzésbe, lámpa nem fel kapcsolás büntetés repül is, szélvédőn nincs meg a matrica vagy nagyon tépet ugrik a rendszám(munkatárs így járt pár éve), gumikat is nézik
Múltkor Gyulára menet is volt ellenőrzés -
bul07
nagyúr
válasz
KisTücsök
üzenetére
Ha utcán megállítanak akár a rendőr is zargathat miatta. Ha meg valami műszaki ellenőrzés futsz bele rendszám is lejöhet, lehet menni műszakira megint gyári mérettel hogy legyen megint rendszám.
Minél jobban látszik hogy valami nagyon nem gyári méret annál nagyobb az esély, meg ugye kell hogy kicsit is értsen az autókhoz a rendőr.
Ha meg Osztrák v Német felé is szoktál menni még nagyobb rizikó.
-
bul07
nagyúr
válasz
zolee-coul
üzenetére
Lehet hogy ammibe bedugod az van kikopva
Két lehetőség van, újjat venni, vagy bontóból lehetőleg nem nagyon törött autóból -
bul07
nagyúr
válasz
bul07
üzenetére
Na az öregemnek folytatódik a Merva A vesszőfutása, ugye volt most a kormány felújítás (hozzászólás amire válaszolok)
Tegnap jött haza a horgászatból háztól 100m-re hopp leáll a motor
Indítja nem indul, megint indít beindul ép hazagurul megint leáll.
Kimentem megnézni és azt csinálja hogy nem indul, majd beindul jár egy ideig és leáll, és ezt csináljaGondoltam hogy üzemanyag szűrő van eldugulva, mivel előre tervezünk mindennel volt itthon(ahogy minden szűrőből van) sőt kettő is
Ki lett cserélve
De a hiba nem szűnt megÍgy most megint a szerelőhöz került a kocsi
Ha tippelnem kellene előjött a széria hibája
Motor vezérlő hiba, ECU, bár ennél a motornál nem csak ECU van hanem EDU is, bármelyik lehet hibásSokfajta hiba lehet gázolajtól beázás, víztől beázás, de akár a rázkódástól letörhetnek a áthidaló "vezetékek" ahogy ebben a videóban látható[link]
Most emberre vár akinek van hibalovasólja
Ez egy jó videó az Opel vezérlőkről
[link] -
bul07
nagyúr
válasz
Kolty
üzenetére
De melyik széria Meriva?
Meriva A 2003-tól 2010-ig gyártva
Vagy
Meriva B 2010-tól 2017-ig gyártvaMeriva A-ról úgy általánosságba tudok írni egy két dolgot mert az van édesapámnak
Meriva A 2005 (1.7 dízel 75lóerő Y17DT) osztrákból jöttRozsdásodásra figyelni kell, ahogy nemrég számoltam be akár a motor bölcsője is eltud rohadni
Kormánymű most lett cserélve 45e Ft lenti mechanikus része, jeladó kellet még az 47e FtGyújtáskapcsoló ment tönkre még ment vele az önindító is, beragad a kulcs és tekert az önindító amit édesapám nem vett észre és ment vele, gyújtáskapcsoló nem sokba került de az önindító az 15e körül, aztán berakni se volt egyszerű, mert e típusú motornál a tűzfalnál van, nem fért ki csak ha megvolt billentve a motor ahhoz minden motortartót meg kellet bontani
-
bul07
nagyúr
válasz
body007
üzenetére
Én csak belföldit gondoltam kötni, 30naposat
A szerviz számlát is ők rendezték?
Mert én azt olvastam az oldalukon hogy belföld esetén csak az odaszállítást állják a további költségek az enyémek.Hívtam őket infóért de egy másik részlegen lévő hölgy nem tudott kapcsolni az autós részhez, ő meg pontosat nem tudott mondani, csak egy email címet mondott hogy oda írjak
-
bul07
nagyúr
válasz
Kroni1
üzenetére
Meriva A vagy Meriva B?De talán A leszVideóból nem látható a formája, nekünk meg dízel A van így megnézni se tudom
Jó lett volna annyi hogy miről mire megyDe talán ezek közül valamelyik
[link]Szerkesztettem
Jó hát idegbe nehéz minderre gondolni és jobb képeket készíteni leírást adni
Ha nagyon nem lesz, vész megoldás
Elvágod, és átmérőre kicsit kisebb fém csövet bele tudsz dugni, és bilincsel megfogadni a két oldalát, akár oldalanként két bilincsel is
Ilyen áthidalásMutatok példát ami direkt ilyenre való, de egy sima fém cső is jó most vész megoldásnak
Innen [link]
![[link] [link]](https://www.mltautosbolt.hu/fotky22671/fotos/_vyr_6803VIZCS%C5%90-FEMTOLD%C3%93-20MM.jpg)
Vagy ha esetleg fémre megy rá és nagyon közel lyukadt ki fémhez, meg lehet nézni hogy azt a részt levágva nem e ér el a fém részig és rádugni és egy erősebb bilincset szerezve ráhúzni bilincsel biztosítani
-
bul07
nagyúr
válasz
body007
üzenetére
Hát
Szét kell szedni az egész motort minden egyes porcikáját ki kellene mosni, és akkor se biztos hogy minden egyes olajjáratból ki tudod mosni a fém reszeléket
Ha meg marad fém reszelék akkor se perc alatt megint oda leszLehet érdemesebb egy másik motor szerezni és azt belerakni
Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Futás, futópályák
- Elden Ring
- Arc Raiders
- Autós topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Gombászkönyvek egyben
- Samsung Galaxy Watch 6 40mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ventilátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

).