Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Apple asztali gépek
- Riasztó topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mit tud egy nagy név? Teszten az Acer Predator Orion 5000 PC
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
-
PROHARDVER!
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
tzimash
üzenetére
Hidegen ne csörögjön
Nem kell kiszedni a motort, de ha már kibontják az autó jobb oldalát érdemes mindent cserélni amit lehet
Ha át van szakadva az olajhűtő tömítés akkor az látszódni fog a víztartályban
Érdemes átvizsgáltatni vagy olyannal aki nem először lát 1.4T motort és opel kasztnit, vagy olyannal akinek ez a szakmája. Az a pár tízezer forint igen sok százezertől tud megmenteni később.
120 és 140 lovas mindenben megegyezik, ugyan úgy 200nm a nyomaték. Szoftveres limit van rajta. Egy komolyabb optimalizáló céghez elviszed ahol van pados mérés kényelmesen ki tudnak hozni belőle ~160 ló környékét 250-260nm-rel.Egyértelmű A, a felsorolt tételek 1M nagyságrendileg és ezek szoktak lenni a motor gyenge pontjai kiegészítve a szívósorral és a turbó öntvénnyel. A váltót érdemes még meghallgatni, ha menet közben gurulásnál nincs búgó hangja és minden fokozatot szépen vesz akkor nincs baj. Ellenkező esetben előbb-utóbb váltófelújítás lesz a vége ami szintén 300-400k. Illetve érdemes friss váltoolajjal feltölteni 2.7-3L-rel. Gyárilag kevesebbet raknak bele és a váltó ledarálja saját magát.
-
MaddeNNNN
addikt
-
MaddeNNNN
addikt
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
beach head
üzenetére
Nem tudom mit értesz alacsony alatt, általában akkor rángat ezekre ha terheled 1500-3500 között.
De ha rádugtok egy normálisabb gépet az megmondja. -
MaddeNNNN
addikt
válasz
beach head
üzenetére
Rangatas az lehet gyertya es trafo is, esetleg tankszellozteto.
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
Zola007
üzenetére
Milyen telefonhoz? Én iPhone-hoz az ESR valamelyik Halolockját ajánlom. Az konkrétán hozza magával a műszerfalat mielőtt elengedné a telefont.
J Astrához én ezt vettem: Dashboard Wireless Charger with Low-Profile Mounting Arm (HaloLock)De van szellőzőre csiptethető is, azzal nincs tapasztalatom
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
birozoli7800
üzenetére
Attól függ mennyi időre tervezel vele, ha még sokáig akkor szerintem érdemesebb a felújítás.
De ha pl. ahogy írod a bontott is 200k, akkor szerintem elég egyértelmű melyikkel jársz a legjobban.
Esetleg egy hívást megérhet Harangi Máté felé, ők váltókat újítanak fel Balmazújvárosban profin, garanciával. A fél J Astra csoport fb-n náluk csináltatta.
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
birozoli7800
üzenetére
bontott váltónál nincs garancia arra hogy ne kezdené el egy idő után ugyan ezt vagy alapból ne lenne rossz
ha jó váltót akarsz akkor felújítás szakemberrel -
MaddeNNNN
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
enyémbe (J 1.4T) is Heput rakott a szerelőm amikor megmihálylott a gyári és olyan hangot adott ki mint egy őrlő mozsár. akkor cserélve lett a csapágy és a generátor szabadonfutó is. azóta csöndben vannak (~1.5 év)
-
MaddeNNNN
addikt
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
ArthurShelby
üzenetére
ennyi pénzért elvinném mégegyszer a helyedben
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
FL előtti M32-be is ez kell, 3 litykó.
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
Ryan1318
üzenetére
Azt nézd meg, hogy egy jobb kigyorsítás után mondjuk 4500-ról elengeded a gázt és halassz-e búgást a váltótól, illetve mozog-e a váltókar bármelyik sebességben miután sebességet váltottál és terhelést kap.
Kezdésnek váltóolaj csere, mivel a tiéd még facelift előtti így a 182-es végű piros GM olaj a jó bele. Abból mehet 2.8-3 liter. Ha nem javul akkor sajnos előbb utóbb váltó felújítás lesz belőle.Alapjárat ingadozás lehet több dolog is.
Legolcsóbb és egyszerűbb a tankszellőztető szelep cseréje. Aztán jön a szelepfedél csere pcv membrán szakadás miatt, aztán jön a szívósor csere szintén átszakad membrán miatt.
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
313313
üzenetére
így van, vagyis a szívósort pécelen fel is tudják újítani
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
313313
üzenetére
De pont ez a probléma, hogy nem lesz üzemmeleg az autó 3-5 km-en.
1-2 percig meg maximum akkor kell járatni egy turbós autót ha autópályáról kanyarodsz le benzinkútra.
Ha városban közlekedsz egy üzemmeleg autóval és nem lámpától lámpáig gyorsulgatsz akkor teljesen felesleges még megállás után 2 percig ott állni járó motorral mert a turbó nem fog 100.000-et pörögni még forró olajjal amikor elfordítod a kulcsot és megáll az olajnyomás. -
MaddeNNNN
addikt
válasz
hdanesz
üzenetére
Nem akarlak elrettenteni, de legyen félretéve 500k környéke úgy bármikorra ha folyamatosan ilyen rövidtávokon fogjátok használni.
Turbó, kuplung, váltó + vezérlés...egyik sem szereti a hideg üzemet és a nem megfelelő kenést.
A 10 literes hideg fogyasztás meg már csak hab a tortán. -
MaddeNNNN
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
Most hogy eladom a J-t persze legálissá teszik
-
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
hdanesz
üzenetére
a mutató mindig 90 fokot fog mutatni ha üzemmeleg a víz. akkor is ha 107 fokos. csak akkor fog elmozdulni ha forr a vized.
fel lehet okosítani a kijelzőt ha alapból nem mutatja a vízhőfokot.
az enyém pl egyáltalán nem kapcsol be még megállás után pár perccel sem, ha eléri a hőfokot nyit a termosztát és visszahűl. -
MaddeNNNN
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
semennyi, az olaj szigetel
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
Bazeg, bocs!
Kuplung munkahengerrel kevertem hirtelen
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
hdanesz
üzenetére
meg 1.4T-nél ezekre kérdezz rá/nézz rá
Olajhűtő tömítés. Vagy volt már cserélve vagy lesz.
szelepfedél tömítésnel látsz-e olaj párát. ha igen az is cserés lesz.
menet közben gyorsításra rángat-e. ha igen akkor trafó/gyertya. gyertyára elég érzékeny.
váltó. ha 3-4ezres fordulatról gázelvétellel lassítasz és búgást hallasz akkor az a váltó felújításra szorul. (ha berakod bizonyos sebességi fokozatba és gázt adsz és látod megmozdulni a váltó kart az kezdődő problémák jele)
kuplung pedált mozgasd meg jobbra balra. ha nagyon mozog abban a stift meg fogja adni magát és cserélni kell.
hideg indításnál pár másodperces csörrenést hallasz az vezérmű lánc vagy láncvezető műanyag sín lesz. ígyis úgyis cserés
vízkörben biztos hogy előbb utóbb cserélni kell több dolgot. ezeknek az autóknak a leggyengébb pontja. -
MaddeNNNN
addikt
válasz
hdanesz
üzenetére
ott sem a kombik sem a hatchbackek nem szoktak, a hátsó lámpánál tud beázni de az lefolyik a pótkerékig.
szerintem valamit rácsuktak, megsérült a festés és elkezdett felpattogni idővel
ha az alvázszám alapján azt adja ki hogy A14NET akkor az az.
igazából nincs nagy különbség a 120 és a 140 lovas között, szoftveresen van visszafogva csak.
de egy kis "optimalizálással" mindkettőből kényelmesen és biztonságosan ki lehet hozni 160 -165 lóerőt és a gyári ~200nm helyett olyan 250-260-at.
Kell is ehhez a bódéhoz. -
MaddeNNNN
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
csak ezt nem hiszem hogy be tudod tuszkolni a búrán belülre, úgy meg mivel nincs rajta kupak párásodni fog
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
hdanesz
üzenetére
kérdés hogy ebből mennyi a város és mennyi az országút
mert országúton nagy király az 1.4T, ha szabályosan közlekedek (gps szerinti 90km/h) 5-5.5l körüli fogyasztásom van.
városban viszont simán 8-10l, plusz sok hidegen járás, rövid távok nem tesznek jót főleg a turbónak.a szívó 1.4 viszont kevész lesz országútra ahhoz a bódéhoz, az városi cirkáló. de fogyasztásban ott se számíts csodára. városba villanyautó való.
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
hdanesz
üzenetére
ez alap cd400-nak tűnik, abban csak kérésre járt hozzá BT modul.
én vettem egy kb 4ezer forintos AUX-USB BT átalakítót és azzal használom a telefont.
vagy ha egész fejegységet cserélnél benne arra van több opció is de az húzósabb tétel (100k környéke ha erre szakosodott helyen szeretnéd berakatni) -
MaddeNNNN
addikt
válasz
marquuard
üzenetére
Én laikusként járatnám egyhelyben, nézni alatta van-e csöpögés. Ha van akkor szépen vissza lehet keresni honnan indul. Csatlakozásokat, elosztókat ellenőrzni, vízpumpát, termosztátot. Ha sehol semmi akkor új tartály és új kupak.
Pl. J Astra-ban is kb a vízkör az egyik leggyengébb elem így tizen évesen. Mindig cserélni kell valamit benne. -
MaddeNNNN
addikt
válasz
hdanesz
üzenetére
Motor hangnál amit hallasz csattogás a tankszellőztető szelep, az normális hang.
Beázás is sajnos "normális", nekem a J hatchbacken is nagyobb esők után van valamennyi víz a pótkerék alatt. Vagy felülről a középső féklámpától jön vagy máshonnan.
Hátsó lámpánál azt nem tudom mi, de J-n szintén betegség a hátsó belső lámpatest beázása illetve vezetékek/lámpa test kontaktos tud lenni a sok emelés/lehajtás és csapkodástól. Szezon végén lesz időm foglalkozni vele, szépen kitakarítom az összes foglalatot kontakt spray-jel és kap új égőket. Ha az sem oldja meg ott rohad el. -
MaddeNNNN
addikt
válasz
Oposzumtoszó
üzenetére
Ha a pedal stiftet keresed akkor FB-n irj Vati Csabára
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
Nagy Zoltán1
üzenetére
hidrotőke, valamelyik gyertya esetleg laza. annak is tud csörgő hangja lenni. sőt nálam a vízpumpának is csörgős hangja volt, igaz az kicsit más volt.
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
MikeWazowski
üzenetére
ide beírod az alváz számot és kidobja milyen motorkódnak kell lennie
bár lehet a tiéd már túl új ehhez az adatbázishoz
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
body007
üzenetére
nem placebo az. nekem is ez volt amikor a 400ft-os elhasznált gyertyák után amiket még a hozzáértő kereskedő rakott bele lecseréltem 5000ft-os iridium ngk-ra. jobb gyújtás->jobb teljesítmény.
azért szembetűnő ilyenkor, mert a gyertyák az idő előrehaladtával fokozatosan használódnak el és apránként nem veszed észre a különbséget. csak amikor újat veszel vagy a te esetedben megtakarítod és hézagolod őket aztán visszajön a gyári teljesítmény.
-
MaddeNNNN
addikt
az aktív ütközés esetén kirobban a helyéről hogy enyhítse az ostorcsapást, a sima nem robban ki az fix.
a simát akármennyire is állítod be helyesen akkor is nagy utat tesz meg a fejed amíg visszaér nyugalmi pozícióba, ezen tompít az aktív. úgy képzeld el mint egy légzsákot, csak ez a szivacsot löki előrébb -
MaddeNNNN
addikt
válasz
Gergő170
üzenetére
kérnék papírt a hirdetésben leírt cserélt alkatrészekről első körben. ha nem tudják igazolni akkor felejtős. pont azokkal van a legtöbb szopás amiket leírtak.
ezen felül utoljára 180.000-nél volt cserélve gyertya+trafó. lelkiekben felkészülnék ezek cseréinek költségére esetleges vásárlás után, vagy megegyezni velük hogy cseréltessék vásárlás előtt.de ami inkább engem aggaszt az az olajcsere periódusok. egy turbó benzines motornál 25-30ezer olajat cserélni már necces, nyilván ez a futásteljesítmény sem megszokott egy turbó benzines motorhoz. gondolom valami céges szaladgálós autó volt.
a fele ennyit futottak kb 10%-al kerülnek többe, sokat kérnek ezért -
MaddeNNNN
addikt
válasz
Gergő170
üzenetére
nekem ilyen van, igaz kicsit öregebb de jóval kevesebb km-rel. nagyon szeretem a bajai ellenére is. egy aránylag jól karbantartott példányt találtam és a kezdeti bosszankodás ellenére így 2 év alatt kb. csak kopó dolgokat kellett cserélnem. topikban rákeresel a nevemre akkor több infót találsz
gondos gazdás példányt kell kifognod, különben tényleg szopás van vele.
vigyél magaddal egy olyan embert aki ténylegesen ismeri a típust, különben belefuthatsz tátott szájjal abba a bizonyos erdőbe, főleg ilyen futásteljesítménynél.
itt már nagyon kérdéses a vezérlés csere, kettőstömegű+kuplung, M32-es váltó állapota, szelepfedél membrán él-e még, szívósor membrán él-e még, turbó öntvény állapota, turbó olaj felvivő cső eltőmődöttsége, trafó+gyertyák(irridiumos), ajtók aljában megáll a víz és elkezd belülről rozsdásodni.ha 180-ig volt vezetve és a maradék 40-ről nincs semmi infó én nem erőltetném
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
Hory84
üzenetére
Fiatal auto, ha jo gazdaja volt par evig meg nyugtod lesz. Vizkor, olaj huto tomites, vezerles csere, ajtok aljaban meg szokott allni a viz es elkezd egy ido utan peregni. Szelepfedel tomites, szelepfedel membran. Kb ennyi.
ja meg hatul befolyik a viz a csomagtarto aljaba -
-
MaddeNNNN
addikt
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
Igen emlékeztem rá, ezért is vártam nagyon hátha ez működik. De ezek szerint még J és J között is van különbség.
-
MaddeNNNN
addikt
Kicsit elmaradtam az Auxito DRL visszajelzésről. Szép fehér meg erős de sajnos hibát dob az Astrában. Egyelőre marad, de a hibamentes LED DRL keresés folyik tovább.
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
Richard!
üzenetére
Járatták az autót feltöltés után? Lehet elfelejtették légteleníteni és rátölteni, most meg a rendszerben lévő levegő a tartályba tolódott.
Egyébként rengeteg helyen szivároghat, amit egy normális szervízben meg is kellett volna nézniük. Termosztát, vízpumpa, csövek, elosztók. Mind olcsó gumi és műanyag ami idővel elporlad. -
MaddeNNNN
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
Pont tegnap jott meg raadasul eleg gyorsan, majus masodikan rendeltem.
Hetvegen lesz idom belerakni, majd csinalok osszehasonlitast a halogen menetfennyel. -
MaddeNNNN
addikt
válasz
Findzs
üzenetére
azért nincs benne, mert adaptív elektromos szervó van benne.
amire te gondolsz az a fékfolyadék tartálya (egy dot száma van a kupakon)
fékfolyadékot is érdemes cserélni, csak macerásabb mert a régit ki kell véreztetni majd feltölteni az újjal és légmentesre pumpálni a rendszerben.DRL: ugyan ilyen égőt vettem bele tavaly, valamelyest fehérebb és fényesebb de mostanra már kezd kiégni. sokat nem kell várni ezektől a filléres dolgoktól
nemsokára érkezik helyette a LED-es, majd kiderül az milyen. -
MaddeNNNN
addikt
válasz
ncc1701
üzenetére
ilyet nekem is csinált egyszer amikor kicseréltem a rendszámtábla világítást ledre. kb ment 2 hónapot hiba nélkül aztán egyszer indításkor kiírta majd azzal a lendülettel el is tűnt és azóta se jött vissza.
nemsokára megjön az Auxito LED DRL, kíváncsi leszek dob-e rá hibát.
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
Micsurin
üzenetére
A dióhéjasnak közvetlen befecskendezéses motoroknál igen.
Itt egy igen jó videó róla. -
MaddeNNNN
addikt
válasz
ncc1701
üzenetére
Rázást nekem is csinálja nagy tempónál, az fix hogy lengőkar? Én féktárcsára gondoltam mert már eléggé a végét járja az enyém. Köv betétcserénél cserélem azt is.
Full ledet én még nem mertem a halogének helyett, max a DRL-t cserélném mert azon nem látszik. De amikről eddig olvastam mind dobja a hibát.
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
ncc1701
üzenetére
én a sima zimmermann coat z-t néztem
ha elfogy ez a betét akkor kipróbálom milyensosem volt olyan autóm amin fúrt/mart tárcsa lett volna uh erről nincs tapasztalat
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Nem tudom az 5 sebességesnél mennyire kell túltölteni, azt tudom hogy az én M32-es váltómba belement 3 liter, mert gyárilag jóval kevesebbel töltik és lerágja saját magát.
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
espi38
üzenetére
Egyaltalan nem kell kerulni, csak vasarlas elott alaposan at kell nezni egy autot, meg alaposabban utana kell jarni egy adott tipusnak hogy tudd mire kell figyelni. Aztan johet hogy lekovetheto e az eloelete.
Erdekes modon az en 1.4T-m kozel sincs olyan rossz állapotban mint a tied.
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Hardcore café
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Horgász topik
- Építő/felújító topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gumi és felni topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- Saeco Intelia Deluxe (HD8904) automata kávéfőző cappuccino fejjel
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Mi Vacuum Cleaner mini kézi porszippantó
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 6GB Zalman T4 Plus Cooler Master 650W
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Használt Samsung C24F390FH ívelt monitor / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest